Noord-Thailand

Noord-ThailandNoord-Thailand is het meest groene gebied van Thailand, met hoge bergen, valleien vol rijstvelden en dichte jungle. De nummer één bezienswaardigheid is dan ook de natuur zelf. Zo kun je er onder andere toffe trektochten maken, grotten verkennen en zwemmen onder een waterval. Ideaal terrein dus voor outdoor liefhebbers en avonturiers!

Maar ook aan steden en cultuur heeft Noord-Thailand geen gebrek. Zo vind je er de prachtige tempelruïnes van Sukhothai, het oude stadscentrum van Chiang Mai en het drielandenpunt ‘The Golden Triangle’, waar je een boottocht kunt maken over de Mekong rivier, langs de plekken waar vroeger de opiumhandel plaatsvond.

Beste reistijd: november t/m februari

BESTEMMINGEN IN NOORD-THAILAND

Chiang Mai Hoofdstad van het noorden.
Chiang Rai Cultuur en natuur aan de Mekong.
Pai Bergdorpje met boeren, hippies en hipster.
Sukhothai Thailand’s mooiste historische stad.
Mae Hong Son Sprookjesachtig groen berglandschap.
Chiang Dao Authentiek bergstadje met veel natuur.
Lampang Tempels die boven de wolken komen.
Phayao Het grootste meer van Noord-Thailand.
Phu Chi Fah Berg waar je de mooiste zonsopkomst ziet.


ZIEN & DOEN

POPULAIRSTE BESTEMMINGEN

1. Chiang Mai

Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand. Het historische centrum is gezellig druk en rondom de stad vind je bergen en jungle. Je bent dus binnen no-time in de natuur!

2. Chiang Rai

De provincie Chiang Rai is gezegend met groene bergen, kolkende watervallen, indrukwekkende tempels, prachtige thee- en koffieplantages en een flinke dosis cultuur.

3. Pai

Pai is een klein bergdorpje gelegen in een groene vallei, met grotten, watervallen en hotsprings. Het centrum is een geliefde trekpleister en barst van de hippe restaurants.

4. Sukhothai

Sukhothai is Thailand’s mooiste culturele stad; met tempelruïnes, stupa’s, Boeddhabeelden en een historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

TOP HOTELS

REIS VERDER NAAR…