Koh Si Chang | Tropisch eiland onder de rook van Bangkok

Google Maps van Koh Si ChangWist je dat je vanaf de internationale luchthaven van Bangkok binnen twee uurtjes op een tropisch eiland kunt staan? Dat je van je te krappe vliegtuigstoel binnen no-time op een relaxte strandstoel kunt zitten? Wij hebben de ‘ellendige’ taak op ons genomen om het eens goed uit te zoeken. En… het is echt waar! Lees hier of Koh Si Chang dé oplossing is voor iedereen die het vieze Bangkok liever even op zich laat wachten. Here we GO GO GO!

Zandstranden van Koh Si Chang

Na afwezigheid van een maand of vier waren we weer back on the road in ons geliefde Thailand. Om dat te vieren, stapten we al zingend, springend, hotsend en klotsend op de eerste de beste ferryboot naar Koh Si Chang.

We waren namelijk van plan om de hele wereld te laten zien dat je vanaf de luchthaven van Bangkok binnen twee uurtjes met het zand tussen je tenen op een tropisch strand staat.

Het resultaat?

Koh Si Chang ZandstrandKoh Si Chang Strand MariskaHaad Saai Kaew Koh Si Chang

Bezienswaardigheden Koh Si Chang

Told you so!

Naast het zandstrandje (Haad Saai Kaew) dat je hierboven kunt zien, is er nog veel meer te doen!

We zijn namelijk het hele eiland overgescheurd en hebben een aantal toffe dingen gezien en gedaan die we graag met je willen delen.

Zo belandden we de eerste avond – na 505 slopende traptreden – bij de tempel van Buddha’s Footprint, waar een waanzinnig uitzicht over de haven van Koh Si Chang op ons wachtte. De zon ging langzaam onder, het was 18:00 uur en we hoorden het Thaise volkslied weergalmen vanuit het dorpje onder ons. Verder was het rustig, stil en waren we he-le-maal alleen.

Wow!

Boeddha Footprint Koh Si Chang BelBoeddha Footprint Koh Si Chang ViewpointKoh Si Chang Viewpoint

Summer Palace & Gardens

Dat er een tropisch eilandje vlakbij Bangkok ligt, is ook de voormalige koning van Thailand niet ontgaan. De beste man liet er zijn zomerpaleis bouwen – inclusief royale tuin. Uiteraard gelegen aan het strand met een aantal fraaie tempeltjes, gebouwen en uitzichten.

Hoewel het zomerpaleis in 1900 is afgebroken, is het nog steeds een aanrader om te bezoeken.

Royal Palace strand Koh Si ChangRoyal Palace Koh Si ChangKoh Si Chang Summer Palace Vloer Mariska

Genieten van de zonsondergang

Koh Si Chang staat ook bekend als visserseiland waar ‘Bangkokianen’ graag hun hengeltje uitwerpen. Zo werd er speciaal voor de koning een complete brug (Vashivarut Bridge) gebouwd over de ruige kliffen van de noordwest kant van het eiland, zodat hij onder het genot van de zonsondergang kon vissen.

Neem je goede schoenen dus mee en wandel de zonsondergang tegemoet!

Zonsondergang bij Koh Si ChangKoh Si Chang Viewpoint Zonsondergang


Eten & Slapen op Koh Si Chang

Charlies Bungalows Koh Si ChangOp Koh Si Chang kun je nog verrassend goed eten en slapen. We verbleven twee nachten bij Charlie’s Bungalows (v.a. € 27 per nacht) wat een absolute aanrader is. Schone, lichte bungalows met goede wifi, een warme douche en behulpzaam personeel. Scooter krijg je gewoon mee zonder je paspoort af te geven, en betalen komt later wel. Prima!

Een verse maaltijd is nooit ver weg, want aan weerszijden van Charlie’s Bungalows zijn restaurantjes waar je een heerlijke Thaise maaltijd scoort. Aanrader is Pan & Davids Restaurant!

Pad Se Ew Koh Si Chang

Maar…

Helaas is er één maar.

Koh Si Chang is tof, het is er gezellig, leuk, fijn, knus en lokaal. De mensen zijn er vriendelijk, ze lachen en zwaaien naar je. En hoewel ze bijna geen Engels spreken verstaan ze je toch.

Maar helaas is het niet het ongerepte, tropische cliché-paradijsje met wuivende palmbomen en goudgele stranden.

Er is namelijk maar één ‘echt’ zandstrand waar je kunt zonnen en zwemmen. Die is mooi maar.. ook een beetje vies. Bovendien wordt een groot deel van het strand ingenomen door strandstoeltjes die – letterlijk – nek aan nek staan.

Het is rommelig op Koh Si Chang; veel plastic op en rond het eiland wat niet (goed genoeg) wordt opgeruimd.

Het is dan ook moeilijk te zeggen wie we dit eiland aanbevelen. Misschien de echte die hard Thailand-ganger die graag buiten de gebaande paden reist. Of toch diegene die nog een paar dagen over heeft aan het einde van zijn reis.

Maar misschien is dit nog wel het beste advies (een veelgehoorde uitspraak in Thailand): Up to you!

Straatbeeld Koh Si ChangAfval Strand Ko Sichang

Zo kom je er

Mocht je de troep en het gebrek aan zandstranden voor lief nemen, dan vertellen we graag hoe je er komt.

Vanaf de internationale luchthaven van Bangkok pak je een directe taxi naar de Koh Loi Pier in Si Racha, wat ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden is (± 750 – 1000 baht). Ferry’s van de Koh Loi Pier naar Koh Si Chang vertrekken om de 45 minuten tussen 07:00 – 20:00 uur. Een ticket kost slechts 50 baht per persoon en de overtocht – manoeuvrerend tussen de vele schepen – duurt een goed half uurtje.

Vanuit Bangkok kun je ook de bus pakken richting Pattaya en uitstappen bij het busstation van Si Racha. Bussen vertrekken ieder half uur vanaf het Ekamai en het Mochit busstation in Bangkok (± 100 baht per persoon).

Ferry naar Koh Si Chang

Ga jij Koh Si Chang bezoeken?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Joop schreef:

    Ko larn is ern echte aanrader !
    Prachtige stranden
    Overdag druk maar ’s avonds relaxed

  2. Diewertje Castelein schreef:

    Dit is een fantastische website! Zelf vond ik in de buurt van Pattaya Koh Larn wel de moeite om te bezoeken met een heel aantal leuke strandjes! Ferry kost ook maar 30 baht per persoon en op het eiland zelf zijn er veel leuke restaurants.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.