Ang Thong National Marine Park: Overnacht in het paradijs bij Koh Samui

Ligging Koh SamuiWil je even ontsnappen aan de drukte van Koh Samui? Dat is makkelijker dan je denkt! Op zo’n anderhalf uur varen vanaf het eiland vind je namelijk de paradijselijk witte stranden van Ang Thong Marine Park. Deze eilandengroep bestaat uit 42 eilandjes in Zuidoost-Thailand en is een populaire dagtrip vanaf Koh Samui. Ben je toe aan wat meer avontuur? Je kunt er ook overnachten en in een tent of bungalow slapen – tussen de apen!

Het Ang Thong Marine Park was eeuwenlang een toevluchtsoord voor piraten. De tientallen eilandjes, de dichte oerwouden en de weggestopte grotten vormden de perfecte verstopplek. Toen de tijd van piraterij voorbij was, streek de Thaise marine hier neer en vestigde er een trainingsbasis. Vandaar de naam ‘National Marine Park’.

Sinds de jaren tachtig is Ang Thong een beschermd natuurgebied dat zo’n honderd vierkante kilometer beslaat.

Daarmee is dit het tweede grootste natuurpark van heel Thailand.

Ang Thong is een populaire bestemming voor een dagtripje vanaf Koh Samui. Vanaf het eiland vertrekken dagelijks tientallen boten richting het natuurpark. Omdat het onmogelijk is om in één dag alle 42 eilanden aan te doen, bezoek je tijdens zo’n dagtrip de twee belangrijkste eilanden:

Koh Mae en Koh Wua Talap.

Ang Thong Viewpoint

De indrukwekkende Blue Lagoon op Koh Mae

Een vast onderdeel van de dagtripjes is het eiland Koh Mae. In eerste instantie lijkt het een eiland zoals alle anderen, met slechts een klein strandje. Maar op dat strandje bevindt zich een steile trap omhoog.

En geloof mij, deze trap is het beklimmen waard!

Bovenaan de trap wacht er namelijk een uitzicht op je over het prachtige Talai Nai, oftewel de ‘Blue Lagoon’. Een indrukwekkende, blauwgroene zeewater lagune midden op het eiland. Leuk feitje: deze lagune is dé inspiratie geweest voor de schrijver van het boek ‘The Beach’, dat verfilmd is met Leonardo DiCaprio.

Voor een kleine bijbetaling krijg je tijdens de dagtrip de kans om rondom dit eiland te kajakken. Dit doe je samen met een groepje, onder begeleiding van een gids.

Blue Lagoon op Ang ThongBlue Lagoon op Ang ThongBlue Lagoon op Ang Thong

Koh Wua Talap en haar prachtige uitzicht

De tweede, en helaas ook gelijk de laatste stop van de dagtrip, is Koh Wua Talap. Op dit eiland bevindt zich het hoofdkwartier van de eilandengroep. Hier vind je naast een restaurant ook het toeristen informatie punt én heb je de mogelijkheid om te overnachten.

Op Koh Wua Talap heb je een grote kans om – naast toeristen – ook apen tegen te komen! Het eiland zit namelijk vol met brillangoeren (dusky leaf monkeys) die zeker niet schuw zijn. Let wel op dat je de aapjes niet voert; dat is verboden!

Aapje op Ang ThongAapje op Ang Thong

Koh Wua Walap Viewpoint

Het eiland heeft twee bijzondere hoogtepunten; één daarvan is het viewpoint.

Het uitzichtpunt bevindt zich op maar liefst vijfhonderd meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht over de gehele eilandengroep. Maar vijfhonderd meter is niet niks, er komt dan ook een flinke klim bij kijken om boven te komen.

Ga daarom goed voorbereid op weg: neem minstens één flesje water mee en zorg voor stevige schoenen. De weg omhoog is goed aangelegd met traptreden, maar er zitten bizar steile stukken tussen.

Reken erop dat de klim omhoog minimaal een halfuur in beslag neemt, mits je in één keer doorwandelt. Tijdens je klim kom je vijf stops tegen waar je op adem kunt komen, ieder met hun eigen, prachtige uitzicht.

Eenmaal boven vergeet je direct hoe zwaar de tocht was, want het uitzicht is namelijk adembenemend mooi! Je kijkt uit op het gehele Marine Park in een strak blauwe zee. Vergeet dus ook zeker je camera niet mee naar boven te nemen.

Houd rekening met een afdalingstijd van minimaal een kwartier. De meeste dagtrip-boten blijven maximaal twee uur op het eiland. Blijf dus niet te lang boven hangen, anders mis je je boot!

Koh Wua Walap viewpointKoh Wua Walap viewpointKoh Wua Walap viewpoint


Bua Boke Cave

Ben je een avontuurlijk type en heb je een paar stevige schoenen bij je, dan moet je echt een bezoek brengen aan de Bua Boke Cave. Een pittige tocht die zo’n anderhalf uur in beslag neemt.

Waar het viewpoint een goed aangelegd pad heeft, heeft deze grot dat niet. Iets wat het eigenlijk alleen maar toffer maakt!

Het is echt een route waar je je klim-en-klauter-skills naar boven kunt halen. Langs de route hangen verschillende touwen waaraan je je omhoog kunt trekken of waar je langs af kunt dalen.

Halverwege de route kom je aan bij de eerste ingang van de grot – en zie je gelijk dat de tocht de moeite waard is. De gigantische ruimte is gevuld met prachtige rotspartijen die zich afwisselen met stalactieten en stalagmieten. De route gaat dwars over de rotspartij van de grot verder en leidt je uiteindelijk naar de hoofdgrot:

de Bua Boke Cave.

In de grot hangt de Bua Boke; de stalactiet waarnaar de hele grot vernoemd is. En na een tijdje merk je dat je ogen wennen aan het donker en je de Bua Boke ook daadwerkelijk ziet hangen.

Bua Boke Cave

Schrik niet van de geluiden om je heen! Ik was helemaal alleen in de grot (niet veel mensen van de dagtrips durven de klim aan) en schrok af en toe van geritsel in de bomen of van gefladder in de grot. De grot bevindt zich midden in de jungle, waardoor je in de verte een aap kunt horen en vleermuizen boven je hoofd hoort fladderen. Maar geen reden tot paniek, de dieren blijven ver uit je buurt.

Het is aan te raden om de grot samen met iemand, of met een groep, te beklimmen. De tocht is te doen, maar er zitten een aantal verraderlijke stukjes tussen. Uit veiligheidsoverwegingen is het daarom zeker handig iemand mee te nemen! Daarnaast is deze tocht echt niet te doen op slippers, zorg dat je minimaal goede sandalen met grip aan hebt.

Wanneer het regent wordt het pad onbegaanbaar en is de kans erg groot dat je uitglijdt, dit raad ik daarom ook zeker af. Ik werd tijdens de terugweg van mijn tocht overvallen door een regenbui en het kostte mij flink wat moeite om veilig beneden te komen. Na wat glijpartijen, en zelfs een kleine val, kwam ik onder de modder terug op het strand.

Klimmen naar de Bua Boke CaveBua Boke CaveBua Boke Cave

Durf jij het aan: overnachten op Ang Thong?

Kajakken, snorkelen, viewpoints beklimmen, grotavonturen; Ang Thong biedt het allemaal. Maar om dit alles te doen tijdens de paar uur die je hebt op één van de dagtrips is bijna onmogelijk.

Zeker op Koh Wua Talap zul je tijdens de dagtrip moeten kiezen tussen het viewpoint of de grot; beide bezoeken is in de korte tijd geen optie.

Maar… er is een alternatief!

Op dit eiland kun je namelijk overnachten zodat je niks hoeft te missen.

Er zijn twee opties tot overnachten: in een tent of in een bungalow. De tenten zijn erg back to basic, met een dun slaapmatje en geen stroom. De kussens en dekens die bij de tent horen bieden weinig comfort en het is aan te raden om je eigen spullen mee te nemen. Voordeel van de tenten is wel dat ze erg goedkoop zijn; slechts 200 baht per nacht.

Je kunt op de campingplaats eventueel ook je eigen tent opzetten!

Koh Wua Talap Camping

De bungalows bieden wat meer comfort en beschikken zelfs over een ventilator of airco. Een groot nadeel is dat de bungalows bijna altijd zijn volgeboekt. Zeker in de zomermaanden zijn de bungalows al ruim een maand vooruit volgeboekt. Wil je slapen in één van de bungalows, zorg er dan voor dat je je overnachting(en) ver van tevoren vastlegt. Dit kan vanaf 60 dagen van tevoren, voor maximaal 3 aaneengesloten dagen. De prijzen van de huisjes variëren tussen de 600 en 1.500 baht.

Reserveren kan via deze link (selecteer Mu Ko Ang Thong National Park).

Het eiland beschikt over een restaurant waar je een simpele, Thaise maaltijd kunt scoren en een Europees ontbijt. Daarnaast zijn er douches met koud water.

Bungalow op Ang Thong

Vanaf een uur of vier vertrekken alle dagtrips van het eiland en keert de rust terug. Meer aapjes laten nu hun gezicht zien en je kunt bijna in je eentje over het strand wandelen. Er zijn namelijk maar erg weinig mensen die een overnachting boeken, waardoor je bijna een privé-eiland hebt!

Tijdens mijn bezoek in augustus waren er slechts twee andere tenten bezet. Wel zaten alle bungalows vol, maar ook dit zijn slechts zeven huisjes.

Door te overnachten op het eiland gun je jezelf niet alleen de tijd om naar de top van het viewpoint te klimmen, maar ook om de prachtige grot te bekijken.

Of huur een kajak en ga op verkenningstocht tussen de eilanden. Let hier wel op dat de routes beperkt kunnen worden door het weer. Zo is de kans tussen augustus en oktober (het regenseizoen) groot dat je enkel rondom Koh Wua Talap mag kajakken vanwege de stroming en de kans op storm. Het is dan simpelweg te gevaarlijk om verder af te wijken.

Kajakken op Ang ThongKoh Wua Talap RestaurantKoh Wua Talap Strand

Kaart Ang Thong National Marine Park

Zo kom je bij Ang Thong National Marine Park

Een dagtrip richting het Marine Park kun je overal op Koh Samui boeken bij één van de toeristen-shops of via je hotel. De trips kosten tussen de 1.500 en 2.000 baht, bezoeken allemaal de twee bovengenoemde eilanden, en zijn inclusief lunch aan boord.

Ook als je wilt overnachten op het eiland boek je een dagtrip. Je kunt dan tijdens het boeken aangeven dat je wilt overnachten en één of twee dagen later terugkeert met dezelfde boot als waarmee je aankwam.

De overnachting dien je zelf te boeken. Het Marine Park is in beheer van de regering en daarom zijn de overnachtingen alleen los te boeken via deze site. Houd er dus rekening mee dat in de zomermaanden de bungalows al een maand vooraf vol zitten, boek dus op tijd! De tenten kun je gewoon bij aankomst op het eiland boeken, hier is altijd plek.

De hele maand november en de eerste drie weken van december is het Ang Thong National Marine park gesloten vanwege de hoge golven en het regenseizoen.

Ang Thong Speedboat

Zo kom je op Koh Samui

1. Rechtstreekse vlucht: 1 uur, ฿ 2.500 – 6.000 p.p.
Vanaf Bangkok (Don Muang Airport of Suvarnabhumi Airport) vlieg je met Bangkok Airways of Thai Airways rechtstreeks naar de luchthaven van Koh Samui in één uur tijd. De luchthaven van Koh Samui ligt bijna direct in het toeristische centrum, waardoor je na landing binnen een halfuur bij je hotel bent in Bophut, Chaweng of Lamai.

Bangkok – Koh Samui: vanaf € 95 →

2. Binnenlandse vlucht Surat Thani + ferry: 3-4 uur, ฿ 1.000 – 1.500 p.p.
Om de kosten te drukken is de luchthaven van Surat Thani, een nabijgelegen stad op het vasteland, een goed alternatief. Tussen Surat Thani en de pier voor ferry’s naar Koh Samui (Donsak Pier) pendelen bussen, die er ongeveer 1,5 uur over doen. Tickets koop je op de luchthaven bij het loket naast de uitgang. De bus zet je af bij het loket waar je ferrytickets kunt kopen. Vervolgens stap je op de ferry, die in ongeveer 1,5 uur tijd naar Koh Samui vaart.

Bangkok – Surat Thani: vanaf € 34 →

3. Nachttrein + bus + ferry: 14 uur, ฿ 1.400-1.750 p.p.
De eerste nachttrein vertrekt vanaf het Hua Lamphong Treinstation in Bangkok om 17:05 uur, waarna je om 04:25 uur aankomt in Surat Thani – maar je kunt natuurlijk ook voor latere nachttreinen kiezen voor een wat schappelijkere aankomsttijd. Vanaf het treinstation van Surat Thani stap je op de bus naar de Donsak Pier, waar je ongeveer 1,5 uur later aankomt. Vervolgens neem je de ferry naar Koh Samui, die in ongeveer 1,5 uur tijd naar Koh Samui vaart.

Klik hier voor vertrektijden & online treintickets →

Bua Boke Cave op Ang Thong

Hoteltips Koh Samui

cocopalm-beach-resort-samui

Cocopalm Beach Resort

Het Cocopalm Beach ligt aan het uiterste puntje (westkant) van Mae Nam Beach. De tropische palmbomen, het mooie zwembad, het heerlijke zand en het heldere water zorgen echt voor het eiland gevoel. De bungalows van dit resort zijn top en lekker ruim. Top aanbeveling!

Prijs per overnachting: v.a. € 36
crystal-bay-beach

Crystal Bay Beach Resort

Het Crystal Bay Beach Resort heeft dé allerbeste ligging van heel Koh Samui. Je verblijft namelijk direct aan één van de mooiste stranden van het eiland. Kijk niet raar op als je hier een paar dagen langer blijft dan gepland. De kamers zijn dan ook prachtig!

Prijs per overnachting: v.a. € 65


Durf jij een overnachting op Ang Thong aan?

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. monique gelauff schreef:

  Hi Sander, mariska,

  Wij willen heel graag 2 of 3 overnachtingen doen op Koh wua Taop (ang thong n.p.). Ik heb diverse keren via de door jullie aangegeven link geprobeerd maar zonder resultaat. Ik kom niet op de gewesnte pagina. Heb ook anderhalve week geleden mailtje gestuurd naar reserve@dnp.mail.go.th. maar ontving geen repspons. Hebben jullie tip hoe ik dit kan aanpakken?
  Ik hoor het heel graag.

  Groet Monique

 2. Ellis schreef:

  Hoi,
  Kan ik ook op Ang Thong komen via Koh Tao? We willen koh samui eigenlijk overslaan, maar wel graag naar Ang Thong. Weet iemand of dit een optie is? En zo ja, hoe lang duurt de reis van Koh Tao naar Ang Thong?

 3. leen schreef:

  Wij zouden graag met ons gezin overnachten op Ang Thong. Als ik het goed gelezen heb, kan ik 60 dagen van tevoren een bungalow boeken via de officiële site van het park, we moeten een dagtour boeken met een organisatie om daar te geraken en melden dat we de volgende dag terug mee willen. Wij vertrekken vanuit Koh Samui maar willen via het park doorreizen naar Koh Tao. Weten jullie of het mogelijk is om dus een dagtour te boeken vanuit Koh Samui en de dag later ons te laten afzetten op Koh Phangan? Of zijn er ook tours die rechtstreeks naar Koh Tao varen? Ik vind dit nergens terug op de websites van de touroperators.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Leen,

   Ik weet het niet zeker, maar waarschijnlijk moet je eerst weer via Koh Samui reizen om naar Koh Tao te gaan. Daar moet je rekening mee houden.

   Maar als je daar bent kun je het wel aan vragen aan de maatschappij of het mogelijk is om direct naar Koh Tao te reizen. Wellicht dat er een mogelijkheid is, aangezien er wel tours worden aangeboden vanaf Koh Tao.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 4. Charlene schreef:

  Hallo, vraagje over het overnachten op Ang thong. Kan ik mijn backpack/koffer gewoon meenemen op de dagtrip boot of moet ik die in een hotel achterlaten en kleine rugzak meenemen.

 5. Anna schreef:

  Hey!

  Mijn vriend en ik gaan in december naar Thailand, 10 december komen we toe, onze trip ziet er voorlopig als volgt uit.
  In Sam Phraya Beach volgen we een programma, dus puzzelen we de rest errond, Elephant Nature Park staat ook vast, maar de rest nog niet.

  Phuket gaan we vermijden, Krabi is het verste dat we zouden willen gaan, maar ik had gelezen dat het dan ook regenseizoen is in bepaalde delen?

  Kunnen jullie ons aanraden waar we best heen gaan in het zuiden? We zouden graag een combinatie doen van trekkings in de natuur met gids om dieren te zien, snorkelen, yoga/meditatie, chillen 🙂

  En is Ayutthaya de moeite of beter doorreizen naar Chiang Mai en bv. ook naar Pai of Chiang Rai gaan?

  10/12 Aankomst BKK om 6:10 + verdere verplaatsing
  11/12
  12/12
  13/12
  14/12
  15/12
  16/12
  17/12 ’s avonds toekomen in Sam Phraya Beach
  18/12 Sam Phraya Beach
  19/12 Sam Phraya Beach
  20/12 Sam Phraya Beach
  21/12 Sam Phraya Beach naar BKK + BKK naar AYUTTHAYA
  22/12 AYUTTHAYA
  23/12
  24/12
  25/12
  26/12 Elephant nature park
  27/12 Elephant nature park
  28/12 Chiang Mai + Chiang Mai naar BKK
  29/12 BKK
  30/12 Vertrek om 00:30

  Heel erg bedankt om de tijd te nemen om hier input voor te geven en proficiat met jullie prachtige website <3

  Groetjes Anna

  • Hoi Anna (mooie naam, zo heet onze dochter ook 😉 ),

   Over het algemeen is het in december mooi weer in Krabi. Dus ik zou daar kiezen voor een of meerdere mooie eilanden. Ik denk zelf dat Koh Lanta goed aansluit op jullie wensen.

   Verder is het mooi om het Khao Sok National Park te bezoeken voordat jullie naar Krabi afreizen.

   Tot slot is Ayutthaya zeker het bezoeken waard. Omdat het relatief dichtbij Bangkok ligt, zou ik ervoor kiezen om de stad of aan het begin, of aan het einde van jullie reis te bezoeken.

   Groetjes en alvast veel plezier gewenst!

 6. Ine schreef:

  Hoe laat ben je terug op Koh Samui met de tours?
  Wij zouden om 17u een ferry moeten halen diezelfde dag. Haalbaar?

 7. Vincent schreef:

  Heb na heel veel research nog een mogelijkheid gevonden om te overnachten in het park, op Ko Phaluai. Het is een uitdaging om er te komen, vanaf het vaste land is er dagelijks een ferry… naar de eilanden moet je meehoppen op een tour (en die dus ook betalen) of een mogelijkheid hebben voor prive transport (zeilboot). Off the beaten track, ga er volgend jaar met de familie heen.

  https://angthongbeachresort.com/

  Er is ook nog een tweede eco resort op het eiland.
  Koh Phaluai Eco Resort

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Vincent,

   Goede tip!

   Groetjes,
   Sander

  • Phyllis schreef:

   Wij komen net bij Angthong Beach Resort vandaan en vonden het er echt top! Het is een prachtig aangelegd kleinschalig resort (10 kamers) met heerlijk eten.
   De hosts denken in alles mee en zijn erg flexibel. De plek is wat moeilijker te bereiken maar daarom juist ook mooi. De ferry gaat1x per dag, momenteel zelfs maar om de dag, heen om 13.00u en terug om 7.00u, 200 baht pp voor een enkele reis, deze ferry is een beleving op zich 😉 wij kregen een ontbijt pakketje mee van het resort omdat de ferry zo vroeg gaat. Er is geen ATM op het eiland en alles wordt cash afgerekend.
   Groot voordeel vonden we de boottrip door het marine park via het resort, omdat je veel dichter bij zit ben je vrijwel alle boten uit koh Samui voor, op koh wua talap zijn wij slechts 2 andere toeristen tegen gekomen. Ook kun je meer verschillende plekken bezoeken aangezien je een privétour hebt 🙂
   Kortom echt een aanrader!

 8. Rick schreef:

  Naar aanleiding van dit mooie stuk heb ik zojuist een boeking geplaatst voor een overnachting. Voor mij is het niet geheel duidelijk hoe de betaling van deze boeking af te ronden. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Rick,

   Volgens mij betaal je dan contant als je aankomt bij het National Park. Zorg er dus voor dat je cash mee hebt.

   Groetjes,
   Sander

 9. Corine schreef:

  Vanaf welk eiland kun je het beste het ang thong national park bezoeken?
  Koh Samiu, Koh Tao of Ko Phangan?

 10. Katrien schreef:

  Prachtige foto’s! We gingen in 2014 met onze zoon van (toen) 3 naar Thailand en willen vooral terugkeren naar de eilanden. Deze keer heeft met hem en zijn kleine zus!

 11. Fransien schreef:

  Wij zijn vanaf Samui een dag naar Angthong gegaan met ‘RS Ruangsri’ met speedboat. In samui geboekt bij lokaal toeristenbureau voor 1500 THB p.p. incl snorkelen en kayakken. De entrance fee komt daar nog bovenop, acutele prijs is 300 THB p.p. Er zijn heel veel bedrijfjes die deze tour aanbieden, na even zoeken was dit de goedkoopste. Onze boot zat helemaal vol terwijl het laag seizoen was, gaat allemaal op zijn Thais. Aangezien er meer boten die kant op gaan is het erg toeristisch (druk). Snorkelen en kayakken was kort maar leuk. Hoogtepunt vonden wij de laatste stop op Wua ta lap island. Een behoorlijke klim naar boven (wij zijn fit maar vonden het echt zwaar) maar dat uitzicht was waarvoor we kwamen. Op het pad naar boven zagen we zelfs aapjes. Kortom ondanks de drukte toch een leuke dag gehad.

 12. Rob schreef:

  Goedemiddag!

  Allereerst mijn complimenten voor jullie fantastische website!
  Wij zijn van plan om 22 augustus t/m 8 september naar Thailand te gaan en daar voornamelijk Zuid West en Zuid Oost Thailand te bezoeken. Ik lees overal over het regen seizoen. De 1 zegt dat het dan niet te doen is qua weer. Veel regen en modderstromen in de bergen enz. De ander zegt dat het ongeveer een uur per dag gemiddeld spoelt en dat het daarna weer stralend weer is.

  Hebben jullie hier ervaring mee?

  Groetjes Rob

 13. Rick schreef:

  Hi Sander / Mariska,

  Is Ang Thong te vergelijken met de boot tour op Koh Phi Phi ( Maya Bay, Bamboo island, musquito island) ? Is het de moeite om beide tours (koh Phi Phi boot tour en Ang Thong) te doen of welke tour geniet jullie voorkeur?

  Gr Rick

 14. Kaoutar schreef:

  Hi Sander en Mariska,

  Is de park ook gesloten in augustus?
  En hoe is het weer in augustus in Koh Samui?
  Wel te doen? Hoor het graag xx

 15. Suzanne schreef:

  Lees ik dacht nou goed.. heel november gesloten? 🙁
  Het park dan helemaal niet bereikbaar en zijn er dan ook helemaal geen tours?

 16. Maicol schreef:

  Wij gaan er vd week ook heen, Zal jullie onze ervaring nog mailen van Ang Thong National Marine park.

 17. Math schreef:

  Wel iets beter onderhandelen hoor!
  Ff je best doen scheelt wat geld. Onder de 1000 met de langzame boot is makkelijk te doen. Zelfs in het hoogseizoen is dat nog veel…

 18. Mike schreef:

  Hallo,
  Kun je vanaf Koh Phagan ook naar Ang Thong National Marine Park? Weet iemand dat?

 19. Yvette schreef:

  Nog tips voor de beste organisatie om dit bij te boeken?

 20. Jan schreef:

  Hele mooie plek inderdaad, en je kan er ook overnachten! Er staan op het grootste eiland iets van 5 bungalows waar je iets van 350 Baht (eurootje of 8) per nacht voor betaald en er zijn ook een stuk of 10 goedkopere tenten te huur. Het boeken is een beetje omslachtig, via de website van het park en dan naar een bank toe om het geld over te laten maken, maar het is zeer de moeite waard. En je kan gewoon met zo een zelfde tour mee naar het eiland en de volgende dag pikken ze je weer op. Heb dit vorig jaar samen met mn vriendin gedaan en toen ’s middags alle dagjes mensen vertrokken waren hadden wij het eiland voor onszelf tot de volgende ochtend toen de eerste boot weer aankwam. Echt heel gaaf!

 21. Sabrina schreef:

  Geweldig! Wat een mooie foto’s ook. In april ga ik met een vriend naar Thailand en ik wil ook zeker naar het Ang Thong National Marine park 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.