Privacyverklaring

Privacyverklaring

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 14 mei 2018.

In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop Tips Thailand jouw persoonsgegevens verzameld en hoe daarmee wordt omgegaan. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Mariska van Brederode & Sander Hillegers, Tips Thailand

Inhoud van dit artikel:

1. Tips Thailand

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Tips Thailand. Tips Thailand is een online reisgids over Thailand, waarmee jij je als reiziger kunt voorbereiden op jouw reis door Thailand. Op Tips Thailand vind je niet alleen informatie over bestemmingen, maar ook praktische informatie over je reisvoorbereiding.

Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Tips Thailand verzameld worden. Het is daarom goed om te weten wat daarmee gedaan wordt en hoe jij jouw wensen kunt aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Tips Thailand, neem dan gerust contact op!

Tips Thailand
Kennemerstraatweg 13
1814 GA Alkmaar
https://tipsthailand.nl/
privacy@tipsthailand.nl

KVK: 65022696
BTW: NL855950274B01

IBAN: NL78 KNAB 0255 0140 23 (Knab Bank)
BIC: KNABNL2H

Tips Thailand is een V.O.F., welke wordt gedreven door Mariska van Brederode en Sander Hillegers.

2. Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Tips Thailand. Deze worden hieronder toegelicht.

2.1. Het versturen van nieuwsbrieven
Tips Thailand stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn vooral gericht op kennisdeling, maar kunnen ook van commerciële aard zijn. Je voornaam, e-mailadres en IP-adres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Tips Thailand, zodat we weten naar wie en welk adres we de nieuwsbrief kunnen sturen.

2.2. E-mail contact
Als jij ons een e-mail stuurt, dan zijn wij in het bezit van jouw e-mailadres, naam en IP-adres, samen met overige gegevens die jij ons toestuurt (datum, tijdstip, IP-adres en eventuele website of telefoonnummer).

2.3. Reacties
Om een reactie te kunnen plaatsen op Tips Thailand, dien je jouw voornaam en e-mailadres op te geven. Tevens wordt jouw IP-adres en tijdstip van plaatsing en eventuele website opgeslagen in onze database. Jouw naam, het tijdstip van plaatsing en eventuele website worden samen met de reactie gepubliceerd op Tips Thailand. Reacties zijn in te zien bij het bijbehorende bericht en in een aparte RSS feed.

Blogberichten en de bijbehorende reacties zijn door iedereen op te vragen, inclusief zoekmachines. Wij hebben geen invloed op hoe deze zoekmachines jouw reactie(s) opslaan of tonen.

2.4. Ebooks
Op onze website verkopen wij ebooks. Daarvoor hebben we tijdens het bestelproces niet alleen jouw bankgegevens, maar ook jouw e-mailadres nodig zodat we weten waar we de bestelling naartoe moeten sturen. Bovendien verzamelen we tijdens de bestelling jouw IP-adres, zodat we weten in welk land je woont en hoeveel BTW Tips Thailand moet rekenen en afdragen in welk land.

2.5. Analytics
De website van Tips Thailand verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics en Jetpack. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de lengte van je bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

3. Ontvangers

De gegevens die Tips Thailand ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

3.1. AWeber
De nieuwsbrieven worden verzonden met AWeber. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres, voornaam en IP-adres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen AWeber.

3.2. Realhosting
De website en e-mail van Tips Thailand worden gehost bij Realhosting. Alle gegevens die jij tijdens jouw bezoek achterlaat, zoals reacties, e-mails of ebook-bestellingen, worden opgeslagen op de servers van Realhosting.

3.6. Dropbox
De back-ups van de website worden gehost bij cloud-dienst Dropbox. Gegevens die jij achterlaat op de website van Tips Thailand zijn op de servers van Dropbox opgeslagen.

3.3. Mollie
Alle betalingsgegevens (e-mail, IP-adres, datum & tijdstip van bestelling) die voor bestellingen die worden voldaan middels iDeal, worden verwerkt en opgeslagen door payment gateway Mollie.

3.4. PayPal
Alle betalingsgegevens (e-mail, IP-adres, datum & tijdstip van bestelling) die voor bestellingen die worden voldaan middels PayPal, worden verwerkt en opgeslagen door payment gateway PayPal.

3.5. E-Boekhouden
Alle facturen van onze klanten worden verzameld en verwerkt middels het boekhoudprogramma E-Boekhouden en zijn inzichtelijk voor de boekhouders waarmee Tips Thailand samenwerkt.

4. Opslag periode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Tips Thailand, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

4.1. Het versturen van nieuwsbrieven
Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in AWeber. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven, of door een mail te sturen naar privacy@tipsthailand.nl.

4.2. E-mailcontact
Op het moment dat je contact opneemt met Tips Thailand via e-mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

4.3. Reacties
De door jou geplaatste reactie wordt samen met de verstrekte gegevens voor onbepaalde tijd opgeslagen. Stuur ons een mail als je wilt dat we jouw gegevens verwijderen: privacy@tipsthailand.nl.

4.4. Ebooks
Tips Thailand is wettelijk verplicht om de ebook-facturen en bijbehorende bestelgegevens 10 jaar te bewaren.

4.5. Analytics
De gegevens die Google Analytics en Jetpack op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics en Jetpack.

5. Cookies

Tips Thailand gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Tips Thailand gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Op de website van de Consumentenbond lees je hoe je dat kunt doen.

6. Beveiliging van persoonsgegevens

Er worden geen fysieke kopieën gemaakt van jouw persoonsgegevens. Je gegevens worden alleen digitaal beheerd in de bovengenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Tips Thailand of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie.

Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Tips Thailand. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces. De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Tips Thailand privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

7. Jouw rechten

7.1. Recht op inzage
Je hebt te allen tijde het recht om jouw gegevens op te vragen die door Tips Thailand zijn vastgelegd en bewaard. Dit doe je door een e-mail te sturen naar privacy@tipsthailand.nl. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

7.2. Recht op rectificatie
Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Tips Thailand. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

7.3. Recht op overdracht
Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Tips Thailand opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Tips Thailand al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

7.4. Recht op wissen van gegevens
Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Tips Thailand vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

7.5. Recht op het indienen van een klacht
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Tips Thailand niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

7.6. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)
Wil jij niet dat Tips Thailand jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan via privacy@tipsthailand.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, idbewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

8. Plichten

Tips Thailand verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Tips Thailand via e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Tips Thailand de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Tips Thailand met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Tips Thailand behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Tips Thailand dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Tips Thailand te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

privacy@tipsthailand.nl
Kennemerstraatweg 13 | 1814 GA | Alkmaar
Btw. Nr. NL855950274B01 | KVK Nr. 65022696