Oost-Thailand

Oost-ThailandOost-Thailand staat (nog) niet hoog genoteerd op de toeristische agenda, met uitzondering van de eilanden Koh Chang en Koh Kood. Dit komt omdat de bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen en omdat het gebied vooral uit platteland bestaat. Door het uitblijven van het toerisme zijn oude, culturele tradities in stand gebleven en wordt er maar amper Engels gesproken.

Ondanks de grote afstanden, is Oost-Thailand zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo vind je er prachtige nationale parken, zoals Pha Taem met bijzondere rotsformaties aan de Mekong rivier. En de historische tempelruïnes in Phimai. Uiteraard zijn er de schitterende eilanden, die vanwege de ligging bij de grens perfect te combineren zijn met een bezoek aan buurland Cambodja.

Beste reistijd: november t/m februari

BESTEMMINGEN IN OOST-THAILAND

Koh Chang Relaxte eilandsfeer met uitgestrekte kustlijn.
Koh Kood Resorteiland met witte zandstranden.
Koh Mak Een onbekende, tropische verrassing.
Pha Taem National Park Mysterieuze rotsformaties aan de Mekong.
Phimai Het Angkor Wat van Thailand.
Udon Thani De Red Lotus Sea met miljoenen roze bloemen.


ZIEN & DOEN

POPULAIRSTE BESTEMMINGEN

1. Koh Chang

Koh Chang is één van de meest relaxte eilanden van Thailand. Met zijn mooie stranden en uitgestrekte kustlijn is er voor iedereen wel een strand op maat.

2. Koh Kood

Koh Kood is een onvervalst stukje paradijs in Thailand. Hier kun je in alle rust genieten van ongerepte, exotische zandstranden met kristalhelder zeewater.

TOP HOTELS

REIS VERDER NAAR…