Zuidoost-Thailand

Zuidoost-ThailandDe eilanden in Zuidoost-Thailand, bij de Golf van Thailand, zijn de tropische glorie van Thailand. De Koh Samui-archipel met Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao trekt jaarlijks miljoenen bezoekers aan met hun poederzachte zand en helderblauwe water. De eilanden zijn al lang niet meer ongerept, maar nog altijd prachtig om te zien. Bijzonder aan de archipel is het afwijkende klimaat; wanneer het in de rest van Thailand regent, is het hier stralend mooi weer!

Koh Samui is het meest ontwikkelde eiland van de archipel met dure resorts en chique restaurants waar beroemde koks vanuit de hele wereld hun culinaire hoogstandjes serveren. Koh Phangan ligt in het midden en is een heerlijk hippie-eiland met grote strandfeesten. Tot slot is er nog Koh Tao, met zijn schitterend mooie onderwaterwereld.

Beste reistijd: februari t/m september

BESTEMMINGEN IN ZUIDOOST-THAILAND

Koh Samui Groot en goed ontwikkeld eiland.
Koh Phangan Party-eiland met beeldschone stranden.
Koh Tao Dé duik- en snorkelbestemming van Thailand.
Khao Sok National Park Eén van de oudste regenwouden ter wereld.
Ang Thong National Marine Park Eilandengroep met spectaculaire zeewaterlagune.
Chumphon Eilandengroep met spectaculaire zeewaterlagune.
Surat Thani Eilandengroep met spectaculaire zeewaterlagune.
Khanom Zeldzame roze dolfijnen spotten.


ZIEN & DOEN

POPULAIRSTE BESTEMMINGEN

1. Koh Samui

Koh Samui is een groot eiland met paradijselijke stranden. Het eiland is goed ontwikkeld met resorts, exclusieve restaurants en wellness & yoga retraites.

2. Koh Phangan

Hoewel Koh Phangan vooral bekend is om de Full Moon Party, is het een heerlijk hippie-eiland met stranden die niet misstaan op een ansichtkaart.

3. Koh Tao

Koh Tao is een geliefd toeristeneiland met een levendige onderwaterwereld. Het is dan ook niet voor niets de nummer één snorkel- en duikbestemming van Thailand!

TOP HOTELS

REIS VERDER NAAR…