Red Lotus Sea | Het meer van Udon Thani met een miljoen roze lotusbloemen

Al drie jaar lang reizen we naar alle uithoeken van Thailand. We hebben al ontzettend veel gezien en gedaan. Tóch worden we keer op keer weer verrast door de schoonheid van het land. Dit keer voeren we met een klein bootje door een zee van een miljoen roze lotusbloemen. Het was ongekend mooi, waarschijnlijk één van de mooiste dingen die we ooit hebben gezien in Thailand. Kijk je mee?

Op internet zag het er spectaculair uit. Een meer vol roze lotusbloemen. Het schenen er ‘miljoenen’ te zijn! Maar zal het in het écht ook zo mooi zijn – of valt de werkelijkheid toch stiekem tegen?

We besloten om het voor eens en voor altijd uit te zoeken en af te reizen naar Udon Thani, een stad in Noordoost-Thailand aan de grens met Laos.

Hoe het was? Vet mooi! Zo mooi, dat je het gewoon met eigen ogen moet gaan zien!

Een boottocht over het meer

Als je de zee aan roze lotusbloemen in volle glorie wilt ervaren, zul je er vroeg bij moeten zijn. De bloemen openen zich vlak voor de zonsopkomst en sluiten voor de felle middagzon (06:00 tot 12:00 uur).

We stapten dan ook met een slaperig hoofd in de taxi richting het Talay Bua Daeng meer, waar we even na zeven uur aankwamen. Direct werd er een bootje voor ons geregeld en pruttelden we binnen no-time over het meer.

Het water was modderig en ondiep, met her en der een bundeltje lotusbloemen en wat wegschietende visjes. Nog niet écht spectaculair, totdat we na een kwartiertje varen, aankwamen in een heuse zee van een miljoen lotusbloemen.

Tot zover we konden kijken was het uitzicht roze; de hele horizon werd er mee versierd.

Wow!

De Thaise toerist

Tijdens de boottrip van anderhalf uur, word je niet alleen getrakteerd op een romantische bloemenzee, maar ook op bootjes met Thaise toeristen. En zij kunnen er wat van. Hier wordt het maken van een selfie tot kunstvorm verheven.

Neung (1)… Song (2)… Sam (3)… Klik!

Nog één en nog één, en ga zo maar door. Ze kunnen er écht geen genoeg van krijgen die Thai.

Super grappig om te zien, en leuk om dan even een praatje met ze te maken in je ‘allerbeste’ Thais. Dat staat garant voor een Thaise glimlach!

Red Lotus Sea ook bezoeken?!

Het was verbazingwekkend dat zo’n unieke attractie in Thailand amper bezocht wordt door westerse toeristen. Op een stuk of tien bootjes na, vol Thaise toeristen, zijn we die ochtend geen andere toeristen tegen gekomen.

Nu snappen we dat Udon Thani – en de Red Lotus Sea – buiten de toeristische paden liggen, maar dat het zo rustig zou zijn hadden we niet gedacht.

Misschien heeft het ermee te maken dat de roze bloemenzee seizoensgebonden is en dat de maanden december, januari en (begin) februari alleen geschikt zijn voor een bezoekje. Want alleen dan, in de vroege ochtend, kun je de Red Lotus Sea in volle glorie ervaren.

Udon Thani is gemakkelijk vanuit Bangkok of Chiang Mai te bereiken per binnenlandse vlucht. Je bent een uurtje onderweg en een vliegticket kost ongeveer € 25 per persoon. Hier kun je deze tickets boeken!

Vanuit het centrum of de luchthaven van Udon Thani pak je gemakkelijk een taxi naar het meer. Kosten voor een taxi liggen rond de 1.000 baht en de rit duurt een uur. Guesthouses en hotels kunnen dit gemakkelijk voor je regelen.

De kosten voor een boottocht over het meer zijn afhankelijk van de duur en de type boot. Wij bevelen de duurste optie aan. Voor 500 baht krijg je een 90 minuten durende tour over het meer in een comfortabel, overdekt bootje.

Kaart van de omgevingHoteltips Udon Thani

2 Feel Bed Station

Hier verbleven wij drie nachtjes. Lekker centraal, op loopafstand van het busstation, het winkelcentrum en restaurantjes. De familie is heel behulpzaam en brengt je overal naartoe. De kamers zijn wat klein, maar wel modern en brandschoon.

Prijs per overnachting: v.a. € 20

Wara Boutique Hotel

Als je iets meer luxe zoekt, overnacht dan in het Wara Boutique Hotel. Een modern hotel, met mooie, ruime kamers op loopafstand van het Nongprajak Public Park waar je gezellig tussen de locals rond het meer kunt (hard)lopen. Personeel is zeer vriendelijk!

Prijs per overnachting: v.a. € 28

En?! Van plan om de Red Lotus Sea met eigen ogen te gaan zien?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Teun schreef:

    Wat een leuke informatieve website van dit prachtige land.
    Wij gaan dit jaar voor de 11e keer naar Thailand en hopen gezien jullie website weer nieuwe dingen te ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.