Reisadvies Thailand in 2020: 10 tips voor een veilige reis

Al jaren reizen we naar alle uithoeken van Thailand. En we krijgen vaak de vraag: “Is Thailand veilig?” Absoluut! In dit artikel delen we al onze tips en ervaringen wat betreft veiligheid in Thailand. En we hopen dat jij, na het lezen van onze top-10, met een vertrouwd en veilig gevoel in het vliegtuig naar Thailand stapt. Want wij vinden Thailand een fijn en veilig vakantieland!

1. Oplichtingen voorkomen: onthoud één gouden regel

Thailand staat bekend om zijn lokale marktjes met vriendelijke locals. Toch zijn er ook mensen in Thailand die andere plannen met jou hebben; ze zien je namelijk als een wandelende portemonnee. Maar als je goed oplet, merk al snel het verschil tussen iemand die je oprecht wilt helpen en iemand die op je geld uit is.

Onthoud daarom één simpele regel (die met name in Bangkok geldt): een Thai die je in het perfect Engels benadert, is uit op je geld. Niet direct maar indirect. Voor je weet, wordt er een gratis tuktuk voor je geregeld die je naar een reisbureautje brengt waar vervolgens je hele reis wordt volgepland voor een absurd hoog bedrag.

Een doorsnee Thai is verlegen wanneer het aankomt op toeristen en spreekt je niet zo snel aan.

Tip: Lees hier alles over de nummer één oplichtingstruc van Bangkok, zodat jij er niet in trapt!

is thailand onveilig

2. Verkeersveiligheid: mengen in het verkeer?

Het verkeer in Thailand is onveilig, dat is een feit. Regels lijken er niet te zijn en op de weg is het chaotisch. Honden, spookrijders, U-turns, brommertjes, vrachtwagens, zand op de weg, stortbuien en nog heel veel meer.

We kunnen het weten, want we huren overal waar we komen regelen we een eigen vervoersmiddel. Voorheen huurden we scooters, maar tegenwoordig huren we overal eigenlijk een auto (hier lees je al onze tips over autohuur in Thailand). Hiermee kun je volledig verzekerd door heel Thailand reizen.

Maar is het dus verstandig om een auto te huren in Thailand? Nee, tenzij je veel (buitenlandse) rijervaring hebt en zelfverzekerd bent. Het geeft je ontzettend veel vrijheid, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Bij twijfel niet doen dus.

Een scooter huren? Beter van niet, tenzij je in het bezit bent van een internationaal motorrijbewijs. Hier vind je alle info!

thailand veilig

3. Politieke situatie: (on)rustig

De laatste jaren is Thailand wel eens in het nieuws gekomen. Militaire coupe, het overlijden van de koning Bhumibol en wat politieke onrust. Wat je daar van merkt als toerist zijnde?

Eigenlijk helemaal niets. We hebben ons al die jaren veilig gevoeld en doen dat nog steeds. Gebruik je gezonde verstand, houd je netjes aan de regels, vermijd onrust en neem geen onnodige risico’s.

Miljoenen reizigers bezoeken Thailand ieder jaar. Dat doet men alleen als het er veilig is.

reisadvies thailand 2020

4. Drugs: absoluut niet doen!

Dit kan écht niet.

Thailand hanteert één van de strengste drugswetten ter wereld, dus als je wordt gepakt met drugs op zak dan ben je zwaar de klos en riskeer je een levenslange gevangenisstraf.

Niet iets om luchtig mee om te gaan. Dus dat ene jointje dat je wordt aangeboden tijdens een strandfeest? Wees verstandig en doe het niet. Sterker nog; wees er niet bij betrokken en ga het uit de weg.

Tip: Lees hier alles over het grootste strandfeest van Thailand: de Full Moon Party op Koh Phangan.

Full Moon Party op Koh Phangan


5. Koning: doe er geen uitspraken over

Het koningshuis is heilig hier in Thailand, en dat merk je. Overal waar je komt, hangen afbeeldingen van de huidige koning en de reeds overleden koning Bhumibol Adulyadej.

Hij was zeer geliefd onder de bevolking en er wordt met geen kwaad woord over hem gesproken. Laat je er niet over uit en ga er niet over in gesprek met de Thai – op wat voor manier dan ook. Op het beledigen van de koning staat namelijk een flinke gevangenisstraf. En dat geldt ook over uitlatingen die je online doet; via Facebook bijvoorbeeld.

Tip: Gezellig naar de bioscoop in Thailand? Voordat de film begint wordt er een film van de koning afgespeeld. Er wordt van iedereen verwacht op te staan!

Koning Thailand

6. Eet waar de locals zijn

Ontmoet je nieuwe vrienden; Pad Thai, Tom Yam, Khao Soi en de klassieke Fried Rice. Het eten is heerlijk hier in Thailand. Vooral als je op straat gaat eten – tussen de locals – dan leer je het echte Thailand kennen. Lekker en nog goedkoop ook.

En wist je dat streetfood eten ook veilig is. Veiliger dan eten in een restaurant. Want de populaire streetfood stalletjes in Thailand gebruiken een gloeiend hete wokpan met verse ingrediënten. Je kunt ook nog eens zien hoe het wordt klaargemaakt. Ook eten de locals er iedere dag dus dan moet wel goed zijn!

Tip: Op zoek naar leuke streetfoodstalletjes in Bangkok? Dit is waar je moet zijn!

7. Toeristenbussen naar het zuiden: let op!

Vanuit Bangkok reis je naar alle uithoeken van Thailand. Zelfs vanaf de populaire Khao San Road vertrekken er toeristenbussen naar het zuiden van Thailand. En die zijn spotgoedkoop, want voor een paar euro verzeker je jezelf al van een stoel.

Maar let op!

Houd je tas met waardevolle spullen gewoon bij je. Het komt helaas voor (met name bij de goedkope busritten) dat het bagageruim flink wordt doorgespit tijdens de reis, waarbij geld en elektronica op magische wijze verdwijnen. Een backpack of koffer vol met kleren en toiletartikelen kun je zonder zorgen achterlaten in het bagageruim.

Tip: Geen zin in urenlange busritjes? Pak dan een binnenlandse vlucht voor een paar tientjes!

8. Dagrukzak 24/7 bij je houden

Deze tip sluit naadloos aan op de vorige. Naast een backpack (55 liter) hebben wij beide nog een dagrukzak (25 liter). Hierin bewaren altijd onze camera, paspoort en portemonnee. Deze rugzak wijkt geen moment van onze zijde.

Loop je over een drukke (weekend)markt dan raden wij je aan om je dagrugzak op je borst te dragen. Ondanks deze voorzorgsmaatregel durven we te beweren dat het in Thailand veiliger is dan in onze eigen hoofdstad.

In al die jaren is er nog nooit iets van ons gestolen.

9. Uitgaan: een erg duur drankje?

Het uitgaansgebied in de wijk Patpong in Bangkok en de Walking Streets van Phuket en Pattaya gaan hand-in-hand met barretjes, discotheken, stripclubs en noem maar op. Wees gewaarschuwd, want hier liggen een hoop problemen op de loer.

Makkelijkste manier om je te adviseren is dan ook om te zeggen dat je er niet naartoe moet gaan!

Het bestellen van een drankje kan namelijk resulteren in een torenhoge rekening die je niet zo 1,2,3 kunt omzeilen. Vaak staan er geen prijzen op de menukaart, dus als jij aan het eind van de avond om de rekening vraagt dan weet je niet wat je te wachten staat: misschien wel een rekening van meer dan tienduizenden baht!

Bel de toeristenpolitie als je in de problemen komt: 1155 .

Rosse buurt van Bangkok: Soi Cowboy

10. Paspoort afgeven? Nooit!

Tot slot is het afgeven van je paspoort één van de domste dingen die je kunt doen. Toch wordt het allemaal heel normaal gevonden in Thailand. Accepteer niet dat je je paspoort moet afgeven bij een hotel, guesthouse of verhuurbedrijf. Je paspoort is je kostbaarste bezit op reis. Dat geef je toch niet zomaar aan een vreemde?

Zorg er voor dat je meerdere kopietjes van je paspoort bij je hebt. Niet alleen op papier, maar ook digitaal in je mailbox. Dit kun je gemakkelijk thuis of bij een copy shop in Thailand doen. In plaats van je paspoort afstaan als borg, geef je een kopietje van je paspoort. Als je het helemaal veilig wilt doen, streep je je BSN nummer door op je kopie met een zwarte stift.

Als je overnacht bij een guesthouse of hotel dan zijn ze verplicht om je te registreren. Het is normaal dat ze om je paspoort vragen en er een kopietje van maken.

✈ Goedkoop Vliegticket naar Bangkok ✈

Vliegtickets tips thailand

Meer praktische tips ter voorbereiding van jouw reis naar Thailand:

Ervaar jij Thailand ook als veilig?

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Frits schreef:

  Hallo, ik ga over 3 weken naar Hua Hin en heb daar een villa gehuurd op een resort. Maar sinds het programma van Kees van der spek op rtl4 een boekje open deed over de gevaren in Thailand ben ik toch wat nerveus geworden. In het programma is te zien hoe toeristen worden bedreigd en zelf ontvoerd voor losgeld. Ik heb op dit forum gelezen dat jullie veel ervaring hebben met Thailand. Moet ik me zorgen maken? Ik zie jullie antwoord graag te gemoed. Alvast bedankt.

 2. Inge schreef:

  Vraag:

  Hallo Thailand kenners.
  In juli ga ik met mijn 2 zonen naar Thailand, we gaan oa naar Kanchanaburi, Railay, Khao Sok en uiteraard Bangkok. Ik heb via Expedia bij het hotel van Kanchanaburi om Airport service gevraagd. En deze bieden ze voor 1800 bath, lijkt mij voor die afstand niet duur voor 3 personen. Maar het bedrijf Army Thai Travel waarmee we opgehaald worden kan ik nergens op het internet vinden. Kent iemand die taxi’s en zijn ze betrouwbaar? Of adviseren jullie op eigen gelegenheid via 12 go asia bijvoorbeeld er heen te gaan?

  Groeten Inge

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Inge,

   Klinkt inderdaad als een goede bedrijf en als dat via je hotel wordt geregeld dan kun je dat wel vertrouwen.

   Als je het niet vertrouwd kun je ook gewoon op de luchthaven zelf een transfer naar Kanchanaburi regelen. Er staan honderden taxi’s dus dat is geen enkel probleem. En nu heb je ook een prijsindicatie 🙂

   Alternatief is inderdaad 12goasia (zie link) waar we je ook taxi’s kunt reserveren en vastleggen.

   Net wat je zelf prettig vindt!

   Groetjes,
   Sander

 3. Reinier schreef:

  Hallo,

  Wij gaan met ons gezin in augustus naar Thailand en vliegen rechtstreeks op Bangkok. Na een paar dagen willen we door naar Changmai, waarschijnlijk met een interne vlucht. Nu proberen we tickets te boeken bij Bankgok Air, maar krijgen we 3 opties voor onze kiezen die we niet (goed) begrijpen. Te weten: websaver, webpromotion en webfreedom tickets. Eerste het goedkoopst, daarna duurder. Heeft iets te maken met het wijzigen van de vluchten en de bijbehorende rechten die je hebt als reiziger betreffende kosten etc. Wij vliegen met twee volwassenen en twee kids (3 en 6) dus willen zo veel mogelijk onzekerheid wegnemen. Heeft iemand hier ervaring mee of kan hij of zij dit nader toelichten? veel dank!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Reinier,

   Iedere maatschappij heeft weer andere services (trucjes). Bij de duurdere opties zitten er waarschijnlijk reis- en annuleringsverzekeringen in verwerkt.

   Persoonlijk kiezen we altijd voor de goedkoopste tickets. Je bent maar een uurtje onderweg. De vliegtuigen zijn prima (beter dan de Transavia etc vliegtuigen hier in NL) en er vertrekken tientallen vluchten per dag naar Chiang Mai. Je kunt dus ook kiezen voor andere maatschappijen, maar het komt allemaal op hetzelfde neer.

   Alternatief voor de binnenlandse vlucht is de reis per nachttrein, wat een heel avontuur is:
   https://tipsthailand.nl/nachttrein-thailand/

   Groetjes, fijne voorbereiding nog,
   Sander

 4. Frank schreef:

  Beste reizigers,
  ik ga binnen 30 dagen voor de 12e keer naar Thailand, nu voor 4 maanden. Thailand is doorgaans een fijn en veilig land. Enkele plekken worden wel steeds slechter (naar Westers model). En dat zijn de plaatsen waar de onnadenkende toerist graag en in grote kuddes naar toe gaat. Laat die plaatsen buiten beschouwing. (BKK, Phuket, Pattaya) . Alle tips in dit artikel zijn zinvol! I wil er een aan toe voegen, check zelfof jouw bagage ook echt wordt in- of uitgeladen, bij vervoer met busjes etc. Ik heb wel vaker gezien dat de mensen uit een busje werden afgeleverd, maar dat de koffers op de wagen wegreden. Het belangrijkste om mee te nemen op reis zijn altijd 2 dingen, gezond verstand en respect. als je ergen 1-2-3 nachten verblijft is het slim om kostbare zaken te bergen is een safe of achter de receptie. als ik ergens langer verblijf, weet ik binnen 3 dagen wel of het veilig is, omdat ik met het personeel praat. Zelf gebruik ik in noodgevallen mijn stevige koffer met cijferslot, die ik met een antidiefstal kabel kan bevestigen aan een bed of waterpijp. Maar in feite is mij nog nooit iets negatiefs overkomen.
  Wanneer ik met mijn scooter boodschappen doe (in Chiang Mai), ligt mijn dure helm altijd los op het stuur en blijven mijn boodschapjes in plastic zak gewoon aan het stuur of in het mandje. Gebeurt niks mee. Maar een paspoort, camera, tablet, als ik die al mee neem overdag, dan heb ik dat altijd in een schoudertas of rugzakje bij me.
  Verder, hoewel ik graag alle mensen met respect behandel, ben ik heel zorgvuldig in het respectvol omgaan met de Thai die om mij heen werken/leven. of het nu de directie is, de receptionist, de kamermeisjes, de bellboy, de tuinman of de nachtwacht. En dat is nadrukkelijk meer dan af en toe een tip geven. Hallo zeggen, een complimentje of een grapje maken of de dames vragen naar een foto van hun kinderen, maakt dat ze zich gezien voelen. De nachtwacht krijgt wekelijks een pakjes sigaretten van me. En het kost me allemaal geen moeite want ik ben ook geïnteresseerd en dankbaar. Doorgaans zijn Thai al zeer beleefd en gastvrij, maar dan gaan ze echt voor me door het vuur. Ik krijg nu nog Nieuw Jaar wensen per mail van Thai die ik al jaren niet meer gezien heb. Vergeet 1 ding niet. Thai zijn aardig en gastvrij en hebben geleerd om nooit teleurstelling of boosheid te tonen. Wel te glimlachen. Maar Thai zijn ook mensen, ze zijn te kwetsen en te beledigen, maar ze zullen het u niet direct tonen. Wanneer u eerder in Thailand was en alleen maar glimlachende mensen hebt gezien, wil dat niet zeggen dat ze ook altijd blij met u waren. Thai haten het bijvoorbeeld wanneer iemand ongevraagd hun hoofd, of dat van hun kinderen aanraakt (dat is iets Boeddhistisch). Wij zijn daar echter makkelijk in, zeker wanneer mensen zo klein zijn. Ook iets aanwijzen met je voet, wij doen dat soms onbewust, is daar een belediging. En ondanks dat zal men glimlachen.
  Thai houden ook helemaal niet van begroeten met kussen op de wang. Wanneer ik straks na bijna een jaar mijn vriendin weer zie op de luchthaven, zal ze eerst beleefd buigen. En ik weet dat ik even moet wachten. Pas na enkele minuten en een beetje buiten het oog van de mensen, zal ze mijn hand pakken, enkele minuten, om daarna pas, een knuffel te geven. Waarom zou ik over haar regels heen walsen? Integreren en je houden aan de normen en waarden van het land waar je te gast bent, waar heb ik dat meer gehoord?

  • Sharida schreef:

   Wat een fijn artikel!!! Mooi verwoord! Dank u wel 🙂
   Als iedereen als u zou denken, dan zou de wereld al een fijnere plek zijn.

   Lieve groetjes

 5. Reiziger schreef:

  Lieve avonturiers,
  Wij zijn van plan om over twee weken naar Phuket, PhangNha en Koh Yao Yai te gaan. We hadden heel goed en warm weer verwacht, maar de weersverwachting lijkt er slecht uit te zien. Veel regen en onweer. Weten jullie of dat klopt? En is het eiland en gebied nu ook bv. gevaarlijk?
  Liefs een bezorgde reiziger

 6. Roelof Heikens schreef:

  Beste Tahiland fans,
  Ik reis de laatste 20 jaar heel regelmatig naar Thailand voor vakantie doeleinden. Natuurlijk, je maakt dingen mee, en je wordt ook in de maling genomen. Maar over het algemeen heb ik geen oplichting of diefstal meegemaakt. Of dat ik nu in Bangkok Udon Thani, Phuket of Pattaya of andere plekken was ik heb het altijd reuse naar mijn zin gehad. Als je je gezonde verstand gebruikt kan je als single reiziger, backpacker, Koppel of gezin een fantastische vakantie in Thailand hebben. Een klein beetje Thaise taal wordt zeer gewaardeerd. Met andere woorden het is in mijn ogen een fantastisch land.
  Groeten,
  Roelof Heikens

 7. Mok schreef:

  Hoi, hoi,

  Hebben jullie advies over het alleen reizen van een meisje van 20 jaar die daar op eigen houtje wil gaan backpacken?

 8. Shirley schreef:

  Hoi Sander & Mariska,

  Mijn vriend en ik gaan begin januari een reis van 3 weken door Thailand maken.
  Wij beginnen in Bangkok, gaan dan naar het noorden en uiteindelijk ca. een week naar de eilanden.

  Nu willen we wel een backpack meenemen, hebben jullie nog tips (hoeveel liter, welk merk enz.)

  Hoor het graag!

  Gr, Shirley

  • Leuk Shirley!

   Aan een backpack van 65 liter heb je genoeg. Verder maakt het merk absoluut niet uit – wij gebruiken zelf nog altijd backpacks die we 5 jaar geleden via Marktplaats hebt gekocht. Je hebt je backpack amper op, dus een dure kopen bij een outdoorwinkel is niet nodig 🙂 .

   Ik hoop dat dit helpt! Groetjes

 9. Ineke schreef:

  gisteren is de koning overleden. wij gaan op 1 mei naar khao lak. lees dat er eventueel onrust wordt verwacht mbt de troonopvolging. is het dan veilig om te gaan?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ineke,

   Er bestaat zeker een vorm van onrust onder de Thaise bevolking. Dat zal nog wel even aanhouden. Als toerist zijnde zul je hier minder van meekrijgen. Zeker over zo’n lange periode. Maak je dus geen zorgen. Wij zullen zonder aarzeling in het vliegtuig richting Thailand stappen.

   Groetjes,
   Sander

   • Ineke schreef:

    Kennen jullie de organisatie green wood travel. Zij hebben interessante excursies. Of is het beter om ter plekke excursies te regelen. Wij verblijven in mei drie weken in Khaolak

    • Hoi Ineke,

     Greenwood Travel staat erg goed bekend, hoewel wij nog nooit met ze gereisd hebben. Maar dat is zeker een optie!

     Groetjes

    • Naomi schreef:

     Hi Ineke,

     Greenwood travel is een top organisatie alle keren dat wij in Thailand zijn geweest wel een keer een excursie bij de geboekt! Uiteraard hebben de hotels vaak ook een desk waar je gerust excursies kunt boeken of voor een fiets tour in Bangkok dan uiteraard even kijken op de site co van Kessel. Fijne vakantie alvast groetjes naomi

 10. Billie schreef:

  Is het in jullie ogen veilig om overdag wanneer je op pad gaat je waardevolle spullen in een kluisje te laten in het hostel waar je verblijft? ( laptop, creditcard etc.) Het lijkt me niet prettig om met creditcard/bankpas en laptop bijv. over straat te lopen. Zelfde geldt voor als ik ga slapen op een dorm bijv.
  Groetjes Billie 🙂

 11. Dytmar schreef:

  Hoi, wij waren van plan om via de zuidelijke grens naar Maleisië over te steken, maar ik heb via de rijksoverheid vernomen dat de zuidelijke provincies erg onrustig zijn. Hebben jullie advies over de beste aanpak van deze situatie?

 12. Michèle schreef:

  Hoi Sander

  Ik ben toevallig op je blog uitgekomen :). Super leuk en handig! Ik vertrek mid augustus richting Thailand voor een maandje.
  Nu was mijn vraag, mag ik supplementen (vitamines, homeopatische middelen,…) meenemen naar daar? Ik heb ook een hele tijd in Australië gezeten, en op zich bij het binnenkomen had ik een attest bij van mijn huisarts die de homeo middelen “goedkeurde”. Nochtans hebben de Aussies de spullen toch serieus getest bij het binnenkomen :). Vandaar mijn vraag, niet dat ik alles bij het binnenkomen in Thailand moet weggooien.

  Alvast bedankt!

  Groetjes
  Michèle

 13. Roel schreef:

  Hi, Nog 6 wekjes en dan zijn we eindelijk weer in Thailand! Hoe doen jullie dat dan met de dag rugzak in het opog houden als je gaat snorkelen of iets dergelijks? Word lastig om mee het water in te nemen met camera ed….

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Roel,

   Een waterproof camera meenemen dan maar :D?

   Wij laten onze spullen ook regelmatig op de hotelkamer. Je kunt er ook voor kiezen om een kluisje te huren bij je hotel.

   Het komt ook voor dat we de spullen gewoon op strand laten in onze tas met een handdoekje er overheen. Klinkt niet heel veilig. Is het misschien ook niet maar in al die maanden (jaren) is er nog nooit wat van ons gestolen.

   Groetjes,
   Sander

   • Roel schreef:

    Haha de gopro gaat zeker ook mee! maar voor mooie foto’s gaat toch zeker mijn Lumix G7 mee! Bv met een tripje naar Koh Nang Yuan ga ik de camera zeker niet op mijn hotelkamer laten 😉 dus daar moeten we dan maar iets op bedenken…
    Can’t wait until 12 April!

    • Sander Hillegers schreef:

     Ja begrijpelijk. Toen wij daar waren (ga vroeg heen trouwens!) lieten we onze camera gewoon in onze tassen toen we gingen snorkelen. Volgens mij kun je daar bij het restaurant op het eilandje ook kluisjes huren voor je waardevolle spullen maar dat weet ik niet 100% zeker.

     Fijne reis en je pakt Songkran (Thais Nieuwjaar) trouwens ook mee. Gaaf!

     Groetjes,
     Sander

 14. Isa schreef:

  Hoi hoi! ik vertrek iets meer dan een maand om dan 2,5 maand door azie en dus zeker ook thailand te backpacken, in mn eentje, super spannend! Ik heb er heel veel zin in: maar weet één ding niet zeker, op sommige andere websites wordt aangeraden om allerlei dingen voor beveiliging mee te nemen zoals oa. sloten voor op je kamer deur, een slot om je backpack vast te binden als je wil slapen in de bus, slot om backpack dicht te krijgen tot zelfs een meeneembare kluis. In hoeverre achten jullie deze maatregelen nodig? Ik zal zelf niet heel veel waardevols meenemen behalve mobiele telefoon, camera (niet een hele dure, maar ook niet een hele goedkope) en dingen als paspoort/cashgeld etc

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Isa,

   Gaaf dat je alleen op pad gaat! Spannend ook 🙂

   Maar je zult al heel snel merken hoe veilig het is hier in Thailand. Wij reizen al vele maanden door Thailand en keer op keer voelen we ons veilig. Ook is er nog nooit iets van ons gestolen in Thailand. We maken geen gebruik van slotjes of kluisjes terwijl we met dure apparatuur reizen als laptops, camera’s en smartphones.

   Zorg dat je je waardevolle spullen altijd in je daypack houdt en die tas houd je altijd bij je. Je backpack mag -bij wijze van spreken- gestolen worden omdat er alleen maar toiletartikelen en kleding in zit. Die kun je dus zonder na te denken achterlaten in het bagageruim van de bus.

   Mocht je je veiliger voelen met slotjes etc dan kan dat natuurlijk. Bij hotels en hostels kun je ook gebruik maken van de kluisjes wat best handig kan zijn.

   Maar maak je niet teveel zorgen over je spullen. Komt helemaal goed!

   Groetjes uit Thailand,
   Sander

   • Danique schreef:

    Hoi Sander,

    Wij hebben onze daypacks en de ritsen aan elkaar gekoppeld dmv een slotje. Dat is misschien een oplossing voor een nog veiliger gevoel. Of overbodig?

    Groet,
    Danique

    • Hi Danique,

     Dat kan, maar onze ervaring is dat het eigenlijk niet nodig is. Maar een slotje neemt weinig ruimte in beslag, en is altijd handig om mee te nemen – bijv. voor een hostelkluisje oid. 😉

     Groetjes, Mariska

 15. Chantal schreef:

  Zijn de kluisjes in een hotel of guesthouse betrouwbaar en kan je daar wanneer je een hele dag op pad gaat ook met een gerust hart je paspoort of tablet in stoppen?

  Ik las ergens anders dat jullie ook vaak je paspoort “thuis” laten wanneer je op pad gaat en dan een kopie van je paspoort meeneemt als legitimatie. Klopt dit en dus niet altijd de daypack jullie volledige kluis zeg maar is?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Chantal,

   Eigenlijk gebruiken wij zelden tot nooit een kluisje. Wij nemen ons paspoort gewoon mee in onze daypacks of laten het op de hotelkamer. We hebben er nog nooit problemen mee gehad. We reizen al bijna twee jaar (in totaal door Thailand) en er is nog nooit wat van ons gestolen. We voelen ons dus altijd veilig.

   Zorg dat je je spullen gewoon bij je houdt; op je lichaam of in je rugzak in een veilig vakje. Als je een meerdaagse (jungle)tour gaat maken kun je het beste je waardevolle in een kluisje doen.

   Je zult al snel merken dat het veilig voelt in Thailand!

   Groetjes,
   Sander

 16. Greetje schreef:

  En wat na de aanslag in Bangkok? Is het veilig om deze zomer met je gezin naar Thailand te gaan?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Greetje,

   Sinds de bomaanslag in Bangkok van afgelopen jaar is het rustig in Thailand. Wij voelen ons er altijd veilig en met ons bijna 200,000 Nederlanders en 30 miljoen andere toeristen die er ieder jaar komen.

   Wij reizen meerder maanden per jaar door Thailand (ook op dit moment) en de sfeer is goed en gemoedelijk. Volmondig ja dus!

   Groetjes,
   Sander

 17. Puck schreef:

  Ik had een vraag over die dagrugzak. Het lijkt me wel verstandig om een dagrugzak mee te nemen naar Thailand alleen vraag ik me af waar je die laat als je je backpack op je rug hebt? Hoe doen jullie dat en hebben jullie daar misschien nog tips voor? Ik vlieg zelf over anderhalve week naar Thailand en twijfel een beetje wat voor een extra tas ik mee moet nemen! Hoop dat jullie iets weten qua tips en tricks. Alvast bedankt!

  • shanna schreef:

   Hey weet niet of je al antwoord hebt gehad op je vraag. Maar je backpack op je rug en je dagrugzak op je buik.
   Heel veel plezier
   Groetjes shanna

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Puck & Shanna,

    Inderdaad. Zo doen “we” dat als backpackers. Absoluut aanrader om een daypack mee te nemen. Dan kun je je backpack in het hotel laten en met de daypack op stap gaan. Tis super handig dat zul je al snel merken. Voor de waardevolle spullen, camera en een fles water bijvoorbeeld 🙂

    Groetjes,
    Sander

 18. Chantal schreef:

  Hoi Sander,

  Ik heb al eerder een vraag gesteld zoals je hierboven leest 🙂 nou is het bijna zover en gaan wij 19 nov die kant op. We zitten 2 weken in het zuiden Ao Nang Koh Lanta en Koh Lipe. Op enkele sites lees ik dat de smog vanuit Indonesie daar nu ook erg toeneemt. Heb jij enig idee hoe het daar nu is? En of het nog wel zin heeft die kant op te gaan? Kan geen recente berichten of blogs vinden…
  Bedankt maar weer alvast!

  • Hoi Chantal, eerlijk gezegd weten wij het niet omdat we sinds een maandje in Nederland zijn. Ik heb er verder ook niets over gehoord. Je kunt proberen om je vraag op onze Facebook-pagina te stellen, misschien dat reizigers online zijn die daar nu zitten en je vraag kunnen beantwoorden! Onze Facebook is: https://www.facebook.com/tipsthailand .

   • Chantal schreef:

    Oke, dankjewel. Weet van een vriendin die op een reisbureau werkt dat het eind oktober nogal dicht zat in zuid Thailand. En dat lees ik ook op internet, over de huidige situatie is niets te vinden. Dus wellicht zal het al beter zijn. Ik zal eens naar jullie fb pagina gaan. In ieder geval bedankt voor het antwoorden weer!

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Chantal,

     Vanmiddag, 10 november, staat er een post met een vraag over de smog in Thailand. Ik verwacht zeker een aantal reacties van reizigers vanuit Zuid-Thailand over de smog-kwestie.

     Groetjes,
     Sander

     • Chantal schreef:

      Hoi Sander,

      Ik heb het gezien inderdaad! Ben lid geworden van jullie FB pagina en gereageerd op de post.
      Super bedankt voor de hulp!!

 19. Chantal schreef:

  Wij gaan onze laatste paar dagen vertoeven op het eiland koh lipe. Nou heb ik al een vliegticket terug geboekt naar bangkok via hat yai, omdat dit volgens mij het snelste zou zijn… Maar is dit eigenlijk wel een veilige route? Zou via bijv trang niet beter zijn?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Chantal,

   De rijksoverheid geeft aan dit je hier alleen moet reizen als het noodzakelijk is.

   Een maand geleden hebben wij ook door oranje gebied (zie kaartje: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/thailand) gereisd in het noorden van Thailand omdat we daar ons visum moesten verlengen. We hebben niets gemerkt van enige onrust.

   Maak de keuze op basis van je gevoel.

   Groetjes,
   Sander

   • Chantal schreef:

    Ik ben nog steeds een beetje in twijfel, tis al een aantal jaar dat het daar onrustig is. Maar wat ik dan ook weer lees is dat de eigenlijk geen enkele toerist daar last van heeft…
    Ik laat het voorlopig even zo staan, kan altijd nog een ticket boeken voor trang. Dankjewel voor je snelle reactie!!

 20. Dookje schreef:

  Oplichtingstruc (ondervonden in Chiang Mai en Campeche -Mexico- maar niet ingetuind)

  – een vreemdeling spreekt je aan in redelijk goed Engels en lijkt in eerste plaats geïnteresseerd
  – heeft ALTIJD een vriend, vriendin of familie in jouw land
  – deze woont NOOIT in Amsterdam (te makkelijk) maar in onze ervaring in Nijmegen, Breda en Gouda
  – ga je nog iets leuks doen, vraagt hij
  – dan geeft hij je in het gunstigste geval wat echte toeristentips
  – dan komt de aap uit de mouw: ze werken voor winkels die hen de straat op sturen om jou naar deze winkel te lokken. Wij hoorden van een van onze mannetjes bizarre prijzen voor een maatpak. Bizar, omdat we net zelf voor 1/4 van de genoemde “aanbieding” een prachtig maatpak hadden besteld. Via via hoorden we dat, eenmaal aangekomen in deze winkels, je vrij agressief wordt behandeld.

  Tip: beleefd danken en weglopen. maar geniet wel even van het bijzonder slechte acteerwerk van de oplichters…..

 21. Leuk artikel! Ik heb Thailand ook altijd als onwijs veilig land beschouwd. Met een beetje gezond verstand (geen electronica en geld in je tas onderin de bus, van te voren goed onderhandelen over een prijs) en goed naar je eigen intuitie luisteren kan er niet zoveel fout gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.