Koh Mak | De tropische verrassing van 2017

Koh Mak. Koh… wie, wat, waar?! Dit stervormige eilandje ligt in het oosten van Thailand onder grote broer Koh Chang en boven grote zus Koh Kood. Het is redelijk onbekend en de gemiddelde toerist vaart dit eilandje gewoon voorbij. Onbegrijpelijk! Koh Mak is JUIST een bezoekje waard. En in dit blog vertellen we je precies waarom dat zo is!

Een eerste kennismaking met Koh Mak

Ja, ook wij wisten vrijwel niets over het eiland Koh Mak. En na ons bezoek aan Koh Chang stapten we dan ook zonder enige verwachting op de boot richting Koh Mak.

“We moeten het gewoon even checken, maximaal twee nachten en dan reizen we weer verder”, zeiden we tegen elkaar op de boot.

Maar twee nachten werden er in totaal vijf. We genoten intens van ons verblijf op deze tropische verrassing.

Lege stranden, helder water, rust en een hele fijne sfeer.

Welcome to Koh Mak!

Het eiland rond

We checkten snel in, dumpten onze backpacks en zaten binnen 30 minuutjes op onze scooters. Geen borg, geen paspoort; een oude studentenpas was genoeg om twee nieuwe scooters mee te krijgen. Kijk, daar houden wij van!

We sjeesden over kleine zandweggetjes het eiland rond en werden getrakteerd op verscholen baaitjes, fijne bungalowtjes en mooie viewpoints.

Bio boerderijtjes en rubberbomen

Het viel ons direct op hoe rustig en kleinschalig Koh Mak eigenlijk is. En dat terwijl we er midden in het toeristische hoogseizoen waren (februari 2017).

In plaats van grote beach resorts vind je op Koh Mak kleinschalige bungalowtjes die gerund worden door lokale families. Vaak is het een ‘side-business’, want veel inwoners hebben nog ook een stukje grond waar van alles op wordt verbouwd.

Hoewel het eiland vooral bedekt is met rubberbomen en palmplantages, is ‘organic farming’ ook helemaal hot op het eiland en kom je overal langs kleine moestuintjes met bananenplanten en ananasstruiken.

Hotspots op Koh Mak

Meer leuke hotspots om te checken zijn:
Koh Mak Pizza – voor een versgebakken steenoven pizza.
Grand Ocean Seafood – voor een prachtig uitzicht en Thais eten.
Bamboo Hideaway Resort – vriendelijke eigenaar en uitstekend Mexicaans eten.
Good Times Resort – ruime bungalows in groene tuin.
Food Art Hut & German Bakery verrukkelijke ontbijtjes met versgebakken brood.
Blue Pearl Chill Out Pier – drankje op de pier met prachtig uitzicht.
Happy Days Resort – mooie bungalows direct aan het strand.
Koh Mak Art House – voor een drankje en de fijne sfeer ’s avonds.
Thai Food – het beste Thaise restaurantje zit tegenover Koh Mak Art House.

Tropisch paradijs Koh Kham

En tijdens jouw bezoekje aan Koh Mak, pak je natuurlijk ook Koh Kham mee.

Een tropisch eilandje waar je, in een klein half uurtje, naartoe kunt kajakken vanaf het Koh Mak Resort.

Op Koh Kham vind je parelwit zand en glashelder water. Maar ook hypermoderne bungalows die voor 80% afgebouwd zijn maar, waar op dit moment niet meer aan verder wordt gebouwd.

Dat kun je allemaal negeren, want je waant je echt even in het paradijs!

Koh Mak or not to Koh Mak?!

Oké, oké, oké… toegegeven: op een kajaktrip, een snorkeltripje (wat overigens wel een aanrader is!), de zonsondergang en wat kleffe ontbijtjes na, is er geen bal te doen op Koh Mak!

En dan hebben we je nog niet verteld dat Koh Mak geen pinautomaten heeft en er zelfs geen 7-Eleven is. Ook schijnt het eiland zo nu en dan geteisterd te worden door zandvliegen; waar wij overigens niets van hebben gemerkt.

Al met al vinden wij Koh Mak een geweldige ontdekking; de sfeer is er echt uniek en lekker local. Van inwoners hebben we gehoord dat er geen accommodaties meer bijgebouwd mogen worden; dus die fijne sfeer zal voorlopig nog wel blijven bestaan.

Koh Mak blijft Koh Mak.


Claim € 5 korting op onze ebooks!

In onze handige ebooks Alles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand & De Klassieke Route door Thailand staat álles wat je moet weten voor vertrek. Zo wordt het voorbereiden van jouw droomreis een makkie en reis je in 2017 als een pro door Thailand.

Zo kom je op Koh Mak

De bereikbaarheid van Koh Mak is afhankelijk van het seizoen waarin je reist.

Tijdens het regenseizoen (juni t/m oktober) gaan er nauwelijks boten naar dit eiland. Je kunt dit eiland het beste bezoeken in het koele seizoen (november t/m februari), hoewel de maanden maart t/m mei ook goede opties zijn.

Op Koh Chang (Bang Bao Pier) vertrekt om 09:00 & 12:00 uur een slowboot naar Koh Mak. Daarnaast is Koh Mak meerdere keren per dag bereikbaar per speedboot vanaf Koh Chang en Koh Kood. Je kunt Koh Mak dus het beste combineren met bovenstaande eilanden!


Hoteltips Koh Mak

Bamboo Hideaway Resort

Het Bamboo Hideaway Resort is met recht een Hideaway, want het ligt verscholen op het eiland. De eigenaar, Jake, is super aardig en zorgt goed voor zijn gasten. Inclusief zwembad, Mexicaans eten en de zonsondergang!

Prijs per overnachting: v.a. € 51

Happy Days Resort

Heerlijke bungalows direct aan het strand, tussen de palmbomen in. Ligbedjes op het strand (Ao Suan Yai Beach) wat op loopafstand ligt van de hoofdpier. Vanaf hier kun je gemakkelijk naar Koh Kham toe peddelen.

Prijs per overnachting: v.a. € 40

Lijkt het je wat; een bezoekje aan Koh Mak?!

Ook leuk om te lezen...

2 reacties

  1. Robin schreef:

    Heerlijk relaxed eiland na een paar dagen in het drukkere Koh Chang. Ga ook eens langs bij Koh Mak Divers. De snorkel en duik trip was fantastisch en nog een Nederlandse eigenaresse en instructeur ook!

Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 13.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *