Reizen tijdens het regenseizoen Thailand: de voor- en nadelen

Regenseizoen Thailand

Reizen tijdens het regenseizoen in Thailand (juli t/m oktober) is iets waar wij Nederlanders niet direct op zitten te wachten. Wij willen, nee EISEN een stralend zonnetje met een strakblauwe lucht! Of dat realistisch is? Ja! Maar… je moet een aantal dingen weten voordat je gaat reizen in het regenseizoen. Wij zijn inmiddels vijf keer in Thailand geweest tijdens het regenseizoen en geven je de voor- en nadelen.

Eigen ervaring: reizen tijdens het regenseizoen

Reizen tijdens het regenseizoen vinden wij eigenlijk wel ideaal. Het is een stuk minder druk dan normaal (uitgezonderd de maand juli vanwege de Europese schoolvakanties!) waardoor je soms het hele strand voor jezelf alleen hebt. Ook moet je weten dat het in het regenseizoen niet de hele dag regent. Wij houden rekening met een buitje (lees: flinke stortbui) per dag van ongeveer een uurtje. Meestal regent het in de namiddag en daarna klaart het al snel weer op. That’s it!

Natuurlijk hebben wij ook de nadelen ondervonden; vorig jaar september zaten we vier dagen ‘vast’ op het tropische Koh Kood vanwege het slechte weer. Maar dat kun jij voorkomen, door te weten waar je moet zijn tijdens het regenseizoen. Dat vertellen we je verderop in dit blog!

Voordelen van het regenseizoen Thailand

SUPER VOORDELIG
De prijzen in het regenseizoen (met name in september & oktober) zijn voordelig! Je kunt tot wel 50% korting krijgen op je hotelovernachting of op dagtours. Onderhandelen over de prijs is heel normaal!
GROEN EN LEVENDIG
Het groene landschap maakt natuurlijk veel goed. Je hebt mooie uitkijkjes, rivieren zijn gevuld, watervallen klateren naar beneden en de natuur voelt een stuk levendiger aan dan bijvoorbeeld het hete seizoen.
KOELER
Het weer is koeler dan het hete seizoen met hier en daar een verfrissende regenbui. Alhoewel de luchtvochtigheid wel weer hoog is tijdens het Thaise regenseizoen, waardoor het zweten geblazen is!
HALFLEEG
Bussen, treinen en vliegtuigen zitten minder vol, waardoor je over het algemeen comfortabeler kunt reizen dan in het hoogseizoen.

Tips Thailand Reisgidsen

Vertrek je binnenkort naar Thailand én heb je geen tijd om alles uitgebreid te lezen?
Download dan onze super handige reisgidsen en ontvang ze direct:

Alles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand
Onze compleet uitgewerkte klassieke route door Thailand
Oh... We hebben nog een leuk cadeautje voor je! Klik hier!

Nadelen van het regenseizoen Thailand

Overstromingen Thailand

Do’s & Dont’s regenseizoen Thailand

DO’s

GOEDE VOORBEREIDING
Houd rekening met één goede regenbui per dag. Zorg ervoor dat je backpack en dagrugzak waterproof zijn of koop een handige regenhoes. Goedkope en goede poncho’s kun je overal kopen bij de 7-Eleven in Thailand. Enorm belangrijk voor een goede hygiëne: desinfecterende handgel!

MUGGENSEIZOEN
Het regenseizoen staat gelijk aan het muggenseizoen. Meer regen betekent ook meer poeltjes met stilstaand water waar muggen dol op zijn. Koop muggenspray in Thailand bij de 7-Eleven (60 baht) en lees ons muggenblog!
WEER OF GEEN WEER
Het weer is in Nederland niet altijd goed te voorspellen. Laat staan dat in Thailand. Binnen luttele minuten kan het van een strakblauwe lucht naar een grijs wolkendek gaan. Bekijk het per dag. We hebben nog geen goede weer-apps kunnen vinden!

DONT’s

FLASH FLOODS
Overstromingen in Bangkok komen regelmatig voor in het regenseizoen. Ga niet in het water staan of er doorheen lopen als er geen noodzaak toe is. Het water is vrijwel direct verontreinigd door alles wat erin drijft. Ziektes verspreiden zich razendsnel in deze situaties. Houd droge voeten.

WELL DONE
Vermijd rauwe groentes. De groentes kunnen worden gewassen met verontreinigd (regen)water waardoor de kans groter is dat jij iets oploopt waar je niet op zit te wachten. Laat de rauwe salades dus links liggen en volg je gevoel.
ONTPLAN
Plan niet alles vol. De bus die een paar uur later vertrekt, je vlucht die een dag wordt uitgesteld of een ferry die niet vaart vanwege de hoge golven. Plan niet alles helemaal vol, blijf flexibel.Goedkoop Ticket naar Bangkok?!

Amsterdam - Bangkok - met overstap | € 365 ➜
Amsterdam - Bangkok - zonder overstap | € 550 ➜
Brussel - Bangkok - met overstap | € 372 ➜
Düsseldorf - Bangkok - met overstap | € 386 ➜


Regenseizoen Thailand

Waar naartoe tijdens het regenseizoen Thailand?

Uiteraard zit je niet te wachten op regenachtige dagen en verlang je naar een stralend zonnetje en strakblauwe lucht. Tijdens het regenseizoen kun je het beste naar de zuidoostelijke Golf van Thailand gaan.

Dan hebben we het over Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Op deze eilanden schijnt de zon en valt in de periode (juni t/m oktober) weinig regen.

Zeker in vergelijking met andere eilanden aan de zuidwest kust. Phuket, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi, en Koh Lipe. Hier zal het een stuk vaker regenen. Net als het oostelijke Koh Chang. Hier kun je het beste naartoe vanaf november.

Voor het tropische eilandgevoel met een zonnetje heb je naast de Zuidoostelijke Golf van Thailand nog twee alternatieven vlakbij Bangkok. Dat is het eiland Koh Samet en de badplaats Hua Hin.

Het noorden van Thailand is ook prachtig om te bezoeken. Bezoek de rijstvelden rondom Chiang Mai en Pai, maak jungle trekkingen door de groene natuur en glijd van watervallen af. Zoals de Mor Phaeng waterval bij Pai die je hieronder ziet.

Betekent het dat ik niet naar andere gebieden kan?

Absoluut niet. Je bepaalt zelf waar je wel/niet naartoe gaat. 95% van alle plaatsen en eilanden in Thailand blijft ook tijdens het regenseizoen gewoon goed bereikbaar.

Houd er gewoon rekening mee dat het elke dag regent. Soms een uurtje, soms wat langer. Tussendoor is er nog genoeg zonneschijn te vinden.

Tot slot

Zekerheden over het weer kunnen we je niet geven. Maar laat je vooral niet afschrikken; weet dat wij meerdere malen in het regenseizoen hebben gereisd en dat het iedere keer weer goed is bevallen. We hebben geen rare of enge ziektes opgelopen o.i.d. Je moet alleen wat flexibeler zijn in het regenseizoen. En vergeet niet; na regen komt zonneschijn!

Overzicht van het weer per maand

Januari Mei September
Februari Juni Oktober
Maart Juli November
April Augustus December

Ga jij reizen tijdens het regenseizoen in Thailand?

Ook leuk om te lezen...

85 reacties

 1. Douwe schreef:

  Hallo Sander en Mariska, Allereerst bedankt voor de gigantische hoeveelheid informatie en verhalen op jullie site! Super handig en leuk! Mijn vriendin en ik gaan komende juli/augustus 3 weken roadtrippen door Thailand. Mijn vriendin werkt in het onderwijs dus wij zijn gebonden aan schoolvakanties. Op dit moment zijn we druk bezig met het plannen van onze reis. Dit vind ik zelf altijd super leuk om te doen en ik werk dan ook het liefst helemaal uit wat we willen bezoeken en hoe lang zodat we onze korte tijd zo goed mogelijk benutten. We willen van Bangkok naar het noorden reizen en van daaruit naar het zuiden op nog een groot deel van de vakantie op de eilanden te verblijven. Ik las ergens in de comments dat in het regenseizoen er best wel wat aanbiedingen zijn qua hotels etc.

  Nu is mijn vraag; wat zou jullie advies zijn? Vooraf boeken via sites als trivago etc. Of ter plekke hotels zoeken voor misschien de beste deals?

  • Hoi Douwe,

   Wat gaaf! Het klopt dat er kortingen worden gegeven, maar dan kun je wel slecht(er) weer verwachten 😉 . Mijn advies is daarom richting Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao te gaan in het zuiden. Hier zijn de seizoenen anders, en is het er tijdens onze zomermaanden doorgaans mooi weer!

   Tot slot zou ik het lekker openlaten en zo min mogelijk boeken; afgezonderd van je eerste twee, drie nachten in Bangkok. Dan kun je gaandeweg kijken waar je naartoe wilt en informeren naar de prijs. We hebben wel gemerkt dat ergens naar binnen lopen om te informeren naar de prijs steeds minder gewoonlijk is. Vaak zijn de leukere hotelletjes en guesthouses dan al vol. Dus zodra je weet waar je naartoe gaat, kun je het beste een paar dagen van tevoren boeken via bijv. Booking.com.

   Have fun!!

   Veel plezier!

 2. Britt Withaar schreef:

  Hallo
  Ik en mijn vriend willen in augustus/juli naar Thailand om rond te trekken.
  Wij gaan naar: Chiang mai, Chiang rai, Bangkok, Cha am, Ayutthaya, Kanchanaburi, sukothai en Phitsanulok.
  Nu vragen wij ons af, is wat raden jullie aan of zijn ervaring, is het verstandiger om in juli of augustus te gaan?

 3. Johan schreef:

  Hi allen, heb een aantal jaren in Thailand en de buurlanden gewoond en persoonlijk heb ik het regenseizoen een prettige afwisseling gevonden qua weer. Het is natuurlijk wel vervelend als je je vakantie met heel veel regen moet doorbrengen. Wat ik heb ervaren is dat vooral de Krabi en Phuket kant nogal kunnen doorregenen. Dan ga je je ook in Thailand snel vervelen. In dit regenseizoen moet je overal in ZO Azie rekening houden met regen. Heb je geen kinderen en wil je ook wat zien dan zou ik meteen van BKK overstappen naar Chiang Rai. Ben je met het gezin etc. dan zou ik de kant toch van Koh Chiang opgaan. Deze kant lijkt droger en heeft hoogstens 3 regenuren per dag. Het olifanten eiland is goed te bereiken per minivan. Rijden aan 1 stuk door. En erg goedkoop. Maar het ene jaar is de regen gewoon langer heftiger en aanhoudender dan het andere jaar. Je hebt ook droge dagen met nauwelijks bewolking.

 4. Karolien schreef:

  Hallo!

  Wij zijn druk bezig met een reis te plannen naar Thailand in juli/augustus. Eerst waren wij lichtelijk teleurgesteld dat het midden in het regenseizoen valt, maar na lang googlen blijkt het dan toch ook nog wel weer mee te vallen. Nu hebben wij wel een paar vragen.
  Hoe is het met de zee? Wij willen dolgraag een keer een ‘bounty strand’ in het echt meemaken met prachtige azuurblauwe zee. Nu lees ik her en der dat de zee in augustus lang niet zo mooi is? Phuket, Kho phi phi stonden eigenlijk op de planning. Zijn er nog redelijk brede stranden? Of is het bijna allemaal vloed, waardoor de stranden erg smal zijn?

 5. Jinke schreef:

  Hallo! Ik ben van plan de hele maand oktober naar Thailand te gaan. Hier en daar heb ik gelezen dat dit het regenseizoen is. Ik ga natuurlijk het liefst voor zon/zee/strand, maar zo nu en dan een bui kan ermee door.
  Het idee is om te gaan eilandhoppen in het zuiden van Thailand. Raden jullie dit aan ivm het regenseizoen of is een ander gebied mogelijk droger?

 6. Petra schreef:

  Hoi Mariska en Sander. Wat een geweldige blog.
  Ben van plan 5 weken met mijn 2 jongens (12 en 14) door Thailand te trekken vanaf eind juni. We hebben alle 3 ons duikbrevet, dus duiken staat hoog op ons to-do lijstje. Waar kunnen we dit het beste doen? Heb je een visum nodig voor Thailand en zo ja, waar regel je dit? (In het vliegtuig onderweg? Als we een paar weken Thailand uit willen en daarna weer terug het land in, is dat dan ingewikkeld? Is het nodig on je in te laten enten of malaria pillen te slikken? Is het handig een aantal medicijnen van thuis mee te nemen? Dank voor een reactie.

 7. Iris schreef:

  Hoi Mariska en Sander,

  Superleuke en nuttige blog hebben jullie, en jaloers dat jullie lekker zo vaak daar zijn. Superfijn, Thailand!
  Ik en mijn vriend willen graag in juli 3 weken naar de oostelijke kust – onze tweede keer Thailand 🙂 – Liefst zijn we dan zo snel en goedkoop mogelijk op Koh Samui.
  Ik heb gelezen over een rechtstreekse vlucht, maar zoals jullie al aangeven is dit erg duur. Ik heb bij AirAsia gezien dat ze ook ‘vluchten’ naar Koh Samui aanbieden, die eerst naar Surat Thani gaan en vervolgens met een bus/ferry naar Koh Samui. Hebben jullie hier ervaring mee? Is dit een beetje goed geregeld, dat je je bootticket in het vliegtuig krijgt ofzo? Of hoe werkt dat?
  En als dit geen optie is (of jullie weten het niet): is het een beetje te doen om vanuit Bangkok op de bonnefooi naar Surat Thani te vliegen en dan de eerstvolgende boot te nemen? Ik vraag me af hoe de aansluitingen zijn, en of het niet vervelend is om op Surat Thani vast te zitten als je net de boot gemist hebt, zeg maar.
  Alvast bedankt voor jullie reactie!

  groetjes,
  Iris

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Iris,

   Dit hebben wij meerdere keren gedaan. We zijn gewoon aangekomen (begin van de middag!) op Surat Thani Airport. Op het vliegveld zijn er twee balies waar je een bootticket kunt boeken naar de eilanden.

   Het is echt super makkelijk. Zeker als je begin van de middag aankomt, is het ideaal. Vanaf Surat Thani Airport reis je dan per bus naar de Donsak Pier waarna je in de boot stapt. Het is goed geregeld en het zal niet voorkomen dat je geen ticket hebt.

   Het is wel nog een flink stuk extra reizen. Met de bus zo’n 2 uur naar de pier en dan, afhankelijk van de boot, 1 of 2 uur naar Koh Samui. Bus + Bootticket kost ongeveer 700 baht per persoon.

   Fijne reis alvast, groetjes,
   Sander

 8. Kees schreef:

  Ik ben druk bezig mijn vakantie naar Thailand te plannen. Ik ga of november/december, begin februari of begin maart.

  Als ik het goed begrijp wordt de rijst in november geoogst, is dit juist?

  Als ik februari/maart ga, is er dan nog genoeg natuurschoon (groen) om van te genieten of is dan al duidelijk te zien dat de droge periode de natuur dor en droog gemaakt heeft?

 9. Erik schreef:

  Hallo Sander,

  Wat een geweldige blog hebben jullie. Super veel aan gehad tot nog toe. Top!

  Wij hebben tickets geboekt van eind november tot half december. De planning is om naar Krabi, Koh Lanta en Ko Lipe te gaan. Nu lees is wat wisselende verhalen over het weer. Denk je dat het aan te raden is die kant op te gaan? Of zijn er betere, meer zonzekere, eilanden?
  Dank alvast!

 10. Hans Daal schreef:

  Half juli 2016 op Koh Lipe geweest! Prachtig eiland maar zeer veel regen! Daarna naar Koh Tao en vrijwel helemaal droog en zonnig. Daarna zuid Birma en opnieuw zeer veel regen. Daarom weer terug “aan deze kant” Koh Samui zonnig en droog!
  Groet
  Hans

 11. Suzanne Bosch schreef:

  Wij zijn vorige week op koh lanta geweest en nu phi Phi. Willen hierna door naar krabi. Maar.. tot nu toe alleen maar grijs weer. Die buien vallen echt wel mee. Een harde plensbui in de ochtend of avond. Maar het klaart nog heel niet op. Thailand is echt wel leuk. Maar ik zie nu nog geen voordeel met gewoon naar Griekenland gaan. Kan je tenminste wel aan het strand liggen. Alle mooie plekken zijn nu de hele dag in de wolken gehuld. 😕 Nu maar even kijken waar het wel een beetje onbewolkt is want het regenseizoen valt me erg tegen tot nu toe.

  • Koen schreef:

   Hoi, ik ga normaal deze zomer richting Koh Phi Phi in Augustus, ik vroeg me af of het volk wat meevalt? Ik ga voornamelijk voor ook het Zuiden van Thailand eens te zien qua natuur. Ervoor zijn we in Chiang Mai, Khao Sok Lake. Raadt u een andere locatie dan Koh Phi Phi aan?

 12. Ellen schreef:

  Wat een super site! Wij zijn nu in Koh Phangan en willen graag naar Koh Sok nadat we jullie verhalen hebben gelezen over de 2 daags tour. Google komen we er niet echt uit. Kan iemand ons verder helpen?

  • Hoi Ellen!

   Het makkelijkste is om een ferry te nemen naar het vasteland en op een bus te stappen naar Surat Thani. Daar kun je overstappen op de rechtstreekse bus naar Khao Sok! 🙂

   Ik wens jullie nog een hele fijne reis!!!

 13. Jaimy schreef:

  Hoi allemaal,

  Volgende week donderdag zou ik naar Thailand (Khao Lak) gaan maar ik schrok nogal van de weersverwachting. Elke dag regen en volgens mensen die er geweest zijn ook de hele dag regen. Ik kan tot aankomende donderdag nog kosteloos annuleren. Heeft iemand een idee waar ik het best naar toe kan omboeken? Alvast bedankt! Groetjes Jaimy

  • Oeps, Jaimy – sorry voor mijn late reactie! Helaas is het regenseizoen begonnen. Geen garanties, maar meestal is het rond deze tijd van het jaar mooi weer in de omgeving van Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao.

   Groetjes en geniet van je reis!

 14. Tessa schreef:

  Hoihoi,

  Samen met een vriendin ga ik in juli naar Thailand.
  Het begin van onze route hebben wij gepland.
  Dit gaat zijn 3 dagen naar Bangkok (7-8-9 Juli) vanuit daar de nachttrein naar Chang mai.
  Hier willen we dan (10-11-12) juli 3 dagen verblijven. Vanuit Chang mai hebben we een vlucht geboekt naar Krabi 13 juli vroeg.
  Vanaf daar is het eigenlijk nog open. We willen wel graag naar Khao Sok en de Full moon party lijkt ons ook erg gaaf. We willen het liefst ook nog een aantal dagen zon/zee/strand en bijkomen.

  Het enige probleem is dat wij terug vliegen vanuit Phuket en dit gaat 23 Juli zijn dus zijn we van plan daar 1 nacht te verblijven.
  We weten alleen niet of dit allemaal mogelijk is en hoe we het dan het beste kunnen plannen.. dus hopelijk kunnen jullie ons helpen! 🙂

  • Tessa schreef:

   Chiang mai uiteraard haha 😛

   • Richard schreef:

    Hai Tessa,
    Uit eigen ervaring weet ik dat het circa 3,5 uur is met een bus vanuit Krabi naar Seatran Ferry Pier, waarvan de ferry vertrekt naar de Oostelijke eilanden. Met de ferry is het 3,5 uur varen naar Koh Pha Ngan en vanuit Koh Pha Ngan circa 1 uurtje. Ik ga ervan uit dat jullie ook een aantal dagen in Krabi verblijven. Als dat zo is, dan kunnen jullie aldaar bij een reisbureau met gemak een ferry inclusief buskaartje retour bemachtigen. Dat is goed te doen. Ter vergelijking: Ik heb een keertje de nachttrein vanuit Bangkok genomen via Surat Thani naar de Oostelijke eilanden en vervolgens naar Krabi….dit kostte mij totaal 2600 Baht=circa 65 euro. Spotgoedkoop dus. Wat ook een aanrader is om dit gelijk te regelen op jullie aankomstdag bij een reisbureau te Bangkok op 7 juli als je al weet dat je bijvoorbeeld 2, 3, 4 of 5 dagen in Krabi verblijft. De Full Moon party valt dit jaar op 21 juli (zie http://fullmoonparty-thailand.com/schedules.html).

    gr Rich

    • Tessa schreef:

     Hoi Ricard,

     Bedankt voor je reactie.
     Ons probleem is alleen dat wij terug vliegen vanuit Phuket.
     Dit gaat dan betekenen dat wij 2 dagen kwijt zijn puur en alleen aan het reizen.
     Maar toch twijfelen we onwijs omdat het weer zo slecht lijkt te zijn op de andere eilanden.
     Ik dacht misschien heeft iemand nog andere tips voor ons!

     Groetjes Tessa

 15. Richard schreef:

  Goedemorgen Mariska/Sander,

  Dit jaar ga ik voor de 5e keer naar Thailand. Blijft een fantastisch land om te bezoeken en dit jaar zal ik voor het eerst in een totaal andere periode verblijven in Thailand, namelijk vanaf 31 oktober t/m 23 november, waarvan 7-11 november op Koh Pha Ngan en 11-15 november op Koh Samui.

  Tot mijn afgrijzen blijkt het nu behoorlijk te regenen op genoemde eilanden (dit is niet aan mij verteld door het reisbureau en ik kwam er dus later via het internet achter). Zijn mijn reeds geplande hotelboekingen op beide eilanden weggegooid geld of is er zo nu en dan ook zon te verwachten? Ik ga ervan uit dat een buitje niet lang duurt en meestal in de namiddag en avond te verwachten is…..klopt dat? Hierna ga ik overigens via Phuket naar Koh Lipe na 15 november. Hiervan weet ik dus dat de westkant wel meer zonnetje heeft. Ik hoor van jullie. Alvast bedankt voor jullie reactie!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Richard,

   Ja in november begint het regenseizoen pas echt op Koh Phangan en Koh Samui in tegenstelling tot het ‘gebruikelijke’ regenseizoen.

   In november 2014 huurden wij een huisje op Koh Samui. Het heeft veel geregend, soms dagen achter elkaar. Ik moet er wel bij zeggen dat het ook een aantal dagen heel goed weer is geweest en dat je elke dag wel zon hebt.

   Maarja, het weer is niet te voorspellen; zeker niet in een tropisch land als Thailand.

   Ik zou het persoonlijk niet cancellen, ik zou me er gewoon op instellen dat het slecht weer kan zijn. Oh, ook nog even langs het reisbureau om te vragen waar ze die ‘informatie’ vandaan hebben. Waarschijnlijk heb je een hoop geld betaald voor dat advies.

   Groetjes, alsnog een fijne reis,
   Sander

 16. Kenzie schreef:

  Hallo Mariska&Sander! Wij gaan 16 dagen in Juli wat rondreizen in Thailand, nu is mijn vraag zien ze ik Thailand deze periode als hoogseizoen? En hoe valt de drukte & prijzen tijdens deze periode mee op de eilanden? ( koh phi phi, koh lanta, koh samui …..? Groetjes !

  • Hi Kenzie,

   Ja en nee – door het weer niet, maar door de vakantieperiode in Europa is het wel drukker in Thailand. Zeker op de populaire eilanden die je noemt. Toch is het ook weer niet zo druk dat alles vol zit, ik vermoed dat je bij sommige hotels zelfs korting krijgt vanwege het regenseizoen.

   Groetjes!

 17. Jessica schreef:

  Hoi, ten eerste: super fijne blog! 🙂 Mijn vriend en ik gaan eind augustus naar Thailand, eerst een paar dagen naar Bangkok en daarna een week naar Phuket. In Bangkok willen we vooral veel zien en doen, maar in Phuket willen we ook tijd inplannen om uit te rusten en te genieten in de zon (we zijn echte zonliefhebbers). Nu vinden we een buitje per dag niet erg, maar ik word een beetje afgeschrikt door het regenseizoen in Augustus op Phuket. Is het echt zo erg of kunnen we wel gewoon rekenen op elke dag genoeg warme zon-uren? Groetjes!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jessica,

   Als je echt voor zonuren wilt gaan dan kun je beter naar de zuidoost kust gaan met Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao.

   Phuket is erg wisselvallig hoewel locals het de meest fijne periode vinden van het jaar. Het is minder druk en er zijn genoeg opklaringen met zon hoewel er ook dagen bijzitten waarbij het erg onstuimig is. Het weer is moeilijk te voorspellen in tropische gebieden.

   Maar als je zon garantie wilt, dan zou ik voor de zuidoost kiezen.

   Groetjes,
   Sander

 18. Puck schreef:

  Ik ga in juli met een vriendin 5 weken naar Thailand, super veel zin in. Maar zie een beetje tegen het weer op, aangezien het dan regenseizoen is. We willen zoveel mogelijk plaatsen zien in Thailand. Moet ik me om het weer heel druk maken?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Puck,

   Nee, maak je er niet teveel zorgen over. Als je rekening houdt met het feit dat het elke dag eventjes kan regenen dan is dat al goed. Houd rekening met een flinke bui per dag. Daarna klaart het al snel op. Laat je niet weerhouden om de mooiste plekjes van Thailand te bezoeken!

   Fijne reis,
   Sander

 19. Bianca schreef:

  Hoi!

  Ook wij hebben deze zomer een reis naar Thailand geboekt in het begin van het regenseizoen (juli/augustus). Wij zitten namelijk vast aan schoolvakanties i.v.m. werk. We gaan drie weken en we hebben nu inderdaad de Zuidelijke Golf van Thailand op het oog, aangezien jullie dat ook aanraden om op die manier de zon achterna te reizen. Want tja… zonliefhebbers, dat zijn we zéker.

  We hebben alleen onze eerste nacht in Bangkok geboekt en gaan vanuit daar flexibel te werk. We hebben nu in gedachten om vanaf Bangkok een ticket te willen boeken naar Koh Samui en vanaf daar de boel te verkennen per boot/ferry. Is een ticket Bangkok-Koh Samui makkelijk ter plekke te boeken of raad je aan om deze van tevoren thuis al te boeken?
  Koh Tao, Samui en Phangan zijn allen erg “bekend” en daarom, vermoed ik, flink toeristisch. Ik zie op de kaart in de Zuidelijke Golf ook onder andere staan: Koh Nok Taphao, Koh Chuak, Koh Phaluai en Koh Wua Ta Lap. Zijn dit leuke eilandjes om met de boot heen te reizen? En dan meer voor een dagtrip vanaf 1 van de grotere eilanden of ook wel om langer te blijven met overnachtingen? Zijn er bijvoorbeeld genoeg vervoersmogelijkheden en accommodaties? Dingen die we móéten zien? Zelf ben ik ook erg enthousiast over Kanchanaburi aan het einde van onze reis, om vervolgens weer vanaf Bangkok naar huis te vliegen. Is Kanchanaburi een plek die goed te doen is in deze periode of moeten we hier gegarandeerd met de poncho’s in de aanslag? Of is dat plaatsje zelfs met regen de moeite waard?

  Van een vriend kregen we nog een tip om inderdaad letterlijk de zon achterna te reizen. Dus als het bij Koh Samui ook regenachtig en bewolkt lijkt te blijven, nog verder naar het zuiden af te reizen, omgeving Koh Lipe. Echter denk ik dat vervoer dan lang duurt, iets kostbaarder is en ook moeilijker te regelen is? En ik zag ook dat wanneer je vliegt, met een tussenstop in Kuala Lumpur reist. Of zijn er prima mogelijkheden om er toch te komen? Wij als onervaren reizigers moeten natuurlijk wel weer op een normale manier naar Bangkok kunnen komen om uiteindelijk onze terugvlucht te halen 😛

  Ik hoor het graag van jullie! Alvast bedankt!

  Groetjes Bianca

  • Hoi Bianca,

   Heerlijk dat jullie naar Thailand gaan! 🙂 Het is inderdaad slim om naar de Zuidoostelijke Golf van Thailand te gaan, want met een beetje mazzel zul je daar absoluut geen last hebben van het regenseizoen.

   Met vliegtickets geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is. Dus als je nu al weet op welke datum je wilt vertrekken naar Koh Samui, dan zou ik nu al je tickets boeken. Verder is het goed om te weten dat het erg duur is om vanaf Bangkok rechtstreeks naar Koh Samui te vliegen. Het loont de moeite om ook te kijken naar luchthaven Surat Thani, waar je nog wel de bus (±1,5 uur) en ferry (± 1 uur) naar Koh Samui moet nemen.

   Het klopt inderdaad dat deze eilanden erg populair (en dus ook druk) zijn; hoewel je op Koh Phangan en Koh Tao nog genoeg mooie baaien hebt waar niet veel toeristen naartoe gaan. De eilandjes waar je het over hebt behoren tot het Ang Thong National Marinepark en zijn niet ontwikkeld waardoor je er niet echt kunt verblijven, hoewel het misschien wel leuk is om er een nachtje te kamperen of ovenachten in een bungalow.

   Meer daarover lees je hier:

   https://tipsthailand.nl/ang-thong-national-marine-park/
   http://www.angthongmarinepark.com/activities/staying-at-angthong-park/

   Verder vinden wij Kanchanaburi absoluut de moeite waard. De spoorlijn, musea en begraafplaats vonden wij erg indrukwekkend en ik ben blij dat we het gezien hebben. Verder is het erg leuk om ook een dagje te reserveren voor de Erawan Watervallen, die door het regenseizoen goed zullen stromen! Het échte, natte seizoen in Kanchanaburi is in september & oktober, dus met een beetje mazzel zul je gewoon mooi weer hebben 🙂 .

   En tot slot ligt Koh Lipe inderdaad erg uit de richting. Je kunt eventueel kijken voor vliegtickets naar Hat Yai om de reistijd te verkorten! Vliegen via Kuala Lumpur is niet nodig en bovendien ook onhandig voor je visum. Ik zou daarom zeker niet tussendoor het land uitreizen!

   Groetjes en veel succes met de voorbereidingen!

   • Bianca schreef:

    Super bedankt voor je reactie! Hier heb ik heel veel aan 🙂 We hebben inderdaad nu eerst onze zinnen op de Oostelijke golf gezet. En daardoor weer een nieuwe vraag! :p Is het ook mogelijk om van Koh Samui naar boven toe te hoppen en uiteindelijk vanaf Koh Tao een enkele bootreis naar Bangkok te boeken?

    Alvast bedankt weer!
    Groetjes Bianca

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Bianca,

     Nee dat is niet mogelijk. Je moet van Koh Tao met de boot naar Chumphon. Vanuit daar kun je een bus of binnenlandse vlucht naar Bangkok pakken.

     Groetjes, fijne voorbereiding,
     Sander

 20. Brenda schreef:

  Beste Mariska en Sander,

  Wat een fantastische site, echt superhandig.

  We gaan volgende week voor de eerste keer naar Thailand met onze dochter van 16. Hieronder een korte omschrijving van onze route:

  24-4 aankomst Bangkok voor 3 n
  27-4 vlucht naar Chiang Mai, 3n
  30-4 vlucht naar Krabi, verblijf Railway beach voor 3 n
  3-5 Ko Phi-Phi, 3n
  6-5 Phuket, 1n
  8-5 00:15 terugvlucht.

  Die laatste week hadden we misschien achteraf toch beter voor Koh Phangan kunnen kiezen maar we wilde qua natuur het liefste naar Krabi. We hopen natuurlijk dat de weergoden ons en de andere toeristen goed gezind zijn en dat het beperkt blijft tot een buitje per dag. De vluchten staan vast en het hotel in Bangkok en Phi Phi ook. We hebben tijdens onze reis aardig wat cultuur, strand, rust en shop-momenten ingepland.
  De laatste dag op Phuket is nog niet ingevuld en doen we eigenlijk alleen maar aan omdat we daarvandaan weer terug vliegen. Hebben jullie een tip waar we dan het beste kunnen verblijven en wat we daar nog gezien moeten hebben. We dachten misschien aan een show maar willen liever niet in Patong zelf verblijven of kunnen we dat beter in Chiang Mai doen?

  • Hoi Brenda,

   Wat super leuk!!!! Ik zal met je meeduimen dat de weergoden gunstig gestemd zijn – ik denk zomaar dat je heerlijk mooi weer hebt 🙂 .

   Op Phuket raad ik je aan om te kijken naar bungalows bij Naithon Beach, dit strand is heerlijk rustig en ook vlak bij de luchthaven. Verder is het verkeer rustig genoeg om eventueel een scooter te huren naar andere strandjes in de buurt. Qua shows is het misschien leuk om naar het Ladyboy Cabaret te gaan. Meer info over leuke dingen op Phuket kun je in ons laatste blog vinden: https://tipsthailand.nl/phuket-bezienswaardigheden/

   Groetjes, heel veel plezier en een mooie reis gewenst!

 21. Ivon Brekelmans schreef:

  Hallo allemaal, 26 mei komen we in thailand aan op BKK. En dan is alles mogelijk, we blijven ruim 2 weken. Maar waar naar toe…. er is zoveel te zien en te doen. We willen wat cultuur, en kunnen snorkelen. Hutje op het strand… Mooie wandeltochten in het woud met watervallen…. Koh Samui hebben we 2 jaar geleden al helemaal uitgepluist. En ik heb zelf al gedoken bij de Phiphi en phucket. Heeft iemand een leuke tip? is koh chang, ko mak, ko kut een goed plan eind mei/beging juni?

 22. sylvia schreef:

  hoi sander
  wi j willen eind aug naar thailand met de emirate 3nachten Dubai dan 3nacht khao lak dan 2n khao sok dan 3n krabi, 3n koh phi phi,dan 4n phuket voor een prijs van 4040 euro waar ik de meestemoeite mee heb zijn de transfers van fox reizen die zijn ontzettend duur kun je zeggen of ik die reis goedkoper kan krijgen waar en hoe groetjes Sylvia.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sylvia,

   Wij zijn reizigers die altijd alles zelf regelen. Van vliegtickets, tot excursies tot hotels en de prijs die je noemt is echt @&#^$^% duur.

   Ik weet niet wat de prijzen zijn voor Dubai maar kijk eens nog een los vliegticket van Amsterdam naar Dubai en van Dubai naar Amsterdam en dan weer terug.

   In Thailand kun je het net zo gek maken als je zelf wilt, maar heel duur hoeft het niet te zijn. Een hotel boek je gemakkelijk zelf en vervoer is helemaal makkelijk. Het hotel waar je verblijft kan het vervoer van A naar B voor je regelen. Gewoon goedkoop en goed.

   Groetjes en succes met de voorbereiding!

   Je kunt ons ook altijd mailen voor informatie: info@tipsthailand.nl. Is helemaal gratis, advies op maat. Scheelt je een hele hoop geld 🙂
   Sander

   • sylvia schreef:

    hoi sander ik ga het proberen of ik eruit kom dank je wel voor de informatie wij willen graag van dusseldorf vertrekken omdat wij uit het zuiden komen als nog bedankt groetjes sylvia

 23. Shenza schreef:

  Hi Sander en Mariska,
  Wij hebben gepland om over 5 weken richting koh yao noi en yai te gaan. .ik lees nu dat de regen in mei met bakken uit de hemel komt..in dat gebied..hellup. .is dit nog wel te doen? We reizen met een klein kind..en las ook over woeste zee etc..raad je het ons af ?

  • Sophie schreef:

   Ik ben al eens met mijn zoon op Ko Yao Noi geweest in augustus. Geen regen gehad die dagen, al was er wel veel gesloten. Ik ben 2 keer 3 weken in Thailand geweest tijdens het regenseizoen en heb zowel Oost- als Westkust bezocht en ook op Phi Phi, Phuket, Railay, géén regen. (misschien een eenmalige bui ’s nachts)…
   Ik heb de zee dan ook nooit grauw gezien, maar mooi helder en blauw. Misschien hebben we telkens geluk gehad?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Shenza,

    Het regenseizoen in Thailand is prima te doen. Je kunt het slecht treffen maar over het algemeen blijft het bij één buitje van een uurtje per dag. Ik zou je er zeker niet door laten weerhouden.

    Groetjes,
    Sander

 24. Arthur en Marion schreef:

  Hallo Sander,

  Wij gaan dit jaar van 5 t/m 22 september naar Thailand voor een rondreis. We beginnen in Bangkok, daarna met de nachttrein naar Chiang Mai en vervolgens met een binnenlandse vlucht richting Krabi. Vanuit Krabi gaan we naar Koh Phi Phi en vanuit daar gaan we via Krabi naar Koh Samui met een binnenlandse vlucht. Aldaar zullen we na een paar dagen weer terug gaan naar Bangkok, wederom met een binnenlandse vlucht, en dan de volgende dag door naar huis.

  Zoals je wellicht al door hebt, hebben we de reis eigenlijk al helemaal van te voren vast gelegd, wat achteraf totaal niet slim is in het regenseizoen als we het zo lezen..Of kan het op zich geen kwaad? Wij zijn nu eenmaal mensen die graag goed voorbereid en met een vooraf bedacht plan een rondreis willen beginnen. We houden niet zo van verassingen ter plekke.

  Nu kunnen wij ons echter niet niet aan het gevoel onttrekken dat we, hoe meer we lezen, steeds meer schrikken van de weersomstandigheden in deze tijd van van het jaar. We willen graag veel zien en doen dus zon en strak blauw is niet direct zo’n vereiste. Maar voornamelijk het weer rond Koh Phi Phi laat ons toch wel zweten..als we veel lezen over ruige zeeën, boten (en dus ook ferry’s en resort transfers) die niet uit kunnen varen, harde wind, sterke stromingen en veel regen/overstromingen, beginnen wij ons toch af te vragen of we niet grandioos de fout in zijn gegaan..voornamelijk de terugreis van Koh Phi Phi naar Krabi is nogal belangrijk aangezien daar een connectende vlucht bij hoort op dezelfde dag van Krabi naar Koh Samui.

  We moeten die dag met de Ferry van 09:00u richting Krabi en dus om 08:00u de transfer naar de Ton Sai pier vanaf ons resort (Phi Phi relax beach resort), we zijn dan om 10:45 in Krabi en om 13:45 vertrekt onze vlucht vanaf daar. Nu dachten wij met doorrekenen en ruim aanhouden van reistijden dat we meer dan genoeg tijd hebben om onze vlucht in Krabi te halen. Echter na al het lezen van de mogelijke weersomstandigheden, beginnen we toch behoorlijk te twijfelen. Kan jij hier iets zinnigs over zeggen? En ons het goeie gevoel voor onze vakantie weer een beetje terug geven?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Arthur en Marion,

   Ik begrijp je reactie en ik kan je helaas niet echt verder helpen. Het weer is moeilijk te voorspellen, zelfs in Nederland. Voor tropische gebieden in het regenseizoen is het helemaal niet te doen. Daar kan het weer omslaan binnen 5 minuten.

   Meestal valt het wel mee en heb je te maken met één buitje per dag van maximaal een uurtje. 9 van de 10 keer varen de ferry’s volgens de juiste tijden en is er niets aan de hand. Natuurlijk zitten er ook onstuimige dagen tussen, dat is een feit.

   Je kunt kijken of je een dagje speling kunt inbouwen. Misschien je hotel één dagje annuleren of je vlucht naar een later tijdstip verplaatsen.

   Dat is (vlucht verplaatsen) misschien wel het beste wat je kunt doen.

   Groetjes, succes,
   Sander

 25. Laurien Vis` schreef:

  Hoi Sander,

  Dit jaar ga ik met mijn vriend voor het eerst naar Thailand. Wij hebben geboekt van 22 juli t/m 19 augustus. Wij realiseerde ons pas later dat dat dus midden in het regenseizoen is ha ha….Wij hebben verder nog helemaal niet gepland waar we allemaal heen willen gaan, maar we houden van mooie stranden en lekker weer! (ik keek vooral uit naar de mooie eilanden). Enige tips waar wij allemaal heen zouden moeten/kunnen gaan? Ik lees zoveel verschillende dingen over waar je wel en niet heen moet gaan in het regenseizoen, dat ik het nu even niet meer weet 😉

  Groetjes,
  Laurien

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Laurien,

   Maak je geen zorgen. Regenseizoen betekent niet dat het alleen maar regent. Soms een buitje, misschien iedere dag wel, maar meestal maar een uurtje per dag. Vaak is het het overgrote deel van de dag droog en kun je nog genoeg dingen doen!

   Hier vind je een overzicht van waar je ‘moet’ zijn voor het mooie weer:
   https://tipsthailand.nl/weer-thailand-augustus

   Mooie optie is Koh Phangan en Koh Tao. Maar sluit ook delen van Krabi niet uit. Wij zijn nu op Koh Yao Yai & Koh Yao Noi. Hele mooie eilanden die afgelopen jaar in augustus weinig regen kregen.

   Groetjes,
   Sander

 26. Eddy schreef:

  Beste, wij gaan van 1/4 tot 14/4 achtereenvolgens naar Bangkok, Kanchanaburi, Ayuthaya, Phitsanulok, Chiang Rai, Chiang Mai en Hua Hin. Het zal er wel warm zijn zeker???

  • Hoi Eddy,

   Zeker – noem het maar heet!! Vooral in Chiang Rai en Chiang Mai is het extreem heet, en ook ondragelijk in combinatie met de smog die blijft hangen doordat de boeren deze tijd van het jaar hun land in de fik zetten. Ik zou je daarom afraden om in april het noorden te bezoeken!

   Groetjes!

 27. Sana schreef:

  Hi,

  Op hoeveel graden kan ik rond begin mei rekenen? Ik wil niet wegsmelten haha!

  Groet,
  Sana

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sana,

   Het is erg warm overdag. Nu al. Reken op meer dan 30 graden. Plan daarom je activiteiten in de ochtend en de namiddag en zoek zeker op het heetste moment van de dag de schaduw op!

   Groetjes,
   Sander

 28. Henk van Winkel schreef:

  Hallo Sander
  Wij hebben geboekt voor oktober 2016 voor 1 week Bangkok en 3 weken Hua Hin.
  Wij vertrekken op 6 oktober vanaf Schiphol en blijven dan 4 weken in Thailand.
  Hoe is het dan gesteld met de regen?
  Gaarne je info.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Henk,

   Je kunt nog flinke regenbuien verwachten, maar het zal overwegend zonnig zijn. Het overgrote deel van de dag is droog. Je gaat voor langere tijd heen dus dat is mooi. Genoeg zon in het vooruitzicht!

   Groetjes,
   Sander

 29. Thijs schreef:

  Hallo, Ik en een paar vrienden gaan in juli op vakantie naar thailand. In eerste instantie wouden wij ook naar koh phi phi eiland gaan maar omdat er dan veel regen is zaten we te denken aan Koh Samui en Koh Phangan . Zijn deze 2 eilanden zoals de koh phi phi met heldere water, witte stranden etc? En zijn er op deze eilanden leuke dingen te doen voor jongeren (Leeftijd 20/21 jaar)? Alvast bedankt. Gr. Thijs

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Thijs,

   Laat je niet weerhouden door de weersverwachting. Je hebt kans op regen, maar dat heb je overal in het regenseizoen. Ik adviseer je om er toch heen te gaan omdat je ook veel dagen hebt wanneer het gewoon zonnig is. Je moet dus een beetje geluk hebben. Maar dat dwing je natuurlijk ook af 🙂

   Koh Phangan is ook wel een leuk eiland. Je hebt daar de Fullmoon & Halfmoon party. Daarnaast heb je er ook mooie stranden. Ik zou Koh Samui overslaan. Koh Phangan kun je ook leuk een scootertje huren en het eiland rondrijden. Uitstapje kun je ook maken naar het Ang Thong National Marine Park vanaf Koh Phangan.

   Groetjes,
   Sander

 30. Dimitri schreef:

  Goedemiddag,

  Wij gaan aankomende Juni, de gehele maand, naar Thailand.
  Nu hebben we de eerste 7 dagen al gepland, dit zal zijn 2 dagen bangkok en 5 dagen Chiang Mai.
  Vanaf dat moment hebben we express niks gepland, wat zouden jullie ons aan kunnen raden?
  Het liefst gaan we uiteraard naar de eilandjes maar alle andere suggesties zijn welkom!!

  Groet,

  Dimitri

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Dimitri,

   Ik zou zeker nog Pai willen toevoegen aan jouw lijst. Haha! Wat je er mee doet moet je natuurlijk zelf weten 🙂

   En vervolgens naar de eilanden in het zuiden. Vlieg van Chiang Mai naar Surat Thani. Dan nog het Khao Sok National Park meepakken en vervolgens naar Koh Samui, Koh Phangan en/of Koh Tao. Daar heb je de meeste kans op zonneschijn!

   Fijne voorbereiding nog,
   Sander

 31. Marijn Hoogteijling schreef:

  Beste lezers, interpreteer ik het goed dat Juli in Hua Hin eigenlijk wel meevalt qua regen? Tenminste, als je rekening houdt met regelmatig een flinke bui en je dus vooral in de ochtend je uitstapjes plant? We hebben een leuke villa met zwembad en grote tuin gevonden en zullen eigenlijk vanaf 1 plek alles gaan doen. Is 3 weken dan niet te lang (we willen uiteindelijk ook gewoon heerlijk relaxen).

  Mochten jullie aanvullingen, tips of een hart onder de riem hebben 🙂 dan horen we het graag. We zijn een gezin met twee kinderen van 12 en 15).

  • Dat klopt helemaal Marlijn! Over het algemeen heb je in Hua Hin niet zo veel last van buien als in het zuiden of noorden. Meestal is het gemiddeld 28 graden en koelt het ’s avonds lekker af. De buien die vallen, vallen in de namiddag en duren niet langer dan een uur.

   Verder denk ik dat 3 weken op één plek wel erg lang is. Persoonlijk zou ik het opsplitsen in bijvoorbeeld 3 plekken, zoals een eiland (Koh Samui) en een stad met veel natuur in de buurt (Chiang Mai).

   Groetjes!

 32. Robin schreef:

  Hai hai,
  we willen in april/mei naar thailand.
  Zijn begin mei op Krabbi tot ongeveer 9 mei.. Regent het dan zo erg? Of denk je dat we naar Ko Phangang moeten? we willen namelijk de laatste week zon/zee/strand en relaxen 🙂

  • Hoi Robin, over het algemeen is het rond die tijd van het jaar echt veel mooier weer bij de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Ik zou dus zeker die kant opgaan! Groetjes 🙂

   • Robin schreef:

    Hai Marika,

    Dank je wel en nog de beste wensen !! We willen namelijk met onze zoontjes van 3 en 5 en 7 vanaf Bangkok naar Krabbi gaan om daar wat bounty eilandjes te gaan doen. Maar nu gaan we dit omgooien haha..

    Ik had nog een vraagje. Want we wilden namelijk beginnen met de olifanten in Kananchaburi en dan 2 weken niets doen op de bounty eilandjes.

    Welke raad je nu aan? En denk je dat het qua weer dan beter is om de eilandjes eerst te doen en de olifanten als laatste?

 33. Marleen schreef:

  Laatste week augustus en de eerste 3 weken van september 2015 verbleven wij in Thailand.
  Eerste week in Chiang Mai alleen regen gehad in de nacht dat we weer vertrokken!
  Op Koh Lanta viel er af en toe een korte, hevige bui.
  Phuket was droog en zeer zonnig
  Khao Sok was het natste; wij zaten er 5 dagen, laatste 2 dagen regen (wij hadden de mazzel dat we de activiteiten die we daar zeker wilden ondernemen de eerste 2 dagen hadden gedaan). Tijdens de kanotour op de rivier viel er een stortbui, maar dat had ook wel weer iets vonden we, om dat zo eens mee te maken.

  Onze ervaring heeft ons geleerd dat we ons in de toekomst absoluut niet door het weer zullen laten weerhouden door het regenseizoen. De keren dat er even een bui valt, dan is het tijd voor een massage! 🙂

  Vaak was het wel bewolkt, maar dit vonden wij zelf niet erg, omdat wij dingen wilden doen en zien, en het anders wel heel warm zou zijn.
  Op de kleinere eilanden is het in het laagseizoen veel rustiger dan normaal en zijn er meer guesthouses en restaurants gesloten, dat is wel iets om rekening mee te houden. Emerald Cave was ook dicht.

  • Haha, lekker een massage wanneer het regent – slim! Je moet inderdaad een beetje mazzel hebben met het weer, wij zijn net thuisgekomen na 3 weken intensief reizen – en er viel maar één bui overdag. Voor de rest soms ’s avonds, waar je natuurlijk geen last van hebt. 🙂

 34. Marije schreef:

  Hoi!

  Ik had een vraagje omtrent de bewolking, via andere websites las ik dat het inderdaad vaak maar een uurtje per dag regent, maar het wel een gehele dag bewolkt is.. Wat zijn hierin jullie ervaringen? Wij gaan de hele maand Augustus, vertrekken donderdag. We gaan naar Chantaburi, Koh kood Koh mak en daarna door naar Cambodja. De rest van thailand hebben we vorig jaar gedaan in Februari.

 35. Monique schreef:

  Maart blijft mn lievelingsmaand om in Thailand te zijn vwb het totaalplaatje maar zo mooi, weelderig en kleurig als de natuur in juli en augustus is zo is hij in geen enkele andere maand. Zo gifgroen gekleurd zijn de foto’s van andere reismaanden bij lange na niet.

 36. Luca schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Ik lees jullie artikel net, en ik vroeg mij af of er in het regenseizoen gewoon fatsoenlijk gesnorkeld kan worden?
  Wij gaan namelijk in september vooral naar de eilanden Ko Pha Ngan en Ko Tao, hoe zit dat daar?

  Groetjes, Luca

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Luca,

   Op Koh Tao kun je dan gewoon goed (genoeg) snorkelen. Dat deel van Thailand (zoals ook in het blog staat) is een prima alternatief in het regenseizoen. Koh Phangan is niet echt een snorkeleiland, maar daar kun je heerlijk relaxen van het hopelijk mooie weer 🙂

   Groetjes

 37. Mariska schreef:

  Hoi Sander!

  Thanx voor je reactie, ben benieuwd hoe t gaat zijn in juni voor jullie. Wij kiezen er toch voor deze vakantie naar Maleisië te gaan en plannen Thailand dan in een gunstiger seizoen.
  Prettige reis alvast!

 38. Mariska schreef:

  Hallo! Handige site! Ik heb een vraag: wij overwegen in juni naar Thailand te gaan, is deze periode een beetje goed qua weer? Er is heel veel te vinden over t weer en klimaat op internet, maar juni valt er elke keer buiten, lijkt een beetje een grensgev. Hoop dat iemand hier er ervaring mee heeft.

 39. Wesley schreef:

  Leuk artikel! Wij overwegen ook een rondreis te doen halverwege september. Onze eerdere ervaring met het regenseizoen in Sri Lanka is goed bevallen, dus we laten ons daardoor niet uit de weg slaan. Goed dat je aangeeft je reis niet helemaal vol te plannen i.v.m. eventueel uitval van vervoer. Handiger is het dus om je flexibel op te stellen. Al willen we wel zoveel mogelijk in korte tijd (3 weken) doen. Maar aan de hand van jullie route gaat dat wel goedkomen!

 40. Kimberley schreef:

  Wij zijn van plan eind september begin oktober naar de 3 eilanden koh samui, ko phangan en ko tao te gaan. Nu we dit gelezen hebben zijn we er wel wat rustiger onder. Een regenbui van een uurtje boeit ons niet zo. Als we maar wel lekker een paar x op t strand kunnen liggen. Wij zijn ook geen types die van 11u smiddags tot 16u op t strand liggen dus dit moet goed komen denk ik!! Zeker aan jullie ervaringen te zien!

 41. Marian schreef:

  Heel veel (zo niet de meeste) mensen denken ten onrechte dat het tijdens het regenseizoen de hele dag door regent. Dat is zo jammer want net zoals jullie zeggen, vaak (nee niet altijd natuurlijk) regent het pas in de namiddag/avond. Overdag is het meestal prima te doen. Zelf heb ik er nooit last van gehad…in de jaren dat ik hier woon ga ik natuurlijk gewoon weg als het droog is, wordt je dan toch overvallen door een (weldadige) regenbui….regenjas aan en gewoon doorgaan 😀 Kijk wel heel goed uit als je met de motor/scooter/fiets rijdt! Door de (hevige ) regenbuien kun je niet zien of er een kuil in de weg zit (komt nl zeer vaak voor lol) dus beter niet door de plassen rijden maar er omheen…. Je wilt niet weten hoeveel mensen over de kop gaan doordat die kuil is volgelopen met regenwater ….. Verder gewoon genieten van je vakantie, plu mee, regenjas mee…. en de temps tijdens de buien zijn heerlijk 😛

 42. Esther schreef:

  Wij gaan dit jaar voor de derde keer in het regenseizoen naar Thailand. Dit omdat we schoolgaande kids hebben en niet anders kunnen. Wij doen gewoon eigenlijk alles wat we willen doen en laten ons niet weerhouden door een regenbui. Gewoon een regenponcho kopen voor een paar baht en genieten

 43. Sanne schreef:

  Door ons eerdere mail contact en nu ook weer na het lezen van jullie blog hebben wij definitief besloten om gewoon half september te gaan! Door al jullie verhalen hebben wij er al helemaal zin in. Bedankt!!

Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 20.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *