Road trip naar Pai: dé 762 bochten van Chiang Mai naar Pai

Niet lang geleden was Pai nog een klein, slaperig bergdorpje in het noorden van Thailand. Inmiddels is Pai uitgegroeid tot één van de backpacker hotspots van Zuidoost-Azië. Reizigers van over de hele wereld bezoeken het dorp om een paar dagen (of weken) te genieten van de fijne sfeer en de groene vallei. Maar om in Pai te komen, moet je eerst de beruchte 762 bochten van Chiang Mai naar Pai zien af te leggen. En vandaag vertellen we je precies wat je van die weg kunt verwachten!

Dé weg van Chiang Mai naar Pai hebben wij misschien wel twintig keer afgelegd.

Meerdere keren per scooter, tig keer heen en weer slingerend in een minibus, twee keer als passagier in een taxi en zelfs een keer met een huurauto.

En één ding is zeker, de 762 bochten naar Pai vervelen nooit. De 130 kilometer lange route slingert zich een weg door en over de groene bergtoppen van Noord-Thailand. Het maakt niet uit welk vervoersmiddel je pakt – het wordt sowieso een groot avontuur!

Belangrijk: Lees eerst alles wat je moet weten over scooterhuur in Thailand voordat je een scooter huurt. Het zijn namelijk motoren waar je, verzekeringstechnisch, een internationaal motorrijbewijs voor nodig hebt.

Inhoud van dit artikel

Mae Hong Son Loop

De route van Chiang Mai naar Pai is onderdeel van een wereldberoemde, meerdaagse road trip: de Mae Hong Son Loop met een totale lengte van 800 kilometer. En vroeger (1980) was Pai slechts een kleine tussenstop op deze route.

Het boerendorpje Pai bestond toen slechts uit een straat met een paar houten huisjes en twee tempels. Er was één hotel met zes kamers en een gedeelde badkamer. De weg van Chiang Mai naar Pai was destijds nog een dirt road.

Tegenwoordig is Pai een razend populaire bestemming, waardoor de meeste reizigers alleen het stuk van Chiang Mai naar Pai reizen. Daarom delen we hier de beste tips over hoe je de weg naar Pai veilig kunt afleggen. Ook delen we een aantal leuke stops voor onderweg. Here wo go!

Bochten naar Pai

Foto door: https://www.nomadasaurus.com

Neem de tijd

Hoewel je de tocht van 130 kilometer in vier uurtjes kunt afleggen, raden we je aan om er een hele dag voor uit te trekken en ’s ochtends te vertrekken vanuit Chiang Mai. Niet alleen omdat er genoeg te zien en doen is onderweg, maar ook omdat het veiliger is.

De weg naar Pai heeft veel scherpe bochten waarbij 100% concentratie voor nodig is. En als je haast hebt, maak je fouten. Bovendien kan het weer onderweg omslaan. Dan is het fijn om te kunnen pauzeren.

Tot slot wordt het in Thailand vrij snel donker (rond 18:00 uur gaat de zon onder). De weg is niet of nauwelijks verlicht – waardoor het levensgevaarlijk wordt.

Mork Fa Waterfall

Nu je weet dat je er een hele dag voor uit moet trekken, is het leuk om te weten waar je onderweg kunt stoppen.

En de eerste stop is meteen een hele spectaculaire: de Mork Fa Waterfall. Gelegen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van het centrum van Chiang Mai – aan het begin van Road 1095.

De waterval maakt een val van ruim 60 meter en heeft ook een poeltje waar je kunt zwemmen. Ideaal om even af te koelen tijdens een hete dag!

Mork Fa Waterval

De Mork Fa waterval staat met borden, vanaf hoofdweg 1095, aangegeven. En als je het hoofdkwartier van het Doi Suthep-Pui National Park gepasseerd bent, loop je binnen vijf minuten naar de waterval toe.

Het park is geopend van 07:00 tot 18:00 uur en de entree bedraagt 100 baht per persoon en 20 baht per scooter. Naast de waterval kun je ook een mooie wandeling maken naar een andere waterval (Tham Mok Fa) en een vleermuizengrot. Tot slot kun je er ook nog eens kamperen!

Vergeet je zwemkleding en handdoek niet, want hier kun je je gemakkelijk één of twee uurtjes vermaken.

Pankled Coffee

En van de eerste kilometers van de roadtrip krijg je natuurlijk honger. Om die stillen moet je bij Pankled Coffee zijn, vlak bij de afslag van de waterval.

Het is een bakkerijtje, maar ook een restaurant en een eko-boerderij in één. Er is een mooie tuin waar je drankjes en heerlijke Thaise en internationale gerechten kunt bestellen.

Een stop die je gewoonweg niet mag missen tijdens je rit naar en van Pai, en goed te combineren is met de Mork Fa Waterval.

Pong Duet Geyser

Na de lunchpauze ga je dieper de bergen in en gaat het echte klimwerk beginnen – en tref je de nodige haarspeldbochten en groene uitkijkjes.

Na anderhalf uur rijden kom je borden tegen met “Pong Duet Geyser” die afbuigt van Road 1095 naar Pai. Je volgt deze avontuurlijk weg een kilometer of zes die leidt naar het Huai Nam Dang National Park. Hier vind je geisers, een warmwaterbron en een nature trail.

De geiser is de grootse bezienswaardigheid van het park en ontstaat doordat water zich verzamelt in een ondergronds reservoir. Dit wordt kokend heet door de warmte van de aarde en verandert in stoom – waardoor de geiser uitbarst. Dit proces herhaalt zich om de paar minuten, wat indrukwekkend is om te zien.

De geiser vind je op een kilometer van de parkeerplaats waar je ook een entreebewijs moet kopen van 300 baht per persoon. Ook hier kun je een tentje opzetten om te kamperen.

En vergeet natuurlijk niet om een ei te koken in het borrelende water!

Het laatste stuk naar Pai

De resterende 60 kilometer van de Pong Duet Geyser naar het centrum van Pai vereist al je aandacht, omdat hier de meest steile en bochtige delen van de route zijn.

Omdat er veel haarspeldbochten tussen zitten, raden we aan om vooral aan de buitenkant van de bocht te blijven. Het kan nog wel eens voorkomen dat tegenliggers elkaar inhalen in een onoverzichtelijke bocht. Wanneer je rustig en geconcentreerd rijdt en hier rekening mee houdt, is het goed te doen en kom je na een toffe road trip veilig aan in de Pai-vallei.

Vanaf de iconische Memorial Bridge van Pai is het nog 10 kilometer rijden naar het centrum van Pai.

Navigeren

De weg vinden is een makkie. Zeker als je een Thaise 4G-simkaart in je telefoon hebt zitten.

Een dag voor de rit installeer je de app “Maps.me” en download je de kaart van Noord-Thailand. Zorg er ook voor dat je de offline kaart van Google Maps op je mobiel hebt staan als backup.

Met beide apps kun je offline navigeren via GPS – waardoor je gewoonweg niet kunt verdwalen.

Ook is er maar één echte hoofdweg die je volgt; en dat is de Road 1095. Onderweg kom je Engelstalige verkeersborden tegen die je de weg wijzen.

Het enige moeilijke deel qua navigatie is het centrum van Chiang Mai – omdat de weg rondom het centrum eenrichtingsverkeer is.

Verlaat het centrum van Chiang Mai in noordelijke richting via Road 107. Rijd vervolgens 40 kilometer op deze vlakke (vaak drukke weg) voordat je de afslag, bij de stoplichten en het grote tankstation, naar links neemt. De borden met Pai staan vanaf hier boven de weg.

Dit is tevens het begin van Road 1095 die je naar eindbestemming Pai leidt.

Installeer altijd Google Maps en Maps.me op je telefoon

Staat van de weg

Je verwacht het misschien niet, maar de staat van de weg is erg goed. De laatste jaren is namelijk hard gewerkt aan het verbeteren van het wegdek – en dat zie je gelijk.

De wegen zijn breed en de markeringen op het asfalt zijn duidelijk. Je kunt het vergelijken met de wegen hier in Nederland. Ook zijn er vangrails aanwezig en is de afwatering (aangezien het flink kan stortregenen in de bergen) op orde gebracht.

Toch moet je enorm opletten wanneer het regent, omdat de wegen worden dan spekglad worden. Waar er onderweg borden staan met een maximum snelheid van 60 kilometer per uur, staan er ook borden met maximaal 20 kilometer per uur bij regenval.

Wanneer het regent kun je het beste schuilen en de bui afwachten – voor zover dat kan. Maar ook bij een opdrogende weg moet je goed uitkijken. Pas je snelheid aan en neem de tijd.

Naast andere weggebruikers als minibusjes, scooters, motoren en een enkele vrachtwagen, steken er soms ook dieren de weg over. Wij zijn kuddes schapen, verdwaalde honden, slangen en rondrennende kippen tegengekomen. Houd je ogen open en verwacht het onverwachte!

Tanken

Met een volle tank (125cc scooter) kun je de 130 kilometer misschien net wel of net niet redden. Maar geen paniek, want onderweg zijn er mogelijkheden om te tanken.

Wanneer je linksaf slaat aan het begin van Road 1095 kom je een groot tankstation tegen (zie de kaart onderin dit artikel). Maar ook ieder bergdorpje biedt je de mogelijkheid om te tanken. Ieder winkeltje verkoopt glazen literflessen met benzine, en soms tref je zelfs lokale benzinepompen, zoals je hieronder op de foto kunt ziet.

Zorg er dus voor dat je met een volle tank vertrekt en onderweg gaat tanken voordat je meter ‘Empty’ aangeeft.

Als je per huurauto reist, red je het makkelijk met een volle tank. In Pai heb je een aantal grote benzinepompen waar je weer kunt tanken.

Tanken in Mae Hong Son

Voorbereiding op je trip

Als je besluit de weg van Chiang Mai naar Pai zelfstandig af te leggen, dan vraagt dat enige voorbereiding.

Weet dat je onderweg niet kunt pinnen, dus neem genoeg contant geld mee voor eten, drinken en entreegelden. Er zijn genoeg pinautomaten te vinden in zowel Chiang Mai als Pai.

Neem zwemkleding, waardevolle spullen, zonnebrandcrème, zonnebril, warme kleren met lange mouwen (want het kan koud worden in de bergen), regenponcho, water, (internationale) rijbewijs en een opgeladen telefoon met Thaise simkaart mee.

Reizen per scooter

Huur een dag voorafgaand aan de road trip een scooter zodat je de volgende ochtend meteen kunt vertrekken. Er zijn twee verhuurbedrijven in Chiang Mai die we aanbevelen:

1. Bamboo Bikes Chiang Mai

Hoewel er honderden verhuurbedrijfjes in Chiang Mai zijn, is Bamboo Bikes Chiang Mai onze favoriet.

De service is hier erg goed en persoonlijk. Ook zijn de scooters en motoren allemaal betrouwbaar en nagelopen. Een scooter van 125cc kost 250 baht per dag. Geef 3.000 baht en een kopie van je paspoort af als borg.

Vertel de verhuurder dat je de weg naar Pai gaat afleggen. Hij geeft je dan nog meer tips en tricks mee voor onderweg. Ook kun je ze bellen in geval van nood (bij pech bijvoorbeeld).

2. Aya Service

Een andere optie is een scooter huren bij Aya Service. Hoewel de service van Aya niet bij die van Bamboo Bikes in de buurt komt, heeft Aya Service toch een aantal voordelen voor je road trip naar Pai.

Zo kun je een scooter huren bij hun hoofdkantoor in Chiang Mai en die weer inleveren bij hun tweede vestiging in Pai. Dit kost 300 baht extra. Dit is handig voor iedereen die maar één deel van de weg wilt afleggen en de bus terug wilt pakken.

Kosten bedragen eveneens 250 baht voor een 125cc scooter en hier betaal je 2.000 baht borg.

Tuffen naar Mae Hong Son

Wat doe je met je bagage?

Als je met de scooter rijdt, moet je beslissen wat je met je bagage gaat doen. Wil je alles meenemen of laat je een deel achter in Chiang Mai?

Bij 9 van de 10 hotels in Chiang Mai kun je je grote koffer of backpack achterlaten in een opslagruimte. Vaak is dit gratis, soms vragen ze een kleine bijdrage.

Een andere optie is, het zojuist genoemde, Aya Service. Zij kunnen je backpack of koffer gratis voor je meenemen naar Pai als je bij hen een scooter huurt. Ze leveren je bagage af bij hun kantoor in het centrum van Pai.

Voor onderweg neem je een dagrugzak mee met je waardevolle spullen. Volledig bepakt op de scooter stappen is niet aan te raden en erg oncomfortabel.

Reizen per huurauto

Ook als je de weg per huurauto wilt afleggen is het verstandig om ruim de tijd te nemen voor de route van Chiang Mai naar Pai. Huur de auto een dag van tevoren bij de luchthaven van Chiang Mai en zorg ervoor dat je volledig verzekerd bent.

Wij huren altijd een auto via Sunnycars omdat je auto dan 100% verzekerd is tegen schade – wat een fijne gedachte is. Ook zijn ze 24 uur per dag telefonisch bereikbaar zijn als er iets mis gaat. Je krijgt iemand aan de lijn die Nederlands spreekt waardoor je de situatie makkelijk kunt uitleggen.

Handig aan een auto is dat je je bagage gewoon kunt meenemen in de kofferbak.

Roadtrip van Pai naar Chiang Mai

Reizen per bus of taxi

Natuurlijk is Pai ook per bus bereikbaar vanuit Chiang Mai.

De minibussen vertrekken ieder uur vanaf het Chiang Mai Arcade Bus Station. De bussen hebben airconditioning en 13 stoelen. Het is aan te raden om een stoel online te reserveren, omdat de busjes snel vol zitten. De rit totale rit duurt ongeveer 3 uur, inclusief een korte stop halverwege.

Een enkele reis kost ongeveer vijf euro persoon. Bustijden en tickets kun je hier bekijken en reserveren.

Tot slot kun je ook kiezen voor de taxi. Ideaal voor mensen die snel wagenziek worden. Chauffeurs houden hier goed rekening mee. Je betaalt ongeveer 2.500 baht voor een enkele reis met de taxi van Chiang Mai naar Pai – afhankelijk van je onderhandel talent.

Taxi’s vertrekken bij de luchthaven, het treinstation en de busstations van Chiang Mai. Ook kun je een taxi boeken via je hotel of er gewoon een aanhouden langs de weg.

minibus

Hoe veilig is de reis?

Hoe veilig de reis is hangt af van je ervaring en voorbereiding. Ook heb je te maken met externe omstandigheden zoals het weer en andere weggebruikers.

Je moet de weg naar Pai in ieder geval niet onderschatten.

Als je nog nooit op een scooter of motor hebt gezeten of niet in het bezit bent van de juiste papieren raden we het absoluut af om deze trip zelfstandig te maken.

Als je nog nooit in het buitenland een auto hebt gehuurd, raden we het ook af om deze route te rijden.

Dat veel backpackers deze route afleggen betekent niet dat het goed te doen is voor iedereen. Weet wat de risico’s zijn en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent.

Want als je de juiste voorbereidingen hebt getroffen en de risico’s hebt overwogen, is de weg van Chiang Mai naar Pai één groot avontuur en is het gevoel van vrijheid enorm!

Let op: Het kan zijn dat de politie onderweg aan het controleren is. Mocht je niet in het bezit zijn van de juiste papieren – internationaal en nationaal (motor)rijbewijs – dan krijg je een boete van 500 baht. Gek genoeg kun je vervolgens wel gewoon doorrijden.

Kaart van de routeHoteltips Pai

Pai Country Hut

Pai Country Hut

Pai Country Hut is een heerlijke, rustige plek op twee minuutjes lopen van de Pai Walking Street. Deze schattige bamboe bungalows (met hangmat!) zijn goed onderhouden en verspreid over twee grasvelden waar een relaxte sfeer hangt. Onze favoriete accommodatie van Pai.

Prijs per overnachting: v.a. € 13
puri-pai-villa-hoteltip

Puri Pai Villa

Puri Pai is een luxe resort waar je op het hele complex (dus ook vanuit je hotelkamer) een panoramisch uitzicht hebt over de omringende bergen en het platteland van Pai. De faciliteiten zijn uitstekend – écht een heerlijke plek waar je waar krijgt voor je geld!

Prijs per overnachting: v.a. € 65

Heb jij de weg naar Pai ook (zelfstandig) afgelegd? Deel je ervaring met ons!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Angelique schreef:

  Goedemiddag,
  Ik vertrek eind febr naar Chiang Mai en ben van plan de rit naar Pai met de scooter te doen. Wat ik me nog afvraag is of ze bij de scooters een goede helm meegeven of verhuren? Ook in kleine maten? En schakelt de scooter als een motor of als een scooter? (Omdat hier ook geschreven wordt dat dit eigenlijk motoren zijn) En hebben jullie verder kleding tips voor deze rit?
  Dank alvast :-). Angelique

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Angelique,

   Helmen zijn over het algemeen goed genoeg en in verschillende maten. Ze zijn verplicht om er één mee te geven – dat komt altijd wel in orde. De scooters die je huurt in Thailand zijn bijna allemaal automatisch, dus je hoeft niet te schakelen.

   Qua kleding is het zeker aan te raden om je armen en benen te bedekken. Onder andere tegen de zon.

   Groetjes, fijne veilige reis,
   Sander

 2. Marcel schreef:

  Bedankt voor de tips. Kom net terug van 6 dagen Pai. Pai is amazing en geweldig om op de scooter te doen. Heen en terug

 3. Aline schreef:

  Wat een top site! Mijn vriend en ik zijn nu in Thailand en maken er veel gebruik van. Wij gaan morgen per scooter vanuit Chiang Mai naar Pai. Vraagjes, wij hebben een rijbewijs B en een internationaal rijbewijs, is dat voldoende? Ik lees hier wat over een motorrijbewijs. Ervaring op de scooter hebben we meer dan genoeg. Alleen niet echt zin in een boete. En wij willen van Pai ook weer terug naar Chiang Mai. Hebben jullie dat wel eens per scooter gedaan? Is dat te doen? Krijg je dan weer een boete? Groetjes Aline

  • Hi Aline,

   Met een rijbewijs B mag je officieel niet scooter rijden in Thailand, omdat de scooters in Thailand eigenlijk motors zijn. Tegenwoordig wordt veel gecontroleerd op de weg, dus een boete zit er wel dik in.

   Daarbij moet ik wel zeggen dat wij de route vaak met de scooter hebben afgelegd (heen en terug), met alleen een rijbewijs B. Het is een prachtige route die goed te doen is als je rijervaring op de scooter hebt. Maar dat was nog voordat er zo veel gecontroleerd werd. En ook voordat we verstandige ouders werden 😉 .

   Meer informatie kun je hier vinden:

   https://tipsthailand.nl/road-trip-chiang-mai-pai/
   https://tipsthailand.nl/scooter-huren-thailand/

   Veel plezier nog in Thailand!

 4. milton schreef:

  Hallo Sander en Mariska,

  Mooie site hebben jullie. Ben druk aan het inlezen en voorbereiden voor een maand vakantie in Thailand in juli dit jaar. We zijn al diverse malen in Thailand geweest maar nu willen we graag sommige plekken nog eens bezoeken. De Mae Hong Son loop wil ik graag gaan doen per huurauto en dan het liefst een week in de Isaan een soortgelijke route. Nu zou ik in Chiang Mai een auto kunnen huren en inleveren in Ubon Ratchathani of zouden jullie een vlucht tussen die twee steden aanbevelen ? Ook willen we een weekje een eiland doen waar we nog niet geweest zijn en denken aan Koh Kood. Hebben jullie tips om daar het eenvoudigst te komen vanuit Ubon ? Bedankt voor je antwoord 😃

 5. Carla Hooghiemstra schreef:

  Beste Sander en Mariska,
  Wat een super site hebben jullie! Wij hebben al veel tips van jullie opgevolgd:)
  Even een vraag: wij gaan vanuit Pai terug met de bus maar Chiang Mai. Met de bus komen we om 10:00 uur aan in Chiang Mai. Alleen nu vertrekt onze vlucht naar het zuiden vanuit Chiang Mai al om 11:30. We hebben dus anderhalf uur de tijd om naar het vliegveld te gaan en in te checken etc. Is dit verstandig?

  Groetjes Martijn & Carla

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Martijn & Carla,

   Nee, dat is niet verstandig. Het is haalbaar, maar als je vertraging hebt dan mis je je vlucht. Eventueel de dag ervoor naar Chiang Mai of ’s ochtends per taxi – wat minder vertragingsgevoelig is.

   Het is beter om twee uur voor vertrek op de luchthaven te zijn.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 6. Jacqueline heeren schreef:

  Hoi
  Bedankt voor de zeer interessant uitleg over de weg met de scooter van Chiang Mai naar Pai. Nu vraag ik me af of het onderweg ergens de moeite is om te overnachten en zo ja waar ? Zijn er in de dorpjes die je passeert goede guesthouses of hotels ? Of is het beter toch de rit in 1 dag te doen ?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jacqueline,

   Nee, onderweg overnachten is niet de moeite. Er zijn onderweg wel een paar plekken, maar er is verder niks om langer voor te blijven.

   Beter de rit in 1 keer doen en lekker ruim de tijd voor nemen (als je met eigen vervoer reist) en ’s ochtends vertrekken.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 7. Natalie Frioni schreef:

  Hoi, verleden jaar we 2 weken in Thailand geweest. Jullie site was echt een enorme hulp in het plannen van deze trip. We hebben echt wel ons hart verloren in Thailand. Daarom dat we volgend jaar terug willen gaan. De route van Chiang Mai naar Pai staat ook op onze bucketlist. Hoe geraken we best terug naar Chiang Mai? Is het vermoeiend om heen en weer te reizen met de scooter? We plannen wel een overnachting in Pai, maar ’s anderendaags zouden we terug naar Chiang Mai moeten om verder te reizen naar Bangkok. Groetjes Natalie

 8. Kelly schreef:

  Mijn vriend en ik hebben afgelopen april de Mae Hong Son Loop gedaan. We hebben de loop gevolgd in klokwijzerzin en dus teruggereden van Pai naar Chiang Mai. De tocht is echt super en zeker aan te raden. De loop doen in april heeft zowel zijn voor- als nadelen. Het was verschrikkelijk heet op de scooter (dus zeker vertrekken bij zonsopgang), maar ook heel rustig op de weg en de hotels (keuze genoeg overigens) door low season. Er zijn dagen geweest dat we geen enkele andere backpacker op de scooter zijn tegen gekomen. We hebben hier 6 dagen voor uitgetrokken en dus alles vrij relaxed kunnen doen. En hoewel we in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs toch een boete gekregen. Het stempeltje stond niet juist volgens de politie. 🙂 Ach, we hebben betaald , vriendelijk gebleven en die mannen waren ook weer tevreden 🙂 Je bent tenslotte op vakantie, dan laat je dit toch niet aan je hart komen.

 9. Martin van Bakkum schreef:

  Mij vrouw en ik gaan met de scooter van Chiang Mai naar Pai. We willen deze trip rustig aan doen. Nu ben ik aan het surfen over de pagina’s op zoek naar een tussen overnachting van Chiang Mai naar Pai. Ik kan hier niets over vinden. Mijn vraag is zijn er accommodaties op deze route 1095.

 10. Mike Houtsma schreef:

  Mijn vriendin en ik maken ondertussen al drie jaar gebruik van jullie site, echt super 🙂 bedankt voor alle waardevolle info!

  We hebben in 2017 de Mae Hong Son Loop gereden met huurauto, enorm gave ervaring en prachtige natuur! Zeker de moeite waard om het hele rondje te doen. Goeie tip trouwens om vroeg te vertrekken, wij kwamen namelijk in het donker aan – niet het meest ideale tijdstip om auto te rijden in Thailand ;). Wel gelijk de street food market van Pai kunnen leeg eten haha :). Na een dag rijden is Pen’s Kitchen ook een aanrader, grote porties voor weinig Baht. Groetjes Mike en Anneloes

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mike en Anneloes,

   Wat leuk om te horen!

   En nee, in het donker auto rijden is zeker niet aan te raden.

   Maar achteraf ook weer een hele ervaring natuurlijk. Dank voor de tip!

   Groetjes,
   Sander

 11. Jos van Iperen schreef:

  Ik ga de trip zeker maken als ik weer naar Thailand ga.Dit soort trips liggen mij wel al moet je inderdaad oppassen hoe en waar je rijd
  en dat de verhuurbedrijven van de scooter of motor in orde zijn.Helaas heb ik op andere sites gezien dat mensen bij het huren in de problemen
  zijn gekomen door een (verborgen schade)die hun in de schoenen werd geschoven maar misschien is dat bij dit bedrijf niet het geval.In ieder
  geval weer bedankt voor dit mooie artikel.

 12. Rachel schreef:

  In 2006 ben ik met mijn toenmalige Thaise partner en onze dochter van 1 jaar door het noorden gereisd. De route van Chiang mai naar Pai was er 1 om nooit te vergeten. We waren ook nog gestopt bij een restaurant dat was gebouwd in de jungle op palen. Wellicht leuk om daar eens naar uit te kijken, mocht het nog bestaan. Bedankt voor het leuke artikel. Groetjes Rachel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.