Als vrouw alleen naar Thailand? Dit moet je weten!

YES! Als je dit leest ben je waarschijnlijk van plan om een kick-ass reis te maken door Thailand – in je eentje. Maar is dat wel veilig als vrouw alleen? Ontmoet je onderweg snel andere reizigers? En wat vertel je tegen je (over)bezorgde ouders? Wij interviewden Philly (29) die drie maanden lang alleen door Thailand reisde. Haar ervaringen en gouden tips lees je hier!

Waar kom ik terecht? Kan ik dit wel? Waar begin ik in godsnaam aan?

Duizenden vragen schoten door Philly’s hoofd toen ze in het vliegtuig stapte. Hoewel ze al eerder verre reizen maakte, was dit de eerste keer dat ze helemaal alleen op reis ging “De eerste dagen in Bangkok waren behoorlijk spannend”, vertelt Philly, “maar gelukkig kwam ik al snel in het ritme. Achteraf gezien heb ik me druk gemaakt om niets. Het reizen ging vrijwel vanzelf en ik heb een geweldige tijd in Thailand gehad!”

Andere reizigers leren kennen

Philly’s grootste angst was om drie maanden lang alleen te zijn. “Nou… dat was echt complete onzin!”

Tot haar opluchting kwam ze bijna overal wel leuke mensen tegen: “Bij mijn hostel, de bushalte, maar ook op random plekken. Voordat je het weet hoor je bij een groepje en ga je samen op stap. Zo ontmoette ik in een boekenwinkel een ontzettend aardig meisje,“Overal kom je mensen tegen – voordat je het weet hoor je bij een groepje.” waarmee ik drie dagen boeken lang heb gelezen in de leukste koffietentjes. En nam ik samen met een groepje mede-backpackers de bus naar de hotsprings buiten Chiang Mai, waar we voor 20 baht (€ 0,50) kwarteleitjes in het water kookte. Dat soort dingen vergeet ik nooit meer!”

Mensen ontmoeten op reis

Thee drinken met twee super lieve meiden van het hostel

Veiligheid

Op de vraag of ze zich ooit onveilig heeft gevoeld, antwoordt ze:

“Over mijn veiligheid heb ik me nooit zo druk gemaakt. Als ik om 3 uur ’s nachts trek had, wandelde ik gewoon even naar de 7-Eleven om een tosti te halen. Dat betekent natuurlijk niet dat ik het iedereen aanraad om ’s nachts alleen over straat te gaan. Maar als de 7-Eleven om de hoek is… waarom niet?!

De enige keer dat ik me echt onveilig heb gevoeld, is toen ik een keer ’s avonds met mijn bagage over straat liep en een groep blaffende straathonden tegenkwam. Ze bleven me maar achtervolgen en lieten hun tanden zien. Toen deed ik het wel even in m’n broek. “Als ik om 3 uur ’s nachts trek had, wandelde ik gewoon even naar de 7-Eleven om een tosti te halen.”Gelukkig bleef het bij blaffen en vond ik snel mijn hostel. Daarna heb ik er wel voor gezorgd om zo min mogelijk ’s avonds te reizen, want dat was echt niet fijn!”

En de Thaise mannen dan?

“De Thaise mannen negeerden me compleet. Zo zat ik een keer in een nachtbus naast het raam, en kwam er een Thaise man naast me zitten – waardoor ik geen kant op kon. Maar hij sloot vrijwel direct z’n ogen en zei geen woord tegen me. Niks aan de hand dus.

Het waren meer de andere mannelijke backpackers die soms irritant waren. Dan vroegen ze bijvoorbeeld waar ik heen ging, en of ik niet gezellig bij ze op de kamer wilde komen slapen. Dat negeerde ik gewoon, en meestal gaven ze het al snel op.”

Plan B

Helaas ging Philly’s reis niet helemaal zoals gepland. Na een paar weken werd ze flink ziek.

“Ik was al een tijdje moe en voelde me niet zo lekker. Ik dacht er niet te veel bij na en dacht dat ik gewoon iets verkeerds had gegeten. Maar na een paar dagen werd ik zó ontzettend ziek, dat ik niets anders kon doen dan in bed hangen. Dan besef je je wel even hoe alleen je bent. Gelukkig sliep ik in een fantastisch hostel en schoof de eigenaresse me telkens soepjes toe en haalde ze heel lief wat boodschapjes voor me.”

“Ik had echt geluk dat er iemand was die voor me zorgde”, vertelt ze verder. “Maar je kunt natuurlijk ook minder mazzel hebben. Dat moet je wel kunnen handelen. Daarom is het een goed idee om een plan B te hebben. Want wat doe je als dat leuke hostel volgeboekt is? Als de laatste bus voor je neus vertrekt? Of als je voedselvergiftiging krijgt?

Nu heb ik veel pech gehad met mijn gezondheid, maar dat doet niets af aan mijn liefde voor Thailand. Daarom reis ik komende september weer naar Thailand om de verloren tijd in te halen. En uiteraard doe ik dat weer in mijn eentje!”

Thai Cat Hostel in Bangkok

De lieve medewerkers van Thai Cat Hostel in Bangkok die me hebben geholpen toen ik ziek was

Alleen reizen? Just do it!

Op de vraag of ze andere meiden zou aanraden om alleen naar Thailand te reizen, antwoordt ze resoluut:

“Absoluut! Ik vind dat Thailand het perfecte land is om alleen op reis naar te gaan. En dan maakt het niet uit of je 18 of 80 bent. Zolang je de verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, je gezonde verstand gebruikt en beschikt over mensenkennis zit het wel goed. Zo heb ik heel veel meiden ontmoet die een jaar of 18 of 19 waren en alleen reisden. Die vonden het fantastisch en hadden het enorm naar hun zin!”

“Thailand is het perfecte land is om alleen op reis naar te gaan – of je nu 18 of 80 bent. Ga ervoor, het is de beste beslissing die je kunt maken!”Het mooiste aan alleen reizen vindt ze het gevoel van vrijheid. “Alleen jij, en niemand anders, bepaalt waar je naartoe gaat en wat je gaat doen. Wat tegelijkertijd een ontzettend eng idee is. Je moet het helemaal zelf doen, want er is niemand op wie je terug kunt vallen.”

Daarom had ze zich vooraf goed voorbereid: “Ik wist precies waar ik wilde slapen, waar ik naartoe wilde en hoe ik daar (min of meer) moest komen. Ik kwam erachter dat ik veel meer kan dan ik dacht. De juiste bus vinden naar Pai? Check. Alleen op straat eten bij een Thaise toko? I got this!

Tegen meiden die nog twijfelen wil Philly zeggen: “Just do it! In Thailand kom je erachter hoe veel je zelf kunt. En dat je jezelf echt wel kunt redden. Dat is echt het beste gevoel OOIT. Het is helemaal niet eng; Thailand is veilig, niet duur, het vervoer is goed geregeld en je komt snel andere mensen tegen die net als jij alleen op reis zijn. Ga ervoor, het is de beste beslissing die je kunt maken!”

Streetfood eten in Bangkok

Samen met iemand uit het hostel streetfood eten in Bangkok8 gouden reistips van Philly:

1. Gebruik je gezonde verstand
“Jij bent verantwoordelijk voor jezelf. Op reis is er niemand op wie je terug kunt vallen – zelfs niet op die leuke meiden uit het hostel. Ook al heb je het erg gezellig samen, écht goed ken je ze natuurlijk niet.

Wees alert en zorg ervoor dat je ook ’s nachts alleen de weg naar je hostel kunt vinden. Neem het adreskaartje van het hostel mee, drink niet te veel, kleed je niet te bloot en neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee. Bereid je goed voor door op de hoogte te zijn van de lokale scams.”

2. Kleed je naar de cultuur
“Als je je anders kleed word je ook anders behandeld. Ik droeg alleen leggings en T-shirts en werd overal vriendelijk begroet en geholpen. Als je in een broekje waar je billen onderuit komen probeert een tempel in te komen, dan vraag je gewoon om een andere behandeling. Bedek je schouders, knieën en décolleté wanneer je een tempel bezoekt en show je bikini alleen bij het strand of zwembad.”

3. Check de recensies
“Een hostel kan je reis maken of breken. Allereerst is de locatie belangrijk, omdat je niet te ver wilt lopen naar alle bezienswaardigheden. Verder is het handig om te weten of er vrouwenslaapzalen zijn en of het hostel bekend staat om zijn gezelligheid en vriendelijke medewerkers.

Daarom check ik altijd even de recensies van andere meiden voordat ik naar een hostel ga. Op Booking.com en TripAdvisor kun je de beoordelingen bijvoorbeeld heel makkelijk filteren op individuele reizigers.”

Een aantal goede hostels met vrouwenslaapzalen zijn:

Thai Cat Hostel in Bangkok

Thai Cat Hostel in Bangkok

4. Praat met locals
“Knoop gerust een praatje aan met een local. Zoals het meisje waarbij je op straat je ijskoffie koopt, of de medewerker van je hostel.

Vooral locals kunnen je goed vertellen waar er verborgen pareltjes zijn en in welke buurten je vooral niet moet komen. Op deze manier kwam ik bij een buurtwinkeltje terecht waar oma voor 20 baht mijn haar knipte en haar twee kleinkinderen hun snoepjes met mij deelden – terwijl ik ze op mijn mobiel foto’s van mijn kat liet zien. Een hele leuke herinnering!”

5. Wantrouw locals die op jou afstappen
“Wantrouw daarentegen locals die op jóu afstappen. Een Thai blijft meestal ver uit de buurt en is te bescheiden en beleefd om een praatje met je aan te knopen. Als er dus wel een Thai op je af stapt, weet je eigenlijk al meteen dat het mis is. Want zo zijn ze helemaal niet.

Vertrouw op je instinct. Voelt iets niet goed? Onthoud dan dat beleefdheid NOOIT belangrijker is dan je eigen veiligheid!”

6. Leer andere reizigers kennen
“Je kunt overal nieuwe mensen leren kennen. In je hostel natuurlijk, maar ook door bijvoorbeeld een losse les of cursus te volgen. Leer Thais koken, doe aan yoga of volg een lesje Muay Thai.

Vraag aan de eigenaar van je hostel of er leuke dingen te doen zijn in de omgeving. Als je een uitje in gedachten hebt, vraag dan aan je hostelgenoten of ze zin hebben om mee te gaan op avontuur. Dit is doorgaans niet alleen een bijzondere ervaring, het is vaak een stuk goedkoper én gezelliger. Zijn er geen mensen in het hostel? Check dan of er een Facebook-groep is en plaats een oproepje of iemand zin heeft om mee te gaan.”

7. Blijf in contact
“Zorg ervoor dat er thuis mensen zijn die weten waar je je in Thailand bevindt en wat je plannen zijn voor de komende dagen. Door middel van een Thais simkaartje, die je op de luchthaven kunt kopen, ben je overal in Thailand verbonden met het internet. Zo ben je altijd bereikbaar in geval van nood.

En als je een tourtje gaat doen of een hele dag weg gaat, geef dit dan door bij de receptie van je hostel. Laat je contactgegevens achter en spreek van tevoren af hoeveel nachten je wilt blijven slapen. Het zou natuurlijk een beetje gek zijn wanneer je niet terug komt, terwijl je wel voor je overnachting hebt betaald!”

8. Heb een plan
“Tot slot zijn er altijd mensen die hun bedenkingen hebben over je plannen. Zoals je ouders of je vrienden. Bedenk dan dat ze het je wel gunnen, maar dat ze zich gewoon zorgen over je maken.

Laat ze zien dat je weet waar je aan begint. Met een volwassen aanpak zullen ze je veel serieuzer nemen. Bereid je goed voor; laat zien hoe je het gaat aanpakken en waar je naartoe wilt gaan. Bepaal je route, plan je budget, haal de benodigde inentingen, sluit een reisverzekering af, maak een paklijst, leer een woordje Thais en reserveer alvast je eerste overnachting(en) en eventuele binnenlandse vluchten of nachttreinen die je wilt nemen.

En ja, misschien gooi je al je plannen weer om wanneer je in Thailand bent. Dat is normaal en helemaal niet erg. Vergeet dan alleen niet het thuisfront in te lichten!”

Alleen reizen door Thailand

Ga jij alleen op reis en heb je nog vragen voor Philly? Of heb je al alleen door Thailand gereisd en wil je je ervaring delen? Laat dan een reactie achter!

Dit vind je misschien ook leuk...

68 reacties

 1. Vivien schreef:

  Hoi! Ik ga dus voor het eerst op reis en dan een verre reis thailand. Mijn plan is om de 1e 3 weken van september te gaan. Nu zag ik dat Phuket etc dat je daar beter niet heen kunt gaan ivm weer. Nu is mijn vraag wat voor route kan ik dan pakken. Plus is het dan niet beter met een organiseerde reis te gaan bijv alleen het zuiden? Ik vind het nogal spannend dus vandaar even wat tips nodig heb! Groetjes vivien

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Vivien,

   Uiteraard moet je zelf de keuze maken om georganiseerd te gaan of niet. Maar Thailand is echt super makkelijk om zelf doorheen te reizen. Daarnaast is het vele malen leuker en goedkoper om het zelf te regelen. En zoveel hoef je niet te doen, omdat het zo makkelijk is.

   Hier vind je een leuke voorbeeldroute voor de periode waarin je gaat reizen. Phuket en Krabi kun je beter skippen inderdaad:
   https://tipsthailand.nl/reisvoorbereiding/route-thailand/

   Groetjes, fijne voorbereiding,
   Sander

 2. Sanne schreef:

  Welke verloopstekker moet ik hebben in Thailand?

 3. Nina schreef:

  Hallo, ik ga in januari naar Thailand in mijn eentje. Ik ben 40+. Nu zijn er zoveel mogelijkheden, dat ik door de moment het bos niet meer zie 🙂 Wat is het leukste eiland om naartoe te gaan bijvoorbeeld? Koh Samui en Koh Pangan spreken me wat minder aan omdat daar volgens ij heel veel feestende twintigers zitten. Wel gezellig hoor, maar toch. Maar een eiland met alleen maar gezinnen vind lijkt me ook wat minder. Ik denk aan Koh Lanta/Koh Pipi en/of Koh Tao maar ik moet kiezen tussen de ene of de andere eilandengroep omdat ze best ver uit elkaar liggen… Ik kan bv niet naar Koh Lanta én naar Koh Tao. Heeft iemand tips?

  • Judith schreef:

   Ik ben als 40+ soloreiziger net terug uit Thailand en ben oa naar Koh Lanta geweest. Een heerlijk rustig eiland met een geweldige sfeer. Ik denk dat je aan de andere kant meer feestvierende jeugd tegen komt. Al zijn daar vast ook fijne plekjes te vinden.

   • Nina schreef:

    Dank voor je reactie Judith!
    Ja daar ben ik ook een beetje bang voor. Las net trouwens ook dat de eilanden aan de andere kant momenteel uitgeroepen zijn tot rampgebied ivm de heftige regen 🙁 Koh Lanta en Koh Pipi zijn misschien wel de beste opties…. iemand ervaring op Koh Samet?

 4. Ellis schreef:

  Hoi! Ik zou zelf rond februari 2017 graag op reis willen, ook richting zuidoost Azië, maar is dat nu wel verstandig aangezien de omstandigheden? Ik wil wel graag alles kunnen doen en zien wat normaal ook kon, niet dat bepaalde dingen gesloten zijn omdat de mensen in een rouwperiode zitten.. Ik zou ook met een vriend op reis gaan maar door tekort aan tijd/geld word dit hem waarschijnlijk niet meer, maar ik wil heel graag weg. Als 21 jarige reis ervaringloze vrouw vind ik dit doodeng en zou ik toch liever iemand bij me hebben. Ook heb ik geen idee hoe ik me hierop moet/kan voorbereiden en watvoor mogelijkheden er allemaal zijn. Tips en hulp zijn echt meer dan welkom want ik weet niet of ik het (voor de eerste keer) alleen kan doen.

  • Ellis schreef:

   Ik bedoel dat de vriend die mee zou, waarschijnlijk niet meer mee kan en dat ik dan alleen moet. Thailand lijkt me super mooi om te zien maar misschien is een ander land in die tijd handiger?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Ellis,

    De vooruitzichten zien er gewoon goed uit, je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid in Thailand.

    Thailand is het ideale land om te beginnen als reiziger. Miljoenen reizigers zijn je voor gegaan. Zeker als je in hostels verblijft, dan ontmoet je binnen no-time mensen van jouw leeftijd die ook alleen reizen.

    Uiteindelijk moet je zelf beslissen of je het avontuur aan gaat. Via onze ‘begin hier’ pagina (www.tipsthailand.nl/begin-hier) kun je je voorbereiden op de reis naar Thailand.

    Fijne voorbereiding ^^

    groetjes,
    Sander

   • Flora schreef:

    Ha Ellis,
    Ik ga ook (vrouw 23 jaar) in februari 2017 naar Thailand. Ik ben van plan om meer dan alleen Thailand te zien, want ik heb 3 a 4 maanden de tijd. Ik vind het ook spannend maar heb er ook onwijs veel zin in.
    Misschien dat we elkaar daar kunnen treffen? Vind jij dat een prettig idee? (Ik wel :))
    Groetjes Flora
    P.S. Als je laat weten of je het wel/niet prettig vindt, dan geef ik je mijn e-mail!

    • Jess schreef:

     Hey Ellis en Flora!

     In Feb 2017 ga ik ook reizen in Thailand, dit wordt de eerste keer backpacken voor mij! En ook nog eens alleen, dus extra spannend.
     Ik heb veel plannen en ideeën voor lokaties. Maar nog geen concreet schema. Mij lijkt het ook leuk (en vooral fijn) om wat achter de hand te hebben. Laat maar weten meiden!

     Groetjes, Jess (22)

 5. Mar schreef:

  Wat leuk om de reacties te lezen.
  Eigenlijk wilde ik al m’n hele (volwassen) leven een keer alleen een reis maken, me geen “zorgen” hoeven maken om m’n reisgenoten of zij het wel naar hun zin hadden …..maar het kwam er nooit van. Werk, mannen, kids opvoeden, ziektes enzo
  Totdat m’n dochter vorig jaar oktober en december in haar uppie naar Thailand ging…. Mijn kind die het gewoon deed en ik die het al zolang wilde, maar daar nooit de “tijd” én tja, het lef voor had gehad. Al bijna 20 jaar in de WAO, m’n 3 dochters volwassen en m’n vriend die het zelf niet zag zitten om zo’n reis te maken, maar het helemaal leuk voor mij vond. Dus niets, behalve nog een stukje lef en m’n ietwat brakke lijf, hield me meer tegen 🙂
  Flink aan de google gegaan en eind november een vlucht geboekt. 4 weken naar Thailand.
  Een vriendin die mijn verhaal had gehoord wilde ook graag en ging de 1e 2 weken mee.
  Ik heb die 4 weken als meer dan heerlijk ervaren. Ben nergens langer dan 3 a 5 dagen gebleven en steeds ter plekke via internet (Thais simkaartje of wifi) de volgende overnachting(en) geboekt. Veelal in hutjes aan het strand. Lekker basic. Niet veel alleenreizenden van mijn leeftijd (57) tegengekomen, maar wat heb ik me vrij gevoeld.
  Ondanks dat ik met een flinke bacterie thuis ben gekomen ga ik ca. eind januari weer voor 4 weken rondreizen. Zin in 🙂

 6. Evelien Derks schreef:

  Leuk artikel! Fijn om te lezen (vooral voor mijn moeder) aangezien ik in februari zelf 3 maanden alleen op reis ga. Ik ben net begonnen met het plannen van mijn reis, maar Thailand gaat daar zeker onderdeel van zijn.

 7. Elisabeth schreef:

  Jaaaaa hier nog 1. 52 jaar en in september is het dan zover. Ik stort me midden in het avontuur. De eerste 2 nachten hotel geboekt in Bangkok en daar wil ik kijken waarheen en hoe. Niks moet alles mag want ik ben ALLEEN !!!!
  16 september heen 13 oktober terug. Afhankelijk van wat het weer doet reis ik af waar de minste regen valt……. En misschien ook wel niet. Ik zie het wel.
  Mijn padi wil ik halen. Dat moet in 4 weken toch wel lukken ?? En oh ik wil zoveel zien en doen maar misschien leg ik me wel op een bounty eiland neer met mijn E reader met meer dan honderd boeken.
  En ja ik zou het ook zo ontzettend leuk vinden om mensen van rond mijn leeftijd tegen te komen. Gezelligheid is altijd welkom.
  Hop hop wie maakt die Facebook pagina aan.
  Ik heb er zin in maar ook beetje eng wel ( wat me overigens met geen 10 paarden tegenhoudt hoor )

 8. Ellen schreef:

  Leuk om hier deze reacties te lezen. Ik vertrek 26 juli voor bijna 4 weken -voor het eerst zo lang en er- in mijn eentje en ik ben 58 ☺️ Ik kan me erop verheugen maar soms kan ik er ook tegenop zien. Ben dan toch huiverig of ik mijn weg weet te vinden, met het juiste vervoer, een leuk ho(s)tel, en of ik me niet eenzaam ga voelen. Ik hou van jongeren, maar hoop toch zeker ook gezellige leeftijdsgenoten tegen te komen. Het lijkt bijna of de meesten die alleen reizen jong zijn, of zie ik dat verkeerd. Wat is de beste plek om leeftijdgenoten te ontmoeten? Iemand een idee? Verder ga ik alles maar een beetje op zijn beloop laten, denk ik…..

 9. Karin schreef:

  In de eerste instantie zou ik met iemand samen voor 4 weken (maart 2017) naar Thailand gaan maar daar is helaas wat tussengekomen (werk gerelateerd). Als ik bovenstaande verhalen lees vind ik die vrouwen onwijs stoer maar na 2 vakanties alleen wil ik deze 4 weken met gezelschap doorbrengen. Hebben jullie een mogelijkheid op de site dat ik daar een oproep kan plaatsen?

  • Judith schreef:

   Ik heb een groep aangemaakt: Alleenreizende 30+ vrouwen die naar Thailand gaan. Hierin kunnen we ervaringen delen, oproepjes doen en meer. Word jij ook lid?

 10. Hanneke schreef:

  Hai, Wat leuk om te lezen dat het alleen de vrouwelijke ‘jonkies’ zijn die alleen op reis gaan! Ik (51) ben vorig jaar voor het eerst alleen op back pack reis gegaan, naar Thailand. Stapte er vrij spontaan in en is mij ook zèker goed bevallen!!! Ik moest wel mijn verwachtingen wat bijstellen want had blijkbaar toch het beeld dat er veel meer leeftijdsgenoten op dezelfde manier aan het rondreizen waren. In de praktijk was ik vooral omgeven door jong volwassenen van de leeftijd van mn kids! Bleek echter ook weer heel mooi om te ervaren hoe open en schijnbaar relaxed zij zich over de continenten bewegen. Mooi om te ervaren! Ook zò waardevol om op mijzelf teruggeworpen te zijn, los van alle voorspelbaarheid en vertrouwde contacten in Nederland… Echt het was lang niet altijd relaxed vakantie vieren … ik ben mijzelf ook flink tegengekomen, op zulke momenten ook echt even hèlemaal aan mijzelf overgeleverd … en juist daarom is het zo n prachtige intense ervaring geweest die mij veel heeft gebracht!

  Guess…dit jaar ga ik terug, Thailand&Laos voor 6 wkn, 52 en inmiddels met ‘enige’ Thailand\backpack ervaring. En tsja, in de resorts en georganiseerde rondreizen kom ik vast meer leeftijdsgenoten tegen … alleen niet de avonturen en ervaringen die mij werkelijk verrijken ; )

  • Judith schreef:

   Ik heb juist het beeld van allemaal jonge backpacers (20-25 jr) en ben dan ook heel benieuwd of ik leeftijdgenoten tegen ga komen. En ook of ik mezelf tegen ga komen. Ik lees dat bijna iedereen dat heeft maar kan me er nog niet zoveel bij voorstellen. Gaaf dat je weer alleen weg gaat!

   • Vlinder schreef:

    Hoi Judith,
    Ik begrijp je beeld van jonge backpackers helemaal. Er zijn natuurlijk ook veel jongeren die voor hun eerste avontuur naar Thailand gaat, omdat het zo veilig en mooi is. Echter heb ik tijdens mijn 6 weken backpacken door Thailand genoeg ‘oudere’ mensen gesproken. Ik ben zelf 27 jaar maar heb de leukste gesprekken had met een stel 50+’ers op een terrasje in Chiang Mai, na een ochtendtour de verdere dag gespendeerd met een Israëlische vrouw van tegen de 40 jaar, een leuke tijd gehad met 2 Spaanse vrouwen van rond de 35 jaar en ga zo maar door. Natuurlijk heb ik ook genoeg jonge mensen gezien en mee rondgereisd, maar dit was zeker niet de meerderheid.
    Dit was misschien ook omdat ik de party eilanden vermeid heb en alle uithoeken van Thailand heb bezocht. Als je openstaat voor nieuwe contacten en er veel op uit trekt ga je zeker weten leeftijdsgenoten tegenkomen. 😉

  • Hanneke schreef:

   Ik bedoelde natuurlijk ‘Dat het niet alleen de vrouwelijke ‘jonkies’ zijn die alleen op reis gaan….’

 11. nichon schreef:

  Over precies 12 dagen zit ik ook in het vliegtuig op weg naar Thailand alleen….Ben 45 jaar, ik heb veel reiservaring maar ben nog nooit alleen onderweg geweest. Vind het super spannend maar vooral heel erg leuk om alleen te gaan. Ben wel heel blij met dit topic, want stiekem zou ik het toch wel heel erg leuk vinden om op voorhand misschien nog mensen hier te ontmoeten en wie weet, deels samen te reizen. Ik ben in totaal 3 weken onderweg. Wie reist er nog meer rond deze tijd ?

 12. Nunzia schreef:

  Ha! Hier nog een 40+er die voor het eerst alleen naar Thailand gaat!! Ik ga in januari voor 3,5 mnd…wie nog meer? Bestaan daar groepen voor op FB?

 13. Rianne van de Laar schreef:

  Wat leuk om te lezen.
  Ik ga begin november voor het eerst van mijn hele 50 jarige leven alleen op vakantie.
  Spannend, maar ik heb er echt zin in.
  Volgens mij heb je niet minder aanspraak omdat je wel of niet op een slaapzaal ligt, volgens mij gaat het er om waar je slaapt. Slaap je in hotels dan heb je denk ik minder snel contact omdat je geen gezamenlijke ruimtes heb, in een hostel heb je dit wel, dus je ziet en spreek meer mensen.
  Thailand is veilig, ik ben er al vaker geweest, alleen nooit alleen. Dus dat vind ik het spannendste, nu ga je echt alles zelf doen en regelen.

  Ik ga 3 weken, na 2 nachten Bangkok ga ik met de nacht trein naar Chiang Mai, ik wil hier Loy Krathong en Yi Peng mee maken.
  Hierna zie ik het wel weer.

  Als iemand nog tips heeft voor een leuke hostel in Chiang Mai, dan hoor ik het graag.
  In Bangkok ga ik naar The Oasis Hostel, 18/1 Samsen Soi 4, Prasumen Road.
  Vorig jaar ben ik hier ook geweest, qua prijs ligt het in de midden moot, maar de eigenaar en het personeel zijn zo lief en hartelijk, ze brengen echt sfeer en zijn behulpzaam.

  • Judith schreef:

   Leuk! Ik ga ook begin november. Eerst Bangkok, Kanchaburi, Ayutthaya en dan met de nachttrein naar Chiang Mai waar ik ook Loy Krathong hoop mee te maken. Daarna ga ik naar het zuiden.

  • Judith schreef:

   Mocht je het leuk vinden: ik heb een groep aangemaakt op Facebook: Alleenreizende 30+ vrouwen die naar Thailand gaan. Hierin kunnen we ervaringen delen, oproepjes doen en meer. Word jij ook lid?

  • nichon schreef:

   Ik overnacht in Awanahouse in Chiang Mai, over 2 weken kan ik je vertellen of het beviel. Mijn broer is er geweest en zo kom je dan aan adresjes.

 14. Anita schreef:

  Inderdaad leuk om te lezen. Juditj ik ben 44 en afgelopen januari 5 weken alleen geweest. Aanstaande januari ga ik weer voor 7 weken. Ik slaap niet op slaapzalen en denk dat daardoor de aanspraak toch anders is. Maar toch heb ik overal en ergens wel gezellig met mensen gepraat. En ik voel me daar op straat vaak veiliger alleen dan hier in Nederland. Have fun en een fijne reis.

  • Judith schreef:

   Fijn om te weten! Ik ga ook niet op slaapzalen slapen. Vind een beetje privacy wel fijn, al zal dat wel schelen voor de aanspraak. Maar och, ik ben ook niet op zoek naar iemand om dingen mee te ondernemen maar een praatje op zijn tijd is wel leuk.

  • Geweldig om te lezen Anita! Super dat je in januari weer in het vliegtuig stapt. Ik herken me helemaal in wat je zegt over dat ik me ’s avonds op straat veiliger in Thailand veiliger voel dan in Nederland. Wat echt heel fijn is! Groetjes en alvast weer veel plezier gewenst!

 15. Juditj schreef:

  Leuk om te lezen en goede tips! Ik ga in november 4 weken alleen weg, waarvan 3 weken naar Thailand. Ik vind het best wel spannend. Ben nog nooit langer dan een week alleen weg geeweest. Daarbij ben ik ‘al’ 43 en vraag me af of ik wel aanspraak ga krijgen. Ben zelf niet iemand die snel anderen aanspreekt. Maar ik zie wel. De reis is gepland, de tickets gekocht en ik ga er gewoon van genieten!

  • Super tof Judith dat je zo’n mooie reis gaat maken! Ik krijg vaker mailtjes van iets ‘oudere’ vrouwen (soms zelfs 60+!) die alleen gaan reizen, of die net terug kwamen en echt een geweldige tijd hebben gehad. Dus dat zit wel snor! Volgende maand reis ik voor het eerst zónder Sander naar Thailand – wat ik stiekem toch wel een beetje spannend vind, ook al weet ik inmiddels wel wat ik kan verwachten 😉 . Gelukkig komt mijn vriendin ook na een paar dagen, maar ben ik al met al toch wel een week of twee ‘alleen’. Ben erg benieuwd en heb er zin in! 😀

   • Anita schreef:

    Jij bent er al zo vaak geweest. Dat gaat helemaal goed komen hoor Mariska. En Juditj als je er open voor staat kan je echt wel leuke gesprekken hebben hoor.
    Heel veel plezier ook allebei.
    Ik ben zelf erg aan het twijfelen of ik ook naar Laos ga. Dat vind ik wel spannend. Ik ga in ieder geval weer via Chiang Mai een weekje in Pai vertoeven.

    • Judith schreef:

     Spannend Mariska! Maar ik weet zeker dat je je zonder Sander ook wel zult vermaken 🙂

     Dank je wel Anita. Gaat vast helemaal goed komen. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!

  • Hanneke schreef:

   Super idee Judith die fb pagina, heb mij aangemeld hoor! Wanneer vlieg je? Ik ook begin november namelijk … moet es even checken wanneer ook alweer precies. Zal je zien zitten we in t zelfde vliegtuig ; )
   Wsch ook eerst Kanchanburi, dan Sukhotai (Ayutthaya al geweest) dan wsch richting Chiang Rai waar ik iig de White Temple op mn gemakkie wil bezoeken en wsch nog wel een trekking (als t niet te massaal is) en dan richting Laos … Noorden Laos verkennen dan afzakken ri t Zuiden oa Si Phan Don. Van daaruit als dat haalbaar is Zuid Thailand (vorig jaar alleen op Ko Lanta geweest) en kijken of ik daar misschien nog n paar duiken kan maken, vorig jaar Padi gehaald!
   Heb 6 weken maar wil wel graag de tijd kunnen nemen als ik ergens ben dus zal wel weer eea moeten skippen ook.
   Mijn dilemma is steeds weer … vooruit plannen en uitstippelen? Zo weet je dat je die voordelige binnenlandse vlucht hebt, net dat leuke hostel, een plekje in de nachttrein etc.. Óf go with the flow … de tijd aan jezelf, flexibel en jezelf laten verrassen!!!

   • Judith schreef:

    Ik heb maar 3 weken en wil bepaalde dingen zien dus moet ik me aan m’n planning houden. Ik heb mijn reisschema in de groep gezet. Ik vertrek 1 november en maak dan een stopover in Dubai. Op 4 november vlieg ik naar Bangkok. Met Emirates.

    • Iris schreef:

     Hoi allemaal, wat een leuke reacties om te lezen! Ik ben zelf 26 jaar en ben vorig jaar ook alleen naar Thailand vertrokken voor vijf weken. Helemaal te gek! Prachtig land en alles zeer goed geregeld.
     Ik ben zelf lid van een Facebook-groep die heet: “Azië Backpackers.” Deze groep heeft ruim 13.500 leden en dus ook van verschillende leeftijden. Misschien een aanrader? Je zou dan eventueel ook je eigen Facebookgroep kunnen promoten in overleg met de beheerder. Op die manier kun je ook meer leden werven!
     Over Azië backpackers: Je kunt in deze groep bijvoorbeeld een oproep doen, om met iemand in de buurt iets te ondernemen. Begin het bericht dan met “Thailand” dan weet iedereen dat het om dit land gaat. Helemaal leuk als je aangeeft dat je op zoek bent naar een bepaalde leeftijdsgroep! Er zullen vast veel reacties komen!
     Het heeft mij in mijn tijd in Thailand goed geholpen als back-up (je bent eigenlijk nooit alleen), het is ook wel eens leuk om contact te leggen met een Nederlander via dit medium! Bijvoorbeeld: Heel toevallig wil iemand diezelfde week een fietstour doen, in de plaats waar jij op dat moment ook bent!
     Wie weet kan het jullie helpen!
     Ik ga in november ook weer alleen terug, ik kan niet wachten!!
     Groetjes, Iris

     • nichon schreef:

      Bedankt voor de info Iris, ik had vanmorgen al een verzoek gedaan bij deze fb-groep maar ik ben nog niet toegevoegd helaas. Hoop nog dat het lukt voordat ik vertrek volgende week 🙂

     • Anita schreef:

      Dank je voor de tip.
      Ik heb me daar ook aangemeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *