Verdwaald in de Chinatown van Bangkok

Chinatown BangkokLigging Bangkok
FOTO’S – In een doolhof van kleine, nauwe straatjes, kriskras door drukke marktstraatjes met pruttelende wokpannen, dampende barbecues en bomvolle straatrestaurantjes liepen wij door de Chinatown van Bangkok. Binnen de kortste keren waren we de weg kwijt, wat helemaal niet zo erg was…

Een optimistische brommerrijder baant zijn weg langs de honderden voetgangers. Schooljongens in uniform slurpen snel een kom noedelsoep naar binnen. Een oude man wankelt over straat met een wandelstok. Een goedgeklede vrouw steekt haar hand uit om een taxi aan te houden. Een vrouw boent verwoed op een berg vuile borden. Overal op straat wordt gekookt en gegeten. Dit is Chinatown.

Toen eind jaren ’70 Bangkok de hoofdstad werd van Thailand, kwamen duizenden Chinezen naar Bangkok om werk te vinden. De veelal ongeschoolde arbeiders werden ingezet voor zwaar, fysiek werk en bouwden de stad op. Nadat de klus was geklaard, namen ze hun intrek in de wijken Yaowarat en Sampeng: Chinatown. Eigenlijk is er sinds die tijd maar weinig veranderd in Chinatown Bangkok, wat mooie plaatjes oplevert!
Een straatventer in Chinatown BangkokEen oude brommer in Chinatown BangkokExotische vruchten te koop in Chinatown, BangkokEen typisch weggetje in Chinatown Bangkok Een van de weinige verlaten straten in Chinatown BangkokTijd voor een middagdutje - Chinatown BangkokOveral op straat wordt gekookt en gegeten - Chinatown Bangkok

Tips Thailand Reisgidsen

Binnenkort naar Thailand? Dan heb je deze reisgidsen nodig!
Download en ontvang direct onze super handige reisgidsen boordevol tips & tricks!

Echt álles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand
De klassieke route door Thailand: met dag- tot dagprogramma
Via deze speciale link krijg je ze met korting!
De nieuwe ebooks van Tips Thailand
Overal wordt hard gewerkt - Chinatown BangkokZal hij ooit nog rijden? In Chinatown BangkokEven relaxen na hard werk - Chinatown BangkokEen scooterrijder baant zijn weg door de smalle straatjes van Chinatown BangkokEen stapel auto onderdelen in Chinatown Bangkok

Hoteltips Bangkok

Here Hostel Bangkok

Here Hostel

Wil je op loopafstand verblijven van de Khao San Road en leuke mensen ontmoeten? Dan is Here Hostel jouw hostel! Je kunt kiezen uit privé-, vrouwen- of gedeelde kamers. Met wifi, airco, warme douche, schone handdoek, gedeelde keuken, gratis ontbijt, lockers en glijbaan (!) is dit de plek voor backpackers!

Slaapzaal vanaf € 12 →

Chillax Resort

Dit resort ligt in de gezellige backpackerswijk Banglamphu - op loopafstand de Khao San Road. We vinden het vooral een aanrader voor stelletjes, want de jacuzzi midden in de kamer én het zwembad op het dak met uitzicht over de stad zijn wel erg romantisch!

Tweepersoonskamer vanaf € 52 →

Heb jij ook zin om te verdwalen in Chinatown Bangkok?

Ook leuk om te lezen...

2 reacties

  1. John schreef:

    Chinatown Bangkok is en blijft één van mijn favoriete wijken van Bangkok. Natuurlijk voor het shoppen. Maar ook voor het ontdekken, ga eens weg van de drukke wegen en loop eens een soi in, en nog één, boeit het niet, loop je weer terug, zo valt er genoeg te ontdekken. Soms kom je uit bij een kleine tempel of shrine. Of kom je bedrijvigheid tegen op plekjes waar je het helemaal niet verwacht. Bezoek ook eens Chinatown in de avond als dan op de Yaowarat road de neon lichten aan zijn met zijn vele eetstalletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *