Tempels Bangkok: 5 tempels zie je gezien MOET hebben!

Ligging Bangkok
Tempels en Bangkok… met meer dan 400 tempels, is het niet de vraag ‘of’, maar eerder de vraag ‘wanneer’ je er een tempel tegenkomt. De meeste tempels (ook wel ‘Wats’ genoemd) zijn boeddhistisch, maar je vindt er ook enkele verdwaalde Chinese tempels. Om je zoektocht naar de mooiste tempels Bangkok te vergemakkelijken hebben wij een lijstje gemaakt van onze favorieten!

Wat Arun: Tempel van de Dageraad

Wat Arun is één van de meest bekende tempels van Bangkok. Het tempelcomplex is vernoemd naar de god Aruna en gewijd aan boeddha. Na een steile klim omhoog kom je terecht in de grote pagode (prang in het Thais) van 97 meter hoog die versierd is met schelpen en porselein. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Bangkok en de Chao Phraya rivier. Rondom het complex staan vier kleinere pagodes en vier mondops, dit zijn altaren waar boeddha wordt vereerd. ’s Avonds wordt de tempel schitterend verlicht. Echt een van de mooiste tempels Bangkok! Wat Arun is makkelijk te bereiken per boot en de entreekosten zijn ongeveer 50 baht per persoon.

Wat Arun: Tempel van de Dageraad - Tempels Bangkok

Een gouden boeddha in Wat Arun - Tempels Bangkok

Wat Pho: Tempel van de liggende Boeddha

Wat Pho is een van de grootste tempelcomplexen van Bangkok en staat bekend om zijn gigantische, indrukwekkende liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. De liggende Boehha ligt in een kleine ruimte en is volledig bedekt met bladgoud. Je kunt helemaal om de Boeddha heenlopen. Gek maar waar: bij Wat Pho kun je ook een geweldige traditionele massage krijgen. Wat Pho wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende massagescholen van Thailand, dus je bent hier in goede handen! Entree voor Wat Pho bedraagt ongeveer 100 Baht.

Wat Pho: liggende Boeddha

Wat Pho Mooie klankschalen in Wat Pho - Tempels Bangkok

Wat Phra Kaew: Tempel van de Smaragdgroene Boeddha

Goud, mozaïeken en pracht en praal somt goed op wat je bij Wat Phra Kaew te zien krijgt. De tempel wordt gezien als de belangrijkste en de meest heilige Boeddhistische tempel van Thailand. Deze bijzondere tempel ligt op het grondgebied van de Grand Palace. Binnen kun je een schitterend Boeddhabeeld zien: de Smaragdgroene Boeddha (Phra Kaew Morakot) van slechts 66 centimeter groot die zorgvuldig uitgehouwen is uit een blok jade. Drie keer per jaar krijgt de Smaragdgroene Boeddha een nieuwe ‘jas’ die alleen de koning van Thailand mag omdoen. Entree kost je 500 Baht.

Wat Phra Kaew - Tempels Bangkok

Schitterende beelden bij Wat Phra Kaew - Tempels Bangkok

Jonge monniken bij Wat Phra Kaew - Tempels Bangkok

Tips Thailand Ebooks

Wat Traimit: Tempel van de Gouden Boeddha

In hartje Chinatown vind je de schitterende Wat Traimit, die anders is dan alle andere tempelcomplexen. De tempel is wit en in het midden van de ruimte staat een enorm beeld: de Gouden Boeddha, die, zoals zijn naam al doet vermoeden, gemaakt is van massief goud. Het beeld weegt zo’n 5,5 ton (!) en is ongeveer 200 miljoen euro waard. Er is ook een interessant informatiecentrum die je een compleet beeld geeft van de ontwikkeling van Chinatown. Entree is ongeveer 40 Baht om de Gouden Boeddha te zien, entree voor het museum bedraagt ongeveer 100 Baht.

Wat Traimit

Gouden Boeddha Wat Traimit - Tempels Bangkok

Wat Saket: De Gouden Berg

Wat Saket wordt door locals ook wel de Gouden Berg van ‘Phu Khao Thong’ genoemd. Het tempelcomplex staat op een kleine heuvel en is in de verte al te herkennen is aan zijn glanzende gouden chedi. Je loopt eerst naar boven door een mooi aangelegde tuin met schitterende bloemen, planten, watervalletjes en Boeddhabeelden. Daarna kom je aan bij de gouden stupa, waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over de stad. In de verte kun je zelfs het Grand Palace zien liggen. Entree is ongeveer 20 Baht. Tip: rondom de tempel vind je een leuke markt waar je lekkere snacks en mooie souvenirs kunt kopen.

Mooie beelden in Wat Saket - Tempels Bangkok Wat Saket

De Gouden Berg: Wat Saket - Tempels Bangkok

Hoteltips Bangkok

rambuttri-bangkok-hoteltip

Rambuttri Village

Hoewel het maar 5 minuten lopen is van de Khao San Road, heb je bij dit hotel geen geluidsoverlast. Rambuttri Village ligt in het meest relaxte en kleurrijkste straatje van heel Bangkok - Soi Rambuttri. Op het dak is een lekker zwembad en ook het (inclusief) ontbijt is helemaal prima!

Tweepersoonskamer vanaf € 24 →

Chillax Resort

Dit resort ligt in de gezellige backpackerswijk Banglamphu - op loopafstand de Khao San Road. We vinden het vooral een aanrader voor stelletjes, want de jacuzzi midden in de kamer én het zwembad op het dak met uitzicht over de stad zijn wel erg romantisch!

Tweepersoonskamer vanaf € 52 →

Tempels Bangkok: welke vind jij het mooist?

Ook leuk om te lezen...

9 reacties

 1. sybe schreef:

  Is het mogelijk om grand palace ( wat phra Kaew ) en de wat Pho op dezelfde dag te doen zonder al te veel te moeten stressen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sybe,

   Alles kan natuurlijk. Ze liggen ook dicht bij elkaar. Houd er wel rekening mee dat het erg druk wordt naarmate de dag vordert. In de ochtend is het nog relatief rustig!

   Hoe vroeger je gaat, hoe beter!

   Groetjes,
   Sander

 2. John schreef:

  Alle 5 bezocht! En stuk voor stuk mooie tempels.

 3. Chris schreef:

  Hoi!
  helaas zit wat arun in de steigers momenteel voor renovatie tot februari 2016. niet beklimmen mogelijk en helaas dus veel minder te zien. Vandaag naar Saket en Traimit.

  • Sander Hillegers schreef:

   Ai, dat is jammer. Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere mooie tempels idd :). Heb je het flatgebouw al beklommen?

 4. Roel schreef:

  Zoals hierboven: Wat Arun is inderdaad een van de meest indrukwekkende. Al moet ik zeggen dat ik bij Wat Saket een bijzondere ervaring heb gehad. Daar lopen redelijk wat, modernere jonge monniken rond die je maar al te graag hun verhaal vertellen. Zo heb ik een prachtige uitleg gehad over het boeddhisme, wat voor mij het bezoek aan Wat Saket minstens zo mooi maakt als de Wat Arun!

 5. ayla schreef:

  Wat Arun: zeker de mooiste tempel voor 30baht per boot te bezoeken. Het uitzicht ten eerste, het verhaal erbij en het groen erom heen. Maakt het plaatje compleet! En vooral onze zoek tocht naar de stijger waar vandaan de boot vertrekt we zijn we straal voorbij gelopen 4stijgers verder, werden we terug gestuurd die bleken alleen voor een rondvaart te zijn en wilden ons wel meenemen voor 150 baht pp.! Gelukkig door een thaise menneer terug verwezen!

Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 13.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *