Wat Pho in Bangkok | Tempel van de Liggende Boeddha

Ligging Wat Pho in Bangkok
Wat Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok. Zijn enorme liggende boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog wordt overal in Thailand aanbeden. Toch hadden wij ‘m – ahum – tot voorkort nog niet gezien! Met de nodige oehs en aahs hebben we het prachtige tempelcomplex eindelijk mogen aanschouwen. We nemen je mee over de tempelgronden en geven tips voor jouw bezoek aan de Wat Pho!

Wat Pho Bangkok

Rust.

Het eerste wat me te binnen schiet zodra we het tempelcomplex oplopen. En dat terwijl Wat Pho zo’n drukbezochte tempel is!

We lopen een rondje om het complex en bewonderen de stoepa’s (bouwwerken die symbool staan voor Boeddha), die kleurrijk versierd zijn met bloemen gemaakt van porselein uit China. Overal zijn tuintjes aangelegd met perfect gekapte bonsai bomen, klaterende watervalletjes, beelden van ambachtslieden en orchideeën die tussen de rotsspleten groeien. De in- en uitgangen worden bewaakt door grote beelden van bewakers die tot in detail zijn uitgehouwen. Ritselende bomen omringen het geheel.

Mooi.

Wat Pho in Bangkok

Wat Pho in Bangkok

Wat Pho in Bangkok

De Liggende Boeddha: Phra Buddha Saiyas

Maar aan die rust kwam snel een einde wanneer we dé tempel binnenstapten waar het allemaal om gaat: Phra Buddha Saiys, oftewel: de Liggende Boeddha.

Hordes toeristen wrongen zich in de kleinste hoekjes om het immense Boeddhabeeld vast te leggen op camera. Een mooie foto maken is namelijk erg lastig, omdat het beeld deels verscholen ligt achter grote pilaren.

Natuurlijk konden we niet achterblijven en deden ook wij een poging.

Wat Pho in Bangkok

Wat Pho in Bangkok

De liggende houding van het beeld symboliseert de overgang naar het nirvana (hiernamaals), wat het hoogste is dat een boeddhist kan bereiken. De Thai gelooft dat het aanbidden van het beeld voorspoed, geluk en vrede brengt.

Als je door de gretig klikkende mensenmassa heenkijkt, zie je met hoeveel detail dit prachtige beeld en het omringende gebouw is gemaakt. Zo is het beeld verguld en zijn de voetzolen versierd met parelmoer en 108 voorspoed-tekens. Rondom de tempel zijn gedetailleerde muurschilderingen te bewonderen van Boeddha en zijn leerlingen.

Meer dan 1.000 Boeddhabeelden

Naast de Liggende Boeddha, zijn er op het tempelcomplex nog meer dan 1.000 andere Boeddhabeelden te vinden. Zoals de schitterende rijen aan Boeddhabeelden die de tempelmuren omringen. Daarnaast staan op het terrein vele kapelletjes, paviljoens en torens die je kunt bekijken.

Wat Pho in Bangkok

Wat Pho in Bangkok

Wat Pho in Bangkok

Wat Pho in Bangkok

Claim € 5 korting op onze ebooks!

In onze handige ebooks Alles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand & De Klassieke Route door Thailand staat álles wat je moet weten voor vertrek. Zo wordt het voorbereiden van jouw droomreis een makkie en reis je in 2017 als een pro door Thailand.

Thaise massage

Wat Pho wordt beschouwd als de beste massageschool van Thailand. Daarom is het een must om je bezoek aan Wat Pho af te sluiten met een voetmassage of traditionele Thaise massage. Ook kun je hier deelnemen aan een van de verschillende massagecursussen of opleidingen in Thaise kruiden en medicijnen.

Wat Pho: Goed om te weten

De nummer 1 tip is: bezoek de Wat Pho zo vroeg mogelijk. Liefst direct om 08:00 uur. Zo ontvlucht je de drukte en de felle middagzon.

Nog meer belangrijk:

  • Openingstijden: iedere dag 08:00 – 18:30 uur
  • Toegangsprijs: 100 baht per persoon
  • Adres: Op de hoek van Thai Wang Road / Sanam Chai Road
  • Website: www.watpho.com

Binnen de tempelmuren kun je een officiële gids huren die je alles vertelt over de verschillende beelden, gebouwen en de oorsprong van de tempel.

Kledingvoorschriften
Vrouwen dienen zich bescheiden te kleden en schouders, knieën en décolleté en te bedekken. Sarongs zijn gratis te leen om jezelf te bedekken. Je schoenen dien je uit te trekken voordat je een tempel binnenstapt; draag daarom schoenen die je makkelijk uit en aan kunt doen.

Massages
Het massagepaviljoen is dagelijks geopend van 08:00 – 17:00 uur. Tijdens het hoogseizoen (november t/m februari, juli-augustus) kan het voorkomen dat je lang moet wachten. Kom daarom ’s ochtends vroeg, of maak telefonisch een reservering:

+66 2221 2974 of +66 2225 4771.

Kijk voor meer informatie op www.watpomassage.com.

Wat Pho in Bangkok

Zo kom je er

Wat Pho ligt vlakbij de Chao Phraya rivier en is makkelijk te bereiken per boot. Pak de boot naar pier N8 (Tha Tien) voor 15 baht per persoon. Na de uitgang kom je uit op een marktje, waarna je de weg oversteekt en direct bij de ingang uitkomt. Als je je op de Khao San Road begeeft pak je de boot vanaf pier N13 (Khao San Road/Tha Phra Arthit).

Links naast de Wat Pho ligt de Wat Phra Kaew & de Grand Palace. Aan de overkant van de pier van Tha Tien ligt de Wat Arun. Een bezoek aan deze drie tempels kun je dus heel goed met elkaar combineren. Om bij de Wat Phra Kaew te komen volg je de weg langs het water (ongeveer 10 minuten lopen). Om bij de Wat Arun te komen neem je de ferry naar de overkant voor 3 baht.

Chao Phraya Rivier Boot Bangkok

Hoteltips Bangkok

Here Hostel Bangkok

Here Hostel

Wil je op loopafstand verblijven van de Khao San Road en leuke mensen ontmoeten? Dan is Here Hostel jouw hostel! Je kunt kiezen uit privé-, vrouwen- of gedeelde kamers. Met wifi, airco, warme douche, schone handdoek, gedeelde keuken, gratis ontbijt, lockers en glijbaan (!) is dit de plek voor backpackers!

Slaapzaal vanaf € 12 →
isanook bed

iSanook Bangkok

Ons favoriete hotel in Bangkok. Betaalbare luxe want voor weinig krijg je veel. Mooie, ruime kamers met kingsize bed, zwembad, een dakterras (met jacuzzi!) en nog héél veel meer. Ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ligging is wat uit het centrum maar daardoor rustig en gemoedelijk.

Tweepersoonskamer vanaf € 31 →

Heb jij de Wat Pho al eens bezocht?

Ook leuk om te lezen...

3 reacties

  1. cor duran schreef:

    Thailand is voor ons een beetje als thuiskomen. Wij zijn er nu voor de twaalfde maal geweest. De eerste maal was in 2004 vier weken voor de tsunami. Wij hebben familie in Bangkok en gaan daar ieder jaar in januari heen. vandaar.

  2. cor duran schreef:

    Jammer dat de Wat Arun nu helemaal in de steigers staat. Zal wel een tijdje gaan duren denk ik. Wij zijn gisteren teruggekomen uit Bangkok

Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 13.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *