Bezienswaardigheden in Kanchanaburi: 11 dingen die je gezien moet hebben

Kanchanaburi is een indrukwekkende bestemming die je gewoon moet bezoeken. De stad is vooral bekend vanwege de aanleg van de Birma-spoorlijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, die Thailand met Myanmar moest verbinden en dwars door de jungle en glooiende heuvels loopt. Tussen de 80.000 en 100.000 krijgsgevangen kwamen bij de bouw om het leven. Bezoek de overblijfselen van de oorlog, en kom daarna tot rust in de mooie natuur die de provincie Kanchanaburi te bieden heeft. Een top-11 van bezienswaardigheden die je gezien moet hebben!

Ondanks de pijnlijke historie, lijkt het huidige Kanchanaburi totaal niet meer op de duistere plek die het ooit was. Het centrum, gelegen aan de oevers van de rivier Kwai, bruist en barst van de gezellige restaurantjes en barretjes. Interessante tempels liggen verspreid in en rondom de stad. Groen gekleurde bergen met grotten en watervallen zijn binnen handbereik.

Eén ding is zeker: je hoeft je in Kanchanaburi geen dag te vervelen!

de bezienswaardigheden van Kanchanaburi

1. Brug over de rivier Kwai

Tha Makham, Kanchanaburi / Iedere dag geopend, 24 uur per dag / Gratis entree.

Natuurlijk trappen we deze top-11 bezienswaardigheden van Kanchanaburi af met de beroemde Brug over de rivier Kwai, dat hét symbool is van de Birma-spoorlijn.

De Japanners, die bondgenoot waren van Nazi-Duitsland, schatten vooraf in dat het zo’n vijf jaar zou duren om de bouw van de complete spoorlijn te voltooien. Tot ze een oplossing vonden: het inzetten van geallieerde krijgsgevangenen. Door de onmenselijke hoeveelheid arbeid werd de bouw niet in vijf jaar, maar in slechts 16 maanden afgerond. Tussen de 80.000 en 100.000 krijgsgevangen kwamen daarbij om het leven. Bij de aanleg van de brug zelf vielen relatief weinig doden, negen in totaal.

Begin 1943 werd er op de plek van de brug eerst een houten hulpbrug gebouwd. Later dat jaar werd de brug vervangen voor een brug van beton en staal, die twee jaar later verwoest werd door een bombardement. Na de oorlog hebben de Japanners geholpen met het repareren van de brug; wat je kunt zien aan de gedeeltes met rechthoekige boogconstructies in plaats van de oorspronkelijke ronde. De rest van de brug is origineel.

Vandaag de dag wordt de brug nog altijd gebruikt als spoorovergang, maar vooral ook als toeristenattractie. Als er geen trein aankomt kun je er overheen wandelen en foto’s maken. Maar zodra de spoorwegmedewerker op zijn fluitje blaast en met zijn rode vlag zwaait, moet je snel in een inham gaan staan zodat de naderende trein voorbij kan rijden.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de Birma-spoorlijn? Klik hier voor meer informatie!

 
Brug over de rivier Kwai in KanchanaburiBrug over de rivier Kwai in KanchanaburiBrug over de rivier Kwai in KanchanaburiBrug over de rivier Kwai in KanchanaburiBrug over de rivier Kwai in Kanchanaburi

2. Hellfire Pass

207 Moo 11, Tha Sao Subdistrict Kanchanaburi, Sai Yok National Park / Iedere dag geopend, 09:00-16:00 uur / Gratis entree.

De aanleg van de Birma-spoorlijn week voor niets. De bouw ging 24 uur per dag door. Soms moest er dwars door bergketens gehakt worden, waarvan de Hellfire Pass (ook bekend als Konyu Cutting) het grootst en het meest afgelegen punt was.

De krijgsgevangen werkten tot diep in de nacht door en maakten soms werkdagen van 18 uur. Omdat de oranje gloed van de fakkels en de schaduwen van de uitgemergelde krijgsgevangen veel weg hadden van het hellevuur, werd dit deel van de spoorlijn ook wel de Hellevuurpas (Hellfire Pass) genoemd.

En hels was het zeker, want driekwart van de betrokken krijgsgevangenen kwam hier om het leven. Nu begrijp je waarom de Birma-spoorlijn ook wel de ‘dodenspoorlijn’ wordt genoemd.

Vandaag de dag is dit deel van de Birma-spoorlijn niet meer in gebruik. Wel kun je voor een deel over de originele pas lopen, soms dwars door de bergen heen. Naast deze passage is er ook een gedenkplaats en museum met achtergrondinformatie en aangrijpende verhalen van overlevenden.

Hellfire Pass in KanchanaburiHellfire Pass in KanchanaburiHellfire Pass in Kanchanaburi

3. Kanchanaburi War Cemetery

284/66 Sangchuto Rd, Tambon Ban Tai, Kanchanaburi / Iedere dag geopend 08:30-16:00 uur / Gratis entree.

Kanchanaburi War Cemetery (Don Rak) is de grootste oorlogsbegraafplaats in Kanchanaburi. Op deze enorme, perfect onderhouden begraafplaats liggen 6.982 oorlogsslachtoffers begraven, waaronder 1.896 Nederlanders. Het bekijken van de grafstenen en het lezen van de boodschappen lieten een diepe indruk op ons achter.

Aan de overkant van de weg vind je het Thailand-Burma Railway Centre, een modern en informatief museum waar veel goede informatie te vinden is over de rol van Kanchanaburi tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je leert er alles over de geschiedenis van de spoorlijn, hoe de gevangenen werden behandeld en wat er gebeurde nadat de bouw van de spoorlijn was voltooid. Het museum is iedere dag geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Entree is 140 baht voor volwassenen, 70 baht voor kinderen. Entree voor de oorlogsbegraafplaats is gratis.

Kanchanaburi War Cemetery in KanchanaburiKanchanaburi War Cemetery in KanchanaburiKanchanaburi War Cemetery in KanchanaburiKanchanaburi War Cemetery in KanchanaburiKanchanaburi War Cemetery in Kanchanaburi

4. Treinrit over de Birma-spoorlijn

Kanchanaburi treinstation / Iedere dag, drie treinen per dag / 100 baht enkele reis.

Wil je meer zien van de Birma-spoorlijn?

Voor 100 baht stap je vanaf het Kanchanaburi Treinstation op een trein die over de Birma-spoorlijn rijdt. Deze trein vertrekt slechts drie keer per dag (om ± 05:57, 10:35 en 16:19 uur) en rijdt in zo’n twee uur naar de eindhalte Nam Tok.

Onderweg passeer je onder meer de Brug over de rivier Kwai en heb je een prachtig uitzicht op de rivier en de spectaculaire omgeving. De trein stopt op meerdere stations, waarvan het bij twee stations echt de moeite waard is om uit te stappen:

Treinrit KanchanaburiTreinrit KanchanaburiTreinrit Kanchanaburi

Stop één: Wampo Viaduct

Stap uit bij het Tham Krasae Bridge Station (let op dit is één station verder dan Tham Krasae Station). Vanaf hier kun je namelijk een wandeling maken over het spoor bij het Wampo Viaduct. Dit is het enige originele, houten stuk spoorlijn dat door krijgsgevangen is gebouwd en nog in gebruik is.

Vanaf het viaduct heb je een prachtig uitzicht over de River Kwai Noi. Je hoeft je geen zorgen te maken over langsrazende treinen, want de trein komt hier slechts een paar keer per dag voorbij. Zodra er een trein aankomt wordt dit duidelijk aangegeven zodat je voldoende tijd hebt om een veilig plekje op te zoeken terwijl de trein langzaam voorbij rijdt.

Langs het viaduct vind je ook de Tham Krasae Cave, een grot in de wand van de klif langs het spoor. In de grot staat een gouden Boeddhabeeld.

Wanneer je de trein vanaf Kanchanaburi Treinstation om 10:35 uur pakt, ben je rond 11:40 uur bij dit station. Om 13:15 en 15:58 uur vertrekken dan de enige treinen weer terug.

Bepaal vooraf goed waar je wel en niet wilt uitstappen; omdat de trein slechts drie keer per dag vertrekt kun je dus niet telkens weer opnieuw instappen. Check hier het reisschema van de trein.

 
Wampo ViaductWampo ViaductWampo ViaductWampo ViaductTham Krasae Cave

Stop twee: Sai Yok Noi Waterfall

Sai Yok National Park / Iedere dag geopend 08:00-18:00 uur / Entree 300 baht volwassenen, 200 baht kinderen.

Wanneer je in de trein blijft zitten tot de eindhalte Nam Tok, kun de nabijgelegen Sai Yok Noi Waterfall bezoeken. Sai Yok Noi is een kleine waterval (noi betekent ‘klein’), zeker vergeleken met de populaire Erawan Watervallen. Desondanks is het een fijne plek om even af te koelen. Er is genoeg ruimte om te zwemmen en de waterval is erg goed begaanbaar, dus zorg ervoor dat je je zwemkleding en een handdoek bij je hebt!

Sai Yok Noi Waterfall ligt een kleine twee kilometer van het station en is makkelijk te bereiken met één van de taxi’s die bij het station klaarstaan. Een ritje naar de waterval kost slechts 20 baht.

Wanneer je de trein van 10:35 uur neemt vanaf Kanchanaburi Treinstation, kom je om 12:20 uur aan bij Nam Tok Station. De volgende én laatste trein van de dag gaat terug om 15:15 uur terug naar Kanchanaburi.

Sai Yok Noi WaterfallSai Yok Noi WaterfallSai Yok Noi WaterfallSai Yok Noi WaterfallSai Yok Noi Waterfall

5. Erawan Watervallen

Erawan National Park, Tha Kradan / Iedere dag geopend, 08.00–16.00 uur / 300 baht entree.

We hadden het er al even kort over, de populaire Erawan Watervallen!

In de provincie Kanchanaburi zijn een aantal schitterende nationale parken te vinden; waarvan het Erawan National Park met zijn klaterende watervallen de bekendste is.

De Erawan Watervallen bestaan uit zeven ‘trappen’ die je kunt beklimmen via een avontuurlijk pad door de jungle. De eerste treden zijn vrij makkelijk begaanbaar, maar hoe hoger je komt, hoe uitdagender het pad wordt.

Onderaan iedere waterval vind je een kristalheldere poel waar je met het blote oog vissen ziet zwemmen. Ideaal dus om een verfrissende duik in te nemen. Schrik alleen niet, want de vissen zijn niet schuw en knabbelen graag aan je voeten en benen!

Tip: Wist je dat er soortgelijke watervallen zijn, maar dan zonder andere toeristen? Ontdek de geheime Huay Mae Khamin Watervallen en laat je verbazen!

Erawan Watervallen in KanchanaburiErawan Watervallen in KanchanaburiErawan Watervallen in KanchanaburiHuay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Mae Khanim Watervallen van Kanchanaburi

6. Elephant Haven

30/2 Elephant Haven Thailand, 71150 Sai Yok, Kanchanaburi / Iedere dag geopend / Kosten single day trip 2.500 baht.

Op een olifant rijden, een olifanten-show bezoeken; je weet inmiddels vast wel dat dit geen goed idee is. De olifanten die je ziet bij dit soort attracties hebben allerlei gruwelijkheden moeten doorstaan om tam en getraind te worden.

Maar er is goed nieuws:

Langzaam maar zeker sluiten er steeds meer van dit soort olifanten-attracties in Thailand. Maar ook deze misbruikte olifanten moeten ergens heen.

De meesten worden opgevangen in zogenaamde ‘sanctuary’s’, waar ze in vrijheid kunnen leven. Nog altijd is de leefomgeving van zo’n toevluchtsoord niet natuurlijk, maar wel een enorme verbetering ten opzichte van de voorgaande situatie.

In Kanchanaburi kun je de sanctuary Elephant Haven bezoeken. Op dit moment wonen hier zeven vrouwelijke olifanten die vrij kunnen rondwandelen over 50 hectare grond. Als bezoeker kun je een dag meehelpen met de verzorging van de olifanten. Je kunt ze voederen en observeren.

Een ‘single day trip’, inclusief transfer van en naar je hotel, kost 2.500 baht. Alle inkomsten gaan naar het welzijn van de olifanten. Elephant Haven maakt deel uit van Elephant Nature Park in Chiang Mai, de meest bekende elephant sanctuary van Thailand.

Elephant Haven in KanchanburiElephant Haven in KanchanburiElephant Haven in Kanchanburi

7. Wat Tham Seua

Muang Chum, Tha Muang District, Kanchanaburi / Iedere dag geopend, 24 uur per dag / Gratis entree.

De Wat Tham Seua is een gigantisch tempelcomplex net buiten de stad. Het complex kijkt uit over de rijstvelden en vormt een indrukwekkend geheel. Op het complex vind je een aantal kleinere tempels, een pagode van acht verdiepingen hoog en een gigantisch Boeddhabeeld, die met zijn bijna 70 meter de grootste is van Kanchanaburi.

Beklim tijdens je bezoek zeker de pagode, want vanaf de verschillende verdiepingen heb je een te gek uitzicht op de Boeddha én op de Chinese tempel die zich direct naast het complex bevindt.

Wat Tham SeuaWat Tham SeuaWat Tham SeuaWat Tham SeuaWat Tham Seua

Bijkomen van de indrukwekkende gebouwen kan bij de ‘Rakkanna Noodle Shop’, een cafeetje dat achter het complex ligt.

Het café ligt midden in de rijstvelden en heeft een tof uitzicht over het tempelcomplex. De kaart van het restaurant is in het Thais, maar dat is niet zo’n probleem; ze zijn namelijk slechts in één ding gespecialiseerd: noedelsoep. Je hoeft alleen maar te kiezen uit pittig of niet pittig! Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want de soep kost slecht 35 baht.

Vergeet niet naar de vlonder achter het café te lopen om een foto te maken van het idyllische uitzicht.

Wat Tham SeuaWat Tham SeuaWat Tham Seua

8. Overnacht in een Floatel op de River Kwai

Madatara Raft House, Sai Yok, Sai Yok District, Kanchanaburi / Vanaf 1.200 baht per nacht.

Boek tijdens je verblijf in Kanchanaburi zeker een overnachting op één van de vele floatels op de River Kwai.

Deze drijvend hotels vind je buiten het centrum, veelal in het Sai Yok National Park. Hier ga je helemaal back to basics, want er is namelijk geen elektriciteit en warm water. Op en top ontspannen, dus!

Wat er wel is? Een prachtig uitzicht en de heerlijke geluiden van de natuur! Ik sliep zelf bij het Madatara Raft House. Wat je precies kunt verwachten van een overnachting op een floatel lees je volgende week!

Floathotel op de River KwaiFloathotel op de River KwaiFloathotel op de River KwaiFloathotel op de River Kwai

9. Giant Monkey Pod Tree

Ko Samrong Subdistrict, Kanchanaburi / Iedere dag geopend, 06:00-18:00 uur / Gratis entree.

Zo’n vijftien kilometer buiten de stad vind je de gigantische Monkey Pod Tree, ook wel de Giant Rain Tree genoemd. En met gigantisch, bedoelen we ook echt gigantisch!

Deze boom is zo’n 20 meter hoog en heeft een diameter van bijna 65 meter. Naar schatting is de boom meer dan honderd jaar oud.

Vanwege haar bijzondere formaat is deze boom de laatste jaren uitgegroeid tot een drukbezochte attractie. Eromheen vind je dan ook meerdere eet- en drankkraampjes waar je terechtkunt voor een Thaise snack.

Giant Monkey Pod TreeGiant Monkey Pod TreeGiant Monkey Pod Tree

10. Khao Pun Cave

Nong Ya, Mueang Kanchanaburi District, Kanchanaburi / Iedere dag geopend, 08:00-17:30 uur / 30 baht entree.

Toe aan cultuur én avontuur? Neem dan een kijkje in de Khao Pun Cave, net buiten de stad. Voor slechts 30 baht daal je af in deze smalle grot. De grot is onderdeel van een tempel, en wanneer je je door een aantal van de nauwe gangen wurmt kom je uiteindelijk uit bij een goed verstopte Boeddha.

Maar pas op; onderweg moet je door flink wat smalle openingen kruipen én wegduiken voor een vleermuis hier en daar. Voor deze grot is dus een kleine dosis lef nodig! Khao Pun is niet erg toeristisch, waardoor de kans erg groot is dat je helemaal alleen in de grot bent – wat het eigenlijk alleen nog maar leuker maakt!

Khao Pun CaveKhao Pun CaveKhao Pun CaveKhao Pun CaveKhao Pun Cave

11. Wat Ban Tham

Tambon Khao Noi, Amphoe Tha Muang, Kanchanaburi / Iedere dag geopend, 08:00-18:00 uur / Gratis entree.

Wat Ban Tham staat ook wel bekend als ‘The Dragon Temple’. En zodra je richting de tempel wandelt, begrijp je direct waar deze naam vandaan komt. Je betreedt de tempel namelijk via een enorme drakenkop, en loopt via een trap omhoog door de rest van zijn lichaam.

Eenmaal aan het einde van de draak kun je twee kanten op. Links ga je via een ijzeren wenteltrap omhoog, en rechts kom je uit bij een grot met een mooi Boeddhabeeld. Eigenlijk is deze grot het meest indrukwekkende onderdeel van Wat Ban Tham.

Maar er is meer, wanneer je de ijzeren wenteltrap omhoog neemt staat er nog een flinke klim op je te wachten. Bedenk goed of je je wel aan deze klimt wilt wagen, want de top bevindt zich namelijk op 200 meter hoogte! Na enige inspanningen staat er boven naast een kleine tempel, een prachtig uitzicht over de rivier op je te wachten.

Wat Ban Tham Wat Ban Tham Wat Ban Tham Wat Ban Tham

Kaart van alle bezienswaardigheden

Slapen in Kanchanaburi

Kanchanaburi kent een aantal hele fijne slaapplekken. En wij geven je nu de leukste tips op basis van onze eigen ervaringen:

Als je alleen reist en graag andere reizigers wilt leren kennen dan bevelen we het D Hostel aan. Dit hostel is gelegen aan de oever van de rivier Kwai; de hangmatten en het uitzicht zijn fantastisch en krijg je er gratis bij!

Voor een leuk guesthouse hoef je in Kanchanaburi ook niet lang te zoeken. Bij het PY Guesthouse word je met open armen ontvangen door de lieve eigenaren in de groene tuin. Voor een paar euro meer slaap je bij het Good Times Resort. Ons favoriete hotel in Kanchanaburi vanwege de ligging, het zwembad en de ruime (familie)kamers.

En mocht je een luxe, romantische overnachting wensen, dan hebben wij dé tip: The Floathouse River Kwai. Hier slaap je midden in de natuur in een drijvend hutje op de rivier. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Slapen Kanchanaburi

Onze favoriete slaapplek van Kanchanaburi; het Good Times Resort.

Vervoer in Kanchanaburi

In de stad rijden genoeg taxi’s en tuk-tuk’s rond die je voor kleine bedragen overal heenbrengen. Afhankelijk van de afstand van je rit betaal je voor een taxiritje tussen de 50 en 100 baht.

Sommige attracties liggen echter verspreid over de provincie, soms wel op ruim een uur afstand vanaf de stad. Veel attracties zijn prima bereikbaar per bus of trein, wat slechts een paar honderd baht per rit kost. Je kunt ook via je hotel of een van de reisbureautjes een taxi boeken die je heen en weer rijdt naar de verschillende locaties. De kosten hiervoor liggen tussen de 1.000 en 2.000 baht.

Kanchanaburi is ook een prima locatie om met een huurauto of scooter te ontdekken. De wegen zijn goed begaanbaar en de bezienswaardigheden staan duidelijk aangegeven. Scooterhuur is vanaf 200 baht per dag, autohuur vanaf 1.000 baht per dag. Langs Maenamkwai road zitten een aantal scootersverhuurders, zoals bijvoorbeeld Cha Car & Motorcycle Rent. Auto’s kun je het beste bij één van de luchthavens in Bangkok huren, omdat er in Kanchanaburi geen grote, internationale autoverhuurders zijn.

Verkeer in Kanchanaburi - Pas op voor olifanten!

Zo kom je in Kanchanaburi

Kanchanaburi ligt in Midden-Thailand, slechts 130 kilometer ten westen van Bangkok.

Vanaf Bangkok kun je de stad heel makkelijk bereiken. Het leukste is om de lokale, derde klasse trein te nemen vanaf het Thonburi Railway Station (let op: dit is een ander station dan het centrale treinstation Hua Lamphong!).

Treinkaartjes kosten 100 baht per persoon en zijn alleen ter plekke te koop op het station. De trein vertrekt slechts twee keer per dag, om 07:50 uur en om 13:55 uur. 2,5 tot 3 uur later kom je aan op Kanchanaburi.

Heb je de trein gemist? Dan kun je ook een (mini)bus nemen voor 150-220 baht, deze vertrekken vanaf Khao San Road, het noordelijke busstation (Mo Chit) en het zuidelijke busstation (Sai Tai Mai). Bustickets kun je ter plekke kopen op het station of online boeken via 12Go Asia. De rit duurt zo’n 2 uur. Een rechtstreekse taxirit kost ongeveer 1.200-1.500 baht.

Hoteltips Kanchanaburi

good-times-resort-kanchanaburi

Good Times Resort

Het Good Times Resort is een perfecte keuze voor jouw verblijf in Kanchanaburi. Vlakbij de brug, musea en leuke eetgelegenheden. Het restaurant van dit hotel is gelegen aan de rivier waar je 's ochtends (gratis) ontbijt. De kamers zijn brandschoon en ruim. Onze favoriet!

Prijs per overnachting: v.a. € 29
River Kwai Jungle Raft

The Float House River Kwai

Dit is met afstand de leukste slaapplek van heel Kanchanaburi. Je verblijft namelijk - diep verscholen in het Erawan National Park - op een luxe drijvend hutje. Natuur, rust, luxe oftewel Thailand op z'n allermooist. Een onvergetelijke, romantische ervaring.

Prijs per overnachting: v.a. € 122

Waar kijk jij het meest naar uit in Kanchanaburi?

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Rik schreef:

  Beste Sander en Mariska,

  Wij willen na de Corona crisis deze kant op gaan en willen hier 4 nachten blijven en hebben dus 3 volle dagen om zoveel mogelijk te zien.

  Maar ik kan niet goed vinden hoeveel dingen je eventueel kan combineren op 1 dezelfde dag.

  Hebben jullie tips voor welke bezienswaardigheden je het beste kan combineren op 1 dag. Route en afstands-gewijs.

  Alvast super bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Rik,

   Kies voor twee activiteiten per dag. Je wilt ook weer niet te veel doen. Je kunt de bezienswaardigheden gemakkelijk in google maps zetten. Dan kun je zien welke dingen er dicht bij elkaar liggen.

   Groetjes, succes met de planning,
   Sander

 2. Rita schreef:

  Wonderlijke site ! Fantastisch hoe jullie dit gemaakt hebben (alles is heel logisch gestructureerd), dat zoveel willen delen en dat dit zoveel mensen bereikt.
  Ik ben bezig met de reisplanning voor deze zomer (begin juli) en zit een beetje vast met Kanchanburi.
  Ik lees zoveel interessante bezienswaardigheden en tips en wil mijn tijd zo optimaal mogelijk besteden. We (familie, 3 volwassen) kunnen niet echt stilzitten of vakantie, willen zoveel mogelijk indrukken meenemen naar huis.
  Ik lees dat de beste reisweg vanuit Bangkok met de derde klasse trein is. Ik vind het jammer dat deze niet voorhand kan geboekt worden. Het onvoorziene kan altijd gebeuren … en dan ? Volgend hotel geboekt, planning aanpassen, etc…
  Daarom vroeg ik me af of we geen privé-chauffeur kunnen inhuren voor een 3-tal dagen voor volgende trajecten/bezoeken:
  – Bangkok – Kanchanaburi
  – Huay Khamin Watervallen
  – Erawan watervallen
  – Wat Ban Tham
  – Wat Tham Sua
  – Wat Tham Khao Noi (niet vermeld op jullie site, maar blijft ook de moeite te zijn omdat je vanuit die toren een mooi zicht hebt op de andere tempels)
  – Giant Monkey Pod Tree
  – Kanchanaburi – Ayutthaya
  Volgorde is niet bindend.
  Mijn vraag is, vind je gemakkelijk een privé-chauffeur die dit wilt doen (vertrekpunt op dag 1 is niet hetzelfde als aankomstpunt op dag 3).
  Vaak lees ik dat privé-chauffeurs beboekt worden vanuit een hotel.
  Voor een meerdaagse reservatie lijkt me dit geen optie, zeker niet als we aan ons reisdoel willen behouden.
  De prijs zal uiteraard ook de overnachting van de chauffeur omvatten, lijkt me logisch.
  Kun je me hieromtrent enkele tips meegeven?
  Alvast bedankt

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Rita,

   Dank voor je reactie.

   Kanchanaburi kan ook heel makkelijk bereikt worden per minibus of taxi vanuit Bangkok. Maar de leukste optie is per 3e klasse trein. Deze trein zit nooit vol, dus daar hoef je je echt geen zorgen over te maken. Gewoon zorgen dat je een half uurtje van tevoren aanwezig bent op het Thonburi station.

   Hier vind je overigens waar (een deel; want er zijn veel meer bussen die gaan) de bussen vertrekken in Bangkok:
   https://12go.asia/en/travel/bangkok/kanchanaburi?z=74548

   En hier kun je een privé chauffeur regelen als je dat van tevoren wilt doen:
   https://www.greenwoodtravel.nl/tours/bangkok/minibus-huur-met-chauffeur-deluxe/

   De plekken die je wilt bezoeken zijn zeker haalbaar en aan te raden.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

   • Geert schreef:

    Super bedankt voor je snelle reactie en interessante tips/links.
    Ik denk dat de privé-chauffeur inderdaad de enigste goeie methode is om de Huay Khamin falls te bezoeken.
    Echter we twijfelen nog voor Wat Tham Seua. Zijn de tempels in deze regio gemakkelijk bereikbaar met songthaews of enig ander transport ?

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Geert,

     De Wat Tham Sua ligt bijvoorbeeld op een half uurtje rijden buiten de stad. Goed te bereiken vanuit Kanchanaburi per taxi of songtaew die je daar kunt regelen via het hotel of gewoon een chauffeur die je aanspreekt bij het bus- of treinstation.

     Groetjes,
     Sander

 3. Annelies schreef:

  Hoi Sander en Mariska!
  Wij gaan met onze 3 kinderen van 10, 8 en 6 jaar 3 weken naar Thailand. Na Bangkok staat een bezoek aan Kanchanaburi gepland. We zijn de hele reis zelf aan het regelen en jullie website is echt een super handige hulp hierbij!
  In Kanchanaburi verblijven we 2 nachten in het River Kwai Jungle Rafts hotel. Van hieruit voorzien we dan 1 dag voor bezoek aan de Erawan watervallen.
  Vraagje hierbij: Raden jullie hiervoor een bezoek met gids aan (bijvoorbeeld te boeken via hotel) of is dit zonder gids te doen met onze 3 kinderen (en dus taxi/ander vervoer vanuit hotel naar de watervallen)?
  Voor vervoer in Thailand (taxi’s, busjes, trein): ik zag dat je dit allemaal via 12GoAsia kan doen. Als we dit nu boeken voor in april, is dit betrouwbaar en zo? Of kunnen we beter de dag/enkele dagen op voorhand boeken daar boeken?
  Alvast bedankt voor jullie hulp! Annelies

  • Hoi Annelies,

   Ik raad je aan om de Erawan Watervallen zelfstandig te bezoeken, dus zonder tour of gids. Dan kun je zelf rustig alle tijd nemen en weer teruggaan wanneer je wilt. Je kunt de lokale bus nemen (vooraf boeken niet nodig) of een chauffeur regelen die op je wacht terwijl je de watervallen bezoekt.

   Verder is vervoer boeken via 12Go.Asia absoluut betrouwbaar. Taxi’s en privé vervoer kun je prima lokaal boeken via de receptie van je hotel, omdat men dan weet waar en hoe laat ze je moeten ophalen. Dat voorkomt misverstanden 🙂 . Openbaar vervoer als nachttreinen en binnenlandse vluchten zou ik wel vooraf vastleggen. Verdere treinen/bussen is niet nodig (kaartjes kun je gewoon op het station kopen), maar het is maar net of je dat zelf een prettig idee vindt 😉 .

   Fijne reis alvast!

 4. Theo schreef:

  Hallo

  Lees dit over de Erawan watervallen.
  >
  Voorbij de derde trap mag je geen plastic meenemen. Je moet alles inleveren en krijgt het op de terugweg weer terug.
  <
  Wij hadden dit dus ook braaf gedaan.
  Zet maar neer zegt die Ranger daar.
  Maar wat is het geval.
  Je mag gerust flesjes meenemen.
  Ze zetten er met stift een nummer op en je betaalt 20 baht per flesje.
  Als je t lege flesje inlevert,krijg je t geld terug.
  Dus helaas voor niks uitgedroogd:)
  Misschien even aanpassen op de website.

 5. Suzanne schreef:

  Hi Maaike /Sander

  Echt leuke site, complimenten.

  Hoe kan je het best reizen van Kancharaburi naar Sukhotai. Moet je altijd via Bangkok? Nee toch? ik zie geen directe bussen
  Dank alvast
  Suzanne

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Suzanne,

   Moeilijk te zeggen.

   Persoonlijk zou ik met de minibus naar Ayutthaya gaan. Daar de trein pakken naar Phitsanoluk. Dan nog een uurtje met de bus/taxi naar Sukhothai.

   Wellicht dat er rechtstreekse bussen gaan naar Phitsanoluk.

   Anders kun je ook vliegen vanaf Bangkok of daar de trein/bus pakken.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 6. Dolf schreef:

  Geweldig hotel in Kanchanaburi het Natee The Riverfront. Prachtig gelegen om de hoek bij de leuke restaurantjes ( kantoke bij Mangosteen mmm) Zeer goed ontbijt. ( barista maakt jou koffie) Btw trap niet in de verschillende kamerprijzen want de kamers zijn bijna allemaal gelijk ( buiten die rechtstteeks toegang hebben op de pool).

 7. Danny schreef:

  Rakkanna Noodle Cafe is echt een geweldige tip, we zitten er nu en genieten van het uitzicht na een heerlijke kop noodlesoep. Nog tips voor diner in Kanchanaburi?

  • Wat ontzettend tof en leuk om te horen Danny! 😀

   Wij vonden het Blue Rice Restaurant erg leuk voor diner 🙂 . Meer eettips voor Kanchanaburi kun je hier vinden: https://tipsthailand.nl/kanchanaburi#eten

   Nog een hele mooie reis gewenst!

   • Danny schreef:

    Dank je! Vandaag jullie tips gevolgd en bij Bridge over River Kwai, Wat Tham Suea, Giant Monkey Pod Tree en Wat Ban Tham geweest. Allemaal 100% aanraders, mooie route om in één dag per scooter te doen. Deze gehuurd bij onze fantastische accommodatie Oriental Kwai Resort! Daar wordt alles top voor je geregeld. Prachtige omgeving bij je prachtige bungalow, echt top! Enige nadeel is dat je volledig buiten de stad zit en en dus lastiger bij de door jullie aangeraden restaurants kunt komen. Maar het eten is hier ook echt goed en niet die, dus dat is wel fijn. Voordeel van deze plek is dat je rustig zit en en sneller bij de watervallen bent, waar wij overmorgen (op aanraden van de gastvrouw Evelien) naar de Huai Mae Khamin Waterfalls gaan, zou net zo mooi maar veel rustiger moeten zijn. Morgen eerst naar Elephant Haven. Benieuwd hoe deze dagen ons zullen bevallen… We hebben er beide wel veel zin in!!! Nogmaals dank voor jullie tips! Heel veel aan gehad!

    • Aaa zo leuk, ben heel blij dat het allemaal zo goed is bevallen! De Huai Mae Khamin Waterfalls schijnen inderdaad prachtig te zijn, helaas konden wij er laatst niet heen vanwege het slechte weer. Dus laat zeker even weten hoe het was!

     • Danny schreef:

      Sorry, maar we zijn toch naar de Erawan Waterfalls en de Phratat Cave gegaan… Dit ivm afstand naar de Huai Mae Khamin Waterfalls. Maar we hebben wel een erg leuke dag gehad met erg veel klimwerk. Het begin is makkelijk en het wordt inderdaad steeds uitdagender. Leuk, maar bij level 6/7 werd het ons toch een beetje te veel, omdat je echt door het water en over erg gladde rotsen moet klimmen. We hebben het even geprobeerd, maar na een klein stukje zijn we toch afgehaakt. Helaas, maar ondanks dat was het super in dit mooie park. Op sommige plekken kan het erg druk zijn, dus de Huai Mae Khamin Waterfalls is misschien een beter keuze als je meer privacy wilt of niet per se wilt gaan zwemmen (dat schijnt wat moeilijker te zijn, maar het kan wel!). Tip: neem extra kleding mee om je achteraf om te kleden. Ook al zwem je niet, je wordt sowieso nat van het zweet 😉

      De Phratat Cave is overigens niet echt de moeite. Veel klimwerk (en dat is een hele opgave na Erawan) en een kleine 10 minuten in de Cave. Overigens wel mooi, maar niet enorm bijzonder.

     • Tegen mij hoef je echt geen sorry te zeggen hoor 😉 . Bedankt voor de tips en geniet nog van de rest van jullie reis!

 8. Charissa schreef:

  Beste Sander en Mariska,
  Allereerst: wat een geweldige website!
  Daarnaast kom ik ergens nog niet helemaal uit; wij zouden graag eerst naar Koh Lipe willen en daarna naar Koh Lanta, om vervolgens onze reis af te sluiten in Kanchanaburi.
  Is dit mogelijk? Of is dit geen logische volgorde?
  En als het wel mogelijk is, hoe pakken we de reis dan aan? Van Koh Lanta terug naar Krabi en vanaf daar vliegen op Bangkok en dan met de trein naar Kanchanaburi?
  Het lukt me nog niet om hier helderheid over te krijgen.
  Alvast bedankt voor jullie reactie!
  Groetjes, Charissa

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Charissa,

   Je kunt het beste eerst op Krabi vliegen om door te reizen naar Koh Lanta. Vanaf Koh Lanta gaat er een speedboot (kun je daar regelen!) naar Koh Lipe. Duurt ongeveer 2,5 uur.

   Vanaf Koh Lipe kun je via de luchthaven van Trang of Hat Yai terugvliegen op Bangkok. Vanaf Bangkok pak je een privé taxi die je meteen naar Kanchanaburi brengt.

   Dat is de beste optie 🙂

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 9. andro schreef:

  mooie reportage ,je hebt er nog een 3e museum iets verder weggelegen jeath war museum .en wij hadden er een fiets gehuurd waarmee we ons er zeer mee hebben geamuseerd . kzou wel es nog terug gaan

 10. Berthy schreef:

  Fraaie (foto) reportage.

  Berthy

 11. Vera Steenhart schreef:

  In het Death Railway Museum (Thailand-Burma Railway Centre) n Kanchanaburi zijn ook een paar Nederlandstalige boeken en brochures te koop voor een paar baht. In een ervan de foto’s en toelichting van alles wat je in het museum ziet. Mocht je een familielid hebben die vroeger aan de spoorlijn gewerkt heeft, dan kunnen ze beneden in de hal op naam meer gegevens voor je opzoeken.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Maaike,

   Dat weten we. Toch vonden we Elephant Haven beter bij ons passen. Daar gaat het vooral om de kennis en het observeren van de olifanten.

   Groetjes,
   Sander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.