Huay Mae Khamin Waterval | De geheime watervallen van Kanchanaburi

Stop met zoeken naar die ene magische plek in Thailand, want wij hebben ‘m voor je gevonden. Stel je tientallen klaterende, helderblauwe watervallen voor, midden in de natuur. Het enige wat je hoort is het vallen van het water, het fluiten van de vogels en het zoemen van de insecten. Je bent er helemaal alleen, want niemand weet deze plek nog te vinden. Reis met ons mee naar de geheime watervallen van Kanchanaburi!

Ook wij hadden de foto’s gezien en de verhalen gehoord over deze magische watervallen ten noorden van Kanchanaburi. Maar is het echt waar? Klopt het dat nog niemand ze bezoekt? Klopt het dat ze minstens zo mooi zijn als de wereldberoemde Erawan Watervallen?

Het antwoord is ja, ja en ja!

Zelden was het water zo blauw en de omgeving zo mooi en rustgevend als bij de Huay Mae Khamin Watervallen.

En op wat relaxte locals na, waren we de enige die deze watervallen bezochten.

Dit is Thailand op z’n allerbest. Dit is het Thailand waar wij zo van houden – want Thailand verrast altijd!

Huay Khamin Watervallen KanchanaburiHuay Mae Khanim Watervallen van Kanchanaburi

De Huay Mae Khamin Watervallen

Vlinders die een dansje doen langs de wortels van exotische jungle planten en bomen, kleurrijke torretjes die je nooit eerder hebt gezien en de vogels die je in het vroege ochtendlicht toezingen.

Een bezoek aan de Huay Mae Khamin Watervallen is net alsof je een sprookje binnenwandelt. Waarbij het water zo helder en zo blauw is dat je het amper kunt geloven.

Het zijn allemaal privé zwembaden die vragen om een frisse duik.

En dat is ook precies wat je er moet doen. Genieten van al het natuurschoon!

Huay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen Kanchanaburi

De 7 (en meer) niveaus

De Huay Mae Khamin Waterval is in feite een kilometer lange rivier die afdaalt over zeven niveaus – hoewel wij er veel meer hebben geteld!

Het avontuurlijke jungle pad dat langs, over en naast de rivier loopt is in totaal twee kilometer lang. Het pad is goed onderhouden met houten traptreden en bordjes die je de juiste weg wijzen.

Ieder niveau van de waterval wordt duidelijk aangegeven. Zorg er dus voor dat je alle zeven de niveaus kunt afvinken, want ze zijn allemaal uniek en het bezoeken waard!

Niveau vier is de meest indrukwekkende van allemaal en tevens de allergrootste. Het is de eerste waterval die je tegenkomt vanaf het startpunt van de trekking.

Vanaf dit punt kun je linksaf slaan naar niveau vijf, zes en zeven. Of je slaat rechtsaf, waar je niveau één, twee en drie gaat bezoeken – wat wij aanbevelen.

Huay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen Kanchanaburi

Begin makkelijk

Nadat je de bordjes bent gevolgd naar level één, twee en drie, volgt een korte afdaling via een houten trap.

Dan volgt, wat ons betreft, het mooiste deel van het park. Hier vind je poeltjes waar je heerlijk kunt badderen in het helderblauwe water.

De paden zijn gemakkelijk te bewandelen en de poeltjes zijn ondiep en helemaal niet glad. Daardoor kunnen kinderen en mensen die wat minder goed ter been zijn dit gedeelte van de watervallen ook goed bezoeken.

Ook maak je hier de mooiste foto’s met prachtige jungle-doorkijkjes en bruggetjes die over de watervallen lopen.

Huay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen Kanchanaburi

De laatste treden

Het tweede gedeelte van de hike, naar niveau vijf, zes en zeven, is een stukje zwaarder. Ook is het jungle pad iets avontuurlijker (modderig bij regenval), waarbij je door een heus bamboebos heen loopt. Dit deel van de hike duurt in totaal een uur.

Omdat wij deze watervallen in het droge seizoen (april 2019) bezochten, was niveau vijf niet meer dan een sinkhole, waar maar een klein laagje water stond.

Niveaus zes en zeven waren wat meer gevuld, maar niet zo spectaculair als de eerdere niveaus die we hadden gezien.

Toch was het de moeite waard. Zeker toen we even stil stonden bij de laatste waterval. Waar we binnen no time werden omringd door nieuwsgierige vlinders die op onze hoofden en schouders landden. En dat staat, volgens de Thaise traditie, weer symbool voor voorspoed en geluk in het verdere leven.

Yay!

Huay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen Kanchanaburi

Sri Nakarin Dam National Park

De Huay Mae Khamin Watervallen liggen in het Sri Nakarin Dam National Park op ongeveer 110 kilometer ten noordwesten van de stad Kanchanaburi.

De entree bedraagt 300 baht per persoon, plus 30 baht voor een auto of 20 baht voor een scooter.

Het park is iedere dag geopend tussen 06:00 tot 16:30 uur.

De watervallen zijn het allermooist in de vroege ochtend, waarbij de eerste zonnestralen het water raken. Daarom vertrokken wij om 05:00 uur ’s ochtends (!) vanuit Kanchanaburi en arriveerden rond de klok van 07:00 uur.

Het was werkelijk magisch en nog lekker fris zo vroeg in de ochtend.

Je kunt er overigens ook kamperen in vooropgezette tenten die gewoon bij aankomst te boeken zijn.

Huay Khanim Watervallen KanchanaburiHuay Khanim Watervallen Kanchanaburi

Zo kom je er

De watervallen liggen zogezegd ruim honderd kilometer ten noordwesten van de stad Kanchanaburi. En 40 kilometer ten noordwesten van de (net zo mooie, maar drukkere) Erawan Watervallen.

Omdat de Huay Mae Khamin Watervallen nog niet zo populair zijn en er pas sinds 2014 een goede asfaltweg naartoe loopt, kun je er niet makkelijk komen met het openbaar vervoer.

We raden daarom aan om zelf een auto te huren vanuit Kanchanaburi of Bangkok. Of regel een privé taxi vanuit Kanchanaburi – te regelen via het hotel waar je verblijft.

En leuke tussenstop voor de terugweg is overigens The Bridge Bistro Cafe. Hier kun je heerlijk lunchen naast de River Kwai met uitzicht op de iconische spoorlijn.

Hoe je deze watervallen ook gaat bezoeken; het is honderd procent de moeite waard voor iedereen die houdt van een authentiek stukje Thailand waarbij de natuur voorop staat!

Huay Khanim Watervallen Kanchanaburi

Kaart van de omgevingHoteltips Kanchanaburi

good-times-resort-kanchanaburi

Good Times Resort

Het Good Times Resort is een perfecte keuze voor jouw verblijf in Kanchanaburi. Vlakbij de brug, musea en leuke eetgelegenheden. Het restaurant van dit hotel is gelegen aan de rivier waar je 's ochtends (gratis) ontbijt. De kamers zijn brandschoon en ruim. Onze favoriet!

Prijs per overnachting: v.a. € 29
River Kwai Jungle Raft

The Float House River Kwai

Dit is met afstand de leukste slaapplek van heel Kanchanaburi. Je verblijft namelijk - diep verscholen in het Erawan National Park - op een luxe drijvend hutje. Natuur, rust, luxe oftewel Thailand op z'n allermooist. Een onvergetelijke, romantische ervaring.

Prijs per overnachting: v.a. € 122

Ben jij nu ook van plan om deze magische watervallen te bezoeken?!

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Geert schreef:

  U schrijft dat de watervallen niet makkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Kunnen we vanuit Kanchanaburi met songthaew of GrabTaxi/GrabCar hier naartoe reizen? Hoe regel je dan de terugreis ?
  We zouden ook graag vroeg vertrekken. Vanaf welk uur kunnen we vervoer vinden ? Best de dag voordien al aanvragen ?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Geert,

   De meest comfortabele manier is om dat een dag van tevoren via het hotel te regelen. Dan haalt de taxi je op bij je hotel (na het ontbijt) en brengt hij je naar de watervallen. Dan wacht hij op je (een x aantal uur) en brengt je dan weer terug. Kosten zijn moeilijk in te schatten – om en nabij de 2500 baht voor een taxi.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 2. Jolanda schreef:

  30 december 2019
  Wij hebben gisteren deze watervallen bezocht en afgaande van jullie verhaal had ik er een andere verwachting van. We gingen vroeg op pad maar het park was pas om 9.00 uur open. Niveau 1 t/m 5 is een plankenpad langs mooie koeltjes maar hierin lagen zoveel mensen dat het meer een waterparkatteactie leek. Niveau 6 t/m 7 was ook een plankenpad en zeker niet avontuurlijk. Eigenlijk meer een wandeling in een heel druk park. Voor ons te weinig uitdaging.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jolanda,

   Allereest bedankt voor het delen van je ervaring.

   Dat het zo druk is, is absoluut een uitzondering. Het enige wat ik kan bedenken is dat de Thai Nieuwjaar vieren buiten Bangkok en dat ze dus op vakantie zijn in eigen land. Waarschijnlijk was het daarom zo druk.

   Het is natuurlijk een hele andere beleving wanneer je hier alleen bent of met 100 man.

   Groetjes,
   Sander

 3. Hannelore schreef:

  Hallo! Zijn deze watervallen ook te doen op een scooter vanaf het centrum van Kanchanaburi?
  Groetjes en alvast bedankt!
  Hannelore

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Hannelore,

   Alles kan in een dag (heen en terug), maar zal het niet echt aanraden. Je kunt ook een auto huren of een privé taxi regelen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 4. Marieke schreef:

  Hallo! We zijn overtuigd en gaan het doen die watervallen! Kunnen we die tenten vooraf ook al boeken? Dat lijkt mij fijner. We komen vanuit kanchanaburi en gaan de dag erna naar Ayuthhaya en willen dit met een auto doen. Klinkt dat als een goed plan?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marieke,

   Dat klinkt zeker als een goed plan!

   De tenten in de Nationale Parken in Thailand kun je niet op voorhand boeken. Maar dat is echt geen probleem. Bij aankomst kun je dat regelen. Er staan er altijd genoeg, omdat niet veel mensen dit doen.

   Veel plezier en laat je ervaring hier achter. We zijn benieuwd!

   Groetjes,
   Sander

   • Marieke schreef:

    Thnx voor je reactie. Heb toch nog een klein beetje extra advies nodig… auto huren is nog niet zo simpel. We reizen met twee kids van 5 en 6… op woensdag wilden we met het OV van Bangkok naar Kanchanaburi reizen. En het leek ons handig om dan donderdag de auto te huren en daarmee naar de watervallen te gaan. En dan vrijdagochtend met de auto naar Ayuthhaya (daar blijven we drie nachten). En hem dan vrijdag daar inleveren. Maar ik kan eigenlijk geen bekende verhuurmaatschappij vinden waarmee dat kan vanuit Kanchanaburri. Wat zou je doen als je ons was? En is de reis vanaf de watervallen naar Ayutthaya een beetje te doen met de auto?

    Alvast onwijs bedankt!!!

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Marieke,

     Er zijn wel wat verhuurbedrijven in Kanchanaburi, maar dat zijn lokale verhuurders. Dat kan natuurlijk prima zijn. Toch adviseren we een Wereldwijd bedrijf of via Sunnycars omdat je dan volledig verzekerd bent.

     Dan huur je een auto vanaf één van de twee luchthavens van Bangkok. En deze lever je weer in Bangkok of in Chiang Mai of in het zuiden. Kijk even wat de opties zijn:
     https://tipsthailand.nl/autohuur-in-thailand

     Dus kijk zelf even of het handig is om voor zo’n korte periode een auto te huren of overweeg om lokaal te huren.

     Groetjes,
     Sander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.