Tips Thailand bestaat 3 jaar!

Wow! Tips Thailand bestaat deze maand 3 jaar. Drie jaar. Drie jaar geleden besloten we om het he-le-maal anders te doen. Om onze banen op te zeggen, al onze spullen te verkopen en naar Thailand te vertrekken met twee backpacks. We gingen het gewoon doen. Hoe en wat? Dat wisten we niet – dat zagen we daar wel. Het was, en is, een bizar avontuur waarbij we weleens dachten aan stoppen, maar toch bleven doorgaan!

Vliegtickets naar Midden-Amerika

Laten we beginnen bij het begin: waarom hebben we Tips Thailand eigenlijk opgericht?

Na ons afstuderen vonden we allebei een goede baan; Mariska werkte als schrijfster bij een touroperator en ik stond voor de klas. We verdienden lekker en woonden in een mooi appartement. We hadden het voor elkaar.

Toch knaagde er iets. We voelden ons een beetje gevangen en snakten naar de vrijheid die we hadden ervaren tijdens onze eerdere reizen.

De oplossing was simpel: we boekten ‘gewoon’ twee enkeltjes naar Mexico en zegden onze banen op. Het plan was om een halfjaar te gaan backpacken…

…door Midden-Amerika!

Naarmate de reis dichterbij kwam, misten we een doel. Natuurlijk is het supertof om te gaan backpacken, maar dan? Na een paar maanden kom je weer terug, zonder huis, baan of geld. Het vooruitzicht om weer van vooraf aan te moeten beginnen, voelde niet goed.

“We moeten een manier vinden om op reis geld te verdienen.”

Na een paar weken werd Mariska getroffen door een briljant idee. “Laten we naar Thailand gaan om een reisblog op te zetten. Daar kunnen we vast ook ons werk van maken.”

Waarom Thailand? In 2009 waren we al een keer in Thailand geweest. Net als andere backpackers reisden we er een maand rond en maakten we kennis met de pracht en diversiteit van het land. We vonden het er fantastisch, en waren stiekem een beetje verliefd geworden op het land.

“Wat nou Midden-Amerika, we moeten in Thailand zijn!”

Na lang twijfelen, boekten we twee enkeltjes naar Bangkok. Dat we de tickets naar Mexico niet vergoed kregen, namen we voor lief.

Doordat Mariska in het reiswereldje werkte en het een en ander afwist van reisblogs, lanceerden we vrij gemakkelijk een blog; Tips Thailand. We konden aan de slag!

Daar gingen we dan. In 2009 maakten we onze allereerste verre reis. Het werd een maandje Thailand!

Het allereerste begin

Opeens waren we reisbloggers en gingen we het wel eventjes doen. Nou… zo soepel verliep het allemaal niet.

Tijdens de allereerste dagen in Bangkok waren we namelijk compleet verdwaald. Verdwaald in een grote stad waarin we de weg niet kenden. Waar moet je in godsnaam beginnen?

Moesten we nou bloggen, vloggen, foto’s, of toch filmpjes maken? Wat vinden mensen leuk om te lezen of om te zien?

We wisten het niet en deden maar wat.

Na een week rond te hebben gehangen in Bangkok vluchtten we naar een tropisch eiland, want “dat is zo lekker overzichtelijk”. Met een zonnetje op het gezicht en de voetjes in het zand zouden we vast onze draai wel vinden.

Nou… niet dus.

We belandden op Koh Kood. Dat het daar volop regenseizoen was, zagen we even over het hoofd. Het was er zeik en zeiknat, de ene na de andere tropische storm gooide al onze plannen in het water. We zaten een week lang vast in onze bungalow en konden geen kant op.

De twijfel sloeg toe; we kunnen er ook gewoon mee stoppen, toch?

Thailand

Eén van de zeldzame opklaringen op Koh Kood – eind augustus 2014

Doorgaan!

Deze twijfels bleven ons maandenlang achtervolgen. Is dit wel de goede stap? Doen we het wel goed? En hoe gaan we er uiteindelijk geld mee verdienen?

Om geld te besparen aten we op straat en sliepen we in de gaarste hotelkamers, die we liefkozend ‘holletjes’ noemden. Het was er muf en smoezelig met een ratelende ventilator, een beschimmelde badkamer met koude douche en vaak maar één stopcontact. Goedkoop was het wel!

We besloten om door te gaan. We checkten zoveel mogelijk nieuwe bestemmingen en deelden onze eigen ervaringen.

En ja hoor, héél langzaam aan namen de bezoekersaantallen toe en kregen we steeds meer mailtjes en reacties op de site. YES! We vonden het fantastisch – iedere vraag beantwoordden we zo snel en uitgebreid mogelijk.

We zaten op de goede weg, dit was dé bevestiging die we nodig hadden!

Een hele fijne bungalow op Koh Kood

Lekker aan het werk op het balkon tijdens een zeldzame opklaring op Koh Kood!

Welcome to Pai

Een jaar vloog voorbij. Alles was top, totdat er ‘opeens’ maar een paar honderd euro op onze rekening stond. Oeps.

Dit kon niet langer. Er moest echt wat gaan gebeuren. Opnieuw moest er een keuze gemaakt worden:

OF we gaan ergens heel goedkoop wonen in Thailand,

OF we gaan terug naar Nederland om daar weer een baan te zoeken.

Je kunt al raden voor wat we hebben gekozen.

We besloten om er nog één keer voor 100% voor te gaan, om alles op alles te zetten.

We belandden in Pai, waar alles samen kwam. Mariska kon voor haar vorige werkgever een paar uurtjes op afstand werken en ik kon een groepje kinderen, via onze huisbaas, drie uurtjes per dag lesgeven. Alles bij elkaar verdienden we niet veel, maar het was genoeg om de huur en boodschappen te kunnen betalen – en dus langer in Thailand te kunnen blijven.

Uiteindelijk woonden we zes maanden in Pai en hadden we zeeën van tijd. En met die tijd besloten we een reisgids over Thailand te maken. En niet zomaar een reisgids, maar de beste en vetste ooit; waar mensen écht wat aan hebben.

We ontmoetten Marcela, een Chileense reiziger die ook tijdelijk in Pai woonde. Zij was ’toevallig’ grafisch vormgeefster. Samen werkten we maandenlang aan de reisgids:

Tips Thailand: Alles wat je moet weten voor vertrek

Aan het werk in ons huis in Pai!

MES Media

Ineens ging alles in sneltreinvaart.

Tips Thailand werd steeds bekender. Zó bekend zelfs dat we in Thailand dagelijks werden herkend door onze lezers. Een hele rare – maar vooral al ook leuke – ervaring.

Na ruim anderhalf jaar was weer eens tijd om terug te gaan naar Nederland. Cultuurshock! We hadden natuurlijk geen huis meer, dus logeerden we wat af en pasten we op verschillende huizen van vrienden, familie en kennissen.

De tijd in Nederland gebruikten we om het ebook te lanceren, wat een groot succes was. Eindelijk verdienden we wat geld; op een manier waar wij achter stonden.

Natuurlijk konden we Tips Thailand vullen met nare advertenties die je amper weg kunt klikken, of pop-ups die je beeldscherm overnemen. Maar daar wordt niemand blij van.

Ook ontdekten we dat we wat geld konden verdienen door hotels, producten en tours aan te bevelen. Wanneer jij bijvoorbeeld via Tips Thailand een hotel boekt, ontvangen wij daar een kleine commissie voor. Dit heet affiliate marketing. Aangezien we deze producten en diensten sowieso aanbevelen (of we daar nou geld mee verdienen of niet), voelt dit voor ons als een goede en eerlijke manier.

Op deze manier kunnen we blijven doorgaan met Tips Thailand. Al onze reistips geven we gratis weg, zodat iedereen inspiratie kan opdoen voor zijn of haar reis naar Thailand.

Zo groeide Tips Thailand uit tot een heus bedrijfje – dat een naam moest krijgen. Het werd MES Media; Mariska En Sander Media.

Onze droom is uitgekomen!

Tegenwoordig reizen we ongeveer vijf maanden per jaar door Thailand, en zijn we de rest van het jaar in Nederland. We plannen het zo dat we tijdens de koude herfst- en wintermaanden in Thailand zijn. Eind oktober van dit jaar vertrekken we dus weer voor drie maanden naar Thailand. Een heerlijk vooruitzicht!

Sinds een jaar huren we een huis in Nederland. Onze zolderkamer hebben we omgetoverd tot een kantoor, waar we doordeweeks te vinden zijn. Hier werken we onze blogs, artikelen en reisverhalen uit en houden we Tips Thailand up to date.

Mijn 'kantoor'

Het ‘kantoor’ in Pai

Het kantoortje, thuis, in Nederland!

De toekomst

Tips Thailand is in de loop der jaren wel wat veranderd. Het is helaas niet meer zo dat we iedere mail of reactie persoonlijk kunnen beantwoorden. Het werd op een gegeven moment zo druk, dat we iedere dag uren bezig waren om iedereen van persoonlijk advies te voorzien. Er bleef weinig tijd over om daadwerkelijk aan Tips Thailand te werken.

Daarom hebben we een Facebookgroep opgericht waar inmiddels meer dan 16.000 Thailand-reizigers lid van zijn. Op deze manier kunnen we elkaars vragen beantwoorden, wat ontzettend handig is.

Toch is de basis van Tips Thailand hetzelfde gebleven.

Het is, en blijft, ons doel om van Tips Thailand de beste en grootste Thailand-website van Nederland te maken.

We vinden het erg belangrijk om alles zelf te ervaren voordat we advies geven of tips uitdelen. Ondanks dat we al zo groot zijn, kan het altijd beter. Completere informatie, meer bestemmingen, mooiere foto’s…

Het is een gigantisch groot project – dat waarschijnlijk nooit af komt. Maar dat geeft niet, want we zijn er zelf nog lang niet klaar mee! Er is nog zó veel wat we willen zien, doen en ervaren.

We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we drie jaar geleden de stap hebben genomen en het gewoon hebben geprobeerd. Dat we stug zijn doorgegaan, ook op moeilijke momenten. Dat we van onze passie ons werk hebben gemaakt en onze dromen achterna zijn gegaan. 

Zonder jou – en alle andere lieve lezers die ons door de jaren heen hebben gevolgd – was dit nooit gelukt. Dank je wel!

Veel liefs, Sander & Mariska

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

56 reacties

 1. Dania Heinis schreef:

  Hallo Sander en Mariska, Ik zou zo graag jullie boekje willen bestellen, is er zicht op waar en wanneer dit weer kan.

 2. Robin schreef:

  Beste Sander en Mariska, geweldige site. Veel tips opgevolgd via jullie. Top!!
  Echter 1 dingetje is misschien handig om op de site te vermelden en dat is jullie aanbeveling om de klongs te bekijken per longtailboot in Bangkok, vertrek vanaf de Phra Arthit pier. Wij zijn opgelicht. We moesten 1000 Bth betalen voor een uurtje varen. De Klongs viel ons enorrrm tegen. Echt helemaal niks bijzonders gezien. Dit hebben we ook aangegeven dat zij ons echt hebben belazerd. Uiteraard bebben ze daar geen boodschap aan. Onderweg werd er 2 x gestopt. De eerste keer moesten we cola voor de crew kopen (uiteraard niet gedaan) en de 2e keer moesten we brood kopen voor het voeren van de vissen. Wat een rotervaring.

  De volgende dag met enorm argwaan begonnen aan de fietstour van Co van Kessel maar wat was dat gaaf!!! Toen pas wėl het echte Bangkok gezien. Een echte aanrader dus!!!
  Al met al conclusie: De avondmarkt op Kao San Road is niet relaxed. Je wordt om de 5 sec lastiggevallen door verkopers die schreeuwen dat je bij hun wat moet eten of drinken, maatpakken van Armani moet kopen, taxi of tuktuk of massage of er worden tours aangesmeerd. Zo geen Thaise mentaliteit!
  Je moet enorm oppassen dat je niet wordt opgelicht.
  Daar heb je totaal geen last van buiten deze straten.
  Chinatown was fantastisch. Fietsen Co van Kessel dikke 10!
  Bangkok is leuk om een keer gezien te hebben maar hoeft voor ons niet weer.

 3. Monique schreef:

  Wij weten pas in april 2020 zeker of wij naar Thailand kunnen in juli/ aug. Is het dan nog mogelijk om de nachttrein te reserveren ( Bangkok- chiang mai) of is de kans dat alles vol zit erg groot?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Monique,

   Hoewel het erg populair is, is het dan zeker nog mogelijk.

   Groetjes, fijne reis (daar gaan we wel van uit ^^) naar Thailand,
   Sander

   • Monique schreef:

    Dank! Fijne reis gaat zeker lukken. Vroeger ( meer dan 20 jaar geleden) paar keer Thailand geweest maar met deze site en jullie boekje weer zoveel nieuwe trips op t oog. Gaan sowieso de mae hing Son loop rijden. Dank voor de mooie inspirerende site en tips

 4. Niels schreef:

  Beste Mariska,

  Mijn vriendin en ik zijn na 4 maanden reizen op 9 december in Chiang Mai, waar we 3 jaar geleden ook al eerder zijn geweest
  Nu wil ik mijn vriendin natuurlijk een hele leuke dag geven en bij het allerbeste restaurant eten met bijvoorbeeld een mooie sky view.
  Heb jij misschien tips wat we kunnen doen en waar we heen kunnen gaan.
  Wij zijn trouwens van 1 december t/m 10 december in het noorden van Thailand omdat het de vorige keer zo erg beviel en we Pai helaas toen nog niet hadden bezocht.

  Groetjes Niels.

 5. Do schreef:

  Zoveel gelezen maar ik kan het antwoord niet vinden. Ik wil half november naar Thailand en waar is het weer dan het lekkerst? Ik ben niet zo dol op regen, dit wordt mijn eerste vakantie dit jaar en wil in ieder geval lekker buiten ontbijten. Heel graag jullie reacties. Vast bedankt daarvoor.

 6. Ellen schreef:

  Hoi Mariska en Sander..
  We volgen jullie al enige tijd ook het tip boekje gekocht super. We zijn inmiddels nu een week in Thailand momenteel in de nachttrein naar Chang Mai. Daar willen we een 2 daagse jungle trekking doen. Zoveel aanbid en tips zie door de bomen de juiste trekking niet meer. Hebben jullie een goed adres?

  Bedankt voor alle info super gaaf allemaal.

  Grtz Ellen & Robert

 7. Jet schreef:

  Ha ik was iets te snel … wilde nog wat vragen … wij gaan volgende week met twee families met een busje van Bangkok naar Kanchanaburi … hebben jullie nog tips over wat we kunnen bezoeken of een route die mooi is om te reizen … we hebben een chauffeur, maar geen gids … hoor et graag. Suc6 met jullie site 🙋😊

 8. Jet schreef:

  Zo blij met jullie site 😄

 9. Robert Merks schreef:

  Hoi, laat even per email weten of jullie intresse hebben om een meer onbekend gebied van Thailand te verkennen……..willen jullie graag uitnodigen in de Isan.

 10. Leonie schreef:

  Lieve Sander en Mariska,

  Wat geweldig om jullie verhaal zo te lezen. Een lange tijd geleden hebben we elkaar leren kennen in de jungle van Maleisie en moet je zien waar jullie nu staan! We zijn mega trots op jullie en raden nog altijd jullie site aan iedereen aan die we kennen. Jullie Facebook en website, maar ook jullie e-book zien er prachtig uit en hebben ook echt relevante, leuke en off the beaten track tips, waar we zelf ook heel blij van worden. We gaan zeker nog eens terug naar Thailand en dan nemen we jullie tips zeker allemaal weer mee. Heel gaaf dat jullie zo ver gekomen zijn en hier nu ook van kunnen leven. Zo dapper ook! We kennen een familie die met drie kids naar Thailand en Laos gegaan zijn, alles opgezegd in NL en vertrokken.. Bizar en ook zo dapper! Een voorbeeld voor ons, net als jullie. Het kriebelt bij ons ook steeds meer, dus komend jaar gaan we voor onszelf weer bedenken welke wegen we komend jaar gaan inslaan. Heel veel succes de komende tijd en we blijven jullie trouwe volgers :). Liefs Leonie (en Marik)

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Leonie en Marik,

   Wow, dank voor je lieve reactie zeg. Daar zijn we heel blij mee.

   Als jullie nog eens zo’n soortgelijke stap willen maken, dan weet je ons te vinden!

   Ben zeker benieuwd naar jullie plannen, want zo te horen kunnen jullie ook niet zonder het reizigersleventje.

   Houd ons op de hoogte 🙂

   Groetjes,
   Sander & Mariska

 11. Esther schreef:

  Wat een mooi verhaal. En heel gedurfd om huis en haard zo achter te laten. Maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt!
  Ik heb jullie beide boeken gekocht en ga in januari 2018 ongeveer de route doen die jullie in het boek hebben omschreven.
  Ben heel benieuwd!
  Veel succes nog de komende jaren 🙂

  Groetjes,
  Esther.

 12. Esther schreef:

  Gefeliciteerd met 3 jaar tips Thailand! Iedere keer maken jullie mij weer blij met verhalen en foto’s! Zelf gaan we bijna ieder jaar naar Thailand, vaak in combinatie met een ander land. Dit jaar wordt het Laos met Khao Sok en Khao Lak waarschijnlijk. Al las ik kort geleden jullie stukje over Phang Nga town, en het zou zo maar kunnen dat we hier ook naar toe gaan 😉 Dus blijf ons verrassen met jullie verhalen!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Esther,

   Dank voor je reactie. Khao Sok, Khao Lak en Phang Nga zijn prima met elkaar te combineren. Wij vonden het zeer de moeite waard, dus zeker een paar dagen langsgaan!

   Groetjes, fijne reis alvast,
   Sander

 13. Desiree schreef:

  Gefeliciteerd! Ook ik heb heel veel aan jullie info gehad.

  Vorig jaar zijn mijn man en ik naar Thailand geweest om een bruiloft bij te wonen. Bruiloft ging uiteindelijk niet door, maar van de reis hebben we, mede dankzij jullie tips, genoten. Direct na terugkomst in Nederland wilde ik alweer naar Thailand toe. Mijn man had dat minder. Daarom dit jaar in februari met mijn jongste zoontje en een vriendin weer naar Thailand geweest. Heerlijk. Over ruim 2 jaar word ik 50 en in plaats van een feest wil ik Thailand aan een vriendin en mijn zus laten zien. Maken we er met z’n 3-en een mooie reis van. Met mijn man maak ik dan een andere mooie reis. Iedereen blij 🙂

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Desiree,

   Wow, wat een mooi verhaal. En leuk dat je ook zo verslaafd bent geraakt aan Thailand; een heerlijk land!

   Veel plezier met alle mooie reizen, groetjes,
   Sander

 14. Eddy Veldboer schreef:

  Zelf ook al jaren fan van Thailand rn de cultuur. 2 jaar terug mijn vriendin meegenomen en de route gepland dankzij tipsthailand. We gaan zeker nog weer eens terug. Dank voor het delen van jullie mooie verhalen en deze levenservaring. Heel veel geluk en plezier met het vervolg!

 15. Ellen schreef:

  Van harte gefeliciteerd en tof om jullie reis van de afgelopen 3 jaar zo te lezen! Het klinkt altijd zo mooi en vrij, goed om de realistische kant ook te lezen ;-). Heb ontzettend veel aan jullie site en tips, vorig jaar een fantastische 1e Azie/Thailandreis gehad en ben voor andere bestemmingen nog nooit zo’n goede, gestructureerde site tegengekomen. Jullie site en ebook zijn echt goede voorbeelden. Keep up the good work!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ellen,

   Dank voor je leuke reactie. We wilden inderdaad een inkijkje geven in hoe we Tips Thailand hebben opgebouwd. Een persoonlijke noot.

   Bedankt voor je reactie, groetjes,
   Sander

 16. Scarlett schreef:

  Succes en keep up the good work! Ik ben met mijn 4 kids ( uhhh pubers) geweest. Helemaal geweldig! Uitgestippeld na veel lezen en kopen van de reisgids. Liep als een zonnetje. Het leukste is vrijwel iedere Nederlander die we tegenkwamen kenden tips Thailand. Inclusief de facebookgroep en dat zegt wat!

 17. Danielle schreef:

  Beste Mariska en Sander.

  Wat heerlijk om jullie verhaal te lezen en begrijp de moeilijkheden die je in thailand tegen kunt komen.
  Zelf zijn wij 18 keer in thailand geweest ( voornamelijk het zuiden), en zijn daar nog zeker niet klaar.
  Het is idd een cultuurshock als je weer op nederlandse bodem komt en het verlangen om daar voor altijd te mogen blijven word steeds groter.
  wij wensen jullie heel veel succes en mooie momenten…en kijk zeker weer uit naar nieuwe berichten op jullie fb pagina.

  Groetjes Danielle

  • Wauw Danielle, 18 keer?!?! Wat gaaf zeg! Het is inderdaad ook weer een shock om na lange tijd weer terug te keren naar Nederland… Ik vind het altijd fascinerend om te zien wat daar normaal is, hier écht niet kan – en andersom. Bedankt voor je steun en tot ziens in Thailand! 😉

 18. Rob schreef:

  Hallo Sander en Mariska,
  Thailand heeft ondertussen ook ons hart gestolen. Dit jaar een zelf uitgestippelde tour gemaakt in het zuiden. Met jullie tips als handleiding is het weer een prachtige ervaring geweest. Blijf doorgaan met jullie “werk”!
  Nog een ander vraagje… Gebruiken jullie WordPress als programma voor jullie website?

 19. Sandra Spang schreef:

  Hallo Mariska en Sander, gefeliciteerd met 3 jaar tips Thailand! Ik volg jullie al een tijdje! Ook de Facebook site vind ik geweldig! Wij waren in augustus voor de eerste keer in Thailand, zeker niet de laatste keer! Wat een geweldig land. Heel erg bedankt voor de vele tips! Daar hebben wij erg veel aan gehad. Ik blijf jullie graag volgen.

 20. Samantha schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie eerste 3 jaar. Dat daar nog veel jaren bij mogen komen. Ik heb in ieder geval veel gehad aan jullie ebook tijdens mijn 6 weekse backpack tocht door Thailand in 2016. Bedankt.

 21. Gilbert schreef:

  Leuk dit alles, maarik vraag mij wel af hoe jullie zo lang in Thiland kunnen verblijven…Met welk visum?

  • Hoi Gilbert, tijdens onze eerste reis hadden we een multiple entry visa. Tussendoor nog een nieuw visum gehaald in Laos. Later werd het double (nu niet meer verkrijgbaar) toen we minder lang aaneengesloten in Thailand bleven. Komende reis gaan we weg met een single entry visa 🙂 . Groetjes!

 22. Jeroen schreef:

  Van harte vrienden! Zeer goed gedaan en ga vooral zo door!!

 23. Rita van Tintelen schreef:

  Gefeliciteerd met jullie jubileum. Ook wij zijn trouwe volgers en hebben al veel aan jullie tips gehad. Begin 2018 gaan we voor de 6 de keer naar Thailand wat ook onze harten heeft veroverd, en wij blijven Tips voor Thailand volgen.

 24. Gerard schreef:

  Gefeliciteerd met jullie eerste drie jaren! Veel succes met de vilgendevdrie!

 25. Sander schreef:

  Van harte gefeliciteerd en bedankt voor de top content op jullie site. Wij (gezin met 3 kinderen) zijn net terug van zelf samengestelde vakantie on Tl. Jullie 4 weekse reis is daarvan de basis geweest. Zo makkelijk en leuk om alles bij elkaar te zoeken en zo je eigen reis samen te stellen. Jullie blog was super handig daarbij. Bedankt en heel veel succes ermee!

 26. Joke van Dokkum schreef:

  Hoi Sander en Mariska,
  Al drie jaar lang geniet ik van jullie blog en goede ideeen. De ene keer zijn jullie op plekjes waar wij al geweest zijn, dat is dan leuk om te lezen hoe jullie het ervaren, de andere keer gaan wij naar plekjes, zoals afgelopen zomer naar o.a. Koh Kood (met redelijk mooi weer, maar wel met gevaarlijke kwallen) en dan kijk ik geregeld op jullie blog voor informatie.
  Wij genieten elk jaar weer van onze reizen naar Thailand.
  Hopelijk blijven jullie nog lang mooie reizen maken.
  Groetjes Joke en Ron

  • Hoi Joke en Ron,

   Wat heerlijk dat jullie ieder jaar afreizen naar Thailand!! Als jullie nog tips voor óns hebben (wat moeten we niet zien, waar willen jullie meer over lezen), dan horen we dat natuurlijk graag 🙂 🙂 . Veel liefs en succes met het plannen van de volgende reis!

 27. Jenny schreef:

  Hee mariska en sander..

  Van harte met 3 jaar tips thailand.
  Een mooi avontuur!
  Ben er nog nooit geweest..maar mocht het zover komen..dan weet ik jullie te vinden..

  Succes en nog vele jaren met jullie tips thailand

  Groetjes jenny van leijen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.