Waarom ik mijn baan en huur heb opgezegd om naar Thailand te reizen

Wie niet waagt, wie niet wint...

Dat was het dan, mijn laatste werkdag. Met enige aarzeling heb ik gisteren afscheid genomen van mijn 8-tot-17 bestaan. Nooit meer om 5.30 ’s ochtends het slaapzand uit mijn ogen wrijven. Nooit meer in de file staan en meeblèren met Dark Horse van Katy Perry. Nooit meer gniffelen om de foute grappen van collega T. Nooit meer slap ouwehoeren bij het koffieapparaat.

Ik zal het missen.

Het grote avontuur lonkt en heeft mijn wereld op z’n kop gezet. Want ik ben nu niet alleen werkloos, over 4 weken ben ik ook dakloos. Dan vertrek ik samen met Sander, mijn geliefde en partner in crime, voor onbepaalde tijd richting Thailand.

“Is dat niet een beetje rigoureus?”, vraag je jezelf misschien af. En ja, dat is het ook wel. Maar soms moet je gewoon niet teveel nadenken en gewoon doen wat goed voelt. De sprong wagen zonder te weten waar je belandt.

Zo trof ik mijn bureau aan :-)

Zo trof ik gisterochtend mijn bureau aan 🙂

Loslaten

Ik wil erachter komen wie ik werkelijk ben en dit is voor mij de beste manier om dat te doen. Want wat blijft er nog over wanneer al ik al mijn zekerheden de rug toekeer en mijn veiligheidsnet loslaat?

Ik ben ervan overtuigd dat dit soort ‘risicovolle’ momenten je vormen als mens. Pas wanneer je uit je comfort zone stapt, kun je ontdekken wat je in je mars hebt. Dit soort momenten zijn levens veranderend.

En wat kan er nou misgaan? Tja, ik kan al mijn geld kwijtraken en weer terug bij af belanden op de bank van mijn ouders. Misschien krijg ik onderweg ruzie met Sander en loopt onze relatie stuk. Of raken we de weg kwijt en worden we overvallen. Of misschien valt het Thaise eten verkeerd en eindigt onze reis in het ziekenhuis.

Stel: deze worst case scenario (wat het ook is) komt uit, zou dat dan écht zo erg zijn? Ik denk van niet.


Leven met lef

Ik wil het leven vieren. Kansen met beide handen aangrijpen. Aan mezelf bewijzen dat ik tot zoveel meer in staat ben dan dat ik denk.

Thailand roept mij. De keuze om mijn boeltje te pakken is puur gebaseerd op gevoel, niet op verstand. Er zijn wel 101 redenen om niet te gaan. Mijn goede baan met doorgroeimogelijkheden en uitstekende salaris. Mijn fijne appartement in Heerhugowaard. Mijn lieve vrienden en familie. De vliegtickets naar Midden-Amerika die al geboekt waren.

Er is altijd wel een reden om iets niet te doen. Het nooit ‘de juiste tijd’. Ik wil niet eindeloos lang wachten op een teken dat misschien nooit komt. Ik moet gewoon nú gaan.

Rijkdom is niet af te meten aan je banksaldo of aan je hoeveelheid bezittingen. Echte rijkdom is doen wat je wilt. Lef hebben. Risico’s nemen. Op je bek durfen gaan. En dan weer opkrabbelen om het opnieuw te proberen.

Dit is de reden waarom ik naar Thailand ga.

Volg onze reis

Tijdens onze reis wil ik op Tips Thailand mooie verhalen vertellen en mensen helpen. Bij deze nodig ik jou uit om hiervan getuige te zijn. En wees alsjeblieft geen stille getuige, laat van je horen!

Je kunt contact met ons opnemen door ons een mailtje te sturen via de contactpagina, door een reactie achter te laten, door je aan te melden voor onze nieuwsbrief of door je aan te sluiten bij onze Facebook groep.

Heel veel liefs,

– Mariska

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Ayla schreef:

  wat super gaaf zeg! Ook een echte noord-hollander haha. Ik kom zelf uit Den-Helder en woon sinds 2jaar samen in Heemskerk! Wat een geweldig mooie website jullie geven zoveel inspiratie. Waar zijn jullie op dit moment?

  • Hi Ayla, geweldig dat je ons volgt. Ik vind het fantastisch te horen dat we je hebben geïnspireerd – daar doen we het voor! We zijn nu op een klein eilandje genaamd Koh Ngai, in het zuiden van Thailand. Is niet echt een backpackersbestemming, maar je kunt er wél waanzinnig mooi snorkelen! Morgen gaan we weer verkassen, nog geen idee waarnaartoe 😉

   • Suk schreef:

    Hoi Mariska,

    Waar zijn jullie in Thailand? Ik ga binnenkort backpacken in Thailand..

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Suk,

     Jazker. We zitten nu op Koh Sichang; een eilandje op 100 kilometer van Bangkok. Op Facebook (www.facebook.com/tipsthailand) delen we regelmatig updates wat we aan het doen zijn 🙂

     Groetjes, fijne reis,
     Sander

 2. Tineke schreef:

  🙂 Geweldig stukje Mariska! Zó ken ik je weer! Lekker doen!
  Maar.. die bank is wél bezet hoor… 😉
  Veel plezier met alles wat jullie gaan beleven.
  x

 3. Stoer hoor! Ben benieuwd naar jullie avontuur.

 4. H.P. schreef:

  Nee T. volgens mij bedoeldt ze “flauwe” ipv “foute” 🙂
  van die Belgische flauwe jeweetwel…:)))

 5. T. schreef:

  Waar je “foute” schrijft, bedoel je zeker “briljante”?

  Happy travelling.
  T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.