Dit zijn de meest gekke en unieke Restaurantjes in Bangkok

Uit eten gaan in Bangkok is een feestje. Van versbereide streetfood maaltijden die je op een plastic stoeltje aan de straatkant naar binnen slurpt tot aan het meest elegante sterrenrestaurant bovenop een wolkenkrabber. De Thaise hoofdstad heeft het werkelijk allemaal. Maar wist je dat Bangkok ook een aantal knotsgekke restaurantjes heeft? Zo gek en uniek dat we wel een kijkje moesten nemen!

Het heeft even geduurd, maar we durven wel te stellen dat we Bangkok een fantastische bestemming vinden. Er is gewoon zóveel te doen en te zien. En iedere week komen daar weer interessante dingen bij.

Zo ook nieuwe restaurantjes en cafés. Natuurlijk eet men graag op straat, maar de Thai (die wat meer te besteden heeft) gaat ook graag wat eten op een bijzondere plekken. En voor de Thai kan het niet gek genoeg.

Daarom vind je in dit artikel een overzicht van een aantal knotsgekke, super leuke en unieke restaurantjes die ook jij kunt bezoeken!

The Unicorn Café Bangkok

1. The Iron Fairies

Tussen de hypermoderne gebouwen en de chique winkeltjes van de zakenwijk Sukhumvit vind je een wel een heel bijzondere ingang. De donkere ijzeren deur van het Iron Fairies Restaurant staat in schril contrast met zijn omgeving.

Loop er maar eens doorheen en je komt terecht in een compleet andere wereld. Het lijkt net alsof je in een aflevering van Game of Thrones bent beland.

Het is er donker met gekke ijzeren voorwerpen, stoffige houten kasten, leren stoelen, een enorme ijzeren trap en honderden (duizenden?) kleurrijke glazen flesjes op de planken aan de muren.

Als je flesjes van dichterbij bekijkt, zie je dat ze gevuld zijn met fairy dust (elfenstof) en dat kleine figuurtjes je van alle kanten bekijken.

Waar ben je in terecht gekomen?

Cafe bangkokcafe restaurant bangkokunieke restaurants bangkok

Het restaurant

De eerste verdieping wordt voornamelijk gebruikt als een bar. Neem de trap en je komt terecht op de tweede verdieping waar je nog meer vreemde voorwerpen ziet staan. Hier vind je ook een aantal zitjes waar je aan kunt eten.

Maar dan het mysterie!

Ga naar de derde verdieping en vind de geheime deur naar twee andere tafeltjes, die je al door de glazen raampjes ziet staan. Je ziet een grote stoffige kast, vol met flesjes, maar hoe kom je binnen?

Het eten

Los van de bijzondere (maar vooral aparte) sfeer staat The Iron Fairies bekend om zijn burgers en cocktails, wat ontzettend populair is onder de hippe Bangkokianen die er 365 dagen per jaar graag komen eten en drinken.

De signature dishes van dit restaurant zijn de Iron Signature Burgers met sappig vlees (ook vegetarische opties!), goudgele frietjes en zuurkool. En geloof ons; het wordt waarschijnlijk de beste burger die je in je leven hebt gegeten!

Dat in combinatie met een lekker koud biertje of een cocktail en je avond kan niet meer stuk.

Locatie, openingstijden en prijzen

Het Iron Fairies restaurant vind je in 394 Soi Sukhumvit 55 op een goede kilometer van het BTS Skytrain station Thong Lo. Vanaf dit station kun je het beste nog een taxi pakken naar de ingang van dit restaurant.

Het is dagelijks geopend tussen 18:00 en 02:00 uur.

Om een felbegeerd tafeltje te bemachtigen, kun je het beste op tijd komen (direct na opening). Twee uur later kan het namelijk zo zijn dat het helemaal vol zit en dat je moet wachten totdat er weer plek is.

Ook met kinderen is dit super leuk om te bezoeken, omdat er zoveel te zien is in dit restaurant. Een soort mysterieuze sprookjeswereld waar je kind van de ene in de andere verbazing valt. Ook slim om dan meteen om 18:00 uur te komen, omdat je dan nog rustig kunt rondrijken.

Voor zo’n overheerlijke burger betaal je ongeveer 400 baht. (Speicaal)biertjes kosten tussen de 170 en 300 baht en de cocktails beginnen vanaf 300 baht.

2. The Flying Chicken

Oke… Als je dacht dat het niet gekker kon, dan doet het Kratong Restaurant, oftewel The Flying Chicken Restaurant, daar wel een spreekwoordelijk schepje bovenop.

Het is hier namelijk al meer dan 30 jaar de gewoonte om gebraden kippetjes met een katapult door de lucht te lanceren die de ober dan vangt via een grote spies op zijn helm. En dat terwijl hij op een éénwieler op het podium rijdt.

Eenmaal gevangen wordt de kip onder luid applaus bij je aan tafel geserveerd. En ook jij mag een poging wagen om een gelanceerde kip te vangen.

Hoe bizar is dit?!

The FLying Chicken

Het restaurant

Het restaurant bestaat al sinds 1986 en sindsdien zijn er hier al meer dan 200 TV shows opgenomen en honderdduizenden kippen gelanceerd.

Dan verwacht je een grootse entree of een indrukwekkend restaurant. Maar niets is minder waar, de entree valt een beetje tegen. Gelegen ver buiten het centrum van de stad in een doodnormale woonwijk waarbij het restaurant wat weg heeft van een beer garden die je veel in Thailand ziet.

Met lange tafels en stoelen aan de ene kant die uitkijken op het podium en met privé karaoke kamers aan de andere kant van het restaurant. Want de Thai is dol op karaoke. Zeg je “feestje” dan zeg je ook karaoke in Thailand.

Alleen de drie meter hoge spit bij de ingang die volhangt met gebrade kippen verraadt dat je bij het juiste restaurant aangekomen bent.

The Flying Chicken Restaurant

The Flying Chicken ervaring

Om de befaamde Flying Chicken show daadwerkelijk zelf te ervaren moet je eerst The Flying Chicken bestellen vanaf de menukaart.

Want als je ‘m hebt besteld, haalt de ober een gegrilde kip van het spit die vervolgens door een assistent in de katapult wordt geladen. Vervolgens wordt er gezamenlijk afgeteld in het Thais (want er komen vrijwel alleen Thaise mensen naar dit restaurant) en gaat er een bel af voordat de kip door de lucht vliegt.

De ober, die ondertussen op een eenwieler is gekropen en een helm op heeft gezet, doet er alles aan om de kip te vangen.

The Flying ChickenCafés BangkokFlying ChickenKatapult Flying Chicken

Van alle gelanceerde kippen wordt 80% gevangen. Maar helaas behoorde onze kip tot de resterende 20% die niet gevangen werd. Maar maak je geen zorgen, want er wordt zo weer een nieuwe kip voor je gelanceerd.

Na het vangen en serveren van de kip, gaan de ober en assistent nog verder met hun show waarbij ze nog kleinere attributen vangen zoals sinaasappels, limoenen en druiven.

Als deze geweldige show voorbij is, mag ook jij het podium op om zelf een kip te vangen.

Helm op, katapult geladen en de spanning die door je lijf giert. Want je wilt natuurlijk geen gegrilde kip tegen je hoofd aan krijgen. Nee, je wilt ‘m vangen en de show stelen voor het uitzinnige publiek!

Het lukte mij om drie kippetjes op een rij te vangen waardoor ik beloond werd met de hoofdprijs van de avond: een rubberen speelgoedkip.

Oh, en hoe de kip smaakte? Die was ondertussen koud geworden…

rubberen kip

Locatie, openingstijden en prijzen

The Flying Chicken Restaurant is gelegen in Bang Na op zo’n 20 kilometer buiten het centrum van Bangkok. Reis er naartoe per taxi of pak de BTS (bovengrondse metro) en stap uit bij halte Udom Suk. Het is vervolgens nog een kwartiertje lopen naar het restaurant.

Adres: 99, 1 หมู่ 12 Bang Na-Trat Rd, Khwaeng Bang Na, Khet Bang Na, Krung Thep Maha Nakhon 10260, Bangkok, Thailand

Het restaurant is iedere dag geopend van 17:00 tot 01:00 uur. Zorg dat je er voor 19:00 uur bent, want dan wordt de eerste show opgevoerd. En als er gedurende de avond meerdere Flying Chickens worden besteld, worden er ook meerdere shows opgevoerd.

De prijs van de kip bedraagt 159 baht. Ook zijn er andere, waaronder vegetarische, gerechten die varieren tussen de 70 en de 300 baht.

Er komen voornamelijk Thai op af die genieten van een hapje, drankje, dé show, live-muziek en karaoke. Een bezoekje aan The Flying Chicken staat garant voor een (te) gekke avond uit!

de vliegende kiplive muziekentree the flying chicken bangkok


3. Hajime Robot Restaurant

Dan gaan we door met een restaurant waarbij je uitsluitend door robots wordt bediend; het Hajime Robot Restaurant in Bangkok. Een hapje eten bij dit restaurant voelt alsof je door de tijd bent gereisd.

Hypermodern en uniek, want dit is de toekomst. En het is nog lekker ook!

Robot Café Bangkok

De robot ervaring

Je stapt het restaurant binnen en kijkt om je heen. Geen mens te bekennen. Wel staan er twee robots in de keuken achter een glazen wand. Je schuift aan bij een moderne tafel aan de glaswand en wacht totdat je bediend wordt.

Een tablet licht op en vraagt om je bestelling. Twijfelachtig vul je in wat je wilt eten en druk je op “OK”.

“Wat gaat er nu gebeuren?”, vraag je je hardop af.

Dan licht de robot op, draait zich razendsnel om en snelt naar je toe. Via een opening in de glaswand wordt je tafel gedekt met schaaltjes en bestek.

Touch screen

De robots zijn hier gekleed als goedlachse Japanase Samurais, aangezien het een Japans restaurant is. De robot gaat vervolgens aan de slag met je bestelling en verzamelt alle ingrediënten, die hij zorgvuldig klaarlegt achter het glas.

Omdat je zo dichtbij zit, kun je alles op de voet volgen, wat erg leuk is.

Razendsnel schiet hij van voor naar achter. En als de bestelling voltooid is, gaat de Lady Gaga muziek aan en beginnen de robots vrolijk te dansen. En geen mens die er aan te pas is gekomen!

The Robot CaféRobot serveren

Het eten

“Moet het eten dan niet klaargemaakt worden?”, zul je misschien wel denken.

Nee, dat moet je zelf doen in een hot pot, wat razend populair is in vele Aziatische landen. Je bestelt dus rauwe ingedrienten, die jij lekker vindt. Vervolgens kook je ze in een boullion – de hot pot.

Zie het als een kruizing tussen kaasfonduen en gourmetten, maar dan met Thaise en Japanse ingrediënten.

Als al het eten besteld is, wordt de pan met bouillon bij je aan tafel gebracht. Zo kun je vlees, vis, groente en noodles zelf klaarmaken, wat super leuk en gezellig is om te doen. Ook leuk met het hele gezin, want de kids kijken hun ogen uit!

Robot Restaurant BangkokRobot Restaurant Bangkok etenRobot Restaurant BangkokRobot Restaurant Bangkok hotpotRobot Restaurant Bangkok etenRobot Restaurant Bangkok drinken

Locatie, openingstijden en prijzen

Het Hajime Robot Restaurant ligt op zo’n tien kilometer buiten het centrum van Bangkok in de Yan Nawa buurt. Daardoor is het alleen te bereiken per taxi.

Adres: 3/F, Monopoly Park, 59, 27 Rama 3 Rd, Yan Nawa, Bangkok 10120, Thailand.

Het is iedere dag geopend van 11:00 tot 22:00 uur. Je kunt dit restaurant het beste vanaf 18:00 uur bezoeken. Gedurende de dag, toen wij er dus waren, was het restaurant vrijwel leeg. Daardoor zie je de robots minder vaak in actie en dat is toch juist waarom je dit restaurant bezoekt.

Het eten is verrassend goed en betaalbaar. Uiteraard hangt het af van de ingredienten die je besteld, maar verwacht zo’n 300 à 400 baht kwijt te zijn voor een maaltijd voor twee personen.

Robot Restaurant

Andere té gekke restaurants in Bangkok

Bangkok barst van de leuke plekken waar je een hapje en een drankje kunt doen. Laatst bezochten we ook nog het Unicorn Café in Bangkok waar je gekleed als kleurrijke eenhoorn, regenbooggerechten kunt bestellen. Klinkt leuk he?!

Ook barst Bangkok van de plekken waar je een hapje en een drankje kunt doen op grote hoogte. In ons artikel over de beste rooftopbars van Bangkok vind je een overzicht van de leukste plekjes met onbetaalbaar uitzicht.

En tot slot kan het ook gewoon spotgoedkoop, want Bangkok staat natuurlijk bekend om zijn streetfood. We raden aan om dan naar Chinatown te gaan in de avond voor de ultieme streetfood ervaring. In dit artikel vertellen we er alles over!

Mariska bij de HI-SO Rooftopbar

Kaart met de cafés in BangkokHoteltips Bangkok

rambuttri-bangkok-hoteltip

Rambuttri Village

Hoewel het maar 5 minuten lopen is van de Khao San Road, heb je bij dit hotel geen geluidsoverlast. Rambuttri Village ligt in het meest relaxte en kleurrijkste straatje van heel Bangkok - Soi Rambuttri. Op het dak is een lekker zwembad en ook het (inclusief) ontbijt is helemaal prima!

Tweepersoonskamer vanaf € 24 →
isanook bed

iSanook Bangkok

Ons favoriete hotel in Bangkok. Betaalbare luxe want voor weinig krijg je veel. Mooie, ruime kamers met kingsize bed, zwembad, een dakterras (met bubbelbad!) en nog héél veel meer. Ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ligging is wat uit het centrum maar daardoor rustig en gemoedelijk.

Tweepersoonskamer vanaf € 31 →

Ken jij nog een uniek café in Bangkok? Laat een reactie achter dan voegen we ‘m toe in de kaart!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.