Visum Thailand

Visum Thailand

De visumregels voor Thailand veranderen zeer regelmatig waardoor je niet precies weet waar je aan toe bent. Gelukkig zijn wij op de hoogte van het allerlaatste visumnieuws en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te informeren. Hier komt alle informatie over het visum voor Thailand.

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt en herzien op 1 januari 2019.

Visum Thailand: Korter dan 30 dagen

Als je op reis gaat naar Thailand voor een periode korter dan 30 dagen, dan hoef je van tevoren geen visum aan te vragen. Je hebt namelijk recht op een visumvrije entree, of een ‘visa vrijstelling’, voor 30 dagen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Enkele voorwaarden voor een visumvrije entree van 30 dagen zijn:

 • Je moet in het bezit zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Je kunt een paspoort aanvragen bij je gemeente. Doe dit uiterlijk twee weken voor vertrek.
 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat je Thailand binnenkomt.
 • Je moet met het vliegtuig aankomen in Thailand.
 • Kom je aan over land, bijvoorbeeld met een bus, dan krijg je sinds 1 januari 2017 óók een visumvrije entree voor 30 dagen. Per jaar mag je zonder visum maximaal twee keer Thailand over land binnen reizen. Er zitten geen beperkingen aan de hoeveelheid inreizen per vliegtuig.
Let op! Wil je zonder retourticket of doorreis ticket naar Thailand reizen? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Thailand vliegt. Als je geen bewijs hebt dat je binnen afzienbare tijd het land weer verlaat, kun je door sommige maatschappijen geweigerd worden bij de incheckbalie.

Visum Thailand: Langer dan 30 dagen

Voor een langer verblijf dan 30 dagen dien je voor vertrek een visum Thailand aan te vragen. Dit dien je minimaal twee weken voor je vertrek te doen. In Nederland kun je een visum aanvragen bij het Thaise Consulaat in Amsterdam en bij de Thaise Ambassade in Den Haag. In België kun je een visum aanvragen bij het Thaise Consulaat in Antwerpen of bij de Thaise Ambassade in Brussel.

Voor alle onderstaande visumaanvragen heb je, in ieder geval, de volgende documenten nodig:

 • Geldig paspoort;
 • Kopie paspoort (bladzijde met de foto);
 • Kopie van de vluchtgegevens of vliegticket;
 • Twee dezelfde en recente pasfoto’s (zwartwit of kleur);
 • Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.

Goedkoop Vliegticket naar Bangkok!

Toeristenvisa Thailand

Er zijn twee soorten toeristenvisa verkrijgbaar:

– Single Entry: één inreis van 60 dagen
– Multiple Entry: drie inreizen van 60 dagen*

Met het Multiple Entry visa mag je driemaal 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Na 60 dagen dien je het land te verlaten. Je kunt Thailand vervolgens weer binnenreizen om een nieuwe periode van 60 dagen te activeren.

Toeristenvisum Single Entry 60 dagen

 • Voor de aanvraag van het Single Entry Toeristenvisum van 60 dagen dien je te voldoen aan bovenstaande eisen.
 • Daarnaast moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer je Thailand binnenkomt. Om te voorkomen dat de geldigheid van het visum vervalt, dien je binnen 90 dagen Thailand in te reizen.
 • De kosten voor dit visum zijn € 30,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk).

Toeristenvisum Multiple Entry 3 x 60 dagen

Let op: in Nederland kun je alleen in Den Haag een Multiple Entry Visa aanvragen. In België kan het zowel in Antwerpen als in Brussel.

 • Voor de aanvraag van het Multiple Entry Toeristenvisum van 3 x 60 dagen dien je te voldoen aan bovenstaande eisen.
 • Daarnaast moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer je Thailand binnenkomt. De geldigheid van het visum om Thailand binnen te reizen is 90 dagen.
 • Kopie bankafschrift met een positief saldo van ongeveer 5.500 euro (200.000 baht).
 • Werkgeversverklaring (indien zelfstandige kopie van KvK niet ouder dan 6 maanden).
 • Kopie van de ticket van de 1ste uitreis uit Thailand (vliegtuig/trein/boot/bus enz.)
 • Kopie van de eerste hotelovernachting in Thailand.
 • De kosten voor het visum zijn € 150,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk.
 • Zo vraag je een toeristenvisum aan voor Thailand; stap voor stap uitgelegd.


  Paspoort afgeven bij douane

  Visumoverschrijding

  Een visumoverschrijding van één dag wordt vaak door de vingers gezien. Een visumoverschrijding van meerdere dagen kost je al snel 500 tot 1.000 baht per dag. Neem geen risico’s en zorg dat je je netjes aan de regels houdt.

  Voor vrijwilligersvisa, werkvisa en pensionado visa verwijzen we je graag naar de websites van de de Thaise Ambassades en Consulaten of naar het visumbureau E-visums.

  Visum Thailand verlengen in Thailand

  Ook is het mogelijk je visum eenmalig te verlengen in Thailand, zonder het land te hoeven verlaten. Je kunt je visum verlengen met 30 dagen. Dit kan bij een Immigration Office in onder andere Bangkok, Chiang Mai en Koh Samui. Hoe je dat precies moet doen? Dat lees je hier.

  E-visums regelt het voor je

  Heb je geen zin of tijd om een visum voor Thailand te regelen? Dan bevelen we je E-visums.nl aan. E-visums is een digitaal visumbureau dat gespecialiseerd is in het verzorgen van visa voor landen van over de hele wereld. Dus ga je naar Thailand en blijf je langer dan 30 dagen, neem dan even contact met ze op en zij regelen alles voor je!

  Heb je nog vragen over het Thaise visum? Laat een reactie achter!

  766 reacties

  1. Amber schreef:

   Beste,
   Momenteel ben ik op exchange in Bangkok en heb ik een studentenvisum. Mijn studentenvisum verloopt op 8 november 2019. Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk hoe ik mijn visum kan verlengen. Is het verplicht dat ik naar immigration office moet gaan om mijn visum te verlengen of kan ik ook het land uit en weer terug komen?

   Graag hoor ik van jullie.

   Alvast bedankt!

   Groetjes,
   Amber

  2. Harley schreef:

   Beste Mariska van Brederode,
   Op 16 december 2019 vertrek ik naar Thailand en verblijf 5 nachten in Bangkok. Hierna vertrek ik met een retour vliegticket naar Cambodja voor een rondreis van 22 december 2019 tot 9 januari 2020. Na deze rondreis kom ik via de luchthaven op 9 januari Thailand weer binnen voor een verblijf tot 14 januari 2020.
   Al met al een reis die nog geen 30 dagen duurt. Moet ik dan toch een visum voor de 2 binnenkomsten voor Thailand aanschaffen?

  3. Anouk schreef:

   Hoi, ik wil graag een visum aanvragen van 60 dagen en deze verlengen met 30 dagen als ik in Thailand ben. In de eerste 3 weken ga ik reizen en daarna ga ik vrijwilligerswerk doen voor 2 maanden + nog 2 weken reizen in Thailand. Kan ik in de eerste 3 weken bijv. ook naar Cambodja of Maleisië reizen zonder dat mijn 60 dagen vervallen? Of vervalt dit zodra ik het land uitreis en krijg ik dan bij binnenkomst dus een visum van 30 dagen ipv de 60 dagen die ik had? Alvast bedankt! Groetjes, Anouk

   • Hoi Anouk,

    Zodra je Thailand uitreist vervalt je visum; ongeacht of je je entry wel of niet hebt verlengt. Toch kun je wel gewoon Combodja bezoeken, want bij terugkeer naar Thailand ontvang je bij de grens een visumvrije entry van 30 dagen. Ook deze entry kun je verlengen met 30 dagen, mocht dat nodig zijn.

    Officieel mag je trouwens geen vrijwilligerswerk doen met een toeristenvisum, hoewel het wel veel gebeurt. Met een Non-Immigrant O Visa mag dat wel. De organisatie bij wie je vrijwilligerswerk doet kan wanneer het ontdekt wordt een boete krijgen, en het kan ook gevolgen hebben voor jou zelf. Mocht je vragen hebben kun je het beste even contact opnemen met de organisatie bij wie je vrijwilligerswerk gaat doen.

    Veel plezier 🙂

  4. Tintin schreef:

   Een kleine vraag. Ik ben tot 7 mei in Azië. Ik kom in Thailand aan op 6 oktober, zou dan, rond 3 december naar Cambodia gaan voor enkele dagen, terug naar Thailand gaan. Begin februari vleigen naar Kuala Lumphur, en dan 2-3 dagen later weer terug.

   Theoretisch is dat dan 3 x 2 maanden. Maar ids het visum dan nog geldig voor de laatste 2 maanden? Het laatste deel van mijn reis, heb ik laat ik even simuleren, een visum gehad op 15 september, eerste maal GEBRUIKT op 6 oktober. Als je er van uit gaat dat de 6 maanden beginnen te lopen op 15 september, dan heb ik geen 2 maanden meer in Thailand tot het visum is verlopen. Of gaat men er van uit, dat met een METV visum, zolang dat binnenkomst binnen die 6 maanden gebeurd, ik sowieso elke keer recht heb op 60 dagen?

   • Hoi Tintin,

    Ik heb op papier geprobeerd je vraag te ontcijferen, laat het me weten als je hierna nog vragen hebt 😉 .

    Als je een single entry visum hebt, vervalt deze wanneer je op 3 december het land verlaat.

    Als na je bezoek aan Kuala Lumpur Thailand weer inreist, ontvang je bij de grens een visumvrije entree van 30 dagen. Die kun je lokaal bij een immigration office verlengen met 30 dagen zodat je weer 2 maanden (60 dagen) in Thailand kunt verblijven.

    Een METV aanvragen is dus niet per se nodig voor de plannen die jij hebt; tenzij je geen zin hebt om in Thailand langs een immigration office te gaan.

    Groetjes, Mariska

  5. Nikki schreef:

   Hoi Sander,

   Ik wil eigenlijk 3 maanden in Thailand blijven. Nu zit ik met het volgende plan: binnenkomen met visumvrije entree. Na 30 dagen een visa run maken. Dan weer binnen komen met een visumvrij entree om deze vervolgens te verlengen bij een immigration office? Is dit mogelijk?

   Bedankt en groetjes,
   Nikki

  6. Tessa schreef:

   Hoi!!
   Op 3 september vlieg ik samen met mijn zus naar Bangkok. Nu vliegen wij op 9 oktober vanuit Kuala Lumpur naar Soerabaja. Wij willen vanuit Krabi over land naar Maleisië. Uiteraard binnen de 30 dagen. Wij hebben echter nog niet precies een idee op welke dag dit zal zijn dus willen liever nog geen treinticket o.i.d. boeken. Wij vliegen met Turkisch Airlines. Hebben jullie enig idee of wij toch een treinticket moeten boeken, zodat wij aan kunnen tonen dat wij binnen 30 dagen Thailand verlaten of is onze vlucht op 9 oktober vanuit Kualu Lumper genoeg bewijs?

   Ik hoor het wel, thanks!:)

  7. Jeffrey schreef:

   Kan ik een single entry visum verlengen met 30 dagen?

  8. Davinia schreef:

   Hallo! In december ga ik naar Thailand voor een duikopleiding van 4 weken, mogelijk oplopend tot 8 weken. Een single entry 60-dagenvisum zou dus een goede optie zijn (met evt nog een keer verlengen als ik daar ben). Het probleem is alleen, dat ik bij de aanvraag voor dit visum al een vliegticket moet laten zien. Deze heb ik nog niet, omdat ik al in november start met reizen en ik dus nog niet precies weet waarvandaan ik naar Thailand vlieg (ik wil nog niet alles vastleggen van tevoren). Kan ik dit op een andere manier regelen? Of moet ik toch al een ticket boeken?

   En, als ik een ticket boek: maakt het dan uit naar welk (internationaal) vliegveld ik in Thailand ga? Iets anders waar ik over nadacht: ik kan natuurlijk een ticket boeken voor de visumaanvraag, en die daarna annuleren. Of worden de vluchtgegevens vastgelegd, en is het visum alleen geldig als ik ook daadwerkelijk met die vlucht Thailand binnenkom?

   Vragen, vragen… Ik hoor graag hoe jullie hierover denken, alvast bedankt!

  9. Leonie schreef:

   Hallo,

   Ik ga eind oktober 3 maanden naar Azie. Ik begin in Thailand en blijf daar 2,5 week. Ik kom 2 maanden (61dagen) later vanuit Cambodja terug naar Bangkok (met bus) om een vlucht te pakken naar Filipijnen. Wat voor soort visum heb ik nodig?

   Groetjes,

   Leonie

  10. Roos schreef:

   Beste,

   Ik wil eind september een enkeltje richting Bangkok boeken en vanuit daar over land naar laos, cambodja, vietnam en maleisie, en nog verder reizen. Bij aankomst krijg ik gewoon een visumvrij entry toch?Tussendoor kom ik dan meerdere keren in thailand. Ik heb geen vertrek ticket dat ik thailand / en bij de overige landen weer uit ga. Is dit een risico? Wordt hiernaar gevraagd op schiphol/bangkok?
   Wat is handig om te doen?

   • Hi Roos,

    Je krijgt een gratis visumvrije entree voor 30 dagen in Thailand. Dit mag je 2x per kalenderjaar over land doen. Met het vliegtuig zit er geen echte max. aan.

    Op schiphol kun je aangeven dat je een langere reis gaat maken en dat je meerdere landen gaat bezoeken. Dit is eigenlijk nooit echt een probleem. In het ergste geval moet je op schiphol een ticket Bangkok – Kuala Lumpur boeken. Maar ga daar niet van uit.

    Groetjes, fijne reis,
    Mariska

  11. jan schreef:

   Hallo,

   Ben vorige jaar naar thailand gegaan met een jaar visum, goedgekeurd door de Ambassade in Den Haag( ben ouder dan 50 jaar), normaal moet je nog wel om de 90 dagen de grens over. Ben nu na 90 dagen naar de Immigration kantoor in Bangkok geweest, daar heb ik na een betaling, een jaarvisum gekregen die tot februari 2020 geldig is. Er staat eem stempel in mijn paspoort met die datum. Ik ga nu in november 2019 weer naar thailand toe voor 6 maanden, dan die visum nog geldig. Nu is mijn vraag kan ik na februari 2020 weer dit visum verlengen voor 90 dagen bij de Immigation Kantoor in Bangkok.??

   • Hi Jan,

    Wij weten heel veel van het normale toeristenvisum. Dit soort visa hebben wij helaas niet zoveel verstand van, daarom durven we er niet in te adviseren.

    Wellicht kun je hier bij het Thaise consulaat bij terecht!

    Groetjes, succes,
    Mariska

  12. Emiel schreef:

   Hey,

   Wat een overzichtelijke en duidelijke website.
   31 augustus vlieg ik naar Bangkok (aankomst 1 september) tot 20 november. Retourvlucht is geboekt.
   Alleen wanneer ze hier op het vliegveld naar zullen vragen, is het aantal dagen meer dan 60 (81 dagen).

   1) Probleem is dat we ook naar Cambodja, Vietnam en Laos gaan. We komen dan via Laos (via het land) weer Thailand. Krijgen we dan weer een 30 dagen visum?

   2) We blijven deze periode langer dan 30 dagen dus zullen dit moeten verlengen bij de immigration office. Klopt dit?

   3) krijgen we problemen bij aankomst in Thailand omdat ons vliegticket pas terug gaat na 80 dagen?

   4) wat raadt je aan om te doen qua kosten en visums?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Emiel,

    1) Ja, dat mag je 2x keer per kalender jaar doen. Je krijgt dan een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

    2) Deze kun je eenmalig verlengen met 30 dagen bij een immigration office in Thailand inderdaad.

    3) Nee, in Thailand kijken ze daar sowieso niet naar. Daar kijken ze alleen naar bij de uitreis (of je wel netjes binnen je visum gebleven bent).

    4) Voor Thailand is het gratis, behalve de visum verlenging van 1940 baht. Laos en Cambodja koop je volgens mij gewoon aan grens voor $30 US Dollar en voor Vietnam moet je wel voorafgaand een visum regelen. Maar dat kan volgens mij ook in Bangkok.

    Hopelijk is het duidelijk zo. Groetjes, fijne reis,
    Sander

  13. Ellen schreef:

   Hallo,
   Ik ben begin dit jaar in Thailand geweest en had toen een toeristenvisum en daar ook verlengd voor 30 maanden. In totaal dus een visum van 90 dagen gehad. Nu over 2,5 week ga ik opnieuw naar Thailand voor 3 weken. Is dit wel toegestaan om nu naar Thailand te reizen? Ik heb nu toch geen visum nodig?

   Groetjes Ellen

  14. Maartje schreef:

   Hallo!

   Ik ga toeristen visum mulitply entry aanvragen (3x 60 dagen). Binnen welk termijn kan ik deze 3x 60 dagen ‘ gebruiken’ ? Wanneer is deze niet meer geldig? Ik ga namelijk eerste 2 maanden naar Bali en Filipijnen en dan pas naar Thailand.

   MVG Maartje

   • sacha schreef:

    mij is verteld zodra de aanvraag goedgekeurd is zal het visum 6 maanden geldigheid hebben. met elke keer dat je het land inreist (onbeperkt) je max 60 dagen mag blijven. 3x 60 dus als je al die tijd in thailand bent. maar als je eerste naar bali en flipijnen gaat loopt je visum voor thailand al. eerste keer dat je in thailand dus land zal je visum officieel al 2 maanden geldigheid verlopen hebben. maar wat je dan doet is net voor einde van die 6 maanden geldigheid in en uit thailand reizen. een dagje naar cambodja casino bijvoorbeeld. dan bij entree van thailand terug heb je nog een paar dagen geldigheid van je visum. als je dus intreed krijg je een 60 dagen stempel. omdat je binnen je termijn het land weer in gekomen bent.
    je kan me altijd mailen op sacha.urban@hotmail.com als ik het niet goed uitgelegd heb om te begrijpen.
    de manier zoals het hier gezegd word klopt namelijk niet helemaal meer.

  15. Rob schreef:

   Heb je ook een terugticket nodig als bewijs dat je Thailand verlaat zonder visa of kun je ook een enkel ticket kopen en zorgen dat je alsnog een visum aanvraagt in Thailand of bijvoorbeeld het land verlaten?

  16. Sylvia schreef:

   Hallo,
   Wij vliegen eerst naar Hong Kong waar we een paar dagen blijven en van daaruit naar Thailand en na 3 weken terug via Hong Kong voor nog een paar dagen. Hebben wij hiervoor iets extra nodig qua formaliteiten of visum? Thanks!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Sylvia,

    Voor Thailand krijg je gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen bij aankomst op de luchthaven.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  17. Suus schreef:

   Hoi, ik ga in september 2 weken vrijwilligerswerk doen in Chiang Mai. De organisatie geeft zelf aan dat ik ook op een toeristenvisum mag komen en dat alle vrijwilligers dat doen. Alleen lees ik dat je kan worden opgepakt en vastgezet als je geen werkvisum hebt. Klopt dat? Wat kan ik het beste doen? Ik kan namelijk niet vinden wat voor visum ik dan zou moeten aanvragen en volgens mij moet je dan ook heel veel aanleveren? Ik zat zelf te denken om een visum bij aankomst te regelen, gewoon die voor 30 dagen en nu alvast een ticket naar Laos te boeken. Wat is jullie advies? Groetjes, Suus

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Suus,

    Dat is helaas vaker het geval. De meeste mensen doen stages of vrijwilligerswerk op een toeristenvisum. Dat mag eigenlijk niet, maar toch gebeurt het. Volgens mij kan de organisatie juist een grote boete krijgen als dat wordt ontdekt. Wellicht vormt het voor jou ook een risico.

    Kijk maar even wat goed voelt.

    Bij aankomst krijg je gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je ook weer verlengen met 30 dagen bij een immigration office;
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  18. ram schreef:

   wat voor visa is nodig voor 4 maanden stage in Bangkok ?

  19. Wouter Padberg schreef:

   Hi Sander!

   Ik kom 13 Juli aan in Bangkok en zal de 15e van Augustus weer terugreizen naar Nederland vanuit Thailand. 33 dagen dus. Ik heb geen visum geregeld en ben daar nu ook te laat voor. Wat stelt u voor dat ik doe? Kan ik gewoon aankomen op Brussel Airport en vertrekken? Waar moet ik bij opletten als ik aankom op Bangkok airport? Ik had begrepen dat, zolang ik mijn 30 dagen vrije visum in Thailand ga verlengen, dat er niets aan de hand is? Geven ze me wel een 30 dagen visum als ze zien dat ik enkel een retour heb geboekt (met 33 dagen daartussen?)

   Hoop dat je me kan helpen!

   Groetjes,

   Wouter

  20. Cleo schreef:

   Beste Sander en Mariska,

   Wij vertrekken deze zomer voor het eerst naar Thailand. Onze vliegtickets naar Bangkok waren al geboekt toen we beseften dat we graag eerst naar Chiang Mai zouden gaan en dus een ticket bij moeten boeken, echter met een andere maatschappij. Volgens de maatschappij dienen wij hierdoor eerst uit de beveiligde zone te gaan en dan terug volledig opnieuw in te checken. Hoeveel tijd denken jullie dat er nodig is tussen het uitstappen van het eerste vliegtuig (ophalen bagage / controle paspoort? / …) en het bereiken van de terminal voor het tweede vliegtuig op de luchthaven van Bangkok? Is 3u haalbaar volgens jullie?

   Dank alvast voor jullie mening!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Cleo,

    Drie uur is zeker haalbaar.

    Dubbel-check ook zeker om welke luchthavens het gaat. Bangkok heeft twee internationale luchthavens: Suvarnabhumi (waar je aankomt wanneer je van bijv. Schiphol vertrekt) en Don Muang Airport.

    Groetjes,
    Sander

  21. sacha schreef:

   hoi. ik heb een vraagje.
   na al een paar keer naar thailand te zijn geweest en daar mijn liefde heb leren kennen wil ik nu van sept tot maart naar thailand. soort van proef samenwonen en alles regelen voor een emigratie van hem naar nederland.
   Nu wil ik in die 6 maanden ook leuke tripjes doen naar andere landen bijv indonesie.
   als ik een triple entry visum regel. dan snap ik dat ik dus elke 60 dagen 1 keer over land of zee of via een kantoor mijn visum moet verlengen.
   maar wat gebeurt er als in zeg de eerste 30 dagen een aantal dagen het land uit ga. als ik terug kom heb ik dan toch nog een visum van 30 dagen geldig? of begint mijn visum dan opnieuw en heb ik van de eerste 60 dagen maar 30 dagen gebruik kunnen maken?
   sorry klinkt misschien logischer in mijn hoofd dan nu in tekst.
   kan ik met een triple entry visum tussendoor ook gewoon reizen wat ik wil. zelfs al zouden we elke weekend naar een ander land gaan? of mag ik eigenlijk maar 3 keer het land uit als ik de 6 maanden visum wil houden?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Sacha,

    Je krijgt 3 x 60 dagen. Als je tussendoor het land verlaat dan is die visumperiode ook meteen afgelopen. Je kunt je dagen niet verdelen. Dus of je nu 1 dag in Thailand blijft of 60. Het telt als één periode.

    Groetjes, hopelijk is het duidelijk,
    Sander

    • sacha schreef:

     ohhh is dit zeker? want op internet staat juist multientry is onbeperkt voor 6 maanden. zelfs nog te verlengen naar 9 maanden als je die 30 dagen elke keer zou pakken. dit zou betekenen zoals jij het zegt dat als ik nu die multi entry regel ik letterlijk maar twee keer thailand uit kan reizen. 1 keer bij binnenkomst en twee keer over de grens om de nieuwe 60 dagen te krijgen.
     wat voor visum moet ik dan regelen als ik 6 maanden naar thailand wil maar ik wil onbeperkt, wanneer ik en mijn thaise man dat willen bijvoorbeeld weekendje weg, het land in en uit.
     heb namelijk familie en vrienden in zowel bandung (indonesie) en kuala lumpur (maleisie) wonen en we willen eigenlijk ook nog naar cambodja en misschien vietnam

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Sacha,

      Je kunt inderdaad zelfs 3 x 90 dagen = 270 dagen in Thailand verblijven, waarbij je dus twee keer tussendoor het land verlaat. Dit kun je dus doen als je het verlengt bij een immigration office.

      Als je het land verlaat dan vervalt dat visumdeel. Dus je kunt het beste uitstapjes naar andere landen inplannen op de 90e dag van je visum om er maximaal gebruik van te maken. Als je al na een paar dagen het land verlaat dan vervallen de dagen op dat visum en gaat er een nieuwe visumperiode in.

      Dit hebben we zelf al een aantal keer gedaan, daarom weten we hoe het in de praktijk werkt.

      Groetjes,
      Sander

      • sacha schreef:

       wat mij dus nu is uitgelegd dat je een visum krijgt voor een half jaar. vanaf moment van goedkeuring. binnen dat half jaar kan je dus in en uit thailand reizen wat je wilt. maar met een max van 60 dagen verblijf in thailand. elke keer zal je een nieuwe stempel krijgen voor 60 dagen. als je eerder weg gaat prima. zodra je weer het land binnen komt krijg je dus weer een nieuwe stempel voor 60 dagen omdat ze zien dat je dus een visum van 6 maanden geldigheid hebt. daarom vroeg ik het dus aan jullie. een multi entry visum met onbeperkt reizen in thailand.
       zoals jullie het zeiden zou het dus niet onbeperkt zijn maar maar 2 keer op een trip kunnen gaan.
       misschien meerdere visums waardoor je een vergissing maakte?

  22. Sara schreef:

   Hoi!
   Ik vlieg 4 juli naar Thailand, en ik kom er 5 juli aan. Ik vlieg 4 augustus weer naar Nederland. Ik twijfel of ik nou 30 of 31 dagen in Thailand ben en of ik dus een 60 dagen visum nodig heb. Of kan ik overstay betalen als ik 1 dag extra ben? En hoe werkt dat precies?
   Alvast bedankt!

   Mvg
   Sara

   • Bastiaan schreef:

    Hey Sara,

    Ik heb hetzelfde twijfelgeval met 30-31 dagen. Heb je hier antwoord op gekregen? Zou je me dan kunnen mailen naar b.merlet@hotmail.com

    Mvg

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Sara,

    Een dag overstay wordt door de vingers gezien. Maar omdat je 5 juli aankomt in Thailand ben je in totaal 30 dagen in Thailand. Geen probleem dus. Je hoeft niets te regelen 🙂

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  23. Romy schreef:

   Beste Sander en Mariska,

   Wij vertrekken voor morgen voor iets minder dan een maandje naar Thailand (minder dan 30 dagen), hebben wij dan ook pasfoto’s nodig voor het ‘vrije visum”?
   Wij hebben heel veel aan jullie website gehad overigens, bedankt daarvoor 🙂

   Groetjes Romy

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Romy,

    Pasfoto heb je niet nodig (zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt). Je krijgt gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen door middel van een stempel in je paspoort.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  24. Amber schreef:

   Hi,

   Ik ga binnenkort voor ongeveer een half jaartje studeren in Thailand. Welke visum is voor mij het best om aan te vragen?

   Bedankt!

   Groetjes,
   Amber

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Amber,

    Wellicht dat je een ED-visum krijgt via je studie. Daar moet je zeker even achteraan.

    Anders moet je een Multiple Entry Toeristen visum aanvragen in Den Haag.

    Groetjes, succes,
    Sander

  25. Inge schreef:

   Hi Sander & Mariska,
   We hebben een vliegticket geboekt van 22 oktober t/ m 31 december Thailand.
   Op 20 november vliegen we naar Myanmar en vliegen 29 november terug naar Thailand.
   Op 11 december vliegen we naar Vietnam en 27 december vliegen we terug naar Thailand tot 31 december.
   Bij deze mijn vraag, hebben we toch een visum nodig?
   Alvast bedankt.
   Met vriendelijke groeten, Inge

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Inge,

    Je krijgt telkens een gratis visumvrije entree voor 30 dagen als je Thailand binnenkomt. Als je daarover heen gaat kun je je visum verlengen in Thailand met 30 dagen bij een immigration office:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Kijk dus goed wanneer je wel of niet moet verlengen.

    Je hoeft voor Thailand dan niets van tevoren te regelen.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

    • Inge schreef:

     Hi Sander, fijn om te weten dat we niets hoeven te regelen vanuit Nederland. Bedankt voor jouw antwoord. Groetjes, Inge

    • Lisanne schreef:

     Dag Sander,

     Waarom is hiervoor dan geen multiple entry visum nodig?

     Ik heb retour Bangkok geboekt en ga binnen die maand (29 dagen) ook 1x naar Laos (via land) en moet dan dus weer terug THailand in (via vliegtuig denk ik). Kan ik voor die keer dat ik opnieuw Thailand in kom dus een nieuwe van 30 dagen krijgen? Of moet ik toch multiple entry?

     Groet,,
     Lisanne

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Lisanne,

      Je kunt een Multiple Entry aanvragen, maar dat is niet nodig.

      Je krijgt gewoon weer een nieuwe gratis visumvrije entree voor 30 dagen wanneer je Thailand weer binnenkomt.

      Groetjes, fijne reis,
      Sander

  26. MARA schreef:

   Hallo,

   Ik ben Thailand ingekomen op 21 april en bij het immigratiekantoor verlengt voor 30 dagen. Nu loopt mijn visum af op 21 juni en ik wil graag nog een paar dagen blijven.. wat is de beste manier hiervoor? Ik moet daarna weer terug naar Thailand op 1 augustus om te vliegen vanaf Bangkok naar Nederland. Help! 😁

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Mara,

    Dan moet je het land even uit. Retourtje Bangkok – Kuala Lampur bijvoorbeeld. Dan krijg je weer 30 dagen bij binnenkomst in Thailand.

    Retourtjes zijn best betaalbaar. Check de prijzen hier.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  27. Samantha schreef:

   Hi Sander en Mariska,

   Ook ik heb een vraag met betrekking tot een benodigd visa in Thailand.
   Ik kom 10 juli aan in Thailand en vertrek 10 augustus weer uit Thailand.
   Dit is in totaal 32 dagen, denken jullie dat hier moeilijk over gedaan wordt? Of moet ik toch echt een visa aanvragen?

   Alvast bedankt!!!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Samantha,

    Bij 32 dagen is het niet verstandig om het zo te laten.

    Je kunt drie dingen doen:

    – Single Entry toeristenvisum aanvragen in NL.
    – Visumvrije entree van 30 dagen met 30 dagen verlengen in Thailand.
    – Een uitstapje maken naar een ander land tijdens je bezoek – bijvoorbeeld Maleisie.

    Groetjes, succes,
    Sander

  28. Marc schreef:

   stel je maakt een trip van 17 juli aankomst Bangkok en vertrekt op de 16 augustus vanuit Bangkok. Tussen door bezoek je Cambodja en Vietnam. Hoe zit dit met het visum?

   • Tomas schreef:

    Hoi Marc,
    Ik had iets soortgelijks (maar Laos ipv Vietnam). Bij aankomst op de luchthaven krijg je een arrival/departure card. Ik heb die gewoon ingevuld, inclusief het nummer van de vlucht terug. Dat controleerde de beambte niet eens, stempel in het paspoort en klaar. En toen ik Thailand uit ging, deden ze er ook niet moeilijk over dat ik dat met een bus deed in plaats van met het vliegtuig. Dus je kan gewoon zo’n gratis visum vrije entree doen.

  29. Pam schreef:

   Hai!

   Ik vlieg 27 juni vanaf Amsterdam naar Bangkok (ik kom de 28e aan op Bangkok) En vlieg 27 juli weer terug.
   Van 28 juni tot 27 juli is 30 dagen. Nou vroeg ik mij af of ze de 30 dagen berekenen op 27 juni (heenvlucht) of 28 juni (aankomst).

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Pam,

    Ze berekenen het op de dag van binnenkomst in Thailand. Dus geen probleem!

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

    • Jacqueline schreef:

     Hallo Sander,

     Ik heb precies dezelfde situatie als Pam hierboven. Ik vlieg 26 september 2019, kom 27 september aan in Bangkok en vertrek 26 oktober. 27 sept. tot 26 okt. is precies 30 dagen.

     Kan ik uit jouw reactie hierboven opmaken dat ik dus helemaal niks hoef te regelen qua visum? Of is er alsnog een ander document wat je dan moet regelen.

     Alvast bedankt en sorry als dit een beetje een domme vraag is, ik ga voor het eerst alleen reizen en ik vind het allemaal een beetje spannend.

     Groetjes, Jacqueline

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Jacqueline,

      Geen enkel probleem.

      Je ontvangt een gratis visumvrije entree voor 30 dagen en die gebruik je helmaal. Geen probleem dus. Vaak worden 31 dagen ook nog door de vingers gezien.

      Je hoeft dus niks te regelen voor vertrek. Alleen zorgen dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij binnenkomst in Thailand 🙂

      Groetjes, fijne reis, komt goed,
      Sander

      • Jacqueline schreef:

       Hoi Sander,

       Super! Dankjewel voor je snelle reactie!
       Echt heel erg fijn dat jullie zo behulpzaam zijn op deze site ☺️

       Groetjes, Jacqueline

   • Luis schreef:

    Altijd de aankomstdag , de dag dat je het land binnenkomt

  30. Andre schreef:

   Ha,
   Een vraagje over het visum. Wij hebben een retourticket waar 39 dagen tussen zitten.
   Uit de verschillende reactie op deze website dacht ik het volgende te begrijpen :

   1. Zorg bij binnenkomst vanuit NL voor een retourticket en zorg voor een bewijs van hotel overnachting -> dan ontvang je een visum-on-arrival voor 30 dagen
   2. Geef bij binnenkomst wel aan dat je 39 dagen verblijft en in tussentijd naar een buurland gaat of een verlenging voor het visum aanvraagt
   3. Terug over land ontvang je tegenwoordig ook een visum van 30 dagen

   Hebben we dit nu helemaal goed begrepen?

   Alvast bedankt!

   Andre

   • Hi Andre,

    Bijna 🙂

    Je ontvangt namelijk geen visum on arrival maar een gratis visumvrije entree van 30 dagen.

    Bij binnenkomst in Thailand zullen ze niks vragen wat betreft je plannen; wel bij het inchecken op Schiphol bijv.

    Maar je geeft aan dat je weet dat je 30 dagen krijgt en dat je gaat verlengen of naar een buurland gaat.

    Terug over land krijg je inderdaad een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Dat kun je 2x per kalenderjaar doen.

    Groetjes,
    Mariska

    • Andre schreef:

     Super bedankt Mariska

    • Bianca schreef:

     Hallo Mariska, bij ons een zelfde situatie.

     Tussen aankomst en vertrek 37 dagen.
     Bij navraag bij het reisbureau heeft ons geprobeerd ons flink bang te maken (controles op straat, gevangenisstraffen enz..) en adviseerde ons om toch maar voor de zekerheid een visum aan te vragen in Nederland. Ik heb hierbij mijn twijfels, en bovendien ga ik qua tijd het visum in Nederland regelen niet meer halen ben ik bang. (vertrek over 1 week)

     Ik vlieg vanuit Frankfurt. Ik weet niet hoe men daar met deze situatie omgaat.

     Nu had ik ergens gelezen dat je een uitreisticket naar het buurland moet kunnen overleggen. Ik weet echter nog niet op welke dag ik naar het buurland wil…. heb je hier een oplossing voor? Wij gaan met 4 personen, dus een ticket dat we niet gaan gebruiken loopt als snel in de papieren.
     Ik ben best bereid een goedkoop ticket te kopen voor een korte afstand de grens over…

     • Hi Bianca,

      Dit moet geen probleem zijn. In het allerergste geval moet je dus op de luchthaven van Frankfurt een enkele reis het land uit boeken.

      Maar je geeft gewoon aan dat je je visumvrije entree met 30 dagen verlengt.

      Groetjes, fijne reis,
      Mariska

  31. Ajay schreef:

   Hoi

   Ik wil met een vriend van mij gaan backpacken in Bangkok voor 3 maanden is dat haalbaar
   Bedoel kan ik 3maanden daar verblijven met visum uiteraard ?

   Groet Ajay

   • Hoi Ajay,

    Dat kan. Je kunt dus een Single Entry visa aanvragen die 60 dagen geldig is en deze in Thailand verlengen met 30 dagen bij een Immigration Office. Tussendoor hoef je het land dan niet te verlaten. Meer informatie staat hierboven 🙂

    Groetjes, Mariska

  32. Jorrit schreef:

   Hi Sander, ik wil minimaal een jaar in Thailand gaan wonen (ben 41 jaar) en ga niet werken. Weet jij misschien een optie hoe ik dit kan realiseren zonder dat ik veel heen en weer moet vliegen tussen verschillende landen. Heb zelf het internet al afgespeurd maar geen ideale oplossing kunnen vinden. Vandaar dat ik bij het orakel “tipsthailand.nl” uitkom in de hoop dat jullie een goede tip hebben.

   Groet,
   Jorrit

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Jorrit,

    Haha ^^

    Zelf zijn we wel meer dan een jaar in Thailand geweest, dus het is haalbaar.

    Eerst een Multiple Entry Visum aanvragen. Kan ik Den Haag volgens mij.

    En iedere visumperiode met 30 dagen verlengen als je daadwerkelijk in Thailand bent.

    Dan kun je 3 x 90 dagen in Thailand verblijven. Dus na iedere 60 dagen verleng je je visum bij een immigration office. Na 90 dagen moet je even het land uit.

    Dan zit je op 270 dagen.

    Bij je laatste uitstapje ga je bijv. naar Laos. In de hoofdstad Ventienne kun je een Single Entry visum aanvragen waarbij je nog eens 60 dagen (-> 90 dus) in Thailand kunt verblijven.

    Tussendoor wel dus 4x je visum verlengen en 3x het land uit. Maar dan kun je wel een jaar in Thailand verblijven.

    Meer info over visum verlengen in Thailand:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Voilá 🙂

    Groetjes,
    Sander

  33. Layla schreef:

   Hoi

   Mijn man egyptisch en ik nederlands zijn beiden in nederland (hij werkt hier) mijn man heeft een eu verblijfsvergunning uit bulgarije onder familielid van eu citizen (eu route) ovb 2004/38 eg

   We willen eind juni naar Thailand kan hij een visum bij de thaise ambassade/consulaat in Nederland aanvragen? Ook al heeft hij geen officieel verblijf hier maar willen niet eerst nog terug n bulgarije

   Wat heeft hij hiervoor nodig?

   Moet hij een visum voor thailand?

  34. Frederique schreef:

   Hallo. Ik ben nu voor de tweede keer in Thailand dit jaar. Ik las dat dit het maximum is. Als ik over twee maanden weer naar Thailand zou willen, is dit dan mogelijk? Ik las ergens dat het wel kan maar ik bij binnenkomst moet betalen. Ergens anders las ik dat ik dit jaar niet meer het land in mag. Weer ergens anders laat ik dat het alleen mag als ik een visum aanvraag van tevoren (zo ja, welke?). Groetjes

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Frederique,

    Er zit alleen een maximum aan het binnenkomen over land in Thailand. Dat mag maximaal twee keer peer kalenderjaar.

    Via het vliegtuig zit er geen beperking aan.

    Groetjes,
    Sander

    • Joost schreef:

     Volgens Tourism Authority of Thailand zit er via het vliegtuig meer dan 2x Thailand binnenkomen wél een beperking aan. Onderstaand antwoord kreeg ik, nadat ik vroeg hoe het zat als ik voor de 3e keer per vliegtuig Thailand binnenkom:

     With reference to your inquiry, please be informed that Dutch passport holders may enter Thailand without a visa for 2 times per one calendar year, and can stay in this country for a period of not exceeding 30 days each time. Please make sure that you carry a valid passport with a validity of at least 6 months and evidence of sufficient spending of 10000 Bath per person or 20000 Baht per family.

     If you wish to enter Thailand after having already visited Thailand 2 times in one calendar year, you may have to contact a Royal Thai Embassy or a Royal Thai Consulate-General in any foreign country ( Cambodia ) to obtain a tourist visa before entering Thailand.

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Joost,

      Bedankt voor je reactie.

      Helaas is het zo dat veel verschillende bronnen weer wat anders zeggen.

      Wij hebben nog niet meegemaakt dat iemand of wijzelf werden geweigerd op de luchthaven nadat er al 2 keer een gratis visumvrije entree is gegeven.

      Voor zover wij weten kun je 2x via land Thailand binnenkomen per kalenderjaar en via het vliegtuig zit er geen maximum aan (tenzij je 30 stempels in je paspoort hebt staan).

      Net als het geldbedrag, dat hebben we nooit hoeven doen.

      We gaan het in ieder geval in de gaten houden.

      Groetjes,
      Sander

  35. Baram schreef:

   Goede dag, ik ga voor een periode van 25 dagen naar Thailand, binnen deze periode will ik per vliegtuig een 4 dagse reis maken naar Combodja, als ik terug reis naar Thailand, mag het land zonder visa binnen komen?

  36. Dylan Spijkerman schreef:

   Goeiedag,
   Ik heb een multiple entry visum voor Thailand die afloopt op 20 juni.
   Mijn vraag is als ik nou de 18e van juni naar bijv. Maleisië ga en zorg dat ik de 19e of 20e weer in Thailand ben. Krijg ik dan als nog 60 dagen? Of moet ik de 20e van Juni echt het land uit?
   Mvg Dylan

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Dylan,

    Ik weet niet zeker of ik je vraag goed intreperteer. Maar als ik het goed begrijp mag je tot 20 juni in Thailand verblijven en dat je nog 1 of 2 “keren” hebt waarbij je Thailand in mag reizen.

    Je hoeft niet perse de 60 dagen te besteden in Thailand. Waardoor je gewoon de 18e van juni (of eerder) Thailand verlaat. Als je dan Thailand weer binnenkomt dan krijg je weer een nieuwe periode toegewezen.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  37. Joke van Dokkum schreef:

   Hallo Sander en Mariska,

   We komen net terug van het consulaat in Amsterdam voor een toeristenvisum. Het blijkt dat er een nieuwe website is van het consulaat (de link op de site werkt dus niet meer). De nieuwe website heeft een streepje in te tekst. http://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl
   Google heeft het nog niet opgepakt.

  38. Andreas schreef:

   Hoi Sandar,

   De regels omtrent een visum zijn mij geheel helder, echter heb ik nog geen ervaring met reizen buiten Europa, enige idee waar ik mij kan inlezen over culturele verschillen maar ook wettelijke zaken. zoals bijvoorbeeld afgelopen jaar jongeren in Iran waren opgepakt om vanwege bepaalde dans bewegingen die daar niet geaccepteerd zijn, die hier geaccepteerd worden ondanks dat het ordinair is.

   Ik ben er van plan om te gaan en mij als een goede gast te gedragen in het land en dan ook aan te passen naar normen en waarden.

   Wettelijk bedoel ik dan omtrent verkeersregels, roken, dan normale zaken.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Andreas,

    Thailand heeft een hele andere cultuur dan die wij hebben.

    Eigenlijk hebben we alles beschreven in onze reisgids:
    Tips Thailand: Alles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand

    Hier hebben we al onze tips van jarenlange Thailand reizen gebundeld, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Zo is het verboden om een geldbiljet te verfrommelen in je zak of om er op te gaan staan als die wegwaait bijvoorbeeld. Dit omdat er een afbeelding van de koning op staat en die is heilig.

    Dit en meer praktische tips vind je in onze reisgids.

    Groetjes, fijne voorbereiding,
    Sander

  39. Dees schreef:

   Hoi, korte vraag over die 30 dagen visumvrij. Met aankomstdag op Krabi en vertrekdag zit ik exact op die 30 dagen. Gaan ze daar moeilijk over doen?

  40. Sven schreef:

   Hallo ik ben al 3 weken in Thailand geweest van. Het jaar . Nu wil ik van de zomer nog eens 2 weken . Moet ik dan een visum aanvragen ?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Sven,

    Als je Thailand binnenkomt via een luchthaven dan mag je onbeperkt Thailand binnenkomen. Je ontvangt dan telkens een gratis visumvrije entree van 30 dagen.

    Via een grensovergang over land (bijv. met de bus) mag dit maximaal 2 keer per kalenderjaar.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

    • Maartje schreef:

     Dag Sander,
     Op de site vh consulaat lees ik net dat het over land visum voor 15 dagen per keer is, geen 30. Is dat verouderde info?
     Dit staat er:
     Komt u Thailand binnen reizen over land,boot,trein fiets,auto,bus enz enz. en uw verblijf is korter dan vijftien (15) dagen aaneengesloten dan hebt u geen visum nodig.

     U mag tweemaal per kalenderjaar over land,boot,trein,fiets,auto,bus enz enz Thailand binnen reizen zonder visum met een maximaal verblijf van vijftien dagen aaneengesloten Dit geldt alleen voor toerisme

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Maartje,

      Voor zover wij weten is dit al ruim een jaar geleden veranderd.

      Onze laatste informatie is dat je 2 keer per kalenderjaar Thailand mag binnenkomen over land. Dan krijg je gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

      Groetjes,
      Sander

  41. Akin Guler schreef:

   Hi Sander en Mariska,

   Ik ga aankomende zondag op reis in Azie. Ik heb een retourtje geboekt van 10 maart tot 13 juni. In de tussentijd ben ik van plan om naar vietnam en indonesie te gaan. Ik blijf dus minder dan 30 dagen in thailand om vervolgens een maand in vietnam te blijven en als laatste richting indonesie te gaan. Vanuit indonesie vlieg ik weer terug naar Thailand om tegu te vliegen naar Nederland.

   Als ik het dus goed begrijp hoef ik geen visum aan te vragen, omdat ik 2x een visumvrije entree krijg. Klopt dit?
   En krijg ik daarnaast geen moeilijkheden op schiphol? Willen ze geen bewijs dat ik ook binnen de 30 dagen Thailand verlaat?

   Ik hoor graag van jullie! Top site!

   Gr.

   Akin

  42. Jan Rinse van der Wal schreef:

   Wij willen naar Thailand voor een periode van drie weken, tijdens deze periode willen we nog een paar dagen naar Myanmar en Cambodja. Hebben we hier nog extra zaken voor nodig betreffende de Thailand?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Jan,

    Voor Thailand ontvang je bij aankomst op de luchthaven van Bangkok een gratis visumvrije van 30 dagen. Als je Thailand over de grens binnenkomt (over land) dan krijg je wederom een gratis visumvrij entree voor 30 dagen. Over land mag dit twee keer per kalenderjaar. Via het vliegtuig zit er geen limiet aan.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  43. Floor schreef:

   Hoi!
   Ik ga in juni een reis maken van 7 maanden. Ik ga naar Amerika, Australië en Thailand.
   Het plan is om 2 maanden in Thailand te blijven. Ik lees op jullie site dat je wanneer je het visum voor Thailand hebt aangevraagd je binnen 90 dagen het land moet binnen treden. Maar omdat je verschillende documenten op moet sturen naar Nederland betekent dat dus dat ik dit visum in Australië moet regelen en dat is best wel lastig om op reis te doen denk ik. Weten jullie misschien nog een handige tip om dit visum te regelen?
   Alvast bedankt !

  44. Roos schreef:

   Hoi Sander en Mariska,

   Bedankt voor jullie handige tips en informatie over het visum in Thailand! Ik ben nu aan het rondreizen in Azië en ik hoor wisselende verhalen over het binnenkomen van Thailand met de bus. Ik vroeg mij af of jullie toevallig weten hoe het zit met de visumvrije dagen in Thailand als je Thailand voor de tweede keer met de bus binnenkomt. Heb je dan 30 dagen of 15 dagen?

   Alvast bedankt voor de hulp!

  45. Chantal schreef:

   Hallo! Ik ga komende maand naar Thailand.. Ik kom op 5 maart aan en vertrek weer op 3 april. Dit zijn exact 30 dagen. Val ik dan nog binnen de visumvrije entree? Of is dat TOT 30 dagen en dus de 30e dag niet meegerekend? Alvast bedankt!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Chantal,

    Geen probleem, je hoeft niets te regelen. Ook 31 dagen is prima en wordt door de vingers gezien.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  46. Marijke schreef:

   Hoi Sander, wat een superfijne site! Wordt zeer gewaardeerd!! Heb al heel wat antwoorden doorgespit als het om visums gaat, maar heb toch nog een paar vragen 😊
   Ik ga 3 maanden en een beetje op reis, voornamelijk in Thailand, maar wil de mogelijkheden open houden om buurlanden of andere landen te bezoeken. Wanneer ik terug vlieg naar Nederland wil ik dan ook open houden. Multiple entry kan ik dus niet aanvragen, omdat ik nu nog niet weet of en wanneer ik eventueel een ander land wil bezoeken:
   1) klopt dat?
   Het beste is naar mijn mening dat ik een single entry visum aanvraag voor 60 dagen:
   2) kan dit met een vliegticket enkele reis?
   Want datum dat ik vertrek kan ik dan niet vermelden op de visum aanvraag…
   3) En zo ja, wat moet ik dan toevoegen aan mijn visumaanvraag? Alleen een Engelstalige werkgeversverklaring om te laten zien dat ik vanaf een bepaalde datum (na dus 3 mnd en een beetje) weer werkzaam zal zijn?
   3) En moet ik, als ik na die 60 dagen single entry visum weer terug Thailand in kom (misschien wel 2x Thailand in wil omdat ik vanuit Thailand reisjes ga maken) opnieuw die werkgeversverklaring laten zien, omdat mijn terugreis naar Nederland nog niet bekend is? Kopieën meenemen?

   Algemene vraag over vliegticket aanschaffen:
   A) wat is goedkoper, enkel of retour ticket?
   Ik ga begin april naar Thailand en eind juni/ begin juli terug.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Marijke,

    1) Klopt.

    2) Nee, je hebt een vliegticket het land uit nodig. Dat kan een retour naar Nederland zijn, maar ook een enkele vliegticket naar bijv. Maleisie.

    3) Die werkgeversverklaring was eerst een voorwaarde, nu niet meer. Ik zal het daarom ook in het artikel gaan aanpassen.

    4) Hoeft dus niet. Je krijgt dan telkens weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen, die je eventueel weer met 30 dagen kunt verlengen in Thailand bij een immigration office. Zie:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    A) Retour ticket is in 95% van de gevallen goedkoper.

    Fijne reis, hopelijk is het duidelijk zo 🙂

    Groetjes,
    Sander

    • Marijke schreef:

     Sander, bedankt voor je antwoorden!
     Ik heb mijn keus maar gewoon gemaakt en een retourticket geboekt 😊😅 Minder gedoe met visum aanvraag dan ook.
     Wel mijn laatste vragen nu ik deze aan het invullen ben.
     Ik wil dus 60 dagen visum aanvragen. In Thailand zelf 30 dagen verlengen of als ik land uitga naar buurlanden, daarna terugkomen op een 30 dagen gratis visum.
     1) moet ik dan nu op mijn aanvraag 60 dagen invullen ookal zegt mijn terugvlucht dat ik later terugvlieg naar NL?
     2) Ik weet nu nog niet waar ik verblijf, moet ik nog uitzoeken. Kan ik ook een adres van een hostel opgeven zonder dat ik daar gereserveerd heb? (ik maak pas later een reservering dan dat ik mijn visum aanvraag doe namelijk)
     Alvast bedankt voor je hulp!

     Groetjes Marijke

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Marijke,

      1) Ja, je vult gewoon 60 dagen en vult in wanneer je daadwerkelijk terug vliegt.

      2) Volgens mij willen ze wel een reservering zien. Kun je ook doen via Booking. Deze kun je reserveren en kun je tot 48 uur voor aankomst kosteloos annuleren. Dan heb je dus een reserveringsbevestiging die je kunt uitprinten.

      Dit hostel in Bangkok kun je bijvoorbeeld tijdelijk reserveren: Here Hostel Bangkok.

      Groetjes, fijne reis,
      Sander

      • Marijke schreef:

       Sander, onwijs bedankt voor je antwoorden. Tof dat je voor iedereen de tijd neemt, echt super fijn!!😃👌🏻
       Tis Jungle Bungalows geworden op Koh Phangan 🌴
       In november zat ik in Here Hostel, super keuze inderdaad!
       Mocht ik nog tips willen ontvangen, weet ik je/jullie te vinden!

       Wanneer gaan jullie zelf weer of misschien zitten jullie er nu haha. Nou ook voor jullie fijne reizen gewenst

       Groetjes Marijke

       Groetjes

      • Sander Hillegers schreef:

       Hi Marijke,

       Oke top!

       Wij hebben momenteel een freelancer in dienst voor ons die de artikelen schrijft. Wij zorgen er voor dat het binnen de Tips Thailand normen en waarden valt 🙂

       Je kunt haar hier vinden:
       https://tipsthailand.nl/over/

       Momenteel zijn we in Nederland en daar blijven we ook voorlopig. Mariska is namelijk al een aantal maanden zwanger :).

       Groetjes, fijne reis,
       Sander

  47. Siënna schreef:

   Hoi Sander en Mariska!

   Jullie site is echt geweldig! Over 3 weken ga ik voor het eerst alleen backpacken.

   Ik ga 5 maart naar Thailand en vlieg 24 april weer terug naar huis. Maar ik wil misschien ook door Vietnam heen, staat nog niks vast!
   Als ik alles goed lees, kan ik dus of een gratis visum krijgen voor 30 dagen (ook als mijn terugvlucht langer duurt dan 30 dagen?) en deze na 30 dagen verlengen. Of een single entry voor 60 dagen aanvragen? Maar hoe zit het dan als ik terug naar Thailand terug wil vanuit Vietnam? Krijg ik dan geen problemen omdat het ‘single entry’ is? Of is er een speciale manier dit opnieuw aan te vragen?

   Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

   Groetjes Siënna

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Siënna,

    Mooie plannen!

    Iedere keer als je Thailand binnenkomt met het vliegtuig ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je ook iedere keer met 30 dagen verlengen.

    Als je er voor kiest om hier al een Single Entry toeristenvisum aan te vragen dan kun je gelijk 60 dagen in Thailand verblijven. Als je dan van Vietnam terug naar Thailand reist, ontvang je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

    Voor Vietnam moet je wel een visum van tevoren aanvragen. Dat kan ook in Bangkok volgens mij, maar dat weet ik niet zeker.

    Hopelijk is het duidelijk zo, fijne reis,
    Sander

  48. Wannes Van den Bossche schreef:

   Beste,

   Mijn vriendin en ik vertrekken dinsdag naar Thailand / Laos. Voor mij zal het de 3e keer zijn dat ik in Thailand rondloop, machtig mooi land. We gaan via Chiang Mai naar Laos en komen een dag of 10 later terug naar Thailand voor nog een paar dagen rust op een tropisch eilandje. Nadien vliegen we terug naar België. Door een goed geluk zal ik echter met een kameraad een kleine maand (eind maart) later terugvliegen naar Thailand voor nog een extra trip door het zuiden van Thailand. De 2e trip blijven we enkel in Thailand en heb ik niet de intentie voor het bv met Cambodja te combineren. In totaal zal ikzelf dus op korte tijd 3x in thailand zijn / binnenkomen. Ik beschik over een heen en retour ticket voor de eerste periode (feb – begin ma) en heb een nieuw heen en terug ticket voor de 2e trip (eind maart – mid april). Als ik de website goed lees kan ik via het vliegtuig onbeperkt het land invliegen maar op een andere site las ik dat je maar 2x per kalenderjaar het land kan binnenkomen.

   Heb ik zodoende een apart visum nodig of is dit niet van toepassing?

   Alvast bedankt voor jullie hulp!

  49. Tineke Gielis schreef:

   Ik reis van Kathmandu (Nepal)naar Chiang Mai in stap over in Don Mueang Airport bangkok,heb ik een overstap visum nodig!(Transit)
   En is dat zo hoe kan ik daar aan komen.

  50. Patricia schreef:

   Hallo,
   Ik heb een vraag. Ik wil deze zomer naar Bangkok vliegen op 30 juli en weer retour vanaf Bangkok op 5 september. Ik wil in deze weken ook heen en weer vliegen naar Bali om daar +/- 2 weken te verblijven. Moet ik van te voren een visum aanvragen? Alvast hartelijk dank voor uw reactie! Groetjes Patricia

  51. Linda schreef:

   Hoi,
   Ik wil graan backpacken in Azië. Ik wil aankomen in Thailand, na een paar dagen doorvliegen naar Myanmar en dan terug naar thailand over land. Daarna willen we nog naar laos en vietnam en vervolgens naar Nieuw Zeeland vliegen en vanuit daar weer terug naar Nederland. Als we de heenreis naar Bangkok boeken en de terugreis vanuit Nieuw Zeeland, is dit dan voldoende bewijs dat we weer weg gaan uit Thailand?

  52. Ilias schreef:

   Goed artikel! Ik weet dat ik zeker 30 dagen in Thailand wil verblijven maar weet niet of ik er langer zou verblijven. Vandaar dat ik enkel een heen ticket wil kopen. Ik ben zeker in welk hotel ik de eerste week ga verblijven maar voor nadien, wil ik pas beslissen wanneer ik daar ben. Nu volgens de website van het Thais consulaat van België moet je heen en terug ticket kunnen aantonen en kopie boekingen hotels. Op de visa applicatie staat erop duurtijd van verblijf.. Wat doe ik dan het best? Of is het best om gewoon even de grens over te gaan met één van de buurlanden en dan direct terug te keren?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Ilias,

    Het is wel slim om een ticket terug te hebben óf een ticket naar een ander land. Van Bangkok naar Maleisie bijvoorbeeld (omdat dat vaak het goedkoopste is). Zo word je niet geweigerd wanneer je wilt inchecken op Schiphol of Brussel.

    Je moet namelijk in het bezit zijn van een ticket het land uit, anders kun je geweigerd worden bij de luchtvaartmaatschappij.

    Groetjes,
    Sander

  53. Anke Aerts schreef:

   Hey
   Ik vertrek 26 januari naar Bangkok en blijf dan 3 dagen in Chiang mai om dan door te reizen over land naar Laos. Ik vlieg 6 maart terug vanuit Bangkok naar Amsterdam, moet ik dan een visum regelen want ik kan er echt niet meer aan uit 😥

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Anke,

    Je krijgt voor Thailand een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Daar hoef je niets voor te regelen.

    Voor Laos kun je een visa on arrival kopen aan de grens voor $ 30 voor 30 dagen. Als je Thailand weer binnenkomt na je reis door Laos krijg je wederom 30 dagen.

    Zorg er dus voor dat je niet langer in Thailand verblijft dan 30 dagen. Zolang je het opsplitst is het prima.

    Anders even je visum verlengen in Thailand:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  54. Toon Winters schreef:

   Beste, ik heb een 6 maanden visum, multiple entry. Geldig van 27 september 18, tot 26 maart 19. Ik moet wel binnen de 2 maanden na aankomst Thailand even verlaten. Momenteel ben ik terug in Thailand en heb ik tot 13 maart 19, tegen die tijd ga ik Maleisië bereiken.
   Mijn vraag, als ik bvb 10 maart Thailand verlaat, en voor de einddatum op mijn visum, zijnde 26 maart, terug naar Thailand kom, krijg ik dan opnieuw 2 maanden? Of val ik dan terug op 30 dagen toerist visum?

   Alvast bedankt voor uw antwoord, vele groetjes, Toon

  55. maaike schreef:

   Hallo,
   ik vertrek op 2 april naar Vietnam, cambodia en eindbestemming Thailand.
   ik wil echter nog niet vooraf een retourticket naar Nederland boeken, omdat ik niet zeker weet of ik nog verder wil reizen of bijvoorbeeld langer in Thailand wil blijven. krijg ik zonder uitreis ticket problemen bij de grenscontrole?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Maaike,

    Voor zover ik weet niet. De enige plek waar ik ‘problemen’ verwacht is wanneer je op het vliegtuig stapt in Nederland. De luchtvaartmaatschappij wilt er zeker van zijn dat je niet wordt geweigerd bij binnenkomst, aangezien zij je dan terug moeten nemen.

    Ik weet niet hoe dat bij Vietnam zit en met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Je kunt het beste even contact met hen opnemen.

    Groetjes,
    Sander

  56. Tia schreef:

   Hey!
   Ik heb een ticket geboekt voor over drie weken en wil graag 6 maanden in thailand blijven.. Als toerist, niet voor werk. Hoe kan ik dit het beste doen qua visum. Dat ik zo min mogelijk heen en weer hoef?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Tia,

    Dan zul je toch een Multiple Entry Visum moeten aanvragen. Dat kan in Den Haag of je kunt het ook laten regelen via:
    https://e-visums.nl/thailand

    Bij een Multiple Entry visa krijg je 3×60 dagen toegang tot Thailand. Je kunt dit ook verlengen per visumperiode met 30 dagen. Dat kan bij een Immigration Office. Hierdoor kun je 3 x 90 dagen in Thailand verblijven. Toch moet je na 90 dagen het land even uit en weer in om het visum te hernieuwen.

    Veel succes, fijne reis,
    Sander

  57. Jelle schreef:

   Hoi, ik vlieg woensdag 9 januari naar Thailand/ Bangkok , waar ik een rondreis door Thailand, Laos en Cambodja ga maken. 15 maart vlieg ik echter, in Bangkok, weer terug naar Nederland. Moet ik hiervoor een visum regelen of voldoet dit retourticket, ondanks de retourvlucht na ruim 60 dagen zal zijn? Binnen de eerste 30 dagen zal ik zeker al Thailand verlaten hebben voor Laos of Cambodja, hier heb ik echter geen bewijs van in de vorm van een vliegticket oid.

  58. Rachel schreef:

   Hallo!

   Op 6 februari vlieg ik naar bangkok, voor een maandje. Ik weet niet precies of ik goed uit kom met een 30 dagen visum.
   Ik vlieg op 6 februari heen, en zal landen op 7 februari in Bangkok, ik vlieg terug op 7 maart en land dan op 8 maart in nederland. Red ik het dan wel of niet met een 30 dagen visum?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Rachel,

    Volgens mijn berekeningen ben je 28 dagen in Thailand. Dan red je het dus prima met het gratis visumvrije entree van 30 dagen.

    Je hoeft geen visum vooraf te regelen!

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  59. Froukje schreef:

   Hallo! Ik ga een paar weken reizen door Zuidoost-Azië. Ik begin en eindig in Thailand (Bangkok), beide keren ben ik minder dag 30 dagen in het land. In principe zou dus een visa on arrival volstaan. Echter, mijn terugvlucht naar Amsterdam is niet binnen die 30 dagen maar binnen 34 dagen. Is het verstandig toch een toeristenvisum aan te vragen of kan ik de gok wagen dat ze accepteren dat mijn terugvlucht niet binnen 30 dagen is? Ik lees hier dat het wel kan, maar las op een andere website dat je toch een visum moet aanvragen als je terugvlucht niet binnen 30 dagen is. Alvast bedankt!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Froukje,

    Als je bij het inchecken aangeeft dat je op de hoogte bent van de 34 dagen en dat je andere landen gaat bezoeken dan is dat prima. Of je geeft aan dat je daar je visumvrije entree met 30 dagen gaat verlengen bij een immigration office dan is het ook goed.

    Wij zijn altijd zo vertrokken en soms een vraag gehad bij het inchecken, maar als je dit antwoord geeft dan is het altijd goed.

    Fijne reis, groetjes,
    Sander

    • Froukje schreef:

     Dankjewel voor je snelle antwoord, super! Ik check altijd online in, krijg je dan ook een vraag? Bagage moet ik uiteraard nog wel inchecken bij een balie.

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Froukje,

      Ja, je kunt dan een vraag krijg bij het afleveren van de bagage. Maar dat komt helemaal goed, want ze zullen je niet weigeren.

      Groetjes, fijne reis,
      Sander

  60. Mieke schreef:

   Hallo Sander,
   Ook ik heb een vraag. Wij zijn 6 weken in Thailand en vliegen aan het einde vanuit Bangkok weer terug. We hebben al een retourticket. In Nederland visum vergeten te regelen. Nu gaan we wellicht voor een paar dagen naar Vietnam. Is dat uit- en weer inreizen voldoende om niet in Chiang Mai alsnog een visum aan te vragen?
   Hoor het graag.
   Groet, Mieke

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Mieke,

    Bij binnenkomt ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Als je die overschrijdt verleng dan je visum bij een immigration office in (bijv.) Chiang Mai met 30 dagen.

    Als je Thailand weer binnenkomt ontvang je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

    Groetjes,
    Sander

  61. Anke Zweeris schreef:

   Beste,

   Ik vlieg 17 feb. naar Thailand en vlieg 3 mei weer terug. In de tussentijd weet ik niet precies wat ik ga doen, maar waarschijnlijk ook nog naar Vietnam en de Filipijnen (misschien kom ik in de tussentijd nog wel terug in Thailand). Heb ik goed begrepen dat je onbeperkt een visumvrije entree kan aanvragen als je per vliegtuig het land in gaat?

   Groetjes Anke

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Anke,

    Als je per vliegtuig Thailand binnenkomt ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Over land krijg je dat ook. Echter kun je dat maar 2x per jaar doen.

    Via het vliegtuig kan – soort van – onbeperkt. Maar als je meer dan 10 stempels van Thailand in je paspoort hebt staan, dan zullen ze wel vragen gaan stellen.

    Waarschijnlijk is het voor jou geen probleem.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  62. Shamim schreef:

   hoi, bedankt voor jullie informatie . ik heb een vraagje over visum. mijn partner heeft een reisdocument als jullie kennen. omdat hij een buitenlander is. hoe zou dat voor hem gelden? mag hij een visum krijgen? als wel waar moeten wij heen? en hoeveel zou een visum voor hem kosten

  63. Koen schreef:

   Hoi met koen.

   Ben net 3 maanden in thailand geweesd.
   Had een touristen visum voor 2 maanden en heb die daar toen met 1 maand kunnen verlengen.
   Nou zou ik binnen afzienbare tijd daar graag weer heen willen gaan.
   Kan ik dan gewoon daar heenvliegen en daar 1 maand verblijven?
   Dus zonder een visum aan te vragen.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Koen,

    Jazeker. Je krijgt dan een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je eventueel ook met 30 dagen verlengen in Thailand bij een immigration office.

    Groetjes,
    Sander

  64. Fred schreef:

   Hi Sander & Mariska,

   Hartelijk bedankt voor deze pagina, erg behulpzaam. Ik had nog een vraag, hopelijk weten jullie het antwoord hierop. Als ik voor een langere tijd in Thailand wil zijn, is het dan mogelijk om meerdere keer zo’n 60 days of 3 x 60 days visa achter elkaar te gebruiken? Er is namelijk een grote kans dat mijn vriendin een baan in Bangkok krijgt. We zijn al 9 jaar samen dus ik zou dan met haar mee willen gaan. Zou het dan technisch gezien mogelijk zijn om met bovengenoemde visa voor een verlengde periode in Thailand te zijn (langer dan een jaar bv)? Of weten jullie toevallig of er een mogelijkheid bestaat om via mijn vriendin een visum te krijgen (bv net als in Nederland waar een buitenlander via zijn/haar partner die ‘sponsor’ wordt een visum kan krijgen)?
   Alvast bedankt voor jullie hulp!

   Groeten,

   Fred

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Fred,

    Dat hangt ook een beetje van het bedrijf af waar ze voor gaat werken; of zij dit voor je kunnen regelen. En wellicht hangt het er ook van af of jullie getrouwd zijn of niet.

    Anders is het ook nog wel te doen.

    Je kunt in Nederland wel een Multiple Entry visum aanvragen. Dan kun je 3 x 60 dagen in Thailand verblijven. Dit kun je ook telkens weer verlengen bij een immigration office met 30 dagen waardoor je 3 x 90 dagen = 270 dagen in Thailand kunt verblijven. Tussendoor moet je dus 3 x eventjes het landt uit.

    Je kunt in Laos, Ventienne, een Single Entry visum aanvragen waardoor je dus nog 1 x 60 dagen (na verlenging dus 90 dagen) in Thailand kunt verblijven. Dan zit je al op een jaar.

    En dan weer terug naar Nederland om dit kunstje te herhalen 🙂

    Groetjes, succes,
    Sander

  65. ARLON schreef:

   Hai, bedankt voor deze nuttige informatie!

   Ik zelf heb een 60 dagen visum en kom 6 dagen tekort. Ik weet dat ik het ergens in Changwattana in Bangkok moet laten stempelen voor 30 dagen erbij. Mijn andere optie is de 6 dagen overstay te betalen , wat 3000 baht zou zijn als het 500 baht (wat ik ergens anders hoorde) per dag is. ter vergelijking voor zover ik weet: Visum herstempelen van 30 dagen kost 1900 Baht, een halve dag voor reizen en wachten in immigration office; of (in mijn situatie ~50 baht met skytrain) en 150 baht met de taxi vanaf Mo Chit. Heen en weer is dat dus 400 Baht reizen. Het is dus of 2300 baht en halve dag weggeven, of voor die 3000 Baht overstay boete gaan, volgens mij. Hoe denken jullie daarover? Bedankt alvast!

   Groejes,
   Arlon

   • Hoi Arlon,

    Ik zou 100% zeker gaan voor het verlengen van je visum gaan, je weet nooit wat voor aantekening ze in je paspoort zetten en of je daar problemen mee krijgt de volgende keer dat je naar Thailand reist. Verder hoef je niet per se in Bangkok te verlengen, immigration offices zitten verspreid door heel Thailand.

    Een alternatief is trouwens de grens oversteken, dan krijg je een nieuw visum voor 15 dagen. Maar misschien ben je dan duurder uit met alle reiskosten en verlies je sowieso meer tijd.

    Het kost even wat geld en tijd, maar dat is nu eenmaal hoe het werkt in Thailand 😉 .

    Groetjes, Mariska

   • John schreef:

    Ik zou de boete, betalen heb dat zelf al beker gedaan.
    Soms zelfs zo bij een geschikte duana. Niks betaald

  66. Nicole Tiele-Mehauden schreef:

   Hoi Sander en Mariska, wij vertrekken op 9 febr naar Thailand en blijven tot 8 juni. 4 maanden, dus. Nu moeten we een visum aanvragen. Ik had ergens gelezen dat we het beste een pensionada visum (boven de 50 jaar) aan kunnen vragen maar kan daar verder geen info over vinden. Mijn man is 66 en ikzelf ben 56. Kunnen jullie ons hier meer over vertellen. Ik heb al diverse keren de Thaise Ambassade in Amsterdam proberen te bellen, maar daar wordt niet opgenomen. Ook in Den Haag heb ik nog geen succes gehad.

   • Hoi Nicole,

    Helaas kan ik je niet verder helpen met informatie over een retirement visa, volgens mij is dit eerder bedoeld voor mensen die echt naar Thailand gaan verhuizen om daar te wonen.

    Voor een verblijf van 4 maanden kunnen jullie het beste een Multiple Entry Visa aanvragen, wat in Nederland alleen in Den Haag kan. Dan moeten jullie in Thailand tussendoor één keer even de grens oversteken om de tweede entry van jullie visa te activeren. Dit kan zo simpel zijn als even de grens over heen en weer naar Myanmar bij Mae Sai.

    Groetjes en succes met de aanvraag.

  67. Lisa schreef:

   Hoi!!
   Voor mijn studie ga ik eerst 3 maanden in Thailand studeren, mijn visum wordt vanuit school geregeld. Als ik hier klaar ben ga ik reizen naar laos, cabodja, daarna Thailand weer in en verder naar Maleisië en Singapore.
   Als ik voor de tweede keer Thailand in reis, kan ik dit dan doen met een toeristenvisum of heb ik een Multiple Entry visum nodig. De tweede keer dat ik naar Thailand ga zal niet langer duren dan 30 dagen.

   Alvast bedankt

   • Hoi Lisa,

    Wat ontzettend gaaf, wat voor studie ga je doen in Thailand en waar? 😀 Tof ook dat je daarna verder gaat reizen.

    Om je vraag te beantwoorden: je hoeft geen extra visum aan te vragen voor de tweede keer dat je Thailand bezoek. Enige voorwaarde is dan wel dat wel weer met het vliegtuig binnen reist. Over land (bijv. met de bus) krijg je namelijk een visum van slechts 15 dagen.

    Groetjes, en héél veel succes en plezier gewenst!

  68. Patricia schreef:

   Hoi,

   Mijn vriend en ik vertrekken 19 januari naar Bangkok. Onze vlucht vertrekt vanuit dusseldorf en we maken een tussenstop in istanbul ( hier landen we 20 januari). We komen dus 20 januari in Bangkok aan. De terugvlucht is op 18 Februari en we zijn dan weer op 19 februari in Dusseldorf. Als ik tel vanaf de dag dat we in bangkok zijn tot de dag dat we terugvliegen vanuit bangkok kom ik precies op 30 dagen uit. Als ik tel van de vertrekdatum vanuit dusseldorf tot de dag dat we weer terugkomen in dusseldorf zijn het 32 dagen.
   Nou is mijn vraag of ik een visum moet aanvragen of niet?

   Alvast bedankt,

   Groetjes Patricia en Niels

   • Hoi Patricia en Niels,

    Jullie hoeven geen visum aan te vragen.

    Je moet kijken naar de dag dat je aankomt en vertrekt in Thailand. Jullie zijn in totaal 29 dagen in Thailand; dus dat is helemaal prima!

    Groetjes en alvast een mooie reis gewenst 🙂

  69. aniek schreef:

   hoi,
   ik begrijp dus als ik 21 dagen naar thailand ga, ik dus geen visum nodig heb.
   echt bedankt, door vele websites wordt je wel op het verkeerde been gezet.

  70. Vermeire Christian schreef:

   Ik heb reeds vijf jaar een familie visum. mijn vrouw is verdwenen met de noorder zon en lit me achter met onze zoon die de Thaise nationalitijd heeft.
   bijgevolg heb ik nu een paar maand een toeristen visum.
   Er word me aangeraden een visum aan te vragen voor alleenstaande vader met kind in Thailand, bank borg zou 500.000 Thb bedragen ipv nu 800.000 Thb.
   Kunt u me hiervoor inlichten aub?

  71. Lotus Imane schreef:

   Hi Sander,

   Dank je voor al jullie nuttige informatie, echt super! Even een vraagje ik vlieg 29-11 vanaf Amsterdam naar Bangkok en aan de hand van het aantal muziekoptredens dat ik krijg zou ik t liefst ongeveer 3 maanden blijven. Is t ook mogelijk om bijvoorbeeld een treinticket vanuit Thailand te kopen en moet je dan echt gaan of is t al voldoende om die te hebben en dan binnen 30 dagen op koh samui een 2e visum aan te vragen? Liefs en dank je wel!!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Lotus,

    Als je drie maanden in Thailand wilt verblijven dan kun je het beste een Single Entry Toeristenvisum voor 60 dagen aanvragen. Deze kun je dan weer bij een immigration office (bijvoorbeeld in Koh Samui) met 30 dagen verlengen waardoor je 90 dagen aaneengesloten in Thailand kunt verblijven.

    Als je een toeristenvisum aanvraagt moet je wel in het bezit zijn van een vliegticket terug naar Nederland of het land uit. Een treinticket het land uit, telt volgens mij niet.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  72. davey schreef:

   volgend jaar vertrekken we in mei voor 36 dagen naar bangkok. We verblijven die dagen alleen in dit land. Hoe kunnen we dit het beste doen met de visum?

  73. Jorien schreef:

   Hoi Hoi,
   In januari vertrek ik weer heerlijk naar Azie. Ik blijf 17 dagen in Thailand, vlieg dan naar Laos (7 dagen) en wil dan nog 11 dagen in Thailand verblijven. Moet ik dan nog speciale visa aanvragen? Of kan het beide keren met Visa on Arrival in Thailand?
   In 2016 deed ik namelijk ook al zoiets, maar ik meen me te herinneren dat ik de 2e keer maar een beperkt aantal dagen mocht blijven.

   Kun je me ajb weer up-to-date info geven over wat ik moet doen en wat de eisen zijn?
   Alvast bedankt,
   Jorien

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Jorien,

    Je hoeft niets van tevoren te regelen. Voorheen kreeg je bij binnenkomst over land 15 dagen. Nu krijg je gewoon 30 dagen. Het is een gratis visumvrije entree overigens. Dit mag je 2x per kalenderjaar via land doen.

    Fijne reis, groetjes,
    Sander

  74. Sanne schreef:

   Hoi,

   Over een aantal maanden starten we onze reis in Bangkok. Voor zover ik heb gelezen krijgen we een Visa on arrival voor 30 dagen. Dit is meer dan genoeg want we hebben het plan om na 21 dagen het land te verlaten naar Laos. Hierna volgt Vietnam en willen daarna weer terug komen op Bangkok. Hier pikken we wat vrienden op en gaan daarna door naar Zuid Thailand. Het plan is om hier 5 weken te verblijven. Maar is dit mogelijk, of zouden we er maar 4 weken mogen blijven? En wat is voor ons de voordeligste manier om dit op te lossen?

   Ik hoor graag wat wij het beste kunnen doen!

  75. Rosa schreef:

   Hoi , ik heb een Nederlandse verblijfsvergunning/verblijfsdocument + een vreemdelingenpaspoort, heb ik een visum nodig om Thailand te reizen (voor 2 weken)?

   Liefs, rosa

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Rosa,

    Dat durf ik niet te zeggen. Waarschijnlijk kom je gewoon binnen met een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Maar vraag het voor de zekerheid nog even na bij de ambassade en het Thaise consulaat van Amsterdam en/of Den Haag.

    Groetjes,
    Sander

  76. Kees schreef:

   Na een gedegen onderzoek een Thaise school gevonden in Bangkok en alle papieren rond gemaakt voor een aanvraag van een ED visa. De bedoeling is dat ik in Bangkok 5 dagen per week naar school ga om Thais te leren.

   In Amsterdam krijg je de ED visa schijnbaar alleen als je in Nederland een opleiding volgt en in Thailand een stage gaat volgen. Zonder NL papieren krijg je niks voor elkaar. Heb dit geprobeerd te verifiëren bij de ambassade in Den Haag maar die zeggen niks en worden bijna boos als je doorvraagt. Nu maar naar Den Haag en hopen dat alles in orde is.

   Weet iemand hier meer over te vertellen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Kees,

    Wij helaas niet. We weten wel veel over het toeristenvisum maar niet over werkvisa e.d. Probeer je vraag ook te posten op de verschillende Facebookgroep die over Thailand gaan. Succes, groetjes,
    Sander

    • Kees schreef:

     Hoi Sander, een ED visa wordt blijkbaar enkel in Den Haag uitgegeven met de juiste papieren. In Amsterdam dus enkel als je bv. stage gaat volgen vanuit een opleiding in Nederland. Dit ter info.

  77. Jan schreef:

   Hallo ,mijn vraag is
   Ik heb een non imigrant multy entree voor Thailand en mag dus steeds 90 dagen verblijven
   Voor die 90 dagen om zijn moet ik een border run maken of kan dit ook bij de immigratie in Thailand
   Gebeuren

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Jan,

    Als het goed is kun je nu 3 x 60 dagen in Thailand verblijven.

    Om er 90 dagen van te maken moet je je visum iedere periode met 30 dagen verlengen bij een immigration office.

    Na 90 dagen moet je wel even het land uit. Dat kan via het vliegtuig of gewoon over land. Als je dan Thailand weer binnenkomt dan gaat er weer een nieuwe periode van 60 dagen in.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  78. richard schreef:

   hey hey, complimenten voor deze site!!
   Ik ben nu 5 dagen in thailand en heb besloten hier langer te willen blijven, denk ongeveer 3-5 maanden in totaal (mocht dit mogelijk zijn).
   hoe kan ik dit het beste regelen vanuit thailand?
   Ik ben hier nu op basis van een 30 dagen visum, kan ik deze verlengen naar 60 dagen en dan een single entry regelen vanuit een buurland? of wat is de beste manier om dit te regelen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Richard,

    Je kunt je visumvrije entree van 30 dagen inderdaad met 30 dagen verlengen.

    Na 60 dagen moet je dus het land uit. Dan kun je het beste naar Laos, Ventiene, gaan.

    Daar kun je een Single Entry Toeristenvisum van 60 dagen aanvragen. Deze kun je ook weer met 30 dagen verlengen in Thailand, waardoor je dus 90 dagen in Thailand kunt blijven.

    Dit hebben wij twee jaar geleden gedaan. Ik verwacht dat het nog steeds op deze manier kan, maar kan het niet 100% garanderen. Zoek naar actuele bronnen op het internet!

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  79. Iris schreef:

   Hoi,

   Vraagje, hoe vaak kan je “Visum Thailand: Langer dan 30 dagen” aanvragen per jaar?
   Ik ben momenteel in Thailand met dit visum. Ik vlieg over een paar weken terug naar Nederland, maar wil daarna weer anderhalve maand naar Thailand. Kan ik voor die reis alvast een visum in Thailand zelf aanvragen?

   thx!

  80. meindert schreef:

   Hallo,is er in Pattaya ook een immigration office?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Meindert,

    Ik lees tegenstrijdige berichten op het internet. Dus ik kan het niet bevestigen.

    Er is er sowieso één in Bangkok, dat is zeker.

    Mocht je ‘m toch hebben gevonden in Pattaya dan horen we het graag.

    Groetjes,
    Sander

  81. Pim Mulder schreef:

   Hallo,

   Ik heb een vraagje; in januari ga ik voor 4,5 maand reizen en begin in Thailand voor 4 weken. Nu zat ik te kijken hoe het dan zit met een visum aanvragen, maar ik ben dus precies 30 dagen in Thailand. Betekent dit dat ik gewoon gebruik kan maken van de visumvrije entree of moet ik wel een visum aanvragen (of eventueel verlengen als ik in Thailand ben)?

   Alvast bedankt!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Pim,

    Voor Thailand hoef je dan niets te regelen. Je komt gewoon binnen met een gratis visumvrije entree van 30 dagen.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  82. Janneke schreef:

   Hoi!

   Weten jullie hoeveel tijd er tussen het opnieuw inreizen in Thailand moet zitten? Wij komen op 21-12 aan in Bangkok. Vliegen 26-12 naar Mandalay, Myanmar. Vliegen op 1-1 weer naar Thailand (Chiang Mai). Verlaten op 4-1 Thailand via land naar Laos. Vliegen op 10-1 van Vientane, Laos naar Bangkok en op 11-1 van Bangkok naar huis. Kan dat op het standaard gratis visum, of moeten we een triple entry aanvragen?

   Groet, Janneke

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Janneke,

    Er geen specifieke tijd tussen de inreizen te zitten. Dat kan 5 dagen zijn, maar ook 5 minuten.

    Je hoeft overigens geen toeristenvisum voor vertrek aan te vragen voor Thailand. Je krijgt telkens een visumvrije entree voor 30 dagen. Voor Myanmar moet dat volgens mij wel (check het even van tevoren!) en voor Laos kan dat aan de grens/op de luchthaven met een visa on arrival.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  83. Emma schreef:

   Hoi!
   Ik vroeg me af of het problemen oplevert met het aanvragen van een toeristen visum als je geen retour of doorreisticket hebt. Die wil ik namelijk pas in Thailand zelf aanschaffen.
   Groetjes:)

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Emma,

    Ja volgens mij is dat wel een voorwaarde die gesteld wordt voordat ze je een toeristenvisum toekennen.

    Je kunt er ook voor kiezen om geen toeristenvisum aan te vragen en je gratis visumvrije entree van 30 dagen in Thailand met 30 dagen te verlengen. Zo kun je 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven.

    Meer info:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Of je koopt een goedkoop enkeltje het land uit. Van Bangkok naar Kuala Lumpur bijvoorbeeld voor slechts een paar tientjes.

    Groetjes, succes,
    Sander

  84. Roelof schreef:

   Allereerst mijn complimenten voor jullie geweldige site, ga deze zeker nog even verder doorspitten voor informatie.
   Na een flink aantal reacties te hebben gelezen heb ik toch niet helemaal het antwoord kunnen vinden wat ik zoek en vandaar dan ook mijn volgende vraag.
   Ik vertrek op 23 oktober naar Phuket met een vlucht van Emirates en zal bij aankomst reizen door Thailand via Maleisië naar Singapore om vervolgens naar Hong Kong te vliegen om van daar op 20 November weer met een vlucht van emirates naar Amsterdam terug te keren.
   De vlucht van Singapore naar Hong Kong heb ik nog niet geboekt want dit is flexibel en zou zomaar ook eens vanaf Maleisië kunnen zijn.

   Wat ik dus enkel kan aantonen is dat ik een vlucht terug heb vanuit Hongkong, maar niet kan aantonen hoe en wanneer ik Thailand verlaat, kan dit een probleem zijn en zo ja wat is jullie advies?

   in afwachting van jullie reactie.

  85. Koen schreef:

   Hallo

   Zou graag een multiple enter 3x aanvragen.
   Moet je hiervoor een werkgeversverklaring hebben?
   Heb namelijk geen werk of uitkering.
   Maar heb wel voldoende saldo op mijn bankrekening.
   Kan dat ook aantonen met een overzicht van mijn bank saldo.
   Willen ze dan ook een volledige uitdraai van alle transacties,van de afgelopen 6 maanden of is alleen het saldo ook goed.

  86. Ruud Kruger schreef:

   Hallo,

   Ik vertrek 31 dec. 2018 naar Thailand, en kom in Bangkok op 1 jan. 2019 en ga terug op 31 jan. 2019.
   Dat is dus 31 dagen.
   Heb ik dan een visum nodig?

  87. Joakim schreef:

   Hoi!

   Ik ga samen met mijn vriendin reizen door Zuid Oost Azië. We beginnen in Bangkok en gaan vervolgens 3 maanden reizen via Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Nu hebben we alleen nog geen idee hoe lang we overal blijven, maar elk land zal niet snel langer dan 30 dagen zijn. We reizen alleen telkens over land en vliegen pas 3 maanden na aankomst in Thailand weer weg vanuit Bangkok. We hebben dus wel een vliegticket als bewijs, maar er zit 90 dagen tussen, zonder bewijs dat we ook andere landen aandoen over land.

   Ik lees dus dat je geweigerd kan worden op de luchthaven? Volstaat een verhaal dat we over land ook naar andere landen gaan, ook al is we geen bewijs? Dus kunnen we deze reis gewoon beginnen met en visumvrije entree in Thailand?

   Alvast bedankt voor de reactie!

  88. Geanne schreef:

   Hoi!

   Mijn vriend en ik zijn een rondreis door Zuidoost-Azië aan het plannen en ik ben onwijs in de war met al die visa opties.

   Ons plan nu is om in Bangkok te landen en daar ongeveer een week te blijven en vanuit daar met de bus naar Siem Reap (Cambodja) te gaan. Geldt een busticket ook als bewijs dat je Thailand binnen 30 dagen verlaat of moet het perse een vliegticket zijn?

   En het laten zien van je creditcard of bankpas is genoeg? Checken ze niet hoeveel je er op hebt staan? Is er een minimum?

   En het is dus geen probleem om 2 maand later vanuit Loas, Thailand weer binnen te komen en vanuit Bangkok te vliegen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Geanne,

    Bij binnenkomst in Thailand krijg je telkens een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je eventueel nog in Thailand met 30 dagen verlengen.

    Als je een ticket terug naar Nederland/Belgie hebt dan geldt dit als bewijs het land uit. Of een vliegticket naar een ander land.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  89. Martine schreef:

   Hoi Sander & Mariska,

   Ik heb een belangrijke vraag.
   Wij gaan voor 33 dagen naar Thailand en ik wil graag voor ons drie-en de visums regelen.
   Kan ik voor zowel mijn man als mijn stiefdochter een visum regelen?
   Ik heb het formulier al volledig ingevuld en laten ondertekenen door mijn man en zijn dochter, ik heb kopie-en van de paspoorten, alle reisbescheiden en pasfoto’s.
   Mijn stiefdochter woont namelijk 2 uur bij ons vandaan en daarom wilde ik het voor haar regelen. Zij is 18 jaar.
   Ik hoor het graag van je.
   Groetjes
   Martine & Henri en Elise

  90. Aniek schreef:

   Hoi Sander en Mariska! Wat een geweldige site hebben jullie, ik heb er echt super veel aan in de voorbereiding op mijn reis. Ik vertrek 26 augustus in mijn eentje naar Thailand, en vertrek 8 oktober weer. Mijn route ligt nog niet helemaal vast, en ik sta er voor open ook een stukje Laos en/of Cambodja mee te pakken. Moet ik dan vantevoren een visum aanvragen voor Thailand?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Aniek,

    Je hoeft geen visum aan te vragen voor je reis.

    Als je Thailand binnenkomt ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Als je binnen de 30 dagen naar Laos/Cambodja gaat en Thailand vervolgens weer binnenkomt ontvang je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

    Mocht je onverhoopt toch langer willen blijven dan de 30 dagen (in Thailand) dan kun je altijd nog je visum verlengen bij een immigration office. Voor Laos en Cambodja geldt een visa on arrival van beide 30 dagen die je aan de grens kunt kopen.

    Hopelijk is het duidelijk zo, groetjes,
    Sander

  91. Seeskewv schreef:

   Hi! Your Visa is dit betrouwbaar ? Jullie adviseren dit, toch nog even een dubbele check en hopelijk een reactie. Veel mensen om me heen geven aan is dit vertrouwd ? Ivm dat je je paspoort opstuurt.

   Dank alvast voor de reactie!

  92. sa maatman schreef:

   mijn zoon zit in cambodja voor een visum maar dat kreeg hij niet ze zeggen dat hij 1000 euro op de bank moet hebben is dat zo

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi,

    Bedoel je voor een Single Entry Visum van 60 dagen? We hebben gehoord dat ze in Cambodja inderdaad best moeilijk kunnen doen. Wij hebben destijds in Laos, Ventienne, een toeristenvisum aangevraagd en dat ging prima.

    Misschien een optie voor hem om terug te vliegen op Bangkok. Dan krijg je weer gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je ook weer in Thailand met 30 dagen verlengen.

    Zie:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Groetjes, succes gewenst,
    Sander

  93. Chayenne schreef:

   Hallo!
   Ik zit met een soortgelijke vraag. Ik vertrek in Oktober naar Thailand en ben van plan om de visum on arrival van 30 dagen niet te overschrijden door (na ongeveer 25 dagen) naar Maleisië te reizen. Aangezien ik een retourvlucht heb geboekt op Bangkok zal ik wel weer terugkomen in Thailand en ziet de vluchtmaatschappij dus alleen dit retourticket wat 7 weken later is (langer dan de toegestane 30 dagen). Mijn vraag is of nu of ik al een vlucht naar Maleisië moet boeken of dit niet hoeft en ik ook eventueel over land kan reizen (zonder uitvlucht bewijs voor de vliegmaatschappij).

   Groetjes!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Chayenne,

    In het allerergste geval zul je op de luchthaven zelf (bij het inchecken) een vlucht moeten boeken naar Maleisie. En dat kun je vrij makkelijk doen.

    Maar ik verwacht het niet, omdat je in het bezit bent van een retourvlucht. Gewoon even aangeven dat je tussendoor andere landen bezoekt.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  94. Maxime schreef:

   Hallo,

   Ik heb al wat tussen de reacties gezocht naar het antwoord maar het zijn er zo veel dat ik het niet kon vinden.
   Ik vertrek in November naar Bangkok en wil daar waarschijnlijk niet langer dan 30 dagen blijven, maar ik wil het liefst nog geen ticket boeken voor de volgende bestemming van mijn Zuid-Oost Azie reis. Ik kan dan dus niet aantonen dat ik binnen 30 dagen weer vertrek.
   Is het dan toch nodig om dat vliegticket al wel te boeken of kan ik zonder dat aan te kunnen tonen ook gewoon het gratis visum aanvragen?..

   Alvast bedankt!
   Maxime

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Maxime,

    Je moet wel in het bezit zijn van een vliegticket het land uit. Dat kan dus ook weer terug naar Amsterdam zijn. De luchtvaartmaatschappij op Schiphol kan je namelijk weigeren.

    Een enkel reis van Bangkok naar Kua Lumpur is altijd wel goedkoop en dus een goede optie om achter de hand te hebben.

    Groetjes,
    Sander

  95. Jesper Nederhoed schreef:

   Hi Sander,

   Ik vertrek over een paar uur naar Thailand. Wil daar maximaal 30 dagen blijven en dan door naar Cambodja en Vietnam. Dan terug van Saigon naar Bangkok en daarna weer terug naar Amsterdam. Heb ik een visum nodig? Ik kan namelijk niet aantonen dat ik binnen 30 dagen Thailand weer uit ben want ik ga 5,5 week op reis.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Jesper,

    Je bent in het bezit van een vliegticket terug naar Amsterdam toch? Dan komt het helemaal goed. Zeker als je aangeeft dat je in de tussentijd andere landen bezoekt of je visumvrije entree van 30 dagen met 30 dagen verlengt.

    Geen probleem dus, fijne reis in ieder geval,
    Sander

  96. Danielle Jovanovic schreef:

   Ik heb een retour-ticket voor Thailand voor 63 dagen, nu weet ik zo goed wat ik moet doen met mijn visum? Omdat ik 63 dagen ga, is het visum van 60dagen tekort, en 2x een visum van 30 dagen is ook te kort. Wat kan ik nu doen? Moet ik nu na 29 of 30 dagen het land uit voor een paar dagen, en dan weer terug het land in?

  97. Rowan schreef:

   Hoi Tamara, heb jij al antwoordt op je vraag? Ik heb dezelfde vraag!

  98. Davy schreef:

   Hoi tamara wij hebben nu ongeveer het zelfde probleem is alles goed gekomen of wat hebben jullie moeten doen.

   Groet davy

  99. Janne schreef:

   Hallo,
   Ik ga naar Vietnam en naar Thailand toe. We vliegen op Thailand en hebben vanuit daar een retourtje naar Vietnam. Vanuit Vietnam vlieg ik weer naar Thailand en verblijf ik ong. 8 weken in Thailand. Loopt het visum al als ik vanuit Thailand naar Vietnam ga? Of begint dit pas als ik weer in Thailand terug kom nadat ik in Vietnam ben geweest?
   Groetjes Janne

  100. Tamara schreef:

   HoiHoi,
   a.s zaterdag 7 jullie vertrekken ik en mijn vriend naar Thailand t/m 10 aug dit is 34 dagen in totaal. we hebben een retour. Nu hoorde ik vandaag dat je van te voren een visum moet hebben omdat de vliegmaatschappij je dan kan weigeren op geen vertoon van een visum. Wij waren namelijk van de veronderstelling dat we deze in Thailand zelf nog konden verlengen/kopen. Help!

  101. Selene schreef:

   Hallo,

   Ik had een vraagje over het visum dat ik moet aanvragen. Ik ga vanaf eind augustus tot eind januari naar Bangkok om daar stage te lopen. Het non-immigrant ED visum is maar 90 dagen geldig en het bedrijf gaf me de tip om daarna een toeristenvisum aan te vragen in Cambodja of Laos. Kan je met een toeristenvisum ook een stage lopen of is dit eigenlijk niet toegestaan? En welk visum kan ik dan wel het beste nemen?

   Groetjes, Selene

  102. Steffie schreef:

   Hallo,
   ik ga 35dagen reizen door thailand, is het mogelijk om na 30dagen een malig het visum te verlengen?
   zo start ik met het standaard visum dat je in het vliegtuig krijgt en verleng ik het ter plekken.

   alvast bedankt,
   gr steffie

  103. Lisa schreef:

   Hallo, zou je me kunnen helpen duidelijkheid geven, want door de website van de thaise ambassade zelf ben ik in de war. Mijn vriend en ik willen van 13 okt tot 1 november op vakantie naar Thailand, indonesië en Laos. We zouden 13/10 vliegen naar Bangkok maar er enkel 1 nacht stoppen want we vliegen op 15/10 door naar Bali. Op 21/10 zouden we terugkeren naar Bangkok en 2-3 dagen blijven vooraleer we naar Luang Prabang vliegen om vrienden te bezoeken. Onze terugvlucht is op 1 november vanuit Bangkok. In het totaal vliegen we dus 3 keer thailand binnen in een periode van 20 dagen, hebben we een multiple entry visum nodig? Alvast bedankt! Groetjes Lisa

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Lisa,

    Voor Thailand hoef je geen visa te regelen voor vertrek. Je ontvangt telkens een gratis visumvrije entree van 30 dagen bij binnenkomst. Dit kun je een aantal keer doen – er zit geen limiet aan (tenzij je dit 20x doet o.i.d.).

    Dus maak je geen zorgen, groetjes, fijne reis,
    Sander

    • Chantal schreef:

     Hoi! Hier heb ik een vraagje over – zien ze dan niet bij terugkomst dat originele 30 dagen visum?

     Ik ga 15 juli naar Thailand, en vertrek begin september vanuit Singapore. In de tussentijd ga ik waarschijnlijk naar Cambodja voordat ik via Thailand verder naar beneden reis. Twijfel nu tussen een 30 dagen visa on arrival, of een multiple entry..

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Chantal,

      Je krijgt telkens een gratis visumvrije entree van 30 dagen. Over land kun je dit 2x keer per kalenderjaar doen. Via de luchthavens kan dit vaker (zit geen limiet aan). Je kunt de visumvrije entree ook telkens verlengen met 30 dagen.

      Een Multiple Entry aanvragen heeft dus niet zoveel zin en ook zonde van je geld. Dit is alleen handig als je 3 x 60 dagen in Thailand wilt blijven.

      Groetjes,
      Sander

  104. Vivian schreef:

   Hoi,

   Ik vertrek 5 september naar Thailand voor een rondreis door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Vanaf Thailand reis ik over land door Laos, Cambodja en Vietnam. Voor Vietnam vraag ik voor aanvang van de reis een Visum aan. Voor Thailand wil ik een visum on Arrival die ik mogelijk verleng (+/- verblijf van 5 weken), de visums voor Lais en Cambodja wil ik regelen in Thailand. Van Hanoi vlieg ik terug naar Bangkok voor een verblijf van een week. In totaal ben ik 14 weken weg. Id dit een verstandig plan of zouden jullie iets anders adviseren?

   Groetjes, Vivian

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Vivian,

    Klinkt goed. Je krijgt een gratis visumvrije entree van 30 dagen voor Thailand die je inderdaad met 30 dagen kunt verlengen in Thailand. Visum voor Vietnam moet je inderdaad wel regelen van tevoren. Visa voor Laos en Cambodja moet je aan de grens zijn. Tip om US Dollars (contant) mee te nemen. Dat is voordeliger dan Thaise baht.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  105. davy schreef:

   hoi ik ga samen met een vriend 36 dagen een rondreis maken door azie wij landen in bangkok en reizen door wij komen dan waarschijnlijk de laaste week weer in thailand bangkok aan om vervolgens de terug reis naar huis te doen. hebben wij een visum nodig omdat wij niet 30 dagen verblijven in thailand, en kunnen wij er anders onder uit komen door een 2e ticket teboeken.

   • Hoi Davy,

    Jullie hebben inderdaad een visum nodig. Het makkelijkste is om vooraf al een visum in Nederland aan te vragen, dan heb je dat alvast maar geregeld 🙂 .

    Mocht je van plan zijn om binnen die 36 dagen buurlanden te bezoeken, dan kan dat ook. Bij aankomst over land (bijvoorbeel per bus vanuit Cambodja) ontvang je sinds kort ook een visumvrije entree van 30 dagen. Dit mag je maximaal twee keer per jaar doen.

    De laatste optie is je visum in Thailand verlengen bij een immigration office. Hoe je dat doet, lees je hier: https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Groetjes, Mariska

  106. Leroy schreef:

   Hallo, ik (28jaar) vertrek 11 juli 2018 met mijn thaise vriendin naar Thailand met als doel om daar te blijven wonen. Ik heb momenteel een visum voor 2 maanden en na die periode gaan we op vakantie naar Indonesië om vervolgens terug te gaan naar ons huis in Thailand. Echter vraag ik me af welk visum ik na 2 maanden moet aanvragen, zodat ik daar kan wonen. Daarbij ben ik ook van plan om met mijn thaise vriendin te trouwen en weet niet of dit invloed heeft op een bepaalde visum. Kunt u mij vertellen wat mijn opties zijn? Bvd

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Leroy,

    Dat antwoord moet ik je verschuldigd blijven. Voor toeristenvisum vragen weten we vaak het antwoord, maar hier op (nog) niet. Ik raad je aan om je vraag te stellen bij Thailandblog.nl of via de Facebookgroep Inside Thailand.

    Daar hebben ze vast het antwoord voor je.

    Groetjes,
    Sander

  107. S. schreef:

   Hallo, ik ben van plan in september voor 6 weken naar Thailand te gaan.
   Alleen Thailand nu heb ik wel en visum nodig. Welke is mij nu aan te raden?
   Ik denk zelf dan de:
   – Single Entry: één inreis van 60 dagen.
   Stel dat ik na de 6 weken thuis kom, toch nog graag na een paar maanden weer terug wil. Dan is dit mogelijk?

   M.v.g
   S. Riemersma

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi S. Riemersma,

    Als je 6 weken gaat dan is het inderdaad het beste om een Single Entry Toeristenvisum aan te vragen voor 60 dagen. Als je op een later moment weer terug naar Thailand wilt dan kun je gemakkelijk weer een nieuw toeristenvisum aanvragen of gewoon naar Thailand gaan, waar je een gratis visumvrije entree krijgt voor 30 dagen.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  108. Evy schreef:

   Hi, vraagje! Ik heb 4 weken gebackpacked en ben nu 3 weken in Vietnam en Cambodja. 11 juni vlieg ik vanaf Siem Reap naar Bangkok, waar ik naar het andere vliegveld moet voor m’n vlucht naar Amsterdam. Opeens ben ik een beetje bezorgd… Krijg ik wel gewoon weer een nieuw visum om naar de andere luchthaven te reizen? Of had ik dan een multi entry visa moeten aanvragen? Omdat ik dus een single entry had, en die is verlopen op 24 mei… Bedankt alvast!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Evy,

    Maak je geen zorgen. Je krijgt bij binnenkomst in Thailand weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Het maakt niet uit dat je al eerder in Thailand bent geweest.

    Komt goed, fijne reis,
    Sander

  109. Elly Stabij schreef:

   Hoi
   Mijn zoon zit nu bijna 3 maanden in Bangkok,hij is zonder visum gegaan en na elke 30 dagen de grens bij Cambodja overgegaan per vliegtuig.
   Hoe vaak mag je dit doen want hij wil nog een maand blijven.
   Groeten Elly

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Elly,

    Wellicht dat hij zijn visumvrije entree van 30 dagen kan verlengen met 30 dagen bij een immigration office. Zie:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Er zit niet echt een limiet aan hoe vaak je Thailand in en uit kunt reizen per vliegtuig, maar na een keer op 10 zullen ze wel vragen gaan stellen natuurlijk.

    Ik denk voor nu geen probleem, zeker als hij zijn visumvrije entree met 30 dagen verlengt (als hij dit nog niet heeft gedaan).

    Groetjes,
    Sander

  110. Kim schreef:

   Ik ben het briefje van mijn visum kwijt… is dit een probleem? Zo ja wat moet ik nu doen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Kim,

    Dat is ons (met name Mariska) ook vaker overkomen. Dat is geen probleem. Bij grensovergangen of vliegvelden zijn departure cards aanwezig. Je moet ‘m alleen even opnieuw invullen.

    Groetjes, fijne reis nog,
    Sander

  111. Sander schreef:

   Mooie site en erg goede informatie Mariska en Sander! Complimenten. Ik ga wellicht wat informatie van jullie site gebruiken (met bronvermelding) voor onze gasten hier in Laos (4000 Eilanden, Don Som eiland).

   Binnenkort gaan mijn vrouw en ik op bezoek in Nederland en vliegen we van Ubon Ratchathani in Isan (vroeger Laos, nu helaas niet meer en onderdeel van Thailand) naar Bangkok en vervolgens verder naar Schiphol. Ik ben al twee keer over lang Thailand in geweest dit jaar en moet een visum hebben voor deze derde keer. Helaas is Thailand op dit punt tegenwoordig een wat lastiger land dan de meeste andere landen in deze regio (Thailand, Laos, Cambodja, Maleisië) en kun je geen ‘Visa On Arrival’ kopen. Dat maakt het allemaal best lastig (consulaat in Savannakhet is ver weg en Vientiane met 800+ km nog verder). Maar het zij zo…

   Op de terugweg vliegen we van Schiphol naar Bangkok en daarna waarschijnlijk een vlucht naar Ubon of evt. met trein naar daar. Daarna Laos weer in. Ik weet dat de maatschappijen lastig kunnen doen en heb in het verleden weleens tickets gekocht die ik later niet gebruikte, puur en alleen om gedoe (en weigering) te voorkomen. Ik ben dat dit keer eigenlijk niet van plan. Mijn vrouw is Laotiaans en heeft geen visum of visum ontheffing voor Thailand nodig en ik woon hier ook (en we zijn wettig getrouwd). Ik denk dat ik dit keer maar gewoon een kopie van trouwakte (ook in het Engels opgesteld) mee ga nemen en duidelijk maak dat we beiden in Laos wonen en dus geen vlucht naar een ander land nodig hebben… Wat denken jullie Sander en Mariska? Het blijft een (klein) risico denk ik…

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Sander,

    Ik verwacht eigenlijk geen problemen. In het allerergste geval moet je op de luchthaven zelf (op Schiphol) nog een ticket het land uit kopen. Een enkeltje Kuala Lumpur is vaak het goedkoopst.

    Fijne reis en succes met alles in Laos,
    Sander

  112. S. Koops schreef:

   Hi,

   Snel een vraagje. Ik ga in oktober 2 weekjes naar bangkok een vriendin opzoeken.
   Lees hier dus net geen visa nodig te hebben maar, mijn paspoort loopt af in januari 2019.
   Moet ik dan een nieuw paspoort aanvragen?

   Snap die 6 maanden regel niet helemaal.

   Ik hoor graag van jullie.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Koops,

    Wanneer je Thailand binnenkomt in oktober 2018 moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Jouw paspoort verloopt januari 2019, dat is dus niet genoeg. Je moet voor vertrek een nieuw paspoort aanvragen.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  113. Marcel schreef:

   Wij zijn in Februari naar Thailand gereisd met vliegtuig. Daar zijn we een week later over land de grens met Cambodja over gegaan waar we een week verbleven, en vervolgens weer terug naar Thailand voor een week.
   Dus via vliegtuig land ingekomen,
   over land Thailand uit naar Cambodja,
   over land Thailand weer in vanuit Cambodja
   En weer Thailand uit met vliegtuig naar Nederland

   Nu willen we in November weer naar Thailand, dat zou dus betekenen dat we voor de 3e keer Thailand inreizen in dit jaar (2x per vliegtuig, 1x over land)

   [quote]Per jaar mag je zonder visum maximaal twee keer Thailand over land binnen reizen. Er zitten geen beperkingen aan de hoeveelheid inreizen per vliegtuig.[/quote]

   Gezien dit is dit dus geen probleem?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Marcel,

    Nee, dit is geen probleem. Je krijgt gewoon een gratis visumvrije entree van 30 dagen bij aankomst op de luchthaven.

    Fijne reis, groetjes,
    Sander

  114. Suze schreef:

   Hallo! Ik heb een enkel geboekt voor Bali! Nu heb ik een retour nodig voor een visum, en wil ik daarom een enkel boeken voor thailand. Maar kan ik zo thailand binnenkomen met een enkel? En als ik een retour boek van thailand naar bali moet ik dan weer een uitvlucht hebben voor bali? Zo blijf je bezig, ik weet nog niet wanneer ik terug ga naar Nederland vandaar dat ik geen uitvlucht naar ned kan boeken. Hoop op een reactie!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Suze,

    Ja, dat zijn lastige dingen. Officieel gezien, moet je wel in het bezit zijn van een ticket het land uit, maar in de praktijk wordt het vaak door de vingers gezien.

    Voor Thailand gezien, kunnen ze je alleen weigeren voordat je het vliegtuig instapt. Dan wil de luchtvaartmaatschappij dat je een ticket het land uit hebt, omdat zij je anders moeten ‘terug’nemen. Je kunt dan snel nog, voor vertrek, een lukrake vlucht boeken het land uit.

    Maar in de praktijk doen ze er eigenlijk niet moeilijk over. Zorg gewoon dat je snel het goedkoopste enkeltje het land uit kunt boeken, ook als je op de luchthaven staat en dan zit je altijd goed.

    Hopelijk is het duidelijk zo, groetjes,
    Sander

  115. Ellen de Leau schreef:

   Hoi Sander en Mariska,
   Ik vertrek 27 mei voor max. 3 weken naar Thailand met mijn zoon.
   Omdat ik stewardess ben reizen wij gereduceerd op een stand-by ticket (indien-plaats-beschikbaar ticket). We hebben nog geen exacte terugreis datum omdat ik eerst wil kijken hoe vol de kisten zitten als ik daar ben. Echter, voor 20 juni moet ik zeker terug zijn omdat m’n vakantiedagen dan op zijn, dus ruim binnen de 30 dagen. Gaat de douane moeilijk doen als we zonder visum én zonder retourticket daar aan de. Alie verschijnen, denken jullie?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Ellen,

    De enige die moeilijk kan gaan doen is de vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt. Maar aangezien je stewardess ben, zal dat geen probleem zijn.

    Bij aankomst krijgt je een visumvrije entree van 30 dagen en je hoeft niet in het bezit te zijn van een retourticket. Dat hebben wij meerdere keren gedaan en nooit problemen gehad.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  116. Nienke schreef:

   Hallo!

   Ik heb denk ik een beetje een uitzonderlijke situatie. Ik woon nu in Laos en heb al een keer mijn visum verlengt door de grens van Thailand over te gaan. Nu wil i kin de zomer met mijn ouders naar indonesie en wil ik via thailand vliegen. het liefst zou ik via land naar ubon gaan omdat dit goedkoper is. Op dit moment zal ik een businessvisum hebben van multiple entry in Laos. Dit betekend denk ik dan nogsteeds dat ik Thailand maar 2 keer over land heen mag gaan of niet?

   En nog een andere vraag: Het land inkomen telt dat ook mee of alleen het land ingaan.
   Wat gebeurt er als je het gewoon probeert aan de grens om voor de 3e keer het land in te gaan. wordt je dan geweigerd?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Nienke,

    Daar hebben we geen ervaring mee, ook omdat het een relatief nieuwe regeling is (van 2 keer het land in komen per kalenderjaar over land). Persoonlijk zou ik niet te veel risico’s nemen en aan de limiet houden.

    Volgens mij mag je twee keer Thailand binnenkomen per jaar. Er uit gaan telt dus niet mee.

    Groetjes, succes,
    Sander

  117. Marina schreef:

   Mijn dochter vertrekt in juni naar Bangkok, vandaar gaat ze over land naar Laos. Vanuit Laos gaat zij vliegen op Hanoi en vliegt in aug vanaf Hanoi terug naar Nederland. Zij zal zo’n 8 weken op reis zijn waarvan drie weken in Thailand. is het een probleem voor het 30 daags visum als ze niet vanaf Bangkok terug vliegt?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Marina,

    Nee dat is geen probleem. Voor Thailand hoeft ze geen visum te regelen. Ook is ze in het bezit van een vliegticket van Hanoi terug naar Nederland.

    Groetjes,
    Sander

  118. Van wassenhove karin schreef:

   Hallo,
   Wij vertrekken 31 mei 2018 naar Bangkok en ons retour ticket is 12 juli terug naar Brussel . Als we in Bangkok zijn gaan we naar Chiang mai en blijven daar een 3 tal dagen . Dannzouden we Vietnam en Cambodja willen bezoeken om daarna terug naar Thailand te gaan . Hebben we voor Thailand dan een visum nodig ? We zijn niet langer dan 29 dagen in Thailand.
   Groetjes karin

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Karin,

    Nee, je hebt geen visum nodig. Je krijgt bij aankomst een visumvrije entree van 30 dagen.

    Ook als je Thailand vervolgens weer binnenkomt, krijg je wederom een visumvrije entree van 30 dagen. Voor Thailand hoef je dus niets van tevoren te regelen.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  119. Tijmen schreef:

   Beste Mariska en Sander,
   Op 6 juli reis ik naar Bangkok met China Eastern. Daar wil ik direct doorvliegen naar Jakarta met vermoedelijk Air Asia. 2,5 week later vlieg ik terug naar Bangkok om vanaf daar met mijn vriendin over land door te reizen naar Cambodja en Vietnam. Op 28 augustus vlieg ik vanaf Hanoi terug naar Bangkok met vermoedelijk AirAsia. Vanaf Bangkok vervolgens terug met opnieuw China Eastern.

   De drie overstaps op Bangkok houden telkens een doorgang langs de douane in, maar de eerste en laatste keer ga ik direct het land weer uit. Kan dat op een andere manier dan met het multiple entry visum?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Tijmen,

    Nee, je hoeft niets te regelen wat betreft visa voor Thailand. Je krijgt telkens – als je de douane door moet – een gratis visumvrije entree voor 30 dagen in Thailand. Als je direct weer doorvliegt op de luchthaven dan heb je een Transfer en dan hoef je de douane niet door – en hoef/krijg je dus ook geen visum.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  120. Laura schreef:

   Hallo,
   Mijn tante vertrekt binnenkort op reis naar Azië en ik had een vraagje in verband met het visum naar Thailand.
   Ze vliegt op Bangkok en zal dus daar een visum van 30 dagen krijgen. Daarna reist ze verder naar Vietnam en Cambodja.
   Vanuit Cambodja zal ze dan een bus nemen die haar terugbrengt naar Bangkok en daar zal ze dan ook nog één nacht verblijven voor ze het vliegtuig terugneemt van Bangkok naar Brussel.
   Zal zij zonder problemen Thailand weer binnenkomen over land, of moet zij een visum aanvragen waardoor ze meer dan eens Thailand kan binnenkomen?
   Bedankt!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Laura,

    Nee, ze hoeft niets te regelen. Je kunt twee keer per jaar Thailand binnenkomen over Thailand. Je krijgt dan (net als op de luchthaven) een visumvrije entree voor 30 dagen.

    Groetjes,
    Sander

  121. Jitt schreef:

   Hi,

   Als eerst, jullie website is echt geweldig! Thanks voor alle info.

   Wij zijn afgelopen jaar 3 maanden in Thailand geweest en willen nu graag weer 3 maanden terug. Vorige keer erg veel betaald voor onze visumes en dat willen we nu liever niet aangezien dat niet nodig is denk ik. Daarnaast hebben we onze hele financiële administratie op tafel moeten gooien, maar voor 60 dagen is dit niet nodig, toch?

   Is het mogelijk een visum van 60 dagen aan te vragen in Nederland en die 1malig te verlengen in Thailand?

   Daarnaast vraag ik me af, hoe vaak mag je het land in? Stel wij blijven nu 3 maanden in Thailand, mogen wij dan 2 maanden later nog eens 3 maanden in Thailand verblijven? Hoe is dat geregeld?

   Bedankt alvast voor het antwoord.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Jitt,

    Als je 90 dagen in Thailand wilt blijven dan vraag je in Nederland heel gemakkelijk een Single Entry visum aan voor 60 dagen. Deze kun je eenmalig in Thailand verlengen bij het Immigration office met 30 dagen.

    Mocht je daarna weer langer in Thailand verblijven dan kun je ook een Single Entry Visum aanvragen in Laos, Ventienne. Deze kun je ook weer verlengen met 30 dagen.

    Zo kun je 2 x 90 dagen in Thailand verblijven met één uitstapje in Laos.

    Groetjes,
    Sander

    • Julia schreef:

     Beste Sander,
     Maakt het uit hoelang je Thailand verlaat voordat je het land weer binnengaat?

     Want ik blij er precies 2 maanden en 5 dagen. Dit betekend dus een 2 maanden visum en dus even het land uit. Maar voor hoelang? Kun je na 24 u alweer terugkomen, of na n week? (Nogmaals ik koop iig een 2 maanden visum, wat inhoud dat ik gewoon elk moment thailand weer in zou kunnen voor een 30daags verblijf. )

     Superdankjewel alvast voor je antwoord!

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Julia,

      Nee dat maakt niet uit. Dat hebben wij meerdere keren gedaan. Even de grens over en weer terug. Dat kan dus gewoon vijf minuten zijn.

      Groetjes,
      Sander

  122. Wes schreef:

   Hoi,

   Wat fijn al deze antwoorden en ik ben bang dat ik mijn vraag dubbelop ga stellen maar ik doe het toch.
   Eind dit jaar ga ik met mijn vriendin 2 maanden door Azie reizen. Ik heb Thailand al bezocht dus ben geen plan 2 maanden in Thailand te verblijven. Vlieg enkel op Bangkok omdat het mij een veilig gevoel geeft en ik graag naar Pai wil.
   Vanaf Chiang Mai willen we dan vliegen naar Hong kong.

   Mijn vraag is alleen, gaan ze moeilijk doen als ik een retour ticket heb binnen 2 maanden zonder visum?
   Ik ben namelijk wel van plan om bijv na 1,5 week onze vlucht naar Hong Kong al thuis te boeken.
   Zou dit dan voldoende zijn? Ik zal Thailand dan weer in de laatste week van onze reis binnen treden.

   Bedankt 🙂

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Wes,

    Nee, dit moet geen probleem zijn. Je krijgt telkens een visumvrije entree van 30 dagen als je Thailand binnenkomt per vliegtuig.

    Groetjes, succes,
    Sander

  123. Mirthe schreef:

   Hai! Een vraagje, mij was verteld dat je ook op het vliegveld zelf een visum kunt aanvragen. Dit kan natuurlijk wel even duren, maar als je een ingevuld formulier mee neemt schiet het al iets meer op. Klopt dit nog steeds? Ik vertrek aankomende maandag en ben volledig in vertrouwen gegaan van deze info, dus als dat niet klopt…
   Hopelijk hoor ik nog van jullie terug, alvast bedankt!

  124. Celine schreef:

   Hallootjes,
   Ik was in November in Thailand en ha een overstay van 6 dagen en heb een boete moeten betalen. Nu wil ik volgende maand weer naar Thailand, want heb een vlucht van Manilla naar bangkok. Krijg ik dan gewoon weer 30 dagen? Of kom ik er niet in?

  125. Danny schreef:

   Hoi
   Ik ben van plan voor volgende week voor 30 dagen naar Thailand te gaan zonder visum maar als het mij bevalt wil ik misschien 2 of 3 weken langer blijven kan ik gewoon mijn visum in Thailand verlengen met 30 dagen of kan ik ook een soort van citytrip doen naar een buurland voor 2 dagen en dan terug Thailand binnenkomen voor 30 dagen? Want wil graag ook een buurland van Thailand zien

   Alvast bedankt

   • Hoi Danny,

    Het kan beide. Voor 1.900 baht kun je bij een immigration office je je visum die je aan de grens krijgt eenmalig verlengen met 30 dagen. Naar een buurland reizen kan ook, wanneer je Thailand weer inreist krijg je opnieuw een visum die 30 dagen geldig is.

    groetjes en een mooie reis gewenst!

  126. Naomi schreef:

   Hoi,
   Ik denk dat ik het snap maar ik vraag het toch nog even. Ik wil 3 maanden reizen door Thailand, Laos en Cambodja. Ik heb een retour vlucht naar Bangkok. Ik blijf minder dan 30 dagen in Thailand voordat ik veder ga, dus dan heb ik geen visum nodig? vervolgens kom ik een paar weken later terug naar Thailand, over land en dan blijf ik weer minder dan 30 dagen in Thailand. Dus dan hoef ik helemaal geen visum aan te vragen, toch?

   heel erg bedankt alvast!

   • Nathalie schreef:

    Ik heb precies dezelfde vraag! Wij vliegen 21 augustus naar Bangkok en gaan dan 10 weken rondreizen door Azie, wij hebben een retourvlucht van AMS-BKK. Ik verwacht niet langer dan 30 dagen achtereen volgend in Thailand te blijven. Ik zal dus maximaal 2x in Thailand binnenkomen (Via de lucht en misschien land), ik kom er alleen niet uit of ik nu wel of niet een visum moet aanvragen.

    • Hoi Naomi en Nathalie,

     Als je niet langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt dan een gratis visum zodra je aankomt in Bangkok voor 30 dagen.

     Het enige waar je tegenaan kunt lopen, is dat ze je bij het inchecken op Schiphol vragen naar een visum – aangezien je terugreisdatum wél langer is dan 30 dagen. Je kunt het beste even je luchtvaartmaatschappij contacten wat ze in dat geval van je willen zien. Misschien moet je bijv. een goedkoop ticket kopen naar alvast Laos of Cambodja.

     Ik hoop dat het zo duidelijk is! Ik wens jullie een hele mooie reis toe 🙂

     • Nienke schreef:

      Hallo Mariska,

      Ik zit met hetzelfde probleem. Ik vertrek volgende week naar Thailand en zal na +/- 2 weken verder reizen naar Laos, Vietnam, Cambodja en dan weer terug naar Thailand (ik heb een retour Bangkok). Ik heb mijn vliegmaatschappij (Austrian Airlines) gemaild, maar zij snappen mijn vraag niet goed en verwijzen ze mij telkens naar de ambassade. Halverwege mijn reis (ongeveer een maand na aankomst in Thailand) wil ik van Laos vliegen naar Vietnam. Als ik dit ticket alvast boek, zou dit dan denk je voldoende zijn + mijn reisschema? Ik woon namelijk niet in de buurt van A’dam en met 1 week tot vertrek gaat het mij denk niet lukken om nog een visum te regelen. Of heb je evt nog andere tips? Alvast bedankt!!

      • Sander Hillegers schreef:

       Hi Nienke,

       Ik snap je vraag. Maar eigenlijk doen ze er nooit echt moeilijk over. We hebben dit al tig keren gedaan en telkens konden we gewoon doorlopen. Ik verwacht echt geen problemen!

       Groetjes,
       Sander

  127. rik schreef:

   Hoi Sander & Mariska,

   12 januari vlieg ik vanuit Berlijn naar bangkok en mijn terugvlucht is op12 maart. Ik heb geen mogelijkheid meer om in amsyerdam een single entry visum te halen voor 60 dagen en als ik de website lees van de thaisr ambassade in berlijn dan lijkt het erop alsof het misschien niet mogelijk is aan allr vereiste te voldoen om hier een visum tijdig te kunnen krijgen (bijv. Ik heb geen uitreksel van se gemeentebasis administratie).
   Mijn vraag is, is het met mijn ticket termijn van 2 maanden mogelijk om zonder visum naar thailand te vliegen, daar een gratis visum voor 30 dagen te verkrijgen en daar vervolgens een verlenging van dertig dagen aan te vragen?
   Of wordt er dan moeilijk gedaan omdat mijn terugvlucht twee maanden later is geboekt?
   Ik hoor het graag.
   Groet Rik

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Rik,

    Je bent inmiddels al aangekomen in Thailand. Hoe is het uiteindelijk gegaan?

    Je kunt gewoon je visum in Thailand met 30 dagen verlengen. Daar wordt (in ieder geval bij ons) nooit moeilijk over gedaan.

    Groetjes, fijne reis door Thailand,
    Sander

  128. Patrique Dragos schreef:

   Hallo Sander en Mariska,

   Ten eerste bedankt voor de schatten aan informatie op jullie website.
   Ben van plan om met mijn vrouw naar Thailand te vliegen in Mei 2018.
   We zijn van plan om een ED-visum aan te vragen voor ons beide.
   Ik ben in het bezit van een Nederlandse Paspoort en mijn vrouw heeft een Marokaanse paspoort en is in het bezit van een Belgische ID-card.(verblijfsvergunning)
   De planning is om een Thais visum aan te vragen voor mijn vrouw bij de Thaise Ambassade in Antwerpen (single entry), en dan samen naar Thailand te vliegen om een ED-visum aan te vragen in Thailand. Hierna wilde wij dan een visa run naar Malaysia doen aangezien een Marokkaanse paspoorthouder een 90 days visum krijgt bij aankomst in Malaysia, als ik goed ben geïnformeerd, zoals ook geldt voor een Nederlandse paspoorthouder. Nadien vliegen we naar Thailand voor de ED-vsium. Het volgende is namelijk; we verwachten binnenkort ons eerste kind, en wilde dan zodra het voor de baby veilig is (inentingen, cabinedruk etc.) ons vertrek maken.
   Nu wilde ik aan jullie vragen of ik goed ben geïnformeerd en of het inderdaad mogelijk is zoals ik hierboven heb aangegeven of zijn er andere mogelijkheden voor mijn vrouw. Ik dacht namelijk in eerste instantie dat mijn vrouw ook gewoon kon meevliegen en een visa on arrival kreeg zoals ik. Maar dat is blijkbaar niet het geval.
   Waar jullie me misschien ook mee behulpzaam kunnen zijn is of ik voor mijn dochtertje ook een ED-visum moet aanvragen, of een ander visum. Had namelijk ergens gelezen dat een kind onder de 18 of 15 geen boetes kreeg voor overstay wel een stamp.(https://www.thaivisa.com/forum/topic/998208-overstay-for-young-child/) en (https://www.thaivisa.com/forum/topic/900689-do-new-overstay-rules-affect-children/).
   Hoop dat jullie me kunnen verder helpen.
   Met vriendelijke groeten.
   Patrique

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Patrique,

    Hier kan ik je helaas niet verder mee helpen. Wij zijn inmiddels ervarings deskundige op het gebied van het Thaise toeristenvisum, maar ED visa en kinderen, nee daar hebben wij geen verstand van.

    Neem contact op met de ambassade of vraag het YourVisa!

    Groetjes, succes,
    Sander

  129. Chris schreef:

   Hi, wij vliegen eind januari met KLM van Amsterdam naar Bangkok en 1 juni retour. Wij vragen een single entry visum aan waarmee we 60 dagen in Thailand mogen blijven daarna zullen we buurlanden bezoeken en een paar weken voor vertrek terugkomen naar Thailand, waarbij we gebruik maken van de 30 dagen visumvrije entry.

   Mijn vragen:

   1. Gaat de ambassade akkoord met een retourdatum die de visumtijd overschrijdt?

   2. Gaat de KLM akkoord met een visum dat eerder afloopt dan de retourdatum?

   Thanks!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Chris,

    Dit hebben wij al meerdere keren gedaan en telkens konden we gewoon doorlopen. Zeker als je in het bezit bent van een retourticket terug naar Nederland.

    Je kunt voor de zekerheid nog even contact opnemen met KLM, maar als je aangeeft dat je ook andere landen gaat bezoeken dan zal dit geen probleem zijn.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  130. Lenore schreef:

   Beste Mariska en Sander,

   In januari vlieg ik met een enkeltje naar Thailand. Ik ben van plan in NL mijn single entry visum aan te vragen, maar heb hiervoor ook een bewijs van vertrek nodig. Nu wilde ik die vast gaan boeken, maar ik wil even zeker weten of het op deze manier kan. Ik wil precies na 90 dagen in Thailand het land verlaten en hiervoor dus een ticket boeken (na 1x mijn visum met 30 dagen verlengd te hebben). Nemen ze daar genoegen mee of moet je echt bewijzen dat je binnen 60 dagen het land verlaat? Alvast bedankt voor jullie antwoord.

   Groetjes,

   Lenore

  131. Heleen Lammes schreef:

   Hoi Mariska en Sander,
   Wij zijn bezig een reis te plannen van 10 maanden. De eerste 4 maanden naar Zuid-Afrika en vervolgens 6 maanden Thailand. De benodigde visa
   voor Thailand kunnen wij dus niet al in Nederland regelen. Hebben jullie ervaring met het regelen van een Multiple Entry Visa in het buitenland / Zuid Afrika? Aangezien we 6 maanden in Thailand willen verblijven zullen we 2 keer de termijn van 60 dagen moeten verlengen. Ons idee is om eerst 2 maanden in Thailand te blijven, dan in Bangkok of Chiang Mai te verlengen met 1 maand (30 Dagen), vervolgens naar het buitenland (2 weken Japan) te gaan, weer binnen te komen met 2 maanden en deze vervolgens ook met 1 maand (30 dagen) in Thailand (Koh Samui) te verlengen. Zo komen we aan 6 maanden Thailand. Is dit de beste optie? Mag je 2 keer verlengen binnen 1 jaar in Thailand? Iemand ervaring? Andere mogelijkheden? We lezen het graag!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Heleen,

    Het komt niet vaak voor dat we geen antwoord hebben op een visumvraag, maar deze moet ik je schuldig blijven.

    Je zal moeten kijken of je in Zuid-Afrika en anders Japan een visum kunt aanvragen. Je kunt je visumvrije entree van 30 dagen wel in Thailand verlengen bij een Immigration Office wat dus neerkomt op 1 x 60 dagen in Thailand zonder het land te verlaten. Hier zit niet echt een vaste limiet aan. Wellicht kun je het dus ook doen met periodes van 3 x 60 dagen.

    Groetjes, succes,
    Sander

  132. Mike schreef:

   Mijn vriendin en ik zijn van plan NET iets langer dan 30 dagen in Thailand te blijven, MAAR die extra dagen vallen allemaal in het Nieuwe kalenderjaar. Klopt het dat ze daar uitzondering op maken? (Omdat ze per jaar tellen misschien)

  133. Wolter de Wit schreef:

   Wij zijn van plan via Langkawi / Maleisië over land naar Krabi te reizen en zijn dan 25 dagen in Thailand. Ik lees steeds dat bij aankomst over land 30 dgn visum verstrekt wordt maar de Ambassade in Amsterdam beweert dat dat nog steeds 15 dgn is. Wat is nu waar ??

  134. Leroy schreef:

   Ik was altijd in de veronderstelling dat je maar 90 dagen per 180 dagen mocht verblijven in Thailand, maar nu las ik ergens dat die regel niet meer geldt.
   Ik heb namelijk voor Februari al een ticket gekocht voor 3 maanden waarbij ik na afloop van 2 maanden visum naar Vietnam ga voor een week en dan weer terug ga naar Thailand voor 30 dagen, maar nu gaat de gezondheid van de moeder van mijn Thaise vriendin snel achteruit en mocht zij te komen overlijden moet ik z.s.m naar Thailand en zou ik dus binnenkort alweer 30 dagen gaan.

   Kan iemand met enige zekerheid zeggen dat die 90 per 180 dagen regel niet meer geldt en ik dus in Februari alsnog 3 maanden zou kunnen gaan wanneer ik bijvoorbeeld deze maand ook weer voor 30 dagen ga?

   Alvast bedankt

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Leroy,

    Dingen met zekerheid zeggen wat betreft de visum regels kan ik helaas niet. Omdat de regels die er zijn niet door iedereen consequent worden uitgevoerd.

    Ik kan alleen zeggen dat ik niet op de hoogte ben van die regel en naar mijn weten geldt die niet (meer). Wij zijn zelf bijna een jaar lang in Thailand geweest met verschillende visa. Multiple Entry visa en Single Entry visa. En die dan weer verlengen met 30 dagen etc.

    Ze hebben nooit gekeken naar de “90 per 180 dagen regel” en heb ook nooit iemand daar over gehoord.

    Succes en sterkte in ieder geval.

    Groetjes,
    Sander

  135. Ewrin schreef:

   Hi, Mijn vrouw en ik zouden graag willen weten of wij 1 jaar lang in Thailand kunnen wonen zonder te werken? Wij zien op het internet het eea over maximaal 3 maanden en dat veel toeristen dit omzeilen door na 3 maanden een tijdje naar een buurland te gaan en weer terug te komen. Kunnen jullie ons meer vertellen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Erwin,

    Er is, volgens mij een speciaal visum voor ouderen. Dan moet je ook een bepaald bedrag op de bank hebben. Maar hier hebben wij geen ervaring mee. Ik verwijs je graag door naar de Thaise ambassade of naar Your Visa; zij weten het!

    Wij hebben zelf eens met een Multiple entry visum naar Thailand gereisd. Deze verlengden we telkens met 30 dagen waardoor we 3 x 90 dagen in Thailand konden verblijven.

    Toen de dagen ‘op’ waren gingen we naar Laos om een nieuw toeristenvisum aan te vragen. Zo konden wij een jaar lang in Thailand blijven met af en toe een uitstapje naar een buurland. Maar dit is best omslachtig.

    Succes in ieder geval, groetjes,
    Sander

    • Vonne schreef:

     Hi,

     ben dit jaar 7 maanden in Thailand geweest met een non-immigrant O visa (50+), multiple entry. Dit is een jaar geldig. een bankafschrift waarop je inkomen (AOW, pensioen ed) van minimaal 1250 Euro moet je overleggen en in mijn geval moest ik 550 Euro positief staan. Als je geen vast inkomen hebt, moet je een spaarttegoed hebben. Binnen dit jaar moet ik telkens na 90 dagen Thailand verlaten voor 24 of 48 uur. Dat weet ik niet zeker, omdat ik na 90 dagen wat rondreis in Azie. Bij binnenkomst Thailand krijg je een stempel met een geldigheidsdatum van 90 dagen. Ik vertrek februari a.s. weer voor 10 maanden en ik regel mijn visa altijd bij CIBT visas. Wel belangrijk: check bij je zorgverzekeraar hoe lang je in het buitenland mag verblijven.

     Groet, Vonne

  136. Marc schreef:

   Help!

   Ik ben overal op zoek naar informatie en begin een beetje in de war te raken van de verschillen in info. Wij gaan 6 februari tot 16 april op reis naar Thailand we gaan een aantal dagen na aankomst naar Cambodja en dan door naar boven richting Laos. We willen ongeveer half maart terug naar Thailand als we dan tot half april daar blijven is dat sowieso langer dan 30 dagen. Hebben we een mutiple entry visum nodig??

   Marc

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Marc,

    Als je Thailand binnenkomt per vliegtuig krijg je een gratis visumvrije entree van 30 dagen. Kom je Thailand vervolgens weer binnen over land dan ontvang je ook een visumvrije entree van 30 dagen. Maar let op; want ‘over land’ mag dit slechts twee keer per jaar.

    Zo te zien hoef je geen visum van tevoren te regelen. Ook voor Cambodja en Laos kun je een visum aan de grens regelen. Hiervoor moet je wel betalen (volgens mij iets van 30 USD). Voor Thailand is het gratis.

    Zorg er dus voor dat je het goed uitrekent wat betreft de 30 dagen.

    Groetjes, hopelijk helpt dit,
    Sander

  137. Inge schreef:

   Hallo!

   Wij vliegen 20 november naar Bangkok en 23 december weer naar nederland. Kunnen we voor die vier dagen aan ‘visa overschrijding’ doen of zitten daar straffen aan? Voor 4 dagen een visa verlengen vinden we zonde namelijk..

  138. johanna schreef:

   Amsterdam, consulaat zei gisteren dat je bij terugkeer in Thailand over land slechts een15 dagen stempel krijgt, maar dit is toch veranderrd per januari 2017 naar 30 dagen?? Zij zeiden van NIET….en dat dus alleen bij binnenvliegen krijgt……..

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Johanna,

    Vervelend, al die tegenstrijdige berichten. Wij hebben van reizigers te horen gekregen dat ze bij de grens wel 30 dagen kregen. Zelf hebben wij hier nog geen ervaring mee.

    Wellicht kun je deze vraag nog even in onze reisgroep stellen op facebook.

    Groetjes,
    Sander

  139. Saskia schreef:

   Hoi hoi!
   Wat een handige, fijne site!
   Ik zit alleen met een vraag. Op 24 november vlieg ik van Amsterdam naar Bangkok. Ik verblijf dan ongeveer 3 weken in Thailand en vlieg vervolgens naar Viëtnam. Hier verblijf ik ongeveer 4 weken en vervolgens vlieg ik weer terug naar Thailand voor nog 10 dagen. In totaal ben ik dus ongeveer 31 dagen in Thailand. Loopt je Visumvrije entree door wanneer je in een ander land bent? En krijg ik dan 2 keer een visumvrije entree van 30 dagen (omdat ik steeds vliegend binnenkom) of moet ik nu toch een Visum aanvragen voor 60 dagen?

   Groetjes,
   Saskia

   • Nancy schreef:

    Bij aankomst in Thailand krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Na 3 weken ga je naar Vietnam. Als je terug naar Thailand komt krijg je terug een visumvrije entree van 30 dagen.

  140. L schreef:

   Hoi Hoi,

   Mijn vriend gaat 6 weken naar Thailand om te backpacken, nu heeft hij een visum nodig omdat hij langer dan 30 dagen verblijft.
   Moet ik dit dan gewoon in Den haag regelen?
   Kunt u mij vertellen hoe ik dit het beste kan regelen?

   Alvast bedankt!

  141. Nicole schreef:

   Hoi Sander en Mariska,

   Ik ga op 1 oktober naar Maleisie waar ik blijf tot ongeveer 15 oktober. Ik wil hierna in Thailand verblijven tot 11 november (korter dan 30 dagen). Nu kan ik nergens meer vinden over die nieuwe regels waarin je 30 dagen kan blijven als je over land binnen komt. Ik lees hier ook wisselende verhalen over. Als ik Thailand nu binnen kom vanuit de luchthaven (Kuala Lumpur – Bangkok) krijg ik dan sowieso die 30 dagen?

   Dank alvast!

   Groet,
   Nicole

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Nicole,

    Als je Thailand binnenkomt over land krijg je sindskort een visumvrije entree voor 30 dagen. Dit mag je maximaal 2 keer per jaar doen.

    Kom je via het vliegtuig binnen krijg je ook een visumvrije entree voor 30 dagen. Daar zit niet echt een limiet aan.

    Groetjes,
    Sander

  142. wilbert schreef:

   Dag Sander en Mariska,

   Wij gaan dit jaar op 15-10 naar Bangkok en blijven in Thailand tot uiterlijk 13-11 (=30 dagen). Daarna willen we vanuit Laos over land naar Cambobja (en willen dus opnieuw thailand in), na ons bezoek aan Cambodja gaan we ook over land voor de 3e keer (2e keer over land) Thailand in. Op de site geven jullie aan dat 2x over land geen probleem is. In jullie boek (tips thailand) schrijven jullie dat visa over land soms geweigerd worden. Wat is jullie ervaring daarmee?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Wilbert,

    Situaties kunnen snel veranderen in Thailand. Zeker qua visumregels en uitzonderingen. Het moet geen probleem zijn om over land Thailand binnen te komen via Cambodja. Toch adviseren wij om dat via de lucht te doen. Scheelt je een hoop tijd en moeite.

    Groetjes,
    Sander

    • wilbert schreef:

     Dag Sander,

     Dank voor je reactie. Voor ons is belangrijk om te weten of we hier in Nederland alvast een visum moeten regelen met dit plan. Ik begrijp uit jouw reactie dat dit niet nodig is. Klopt dat?

     Dank voor de vliegtip, dat gaan we overwegen.

     GR Wilbert

  143. Jarno schreef:

   Hallo!

   In nov. vlieg ik voor 4 dagen naar Thailand, ik ga daarna een dikke week naar Myanmar om vervolgens enkele weken in Noord Thailand te zijn..via Laos/Cambodja en Vietnam kom ik eind januari 2018 weer voor 2 weken naar Thailand. Welk visum dien ik nu het beste of het makkelijkste aan te vragen/te regelen?

   Alvast dank!

   Gr Jarno

  144. Martine schreef:

   Hey Sander en Mariska,

   Wat een gave site, inmiddels gaan wij voor de 4e keer naar Thailand, ditmaal voor in totaal 4 maanden. We willen het als volgt doen:
   20 oktober aankomst Bangkok, dan willen we een visa on arrival (30 dagen)
   18 november gaan wij via Koh Chang naar Cambodja voor 1 maand)
   Dan willen we op 17 december vanuit Phnomh Penh vliegen naar Bangkok en dan ons 60 dagen visa (wat we in NL regelen gebruiken)
   Op 14 februari willen we dan ons visa voor 1 maand laten verlengen op Koh Samui.

   Wat vinden jullie hiervan, is dit te doen of te omslachtig? We wouden eerst 2 maanden Thailand doen maar het weer in het zuiden zou dan heel regenachtig zijn dus hebben we besloten in die periode eerst naar de Koh Chang kant te gaan en Cambodja,

   Verder kan ik nergens vinden hoe we van Koh Chang/Koh Kood naar Battambang kunnen komen? Ik wil een bewijs hebben dat we na 30 dagen Thailand uitgaan en naar Cambodja vertrekken. Mochten ze er op het vliegveld of ter plekke naar vragen heb ik bewijs.

   Groetjes Mitchel en Martine

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Mitchel en Martine,

    Als je een toeristenvisum in Nederland aanvraagt en je komt Thailand binnen dan gaat ‘ie gelijk in. Dus je kunt ‘m niet bewaren voor een later moment.

    De slimste optie is om meteen te beginnen met de 60 dagen toeristenvisum en dan een maand verlengen wat uitkomt op 90 dagen. Dan naar een ander land en weer terug naar Thailand voor een laatste 30 dagen gratis visumvrije entree.

    Succes met de planning, groetjes,
    Sander

  145. Karin schreef:

   Mijn zoon heeft een stage visum. Deze is ook 30 dagen geldig. Al met al is hij 3,5 maand in Thailand. Nu gaat hij volgende maand voor een paar dagen naar Kuala Lumpur. Is wordt zijn visum dan automatisch verlengd of omdat dit een stage visum is moet hij dan naar de Ambassade in Kuala Lumpur voor het verlengen hiervan?

  146. Chiel schreef:

   Hallo,

   Ik ga 35 dagen naar thailand backpacken en heb hiervoor dus een visum nodig. Nu woon ik erg ver van amsterdam af en kost het me dus best veel geld en moeite om een visum aan te vragen.

   Ik vroeg me af of er ook andere mogelijkheden zijn, kan ik bijvoorbeeld een visum in bangkok, op het vliegveld of in de stad, kopen? Of kan ik de aanvraag op de post doen en de visum in de mail ontvangen?

   Alsvast bedankt voor de hulp,
   Chiel

  147. Noya schreef:

   Hoi! Ik heb een vraagje, ik ga in augustus 4 maanden naar Thailand voor mijn studie. Maar ik ben wel van plan om in de tussentijd een paar dagen heen en weer te reizen. Hoe zit dat dan met VISA aanvragen? Ik zag dat ik gewoon een non-immigrant visum aan kan vragen, maar dat is maar 1 entry. En als ik een multiple entry aanvraag, hoevaak kan ik dan ergens anders heen reizen? En kan ik dat eventueel ook in Thailand zelf nog regelen als ik alle ‘entries’ al gebruikt het? Zoveel vragen!

   • Georgie schreef:

    Hoi Noya,

    Bij single entry kun je tussendoor weg als je bij de municipal office een re-entry permit aanvraagt. Hieraan zijn wel kosten verbonden (ik geloof tussen 1000 en 1500 bt maar weet niet zeker) en je moet aangeven hoe lang je ongeveer weg blijft. Je krijgt dan een stempel in je paspoort voor deze reistijd.
    Voor je student visa heb je een uitnodiging van je school of instelling nodig met daarin de verklaring dat je daar gaat studeren. Zij staan dan garant. Daarmee ga je naar de Thaise ambassade in den Haag en vraagt een non immigrant visum voor studie aan.
    En ja je kunt dat ook in Thailand regelen maar moet voor een nieuw visum altijd de grens over, al is het maar voor 1 dag. Dat heet dan een visa-run.

  148. Marrit schreef:

   Hallo! Wij hebben een visum vraag.
   Wij hebben in totaal 3x een visum van 30 dagen gekregen vanaf maart 2017. Twee keer on Arrival en één keer visum verlengt in Koh Samui (Thanks voor jullie tips hierover). Nu zitten wij nog in Thailand en willen wij 2 weken naar Indonesië, vervolgens weer terug naar Bangkok omdat we vanaf daar naar huis vliegen. Kunnen wij opnieuw een visum krijgen? Als dat niet kan, kunnen wij dan de dag voor vertrek naar huis vanaf Indonesië naar Bangkok vliegen en op het vliegveld blijven? (Wel door de Duane heen)

   Ik hoor het graag!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Marrit,

    Wij Nederlanders (en Belgen) krijgen een visumvrije entree van 30 dagen. We hebben geen visa on arrival. Waarschijnlijk staan er nu een aantal Thaise stempels in je paspoort, verspreid over twee of drie pagina’s. Dat is niet zo’n probleem. Wel als er tientallen stempels staan.

    Je zult gewoon weer een visumvrije entree krijgen voor 30 dagen – zeker als je in het bezit bent van vliegtickets naar huis.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

    • lorenzo schreef:

     Beste sander, ik en me amigo gaan in feb naar Thailand toe. Alleen krijg ik een Italiaans paspoort binnenkort, moet je hier wel visum voor hebben of jij toevallig weet? En wat zijn een beetje de normale prijzen voor een taxi is dat rond de 500 bht voor een half rijden of iets?

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Lorenzo,

      Naar mijn weten, krijgen mensen met een Italiaans paspoort ook een gratis visumvrije entree van 30 dagen, net als ons.

      Taxiritten verschillen heel erg. In Bangkok is het starttarief 35 baht en zijn de ritjes vrij goedkoop. Eilanden als Koh Samui zijn weer duurder, en moet je een prijs afspreken met de chauffeur. Als je weet naar welke bestemmingen je gaat reizen, kun je naar onze bestemmingspagina’s gaan, daar staat info over vervoer.

      Bijvoorbeeld:
      http://www.tipsthailand.nl/koh-samui#vervoer

      Groetjes, fijne reis,
      Sander

     • Anita schreef:

      Beste Lorenzo,

      Mijn man is italiaan en wij gaan in aug naar Thailand. Ik kom er online niet uit en jij ben nu als het weet terug. Had je een visum nodig?
      Je zou ons erg helpen met jou ervaring hierin.
      Alvast bedankt.

      Groet Anita

  149. Ronald schreef:

   Wij hebben een probleem, hebben een ticket geboekt via Cheap Ticket naar Thailand. Vertrek 1 november 2017 retour 31 januari, simpel gedacht 3 maanden is 90 dagen. FOUT, bij het uit tellen van het aantal dagen kwamen we uit op 91 dagen terwijl een visum dat we nog niet hebben aangevraagd max 90 dagen geldig is. Gebeld met Cheap Ticket om het ticket om te zetten dus vertrek op 2 november ipv 1 november. Bij die club kan je op je kop gaan staan, kan met geen mogelijkheid worden omgezet. Is dus de eerste en tevens de laatste keer dat ik met Cheap Ticket zaken doe. Maar dit terzijde. Op deze site lees ik ook dat 1 dag overschrijding vaak door de vingers word gezien, maar die gok durf ik niet te nemen. Ik zie het al gebeuren dat we bij het vertrek apart genomen worden om te zien wat de ambtenaren voor ons kunnen doen omdat we 1 dag overschrijden. Ze zien het na een paar uur bestuderen van onze papieren door de vingers. Geweldig wij opgelucht maar de vlucht is zonder ons vertrokken. Wie heeft raad,

   • Monique schreef:

    Als je 1 november vertrekt kom je 2 november aan en dan krijg je de stempel. Dat is dan toch precies 90 dagen????

    • Ronald schreef:

     Hoi Monique, bedankt voor je reactie, maar we vertrekken uit Thailand 31 januari, en dat is op de 91ste dag. Dus we overschrijden met 1 dag de geldigheid van ons visum.
     Groetjes,
     Ronald

   • Annette schreef:

    Ga de laatste 2 dagen naar Maleisië
    Daar kom je zo binnen. Of verlenging je visum

   • Jan Verkuijl schreef:

    Ben 13mei vanuit Thailand vertrokken vanuit Bangkok,6 maanden in Thailand.
    2dagen overstay,van te voren naar immigratie geweest,en naar politie,advies was van hun,geen nieuw visum(duur zieden ze),gewoon naar vliegveld en 2dagen betalen,1000bbath..kwam op vliegveld,helemaal geen problemen en niks hoeven te betalen.Had me voor niks zorgen gemaakt..

   • Robert schreef:

    Ben net terug uit Thailand en was 1 dag te laat.
    Ik werd even apart genomen bij de douane en kreeg een stempel voor een extra 24 uur.

  150. Patricia schreef:

   Begrijp ik het goed dat je dus zo vaak je wilt Thailand in/uit mag reizen als je met een vliegtuig binnenkomt en om de 30 dagen vertrekt?

  151. Josephine schreef:

   Ik heb een vraag. Wij reizen in juli/aug naar Thailand om vervolgens 2 dagen later naar Myanmar te gaan. 2,5 week later komen we terug in Thailand. Blijven daar weer een paar dagen om vervolgens naar Laos te gaan. Weet 2,5 week later kom ik weer terug in Thailand en vlieg ik na een paar dagen weer naar NL. . Hoe doen wij dat met ons visum?

  152. Sander schreef:

   Hallo! Allereerst complimenten voor jullie mooie site. Helpt me zeer in de voorbereiding. Ik heb 1 prangende vraag. Ik ga met mijn gezin 5 weken naar Thailand en heb retourtickets gekocht. Normaal moet je dan visa regelen. Maar na een dag of 10 gaan we naar Cambodja. Dat betekent dat we over land Thailand uit en daarna weer in gaan. Dat komt goed uit, want dan hebben we weer een visum van 30 dagen en zijn alle problemen opgelost.
   Ik maak me alleen zorgen over die tickets: krijg je geen gedonder bij de vliegmaatschappij bij vertrek als je geen geldig visum kan laten zien? Zij zien immers alleen die periode van 5 weken. Alvast bedankt!

  153. Tom Evers schreef:

   Geacht Mensen mijn naam is Tom Evers ik weet nu niet wat te doe ik heb mijn vriendin in Thailand en kreeg altijd een visa eerst 30 vrij daarna tourist visa wat wil het geval ik had 2 x tourist visa en toen kreeg een stempel met dat ik geban ben voor visa tourist dus mijn vriend zij mee 400.000 bath te showen maar ik heb een uit kering en weet niet hoe aan 400.000 bath te komen op een uitkering krijg niet zon grote bedrag dus wat nu ik dacht aan een multiple entry visa from 90 days stay maar toch wil ik graag raad wat te doen of wel de goede beslissing is plz help me? dank u

   • Georgie schreef:

    Hoi, even een paar opmerkingen; 1) Waarom ben je geband? Had je overstay zonder te betalen? Normaal gesproken kun je namelijk gewoon zonder visum weer binnenkomen als je met het vliegtuig komt tenzij je de wet hebt overtreden. 2) Je kunt 90 dagen multiple entry aanvragen maar als je de wet hebt overtreden zul je die misschien niet krijgen. Maar mocht dat niet zo zijn dan is dat een goede optie. 3) Ik zou mijn vriendin maar niet vertellen dat je in geldnood zit. De kans is groot dat ze iemand anders heeft voordat je terugkomt…. maar misschien toch ook wel dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Zij zou jou namelijk ook kunnen sponsoren. Veel geluk.

  154. Lisette schreef:

   Heeft er iemand goede tips in welk buurland van thailand je gemakkelijk een single entry (60 dagen) toeristenvisum kunt aanvragen? Mijn zoon zit bijna 180 dagen in Bangkok voor stage. voor de eerste 90 dagen heeft hij een ED-visum. Dit wordt niet verlegd omdat zijn stageorganisatie geen werkvergunning wil aanvragen. De laatste 90 dagen gaat hij het dus met een toeristenvisum proberen. Idee is dat hij naar een buurland vliegt, daar een single-entry aanvraagt en deze na 60 dagen laat verlengen in Bangkok. Ik hoor graag suggesties!

  155. Natascha schreef:

   Hoi hoi.
   Wij gaan nu voor de tweede keer naar Thailand. Wij gaan vliegen 4 april naar Bangkok (komen dus 5 april aan) en vliegen 5 mei terug naar Düsseldorf. Dit is dan eigenlijk de 31e dag. Moeten we hiervoor een visum aanvragen in Nederland? Zo ja ik kan nergens vinden of dit ook op 1 dag kan over zie ik dat je aanvraag een dag is en een andere dag kan ophalen klopt dit!

   Groetjes Natascha

  156. Lidy Weenink schreef:

   Hi. Ik heb een brandende vraag waar ze me bij de Thaise ambassade geen duidelijk antwoord op konden geven. De geldigheid van het visum vóórdat je Thailand binnenkomt is 90 dagen. Eerst ben ik in Zuid-Afrika voor 3 maand, en daarom vraag ik mijn visum volgende week pas aan net voordat ik op reis ga. De dag dat ik Thailand binnen kom is de 90e dag na mijn aanvraag… is het visum dan nog geldig? Of is het 89 dagen geldig en bedoelen ze tot 90 dagen? Alvast heel erg bedankt!

  157. Soum schreef:

   HELP! Stom stom stom.. Heb retour bangkok geboekt van 30 januari tot 29 mei. Alleen ben niet van plan in thailand te blijven maar zie t meer als makkelijk punt om van en naar te vliegen. Helemaal niet stilgestaan bij de visum en heb nog maar 3 weken te gaan voor ik vertrek. Wat moet ik doen?

   • Arjan van diggelen schreef:

    Als je een nederlands paspoort hebt die nog langer dan 6 maanden geldig is dan is dit geen probleem. Je krijgt in het vliegtuig een brief uit gedeeld voor het imigratie kantor je vult het arrivel deel en en bewaart het 2de deel voor waneer je het land verlaat (raak je het kwijt geen probleem bij het verlaten van thailand kan je er weer 100 pakken als je wil.) Ga naar de duane lever het in je krijgt en visum on arrivel voor 30 dagen. Na die 30 dagen moet je uit thailand zijn. Ik heb dit ondertussen al 3x gedaan. Ze willen weten waar je verblijft vulg gewoon de eerste overnachting in en als je dit niet hebt dan vul je gewoon iets in. Het klink heel streng allemaal en zo is het er ook wel maar het is heel makkelijk

    • Menno de Kok schreef:

     Hi Arjan, Dank je wel voor de mooie tips en deze website. Dus als ik het goed begrijp kun je meerdere keren Thailand verlaten en krijg je elke keer weer een visum on arrival voor 15 dagen (Als je overland de grens passeerd) ? Dit kun je dus meerdere keren doen?

     Alvast bedankt!

  158. Christien vd Berg schreef:

   Wij komen 15 Januari aan in Thailand en vertrekken 15 Februari om 0.30 uur. Dus nauwelijks 2 dagen te laat. In die periode gaan we 1-2 weken naar Loas. Toch visum nodig?
   Christien vd Berg

   • Arjan van diggelen schreef:

    Nee bij aankomst krijg je een visum on arrivel voor 30 dagen. Als je laos in gaat moet je een visum kopen (in us dollars uit mijn hoofd rond de 30) als je na 2 weken terug gaat naar thailand krijg je weer een visum on arrivel voor 30 dagen als je het land binnen vliegt en 15 dagen als je overland de grens paseerd hou daar dus rekening mee dat je thailand niet te vroeg in reist

  159. Vera schreef:

   Hoi Sander en Mariska!

   Wij gaan 22 januari tot 22 februari naar Thailand op vakantie. Nu komt dit uit op 31 dagen in Thailand inclusief aankomst en vertrekdag. Gezien de aangescherpte regelgeving met de hedendaagse terreur ben ik bang dat ze erg moeilijk gaan doen over deze dag overstay. Wat is jullie advies? We zijn ook al aan de late kant om nog een visum te regelen… 🙁

   Groetjes, Vera

   • Arjan van diggelen schreef:

    In thailand laten doen op de manier hoe ze het hier boven hebben beschreven of een visum run maken (verlaat het land voor 1 dag en kom weer terug) je krijgt dan een nieuwe visum on arrivel als je dit met vliegruig doet krijg je hem voor 30 dagen en over land krijg je 15 dagen succes

  160. Marcus schreef:

   ik vertrek per 1 maart voor een half jaar naar Bangkok, maar zal regelmatig naar omringende landen reizen – ik zal dus een multiple entry visum moeten aanvragen, maar zie nu dat het consulaat die niet meer verstrekt. enig idee wat ik nu moet aanvragen?

  161. Deniece schreef:

   Hoi!
   Ik volg deze site sinds het begin….echt super gaaf dat jullie zo hard gegroeid zijn!

   Deze vraag zal vast al een aantal keren voorbij zijn gekomen, maar kon het antwoord niet meer vinden. Hierbij mijn vraag:
   Ik heb een retourticket geboekt van NL naar Thailand. We zijn binnen 30 dagen weer terug (geen visum nodig). Ik wil binnen die 30 dagen naar Cambodja reizen en weer terugkeren naar Thailand.
   Heb ik een visum nodig?

   Alvast dank!

  162. Chântalle de Koter schreef:

   hallo,
   ik ga ik in januari 3 weken naar thailand (land op bangkok) en daarna reis ik door naar malaisie voor 2 weken (niet per vliegtuig). ik vlieg vanaf kuala lumpur terug naar nederland.
   wat voor visum heb ik dan nodig?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Chantalle,

    Je hebt geen visum nodig. Je hoeft niets van tevoren te regelen voor Thailand.

    Als je landt op Bangkok dan krijg je een gratis visumvrije entree van 30 dagen. Voor Maleisie krijg je (volgens mij) een gratis visum van 90 dagen.

    Niks aan de hand dus.

    Groetjes,
    Sander

  163. Izy schreef:

   Met een multiple entre visum; na 60 dagen, hoe lang moet je dan tijdelijk het land verlaten?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Izy,

    Dat maakt niet zoveel uit. Dat kan al vijf minuten zijn. Dus even de grens over en dan weer terugkomen. Of een retourvlucht (bijvoorbeeld) van Bangkok – Kuala Lumpur.

    Groetjes,
    Sander

  164. Henk van Heuveln schreef:

   Kan een luchtvaartmaatschappij(in dit geval UIA) mij op 14 december a.s. weigerenvoor een vlucht naar Bangkok omdat ik geen visum voor Thailand heb? Ik heb nl een retourticket voor 31 januari 2017(7 weken later) Ik zou dan inderdaad een visum nodig hebben maar ik wil vanuit Thailand doorreizen naar Burma en na een week weer naar Thailand terugkeren per vliegtuig. Ik las nl. dat ik voor het inchecken bij UIA op 14 december gevraagd kan worden naar een visa voor een ander land als bewijs dat ik Thailand na 30 dagen verlaat.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Henk,

    Ik denk dat ze daar niet moeilijk over doen aangezien je in het bezit bent van een retourticket.

    Slechtste scenario is dat ze (tijdens het inchecken op Schiphol) eisen dat je een ticket het land uit boekt. Dan moet je dus, snel een ticket boeken van Bangkok naar een ander land.

    Waarschijnlijk zal dit niet gebeuren. Succes in ieder geval.

    Groetjes,
    Sander

   • Saroya schreef:

    Hoi! Ik vlieg maandag met UIA met een enkeltje naar Thailand en vroeg me af of ze iets aan je gevraagd hebben? Ben nog in twijfel om een uit ticket te boeken maar aangezien ik nog niet precies weet waar heen doe ik dit liever nog niet. Graag hoor ik van je. Groetjes Saroya

  165. HH Dijkstra schreef:

   sorry sander
   ben me leeftijd vergeten om te vermelden ben 73 jaar
   gelden er dan andere visa voor mijn.
   want het andere jaar wil ik 10 of 11 maanden gaan.
   nu 6 maanden

  166. HH Dijkstra schreef:

   geachte
   in 2017 wil ik naar thailand gaan voor 6 maanden.wat voor visa heb ik dan nodig
   want ik ga na een vriendin in.koh phangkan.
   en moet ik in tussen tijd nog het land verlaten.
   alvast bedankt

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Heinz,

    Met een Single Entry Visum kun je 60 dagen in Thailand verblijven. Als je die nog met 30 dagen verlengt – op Koh Samui, dan kun je 90 dagen in Thailand verblijven zonder het land te verlaten. Daarna moet je het land uit om eventueel een nieuw visum aan te vragen.

    Maar wellicht gelden er voor jou andere voorwaarden. Ligt ook aan de leeftijd etc. Vraag dit even na bij het Thaise Consulaat of de mensen van YourVisa.

    Groetjes,
    Sander

  167. Eva schreef:

   heehoiii,

   ik heb even een vraagje, ik ga in februari twee maanden naar thailand! ik wil van te voren dan ook al een visum aanvragen. Maar stel ik ga in die twee maanden ook een paar daagjes of weekjes naar een omliggend land zoals Cambodja of Myanmar, en kom daarna weer terug in Thailand. Geld dan nog steeds mijn visum die ik van te voren heb geregeld of moet ik dan weer een nieuw visum aanvragen? groetjes!

  168. Ton.Gijsbertsen schreef:

   Ik wil 2 december voor 10 dagen naar Thailand maar ik heeft een probleem ik woon in de Filipijnen en mijn Nederlands paspoort is geldig tot 27 februari 2017 wat moet ik doen ?

  169. Piet schreef:

   Wij gaan eind januari voor 3 weken reizen in Azië.
   In ons reisplan komt het volgende voor:
   Wij gaan van Langkawi (Maleisië) naar Ko Lipe (Thailand). Daarna gaan we weer terug naar Maleisië om vanuit Kuala Lumpur (Maleisië) naar Koh Samui (Thailand) te vliegen.

   In totaal zijn we niet meer dan 12 nachten in Thailand, maar omdat we tweemaal Thailand in gaan vragen wij ons af of wij hiervoor een Multiple Entry Visum nodig hebben. Kan iemand ons dat vertellen?

  170. Koen schreef:

   Hoi. Ik ga van 25 januari tot 11 april naar Thailand. Maar ik vraag mij af wat je dan als beste kunt doen met je visum, aangezien wij misschien ook nog naar Cambodja of Laos willen gaan voor een aantal dagen. En aangezien in dan nog minderjarig ben ontstaat er nog wel eens wat verwarring. Zouden jullie mij misschien kunnen vertellen wat het beste is om te regelen qua visum?
   Groeten Koen

  171. Florine Radji schreef:

   Moeten Bezitters van Surinaamse paspoort/nationaliteit visum hebben voor thailand. Wij willen maar 7 dagen in Bangkok vertoeven.

  172. Jessica schreef:

   Goedeavond,

   Wij gaan 6 weken naar thailand weten dat wij een visum aan moeten vragen maar moet dat persee in nederland of mag dat ook in belgie zijn??

   Bedankt alvast!

  173. Ben schreef:

   Ik heb een misrekening gemaakt in mijn reisschema, waardoor we nu 31 dagen ipv 30 dagen in Thailand zijn. Is dat een groot probleem, zo ja wat kan ik hieraan doen?

   • Dat is geen enkel probleem Ben – dit had ik toevallig zelf ook in september. Bij de paspoortcontrole op de terugweg word je dan uit de rij gehaald, en krijg je bij iemand anders een nieuwe stempel in je paspoort met daarop de aangepaste datum. Je hoeft geen uitleg te geven of boete te betalen oid 🙂 .

    Groetjes!

  174. Ramona en Remy schreef:

   Bij het aanvragen voor een multiple entry visa voor Thailand moet je voortaan een bankafschrift bijvoegen. Mag dat ook een afschrift zijn van een spaarrekening? Of een overzicht van spaarrekening en betaalrekening?

  175. Daniël schreef:

   Hoi! Een vriend en ik willen 6 maanden door Azië te reizen, te beginnen (en eindigen) in Bangkok. Als we nu een retourticket Bangkok boeken (de Werelddeal weken zijn weer begonnen..!) en er zit tussen de aankomst- en vertrekdatum 6 mnd, krijgen we dan wel een Single Entry visum voor 60 dagen? Want als ze op de Ambassade ons vliegticket bekijken zien ze dus niet dat we binnen 30 dagen Thailand verlaten.

  176. Richard schreef:

   Hoi Sander & Mariska,

   Bedankt voor de uitgebreide info en het beantwoorden van ieders vragen, super handig!

   Ik twijfel over het volgende;
   In november wil ik voor ongeveer 2 maanden door Thailand reizen en daarna over land naar Laos of Myanmar. Als ik een Single Entry 60-dagen regel, moet ik dan alsnog aantonen dat ik binnen 60 dagen een uitreis vliegticket heb? (die ik dus niet zal hebben). Niet zozeer voor de douane, maar voor de luchtvaartmaatschappij waarmee ik naar Thailand vlieg? Ik weet alleen nog niet waarmee ik vanuit NL vlieg, dus kan het nog niet navragen. Of is zo’n verklaring invullen bijna altijd mogelijk?

   Mijn broer is dit jaar ook voor 2 maanden naar Thailand gegaan en daarna ook over land naar Laos, hij zegt dat ik helemaal geen Thailand visum hoef te regelen. Mijn broer vloog zonder visum met een enkeltje KLM naar BKK en heeft zijn visumvrije entree daar met 30 dagen verlengd. Hij kon verder niet aantonen dat hij weer een uitreis vliegticket had. Neem je dan niet het risico dat je in NL geweigerd wordt? Of kun zou je dan ter plekke op Schiphol nog een goedkoop ticket naar bijv. Kuala Lumpur kunnen boeken?

   Wat raden jullie aan?

  177. Renske van Leeuwen schreef:

   Hoi Sander en Mariska,
   In oktober, november en december ga ik met mijn vriend reizen. Ons plan is om te beginnen in Vietnam, dan naar Laos te gaan en te eindigen in Thailand.
   Nu willen we in Laos de Gibbon Experience doen, en daarvoor is het het handigst als we van Hoi An – Vietnam naar Chiang Rai – Thailand vliegen, en daar de bus naar Laos nemen (Huay Xai). Na 1,5 week Laos wil ik dan weer terug naar Chiang Rai, en daar zal ik nog bijna 6 weken hebben voor Thailand.
   Hoe werkt dit met visa? Als ik een single entry neem, dan gaat die al in als ik de eerste keer via Chiang Rai vlieg toch? En dan heb ik dus een probleem als ik daarna echt door Thailand wil reizen. Hebben jullie enig idee hoe dit zit?
   Alvast bedankt!
   Groetjes, Renske

  178. Wim schreef:

   Ik heb gehoord, dat je als buitenlander vanaf half augustus Thailand overland niet meer binnen mag.komen. Alleen maar via het vliegtuig. Weet u hoe dat zit?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Wim,

    Hier hebben wij nog niets over gehoord. Maar we gaan het nieuws of eventuele veranderingen zeker in de gaten houden!

    Groetjes,
    Sander

  179. sam schreef:

   hii, wat een geweldige site!
   ik vroeg me af of je bij binnenkomst in thailand geld moet betalen (ik blijf korter dan 30 dagen) en of je bij vertrek eventueel nog geld moet betalen, wat in indo namelijk het geval is.
   alvast bedankt!

   groetjes!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Sam,

    Je krijgt een visumvrije entree van 30 dagen (als je met het vliegtuig Thailand binnenkomt) wat geheel gratis is. Kom je over land/water binnen dan krijg je 15 dagen gratis.

    Groetjes,
    Sander

  180. Geke schreef:

   Hoihoi! Ik ga met een vriendin 3 maanden bachpacken door zuid-oost azie. We hebben een retourtje bangkok geboekt. We zullen binnen 30 dagen thailand wel verlaten maar hebben hier geen bewijs voor. Hoe zit dat dan? En nadat we laos, cambodja en vietnam gehad hebben, willen we weer een vlucht pakken vanuit hanoi naar bangkok, en dan nog ongeveer een weekje in thailand verblijven. Hoe zit het met de visa de tweede keer? Krijg je die wel gewoon zo snel na elkaar?
   Alvast bedankt!

  181. Eva schreef:

   Hee Mariska en Sander!

   Allereerst: wat een top site hebben jullie! We hebben er veel inspiratie voor onze Thailand reis aan opgedaan.

   Dan nu, ons dilemma: Op 29 juli komen we aan in Bangkok (vanuit Düsseldorf) en op 10 september vertrekken we weer vanuit Bangkok terug naar huis. Dit komt uit op 44 dagen. We hebben geen Visum aangevraagd en redden het ook niet om dit nog te doen.
   We gaan 9 augustus al naar Laos voor de Gibbon Experience. Dit doen we per bus (is nog niet geboekt) en we komen hierna ook weer per bus terug op 11 augustus. Hierna reizen we nog wat rond (tot max 15 dagen mogelijk) en gaan we door naar Cambodja per vliegtuig, maar deze vlucht is nog niet geboekt. Ook de vlucht terug naar Bangkok is niet geboekt. Kort gezegd komt het erop neer dat we geen bewijs hebben dat we in die 44 dagen enkele malen de grens over zullen steken.
   Denken jullie dat we hier problemen mee zullen krijgen in Thailand of (in ons geval) in Düsseldorf? Het enige wat we kunnen doen is alvast de vlucht naar Siem Riep te boeken, maar liever willen we dit nog niet doen omdat we die datum open willen houden en nog niet weten vanuit welke stad we daar naartoe gaan vliegen… Hoe kijken jullie hier tegenaan of hebben jullie nog tips?

   Groetjes Eva & Dirk

   • Hoi Eva en Dirk,

    Bij de meeste airlines kun je een document tekenen waarin je aangeeft op tijd Thailand te zullen verlaten – zodat zij niet verantwoordelijk zijn voor een eventuele ‘overstay’. Je kunt het beste even je airline bellen en vragen hoe zij daarmee omgaan. Verder geven ze je altijd wel de ruimte om ter plekke op de luchthaven nog snel even een vlucht te boeken vanuit Thailand, mocht dat nodig zijn!

    Vergeet ook niet dat je een visumvrije entree van 30 dagen krijgt, en je deze in Thailand dus nog moet verlengen. Hoe je dat doet kun je hier lezen: https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Ik wens jullie een héle fijne reis!! 😀

    Groetjes!

  182. michael schreef:

   ik heb wel al een retour ticket van 6 september tot 8 december gaan ze hier moeilijk over doen omdat ik dan visum maar heb van 30 dagen

  183. michael schreef:

   Help me aub 🙂 hoi, ik ga voor de eerste keer backpackend richting thailand, ik ga in totaal 3 maanden
   nu wil ik eerst 30 dagen in thailand blijven, dan 30 dagen naar indonesie, een week naar Vietnam ofzo, week naar Hongkong en dan laatste 2 weken terug naar Bangkok heb ik nu visums nodig of niet want weet het even niet meer

   • Hoi Michael,

    Voor Thailand heb je in ieder geval geen visum nodig!

    Telkens wanneer je het land invliegt ontvang je opnieuw een visumvrije entree van 30 dagen.

    En het kan zijn dat je bij de incheckbalie een vlucht uit Thailand moet laten zien, of een document moet tekenen waarin je aangeeft niet langer dan 30 dagen in Thailand te blijven. Je moet even navragen bij je luchtvaartmaatschappij welke procedure zij daarvoor hanteren!

    Groetjes, Mariska

  184. vincent schreef:

   Wij gaan in augustus naar Thailand voor 18 dagen. Mijn vrouw heeft Oekraïense nationaliteit. Ik begrijp dat ik een visum moet aanvragen? Hoe en waar?

   • vincent schreef:

    Nog een vraag, komt nog bij dat we merken dat mijn vrouw paspoort op 25 januari verloopt, terwijl we op 9 augustus in Thailand aankomen en op 26 augustus terug reizen. Is er nog een mogelijkheid dat onze reis door kan gaan?

    • Hoi Vincent,

     Dat moet je even navragen bij de Oekraïense ambassade hoe dat zit – dat weten wij niet precies 🙂 . Je kunt ook een visumdienst inschakelen als http://www.yourvisa.nl/ die alles voor je regelt.

     Verder moet je vrouw een nieuw paspoort aanvragen om naar Thailand te kunnen reizen!

     Groetjes en alvast een hele mooie reis gewenst!

  185. Laura schreef:

   Hallo,

   Ik heb onlangs een retourticket AMS BKK gekocht voor een maand (15nov-15dec). Helemaal trots op mezelf dat ik eindelijk de stap durfde te nemen om alleen te gaan backpacken. Nu tijdens de voorbereidingen kom ik er achter dat ik te veel wil in deze maand. Ik wil na Bangkok door naar Laos, dan Cambodja en daarna weer terug naar Bangkok. Dat ga ik niet redden want ik wil wel lekker de tijd nemen. Qua visum weet ik dat ik in elk land minimaal 14 dagen mag verblijven. Daar maak ik me geen zorgen over. Wat raden jullie mij aan? Om mijn terugreis om te boeken (Evaair) of om een enkeltje terug te boeken?
   Alvast heel erg bedankt voor het mee denken!!
   Groetjes Laura

   • So much to do in so little time!!!

    Ik snap je pijn volledig Laura – daarom boeken wij meestal een enkel ticket omdat dingen toch altijd anders gaan dan gepland 😉 . Maar dan moet je natuurlijk wel die luxe (dus: veel tijd) hebben.

    Dus ALS je wel de tijd hebt, zou ik absoluut kijken of je je terugreis kunt verplaatsen tegen een gunstige prijs. Annuleren lukt meestal niet omdat je een vaste prijs per retourticket hebt. Maar wie weet kunnen ze dat ook wel voor je fixen..?!

    Verder is het ook handig om te weten dat je voor Thailand een visumvrije entree van 30 dagen krijgt als je met het vliegtuig het land inreist. Dus dat is in jouw geval helemaal chill 🙂 . Na het bezoeken van de buurlanden krijg je nogmaals 30 dagen als je met het vliegtuig inreist (zit geen limiet aan) of 15 dagen als je over land reist.

    Succes met alle voorbereidingen, ik hoop dat dit je helpt met keuzes maken!

    Groetjes Mariska

  186. Cho schreef:

   Dringende vraag! Ik heb een single entry van 60 dagen en die had ik al verlengd in Samui voor 30dagen. Ik blijf nog 2weken in Thailand dus ben ik van plan om zondag een borderun te doen naar Maleisië en terug. Maar nu hoorde ik dat je het land terug in moet vliegen en niet meer binnen kan via land kan oversteken als je een single entry hebt, klopt dat??! Of kan ik alsnog gewoon land in en uitgaan met bus voor 2weken extra.
   Hoop gauw iets te vernemen!

   Groetjes Cho

   • Hoi Cho,

    Het hangt er een beetje van af hoeveel stempels/visa je al in je paspoort hebt voor Thailand en welke douanebeambte je treft bij de grens. Vorig jaar werden er nog berichten verspreid door de Thaise politie dat visa runs nu verboden zijn voor toeristen. Zelf hebben wij recentelijk geen visa runs gedaan over land – dus ik kan je het niet uit eigen ervaring vertellen – maar ik heb wel verhalen gehoord van veel mensen die dus inderdaad werden geweigerd wanneer ze op dezelfde dag weer terug wilden gaan naar Thailand.

    Ik zou jezelf de moeite en stress besparen en kijken of je een goedkoop retour vliegticket kunt vinden!

    Groetjes, Mariska

  187. Givenny schreef:

   Hoi,

   Ik heb een vraagje. Over drie weekjes vlieg ik met een vriendinnetje naar Bangkok toe. Daar hebben we een bijna 10 uur durende overstap voordat we doorvliegen naar Cambodja. Omdat de overstap zo lang is wilden we graag even Bangkok in voordat we dezelfde dag doorvliegen naar Cambodja. In Cambodja verblijven we twee weken, om vervolgens weer terug te vliegen naar Thailand. Daar zullen we nog drie weken verblijven voordat we weer terugvliegen naar Nederland. We zijn dus bijna 5 weken weg. Is het nodig om hiervoor een visum aan te vragen?

   • Givenny schreef:

    Ik had beter eerst de reacties door kunnen lezen, haha. Omdat ik 2 keer het land in kom per vliegtuig krijg je 2 keer een visum on arrival. Dat klopt toch? Een visum aanvragen is dus nergens voor nodig.
    Eerste keer richting Thailand, vandaar 😉

  188. Florine schreef:

   Hoi Sander en Mariska,

   Hier weer een visumvraagje. Ik vlieg 14 september naar Bangkok en 15 februari weer terug (5 maanden Azië, yes!) Alleen ik zie door de visumbomen het bos niet meer. Mijn bedoeling is om eerst een tijdje door Thailand te reizen en om vervolgens via land de route Laos-Cambodja-Vietnam (en misschien daarna een vlucht naar de Filippijnen/Indonesië) te doen en om weer te eindigen in Thailand waar ik dus terugvlieg vanuit Bangkok. Tussendoor wil ik eind november naar het Yi Peng festival in Chiang Mai.
   Aangezien ik geen vastomlijnde plannen heb kunnen jullie het aanraden om visumzaken ter plekke te regelen? Of hebben jullie nog tips? 🙂

   Bij voorbaat dank en superfijn dat jullie al zoveel info op het blog hebben staan!

   • Hi Florine,

    Ik zou zeker je visumzaken ter plekke regelen, omdat alles nog open ligt. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, want wanneer je Thailand met het vliegtuig inreist krijg je een visumvrije entree van 30 dagen die je met nog 30 dagen kunt verlengen. En als dat niet genoeg is, kun je altijd nog in een buurland een Single Entry Visa aanvragen.

    Het enige waar je tegenaan loopt is de luchtvaartmaatschappij. Zij willen graag een retour of doorreisticket zien, zodat ze zeker weten dat je geen overstay hebt. Want dan zijn zij namelijk verantwoordelijk om je weer terug naar Nederland te vervoeren. Je kunt het beste dus even contact opnemen met jouw luchtvaartmaatschappij om te vragen wat je opties zijn. Meestal kun je namelijk wel een document tekenen waarin je aangeeft zelf verantwoordelijk te zijn voor het tijdig verlaten van Thailand.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Ik wens je een hele mooie reis 😉 Groetjes

  189. Stefan schreef:

   Voor alle zekerheid vraag ik het toch maar na. Mijn bedoeling is 2 maanden naar Thailand te gaan en daarna voor 3 maanden naar India en dan terug naar Thailand voor 2 weken. Ik was niet van plan om een visum voor Thailand aan te vragen. Ik reis na Bangkok naar Koh Samui en na 30 dagen laat ik mijn 30d entry visum verlengen met nog eens 30 dagen en dan vertrek ik naar India (heb ik wel een visum van 3 maanden voor, maar nog geen ticket omdat ik nog niet weet wanneer ik precies naar India ga vertrekken) en dan na 3 maanden vlieg ik terug Bangkok binnen en krijg ik nogmaals een 30dagen entry visum, daarna na twee weken terug naar huis. Klopt mijn redenering en gaan ze geen probleem maken de eerste keer dat ik Thailand binnenkom van het feit dat het ticket voor de terugreis meer dan 5maanden later is en ik geen ander ticket heb dat bewijst dat ik binnen de 30dagen terug weg ben?
   Alvast bedankt!

   • Hoi Stefan,

    Je hebt het helemaal goed gepland en zult ook niet in de problemen komen met je visum. Althans, niet in Thailand.

    Het enige ‘obstakel’ is de incheckbalie op Schiphol. Want daar willen ze wel een retour of doorreisticket zien, omdat zij bij een overstay verantwoordelijk voor je terugvlucht zijn. Wat hen dus geld kost. Meestal kun je wel een document tekenen waarin je aangeeft het land op tijd te verlaten en dat jij zelf verantwoordelijk bent voor eventuele boetes en kosten. Je kunt het beste even navragen bij je luchtvaartmaatschappij hoe dit zit!

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt Stefan. Succes met de voorbereidingen en een hele mooie reis gewenst!

    Groetjes, Mariska

  190. Maaike Hoogsteen schreef:

   Hoi,

   Ik heb een vraag over mijn reis naar thailand aanstaande zomer. Ik ga in totaal 7 weken op reis en vlieg heen en terug via Bangkok. 2,5 week na mijn aankomst ga ik een week op vakantie naar Langkawi (Maleisie), hoogstwaarschijnlijk per boot. Dit betekent dat ik geen visum nodig heb (geloof ik), omdat ik hierdoor niet aansluitend 30 dagen in Thailand verblijf. Nu vraag ik me af of ik bij aankomst in Bangkok een bewijs van mijn verblijf in Maleisie moet hebben. Ik heb een boeking van het hotel, maar het ticket voor de boot boek ik pas daar, aangezien met het regenseizoen soms nog onzeker is of alle ferrys gaan. Ook vroeg ik me af of ik bij aankomst terug in Thailand (per boot) ook weer een 30 dagen visum krijg of een 15 dagen visum, zoals je krijgt als je per land(bus) reist.

   Ik hoop dat jullie mij wat informatie kunnen geven hierover. Bedankt alvast!

   Groeten maaike

   • Hoi Maaike,

    Het klopt dat je geen visum nodig hebt. Verder is het denk ik wel handig als je al wel de ferry boekt, omdat de meeste luchtvaartmaatschappijen een bewijs willen zien dat je doorreist naar een ander land binnen 30 dagen. Een hotelboeking lijkt me daarvoor niet voldoende..

    Laat het me weten als je nog vragen hebt!

    Groetjes, Mariska

  191. Anne-Marie schreef:

   Hoi!

   Wij vertrekken naar Thailand en Cambodja voor 23 dagen in totaal. We vliegen naar Cambodja maar komen via de bus terug naar Bangkok, waarna we nog 3 dagen in Bangkok blijven en dan naar huis vliegen.

   Zoals ik het begrijp hebben we geen multiple entry nodig en gebruiken we tweemaal de visa exemption rule, eerste maal 30 dagen en tweede maal 15 dagen.

   Moeten we dan bij de eerste aankomst in Bangkok ons vliegticket naar Cambodja tonen of ons retourticket naar huis? Of is dat niet van belang?

   Alvast heel hard bedankt voor jullie nuttige site!

   • Hi Anne-Marie,

    Vlieg je vanuit Nederland naar Cambodja? Of kom je eerst aan in Thailand en reis je dan direct door?

    Want in het eerste geval vermijd je natuurlijk een eerste ‘entry’. En krijg je na je bezoek aan Cambodja een visum van 15 dagen.

    En in het tweede geval is het voldoende dat je een retourtickets hebt!!

    Groetjes 🙂

  192. m van pelt schreef:

   Hallo suzane

   Waarom vraag je niet eerst je visum aan !!
   Voordat je ontslag neem dan ? Tja op het moment van aanvraag heb je gewoon werk !de visum hoef pas binnen 3 maanden gebruikt teworden !!
   Na uitgifte.
   Grt marcel.

  193. Suzanne schreef:

   Hallo!

   Ik heb een vraag met betrekking tot het multiple entry tourist visa. Ik voldoe aan alle vereisten van het visum, echter 1 puntje: een werkgeversverklaring/employment letter. Momenteel heb ik een contract voor onbepaalde tijd, maar sta op het punt om ontslag te nemen om tijdelijk (bijna 6 maanden) in Bangkok te wonen, en van daaruit door Azie heen te reizen (mijn vriend gaat studeren in Bangkok, vandaar plaats gebonden). Ik heb wel een intentieverklaring, waarin mijn werkgever aangeeft voornemens te zijn om mij bij terugkomst weer in dienst te nemen – mits de bedrijfsomstandigheden ongewijzigd zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik wil de gok niet wagen met het risico dat mijn visum wordt afgewezen.

   Het alternatief is volgens mij dat ik continue gebruik maak van de visumvrije entree, waarbij ik iedere keer binnen 30 dagen het land moet verlaten, en opnieuw moet binnentreden per vliegtuig – of eventueel een keer verlengen met nog eens 30 dagen. Het liefst vraag ik natuurlijk gewoon mijn Multiple Entry Tourist Visa aan.

   Graag ontvang ik advies / ervaringen!

   Groet,
   Suzanne
   suzanne.b@live.nl

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Suzanne,

    Excuus voor de late reactie, het is er even bij in geschoten.

    Wat M van Pelt hierboven zegt; kun je geen visum aanvragen terwijl je nog gewoon werkt. Anders Single Entry visum aanvragen in Nederland. Dan kun je 60 dagen in Thailand verblijven en die dan met 30 dagen verlengen, dan zit je al op 90 dagen.

    In Laos, Ventienne, kun je dan weer een Single Entry Visum aanvragen en het weer herhalen. Dan kom je ook op 6 maanden waarbij je dus 1 keer het land uit moet om weer een visum aan te vragen.

    Succes,groetjes,
    Sander

  194. Stacey Schot schreef:

   Beste Mariska en Sander,

   Hartelijk dank voor jullie tips op de website. Ik ga er zeker veelvuldig gebruik van maken. Echt een top site!

   Ik vertrek over 2 weken voor 5,5 week naar Azie. Ik start in Bangkok en zal het grootste gedeelte van de tijd in Thailand verblijven. Nu ik geen visum heb aangevraagd zou ik de grens per vliegtuig dan wel per land over moeten. Ik vlieg namelijk via Bangkok terug naar Nederland. Nu de ticketprijzen erg gestegen zijn twijfel ik over hoe dit aan te pakken. Ik zat aanvankelijk aan 2 weken Indonesië te denken omdat ik me het een prachtig land lijkt en omdat ik nog echt zon wil meepakken in die weken. Toch neig ik nu meer naar Myanmar of Laos (over land). Dit levert mij echter geen bewijs op dat ik Thailand binnen die 30 dagen ga verlaten. Is dit problematisch? Hebben jullie tips?

   Daarnaast de vraag hoe erg het regenseizoen is en/of wat ik daar van kan verwachten. En smartphones mij is ok?

   Alvast bedankt en groet, Stacey

   • Hi Stacey,

    Bedankt voor je complimenten! 😀

    Als ik jou was, zou ik nog geen tickets vastleggen omdat je nog niet zeker wanneer en waar je naartoe wilt reizen. Bij de douane in Thailand zul je zonder problemen een visumvrije entree krijgen, maar je enige obstakel is de luchtvaartmaatschappij zijn in Nederland. Ze kunnen je zonder retourticket namelijk weigeren, omdat ze bij een overstay verantwoordelijk zijn voor jouw terugvlucht (en de kosten daarvan).

    Neem daarom even contact op met jouw luchtvaartmaatschappij en vraag naar de procedure. Bij de meesten kun je namelijk bij de incheckbalie een verklaring tekenen waarin je aangeeft niet langer dan 30 dagen in Thailand te verblijven, en zo wel – dat zij daar dan niet verantwoordelijk voor zijn.

    Verder raad ik je aan om de volgende artikelen even te checken voor je vragen over het regenseizoen en smartphones!

    https://tipsthailand.nl/regenseizoen-thailand/
    https://tipsthailand.nl/thaise-simkaart/

    Alvast heel veel plezier gewenst Stacey! 🙂 Groetjes

  195. Lin schreef:

   Hoi!

   Ik heb ook een vraagje, ik kom (waarschijnlijk) over land Thailand binnen en heb dan een visumvrij entree van 15 dagen. Ik wil eigenlijk 33 dagen in Thailand blijven dus zou ik mijn 15 daags visum moeten verlengen met 30 dagen. Is dit mogelijk? Of kun je met een 15 daags visum alleen 15 extra dagen krijgen?
   Ik hoor het graag!

  196. Emma schreef:

   Hoi Sander en Mariska,

   Als eerste complimenten voor jullie geweldige site, ik heb er altijd veel aan!

   Ik heb ook een vraag betreft een visum. Ik bezoek op dit moment familie in Thailand, aangekomen op 22 mei. Nu ben ik van plan om tot ong halverwege augustus in Thailand te blijven, alleen zal ik hier dus ook een visum voor nodig hebben. Wat raden jullie mij aan? Eerst een visa run (by plane) doen en daarna verlengen? Of kan ik hier ook een 60 dagen visum aanvragen? Ik kan dus aantonen dat ik hier wat te zoeken heb (Familiebezoek), veranderd dit de situatie?

   Alvast hartelijk bedankt.

   Vriendelijke groet,
   Emma

   • Dank je Emma!

    Als ik het een beetje uitreken, wil je + 77 dagen in Thailand blijven. Aangezien je al een visumvrije entree van 30 dagen hebt, blijven er nog 47 dagen over.

    Helaas is het niet mogelijk om in Thailand zelf een visum aan te vragen. Ik denk dat de makkelijkste optie is om een visa run te doen (inderdaad per vliegtuig), waardoor je er weer 30 dagen bij krijgt. Daarbij kun je ook je visumvrije entree verlengen met 30 dagen voor 1900 baht, wat je kunt doen bij iedere immigration office. Dit kun je op het visum doen wat je nu hebt, maar ook na je tweede inreis. In zou even kijken naar de ticketprijzen naar wat voordeliger/handiger is.

    Een tweede visa run over land (waarmee je 15 dagen krijgt) zou ik je niet aanraden, omdat ze erg strict zijn en moeilijk doen wanneer je binnen een korte tijd heen en weer naar Thailand gaat. Ik denk dat de bovenstaande optie echt de beste is!

    Succes met je visum en geniet nog van je verblijf in Thailand! 😀

  197. raymon schreef:

   Hallo,
   ik ga in januari voor 6 maanden naar thailand, ik wil er als ik iets vind vrijwilligerswerk gaan doen.
   ik denk dat ik een non immigrant visa moet aanvragen kan dat met een enkele reis ticket??
   ik hoop dat iemand dit weet.

   dan kan ik een ticket boeken

   mag

   raymon

  198. Michelle schreef:

   Hi!

   Ik kom op 29 juni per vlucht aan in BKK Thainland en 1 september vlieg ik terug. Ik blijf de eerste keer korter dan 30 dagen in Thailand en reis daarna door naar Loas, Vietnam en Cambodja. In eerste instantie was ik van plan dit via land te doen, maar ik begrijp dat luchtvaardmaatschappijen een bewijs )door middel van een uitvlucht) willen zien dat je binnen 30 dagen weer weg gaat. Nu las ik ergens dat je ook een vlucht kunt boeken en dan kosteloos kunt annuleren. Is dat zomaar mogelijk? Anders zou dit natuurlijk een ideale mogelijkheid zijn. Visa voor de andere landen wil ik ook pas daar aanvragen, zodat ik niet aan een vast reisplan vast zit.

   • Hoi Michelle,

    Ik snap heel goed dat je nergens aan vast wilt zitten. Voordat je tickets gaat boeken, zou ik eerst contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Thailand vliegt. In sommige gevallen kun je namelijk een document ondertekenen waarin je verklaart Thailand op tijd te verlaten; kortom: dat zij niet verantwoordelijk zijn voor jou.

    Dat is natuurlijk de makkelijkste optie, want de meeste airlines die vanuit Bangkok vliegen zijn prijsvechters die dus de ticketprijs niet teruggeven na annulatie. Maar soms zijn de tickets zó goedkoop, dat dat ook weer niet echt een probleem is. Check het dus even goed!!!

    Groetjes en alvast heel veel plezier!

  199. Lisette schreef:

   Wat een superfijne site met alle tips ! :). Ik ga begin volgende maand richting Azië en heb een vraag over het visum voor Thailand. Ik vlieg op Bangkok en wil na een paar dagen naar Hanoi, Vietnam. Vanuit Ho Chi Minh, Vietnam wil ik op Krabi vliegen om vanuit daar weer naar Bangkok te reizen. Krijg ik dan zowel in Bangkok als in Krabi een visum on arrival of moet ik daarvoor iets anders regelen?
   Alvast bedankt voor het antwoord!

  200. Maartje schreef:

   Hoi, ik heb een vraagje. Ik ga 5 en een halve week naar thailand maar ik ga tussen Door ook nog een week naar Cambodja. Wat betekend dat ik 2 weken in Thailand ben, dan 1 week Cambodja en dan weer 2 en een halve week in thailand. Heb ik dan een visum nodig ja of nee? Alvast bedankt.

   • Hoi Maartje,

    In principe niet. Het enige waar je tegen aanloopt is dat je over land (dus als je vanuit Cambodja met de bus Thailand inreist) maar een visumvrije entree krijgt van 15 dagen – wat voor jou dus niet genoeg is. De makkelijkste optie is een vlucht vanuit Cambodja naar Thailand, dan krijg je opnieuw een visumvrije entree van 30 dagen.

    Groetjes!

  201. Vera schreef:

   Hoi!

   Ik ga helaas over een paar weken terug naar huis vanuit Bangkok, maar ik heb misschien een probleempje. Ik hoorde van iemand dat je maar 3 keer het land in mag komen binnen 6 maanden. Nu is echter het geval dat ik dat al gedaan heb. De eerste keer een maand gebleven en de tweede en derde keer steeds een dag omdat ik daar dan een overstap met vliegen had. Ik kan alleen nergens terugvinden dat je er maar 3 keer in mag. Wel 90 dagen, maar daar zit ik nog niet aan. Weten jullie misschien hoe dit zit en wat ik er anders aan kan doen?

   • Hoi Vera,

    Hier zit geen echt limiet aan. Alleen als je paspoort helemaal volstaat met Thaise stempels kunnen ze vragen gaan stellen. Maar zeker als je het land weer invliegt zie ik niet in waarom ze moeilijk zouden doen!!

    Geniet van de laatste weken van je reis!!!

  202. Willeke schreef:

   Hoi!

   Super fijne site, ik denk dat ik er nog veel tips vanaf ga halen als ik in Thailand reis straks! Bedankt!

   Ik heb ook een (algemene) vraag over het visum.
   Mijn reisplan: 12 juni vertrek ik vanuit Amsterdam naar Bangkok en 25 augustus vlieg ik van Bangkok terug naar Amsterdam (beide met KLM).
   Ik wil graag 1 tot 2 weken in Thailand blijven voordat ik doorreis naar Laos, Cambodja, Vietnam of Myanmar.
   Het is nog niet zeker naar welk land ik als eerst door wil reizen en daarom heb ik dus nog geen vlucht/treinreis geboekt naar een van die landen.

   Als ik straks Bangkok land heb ik dus wel een terugvlucht maar die terugvlucht is niet binnen 30 dagen. Is dit een probleem?
   Kan ik nu wel gewoon een visum krijgen als ik in Bangkok aankom of moet ik toch snel nog een visum in NL aanvragen?

   Alvast bedankt!
   Groetjes,
   Willeke

   • Hoi Willeke,

    Ik zou geen visum aanvragen omdat dat eigenlijk niet nodig is – maar het enige probleem is dat je luchtvaartmaatschappij in Nederland liefst een retourticket wil zien. Bij sommige maatschappijen kun je een verklaring ondertekenen dat je op tijd het land uitreist, waardoor de maatschappij niet verantwoordelijk voor jou is en je weer terug hoeft te brengen als je wel te lang blijft. Vraag dit even na bij je luchtvaartmaatschappij hoe dit zit voordat je naar Schiphol vertrekt!

    Groetjes en heel veel plezier alvast!

    • Syl schreef:

     Mijn dochter heeft hetzelfde “probleem” als Willeke. Jij meldt in je antwoord dat de luchtvaartmaatschappij graag een retour ticket wil zien. Daar bedoel je mee een retourticket binnen de 30 dagen naar een ander land zodat er geen overstay is ?

  203. chantal polet schreef:

   Hallo ,

   Ik heb een vraag ik vlieg 11 augustus naar bangkok een enkele reis.
   Ik ga voor onbepaalde tijd rondreizen door azie.
   Ik heb nog geen uitvliegend ticket geboekt naar een ander land.
   Kan ik nu beter een visum van te voren aan vragen of kan ik gebruik maken van de visum vrije 30 dagen?
   Ik zal waarschijnlijk de 16de een vlucht naar india boeken om daar een yoga teacher traning te doen van een maand mocht in thailand niet een juiste vinden.
   Bij deze dus ook de vraag: iemand tips voor een yoga teacher training die goed aangeschreven staan in thailand?

   Liefs chantal

   • Hoi Chantal,

    Dat hangt er vanaf hoe lang je van plan bent om in Thailand te blijven. Als je nog geen plannen hebt, zou ik gebruikmaken van de visumvrije entree van 30 dagen. Daarvoor moet je op Schiphol alleen wel een soort verklaring ondertekenen waarmee je verklaart het land op tijd te verlaten – zodat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor jou als je te lang in Thailand blijft. Vraag dit voor de zekerheid even na bij je luchtvaartmaatschappij. Om gedoe te voorkomen kun je ook alvast een ticket boeken naar je volgende bestemming, zodat je die bij de balie kunt laten zien.

    Ik heb geen tips over yogatrainingen, maar ik weet wel dat Chiang Mai zo’n beetje het apicentrum is van de yoga – dus ik zou in die omgeving gaan zoeken!

    Groetjes en heel veel plezier gewenst!

  204. Danique schreef:

   Hoi Sander en Mariska, ik heb al eerder een goed advies van jullie gekregen maar ik heb toch nog een visumvraag. Voor een visumvrije entree moet ik even het land uit. Ik ben van plan om een retourtje Kuala Lumpur te boeken. Kan dat op één dag of moet er een dag tussen zitten ?

  205. Nienke Doorenspleet schreef:

   Hi,

   Ook hier een vraag over het aanvragen van een visum. Per juli ga ik voor 2 maanden richting Thailand. Mijn reisplan staat totaal nog niet vast, maar ik weet wel dat ik ook naar andere landen wil gaan reizen. Ik kan er dus voor zorgen dat ik na die 30 dagen een ander land bezoek. Echter ik kan bij aankomst dit natuurlijk nog niet aantonen, omdat ze alleen de datum van de terugreis 2 maanden later zien. Hoe los ik dit het beste op? En stel ik koop een visum voor 60 dagen, vervalt deze dan zodra je het land verlaat of blijft deze de hele periode geldig?

   Alvast bedankt,

   Nienke

   • Hoi Nienke,

    Ik zou geen visum aanvragen, omdat je nog niet zeker bent over hoe lang je in Thailand wilt verblijven. Want zodra je Thailand verlaat, verloopt je visum – ongeacht hoeveel dagen je er bent verbleven.

    Ter plekke heb je nog genoeg mogelijkheden om langer in Thailand te blijven, zoals verlengen (30 dgn) of het land weer inreizen per vliegtuig (30 dgn) of bus (15 dgn).

    En op de luchthaven is het mogelijk om bij de balie een formulier op te halen en te ondertekenen, waarmee je verklaart het land op tijd te verlaten – zodat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor jou als je te lang in Thailand blijft. Het lijkt mij dat dit bij iedere luchtvaartmaatschappij zo gaat, maar zo gaat het in ieder geval voor 100% zeker bij Eva Air.

    Heel veel plezier alvast, geniet van je reis! 😀

  206. Esther schreef:

   Hi Sander en Mariska,

   Wat een geweldige site. Ik heb er echt veel aan!! Super veel zin in onze reis. Mijn vriend en ik gaan in 20 juli voor 42 dagen naar Thailand. We willen in Nederland alvast een visum regelen, zodat we 60 dagen mogen blijven. Ik las dat je op ma t/m vrijdag terecht kunt voor het aanvragen en ophalen hiervan. Is het mogelijk dat mijn vriend naar Amsterdam reist om voor ons beide het visum aan te vragen en later alleen naar het Consulaat gaat om het op te halen? Of is het verplicht dat ik mijn eigen visum aanvraag en ophaal? Hoor het graag, alvast bedankt! Groetjes Esther

   • Hoi Esther,

    Je kunt het ook alleen doen. Dit staat op de officiële site van het consulaat:

    “Het is mogelijk dat u door derden een visum voor Thailand laat aanvragen.

    Bij het aanvragen van een visum en/of bij ophalen van het paspoort met visum door derden, dient deze persoon een kopie van zijn ID-kaart van zichzelf bij zich te hebben met daarop bijgeschreven dat deze persoon gemachtigd is om uw paspoort op te halen. De machtiging dient voorzien te zijn van uw naam en handtekening.”

    Wij hebben de paspoorten altijd zelf afgegeven, maar ik heb ze wel eens zelf alleen afgehaald. Toen was het laten zien van het betalingsbewijs voldoende.

    Groetjes en alvast veel plezier! 😀

  207. Esh schreef:

   Goedendag,

   Ik ben Surinamer en wens voor 14 dagen een bezoek te brengen aan Thailand.
   Welke regels gelden er voor Suriname met betrekking tot visum?
   Bijvoorbaat dank.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Esh,

    Ik kan helaas geen antwoord geven op je vraag. Neem even contact op met de mensen van YourVisa. Zij kunnen je direct helpen!

    Groetjes,
    Sander

  208. Janneke schreef:

   Hoi!

   Dank jullie wel voor de fijne info op deze site! Ook ik wil toch graag mijn persoonlijke plan aan jullie voorleggen.

   Ik zal per half augustus beginnen met mijn zes maanden durende stage op Koh Samui. Ik heb me bedacht om van tevoren zo’n drie tot vier weken rond te reizen door Thailand, echter is dit volgens mijn contactpersoon op school geen optie in verband met het visum dat volgens haar alleen verstrekt wordt voor de tijd dat ik daar aan het werk zal zijn.

   Volgens mijn contactpersoon is er al helemaal geen mogelijkheid om tegen het einde van mijn reis nog even naar een ander land te gaan, omdat als ik eenmaal het land uit zou reizen, ik Thailand niet meer binnen zou kunnen komen. Klopt dit? Is het dus niet mogelijk om drie weken rond te reizen door Thailand, vervolgens één week in een “buurland” te verblijven om vervolgens weer terug te keren naar Thailand om te beginnen aan mijn zes maanden durende stage?

   Alvast heel erg bedankt!

   Groetjes Janneke

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Janneke,

    Goede vraag!

    Weet je ook welk type visum je krijgt en wanneer je ingaat. Wordt dat geregeld voor je voordat je Thailand binnen reist of wordt het visum voor je aangevraagd terwijl je aan je stage begint?

    Ik hoor het van je, groetjes,
    Sander

    • Janneke schreef:

     Dankjewel voor je snelle reactie!

     Ik krijg geloof ik een werkvisum. In Nederland zal ik in de eerste drie maanden een visum regelen – volgens geldt deze vanaf begin/midden augustus. Mijn tweede visum, weer geldig voor drie maanden, zal ik in Thailand moeten aanvragen/krijgen..

     Groetjes Janneke

  209. Willie schreef:

   Hi, thanks voor de goede info op de website. Omdat de voorwaarden en leg ik jullie voor de zekerheid de volgende vraag voor.

   Ik ben onlangs zonder visum Thailand binnen gekomen en mag hier dus maximaal 30 dagen blijven. Dit is feitelijk geen visum volgens mij, want het is ook niet echt een visum on arrival. Mijn vraag is of het op dit moment nog mogelijk is om mijn verblijf tegen het einde van de 30 dagen op Samui met nogmaals 30 dagen kan verlengen?

   Of bestaat deze mogelijkheid alleen als je al op een visum Thailand bent binnen gereisd?

   Thanks voor de reactie alvast. Vriendelijke groeten, Willie

   • Hoi Willie,

    Dat kan inderdaad met de visumvrije entree die jij hebt! Vul wel van tevoren je papieren etc. in, want op de immigration office op Koh Samui is het meestal erg druk 😉 .

    Succes en nog een hele mooie reis gewenst!

  210. Manon schreef:

   Hoi Sarah,

   Wat een handige site met goede tips is dit! Heel fijn.
   Echter heb ik nog wel een vraag omtrent het visum, ik blijf het lastig vinden…

   Het gaat om de volgende situatie:
   Wij (ik en mijn vriend) landen op Bangkok. We willen dan in twee weken naar boven reizen richting Chiang Mai. Uiteindelijk willen we, binnen 30 dagen dus, Thailand verlaten en de grens over naar Laos om daar +/- 3 weken te verblijven. Uiteindelijk willen we Bangkok weer in om vanuit daar naar Myanmar te vliegen. We komen dus alleen Thailand weer in om via Bangkok naar Myanmar te vliegen. Vervolgens willen we na 3 weken weer terugvliegen op Bangkok (3e keer dat we Thailand in komen). We willen onze reis afsluiten door ongeveer 2 weken de eilanden in Thailand af te gaan. Vervolgens vliegen we via Bangkok weer terug. We komen dus 3 keer Thailand binnen, maar we blijven nooit langer dan 30 dagen achtereen. Hebben we dan een visum nodig? En dan gelijk een 3-entry visum? Ik heb gelezen dat het bewijs van een vliegticket naar een ander land kan helpen, maar op andere sites zie ik weer dat ze alleen kijken naar je terugvlucht. Die is bij ons dus 70 dagen later, dan zouden we dus wel een visum nodig hebben? Ik hoop dat je me kan helpen, ik kom er zelf even niet meer uit haha!

   Alvast bedankt!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Manon,

    Dank voor je duidelijke reisplan, zo kan ik een gericht antwoord geven op je vraag.

    Je hoeft voor Thailand helemaal niets te regelen. Je krijgt telkens een visumvrije entree van 30 dagen bij aankomst met het vliegtuig en 15 dagen over land. Bij de tweede keer aankomst in Thailand geef je aan dat je snel weer doorreist naar Myanmar waardoor je minder dan 15 dagen in Thailand verblijft. Prima dus.

    Je bent in het bezit van een retourvlucht. Heb je de vliegtickets van Bangkok naar Myanmar al vastgelegd? Eventueel een extra bewijs dat je het land verlaat.

    In 90% van de gevallen zullen ze (de vliegtuigmaatschappij op Schiphol) niet moeilijk doen, maar ze worden wel steeds strenger. Je kunt nog even contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en het navragen. Bij de douane in Bangkok is het namelijk geen probleem.

    Een hele fijne reis alvast, hopelijk is het duidelijk zo.

    Voor Laos kun je overigens een visum van 30 dagen bij de grens kopen voor $ 30. Visum voor Myanmar kun je o.a. in Bangkok aanvragen.

    Groetjes,
    Sander

    • Manon schreef:

     Bedankt Sander! Heel fijn die duidelijke uitleg 🙂 Waarschijnlijk gaan we de tickets naar Myanmar al vanuit Nederland boeken dus dan zitten we sowieso safe! Nogmaals bedankt, groetjes Manon

  211. Sabine schreef:

   Hi.

   Ik wil graag van 26 juli t/m 25 augustus naar Thailand, dit zijn 31 in totaal. Echter kom ik pas 27 juli in Thailand zelf aan, dus feitelijk gezien ben ik net 30 dagen in Thailand zelf.
   Nu vraag ik mij af, kijken ze naar je vertrekdatum vanuit je thuisland of kijken ze naar je aankomstdatum in Thailand? Want moet ik nu een visum aanvragen of niet?

   Ik hoor het graag.

   Groetjes,
   Sabine

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Sabine,

    Je hoeft niets te regelen. Ze zien het als 30 dagen. Zelfs als je 1 dag ‘overstay’ hebt, dan zien ze het door de vingers.

    In het allerergste geval moet je bij de luchthaven (als je Thailand weer verlaat) één dag boete betalen t.w.v. 500 baht. Maar dat zal niet het geval zijn.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  212. Charlotte schreef:

   Hoi!

   Ik heb een vraagje, ik vertrek 9 mei naar Thailand voor 42 dagen. Ik ga daar vrijwilligerswerk doen en daarna rondtrekken. Een retourticket heb ik ook al vanuit Bangkok, maar ik heb geen visum. Ik krijg sowieso een visum voor 30 dagen las ik, maar kan ik er geen krijgen die langer geldig is bij binnenkomst? Of moet ik speciaal naar het consultaat in Bangkok om een visum aan te vragen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Charlotte,

    Je kunt twee dingen doen. Van tevoren, in Nederland dus, een Single Entry toeristenvisum aanvragen voor 60 dagen. Kost je € 30. Of in Thailand je visum met 30 dagen verlengen wat je € 50 kost. Zie info over visum aanvragen en verlengen op deze pagina!

    Succes, groetjes,
    Sander

  213. Bob Sesink Clee schreef:

   Allereerst, een mooie overzichtelijke site!!

   Toch heb ook ik een vraagje omtrent het visum gebeuren.
   Ik ga van 24-05-2016 tot 17-10-2016 naar Thailand en ik wil ook nog omliggende landen bezoeken.
   De eerste 4 maanden wil ik in Thailand blijven omdat ik ook duikcursussen etc. ga volgen op Koh Tao.
   na deze 4 maanden wil ik naar landen als Cambodja, Laos en Vietnam gaan, nu heb ik begrepen dat ik een multiple entry visum moet hebben.
   Ik heb begrepen dat ik voor dit visum een werkgeversverklaring moet hebben en dat ik moet kunnen aantonen dat ik over voldoende financiële middelen beschik, dit is in principe geen probleem maar ik las ook dat ik de volgende dingen moet aanleveren:

   -kopie van de ticket van de 1ste uitreis uit Thailand (vliegtuig/trein/boot/bus enz.)
   -kopie van de 1ste hotelovernachting in Thailand.
   -Travelplan (in en uit reis data en bestemming)

   Nu is mijn probleem dat ik de eerste uitreis nog niet op de dag gepland heb en ook de eerste hotelovernachting nog niet heb geregeld.
   Moet ik dit echt van te voren regelen? want ik wou eigenlijk uitreizen naar Cambodja enzo, in Thailand last minute regelen.

   Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren, of is er ook een mogelijkheid het met een single entry te doen?

   Groetjes,
   Bob
   22 jaar oud

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Bob,

    Uitermate vervelend dat ze de visum regels keer op keer strenger maken. Het zij zo.

    Als je een Multiple Entry visum aanvraagt dan moet je inderdaad kopie van ticket, kopie van hotelovernachting en travelplan invullen. Travelplan kun je globaal invullen aangezien ze dat nooit kunnen controleren.

    Als je een Single Entry Visum gaat aanvragen dan kun je 60 dagen in Thailand blijven. Je kunt ook eenmalig je visum verlengen in Thailand met 30 dagen waardoor je 90 dagen (3 maanden) aaneengesloten in Thailand kunt verblijven. Maar dan moet je alsnog in het bezit van een vliegticket het land uit (of retourticket).

    Misschien kun je alvast een vliegticket boeken (3 maanden na aankomst in Thailand) van Bangkok naar Cambodja en via internet je eerste hotelovernachting in Bangkok regelen?

    Als je Thailand vervolgens weer binnenkomt krijg je een visumvrije entree van 15 dagen over land en 30 dagen via het vliegtuig.

    Hier vind je info over het verlengen van je visum in Thailand:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Groetjes, succes,
    Sander

    • Bob schreef:

     Beste Sander,

     Hartelijk dank voor uw snelle reactie!!

     Maar stel ik neem een single entry visum. Dan heb ik dus 3 maanden die ik aaneengesloten in Thailand kan verblijven, kan ik na deze 3 maanden nog de grens over en terug om er nog 60 dagen aanvast te plakken? zodat ik in totaal meer dan 4 maanden in Thailand kan zijn zonder een multiple entry visum?
     Dit zou het mooist zijn want dan hoef ik de uitreizen niet te plannen.

     Als dit niet mogelijk is, ga ik toch voor een multiple entry visum om vervolgens na 3 maanden het land in en uit te reizen. Wat zou dan de makkelijkste en voordeligste optie zijn vanuit Koh Tao?

     Echt heel erg fijn dat ik hier terecht kan met mijn vragen!!!!!!!!!
     (1ste hotel overnachting heb ik toch alvast geboekt)

     Groetjes,
     Bob

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Bob,

      Dat is een mogelijkheid ja.

      Normaal gesproken zou ik een Double Entry Visum aanraden maar die is helaas niet meer ‘verkrijgbaar’.

      Met een Single Entry Visum + visumverlenging in Thailand kun je dus 3 maanden aaneengesloten in Thailand verblijven. Vervolgens raad ik je aan om een retourtje Kuala Lumpur te boeken (vanaf Surat Thani kun je al retour vliegen v.a. € 35). Als je Thailand weer binnenkomt krijg je een visumvrije entree voor 30 dagen en ook die kun je met 30 verlengen bij het immigration office.

      Maar ik lees dat je alleen nog ‘maar’ 30 dagen nodig hebt waardoor je het de tweede keer dus niet hoeft te verlengen.

      Als je op Koh Tao zit, ga je dus eerst terug naar het vasteland van Surat Thani. Luchthaven Surat Thani vliegt enkele dagen per week op Kuala Lumpur.

      Groetjes, hopelijk is het duidelijk zo 🙂

      Groetjes,
      Sander

  214. Jeroen schreef:

   Ik wil het liefste 3 maanden naar Thailand, zou ik dan een Visum voor 60 dagen moeten boeken en 30 dagen verlengen in Thailand?
   Handig als ik een omboekbaar ticket koop mocht ik eerder terug willen?
   Bedankt!!!

   • Klopt helemaal – je koopt een Single Entry visum en die kun je in Thailand voor 1900 baht verlengen met 30 dagen. Hiermee hoef je overigens niet tot de laatste geldige visumdag mee te wachten, als je dit al eerder doet rekenen ze de overgebleven dagen gewoon mee 🙂 .

    Verder is een flexibel ticket inderdaad handig. Een volledig omboekbaar ticket is meestal erg duur, maar soms hoeft dat niet eens en kun je je ‘normale’ ticket al voor een paar tientjes wijzigen. Kijk voor het boeken dus goed naar de voorwaarden!

    Groetjes en veel plezier! 🙂

  215. karlijn schreef:

   Hoi,

   als ik 35 dagen in Thailand verblijf, moet ik dus eigenlijk een visum kopen voor 60 dagen van 30 euro. ik vlieg vanaf amsterdam naar bangkok en vlieg ook van bangkok weer naar amsterdam terug. krijg ik sowieso problemen bij het vliegveld in thailand als ik dus een retour heb voor over 35 dagen, maar een visum heb voor 30 dagen? of word je slechts enkele keren bij het vliegveld gecontroleerd en praat je je er makkelijk uit? Ik vind het namelijk zo zonde om een visum te kopen als ik slechts 5 daagjes langer blijf dan is toegestaan en ik met dat gekochte visum ook een hele maand langer kon blijven.

   groetjes,
   karlijn

   • Hoi Karlijn,

    Bij de luchthaven zullen ze je inderdaad tegenhouden, en moet je waarschijnlijk ter plekke een vlucht moeten boeken vanuit Thailand naar een ander land. Ik denk dat er niets anders op zit dan een single entry aan te vragen!

    Groetjes, Mariska

  216. Sandra van Helsdingen schreef:

   Hi Sander,

   In juli vlieg ik naar Bangkok. Daar ben ik van plan dezelfde dag nog de bus te pakken naar Cambodja waar ik mijn vriendin zie. In Cambodja verblijf ik anderhalve week waarna ik voor nog 29-30 dagen weer naar Thailand ga. Moet ik hiervoor een visum aanvragen aangezien ik wel in Thailand aankom? Ik vraag me af hoe dit zit aangezien ik tussendoor nog naar Cambodja ga. Ik hoor het graag! Groetjes Sandra

   • Hoi Sandra,

    Je kunt het beste vanuit Cambodja Thailand weer inreizen met het vliegtuig, omdat je dan een visumvrije entree krijgt van 30 dagen. Reis je over land, dan krijg je maar 15 dagen – en is het in dat geval inderdaad handiger om al een visum in je paspoort te hebben.

    De visumvrije entree die je na de vlucht Amsterdam – Bangkok krijgt, vervalt direct wanneer je naar Cambodja gaat – daar kun je dus geen gebruik meer van maken.

    Alvast veel plezier! 🙂

  217. Eva schreef:

   Hallo Beide!

   20 April vertrek ik voor een prachtige reis door Azië, ik start in Japan waar ik 3 weken verblijf, en vlieg vanaf hier door naar Myanmar waar ik 12 Mei aankom, op 18 Juli vlieg ik vanaf Phnom-Penh naar Bali. Mijn plan was in eerste instantie om via Myanmar, door Thailand (waar ik minimaal een maand de tijd wilde nemen) door te reizen naar Cambodja, vanaf waar ik weer door vlieg. Echter, als ik de visum informatie zo lees, weet ik niet goed hoe ik mijn verblijf in Thailand ga regelen, aangezien ik zowel per bus het land in als uit zal gaan. Hebben jullie tips?

   Alvast heel erg bedankt (de informatie dusver was super overzichtelijk!)

   Groetjes,
   Eva

   • Hoi Eva,

    Wow, dat klinkt echt als een prachtige reis! We zijn een beetje jaloers 😉

    Als je niet de mogelijkheid hebt om Thailand binnen te reizen met het vliegtuig, zul je een toeristenvisum moeten aanvragen van 60 dagen. Dit kost 30 euro. In het bovenstaande artikel kun je informatie vinden over hoe je dat doet!

    Alvast veel plezier! 🙂

  218. Manouk schreef:

   Hallo!!

   Over 3,5 week ga ik voor het eerst reizen en wel naar Thailand!
   Mijn vriend is op dit moment al in Thailand (phuket).
   Hij reist vanaf maandag 3 weken door Thailand met een vriend. Echter heeft hij GEEN visum aangevraagd, maar verblijft hij in totaal wel 4,5 week in Thailand (ongeveer 35 dagen). Mijn vraag nu is: wat moet hij doen? Is het aan te raden om voor 2 weken naar Cambodja te gaan (met vliegtuig)? Of kan hij een verlenging van visum aanvragen? Of wat is het verstandigste om te doen?

  219. Mark schreef:

   Hoi Mariska en Sander,

   ten eerste wat een geweldige site! Ik vlieg volgende week zondag 27 maart naar Bangkok voor een reis van 4.5 maand door Zuidoost-Azië en vlieg ook retour vanaf Bangkok. Ik ben van plan om steeds binnen 30 dagen weer in een ander land te zitten. Nu zag ik bij jullie hier staan dat je je vliegmaatschappij moet bellen wanneer je niet met een vliegticket kan aantonen dat je binnen 30 dagen weer weg bent uit Thailand. Ik heb nu gebeld met lufthansa de maatschappij waar ik mee zal vliegen maar het is mij niet veel duidelijker geworden door hun. Dus ik vroeg mij af of jullie ervaring hebben met lufthansa . Ik vroeg mij ook nog af of jullie tips hebben voor mij om in Bangkok te beginnen en vanuit hieruit door te gaan. Daarnaast heb ik nog een klein vraagje mbt een visum voor Myanmar kan je dat het beste regelen in Bangkok of in Chiang mai en dan over land of met het vliegtuig Myanmar in te gaan?

   Bedankt!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Mark,

    Als Lufthansa je geen duidelijkheid kan geven dan kunnen wij dat ook niet, haha. Zij bepalen namelijk of je in het bezit moet zijn van een vliegticket het land uit.

    Wellicht dat je je ticket naar Myanmar al vast kunt leggen. Wij zijn wel de grens overgestoken bij Mae Sai in het noorden van Thailand naar Myanmar. Maar dat deden we om ons visum te hernieuwen. Het leek me niet de ideale plek om te beginnen in Myanmar vandaar dat ik aanraad om te vliegen. Maar dat is dus niet op heel veel gebaseerd.

    Net als het visum voor Myanmar, daar hebben wij ook geen ervaring mee. Wij zijn – zoals je wellicht – weet vooral gericht op… Thailand 😉

    Groetjes, fijne voorbereiding,
    Sander

   • Tom schreef:

    Dag Mark

    Ik ga begin 2017 ongeveer hetzelfde doen als jij,. Ik heb vlieg naar bangkok met Lufthansa en na 4 maand keer ik met austrian airlines terug (ook vanuit bangkok). Hebben ze bij Lufthansa naar een bewijs gevraagd dat je na 30 dagen terug uit het land bent?

  220. Roeland schreef:

   Hallo,

   ik ga met vriendin en kind 3,5 maanden naar Thailand. Dus zeg maar 3,5 keer 30 dagen. Wat is de slimste manier om het te doen qua visa?

  221. Karin schreef:

   Hi,

   Kan ik met een multiple entry na de 1e 60 dagen ook tussendoor mijn visum eenmalig voor 30 dagen verlengen op bijv koh samui immigratie office en zodoende pas na 3 maanden een visa-run te doen voor de volgende 60 dagen?

   groet,

   Karin

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Karin,

    Ja, dat is absoluut mogelijk. Hebben wij ook gedaan.

    Je kunt dus in feite 3 x 90 dagen in Thailand verblijven. En je hoeft je visum trouwens niet te verlengen op de 60e dag. Je kunt het ook al eerder doen.

    Groetjes,
    Sander

  222. Dennis schreef:

   Goedenavond Sander en Mariska,
   Weten jullie of er een maximum zit aan het aantal keer dat je Thailand binnen mag reizen? (en op die manier ook een nieuwe visumperiode van 15/30 dagen te starten) Ik ben van plan zo’n 3 tot 6 maanden in zuidoost Azie te verblijven met Thailand als thuisbasis. Ik neem dan steeds een internationale vlucht terug naar Thailand waarbij ik dus ook weer een 30 dagen visum krijg. Ik de site van het consulaat van Amsterdam staat: “Deze regels gelden telkens opnieuw als u Thailand binnen reist. ” Klopt het dat je je visum oneindig met 30 dagen kan blijven verlengen door steeds een internationale vlucht te nemen? Ik hoop dat jullie mijn twijfels weg kunnen nemen. Gr Dennis

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Dennis,

    Bedankt voor je vraag.

    Goede optie om vanuit Thailand telkens tripjes te ondernemen. Prima basis 🙂

    Je kunt dit niet oneindig doen, maar ik ga er niet van uit dat je Thailand meer dan tien keer zult binnenkomen in korte tijd. Doe je dit wel, zullen ze zich wel gaan afvragen wat je er komt doen. Maak je af en toe een tripje en kom je na een paar weken weer terug. Geen probleem. Onze paspoorten staan inmiddels ook best vol met stempels. We hebben nog geen scheve gezichten gehad bij de douane.

    Groetjes,
    Sander

    • Dennis schreef:

     Oke enorm bedankt voor je reactie. Behoorlijk vervelend, al dat visum gedoe. De tips die ik hier op de site heb gelezen hebben me in ieder geval goed geholpen. Gr Dennis

   • Suzanne schreef:

    Dag Dennis,

    Super leuk om je plannen op deze site te lezen.. ik was ook op zoek naar visum-informatie, en jouw verhaal sluit bijna naadloos aan op die van mij. Ik ga namelijk samen met mijn vriend in Bangkok wonen, vanaf begin augustus tot eind januari. Hij gaat studeren en ik de toerist uithangen. We willen vaak tripjes maken de grens over, en ik ben erg benieuwd hoe het verloopt met je visum.. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen tot zover, en hoop dat je contact met me zou willen opnemen om ervaringen uit te wisselen! Groetjes, Suzanne (suzanne.b@live.nl)

  223. Pete schreef:

   Ik vertrek over een paar dagen naar Thailand, maar er is een schrijffoutje gemaakt bij mijn achternaam op mijn visum (60 dagen visum). Ze hebben een extra letter toegevoegd in het handgeschreven gedeelte.

   Zou dit een probleem kunnen opleveren? Ik moet mogelijk 1x mijn visum verlengen.
   Groeten en alvast bedankt.

   P.S. Wat een topsite!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Pete,

    Dat durf ik echt niet te zeggen. Neem voor de zekerheid even contact op met de Thaise ambassade te Amsterdam:

    ROYAL THAI HONORARY CONSULATE IN AMSTERDAM
    Herengracht 444 (BG)
    1017 BZ Amsterdam
    Tel: 020-4651532
    Fax: 020-4651543
    E-mail: info@thaiconsulate-amsterdam.org
    * Voor algemene telefonische vragen gelieve contact op te nemen op werkdagen tussen 14:00 -15:00.

    Groetjes,
    Sander

  224. paul schreef:

   Hallo. Even een klein vraagje.
   Wij zitten momenteel in cambodja en willen graag naar thailand. We Willen eigenlijk over land reizen naar thailand echter lees ik hier dat wij dan alleen een visum voor 15 dagen krijgen. Wij willen graag langer dan dit in thailand verblijven ongeveer 30 dagen. Kunnen wij dit ook bij de grens krijgen of moeten wij dan echt er naar toe vliegen?
   Alvast bedankt.

  225. Dorien schreef:

   Hallo,

   Ik en mijn vriend gaan deze zomer voor 2 weken naar Khao Lak in Thailand!

   Nu heb ik een paar kleine vraagjes.

   1. Hebben wij een visum/documenten nodig? Zullen 13 nachten in het hotel zijn.

   2. Zijn er inentingen verplicht en of aan te raden zijn?

   3. Welke medicatie nemen wij het beste zeker en vast mee op reis?

   4. Is jullie boek ook te koop in gedrukte versie? Zou het heel graag hebben!

   Alvast bedankt voor jullie tijd! Jullie site is super!

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Dorien,

    Hier komen de kleine antwoorden:

    1. Met een geldig Nederlands paspoort krijg je een visumvrije toegang van 30 dagen voor Thailand. Geheel gratis.

    2. Er zijn geen verplichte inentingen wel aanbevolen inentingen. Die vind je hier: https://tipsthailand.nl/reisvoorbereiding/inentingen-thailand/

    3. Medicatie meenemen is persoonlijk. We raden aan om ORS mee te nemen na eventuele voedselvergiftiging en wellicht paracetamol. In ons ebook hebben we een hoofdstukje over Gezondheid op reis.

    4. Nee het ebook is alleen digitaal. Gemakkelijk op je computer, laptop, smartphone of ipad te zetten. Je kunt ook zelf gemakkelijk uitprinten aangezien het A4 formaat is.

    Groetjes 🙂
    Sander

  226. Anne schreef:

   Hoi Sander en Mariska,

   Wat een handige site en fijn dat jullie zo snel antwoord geven!

   Ik heb een groot deel van de vragen gelezen maar mijn specifieke vraag ben ik nog niet tegen gekomen. Ik ga eind deze maand voor 5 weken reizen. Ik vlieg heen en terug op Bangkok, het plan is om na 2.5 week in Thailand voor 1 week naar Laos te gaan, dan 1 week Cambodja om vervolgens over land weer terug naar Thailand te gaan voor de terugvlucht. Ik ben dus eigenlijk maar 2.5 á 3 weken in Thailand maar aan de hand van mijn vluchtgegevens zullen ze zien dat ik aankom in Bangkok en daar 35 dagen later weer vertrek. Dat is 5 dagen te lang.. Zullen ze dan niet moeilijk doen bij aankomst of controleren ze pas achteraf en zien ze dan aan de hand van de Stempels van Laos en Cambodja dat ik het land heb verlaten in de tussentijd? (Het reisbureau raadde aan om een ticket vanuit Thailand te boeken om te laten zien dat ik het land binnen 30 dagen verlaat maar dit wil ik natuurlijk alleen doen als het echt nodig is.)

   Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoord!

   Groetjes Anne

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Anne,

    Op zich moet het genoeg zijn als je je plan gewoon uitlegt. Echter zijn ze tegenwoordig steeds strenger en kunnen ze voordat je incheckt van je eisen dat je alsnog een ticket regelt. Informeer even bij je vliegtuigmaatschappij aangezien zij dat bepalen en het per luchtvaartmaatschappij afhankelijk is.

    Groetjes,
    Sander

  227. Astrid schreef:

   Nuttige informatie!

   Ik ga deze zomer van 23 juli tm 23 augustus naar Thailand. We komen als het goed is aan op 24 juli om 7:00 dus dat zou betekenen dat we 31 dagen in thailand zijn. Wat is jullie advies, wel of geen visum kopen?

   Groetjes Astrid

   • Astrid schreef:

    Oh ik zie hier onder al soortgelijke vragen! Ik blijf alleen twijfelen..

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Astrid,

     Nee je hoeft van tevoren niets te regelen. Het kan zijn dat ze je een kleine boete geven van 500 baht wanneer je Thailand verlaat bij de luchthaven (zorg dus dat je in ieder geval nog wat cash bij je hebt) maar meestal zien ze één dagje wel door de vingers.

     Groetjes,
     Sander

  228. Anneke Jansen schreef:

   Dag Mariska
   Hopelijk heb je een antwoord:
   Mijn man is zijn visum vrije entreekaart verloren.
   Hoe kunnen wij een nieuwe kaart bemachtigen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Anneke,

    Dat is Mariska ook een keer gebeurd. Toen waren we ook een beetje bang maar bij de douane zeiden ze er niks van. Dat kan gebeuren. In je paspoort staat nog een stempel met de datum van binnenkomst. Geen probleem of Mai Pen Rai zoals ze in Thailand zeggen.

    Groetjes,
    Sander

  229. Haissam schreef:

   Hoi, ik wil 2 maanden door Thailand gaan reizen en weet niet zeker of ik tussentijds per vliegtuig naar omliggende landen toe wil reizen. Ik zou dan dus een signgle entry visum van 60 dagen aan moeten vragen. Mijn vraag is: mocht ik tussentijds dan alsnog ergens anders heen reizen en terug komen, is mijn 60 dagen visum voor Thailand dan nog steeds gewoon geldig tot de einddatum of begint het tellen dan weer opnieuw afhankelijk van hoe je Thailand weer binnenkom? (Per vliegtuig of bus).

   En als ik alsnog langer dan 60 dagen in Thailand wil blijven, wat moet ik dan doen?

   Ik hoor het graag, dankjullie wel.

   Groetjes,

   Haissam

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Haissam,

    Mocht je met een Single Entry Visum Thailand binnenkomen dan kun je 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Verlaat je het land dan heb je geen recht meer op die dagen. Dus als je daarna Thailand weer binnenkomt. Stel je doet dat per vliegtuig dan krijg je 30 nieuwe dagen.

    Wil je langer blijven; verleng dan je visum bij het immigration office in Thailand. Meer info:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Groetjes,
    Sander

  230. Greet schreef:

   Hi Mariska/Sander,

   heb een vraagje.

   In sept vorig jaar had ik in Thailand een open ticket gekocht.
   Nu ben ik in Nederland en wil nu weer terug naar Thailand.

   Mijn vraag is dan:

   Doen ze moeilijk bij de douane omdat ik nu Thailand binnen komt met een enkeltje?
   Kan ik zeggen tegen de Douane dat ik een enkeltje terug naar Nederland koop in Thailand?

   Groetjes,
   Greet

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Greet,

    Tegenwoordig zijn ze daar wel wat strenger aan en durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen dat ze je meenemen naar Thailand terwijl dat voorheen wel zo was. Beste is om even contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

    Groetjes,
    Sander

  231. Kathy schreef:

   Hoi,

   Wij willen aan het einde van het jaar 3 maanden reizen door Zuid-Oost Azië. We komen met het vliegtuig aan in Bangkok, vervolgens reizen we naar Noord-Thailand, Laos, Cambodja en we eindigen met het zuiden van Thailand. Als we in Bangkok aankomen met het vliegtuig hebben we voor 30 dagen een visum, dit moeten we redden. Maar omdat we de tweede keer over land Thailand binnen komen, hebben we dan maar een visum voor 15 dagen. Terwijl wij hier naar alle waarschijnlijkheid langer willen verblijven. Wat is voor ons qua visum de beste optie?

  232. Anke Bruns schreef:

   hoi, wij vliegen op 23 januari naar bangkok en zullen daar 2 dagen verblijven, dan vliegen we door naar yangon, myanmar (hier hebben we al een visum voor), vervolgens gaan we 2 weken later over land weer terug naar mae sot, thailand.
   is het visum wat je bij binnenkomst in bangkok (30dagen) krijgt dan voldoende?

   groet, anke

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Anke,

    De visumvrije entree van 30 dagen vervalt wanneer je Thailand verlaat. Na je trip door Myanmar kom je terug in Thailand, Mae Sot, over land. Dan krijg je een nieuwe visumvrije entree van 15 dagen. Het ligt er dus een beetje aan wanneer je terugvlucht naar Nederland gaat.

    Groetjes,
    Sander

  233. carmen schreef:

   Hallo,

   Klopt het dat je met een Single Entry (1 x 60 dagen) dus 60 dagen in Thailand kunt verblijven, verder kunt reizen (naar in mijn geval de omliggende landen) en vervolgens na een paar weken weer terug kunt komen in Thailand en een gratis 30 dagen visum kunt krijgen?

   Alvast bedankt voor het antwoord.

  234. Michael schreef:

   Hallo,

   Mijn vriend en ik hebben een retour ticket geboekt, AMS BKK, 3 weken in juni. Nu willen we tussentijds een aantal dagen in Vietnam doorbrengen om daar o.a. Nha-Ke Bang national park aan te doen. Ik vind genoeg info over free entry visa voor verblijf korter dan 30 dagen in Thailand, maar weten jullie of we nog rekening moeten houden met een extra visa, voor Thailand, omdat we tussentijds van Thailand naar Vietnam vliegen en weer terugkomen in Thailand. Voor Vietnam geloof ik dat we een apart visum nodig hebben. Graag hoor ik of jullie hier wat meer over weten te vertellen.

   Alvast dank!

  235. Amber schreef:

   Sawadika!

   Wat een fijne site hebben jullie gemaakt zeg, heel erg bedankt!
   Nu heb ik een vraag.. en daar heb ik jullie hulp voor nodig.
   Ik heb een enkele reis (vliegtuig) naar Bangkok geboekt en kom 16 februari aan.
   Ook een Single entry (60 dgn). De terugvlucht heb ik nog niet geboekt.
   En mijn visum is geldig tot 18 april.
   Nu ben ik een fantastische yogaopleiding tegen gekomen welke van 21 maart tot 17 april duurt.
   Als ik me aan de regels zou houden zou ik 15 april moeten vertrekken (de 60ste dag).
   Maar de course duurt dus twee dagen langer…
   Ik kan helaas ook niet even tijdens de course de grens over gaan om 15 dgn extra te krijgen…
   Wat adviseren jullie?
   Alvast heel erg bedankt!! X/\

  236. Mike schreef:

   Hallo ik wou 1maart naar thailand op een tourist visa voor 60 dage , nu wou ik naar laos of een ander buurtland voor me educatievisa aan te vragen na de 60 dage , is dat mogelijk voor de ED visa (zal terugreize met vliegtuig voor de 30 dagen), het betreft een stage waarbij ik voor 1 jaar zal werke in een hotel , met werkvergunning verkrege van het gastbedrijf+welkomstbrief, kan nergens vinde of in het buitenland een ed te verkrijge .
   Mvg mike

  237. Madelon & Daphne schreef:

   Hoi Sander en Mariska,

   Wij gaan deze zomer 50 dagen naar Thailand, waarvan we wellicht 1 weekje naar Laos (of Cambodja) zouden willen gaan aan het begin van onze reis. Wij waren eerst van plan om een Single Entry visum te nemen, maar we vragen het ons nu af wat het beste is om te doen qua visa? Want als het te ingewikkeld is willen we het misschien toch laten schieten.

   We zijn trouwens ontzettend blij met alle handige informatie op jullie blog en e-book voor het plannen van onze reis!

   Groetjes, Madelon & Daphne

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Madelon & Daphne,

    Als je het goed plant dan hoef je voor vertrek helemaal niets te regelen. Voorbeeld:

    Reis eerst ± 30 dagen rond in Thailand. Ga vervolgens naar Laos / Cambodja. Kom vervolgens terug in Thailand. Als je over land reist krijg je een visumvrije entree van 15 dagen. Doe je dat per vliegtuig krijg je een visumvrije entree van 30 dagen.

    Plan het dus goed en je hoeft geen visum voor Thailand van tevoren te regelen.

    Alternatief is om 50 dagen aaneengesloten in Thailand te blijven en een Single Entry Visum voor 60 dagen in Nederland te regelen bij de Thaise ambassade.

    Groetjes, fijne voorbereiding,
    Sander

  238. Marlijn schreef:

   Hi Sander en Mariska,
   Dank voor jullie vele tips op jullie mooie website! Echter vind ik het voorbereiden van het visum behoorlijk lastig! Ik vlieg 22 februari naar Bangkok en krijg ik dus een 30 dagen gratis visum. Mijn reis door thailand zal 10 weken (70) dagen duren, waarbij ik ook naar Vietnam wil. Wat raden jullie mij aan met betrekking tot het visum?

   Ik hoor graag! Alvast heel erg dank!!

   Groetjes Marlijn

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Marlijn,

    Dank voor je vraag. Daar helpen we je graag mee!

    Wanneer je aankomt in Thailand met het vliegtuig krijg je inderdaad een visumvrije entree van 30 dagen. Ik weet niet precies hoeveel dagen je naar Vietnam wilt gaan maar als je het slim plant hoef je geen visum voor Thailand te regelen.

    Stel je vertrekt na 20 dagen in Thailand te zijn geweest naar Vietnam waar je ook 20 dagen gaat rondreizen. Vervolgens kom je weer terug in Thailand (per vliegtuig) dan krijg je wederom een visumvrije entree van 30 dagen. Je hoeft in dit geval geen visum te regelen voor Thailand. Wel voor Vietnam, maar dat is een ander verhaal 🙂

    Hopelijk is het duidelijk zo. Fijne voorbereiding,
    Sander

  239. Ineke schreef:

   Heb gisteren tickets geboekt…. aankomst 11 december 2016…. vertrek 10 januari 2017…. stom stom stom… dit zijn 31 dagen… moet ik nu voor die ene dag een visum aanvragen of is er een andere mogelijkheid… Kijken ze die ene dag door de vingers en moet ik dan evt. 500 baht boete betalen??

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Ineke,

    Eén dag te lang blijven zien ze altijd wel door de vingers. In het ergste geval betaal je dus een boete van 500 baht bij de luchthaven als je het land verlaat.

    Mocht je de boete voor willen zijn kun je altijd nog een Single Entry visum aanvragen in Nederland die geldig is voor 60 dagen Thailand.

    Groetjes,
    Sander

  240. redouan schreef:

   Hallo ik heb een Marokkaanse paspoort met een Nederlandse verblijfsvergunning ik heb een visum gekregen van de thaise consulaat voor 3maanden mag ik daarmee ook binnen thailand reizen zonder problemen jaatoch wil even zekerheid vandaar

  241. wim lepelaars schreef:

   Hoi,
   Omdat de visum regels voor Thailand zijn aangescherpt graag Uw advies :
   Ik arriveer in Thailand op 28 Februari en vertrek 29 Maart terug naar Nederland , totaal 31 dagen.

   Dus zeker visum aanvragen zou ik denken !!

   Vanuit Thailand ga ik na 1 week een week naar Vietnam, Vietnam Airlines en dan vanuit Vietnam weer terugvliegen naar Bangkok..
   Ook wil ik nog een dag of 5 naar Laos via een vlucht Bangkok-Vientiane en retourvlucht op Bangkok.
   Dus ik ga misschien 2 keer maar zeker 1 keer per vliegtuig Thailand uit en weer retour Bangkok.
   Hoe werkt het dan.
   IK wil geen problemen bij de douane over de 30 dagen regel.
   Je krijgt dan telkens bij binnenkomst bij de douane weer een nieuwe stempel met nieuwe datum,
   maar ik weet niet of ze bij het definitieve vertrek uit Thailand van de oude datum uit blijven gaan.

   Graag Uw advies en alvast bedankt

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Wim,

    Als je Thailand binnenkomt met het vliegtuig krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Als je dat doet per bus dan krijg je een visumvrije entree van 15 dagen.

    Als je Thailand weer opnieuw binnenkomt dan begint de telling opnieuw. Dit kun je niet eindeloos blijven doen want dan gaan ze zich ook afvragen wat je telkens komt doen (visa runs). Als je paspoort dus uitpuilt van de stempels loop je risico dat ze je niet binnen laten. Als er nog weinig tot geen stempels in je paspoort staan dan hoef je voor Thailand geen visum aan te vragen en laten ze je gewoon binnen zonder problemen.

    Voor Vietnam moet je wel een visum aanvragen en voor Laos kun je dat aan de grens doen.

    Hopelijk is het allemaal duidelijk zo.

    Groetjes,
    Sander

  242. Zoe schreef:

   Hi, ik had een vraagje. Ik zit nu op koh phi phi en ik ben Thailand binnen gekomen met de boot. Toen hebben we pas ontdekt dat we op deze manier maar 15 dagen krijgen.. Heel stom. Nou was mijn vraag is er een mogelijkheid om ons visum te verlengen voor meer dan zeven dagen?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Zoe,

    Vervelend! Volgens mij -maar dat weet ik niet 100% zeker- kun je je visum alsnog met 30 verlengen bij het Immigration Office. Volgens mij is die van Krabi het dichtste bij jullie in de buurt.

    Ander alternatief is een retourvlucht het land uit en weer in.

    Succes,
    Sander

  243. Peter Teunisse schreef:

   Hallo,
   Ik heb op Koh Samui een Non-Immigrant visa type O met multiple entry. Ik zou graag de 90 dagen periode eenmalig voor een week verlengen zonder een boarder-run te hoeven doen.
   Zijn er bij het immigration office in Nathon Koh Samui mogelijkheden om dat te doen zonder dat ik het land uithoef?

  244. Mohammed schreef:

   Hoi,

   Ik wil graag in juni naar Thailand voor 3 weken. Ik land in Bangkok maar wil ook in de tussentijd een vlucht naar Phuket nemen. Heb ik een visum nodig om met het vliegtuig binnen Thailand te vliegen? Welke documenten heb ik nodig om Thailand probleemloos binnen te komen en kan ik alleen backpacken in Thailand? Ik ben nu 15 maar zal dan officieel 16 jaar zijn.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Mohammed,

    Je hebt een paspoort nodig die in ieder geval 6 maanden geldig is voordat je Thailand binnenkomt. Bij binnenkomst krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Jij gaat 21 dagen reizen, geen probleem dus. Binnenlandse vluchten zijn ook geen probleem. Je kunt die 30 dagen probleemloos backpacken door Thailand.

    Groetjes,
    Sander

  245. Serferaaz schreef:

   Hoi,

   Wij gaan voor 2 weken op studiereis naar Thailand. Het gaat over peacebuilding and conflicttransformation. Hebben we daar ook een studievisum voor nodig, of valt dit gewoon onder 30 dagen vrije toerisme?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Serferaaz,

    Een visumvrije entree van 30 dagen die je gratis krijgt bij binnenkomst is voldoende.

    Officieel zou het waarschijnlijk niet mogen op een toeristenvisum. Vraag het even na bij het bedrijf/de school waar je de studiereis gaat volgen.

    Groetjes,
    Sander

  246. Minke schreef:

   Hoi!
   Ik ga volgende maand voor 2 a 3 maanden naar Thailand. Als ik maar 2 maanden ga, heb ik natuurlijk genoeg aan het single entry visa. Maar kan ik als ik 3 maanden blijf, na 60 dagen thailand uit gaan en opnieuw binnen komen per vliegtuig, om zo 30 extra dagen te krijgen?
   En zijn er ook andere visa voor als je voor je studie/ stage naar Thailand gaat?
   Alvast bedankt!

  247. Linda schreef:

   Hallo,
   Ik ga voor 5 weken Thailand, 35 dagen waarvan ik zoveel mogelijk dagen door zal brengen op Koh Tao. Moet ik voor die 5 dgn extra vooraf een visum aanvragen, of kan ik het ook gokken en dan die evt boete van 500 bath per dag betalen?

   Groetjes Linda

  248. Stijn schreef:

   Hoi!

   Allereerst, super handige website, erg behulpzaam voor mijn eerste trip richting ZO-Azie.
   Ik heb een vraagje. Ik ben in totaal 62 dagen met mijn reis bezig en land op Bangkok op 15 Maart. Ik vlieg 16 Mei weer terug. Ik wil over land (!) na aankomst vrijwel direct naar Vietnam reizen via Cambodja, en vervolgens weer terug naar Thailand. Ik neem aan dat ik bij mijn eerste aankomst recht heb op de 30 dagen free entry, dan Thailand verlaat, en als ik terug kom ik pas een single entry visa van 60 dagen nodig heb? Als dit niet het geval is en ik een multiple entry visum nodig heb, heb ik namelijk een probleem omdat ik langer dan 60 dagen onderweg ben. Klopt het dus dat ik bij de eerste binnenkomst gewoon free entry heb, en pas voor mijn tweede aankomst terug in Thailand dus een tourist visum nodig heb?

   Bij voorbaat dank,

   • Hi Stijn,

    Bij binnenkomst krijg je inderdaad 30 dagen (visumvrije entree).

    Hoeveel dagen heb je nog over voordat je Thailand voor de tweede keer binnenkomt? Via het vliegtuig zou je weer 30 dagen gratis krijgen, over land is dat 15 dagen. Zou een beetje zonde zijn van je geld om een Multiple aan te vragen voor € 150. De Multiple kun je gewoon gebruik. Er mogen 90 dagen tussen zitten.

    Groetjes, fijne reis,
    Mariska

  249. Marc schreef:

   Goedenavond!,

   Ik vlieg eind januari naar Thailand, Bangkok, verblijf hier zo’n drie weken en reis daarna door naar Laos, Vietnam, Cambodia en kom daarna weer terug naar Thailand om hier vanaf Bangkok terug te vliegen naar Schiphol.

   In principe zou de 30 dagen gratis visum en vervolgens de 15 dagen variant voldoen, maar nou lees ik op de site van de Thaise ambassade, in tegenstelling tot wat ik hier lees, dat je voor deze twee visums moet beschikken over een vervoersbewijs naar buiten Thailand. Welke ik voor de eerste van de twee visums dus niet heb.

   Het is de op een na laatste eis bij VISA-EXEMPTION: “They possess a confirmed transportation ticket to leave the Kingdom within 30 days from date of entry”

   Op de site van de ambassade: http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/en/visa-exemption

   Ik ben verward 😮 Hulp graag! 🙂

   Groeten, Marc

  250. Valerie van Dongen schreef:

   Vanaf 1 februari ga ik op stage naar Thailand. Mijn stage duurt van 8 februari tot en met 9 juli. Nu moet ik hiervoor een visum aanvragen. Echter ben ik wel van plan om langer in het land te blijven in verband met reizen. Ook wil ik overige landen buiten Thailand bezoeken. De planning is dat ik rond 1 Augustus weer naar Nederland wil komen.
   Mijn vraag is hoe dit nu precies zit met de aanvraag van het visum. In plaats van de aangegeven 5 maanden, zou ik dus graag 6 maanden in Thailand willen verblijven. Wat voor een visum wordt er dan aangevraagd?
   Bedankt alvast!

   • Hi Valerie,

    Wij weten veel over het toeristenvisum. Met het stage- en studievisum hebben wij eigenlijk nog geen ervaring. Neem contact op met het bedrijf waar je stage gaat lopen, met de Thaise ambassade in Amsterdam of via Your Visa.

    Groetjes, succes,
    Mariska

  251. Tjitske schreef:

   Wij zouden voor 10 weken aaneengesloten in Thailand verblijven en hadden daar een visum voor geregeld met een single entry. Nu zijn we afgelopen donderdag met spoed naar huis gekomen ivm een sterfgeval. Aanstaande woensdag vliegen we weer terug maar nu zitten we met het probleem van het visum want dat is al gebruikt. We zullen in Thailand nog 50 dagen blijven. Nu hadden wij gehoord dat je ook als Nederlander in het Duitse Essen je visum kunt regelen en dat je er daar ook op kunt wachten. Helaas is dit consulaat tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten.
   Op de site van het consulaat in Amsterdam zie ik niet dat zij aankomende week ook gesloten zijn maar daar moet je toch 2 dagen wachten voor dat je het paspoort met visum terug krijgt.
   Wat moeten we doen???????

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Tjitske,

    Jeetje wat vervelend zeg. Gecondoleerd. Helaas weten wij uit eigen ervaring hoe het is om terug te moeten.

    Woensdag reis je weer teurg naar Thailand. Dan krijgen jullie een visumvrije entree van 30 dagen bij aankomst op de luchthaven. Dan kom je nog 20 dagen tekort inderdaad.

    Je kunt het beste je visum verlengen bij een Immigration Office in Thailand. Je verlengt je visum dan met 30 dagen. Dit kan bijvoorbeeld in Chiang Mai, Bangkok, Koh Samui en nog op meer plekken in Thailand. Dit is wel prijzig, het kost 1900 baht (€ 50). Maar misschien kun je dit verhalen over je (reis)verzekering.

    Hoe je je visum verlengt bij het Immigration Office lees je hier:
    https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

    Groetjes, sterkte en hopelijk nog een fijne reis,
    Sander

  252. van der Linden schreef:

   Hoi,

   Ik ga as 6 januari naar Thailand en blijf daar 19 dagen en en reis dan door naar Vietnam. Daar zal ik ook ong 14 dagen rondreizen en dan vlieg ik weer naar Bangkok (waar ik nog 1 a 2 nachten blijf voor ik weer met mn retourticket naar AMS vlieg).

   Heb ik een visum nodig omdat ik niet aaneensluitend binnen 30 dagen in Thailand blijf?

   Groetjes

  253. Hans Oppelaar schreef:

   Ik wil 3 maanden naar Thailand. Als ik een vliegticket van 3 maanden koop met een single entry visum, dan kom ik eigenlijk 1 maand te kort. Word ik door de Thaise douane toegelaten waarna ik mijn visum met 30 dagen kan verlengen bij immigrasion in Hua Hin? en hoe zeker weet je dat? (de websites die ik gelezen hebben verwarren mij op dit punt)

   • Hoi Hans,

    Je komt zeker weten zonder problemen Thailand binnen. Het is namelijk niet verplicht om een terugreis- of doorreisticket te laten zien. Dit weten we uit eigen ervaring! In januari vliegen wij ook voor 3 maanden naar Thailand met een single entry die we gaan verlengen.

    Hoop je hiermee gerustgesteld te hebben!

    Groetjes en heel veel plezier, Mariska

    • m van pelt schreef:

     Hallo Mariska
     Ik M van pelt lees jullie site weleens toffe site daar is niks mis mee !!
     Maar ik zou graag bij sommige antwoorden wat je geeft, aan sommige vraagstellers toch mijn twijfels !!!
     Vind u het goed als ik een andere mening heb ! ook een reactie op de vraag mogen geven ? of bent u hier niet van gediend ??
     Het is jullie site tenslotte ,

  254. Sander schreef:

   Hallo!

   Ik had een vraag, een maat van me verteld dat wij voor 14 dagen toerisme in Thailand een visum nodig hebben.
   Zelf lees ik dat het niet hoeft.
   Klopt het dat je voor 14 dagen toerisme géén visum nodig hebt?

  255. Hans steenbergen schreef:

   Sawasdee krap,
   Ik zit met de volgende vraag: ik heb een non immigrant visum met multiple entry. Dat visum wil ik eind 2016 in Thailand met een jaar verlengen. Mijn paspoort is echter dan minder dan een jaar geldig. Ik moet dus eind 2106 een nieuw paspoort in Nederland aanvragen; maar m’n visum zit in het oude paspoort geplakt. Hoe te handelen? Accepteert Immigratie een nieuw paspoort zonder visum met daarnaast het oude paspoort met visum? Alvast dank voor je reactie!

  256. Olivier schreef:

   Hallo,

   Dank voor alle goede informatie die ik op de website kan vinden. Ik had nog een vraagje over het visum. Ik zal 31 dagen in Thailand verblijven en dus voor zover ik weet een visum nodig hebben. Nu las ik echter dat sinds 30 augustus het visum ook in Thailand kan worden verlengd . Zou dit betekenen dat ik ook gewoon naar Thailand kan vliegen en daar ter plekker 1900 bath betaal om een langer verblijf mogelijk te maken? of moet ik dit echt van te voren regelen? Alvast bedankt!

   • Hoi Olivier, één dag langer in Thailand verblijven is geen probleem – hier wordt coulant mee omgesprongen. Verblijf je langer als een dag extra, dan betaal je een boete van 500 baht per dag. Have fun! 🙂

    • Michelle schreef:

     Hoi Mariska,

     Voor mij geldt hetzelfde, ik ben een paar uur langer dan 30 dagen in Thailand (31 dagen dus). Ik begrijp nu uit je verhaal dat ze hier coulant mee omgaan. Maar is het slim om dit te laten bevestigen door iemand (bij de Ambassade in Nederland of in Thailand) of heb ik hier een bewijs van nodig? Ik wil niet daar in de problemen komen en neem liever het zekere voor het onzekere.

     Alvast bedankt!

  257. Breda Sikkens schreef:

   Wellicht gelden dezelfde regels voor Visum voor alle Europese landen, niet alleen voor Nederland en België.
   Hoe zit dat? Ik heb Sloveens paspoort.

   B.

  258. Tessa schreef:

   Hoi Sander en Mariska,
   Ik vroeg me af of jullie me kunnen helpen met mijn vraag!
   Ik heb een return ticket Amsterdam-Bangkok van begin januari – eind februari. Ik ben van plan ongeveer 3 weken in Thailand te blijven, dan naar Laos en Vietnam te reizen en vervolgens weer terug te keren naar Bangkok. In theorie zou ik dan geen visum nodig hebben, maar gewoon de eerste keer 30 dagen en de tweede keer 15 dagen kunnen blijven. Maar ik ben bang dat ze wellicht moeilijk doen over het feit dat ik een 30 dagen stamp wil, een return ticket heb die 54 dagen later is, en geen bewijs heb dat ik het land binnen 30 dagen ga verlaten (ik wil nl per slow boat naar Laos). Dus toen dacht ik: misschien kan ik in Nederland een 60 dagen single entry visum aanvragen, het land alsnog na 3 weken verlaten en bij terugkeer gaan voor de 15 dagen stamp. Maar is dat wel mogelijk als je al een single entry visum van 60 dagen in je paspoort hebt staan? Wat zouden jullie adviseren in mijn geval? Alvast bedankt 🙂

  259. Carlijnt schreef:

   Hoi!

   ik heb een prangende vraag 😉 ! ik vertrek 4 januari naar Bangkok en ga 3.5 maand reizen door Azië om weer terug te vliegen uit Bangkok naar Amsterdam.
   Nu heb ik overal van alles gelezen over visa etc maar nog niks over wat ik moet regelen voor Thailand. Ik wil mijn ticket voor Myanmar regelen in Bangkok en dan het land verlaten om daar in April weer terug te keren. wat voor visum moet ik dan regelen?

   En nu lees ik van alles op jullie site en raak ik lichtelijk in paniek omdat ik dus nog geen visum heb geregeld voor Thailand. Dus mijn vraag ook al blijf ik maar heel even in Thailand moet ik dan alsnog daar een visum voor regelen?

   • m van pelt schreef:

    Hallo Carlijnt het lig er aan hoelang je de eerste keer in thailand blijf !! is het langer als 30 dagen ,tja dan moet je een single entry tourist visa ,
    aanvragen is 60 dagen geldig .
    Kom je via international airport dan krijg je 30 dagen op je paspoort is visa on arrival ,per boot,bus,of wat dan ook !! maar 15 dagen op alleen ,
    je paspoort .
    prettige reis M van pelt.

  260. Relinde schreef:

   Hallo!

   Ik verblijf van 6 jan tot 10 februari in Thailand. Is daar een visum voor nodig?

   • Hi Relinde,

    Je gaat meer dan 30 dagen door Thailand reizen. Slimste is om een Single Entry Visum aan te vragen in Amsterdam bij het Thaise consulaat. Dit kost je € 30.

    Andere optie is om een visa run te doen en Thailand te verlaten na 30 dagen. Vervolgens kom je Thailand weer binnen. De goedkoopste manier om dat te doen is of in het verre zuiden bij Maleisie of in het verre noorden bij Mae Sai bij de grens met Birma.

    Toch adviseer ik je om voor de eerste optie te kiezen.

    Groetjes,
    Mariska

  261. m van pelt schreef:

   Hallo ik heb een vraag over de multiple entry visa
   Ik heb gelezen dat je ook een werkgeversverklaring nodig heb ! maar wat als je een ww uitkering heb ?
   Wat kan ik doen om dit visa toch te krijgen ?

   grt marcel

   • Hi Marcel,

    Ja ik snap ik niet waarom ze dat precies willen weten. Ik heb al gehoord dat ze er uiteindelijk niet zo moeilijk over doen. Maar daar gaan wij natuurlijk niet over. Neem even contact op met het Thaise consulaat in Amsterdam. Laat het ons ook nog even weten want hun uiteindelijke antwoord is.

    Groetjes,
    Mariska

  262. Stefan schreef:

   Toffe website!

   Een vraagje over het aanvragen van een visum.

   Ik zal van 23 december tm 4 februari aaneengesloten in Thailand verblijven. Dit zijn 44 dagen.

   Kan ik hiervoor gewoon een stempel in mijn paspoort krijgen op het vliegveld en zodra de eerste 30 dagen zijn verlopen weer een nieuwe stempel voor de tweede 30 dagen?

   Ik weet dat het slimste is om 1 entry 60 dagen te halen in Nederland, maar als het ook gewoon mogelijk is om daar naar de immigratiedienst te gaan om mijn tweede dertig dagen te krijgen zou dat mooi zijn.

   Vriendelijk bedankt,

   Stefan

   • Hi Stefan,

    Dat is mogelijk. Dan moet je je visum verlengen bij het immigration office. Dat kan inderdaad met 30 dagen. Dat is overigens niet de goedkoopste manier. Verlengen van je visum in Thailand kost 1900 baht ( 50 euro ). Toeristenvisum Single entry die je in Nederland aanvraagt voor 60 dagen kost je 30 euro.

    Succes,
    Mariska

  263. Robert-Jan schreef:

   Hallo,

   Ik loop al een tijd met een vraag die, denk ik, vandaag eindelijk is beantwoord, maar ik zou graag nog bevestiging krijgen.

   Ik kom 10 februari aan in Bangkok en ga 5 maanden reizen, ik ga ook naar Laos, Vietnam en Cambodja, althans dat is het idee. Ik wil mijn plannen echter kunnen wijzigen. Wat wel vast staat is dat ik 11 juli weer terugvlieg. Tot zover geen probleem, is een bekend veel gemaakte ronde.

   Maar nu kreeg ik ineens allemaal waarschuwingen dat ik in Thailand moet kunnen aantonen dat ik het land weer ga verlaten. Echter, ik weet helemaal niet waar en wanneer. Misschien besluit ik wel naar Myanmar te gaan of sla ik Laos over, ik wil het allemaal nog niet weten.

   De vraag is dus: Moet ik als ik hier in Nederland een Visum voor 60 dagen heb gekregen nog kunnen aantonen dat ik met een vliegticket in deze 60 dagen het land weer ga verlaten? Ik begreep namelijk dat vliegtuigmaatschappijen hier erg strikt in kunnen zijn, maar na bellen met China Airlines bleek dat dit enkel zou gelden voor Visa on Arrirval.

   Dus iemand, help mij alsjeblieft voor eens en altijd aan het antwoord. Internet is geweldig, maar ik kom er vooral tegenstrijdige, onvolledige of oude informatie tegen. Helemaal nu afgelopen november de Visa zijn verandert (wat voor mij mooi uitpakt aangezien ik nu voor €30 een visum voor 60 dagen kan krijgen).

   Jullie zouden met geweldig hellpen (ps ik wil mn andere visa ter plekke regelen, zijn er mensen die anders adviseren? Zoals duidelijk is heb ik zeer ongepland reisschema.

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Robert-Jan,

    Welkom in het visum-paradijs!

    Het ligt er een beetje aan of je een Single Entry visum gaat aanvragen (eenmaal 60 dagen) of een Multiple Entry Visum (driemaal 60 dagen).

    Je geeft zelf aan dat je Single Entry visum gaat aanvragen van eenmaal 60 dagen. Daar hoef je geen bewijs te hebben dat je Thailand na die 60 dagen hoeft te verlaten.

    Dat moet wel wanneer je een Multiple Entry Visum gaat aanvragen. Hoewel dat in de theorie zo is, maar waarschijnlijk in de praktijk niet hoeft. Dat is dus het beetje het probleem wat jij schetst. Er worden regels gesteld die niet worden nageleefd waardoor het de ene keer wel en de andere keer niet kan.

    Dus voor Thailand zit je goed. Mocht je Thailand later weer binnenkomen krijg je een visumvrije entree van 15 dagen wanneer je over land aan komt en krijg je een visumvrije entree van 30 dagen wanneer je via de luchthaven Thailand weer binnenkomt.

    Voor volgende landen weet ik het niet 100% zeker. Dit is wat ik heb gevonden:

    Voor Laos kun je aan de grens een visa on arrival van 30 dagen krijgen (30 US Dollar)
    Voor Cambodja is dat volgens mij hetzelfde
    Voor Maleisie is het gratis voor 30 dagen
    Voor Vietnam moet je in het bezit zijn van een visum voordat je het land binnenkomt. Dit kun je online aanvragen of kun je zelf doen bij de Vietnamese ambassade in Bangkok (http://www.vietnamembassy-thailand.org/en/)
    Voor Myanmar moet je ook een visum van tevoren regelen. Je krijgt dan 28 dagen. Dit kun je online aanvragen of bij de Birmese ambassade in Bangkok (https://www.myanmarvisa.com/bangkok.htm)

    Groetjes, fijne voorbereiding 🙂
    Sander

    • Daniël schreef:

     Bedankt! Ik zit met precies dezelfde vraag en was overal op zoek naar dit antwoord. Was even zoeken door de vele comments die op deze post worden gegeven, maar super fijn dat jullie zo uitgebreid reageren Sander en Mariska!

  264. Mark schreef:

   Hallo!

   Ten eerste wat een leuke informatieve website hebben jullie gemaakt!

   Voor mij is het onduidelijk of ik met een visum on arrival goed zit als ik de volgende reis maak:

   Ik heb een retour ticket A’dam – Bangkok.
   16 januari kom ik aan in Bangkok en ga twee weken later de grens over bij Laos.
   Daarna via Laos en Cambodja kom ik terug in Bangkok. (42 dagen later) en vlieg ik naar Amsterdam.
   Op de site van het consulaat staat een stukje tekst dat ik geen ticket nodig heb om te bewijzen dat ik het land verlaat.
   (U hoeft niet aan te tonen door middel van tickets dat u het land verlaat)

   Klopt dit? Want als dat zo is heb ik geloof ik geen visum nodig welke ik moet regelen in Amsterdam. En volstaat 2x een visa on arrival.

   Groet,
   Mark

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Mark,

    Je hebt het waarschijnlijk over een visumvrije entree. Wij Nederlanders (of Belgen) krijgen geen visum on arrival maar een visumvrije entree.

    Via de luchthaven krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Over land krijg je een visumvrije entree van 15 dagen. Volgens mij blijf jij telkens binnen die dagen, wat betekent dat je geen visum voor vertrek hoeft te regelen.

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  265. Hamed schreef:

   Hoi iedereen
   Ik heb een heel belangrijkste vraagje!
   Ik heb een ID Nederlandse verblijfsvergunning voor asiel onbepaalde tijd voor 5 jaren, en Reisdocument, die geldig voor alle landen, maar ik heb naast bij Nationalieteit “Onbekend”, heb ik visum nodig, als ik heb een retour ticket Ams-BKK-Ams voor 25 dagen?
   En tweede vraag: hoe kan ik een visum aan te vragen? Als ik heb nodig hebt. Een Thaise hotel reserveren en uitnodigen nodig… Of zo?

   Met vriendelijke groet,
   Hamed

  266. Michelle schreef:

   Hoi!

   Ik heb ook een vraagje, vind het allemaal nog al vaag met die nieuwe regelgeving. Ik kom 19 februari aan in Thailand en vertrek 3 mei weer vanuit Bangkok, in totaal ben ik dus 76 dagen in Thailand. Nu wil ik echt geen multiple entry visa aanvragen, want ik vind 150 euro echt veel te veel geld. Kan ik met de nieuwe regelgeving mijn visum van 60 dagen ook verlengen met 30 dagen of geldt dit ook niet meer?

  267. Janny schreef:

   Ha Sander,

   Bedankt voor je snelle en gedetailleerde reaktie. Het lijkt ons ook een goed idee om het zo te doen. 2 dagen in Vientiane valt reuze mee.
   Ik zal jullie site en e book nog veel raadplegen de komende maanden.
   Succes met de site en het boek?

   Groetjes,
   Janny

  268. Janny schreef:

   Ha Sander,
   Wat hebben jullie een geweldige site, ik haal er zoveel informatie vandaan. . Leuk geschreven en zeer toegankelijk. Super.
   Op 5 januari komen wij in Bangkok aan, we verblijven daar 3 dagen om te acclimatiseren in Azië. Daarna vertrekken we vanaf Chiang Khong met de slow boat naar Luang Brabang in Laos, vervolgens willen we ongeveer 2 weken in Laos blijven en vanuit Vientiane naar Bangkok vliegen of overland en daar vandaan Thailand verder verkennen. We vliegen op 10 maart terug vanaf Bangkok naar Nederland.
   Ik heb gelezen dat de regels voor het multiple visum zijn veranderd.
   We wilden een multiple visum aanvragen, maar € 150 is best veel geld. Nu heb ik een andere optie in gedachte.
   Bangkok binnenkomen op de vrije entree. Na een week Thailand verlaten, 2 weken in Laos verblijven en daarna een visum aanvragen in Vientiane voor 60 dagen in Thailand. Ik las dat jullie dat ook een keer hebben gedaan. Kan je me meer details geven betreft de aanvraag in Vientiane. Hoe lang duurt het voor dat je het visum krijgt, aan welke voorwaarden moet je voldoen en hoeveel kost het.
   Nogmaals, ik geniet van jullie site en ik zal zeker het e boo