Visum Thailand

Visum Thailand

Op deze pagina behandelen we alle visuminformatie voor een vakantie of toeristische reis naar Thailand. Neem voor vragen over werk-, studie- en overige reizen contact op met het Thaise consulaat of de Thaise ambassade bij jou in de buurt.

Deze informatie is voor het laatst herzien op 2 januari 2024.

Inhoud van deze pagina:

Corona Regels

Er zijn geen corona-inreisvoorwaarden voor Thailand op dit moment.

Houd de website van de Rijksoverheid in de gaten voor de laatste updates omtrent het reizen naar Thailand m.b.t. de coronaregels.

Verblijf tot 30 dagen: Visumvrije entree

Ga je 30 dagen of korter op reis naar Thailand? Dan heb je geen visum nodig. Bij aankomst ontvang je een visumvrije entree (een visumvrijstelling) van 30 dagen. Dit is gratis. De geldigheid verloopt zodra je Thailand uitreist, zelfs als je verblijf korter dan 30 dagen was. In Thailand kun je een visumvrije entree eenmalig verlengen met 30 dagen.

De voorwaarden zijn:

   • Je bent een toerist en gaat op vakantie naar Thailand.
   • Je bent in het bezit van een Nederlands of Belgisch paspoort.
   • Je paspoort heeft minimaal één lege pagina.
   • Je paspoort is minimaal 6 maanden geldig op het moment dat je in Thailand aankomt.
   • Je verblijft maximaal 30 aaneengesloten dagen in Thailand.

De 30 dagen gaan in vanaf de aankomstdatum in Thailand aankomt en niet vanaf de vertrekdatum vanuit Nederland, België of elders. Via deze website kun je snel berekenen hoeveel dagen je in Thailand bent.

1. Aankomst per vliegtuig
Je hebt onbeperkt recht op een visumvrije entree wanneer je met het vliegtuig in Thailand aankomt. Het maakt dus niet uit hoe vaak je naar Thailand vliegt; na iedere vlucht vanuit een ander land heb je recht op een visumvrije entree van 30 dagen.

2. Aankomst over land
Bij aankomst over land (bijvoorbeeld met de bus van Cambodja naar Thailand) ontvang je ook een visumvrije entree van 30 dagen. Hier zit echter wel een limiet aan van maximaal twee inreizen per kalenderjaar.

Reizen met een enkele reis

Officieel heb je een uitreisbewijs nodig waarop staat je binnen 30 dagen het land verlaat. Dit kan een vliegticket zijn, maar een trein-, bus of bootticket is ook goed. In de praktijk doet de immigratie in Thailand er niet moeilijk over en wordt er amper naar gevraagd, maar doet de luchtvaartmaatschappij die jou naar Thailand brengt doet dat meestal wél. Mocht er tijdens het inchecken naar gevraagd worden, kun je altijd nog op het laatste moment nog een (goedkoop) doorreisticket met je telefoon boeken via 12Go.Asia.

Paspoort afgeven bij douane

Verblijf langer dan 30 dagen: Visum aanvragen

Voor een langer verblijf dan 30 dagen moet je een visum aanvragen. Dit doe je minimaal twee weken voor je vertrek in Nederland of België. Het is niet mogelijk om een visum aan te vragen in Thailand zelf. Aanvragen in een buurland kan wel.

Er zijn twee verschillende soorten visa:

1. Single Entry Visa

Met een Single Entry Visa kun je maximaal 60 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand. Nadat het visum is uitgegeven dien je binnen 90 dagen Thailand in te reizen, anders vervalt de geldigheid. De geldigheid verloopt ook zodra je Thailand uitreist, zelfs als je verblijf korter dan 60 dagen was.

In Thailand kun je je visum eenmalig verlengen met 30 dagen, wat je de mogelijkheid geeft om tot 90 dagen aaneengesloten in Thailand te verblijven.

Voorwaarden:

   • Je bent een toerist en gaat op vakantie naar Thailand.
   • Je bent in het bezit van een Nederlands of Belgisch paspoort.
   • Je paspoort heeft minimaal één lege pagina.
   • Je paspoort is minimaal 6 maanden geldig op het moment dat je in Thailand aankomt.

Benodigdheden voor aanvraag:

   • Geldig paspoort.
   • Kopie van het paspoort (pagina met de foto, kleur of zwart-wit).
   • Kopie van de vluchtgegevens.
   • 1 recente pasfoto (kleur of zwart-wit).
   • We adviseren om de visumaanvragen te doen via Traveldocs.

2. Multiple Entry Visa

Met een Multiple Entry Visa kun je maximaal drie keer 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Na iedere ‘entry’ van 60 dagen dien je het land te verlaten. Je kunt Thailand vervolgens weer binnenreizen om een nieuwe entry van 60 dagen te activeren. Het maakt niet uit of je over land of via het vliegtuig Thailand binnenkomt.

Nadat het visum is uitgegeven dien je binnen 90 dagen Thailand in te reizen, anders vervalt de geldigheid. De geldigheid verloopt ook zodra je Thailand uitreist, zelfs als je verblijf korter dan 60 dagen was.

Voorwaarden:

   • Je bent een toerist en gaat op vakantie naar Thailand.
   • Je bent in het bezit van een Nederlands of Belgisch paspoort.
   • Je paspoort heeft minimaal één lege pagina.
   • Je paspoort is minimaal 12 maanden gelden vanaf het moment van aanvragen.

Benodigdheden voor aanvraag:*

   • Geldig paspoort.
   • 3 recente pasfoto’s (kleur of zwart-wit).
   • Kopie van het paspoort (pagina met de foto, kleur of zwart-wit).
   • Kopie van de vluchtgegevens.
   • Kopie van boeking hotel eerste nacht(en) of verklaring van volledig verblijfadres in Thailand.
   • Kopie van arbeidsovereenkomst of uittreksel handelsregister.
   • Bankafschrift met saldo van minimaal € 6.000 voor een individu, of minimaal € 11.000 voor een gezin. Mag op één of meerdere rekeningen staan, op naam van de aanvrager.
   • We adviseren om de visumaanvragen te doen via Traveldocs.


Immigration Card

*Momenteel heeft Thailand er ook voor gekozen om tijdelijk geen TM 6 formulier verplicht te stellen. Dit hebben ze o.a. gedaan om het douane proces te versnellen. Het kan wel zijn dat je verplicht wordt gesteld om het TM 6 formulier in te vullen wanneer je over land of zee Thailand binnenkomt.

Iedereen die naar Thailand reist ontvangt in het vliegtuig of bij de grensovergang een TM 6. Immigration Card. Deze vul je volledig in (voor- en achterkant) en overhandig je samen met je paspoort aan de douaneambtenaar, die het deel van de ‘arrival card’ inneemt. Je ‘departure card’ wordt in je paspoort gestopt en heb je nodig wanneer je incheckt bij een hotel en het land verlaat. Bewaar hem dus goed.

Zo ziet een arrival card eruit:

TM6 Arrival Card Thailand

Visum verlengen

Als je langer in Thailand wilt verblijven kun je je visum of visumvrije entree verlengen met 30 dagen. Verlengen doe je bij een immigration office, een immigratiekantoor met locaties verspreid over heel Thailand. Kosten bedragen 1.940 baht en moet je contant voldoen.

Voorbeeld 1:

Je reist zonder visum naar Thailand en ontvangt bij aankomst een visumvrije entree van 30 dagen. Deze verleng je bij een immigratiekantoor met 30 dagen, waardoor je 60 dagen aaneengesloten in Thailand kunt verblijven.

Voorbeeld 2:

Je reist met een Multiple Entry Visum dat geldig is voor drie ‘entries’ van 60 dagen. Dat is in totaal 6 maanden, waarbij je iedere 60 dagen het land moet verlaten. Iedere entry kun je verlengen met 30 dagen, wat neerkomt op 90 dagen per entry, wat bij elkaar opgeteld een verblijf is van maximaal 9 maanden. Iedere entry moet je afzonderlijk verlengen; dus als je van plan bent om 9 maanden in Thailand te verblijven, moet je drie afzonderlijke keren een immigratiekantoor bezoeken waarbij je iedere keer 1.940 baht betaalt.

Verlengen of visum aanvragen?

Het is beter om vooraf een visum aan te vragen dan om je visumvrije entree te verlengen wanneer je in Thailand bent. Het is namelijk een stuk goedkoper en scheelt veel geregel, stress en kostbare reistijd; die je anders bijvoorbeeld op een tropisch strand had kunnen doorbrengen.

Wanneer verlengen?

Je verlengt je visum of visumvrije entree voordat hij verloopt. Het verschilt per immigratiekantoor vanaf wanneer je mag verlengen, maar het mag bij alle locaties in ieder geval vanaf de vijftiende dag dat je in Thailand bent. Wachten tot de laatste dag is niet nodig. De extra 30 dagen worden opgeteld bij de oorspronkelijke verloopdatum van je entry.

Voor iemand anders verlengen

Het is niet mogelijk om voor iemand anders visumverlenging aan te vragen, zelfs niet voor kinderen of echtgenoten. De in het paspoort genoemde persoon moet aanwezig zijn, ook bij het ophalen.

Aanvraagprocedure

Het volgende is benodigd om een verlenging van 30 dagen aan te vragen:

   • Een geldig paspoort.
   • Een TM. 6 departure card (die je in het vliegtuig of bij de grensovergang hebt gekregen).
   • Een recente pasfoto.
   • Contant geld: 1,900 baht voor de aanvraag en 40 baht administratiekosten.
   • Kopieën van de eerste pagina van je paspoort, je visum, je meest recente entry stempel, en je TM. 6 departure card. Iedere kopie moet ondertekend zijn.
   • Het complete adres van het hotel waar je op dat moment verblijft (alleen de hotelnaam wordt niet geaccepteerd).
   • Een ingevuld TM. 7 aanvraagformulier (met zwarte of blauwe pen).

TM. 7 aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij het immigratiekantoor. Bij de meeste immigratiekantoren is het mogelijk om ter plaatse pasfoto’s en fotokopieën te laten maken. Toch raden we je aan om een immigratiekantoor goed voorbereid te bezoeken zodat de procedure een stuk soepeler en sneller verloopt.

Let op: immigratiekantoren zijn overheidsgebouwen, wat betekent dat er een kledingvoorschrift geldt. Bedek daarom je schouders en knieën, draag nette schoenen en zie er representatief uit. Aangezien de meeste toeristen zich niet aan de dresscode houden, valt het op wanneer je dat wél doet en zijn de medewerkers meer bereid om je te helpen.

 

Locaties immigratiekantoren

Alle immigratiekantoren zijn gesloten in het weekend en tijdens feestdagen, dus controleer goed op wat voor dag je visum verloopt. ’s Middags zijn kantoren een uur gesloten voor de lunchpauze. Op maandagen en vrijdagen is het druk bij de meeste immigratiekantoren en zijn er langere wachttijden. Je kunt een immigratiekantoor het beste in de vroege ochtend bezoeken om de grootste drukte voor te zijn.

Klik hier voor een overzicht van alle immigration offices in Thailand. De bekendste zijn:

Visa-run

Als je langer in Thailand wilt blijven en je geen recht meer hebt op verlenging, kun je een border-run of visa-run doen. Dit is het kort oversteken van de grens. Je doet dit het makkelijkst door het land uit en in te vliegen, maar het is ook mogelijk om over land de grens over te steken naar een buurland. Overal in Thailand worden visa-run diensten aangeboden waarbij je naar de grens wordt gebracht en opgehaald, om het proces soepel te laten verlopen. Voor sommige landen moet je bij de grens een visum moet aanvragen. Lees je daarom vooraf goed in naar de visumvereisten voor het land waar je een visa-run wilt doen.

Over land mag je maximaal twee keer per jaar een visa-run doen.

Populaire grensovergangen voor een border-run over land zijn:

   • Met Myanmar: van Mae Sai naar Tachileik.
   • Met Laos: Udon Thani naar Vientiane.
   • Met Cambodja: van Ban Laem naar Daung.
   • Met Maleisië: van Koh Lipe naar Langkawi.

We raden het af om in Zuid-Thailand de grens oversteken met Maleisië, omdat er voor het gebied een negatief reisadvies is afgegeven.

Visum aanvragen in een buurland

Het is ook mogelijk om in een buurland een visum voor Thailand aan te vragen; dit wordt ook wel een visa-run genoemd. De beste en populairste locatie waar je dat kunt doen is in Vientiane, wat vlak bij Noord-Thailand ligt. Andere bekende locaties zijn Yangon in Myanmar en Savannakhet in Laos.

De hele aanvraagprocedure duurt ongeveer 2-3 dagen, dus trek er genoeg tijd voor uit. Vergeet ook niet dat je voor sommige landen bij de grens ook een visum moet aanvragen. Lees je daarom vooraf goed in naar de visumvereisten voor het land waar je een visum wilt aanvragen.

Overstay: Overschrijding van de verblijfsduur

Het is niet toegestaan om langer dan de toegestane verblijfsduur in Thailand te verblijven. Dit wordt ook wel ‘overstay’ genoemd. Voor iedere dag dat je te lang in Thailand bent moet je een boete betalen van 500 baht, wat kan oplopen tot maximaal 20.000 baht (40 dagen). Als je langdurig in Thailand verblijft zonder geldig visum riskeer je hoge boetes, gevangenisstraf en toegangsontzegging tot Thailand.

In de praktijk wordt een overstay van één dag door de vingers gezien. Meestal ontvang je dan geen boete, maar word je uit de rij gehaald en wordt er een aantekening in je paspoort gemaakt. Omdat de Thaise regering berucht is voor het plotseling aanscherpen van de regels, doe je er goed aan om zelfs bij één dag overstay een visum(verlenging) aan te vragen.

 

Heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter

 

976 reacties

 1. Brechje Welling schreef:

  Hallo Mariska en Sander,
  Wat een fijne informatieve website!
  Ik heb even een vraagje over het 30 dagen visum.
  Wij vliegen 25 juli naar Thailand en vliegen 26 augustus weer terug. Nu zou dat de 30 dagen overschrijden. Maar we komen pas 26 juli aan en moeten 25 augustus al inchecken voor de retourvlucht. Vanaf en tot welke dag wordt er precies gerekend? Als je de dag voor vertrek al de douane bent gepasseerd, maar pas na 00:00 vliegt. Wordt dat dan wel of niet als extra dag gezien?
  Het komt bij ons dus net wel/niet gunstig uit. We reizen met 3 kinderen en willen natuurlijk geen onnodige problemen, maar ook geen onnodige extra kosten☺️

  Bij voorbaat dank!
  Brechje

 2. Ella schreef:

  hi! ik ga mijn visarun doen naar maleisie en vlieg naar georgetown. ik ben van plan dan de boot naar koh lipe te nemen. nu heeft iemand mij verteld dat als ik per boot aankom ik maar 15 dagen visum krijg, ipv 30 dagen. klopt dit? of is het gewoon weer 30 dagen?

 3. franco schreef:

  weet iemand of dit mogelijk is
  ik wil eerst 1 week naar thailand dan 2 weken naar cambodja en de laatste week weer naar thailand
  ik heb voor cambodja een visum mijn vraag is kom ik na die twee weken cambodja weer thailand in ??? kan dat?

  • Frank Duhamel schreef:

   Ik heb niet echt een antwoord maar wel een zelfde vraag: wij zijn in Thailand van 8 tot 18juli, vervolgens vliegen wij naar Cambodja tot 24 juli om daarna terug te keren naar Thailand van 24 juli tot 17 augustus. Beide keren dus minder dan 30 dagen, dus ik vermoed dat wij beide keren dat we Thailand binnen komen een gratis visum kunnen aanvragen voor de duur van minder dan 30 dagen, of heb ik dat verkeerd voor?

 4. Henk Hagen schreef:

  Geweldig overzicht mensen goed werk en duidelijkheid,heel erg bedankt ik wil het informatie boekje bestellen.
  Graag antwoord .
  M.vr.gr. Henk Hagen.

 5. Eva schreef:

  Vraagje! Ik start mijn reis in het noorden van Thailand. Hierna ga ik noord laos, Vietnam en Cambodja in. Na Cambodja wil ik graag naar het zuiden van Thailand. Wat voor visum moet ik dan voor Thailand aanvragen? 2x 30 dagen? Of een multiple entry visum? Ik reis in totaal 3,5e maand

  • Hans schreef:

   Hi Eva, als je beide keren niet langer dan 30 dagen in Thailand bent gewoon aan de grens een stempel en je paspoort en hoef je geen visa aan te vragen.

 6. Anna schreef:

  Hoi! Ik vroeg mij af waarom jullie aanraden om via Traveldocs je visum aan te vragen, i.p.v. via de officiële website van Thailand waarnaar je via het RIVM wordt doorverwezen.

 7. t schreef:

  Mijn thaise visa loopt tot 28 ookt, die dag vlieg ik ook naar een ander land is dit een probleem omdat mijn visa loopt tot 28 okt of is dit tot en met

 8. Daphne schreef:

  Wij vertrekken in januari naar Thailand. Wij komen aan in de avond om 21.15 en vertrekken op de 30e dag vanaf Chiang Mai naar Amsterdam met een overstap in Bangkok (23 uur). Dus we gaan pas op de 31e dag eind van de ochtend weg uit Bangkok en daar hebben we helemaal niet over nagedacht.. De boeking van de terugvlucht is één boeking (dus vertrek vanaf Chiang Mai). Zouden we nu alsnog een visum moeten regelen of geldt normaal gesproken de datum van vertrek uit Chiang Mai als laatste dag?

 9. Willem schreef:

  Hallo ik heb 2 paspoorten nu hebben ze mijn marrige visa multipel entry in mijn paspoort gezet die in April vervalt 2024 mijn andere loopt af in 2025 de visa is geldig tot aug 2024 ook moet het paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst , kan dit overgezet worden ?

 10. Jane schreef:

  Hi Sander en Mariska,
  Wij zijn sinds januari al aan het reizen en
  Wij willen ongeveer 60 dagen in Thailand verblijven. Echter kunnen wij dus geen single entree visum aanvragen in Nederland. Hebben jullie tips hoe dit het beste aan te pakken?

 11. Rob Beenhakker schreef:

  T/m 30 dagen kan je visumvrij verblijven in Thailand. In onze planning zouden wij op de 31e dag om 01.50 uur vliegen vanuit Bangkok. Moeten wij dan alsnog een visum aanvragen of is het passeren van de paspoortcontrole voor 00.00 uur (30e dag) voldoende.
  BVD voor je reactie

 12. Joyce schreef:

  Hoi! Mijn vriend en ik gaan 15 juli 3 weken naar Thailand en we willen aan het begin van onze reis een aantal dagen de grens over naar Laos om de ‘Gibbon Experience’ te ervaren.
  Klopt het dat we dan alleen moeten betalen voor het visum van Laos en dat we kosteloos weer terug kunnen naar Thailand om onze reis te vervolgen of zijn er toch zaken waarmee we hierbij rekening moeten houden?

 13. Pia schreef:

  Vraag 1: Hoe vaak mag je verlengen bij de Immigration Office in Thailand (in ons geval Patong, Phuket)? Wij hebben hier al eens onze initiële duur van 45 dagen verlengd met 30 dagen. Binnenkort zitten wij hier dus 75 dagen, kunnen we dit opnieuw met 30 dagen verlengen bij de Immigration Office tot 105 dagen? Of moeten wij dit keer het land uit en in vliegen om met 30 dagen te verlengen?

  Vraag 2: Hoe vaak per jaar kun je je Visa verlengen door het land in en uit te vliegen?

  Alvast bedankt 🙂

 14. Babette schreef:

  Ondanks je duidelijke uitleg heb ik toch nog een vraag. Ik ben van plan om voor 2,5 maand naar Azië te gaan. Ik vlieg op Bangkok en wil dan graag 1 dag daar blijven voor ik naar Maleisië vlieg. Iets minder dan twee maanden later vlieg ik dan weer terug naar Thailand. Ik heb dan dus twee keer een visum nodig. Is er een minimale tijd die tussen de aanvragen van de visa moet zitten?

  • Marlijn schreef:

   Hey Babette,
   Je verblijft geen van de twee keer in Thailand langer dan 30 dagen, toch? Dan hoef je volgens mij geen visum aan te vragen voor Thailand. Wel moet je kunnen aantonen dat je het land verlaat (bijv met een vliegticket naar Maleisië). Voor Maleisië zelf moet je dan wel een visum aanvragen, omdat je daar langer dan 30 dagen bent.
   Klopt dat zo, Mariska?
   Goede reis!

   • Floris Tollenaar schreef:

    Kan je ook met iets anders bewijzen dat je naar een ander land gaat? Want ik namelijk met de trein/bus van thailand naar cambodja.

 15. Riemke schreef:

  Ik ben nu bijna 45 dagen visumvrij in Thailand en ga 30 dagen verlenging aanvragen. Kan ik door daarna naar Vietnam te vliegen nogmaals 30 dagen visumvrij in Thailand verblijven?En…..kan dit zo door naar bv Maleisië te vliegen herhaald worden? Hart.dank voor antwoord! Riemke

  • David Rijckaert schreef:

   Heb je hier al een antwoord op ben hier zelf ook heel erg benieuwd naar. Zelf zag ik dit maar weet niet zeker of het klopt: 1. Aankomst per vliegtuig
   Je hebt onbeperkt recht op een visumvrije entree wanneer je met het vliegtuig in Thailand aankomt. Het maakt dus niet uit hoe vaak je naar Thailand vliegt; na iedere vlucht vanuit een ander land heb je recht op een visumvrije entree van 30 dagen.

   groetjes,

   David

 16. Jenneke schreef:

  Ik las dat een overstay 500 bhat per dag is en een verlenging 1900. Mijn visa verloopt 2 dagen voor mijn vlucht naar Vietnam. Overstay zou dus goedkoper zijn. Is die 500 bhat per dag de grootste sanctie als het om twee dagen gaat of zijn er andere sancties mogelijk?

  • willy schreef:

   Is gevaarlijk, als je voor je vertrek gecontroleerd wordt ben je illegaal in overstay en ga je het land uitgezet worden + sanctie

 17. Yvette schreef:

  Sorry, mij is het niet helemaal duidelijk. Ik lees dat je na aankomst een visum krijgt van 30 / nu 45 dagen) en dat je dit visum ter plaatse ook weer kan verlengen met nogmaals 30 dagen. Als ik dan binnenkom zonder visum, na aankomst op de luchthaven in Bangkok een 30 dagen toeristenvisum krijg, is het dan inderdaad dan geen probleem wanneer mijn terug / doorreis vlucht bijvoorbeeld 50 dagen later is?

  Ook lees ik, dat wanneer je langer dan 30 dagen in Thailand blijft je voor vertrek toch een Single of Multiple entry visum aan dient te vragen??
  Maar ik dacht dus te lezen dat je met een toeristenvisum maximaal 60 dagen aaneengesloten in Thailand mag blijven (omdat je deze tussendoor weer kan verlengen met 30 dagen)?! Hoe zit dit precies?

  Dit is voor mij nog onduidelijk! Maar zou ik wel heel graag zeker willen weten : )

  Dank je wel alvast voor het beantwoorden : )
  Jullie website is trouwens geweldig! Boordevol leuke en handige informatie. Dank jullie wel voor het delen! Toppers!!!

  Groetjes Yvette

 18. Fra schreef:

  Ontzettend bedankt voor de info die jullie op internet hebben gezet!

  Jullie hebben geschreven: ” Reizen met een enkele reis…..Officieel heb je een uitreisbewijs nodig waarop staat je binnen 30 dagen het land verlaat. Dit kan een vliegticket zijn, maar een trein-, bus of bootticket is ook goed….”

  Nergens op internet kan ik hier (dat een bus- of bootticket ook volstaat) bevestiging van vinden. Wij vliegen met Thai Airways; op hun website staat uberhaupt niets over ‘reizen met een enkele reis’

  Dank je wel voor het meedenken!

  • Hoi!

   Ik heb je net al gemaild 🙂 . Maar voor wie meeleest: een doorrijsbewijs is officieel echt nodig. Dus ik adviseer wel om op voorhand iets te boeken; zelf als het maar een goedkoop busticket is dat je waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken.

   Groetjes, Mariska

  • Nadine schreef:

   Bij vertrek vanuit Nederland, kan er gevraagd worden om een bewijs dat je Thailand weer verlaat. Visa’s (ook de 45 dagen visa) worden verleend onder de voorwaarde dat er een vertrek datum is.
   Ik ben momenteel in Thailand, met een enkele reis, en in Parijs (waar ik mijn vlucht nam naar Thailand met Thai airways) werd mij gevraagd om mijn vertrek ticket. Ik heb met ‘bestonward’ een ‘neo’ ticket gekocht en deze laten zien (veel mensen doen dit). Je kunt meer informatie vinden online over de visa voorwaarden.

 19. Tessa schreef:

  Goedendag!
  Ik wil rond 22 mrt Thailand binnenreizen, wb ik minder als 45 dagen daar za zijn, t/m ongeveer 2 mei.
  Ik vraag me af of die 45dagen vrij inreizen dan ook geld wordt mij gezien in in maart binnenkom.
  Ik hoor het heel graag als jullie dat weten.

  Groetjes,
  Tessa

 20. Roya schreef:

  Welk ticket raden jullie aan om te gebruiken als “doorreisticket”. Ik wil 45 dagen in Thailand blijven en dan de grens oversteken naar Laos bij Huay Xai, hier kan ik alleen nog geen tickets voor kopen. (12togo.asia geeft geen optie voor tickets tussen Chiang Kong en Huay Xai). Dus zal ik een ander ticket moeten kopen om te gebruiken als uitreisticket, deze ga ik alleen dus niet gebruiken. Wat is hiervoor een goedkopen optie/grensovergang?

 21. Marianne schreef:

  Wij gaan voor 38 dagen naar Jomtien tot 30 maart. Moeten wij ons melden bij de Imigration? Normaal doet het hotel dit maar wij gaan naar een Prive huis

 22. Piet schreef:

  Tot 31 maart geldt een visum vrije periode van 45 dagen. Bij verlenging van een Non-o visum met een visum vrije periode is dit 30 of ook voor 45 dagen tot 31 maart?

  • Linda Bras schreef:

   Als je in het bezit bent van een Nederlandse verblijfsvergunning, maar geen NL paspoort kan je dan voor vakantie van 3 weken naar Thailand?
   Welk visum heb je dan nodig?

  • Paulien Rommen schreef:

   Dag Sander en Mariska, wij hebben een vraag, kwamen er achter dat de visumvrijstelling weer teruggedraaid is naar 30 dagen.
   Wij hebben een retourticket van 35 dagen, maar gaan op dag twee doorvliegen voor een dag of 10 naar Laos , om dan met de slowboat weer Thailand in te gaan.
   Kunnen we zonder problemen dan weer een visumvrije entree krijgen , of gaat dat een probleem opleveren .
   Wij horen graag, vr groet, Michel en Paulien

   • Paulien schreef:

    Helaas geen reactie gehad op mijn vraag. Daarom gebeld met de Thaise ambassade; als we per slowboat gaan en Thailand binnenkomen krijgen we een visumvrije entree voor 15 dagen , maar komen we Thailand weervinden per vliegtuig, dan krijg je weer 30 dagen. Wel handig om dit van tevoren te weten…..wij gaan dus weer per vliegtuig terug naar Thailand

 23. margit schreef:

  mijn zoon wordt nu door Lufthansa geweigerd bij de overstap in munchen omdat ze geen retour hebben en geen visum voor Thailand.

 24. Bram schreef:

  Bedankt voor de nuttige info. Ik ga zelf volgende maand naar Thailand en ga via Laos en/of Cambodja en Vietnam weer terug. Ik blijf niet langer dan 45 dagen in Thailand, maar mijn terugvlucht vanaf Hanoi is 49 dagen later. Ik heb dus geen uitreisbewijs binnen 45 dagen, maar zal zeker niet langer dan 45 dagen in Thailand blijven. Kan dat een probleem worden zonder visum?

 25. Cora schreef:

  Een kleine wijziging ten aanzien van jullie informatie. Inmiddels is de arrivel card bij aankomst in Thailand vervallen en is het visum 45 dagen geldig.

  • Nola schreef:

   De extension is daardoor ook gewijzigd. Je hebt nu een TM 30 nodig. Deze dient je guesthouse aan jou te verstrekken anders kun je in Thailand geen extension krijgen. Dit tezamen met je TM7 voorzien van een pasfoto en nog 2 andere formulieren plus een kopie van je paspoort en een kopie van de pagina in je paspoort met stempel van binnenkomst zijn de benodigde documenten om je verblijf met 30 dagen te verlengen in Thailand. Overigens is de locatie van de immigration Office in Chiang Mai verplaatst en vlakbij de luchthaven. Google maps geeft de juiste locatie.

  • peter jonkers schreef:

   Ook tm6 in vliegtuig vervallen. douane weten ze al genoeg..

 26. Esther Holten schreef:

  Bedankt voor het delen van deze informatie over reisvoorbereidingen. Ik had ook nog enkele vragen over reisdocumenten en het aanvragen van een visum. Ik ga de informatie ook even doorsturen naar mijn reisgenoten. https://www.vdhradvocaten.nl/verblijfsvergunning-aanvragen

 27. Martine Gevers schreef:

  Ik vertrek op 19 december 2022 tot 16 februari 2023naar Thailand. Ik heb online in België bij de ambassade een single entry visum aangevraagd. Gisteren kreeg ik een mail dat ze nog extra documenten nodig hebben : onder meer een bewijs van boekingen voor een verblijf van minstens de helft van de tijd dat ik in Thailand ben. Ik was niet van plan om dat op voorhand al vast te leggen aangezien ik nog niet weet hoe lang ik overal wil blijven. Wat kan ik doen om dit op te lossen? Ik was eigenlijk ook aan het overwegen om ook even naar Laos te gaan en lees nu bij jullie dat mijn visum dan zelfs niet meer geldt als ik terugkom in Thailand. Ik had beter een visumvrije entrée genomen en dan vanuit Laos terug. Ik weet niet of ik dat nu nog kan veranderen. Of dat ik beter dan toch al meer verblijven boek en dan ginder annuleer of data wijzig als dat beter past.

 28. Ad Leeuwenburgh schreef:

  Ik moet overstappen in Bangkok.
  Tussen de aankomst en het vertrek zit 11 uur.
  Ik die tijd zou ik graag enkele bezienswaardigheden in Bangkok willen bezoeken.
  Bestaat er ook zoiets als een toeristenvisum voor één dag ?
  En wat zijn de voorwaarden en de kosten hiervan ?

 29. Luc schreef:

  Een visum aanvragen goedkoper dan een verlenging van 30 dagen? Zie dat een visum 70 euro kost en een verlenging kost volgens jullie 1.940 baht, dan is een verlenging toch goedkoper? Btw, had visum geprobeerd via e-visums.be maar dat werkt niet, verwijzen door naar consulaat of ambassade…

 30. Marloes schreef:

  Hallo, wij gaan eind oktober voor 53 dagen naar thailand. 1 week voor kerst zijn we weer terug in NL.
  Is het ook slim om voordat je vertrekt je visum online aan te vragen?. i.p.v in thailand zelf.
  Gr. Marloes

  • Michel schreef:

   Als je 53 dgn. wilt blijven dan zal je een e-visa (single entry tourist visa) moeten regelen en dit doe je voor je weggaat in NL online of via een visum bureau (stukje duurder). Kijk anders ook op de Thai Ambassade Den Haag website.

 31. David schreef:

  Misschien dat het hier al ergens is gezegd. Maar ik heb het nergens gezien en hoor het net van de ambassade. Dus even zodat anderen niet in de problemen komen.

  HET IS NIET WAAR DAT JE GEEN VISUM NODIG HEBT OM HET LAND IN TE KOMEN, DIT VERSCHILT PER SITUATIE.

  Een visa on arrival werkt alleen als je een terugvlucht hebt geboekt, als je die niet hebt, heb je wel een visum nodig. Anders laten vliegtuigmaatschappijen je het vliegtuig niet in

  • Saskia schreef:

   Wij zijn deze week aangekomen zonder terugticket of uitreisticket. Hier heeft niemand moeilijk over gedaan en we hebben gewoon de visa on arrival gekregen

 32. Henk schreef:

  Hallo, klopt het dat je vanaf 2023 300 bath entree taks zal moeten betalen? Ik heb dit ergens gelezen, maar vind daar verder nergens bevestiging van.

 33. chin schreef:

  ik heb een surinaamse paspoort, ik heb een visum nodig voor thailand .
  wat , hoe en waar moet ik dit regelen !

 34. Joost schreef:

  Beste Sander en Mariska,

  In augustus wil ik voor de 4e keer naar Thailand reizen voor 6 weken (41 dagen). Nu blijf ik niet in Thailand maar wil ik ook naar Maleisië of de Filipijnen. Mijn idee is om een (flex) retourtje Bangkok te boeken (18 aug – 29 sep). Omdat het een flex ticket is kan de datum van m’n terug vlucht dus wijzigen.

  Ik heb daarom 2 vragen,
  1; krijg ik een gratis 30 dagen visum, of krijg ik deze niet omdat ik pas 29 september naar Amsterdam vlieg? En moet ik dus een 60 dagen visum halen van te voren?
  2; kan ik bijvoorbeeld naar Maleisië reizen (en weer terug naar Thailand) zodat ik vanaf dan weer een 30 dagen visum krijg?

  Ik hoop dat jullie mijn vragen begrijpen 🙂

  Groetjes Joost

 35. Yvonne schreef:

  Goedendag,

  Wij gaan eind augustus 3 weken naar Thailand.
  Wij snappen niet helemaal over die ziektekosten verzekering( Engelstalige verklaring van een ziektekostenverzekering met dekking van minimaal 10.000 US Dollar, geldig voor uw gehele verblijf in Thailand.)

  Wij hebben een ziektekostenverzekering lopen en via de doorlopende reisverzekering ook.

  En moeten we nu wel of geen boosterprik ..?

  We zijn al wel eerder in Bali geweest ,maar hier toch weer anders blijkt.

  Alle tips zijn welkom .

  Met vriendelijke groet ,
  Yvonne

  • Naomi schreef:

   Hi Yvonne,

   Ziektekosten verzekering is afgeschaft en dus geen verplichting. Wat betreft vaccinatie heb je geen booster nodig, wel moet je minimaal 2 x gevaccineerd zijn, ben je dat niet dan volstaat een Pcr test (binnen 72 uur voor vertrek).

   Groetjes,

   Naomi

   • Donn schreef:

    Da’s raar want ik wordt dus nu gezegd dat ik een ziektekosten verzekering moet afsluitingen bij een Thaise maatschappij. Of heeft dit alleen te maken met t feit dat ik een non-immigrant , 0 visa aan vragen wil ( 90 days ) .

 36. Annemie schreef:

  IHallo,

  k wil met mijn gezin langere tijd verblijven in Thailand (6 tot 12 maanden). Nu lees ik dat ik met het multiple entry visa er al zeker 9 maanden kan verblijven. Is dit eigenlijk niet hetzelfde principe als een visa run? Wat is het verschil eigenlijk?
  Als we ter plaatse ervoor zouden kiezen om vrijwilligerswerk te doen. Hebben we dan een ander visum nodig?
  Alvast bedankt voor de informatie!!

  vriendelijke groeten,
  Annemie

 37. Bart Michiels schreef:

  Dag,

  Ik wil in oktober naar thailand voor iets minder dan 30 dagen. Nu is mij alleen niet helemaal duidelijk of wat ik moet regelen voordat ik in het vliegtuig stap. Ik weet ook niet of dit anders is door Corona, omdat voorheen kreeg je in Thailand een gratis visum , maar of dat nu nog steeds is weet ik dus niet. iemand die hier meer informatie over heeft?

 38. Karin schreef:

  Nadat hij door een handgemeen 28 dagen in de Thaise gevangenis heeft gezeten en daarna op het vliegtuig naar NL is gezet,wil een kennis van mij toch weer terug naar Thailand. Wij willen weten of Thailand dat toestaat maar weten niet waar we dat kunnen uitzoeken. Heeft iemand enig idee waar we dat kunnen uitzoeken?

 39. Geja schreef:

  Hi,

  Mijn zoon zit in Bangkok, kan hij zijn visum nog verlengen , vanwege Covid_19 of bestaat de kans, dat hij het land niet meer in komt? Hij wil graag verder reizen en nog in Bangkok verblijven..
  Zoniet, kan hij vanuit Nederland weer terug, hoorde nml dat ze het land voor toeristen tot december 2021 op slot willen houden.

  Kan iemand mij hier antwoord opgeven?

 40. Lianne schreef:

  Goedemiddag,

  Volgend jaar April ga ik voor meer dan 3 maanden naar Thailand. Hiervoor was ik van plan een multiple entry visum aan the vragen. Nou snap ik niet helemaal wat er word bedoeld met: Kopie van arbeidsovereenkomst of uittreksel handelsregister, in het lijstje met dingen die nodig zijn voor de aanvraag. Wat moet ik precies inleveren?

  Daarnaast staat er op u website dat het multiple entry visum 3 maanden geldig vanaf dag van uitgifte, maar op de Thaise Ambassade website van den haag staat aangegeven dat deze 6 maanden geldig.

  bedankt 🙂

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Lianne,

   Houd sowieso de regels van de website aan van de Thaise ambassade. Deze veranderen zeer regelmatig. Kopie van arbeidsovereenkomst is een kopie van het contract met je werkgever (je baan) of uittstreksel van KvK (als je een eigen bedrijfje hebt).

   Als je in februari je visum gaat aanvragen dan weet je in ieder geval zeker dat je op tijd bent, en dat ‘ie nog geldig is.

   Groetjes, fijne voorbereidingen,
   Sander

   • Lianne schreef:

    Bedankt voor je reactie,

    Is het niet mogelijk om een multiple-Entry visum aan te vragen als student?
    ik heb namelijk op het moment van reizen geen baan, maar ben nog ingeschreven bij mijn universiteit.

    Het is ook niet mogelijk om voor mij in februari mijn visum voor Thailand pas aan te vragen in Nederland aangezien ik dan in Canada ben.
    Maar aangezien meerdere andere websites waaronder die van de Thaise ambassade aangeven dat het 180 dagen geldig is, moet het goed komen als ik mijn visum in december aanvraag.

    bedankt voor het helpen. 🙂

  • Sigi schreef:

   Check even de thaise overheid, want momenteel zijn alle grenzen gesloten voor alle toeristen! Ook andere buurlanden volgen, behalve als je er werkt of een geldige reden hebt!?
   Extreem moeilijk door de pandemie!

  • Walter schreef:

   Inkomsten verklaring is ook goed denk ik.
   Punt 2 zie voorbeeld mutiple visum

 41. Nancy schreef:

  Hoi!

  Samen met een vriendin vlieg ik op 8 april naar Bangkok en op 17 juni vanuit daar weer terug naar Nederland. In totaal 70 dagen. We zullen dan een visum voor 60 dagen aan gaan vragen. Is het daarnaast het handigst om in Thailand te verlengen voor de laatste 10 dagen? Of is een visa run dan handiger? Vervalt je visum van 60 dagen op het moment dat je de grens over gaat?

  Groetjes Nancy

  • Maryam schreef:

   Hoi Nancy,

   Zodra je de grens over gaat, komt je entry te vervangen. Je kunt wel een visum aanvragen met meerdere inreizen, maar je moet kunnen aantonen wanneer en waar je de grens weer over gaat bij je 2e inreis. De vliegtickets moet je dus al gereed hebben. Als je de 2e keer inreist, kan dit overigens op een VOA gebeuren, als je korter dan 30 dagen zult verblijven de 2e keer.
   Dit is wat de meeste reizigers doen. Heenreis op het visum, max. 60 dagen blijven, daarna de grens over naar een buurland en vervolgens het land weer binnenreizen op een visa on arrival.

   Succes!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Nancy,

   Je kunt inderdaad je toeristenvisum van 60 dagen met 30 dagen verlengen. Of je gaat na 40 tot 60 dagen het land even uit. Bij binnenkomst krijg je een nieuwe gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   Groetjes,
   Sander

  • Walter schreef:

   Hoeft geen visum-run te doen ,je kan met 30 dagen verlengen bij imigration.

 42. Gunther Tap schreef:

  Goedemiddag Sander en Mariska,

  Mijn zoon gaat met nog drie vrienden naar Thailand en hebben een retourticket geboekt naar Bangkok waarvan ze ook weer zullen terug vliegen.
  Vertrek 31 maart en weer naar nederland op 14 mei. Na ca . Twee en halve week gaan ze ruim een week naar maleisie om vervolgens weer terug te keren naar Thailand. Hebben ze een visum nodig en zoja welke.

  Groeten Gunther

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Gunther,

   Nee, ze hoeven niets te regelen wat betreft visa. Voor Thailand krijg je bij binnenkomst telkens een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Dus als je Thailand weer opnieuw binnenkomt krijg je wederom 30 gratis dagen.

   Groetjes,
   Sander

 43. Luise schreef:

  Hoi,
  Complimenten allereerst voor de website. Ik wil een single entry visa aanvragen voor een verblijf van iets langer dan 30 dagen. Ik reis samen met mijn kind. Met een andere achternaam. Ik zag op het voorbeeld-visa-form dat er slechts weinig kind-gegevens ingevuld hoeven worden (naam-geb-datum, geb-plaats). Klopt dit? Of is er toch nog een aparte visumaanvraag/documenten nodig voor een kind ivm single-entry-visa ? Dit even los van de benodigde andere grensdocumenten, wanneer je reist met een minderjarige.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Luise,

   Daar hebben we geen ervaring mee. Vraag het even na bij het Thaise consulaat in Amsterdam bijvoorbeeld:
   https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/contact-2/

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

  • Maryam schreef:

   Beste Luise,

   Kinderen dienen een eigen visum aan te vragen en mogen niet mee reizen op het visum van de ouder. Hiervoor heb je nodig:
   – een ingevuld consulair formulier
   – het paspoort van het kind en één recente pasfoto
   – kopie van de geboorteakte
   – kopie van uw paspoort
   – indien vader niet mee reist kopie paspoort van hem én een Engelstalige verklaringsbrief waarin hij u toestemming geeft om met het kind te reizen. Indien vader is overleden dient er een kopie van het overlijdensakte aangeleverd te worden
   – kopie vliegtickets heen en terug op naam van het kind

   Het betreft dus precies dezelfde procedure als die van uzelf. Het enige verschil is dat het kind aanvullende documenten dient aan te leveren.
   Eventueel kun je visumbureau’s inschakelen om u hierbij te helpen en om de aanvraag voor u in te dienen in Den Haag. Indien u dit liever zelf doet is het aangeraden om naar het consulaat in Amsterdam te gaan ipv de ambassade in Den Haag, daar de verwerkingstijd in Amsterdam slechts 2 werkdagen bedraagt ipv 4. Hier dien je wel zelf in persoon te verschijnen, daar het consulaat geen aanvragen accepteert van derden, in tegenstelling tot de ambassade.

   Succes!

 44. Ben Fransen schreef:

  Hallo

  Ik besloot begin dit jaar om een sabbatjaar te nemen om wat langer te reizen. Ik had reeds vorig jaar twee weken vakantie naar Vietnam geboekt van 11/4 – 25/4. Nu ben ik sinds 10/2 voor 2 maanden in Bangkok en reis van daaruit naar Vietnam. Na Vietnam reis ik van Hanoi naar Bangkok voor 29 dagen.

  Ik ging ervan uit dat je 3 maanden in Thailand mocht verblijven zonder visum. Nu blijkt Max 1 maand. Nu kom ik dus in problemen voor deze periode dat ik van10/2 tem 11/4 in Bangkok ben. Wat die ik nu beste? Ik dacht om bv. Einde februari of begin maart een 5-tal dagen Laps te boeken en dan terug naar Bangkok. Is mijn probleem dan opgelost?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ben,

   Je krijgt inderdaad een gratis visumvrije entree voor Thailand voor 30 dagen. Je kunt een Single Entry Toeristenvisum aanvragen in Nederland (maar ook in Laos) voor 60 dagen. Dit visum kun je weer met 30 dagen verlengen in Thailand bij een immigration office, waardoor je dus 90 dagen aaneengesloten in Thailand kunt verblijven.

   Hopelijk is het duidelijk zo, op deze visum pagina lees je er meer over.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 45. Anneke schreef:

  Een vraag, met veel dank voor alle info op jullie site!
  Ik ben al in Thailand nu, vertrek over een paar dagen naar Laos. Daarna kom ik terug in Thailand waar ik dan nog ongeveer 50 dagen blijf.
  Kan ik als ik terug kom uit Laos bij de grens al een visumverlenging regelen?
  En als dat niet kan, kan ik dit dan regelen in Bangkok op 1 dag (een donderdag) of duurt dat langer?

  Vast veel dank voor jullie hulp,
  Anneke

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Anneke,

   Wanneer je terugkomt in Thailand ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Aan het einde van die 30 dagen moet je een Immigration Office opzoeken (iedere grote stad heeft er wel 1). Daar verleng je je visum met 30 dagen zodat je 60 dagen aaneengesloten in Thailand kunt verblijven.

   We hebben gehoord dat je je visum het beste aan het einde van je periode kunt verlengen – en niet aan het begin.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

   • Anneke schreef:

    Hi Sander, dank je wel. Ik ga het toch proberen want ik ben daarna 5 weken in een retraite en kan dan niet weg.
    Als ik het in Bangkok probeer te verlengen, kan dat dan op één dag, of is er altijd een wachttijd?
    Veel dank weer, Anneke

 46. Thomas schreef:

  hoi !

  Een vraagje, ik ga eerst 30 dagen naar Thailand, daarna ga ik kort naar Myanmar en dan wil ik opnieuw naar Bangkok (Thailand) om Songkran mee te maken, ik blijf de tweede keer dus maar een paar dagen. Wat voor een visa moet ik hiervoor aanvragen? krijg ik dan gewoon weer opnieuw een visum vrije entree of moet ik hier iets anders voor aanvragen?

  Groet,
  Thomas!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Thomas,

   Je krijgt dan wederom een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Je hoeft dus niets aan te vragen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 47. Gerard schreef:

  Hi! Wanneer je bent aangekomen in Thailand obv Visa on Arrival van 30 dagen, maar na deze periode voor even Thailand verlaat om vrienden in Maleisië te bezoeken en daarna voor ongeveer 3 weken weer terug wil naar Thailand om nog even verder vakantie te vieren, krijg je dan bij de 2e binnenkomst in Thailand wéér een visa on arrival of is het nodig in Maleisië een ander soort visum aan te vragen? Hoor het graag!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Gerard,

   Je krijgt dan weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Je hoeft dus niets aan te vragen in Maleisie oid.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 48. Marieke schreef:

  Bedankt voor de duidelijke uitleg! Ik heb vandaag mijn visa exemption verlengd in Mae Sot en wat wel verschilde van de informatie die jullie geven is dat ik een bonnetje van mijn verblijfplek (in mijn geval guesthouse) moest laten zien, en niet alleen het adres. Die had ik niet bij maar gelukkig was het ook goed om de e-mail met mijn boekingsbevestiging uit te printen. Geen idee of die regel over de verbljifplek dus veranderd is of dat ze het in Mae Sot op die manier doen De persoon achter de balie heeft verder het formulier voor me ingevuld en in totaal was ik misschien een halfuur bezig (inclusief een e-mail ergens anders laten uitprinten), dus dat was erg fijn.

 49. Bas schreef:

  Hallo,

  Vraag; ik wil 120 dagen in thailand verblijven.
  Dit wil ik doen door een single-entry aan te vragen in Amsterdam.
  Ik boek dus een vlucht van adam naar bangkok met retour na 120 dagen.

  De eerste 60 dagen zijn ok door single-entry.
  Op de 59ste dag ga ik over de grens, kom terug en vraag extension aan bij immigratie.
  Nu dus 120 dagen geregeld.

  Ok zo?

  Krijg ik problemen op schiphol omdat mijn terugreis 120 dagen later is? Dus buiten visa 60 dagen?
  Moet ik een ticket boeken naar bv hanoi / lankawi op de 59ste dag? Zodat ik kan aantonen dat ik voor de 60tigste dag het land verlaat?

  Graag hulp. Multiple entry is mij teveel gedoe.

  Groet,
  Bas

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Bas,

   Je vraagt een Single Entry aan in Amsterdam. Dan krijg je 60 dagen. Deze 60 dagen verleng je (tussen dag 50-60) in Thailand bij een immigration office.

   Dat betekent dus dat je 90 dagen aaneengesloten in Thailand kunt verblijven. Dan reis je de 90e dag het land uit om vervolgens Thailand direct weer binnen te komen. Je krijgt dat een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   Zo red je het. Als je een ticket terug naar Nederland hebt, dan is het helemaal prima.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 50. John Korpelshoek schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Ik ga van 21-feb-2020 tot 20-mei-2020 weer op vakantie zoals vorig jaar, 90 dagen.
  Ik heb mijn visum aanvraag ingediend en gezegd dat ik na 90 dagen het land weer verlaat, tickets heb ik al geboekt bij KLM. Single Entry aangevraag en netjes een kopie van mij ticket meegegeven en in een reisplan verklaart dat ik na de 60 dagen een verlenging zal aanvragen bij een lokale immigratie dienst. Nu heb ik mijn aanvraag via een tussenperoon laten lopen en vandaag kreeg ik de mededeling dat ik een 60 dagen vliegticket moet overleggen en mijn reisplan moet aanpassen. Dus ik heb gebeld en de tussenpersoon zegd dat ik maar 60 dagen mag blijven en dan het land uit moet, dus volgens hun heb ik pech en zal ik mijn tcket moeten omboeken naar 60 dagen. Nou klopt dit volgens mij niet of iemand bij de consulaat zit verkeerd. Als ze nu zeggen joh ze willen dat je een ticket naar een buurland overlegt van een aantal dagen kan ik dit begrijpen, maar 60 dagen en dan terug naar Nederland lijkt mij heel vreemd. Wat vinden jullie van het verhaal? Vorig jaar ook bij de zelfde tussenpersoon en dezelfde visum ingeleverd en geen probleem. Alvast bedankt voor jullie reactie. John

  • Hoi John,

   Wij hebben in het verleden hetzelfde gedaan; retourticket 90 dagen, en een visum voor 60 dagen aangevraagd. Dat was geen probleem, alleen ging dat rechtstreeks via het consulaat en niet via een tussenpersoon. Toch is het wel officieel zo (ook voorheen) dat je een uitreisbewijs nodig hebt na 60 dagen, dus het kan zijn dat de regels iets strenger worden nageleefd.

   Ik zou aan de tussenpersoon vragen of ze ook akkoord gaan met een busticket naar een ander land, en deze dan zo goedkoop mogelijk via internet boeken.

   Succes!

   Groetjes, Mariska

 51. Kenneth schreef:

  Hallo,
  We zijn nu 26 dagen in thailand maar helaas ligt mn vriendin in het ziekenhuis in bangkok.
  Het is nog niet bekend wanneer we naar huis mogen .
  Onze officiele terugvlucht is 29 januari dan zouden we 28 dagen in thailand zijn dus geen visum nodig..
  De kans bestaat dat we de 31ste pas naar nederland terug kunnen gaan dit is de 30e dag kan dit problemen veroorzaken? Instanties in nederland zijn al geinformeerd maar hebben het niet over visum gehad

  Als we bijv 1 februari zouden vliegen breken we de regels van het visum en dan verder?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Kenneth,

   Allereerst; wat ontzettend vervelend. Hopelijk is je vriendin er snel weer bovenop.

   Eén dag overstay betekent een boete van 500 baht. Vaak wordt één dag overstay door de vingers gezien.

   Je kunt je visum wel verlengen met 30 dagen bij het immigration office in Bangkok
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Maar ik begrijp dat dat misschien niet mogelijk is. Dan maar de overstay pakken als er niks aan te doen is en de documenten uit het ziekenhuis meenemen. Misschien even die vraag voorleggen aan het ziekenhuispersoneel. Wie weet dat je iets mee krijgt.

   Groetjes, sterkte en succes,
   Sander

 52. Ruud schreef:

  Hai Ik heb n probleem met n ruime overstay in Thailand (52 dgn). Na 4 jaar in en uit.
  Ben ALLES verder hier kwijt.
  Heb inmiddels wel de benodigde 20.000 THB.
  Nu wil ik naar de Fillipijnen, in Nederland niets om voor terug te gaan.
  Kan ik problemen verwachten bij binnenkomst (visa on arrival) in de Fillipijnen ?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ruud,

   Daar kan ik helaas niets over zeggen (omdat we daar geen ervaring mee hebben). Als je Thailand verlaat en je hebt je boete betaald dan begin je volgens mij weer met een schone lei wat betreft visa’s voor de Fillipijnen.

   Succes met alles, groetjes,
   Sander

 53. Karin van Bokhoven schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Ik heb vorig jaar jullie boek besteld voor m’n 1e x backpacken in Thailand en heb daar veel aan gehad! Het is me zo goed bevallen dat ik volgende maand weer terugga, ditmaal voor ’n combinatie met Vietnam.
  Nu heb ik ’n vraagje tav visum voor Thailand.
  Ik vlieg 11 februari naar Bangkok.
  Ik vlieg 23 februari naar Hanoi (Vietnam)
  Daar trek ik over land richting het zuiden en weet nog niet wanneer en hoe ik Thailand weer binnenkom. Misschien over land door Cambodja, misschien per vliegtuig vanaf HCMC.
  Ik vlieg 14 april vanuit Bangkok naar Amsterdam.

  Heb ik nu een visum nodig?

  Tussen mijn heen en terugvlucht op Bangkok zit nl 9 weken.
  Maar ik heb voor tussendoor wel een vliegticket naar Vietnam…

  Ik hoor heel graag van jullie!!
  Groetjes,
  Karin van Bokhoven

  • Hoi Karin,

   Wat leuk om te horen dat je weer teruggaat naar Thailand!

   Voor Thailand heb je geen visum nodig.

   Beide keren dat je Thailand inreist (ongeacht het vervoersmiddel) krijg je een visumvrije entree van 30 dagen, waar je genoeg aan hebt. Op Schiphol willen ze waarschijnlijk wel je ticket naar Hanoi zien als bewijs dat je binnen 30 dagen Thailand verlaat, dus neem daar een printje van mee 🙂 .

   Fijne reis!!

 54. Dave schreef:

  Hoi,

  Ik zou afreizen op 1 maart naar Bangkok en mijn terugreis is gepland op 23 april. Maar tussendoor zou ik voor 10-14 dagen naar Bali reizen. Kan ik dan terug de gratis Visa krijgen?

 55. Mark schreef:

  Hoi,

  Ik heb een vraag over een multi entry visum voor Thailand.

  Ik zit momenteel in Thailand met een multi entry visum en ik kom over een paar weken terug naar Nederland.

  Ik blijf ongeveer 2 maanden in Nederland en ik zou dan weer terug willen naar Thailand.

  Kan ik weer een nieuw multy entry visum aanvragen voor Thailand?

  Groet,

  Mark

  • Hoi Mark,

   Heb je dan alle drie de entries gebruikt? Want anders kun je met het visum dat je hebt gewoon weer terugreizen naar Thailand.

   Mocht je visum verlopen zijn kun je gewoon weer een nieuw multiple entry visum aanvragen wanneer je in Nederland bent.

   Groetjes, Mariska

   • Mark schreef:

    Beste Mariska,

    Bedankt voor je antwoord.

    ja, dit is mijn laatste entry dus ik moet een nieuwe aanvragen.

    Maar ik ben bang dat als ze zien dat ik al 9 maanden ben geweest dat ik misschien geen nieuwe krijg.

    Ik weet niet als ik een nieuw leeg paspoort aanvraag zal helpen?

    Groet,

    Mark

    • Hoi Mark,

     Ik vind het lastig om daar iets over te zeggen, maar in principe kom je gewoon in aanmerking voor een nieuw visum en zit daar (zover ik weet) geen limiet aan. Ik zou gewoon een nieuwe aanvraag indienen en kijken wat er gebeurt. Een nieuw paspoort aanvragen lijkt mij onlogisch omdat ze in het systeem toch wel kunnen zien dat je al eerder een METV hebt aangevraagd.

     Succes, laat je ons weten of het is gelukt?

 56. tyara schreef:

  hallo!
  Ik ga over een tijdje naar Thailand voor een yoga opleiding en daarna nog een maandje reizen.
  Ik kom 1 maart in Thailand aan en vlieg 30april terug naar Nederland, ik wilde gewoon een 60 dagen visum aan gaan vragen maar realiseer me nu dat het om 61 dagen gaat… heel dom…
  in ieder geval, nu moet ik dit op gaan lossen, maar ik vraag mij af wat ik het beste kan doen. veel mensen zeggen dat ik gewoon moet laten en 500baht betalen (als dat al nodig is), maar ik wil echt geen risico lopen. Dus kan ik dan beter een 60 dagen visum aanvragen en hem daar laten verlengen? Of kan ik beter een borderrun/visarun doen? of een visum aanvragen voor 90 dagen?
  Alvast heel erg bedankt voor je hulp

 57. Caroline schreef:

  Hi Mariska en Sander,

  Allereerst complimenten voor jullie site en boekje. Echt super actueel en handig. Dank! Dan toch nog een vraag over visa. We zijn in totaal 93 dagen in Thailand, we hebben dus 3 dagen te kort ons visum. Kunnen we 2x een overstay van 1/2 dagen riskeren of is het toch beter om een visa-run van 3 dagen naar Myanmar te doen? En als jullie dit laatste adviseren: is dit mogelijk vanaf Ko Phayam (bij Ranong, onder Myanmar)?

  Bij voorbaat dank voor jullie reactie!
  Met vriendelijke groet, Caroline

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Caroline,

   Nee, zeker geen overstay doen twee maal. Je zult dus een uitstapje moeten maken naar een ander land. Dat kan niet bij Koh Phayam in ieder geval.

   Ga na 30 of na 60 dagen 3 dagen het land uit. En kom weer terug voor de laatste 30 (of 60 dagen).

   Je kunt ook 50 en 43 dagen doen bijvoorbeeld waarbij je tweemaal je gratis visumvrije entree verlengd in Thailand. Dan hoef je dus maar één keer het land uit. Dat kan al 5 minuten.

   Wij hebben dat bijvoorbeeld in Mae Sai gedaan, in het noorden van Thailand in de provincie Chiang Rai.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 58. Marcia schreef:

  Hi,
  We zijn 20 december ingevlogen op Bangkok, daarna zijn we overland naar Cambodja gereisd en op 27 december overland thailand weer binnen gekomen. Inmiddels zijn we weer thuis. Mijn zoon vertekt 16 januari weer naar bangkok, per vliegtuig. Mag hij nu weer 30 dagen blijven en evt overland weer binnen komen zonder visum?

 59. Anke van Donkersgoed schreef:

  Hoi Sander & Mariska,
  Wij gaan komen op 3 februari aan in Bangkok en vliegen op de 31e dag, 4 maart weer terug.
  Hebben wij nu visa nodig voor deze ene dag verschil, of wordt dit door de vingers gezien?
  We zijn met een dreumes dus willen geen risico lopen op problemen/niet kunnen vliegen.. we horen het graag, dank voor het meedenken!
  Groetjes, Anke

  • Hoi Anke,

   Hoewel het officieel niet mag, zou ik geen visum aanvragen. Wat er gebeurt is dat je op de luchthaven van Bangkok vlak voor de terugreis bij de immigratie uit de rij wordt gehaald, en in het ergste geval een boete van 500 baht per person moet betalen. Maar nog waarschijnlijker is dat je helemaal geen boete hoeft te betalen en alleen een extra stempel in je paspoort krijgt.

   Ik denk dat je max. een kwartiertje vertraging oploopt, maar voor de zekerheid kun je iets eerder naar de luchthaven vertrekken zodat je zeker weet dat je genoeg tijd hebt 🙂 .

   Fijne reis!

 60. Dide schreef:

  Hoi,
  Wij hebben een retour geboekt van Amsterdam naar Bangkok voor 31 dagen. In die tussentijd willen wij naar een ander land gaan maar vervolgens vliegen we weer terug via Bangkok. We komen dus 2 keer het land binnen (per vliegtuig) maar verblijven geen een keer meer dan 30 dagen in Thailand. Moeten we dan alsnog een visum aanvragen?

  Alvast bedankt.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Dide,

   Nee, je ontvangt telkens een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Je hoeft geen visum aan te vragen voor Thailand.

   Groetjes,
   Sander

 61. Anneke schreef:

  Hallo, ik heb ook een vraag. Ik vertrek op 21 januari naar Bangkok en zal dan binnen 30 dagen naar Laos gaan. Daar dus geen probleem begrijp ik. Vervolgens kom ik op nog onbekende datum terug in Thailand en blijf dan nog een onbekend aantal dagen (meer dan 30, maar minder dan 60) daar. Hoe kan ik mijn visum het beste regelen? Ik woon in Frankrijk en ver van Parijs, dus naar een ambassade gaan is niet mogelijk. Veel dank alvast voor de hulp!

 62. pieter van de kerkhof schreef:

  Over 2 weken ga ik voor 38 dagen naar thailand/Laos(fiets vakantie).
  Ik fiets van Bangkok naar Vientaine, maak een lus in Laos en dan naar Chiang Mai.
  Ik heb een goedkoop hotelletje geboekt in Laos om te bewijzen dat ik het land binnen 30 dagen verlaat en heb een evisum voor Laos, is dit voldoende om de luchtvaartmaatschapij en de douane te overtuigen?

  En wat moet ik invullen op de witte kaart in het vliegtuig? Ik weet namelijk niet precies wanneer ik Thailand precies verlaat en hoeveel dagen ik precies in Thailand ben. Op die kaart vragen ze altijd hoeveel dagen je verblijft.

  Alvast bedankt

  Pieter

  • Hi Pieter,

   Je hebt een vliegticket terug van Bangkok naar Nederland. Dat is al genoeg bewijs.

   Het formulier vul je zo goed mogelijk in. Dat hoef je niet exact te weten of in te vullen. Als je Thailand weer binnen fietst dan krijg je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen en vul je weer de kaart in.

   Groetjes, fijne, veilige reis,
   Mariska

 63. Marta schreef:

  Hoi,
  Ik wil begin Januari naar Bangkok vliegen, daar 30 dagen blijven, naar Cambodja gaan per bus, daar 30 dagen blijven, terug naar Bangkok gaan per bus , daar weer 30 dagen blijven en terug vliegen naar Amsterdam.

  Heb ik genoeg aan Visa On Arrival voor zowel Thailand als Cambodja ?

  Bij mijn aankomst in Bangkok kan ik dus alleen mijn retour vlucht van 90 dagen later laten zien, waarbij ik in BKK pas mijn bus naar Cambodja ga regelen.

  Gr. Marta

 64. Laurie schreef:

  Hoi,

  Wij verblijven momenteel in Thailand. Alleen hebben wij ons vergist in de datum van vertrek. Ons visum verloopt 29/11, en onze vlucht naar het volgende land Vietnam is 30/11. We twijfelen dus of we het visum moeten laten verlengen voor 30 dagen, en dus 50€ p.p. voor die ene dag moeten betalen, en een dag op een immigratie kantoor te zitten. Of is 1 dag niet een probleem? Uiteraard geen zin om in de problemen te komen.

  Groet,

  Laurie

  • Hoi Laurie,

   Dat is geen probleem. Bij de immigratie word je uit de rij gehaald en krijg je een extra stempel in je paspoort. In het ergste geval moet je een boete van 500 baht p.p. betalen (waarschijnlijk niet), en dat is het dan. Die stempel heeft verder geen gevolgen voor toekomstige reizen of visumaanvragen naar Thailand 🙂 .

   Groetjes en nog een hele mooie reis gewenst!

   Mariska

 65. Noa schreef:

  Hoi!

  Vanaf 3 januari tot en met 21 januari reizen wij door Thailand. Hierna zullen wij een paar weken in Vietnam en Cambodja zijn. Op 6 februari reizen wij voor de 2e keer Thailand binnen waarna we een dag later naar de Filippijnen vliegen. Op 17 februari reizen wij voor de 3e keer Thailand binnen waarna we een dag laten terug naar Amsterdam vliegen (dit zijn apart geboekte vluchten). Wij zullen geen een keer 30 dagen in Thailand blijven maar reizen wel 3 keer het land binnen, is dit mogelijk zonder visum?

  Groetjes Noa!!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Noa,

   Dat is zeker mogelijk. Je ontvangt telkens weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   Er zit alleen een beperking aan als je via land binnenkomt. Dat kun je 2x per kalenderjaar doen. Thailand binnenkomen per vliegtuig – daar zit nog geen echte beperking aan.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 66. Ellen schreef:

  Hoi!
  Wij zijn sinds 6 dec in Thailand, nu op koh Samui. We vertrekken 10 Jan weer. Gaan dus 5 dagen over de 30 dagen heen. Nu twijfelen we of we hier op Samui visa zullen vragen voor 60 dagen, een visa run doen als we straks in Pai/Chiang Mai zijn (kan dat nog??), of de gok nemen en kijken wat er gebeurt als we terugvliegen. Wat is jullie ervaring? En zij de regels voor kinderen hetzelfde als voor volwassene? We hebben twee kindjes bij ons, 4 jaar en 1.5 jaar. Alvast heel erg bedankt voor het meedenken!!
  Groetjes,
  Maarten en Ellen

  • Hoi Maarten en Ellen,

   Ik zou in jullie geval zeker geen border/visa run doen, maar gewoon naar het Immigration Office gaan op Koh Samui om daar jullie visumvrije entree(?) met 30 dagen te verlengen.

   Het Immigration Office is in het noorden bij Maenam Beach in de buurt. Je kunt daar evt. pasfoto’s laten maken en reisdocumenten scannen. Aan de overkant is een koffiezaakje waar je kunt wachten op je aanvraag.

   Succes!

   • Ellen schreef:

    Bedankt! We hebben besloten een auto te huren en dan gaan we daar even heen!

    Groetjes

    • Ellen schreef:

     Hoi Mariska, we waren daarnet op het inmigration office maar ze konden is niet helpen omdat we pas net in Thailand zijn! Het kan vanaf 15 dagen voor vertrek, dan zitten we inmiddels op Koh Chang met de kinderen… het is een behoorlijke onderneming om vanuit daar dan weer met die kleintjes op pad te moeten, we waren dan ook teleurgesteld. Heb jij enig idee of we het alsnog online op een of andere manier kunnen verlengen? Of heeft het nog zin om het in Chiang Mai te proberen (daar zitten we 16-23 dec)? Wij kende de regel van 15 dagen ook niet… of toch visum run naar Birma vanaf Pai?
     Bedankt voor het meedenken!

     Groetjes Maarten en Ellen

     • Hoi Maarten en Ellen,

      Wat vervelend. We zijn op dit moment bezig met het updaten van deze pagina omdat de informatie verouderd is, maar daar heb jij nu natuurlijk niks aan.

      De 15 dagen regel is nieuw en lang niet alle immigration offices hanteren hem. Het vervelende is dat het alleen niet bekend is welke dat wel – en welke dat niet doen. Dus ik durf het niet te zeggen of het in Chiang Mai wel lukt. Vlak bij Koh Chang heb je in Trat ieder geval een immigration office waar je kunt verlengen: https://tratimmigration.com/how-to-extend-a-tourist-visa/

      Laat je weten hoe het is gegaan? Succes!

  • Marta schreef:

   Hoi,
   Ik wil begin Januari naar Bangkok vliegen, daar 30 dagen blijven, naar Cambodja gaan per bus, daar 30 dagen blijven, terug naar Bangkok gaan per bus , daar weer 30 dagen blijven en terug vliegen naar Amsterdam.
   Heb ik genoeg aan Visa On Arrival voor zowel Thailand als Cambodja ?
   Bij mijn aankomst in Bangkok kan ik dus alleen mijn retour vlucht van 90 dagen later laten zien, waarbij ik in BKK pas mijn bus naar Cambodja ga regelen.
   Gr. Marta

   • Hoi Marta,

    Voor Thailand hoef je geen visum aan te vragen. Dit is geen visa on arrival, maar een visumvrije entree. Wat de visumregels voor Cambodja zijn weet ik niet precies, maar ik geloof wel dat je daar aan de grens moet betalen voor een visum.

    Verder moet je bij het inchecken voor je vlucht naar Thailand waarschijnlijk wel een doorreisticket binnen 30 dagen laten zien. Dus die zou ik al wel vooraf boeken aangezien je toch al weet dat je voor dag 30 Thailand verlaat.

    Groetjes en een mooie reis gewenst!

 67. Jaime Julio schreef:

  Hi!

  Vraagje… Momenteel zit ik in Chiang Mai en heb ik voor mijn vertrek naar Thailand in Amsterdam een single entry visum aangevraagd (60 dagen). Deze visum heb ik in mijn paspoort staan. Bij aankomst in Thailand heb ik een stempel gekregen voor slechts 30 dagen. Ik gaf aan dat ik een visum had voor 60 dagen waarop ik alsnog werd doorverwezen naar de immigration office. Is dit gebruikelijk? Moet ik nu alsnog een stempel afhalen bij de immigration office in Chiang Mai? Het lijkt me dat ik hier toch niet weer voor hoeft te betalen?

  Gr Jaime

  • Hoi Jaime,

   Dat klopt niet. Was je visum nog wel geldig toen je Thailand binnen kwam? Na uitgifte moet je namelijk moet je namelijk binnen 90 dagen Thailand inreizen.

   Als dat niet het geval is zou ik even bij de receptie van je hotel navraag doen over wat er precies in je paspoort gestempeld is. Daarna kun je altijd nog een immigration office bezoeken voor meer informatie.

   Succes!

 68. ikra schreef:

  Ik heb een vraag,
  In januari vlieg ik van NL naar Bangkok voor 3 dagen hiervoor heb ik al een visum aangevraagd.
  Maar vervolgens vlieg ik naar Bali voor 2 weken en dan vlieg ik terug naar Bangkok.
  Maar voor mijn 2e entree in Thailand kan ik geen visum aanvragen bij de consulaat in Amsterdam.
  Kan ik in Thailand voor ik vertrek naar Bali een visum aanvragen voor de volgende binnenkomst in Thailand of kan ik vanuit hier nog wat regelen? Ik kom er online niet uit.
  Op Bali is er geen Thaise consulaat of ambassade dus daar kan ik ook niks regelen.

  • Hi Ikra,

   Voor Thailand hoef je geen visum aan te vragen. Je ontvangt bij iedere binnenkomst een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Dus als je telkens niet langer dan 30 dagen naar Thailand gaat, dan hoef je niks te regelen eigenlijk.

   Groetjes, fijne reis,
   Mariska

 69. Maud schreef:

  Hi! Super fijne informatie, thanks! Ik vroeg me nog wat af.
  Ik wil een retourticket Amsterdam – Bangkok boeken, aankomst in feb en terugreis in april. Ik blijf max 30 dagen in feb en kom in april weer terug (ga tussendoor naar Vietnam, Laos). Als het goed is heb ik dan geen visum nodig vanwege de 30 dagen die je er mag verblijven zonder visum. Maar, ik lees dat je een doorreisticket moet hebben zodat ze weten dat ik max 30 dagen blijf, klopt dat? Is er ook een andere manier? Ik wil eigenlijk nog niets boeken en vanaf daar plannen. Hopelijk kan je me daar bij helpen.

  Groetjes, Maud

 70. Laura schreef:

  Hi!
  Ik vlieg 15 januari naar Thailand toe pm te beginnen aan mijn wereldreis. In Thailand aangekomen zal ik minder dan 30 dagen reizen naar Colombia om via Vietnam en Laos weer terug te keren naar Thailand.
  Nu is voor een verblijf van 30 dagen geen visum nodig had ik begrepen. Echter was mijn vraag, hoelang moet ik buiten het land zijn om opnieuw 30 visumvrije dagen in het land te mogen zijn?

 71. Maartje Luijten schreef:

  Hallo!

  Op 6 januari vlieg ik met mijn vriendinnetje naar Bangkok, om meteen verder te reizen naar Laos. We willen per vliegtuig naar Chang Mai vliegen en dan naar de grensovergang met Laos per bus reizen. Na een rondreis van een maand in Laos en Cambodja, ga ik terug naar Bangkok (over land) om met mijn vriend een rondreis van een maand te maken door Thailand en daarna misschien nog Myanmar. Op dit moment hebben we enkel het heen-ticket geboekt, wanneer we precies terug gaan is nog onbekend (waarschijnlijk eind maart dit boeken we pas tijdens de reis) maar waarschijnlijk is dit ook vanuit of in ieder geval via Bangkok.

  Ik heb nu dus een aantal vragen omtrent het visum van Thailand

  1. Ik had gelezen dat het niet hebben van een uitreisbewijs problemen kan opleveren bij de heen-vlucht, dat ze je niet mee willen nemen. We hebben op dit moment geen bewijs van uitreizen per vliegtuig van Thailand, of telt het reizen met de bus ook als uitreizen? Hoe kunnen we dit probleem het goedkoopste voorkomen, door een visum te kopen van tevoren (maar we hebben geen vlucht uit Thailand, dus dan kan dat niet toch?), of door een goedkope schijnvlucht te boeken waardoor we kunnen laten zien dat we het land verlaten maar Thailand toch per land te verlaten? (deze oplossing las ik op een andere site)

  2. Na Cambodja wil ik waarschijnlijk per bus weer naar Bangkok gaan, hoe lang visum krijg ik dan, voor 15 of 30 dagen? Dit zou dan mijn eerste visum-on arrival zijn, klopt dit?

  3. Wat betreft het verlengen van het visum on arrival, had ik gelezen dat dit kon bij de immigratiekantoren. Dan krijg je er 30 dagen bij. Waar zijn deze kantoren te vinden, enkel in Bangkok of ook in de kleinere steden?

  4. Ik begreep dat voor de terugvlucht ik eventueel wel een tussenstop kan maken voor 1 dag, zonder visum nodig te hebben. Klopt dit?

  Hartelijk bedankt voor uw hulp!

  Groetjes Maartje

  • Hoi Maartje,

   1. Reizen met de bus geldt ook als uitreis. Tickets moet je wel vooraf geboekt hebben en kunnen laten zien bij de incheckbalie in Nederland. Je kunt deze bijv. via 12go.asia boeken. Ik zou geen visum aanvragen.

   2. Na Cambodja krijg je een visumvrije entree voor 30 dagen. Dit is dan je tweede visumvrije entree, omdat je natuurlijk al in Thailand bent wanneer je van Chiang Mai naar Laos reist. Maar dat is geen probleem; per jaar mag je maximaal 2x over land reizen wil je in aanmerking komen voor een visumvrije entree over land.

   3. De immigration offices zijn overal te vinden, ook in de kleinere steden. Hier is een overzicht van de meeste immigration offices: https://nashaplaneta.net/en/asia/thai/art-immigracionie-ofici

   4. Dit klopt niet 🙂 . Dat kan alleen wanneer je Thailand binnenvliegt en overstapt zonder door de immigration te gaan. Maar dat lijkt mij in jouw geval niet van toepassing.

   Succes met de planning en een mooie reis gewenst!

 72. Wilmer sneep schreef:

  Hallo,
  Ik ga in januari naar thailand en verblijf daar 42 dagen. Ik ben 17 jaar en zal zo rond de 3500 euro hebben voor de reis. Is dat voldoende om een visum te krijgen?

 73. Gijsbert von wardenburg schreef:

  Wij gaan 15 dagen naar Thailand. Wij komen binnen via de Lhv van Bangkok (1e entry), wij willen 2 dagen naar Burma (Tachileik) en dan terug over land naar Thailand( 2e entry) en dan op naar Laos en via Pakse vliegend naar Bangkok (3e entry. Ergo 2x entry vliegend en 1x entry land. Dit alles binnen 15 dagen. Ik heb al een aanvraag ingediend voor een toeristenvisum (1x entry). De andere 2 entries (land/luchthaven) zijn dan bij aankomst te verkrijgen, correct toch?

  • Hi Gijsbert,

   Je krijgt iedere keer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen voor Thailand.

   Over land kun je dit maximaal 2 keer doen per kalenderjaar. Via de luchthavens is dat (soort van) onbeperkt.

   Je hoeft dus niets te regelen qua visa. Voor Myanmar en Laos betaal heb je een visa on arrival. Dus dan koop je een visum aan de grens. Volgens mij $ 30 US.

   Groetjes, fijne reis,
   Mariska

 74. Anita schreef:

  Aangezien ik morgen naar de ambassade ga heb ik zojuist even op de site gekeken.
  Single entry kost nu 35 euro en de multiple entry 175 euro.

 75. titia schreef:

  hoi

  Mijn dochter wil volgend jaar van eind februari tot eind juni als au pair gaan bij een gezin in Bangkok. Welk visum kan zij het beste aanvragen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Titia,

   Dan moet je officieel gezien een werkvisum zien te regelen. Dat moet het gezin dan regelen.

   Alleen denk ik dat dat niet echt mogelijk is, vanwege de strenge regels. De Thai willen namelijk niet dat Westerlingen de banen van de Thai inpikken. Daarom is het vrijwel onmogelijk om te werken in Thailand.

   Het kan wel, maar dan op een toeristenvisum. Maar dat is dus niet legaal.

   Groetjes,
   Sander

   • titia schreef:

    oke , dus dan wordt het een toeristenvisum als zijnde familie bezoek. Wat is de beste visumaanvraag procedure om te doen omdat het voor 4 maanden is?

    • Sander Hillegers schreef:

     Toeristenvisum aanvragen voor 60 dagen:
     https://tipsthailand.nl/toeristenvisum-aanvragen-thailand-visumvragen-1/

     Deze met 30 dagen verlengen bij een immigration office in Bangkok:
     https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

     Na 90 dagen het land uit en weer inreizen. Dan krijg je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

     Groetjes,
     Sander

     • Arjen schreef:

      Hey Tipsthailand,
      Ik heb deze vraag ook in de Facebook- groep gegooit maar dat mocht van jullie niet. 🙁 Dus bij deze: Hoe zit het met werk visum voor Thailand?

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Arjen,

      We hebben meerdere moderators voor de FB groep, ik weet niet precies wat er is gebeurd of wat de reacties waren op de post.

      Werkvisa worden over het algemeen alleen verstrekt door grote internationale bedrijven. Zij moeten dat voor jou regelen. Het is heel moeilijk om daar aan te komen. Daarom ‘werken’ buitenlanders vaak onder een toeristenvisum wat weer illegaal is.

      Al met al niet aan te raden om te werken in Thailand, tenzij je dus de juiste papieren hebt.

      Groetjes,
      Sander

 76. Nathalie schreef:

  Bedankt voor deze info. Wij zijn momenteel in thailand met onze visumvrije entree voor 30 dagen. We willen toch langer blijven dus gaan volgende week naar een immigratiekantoor om 30 dagen te verlengen.
  We willen echter waarschijnlijk nog langer in thailand blijven dan deze 30 extra dagen. Wat is nu het handigst om te doen?

  • Hoi Nathalie,

   Je kunt het beste verlegen, en zodra je visum afloopt een visa-run doen. Als je over land de grens oversteekt krijg je ook weer een visumvrije entree van 30 dagen. Je kunt dit zelf organiseren, maar er zijn genoeg bedrijfjes die visaruns aanbieden. Daar kun je even navraag naar doen bij ieder willekeurig reisbureau in Thailand 🙂 .

   Veel plezier nog!

  • U schreef:

   Mag ik vragen hoe je in Thailand gekomen bent, met een retour flex ticket van een maand? Waarmee je nu de terugvlucht datum aanpast?

   Ik wil namelijk minimaal een maand maar max. twee maanden in Thailand blijven, maar dit kan niet anders dan vooraf een visum in Nederland te regelen toch? Anders wordt je toch niet toegelaten in Thailand of zelfs geweigerd op de luchthaven in NL als je een enkeltje zonder visum hebt of retour ticket van meer dan een maand?

 77. Mardou schreef:

  Hoi Tipsthailand
  Mijn zoon is sinds 1 november in Thailand met een 30 dagen visum. Hij is nu in Chiang Mai en heeft 7 december afgesproken met mij (zijn moeder) in Krabi. Ik vlieg op 7 december van Schiphol rechtstreeks naar Krabi.
  We willen beiden in week 2, 2020 (bijv., 7 januari) weer samen terugvliegen naar Schiphol.
  Kan hij bij de 1e keer verlengen bij een immigratiekantoor maar voor 30 dagen verlengen? Dat komt dan net onhandig uit want dat is dan maximaal tot 1 januari en hij komt daarmee 6 dagen tekort. Wat kan hij nu het beste doen? Hij kan als hij samen met mij in Zuid Thailand is die laatste weken, moeilijk even op en neer naar een buurland.
  Wat kunnen we het beste doen? Het is wel een puzzel hoor.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mardou,

   Je kunt je gratis visumvrije entree van 30 dagen inderdaad verlengen met 30 dagen. Maximaal 60 dagen dus.

   Even op en neer naar een buurland is dan de beste optie. Retourtje Bangkok – Kuala Lumpur is volgens nog wel betaalbaar.

   Bij binnenkomst krijg je dan weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 78. Mark schreef:

  Hoi,

  Ik heb een vraag over mijn multiple entry visum. Ik zit inmiddels bijna op het einde van mijn 2e entry. Ik heb mijn eerste en tweede entry van 60 dagen verlengt met nog eens 30 dagen. Nu moet ik weer een border run doen maar deze keer zou ik graag een maand naar bali willen gaan en vervolgens weer terug naar Thailand.

  Hoe veel tijd mag er tussen deze entry inzitten?

  Groet,

  Mark

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mark,

   Volgens mij mag daar maximaal 60 of 90 dagen tussenzitten. Volgens mij krijg je dan ook een stempel in je paspoort tot wanneer je 3e visumperiode geldig is.

   Ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij kun e makkelijk een maandje naar Bali.

   Groetjes,
   Sander

 79. Jennie van Paassen schreef:

  Op mijn visum voor 60 dagen staat valid from 21 okt 2019 until 19 jan 2020. Betekent dit dat je tussen die periode Thailand in moet en na binnenkomst het visum 60 dagen geldig is?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jennie,

   Het betekent dat je tot 19 januari 2020 Thailand kunt binnenreizen waarbij dit visum dan geldig is. Op de dag dat je binnenkomt gaan de 60 dagen tellen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 80. Tim & Aad schreef:

  Hoi,
  We hadden een vraagje over onze situatie, omdat wij op meerdere sites verschillende info lezen over het gebruik van een visum. In februari hopen wij van Sri Lanka naar Bangkok te vliegen. Vervolgens zullen we dan na twee weken over land Thailand verlaten en Cambodja intrekken. Na het reizen door achtereenvolgend Cambodja, Vietnam en Laos hopen wij opnieuw Thailand over land in te trekken na ongeveer 2 maanden. Dan hopen we nog 2 weken door het noorden van Thailand te trekken om daarna terug naar Nederland te vliegen vanuit Bangkok. Moeten wij nu een visum aanvragen voor onze eerste periode in Thailand? Omdat wij geen bewijs hebben dat we binnen 30 dagen het land verlaten? Of is dit niet nodig?

  Hopelijk kunnen jullie ons helpen.
  Ps. Top site!

  Groetjes, Tim & Aad

 81. Jeffrey schreef:

  Hoi!

  Wij hebben een vraag over het aanvragen van een visum (indien nodig), omdat ik twijfel. De situatie is als volgt.

  Wij willen graag eind november van Nepal naar Laos vliegen, met een tussenstop in Thailand. In Thailand zouden we dan 1 nacht overnachten om vervolgens de volgende dag door te vliegen naar Laos. Als ik het goed heb begrepen heb ik hier geen visum voor nodig, klopt dit?

  Vervolgens gaan we 3,5 week door Laos reizen. Het plan is om bij Thaktek (Laos) per bus de grens over te gaan naar het nabij gelegen vliegveld in Thailand, genaamd Nan Nakhon Airport. Vanaf daar willen we naar Bangkok vliegen om vervolgens gedurende maximaal 30 dagen rond te reizen in Thailand. Hebben we hier wel een visum voor nodig? Dit omdat we 3,5 week eerder ook al in Thailand zijn geweest? Mocht dat niet zo zijn, wordt die ene dag dan meegerekend in de maximaal 30 dagen dat we zonder visum mogen verblijven, of tellen ze dan opnieuw.

  Ik las hierboven het volgende stukje:
  Kom je aan over land, bijvoorbeeld met een bus, dan krijg je sinds 1 januari 2017 óók een visumvrije entree voor 30 dagen. Per jaar mag je zonder visum maximaal twee keer Thailand over land binnen reizen. Er zitten geen beperkingen aan de hoeveelheid inreizen per vliegtuig.

  Is dit van toepassing op mijn situatie denken jullie? We komen dus de eerste keer aan per vliegtuig en de tweede keer per bus. Ik las namelijk ook iets over een multiple entry (wat dit dus in principe is) maar geldt dat alleen voor maximaal 60 dagen verblijf of ook voor 30 dagen? Bedankt alvast voor de hulp 🙂

  • Hi Jeffrey,

   Jullie hoeven geen visum aan te vragen 🙂 .

   – Het klopt dat je voor die ene nacht in Thailand geen visum hoeft aan te vragen. Wel krijg je een visumvrije entree van 30 dagen zodra je de grens met Thailand over bent.

   – Wanneer je Thailand opnieuw in reist krijg je een nieuwe visumvrije entree van 30 dagen. Voorgaande dag(en) worden niet meegeteld.

   Veel plezier – klinkt als een mooie reis die jullie gaan maken!!

 82. Bas schreef:

  Vraag: Graag zou ik de komende jaren zo lang mogelijk in thailand verblijven. Nu geldt in Nederland de regeling dat je van de laatste 12 maanden er 4 in Nederland moet verblijven om aanspraak te kunnen maken op ziektekosten etc.

  Kan ik dus het beste gebruik maken van multi entry voor 90 dagen?

  Wat zouden jullie doen in dit geval?

  Groet,
  Bas

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Bas,

   Een Multiple Entry visum aanvragen in Den Haag.

   Dan kun je 3 x 60 dagen in Thailand verblijven. Die telkens verlengen met 30 dagen. Dan kun je dus 3 x 90 dagen verblijven.

   De laatste uitreis naar Laos, Ventienne gaan en daar een Single Entry Visum aanvragen. Dan kun je dus nog 1 x 90 dagen verblijven.

   Dat is de beste manier.

   Groetjes,
   Sander

   • Bas schreef:

    Dag Sander,

    Dankjewel!! Ik zou dus die multiple entry kunnen gebruiken om 4 maanden te verblijven in Thailand.
    Daarna ga ik weer twee maanden terug naar Nederland.
    Kan ik na die twee maanden dan weer een multiple entry aanvragen voor de volgende 4 maanden?

    Bij voorbaat dank voor je antwoord,

    Groet,
    Bas

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Bas,

     Ja, dat kan.

     Groetjes,
     Sander

     • John schreef:

      Hoi Bas,
      ik sluit mij geheel aan bij de theorie die je schets. Maar er is een “echter”…

      De “echter” is dat de Thaise immigratie regels heeft aangescherpt / verscherpt toepast en dan met name voor toeristen. Bij aankomst gaat de immigratie officier na of je eerder bent geweest, wanneer dat was en hoe lang het voorgaande bezoek is geweest. Vervolgens wordt er al snel gesteld dat eje geen roerist bent want een toerist zal “6 dagen blijven en daarbij actief door (heel) Thailand reizen”.

      Tenzij je mazzel hebt, met daarbij degelijke documentatie vwb aantonen van (kort verblijf) actief rondreizen, met contactpersonen welke ter plekke worden gebeld, mag je bij een 2e, 3e binnenkomst problemen verwachten. Het multiple entry toeristen visum heeft geen enkele waarde: de toegang wordt gewoon geweigerd en men zet je op eerstvolgende retourvlucht naar land afkomst (of land residentie).

      Bij mijn laatste bezoek dit jaar heb meegemaakt hoe een heel aantal reizigers (als in tientallen) toegang werd ontzegd. Als de toerit een korte trip naar omrongende land(en) maakte en deel van de spullen in een hotel had liggen is dat jammer voor de toerist. Behoorlijk oppassen dus en niet langer een vriendelijke bestemming voor meermalig bezoek!

   • Rinus de Ruiter schreef:

    Hoi Bas geld dat ook voor een non immigrant 50+.

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Rinus,

     We hebben vooral verstand (ervaring) met het toeristenvisum. Immigrant 50+ visum, daar weten we te weinig van af om een goed advies te geven.

     Even informeren bij het consulaat, of de visumdiensten.

     Groetjes,
     Sander

 83. Elena schreef:

  Hoi! Ik vlieg op 15 januari 2020 naar Bangkok. Ik vlieg op 12 maart 2020 weer terug. Dus dat is bijna twee maanden.
  Tussendoor wil ik Maleisië en Singapore bezoeken. Vraag ik een visum aan? Zo ja, wat precies? Groetjes, Elena

  • Mike schreef:

   Als je de ticket naar bv Kuala Lumpur binnen de 30 dagen va 15 jan 2020 al boekt (bv. Air Asia) hoef je voor Thailand geen speciaal visum aan te vragen. je kan je KL ticket tonen als ze hier om vragen. Voor Maleisie krijg je standaard 90 dgn on arrival en kan je makkelijk heen en weer naar Singapore. Kom je Thailand weer binnen en blijf je de 2e x ook niet langer dan 30 dagen krijg je weer 30 dgn on arrival. je terugticket naar NL is dan het bewijs.Volgens de (oude) regels krijg je 30 dgn als je Thailand weer in vliegt dus niet via de grond (bus/minvan). Dan krijg je maar 15 dgn. Volgens mij is dit weer veranderd maar niet zeker.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Elena,

   Bij binnenkomst in Thailand ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Dit kun je een aantal keer doen. Zorg er dus voor dat je Thailand binnen de 30 dagen verlaat, zodat je geen visum voor Thailand hoeft aan te vragen.

   Groetjes,
   Sander

 84. Gerard Schiebroek schreef:

  Hi
  Wij vliegen binnenkort vanuit Kathmandu via Bankok naar Chiang Mai.
  Daar blijven we circa 14 dagen waarna we via de boot naar Laos willen
  Heb ik visum nodig?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Gerard,

   Nee voor Thailand ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Voor Laos kun je een visa on arrival voor $ 30 voor 30 dagen aan de grens kopen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 85. Job schreef:

  Goedemiddag,

  Wij zijn benieuwd of ze van te voren controleren of je langer dan 30dagen in Thailand verblijft.

  We gaan namelijk 31dagen op reis alleen werk-technisch gezien wordt het lastig om naar de ambassade/consulaat te gaan vandaar dat we kijken naar de optie om 30dagen te doen en ter plekke te verlengen met +30dagen op het immigration office.

  Of raden jullie deze gedachten gang af ? ( we willen sowieso een visum aanvragen alleen wat is de beste optie zeg maar )

  • Hoi Job,

   Dit wordt alleen bij vertrek in Nederland/België gecontroleerd, maar met 31 dagen gaan luchtvaartmaatschappijen akkoord.

   Verder is het niet erg als je een overstay van 1 dag hebt; je wordt dan bij vertrek wel uit de rij gehaald en er wordt een notitie in je paspoort gemaakt. Maar dat heeft verder geen gevolgen en je hoeft ook geen boete te betalen.

   Vergeet verder ook niet dat het gaat om de datum dat je in Thailand land – niet de datum dat je vlucht vertrekt uit Nederland of België. Vaak is dat namelijk een dag later, dus kan het zijn dat je alsnog op 30 dagen uitkomt 🙂 .

   Groetjes!

   • Gert schreef:

    Je hebt alleen een probleem als je tijdens die ene dag overstay met politie in aanraking komt. Die arresteren je gewoon en moet je voorkomen.

    • Job schreef:

     Bedankt voor beide reacties. we hebben het even nageteld en komen op 33d uit. we nemen dus een visum vooraf in Nederland.
     Is E-visum een beetje betrouwbare maatschappij ? over CBIT lees ik niet al te beste reacties(eerder klachten) namelijk.

 86. Richelle schreef:

  Hoi,

  Als ik vlieg naar Bangkok en naar Myanmar reis, vervolgens Thailand terug in, door naar Laos en Cambodja, om weer terug naar Bangkok te gaan. Welk visum heb ik dan nodig?

  • Hoi Richelle,

   Als je per verblijf niet langer dan 30 dagen aaneengesloten in Thailand verblijft heb je geen visum nodig. Enige mits is dat je dit jaar nog niet eerder over land naar Thailand bent gereist 🙂 .

   Groetjes en een hele mooie reis gewenst!

 87. Ma schreef:

  Hoi! Wij willen het liefst een jaar naar Thailand. Kun je met de multiple entry visa 6 maanden of 9 maanden aaneengesloten in Thailand verblijven, zonder een border run te doen? Of moet je sowieso elke 2 maanden of 3 maanden het land uit?

 88. Stef schreef:

  Beste,

  Ik ga 50-60 dagen backpacken in Thailand. Halverwege de reis (binnen 30 dagen) ga ik 1,5 week naar Vietnam. Daarna wil ik terug naar Thailand. Heb ik aan een single entry visum voor Thailand voldoende?

  Met vriendelijke groet,

 89. Amber schreef:

  Beste,
  Momenteel ben ik op exchange in Bangkok en heb ik een studentenvisum. Mijn studentenvisum verloopt op 8 november 2019. Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk hoe ik mijn visum kan verlengen. Is het verplicht dat ik naar immigration office moet gaan om mijn visum te verlengen of kan ik ook het land uit en weer terug komen?

  Graag hoor ik van jullie.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Amber

 90. Harley schreef:

  Beste Mariska van Brederode,
  Op 16 december 2019 vertrek ik naar Thailand en verblijf 5 nachten in Bangkok. Hierna vertrek ik met een retour vliegticket naar Cambodja voor een rondreis van 22 december 2019 tot 9 januari 2020. Na deze rondreis kom ik via de luchthaven op 9 januari Thailand weer binnen voor een verblijf tot 14 januari 2020.
  Al met al een reis die nog geen 30 dagen duurt. Moet ik dan toch een visum voor de 2 binnenkomsten voor Thailand aanschaffen?

  • Hoi Harley,

   Nee, je hoeft geen visum aan te schaffen. Je krijgt twee keer een gratis visa on arrival zodra je Thailand in reist; dus zowel op 16 december als op 9 januari.

   Voor Cambodja moet je wel een visum aanschaffen. Je kunt deze het beste vooraf aanvragen via internet, maar bij de grens kan ook.
   https://www.evisa.gov.kh/

   Groetjes en een mooie reis, Mariska

 91. Anouk schreef:

  Hoi, ik wil graag een visum aanvragen van 60 dagen en deze verlengen met 30 dagen als ik in Thailand ben. In de eerste 3 weken ga ik reizen en daarna ga ik vrijwilligerswerk doen voor 2 maanden + nog 2 weken reizen in Thailand. Kan ik in de eerste 3 weken bijv. ook naar Cambodja of Maleisië reizen zonder dat mijn 60 dagen vervallen? Of vervalt dit zodra ik het land uitreis en krijg ik dan bij binnenkomst dus een visum van 30 dagen ipv de 60 dagen die ik had? Alvast bedankt! Groetjes, Anouk

  • Hoi Anouk,

   Zodra je Thailand uitreist vervalt je visum; ongeacht of je je entry wel of niet hebt verlengt. Toch kun je wel gewoon Combodja bezoeken, want bij terugkeer naar Thailand ontvang je bij de grens een visumvrije entry van 30 dagen. Ook deze entry kun je verlengen met 30 dagen, mocht dat nodig zijn.

   Officieel mag je trouwens geen vrijwilligerswerk doen met een toeristenvisum, hoewel het wel veel gebeurt. Met een Non-Immigrant O Visa mag dat wel. De organisatie bij wie je vrijwilligerswerk doet kan wanneer het ontdekt wordt een boete krijgen, en het kan ook gevolgen hebben voor jou zelf. Mocht je vragen hebben kun je het beste even contact opnemen met de organisatie bij wie je vrijwilligerswerk gaat doen.

   Veel plezier 🙂

 92. Tintin schreef:

  Een kleine vraag. Ik ben tot 7 mei in Azië. Ik kom in Thailand aan op 6 oktober, zou dan, rond 3 december naar Cambodia gaan voor enkele dagen, terug naar Thailand gaan. Begin februari vleigen naar Kuala Lumphur, en dan 2-3 dagen later weer terug.

  Theoretisch is dat dan 3 x 2 maanden. Maar ids het visum dan nog geldig voor de laatste 2 maanden? Het laatste deel van mijn reis, heb ik laat ik even simuleren, een visum gehad op 15 september, eerste maal GEBRUIKT op 6 oktober. Als je er van uit gaat dat de 6 maanden beginnen te lopen op 15 september, dan heb ik geen 2 maanden meer in Thailand tot het visum is verlopen. Of gaat men er van uit, dat met een METV visum, zolang dat binnenkomst binnen die 6 maanden gebeurd, ik sowieso elke keer recht heb op 60 dagen?

  • Hoi Tintin,

   Ik heb op papier geprobeerd je vraag te ontcijferen, laat het me weten als je hierna nog vragen hebt 😉 .

   Als je een single entry visum hebt, vervalt deze wanneer je op 3 december het land verlaat.

   Als na je bezoek aan Kuala Lumpur Thailand weer inreist, ontvang je bij de grens een visumvrije entree van 30 dagen. Die kun je lokaal bij een immigration office verlengen met 30 dagen zodat je weer 2 maanden (60 dagen) in Thailand kunt verblijven.

   Een METV aanvragen is dus niet per se nodig voor de plannen die jij hebt; tenzij je geen zin hebt om in Thailand langs een immigration office te gaan.

   Groetjes, Mariska

 93. Nikki schreef:

  Hoi Sander,

  Ik wil eigenlijk 3 maanden in Thailand blijven. Nu zit ik met het volgende plan: binnenkomen met visumvrije entree. Na 30 dagen een visa run maken. Dan weer binnen komen met een visumvrij entree om deze vervolgens te verlengen bij een immigration office? Is dit mogelijk?

  Bedankt en groetjes,
  Nikki

 94. Tessa schreef:

  Hoi!!
  Op 3 september vlieg ik samen met mijn zus naar Bangkok. Nu vliegen wij op 9 oktober vanuit Kuala Lumpur naar Soerabaja. Wij willen vanuit Krabi over land naar Maleisië. Uiteraard binnen de 30 dagen. Wij hebben echter nog niet precies een idee op welke dag dit zal zijn dus willen liever nog geen treinticket o.i.d. boeken. Wij vliegen met Turkisch Airlines. Hebben jullie enig idee of wij toch een treinticket moeten boeken, zodat wij aan kunnen tonen dat wij binnen 30 dagen Thailand verlaten of is onze vlucht op 9 oktober vanuit Kualu Lumper genoeg bewijs?

  Ik hoor het wel, thanks!:)

 95. Jeffrey schreef:

  Kan ik een single entry visum verlengen met 30 dagen?

 96. Davinia schreef:

  Hallo! In december ga ik naar Thailand voor een duikopleiding van 4 weken, mogelijk oplopend tot 8 weken. Een single entry 60-dagenvisum zou dus een goede optie zijn (met evt nog een keer verlengen als ik daar ben). Het probleem is alleen, dat ik bij de aanvraag voor dit visum al een vliegticket moet laten zien. Deze heb ik nog niet, omdat ik al in november start met reizen en ik dus nog niet precies weet waarvandaan ik naar Thailand vlieg (ik wil nog niet alles vastleggen van tevoren). Kan ik dit op een andere manier regelen? Of moet ik toch al een ticket boeken?

  En, als ik een ticket boek: maakt het dan uit naar welk (internationaal) vliegveld ik in Thailand ga? Iets anders waar ik over nadacht: ik kan natuurlijk een ticket boeken voor de visumaanvraag, en die daarna annuleren. Of worden de vluchtgegevens vastgelegd, en is het visum alleen geldig als ik ook daadwerkelijk met die vlucht Thailand binnenkom?

  Vragen, vragen… Ik hoor graag hoe jullie hierover denken, alvast bedankt!

 97. Leonie schreef:

  Hallo,

  Ik ga eind oktober 3 maanden naar Azie. Ik begin in Thailand en blijf daar 2,5 week. Ik kom 2 maanden (61dagen) later vanuit Cambodja terug naar Bangkok (met bus) om een vlucht te pakken naar Filipijnen. Wat voor soort visum heb ik nodig?

  Groetjes,

  Leonie

 98. Roos schreef:

  Beste,

  Ik wil eind september een enkeltje richting Bangkok boeken en vanuit daar over land naar laos, cambodja, vietnam en maleisie, en nog verder reizen. Bij aankomst krijg ik gewoon een visumvrij entry toch?Tussendoor kom ik dan meerdere keren in thailand. Ik heb geen vertrek ticket dat ik thailand / en bij de overige landen weer uit ga. Is dit een risico? Wordt hiernaar gevraagd op schiphol/bangkok?
  Wat is handig om te doen?

  • Hi Roos,

   Je krijgt een gratis visumvrije entree voor 30 dagen in Thailand. Dit mag je 2x per kalenderjaar over land doen. Met het vliegtuig zit er geen echte max. aan.

   Op schiphol kun je aangeven dat je een langere reis gaat maken en dat je meerdere landen gaat bezoeken. Dit is eigenlijk nooit echt een probleem. In het ergste geval moet je op schiphol een ticket Bangkok – Kuala Lumpur boeken. Maar ga daar niet van uit.

   Groetjes, fijne reis,
   Mariska

   • Youri schreef:

    Hi, voor mij geldt op dit moment hetzelfde. Ik weet dat ik vanuit Bangkok door ga naar Chiang Mai, maar nog niet naar welk land ik vanuit daar zal gaan. Is het verstandig om een treinticket naar deze plak te boeken of zelfs naar een het land dat ik daarna zal bezoeken om aan te tonen dat ik Thailand binnen 30 dagen verlaat(niet per vliegtuig waarschijnlijk)?

 99. jan schreef:

  Hallo,

  Ben vorige jaar naar thailand gegaan met een jaar visum, goedgekeurd door de Ambassade in Den Haag( ben ouder dan 50 jaar), normaal moet je nog wel om de 90 dagen de grens over. Ben nu na 90 dagen naar de Immigration kantoor in Bangkok geweest, daar heb ik na een betaling, een jaarvisum gekregen die tot februari 2020 geldig is. Er staat eem stempel in mijn paspoort met die datum. Ik ga nu in november 2019 weer naar thailand toe voor 6 maanden, dan die visum nog geldig. Nu is mijn vraag kan ik na februari 2020 weer dit visum verlengen voor 90 dagen bij de Immigation Kantoor in Bangkok.??

  • Hi Jan,

   Wij weten heel veel van het normale toeristenvisum. Dit soort visa hebben wij helaas niet zoveel verstand van, daarom durven we er niet in te adviseren.

   Wellicht kun je hier bij het Thaise consulaat bij terecht!

   Groetjes, succes,
   Mariska

 100. Emiel schreef:

  Hey,

  Wat een overzichtelijke en duidelijke website.
  31 augustus vlieg ik naar Bangkok (aankomst 1 september) tot 20 november. Retourvlucht is geboekt.
  Alleen wanneer ze hier op het vliegveld naar zullen vragen, is het aantal dagen meer dan 60 (81 dagen).

  1) Probleem is dat we ook naar Cambodja, Vietnam en Laos gaan. We komen dan via Laos (via het land) weer Thailand. Krijgen we dan weer een 30 dagen visum?

  2) We blijven deze periode langer dan 30 dagen dus zullen dit moeten verlengen bij de immigration office. Klopt dit?

  3) krijgen we problemen bij aankomst in Thailand omdat ons vliegticket pas terug gaat na 80 dagen?

  4) wat raadt je aan om te doen qua kosten en visums?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Emiel,

   1) Ja, dat mag je 2x keer per kalender jaar doen. Je krijgt dan een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   2) Deze kun je eenmalig verlengen met 30 dagen bij een immigration office in Thailand inderdaad.

   3) Nee, in Thailand kijken ze daar sowieso niet naar. Daar kijken ze alleen naar bij de uitreis (of je wel netjes binnen je visum gebleven bent).

   4) Voor Thailand is het gratis, behalve de visum verlenging van 1940 baht. Laos en Cambodja koop je volgens mij gewoon aan grens voor $30 US Dollar en voor Vietnam moet je wel voorafgaand een visum regelen. Maar dat kan volgens mij ook in Bangkok.

   Hopelijk is het duidelijk zo. Groetjes, fijne reis,
   Sander

 101. Ellen schreef:

  Hallo,
  Ik ben begin dit jaar in Thailand geweest en had toen een toeristenvisum en daar ook verlengd voor 30 maanden. In totaal dus een visum van 90 dagen gehad. Nu over 2,5 week ga ik opnieuw naar Thailand voor 3 weken. Is dit wel toegestaan om nu naar Thailand te reizen? Ik heb nu toch geen visum nodig?

  Groetjes Ellen

 102. Maartje schreef:

  Hallo!

  Ik ga toeristen visum mulitply entry aanvragen (3x 60 dagen). Binnen welk termijn kan ik deze 3x 60 dagen ‘ gebruiken’ ? Wanneer is deze niet meer geldig? Ik ga namelijk eerste 2 maanden naar Bali en Filipijnen en dan pas naar Thailand.

  MVG Maartje

  • sacha schreef:

   mij is verteld zodra de aanvraag goedgekeurd is zal het visum 6 maanden geldigheid hebben. met elke keer dat je het land inreist (onbeperkt) je max 60 dagen mag blijven. 3x 60 dus als je al die tijd in thailand bent. maar als je eerste naar bali en flipijnen gaat loopt je visum voor thailand al. eerste keer dat je in thailand dus land zal je visum officieel al 2 maanden geldigheid verlopen hebben. maar wat je dan doet is net voor einde van die 6 maanden geldigheid in en uit thailand reizen. een dagje naar cambodja casino bijvoorbeeld. dan bij entree van thailand terug heb je nog een paar dagen geldigheid van je visum. als je dus intreed krijg je een 60 dagen stempel. omdat je binnen je termijn het land weer in gekomen bent.
   je kan me altijd mailen op sacha.urban@hotmail.com als ik het niet goed uitgelegd heb om te begrijpen.
   de manier zoals het hier gezegd word klopt namelijk niet helemaal meer.

 103. Rob schreef:

  Heb je ook een terugticket nodig als bewijs dat je Thailand verlaat zonder visa of kun je ook een enkel ticket kopen en zorgen dat je alsnog een visum aanvraagt in Thailand of bijvoorbeeld het land verlaten?

 104. Sylvia schreef:

  Hallo,
  Wij vliegen eerst naar Hong Kong waar we een paar dagen blijven en van daaruit naar Thailand en na 3 weken terug via Hong Kong voor nog een paar dagen. Hebben wij hiervoor iets extra nodig qua formaliteiten of visum? Thanks!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sylvia,

   Voor Thailand krijg je gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen bij aankomst op de luchthaven.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 105. Suus schreef:

  Hoi, ik ga in september 2 weken vrijwilligerswerk doen in Chiang Mai. De organisatie geeft zelf aan dat ik ook op een toeristenvisum mag komen en dat alle vrijwilligers dat doen. Alleen lees ik dat je kan worden opgepakt en vastgezet als je geen werkvisum hebt. Klopt dat? Wat kan ik het beste doen? Ik kan namelijk niet vinden wat voor visum ik dan zou moeten aanvragen en volgens mij moet je dan ook heel veel aanleveren? Ik zat zelf te denken om een visum bij aankomst te regelen, gewoon die voor 30 dagen en nu alvast een ticket naar Laos te boeken. Wat is jullie advies? Groetjes, Suus

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Suus,

   Dat is helaas vaker het geval. De meeste mensen doen stages of vrijwilligerswerk op een toeristenvisum. Dat mag eigenlijk niet, maar toch gebeurt het. Volgens mij kan de organisatie juist een grote boete krijgen als dat wordt ontdekt. Wellicht vormt het voor jou ook een risico.

   Kijk maar even wat goed voelt.

   Bij aankomst krijg je gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je ook weer verlengen met 30 dagen bij een immigration office;
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 106. ram schreef:

  wat voor visa is nodig voor 4 maanden stage in Bangkok ?

 107. Wouter Padberg schreef:

  Hi Sander!

  Ik kom 13 Juli aan in Bangkok en zal de 15e van Augustus weer terugreizen naar Nederland vanuit Thailand. 33 dagen dus. Ik heb geen visum geregeld en ben daar nu ook te laat voor. Wat stelt u voor dat ik doe? Kan ik gewoon aankomen op Brussel Airport en vertrekken? Waar moet ik bij opletten als ik aankom op Bangkok airport? Ik had begrepen dat, zolang ik mijn 30 dagen vrije visum in Thailand ga verlengen, dat er niets aan de hand is? Geven ze me wel een 30 dagen visum als ze zien dat ik enkel een retour heb geboekt (met 33 dagen daartussen?)

  Hoop dat je me kan helpen!

  Groetjes,

  Wouter

 108. Cleo schreef:

  Beste Sander en Mariska,

  Wij vertrekken deze zomer voor het eerst naar Thailand. Onze vliegtickets naar Bangkok waren al geboekt toen we beseften dat we graag eerst naar Chiang Mai zouden gaan en dus een ticket bij moeten boeken, echter met een andere maatschappij. Volgens de maatschappij dienen wij hierdoor eerst uit de beveiligde zone te gaan en dan terug volledig opnieuw in te checken. Hoeveel tijd denken jullie dat er nodig is tussen het uitstappen van het eerste vliegtuig (ophalen bagage / controle paspoort? / …) en het bereiken van de terminal voor het tweede vliegtuig op de luchthaven van Bangkok? Is 3u haalbaar volgens jullie?

  Dank alvast voor jullie mening!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Cleo,

   Drie uur is zeker haalbaar.

   Dubbel-check ook zeker om welke luchthavens het gaat. Bangkok heeft twee internationale luchthavens: Suvarnabhumi (waar je aankomt wanneer je van bijv. Schiphol vertrekt) en Don Muang Airport.

   Groetjes,
   Sander

 109. sacha schreef:

  hoi. ik heb een vraagje.
  na al een paar keer naar thailand te zijn geweest en daar mijn liefde heb leren kennen wil ik nu van sept tot maart naar thailand. soort van proef samenwonen en alles regelen voor een emigratie van hem naar nederland.
  Nu wil ik in die 6 maanden ook leuke tripjes doen naar andere landen bijv indonesie.
  als ik een triple entry visum regel. dan snap ik dat ik dus elke 60 dagen 1 keer over land of zee of via een kantoor mijn visum moet verlengen.
  maar wat gebeurt er als in zeg de eerste 30 dagen een aantal dagen het land uit ga. als ik terug kom heb ik dan toch nog een visum van 30 dagen geldig? of begint mijn visum dan opnieuw en heb ik van de eerste 60 dagen maar 30 dagen gebruik kunnen maken?
  sorry klinkt misschien logischer in mijn hoofd dan nu in tekst.
  kan ik met een triple entry visum tussendoor ook gewoon reizen wat ik wil. zelfs al zouden we elke weekend naar een ander land gaan? of mag ik eigenlijk maar 3 keer het land uit als ik de 6 maanden visum wil houden?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sacha,

   Je krijgt 3 x 60 dagen. Als je tussendoor het land verlaat dan is die visumperiode ook meteen afgelopen. Je kunt je dagen niet verdelen. Dus of je nu 1 dag in Thailand blijft of 60. Het telt als één periode.

   Groetjes, hopelijk is het duidelijk,
   Sander

   • sacha schreef:

    ohhh is dit zeker? want op internet staat juist multientry is onbeperkt voor 6 maanden. zelfs nog te verlengen naar 9 maanden als je die 30 dagen elke keer zou pakken. dit zou betekenen zoals jij het zegt dat als ik nu die multi entry regel ik letterlijk maar twee keer thailand uit kan reizen. 1 keer bij binnenkomst en twee keer over de grens om de nieuwe 60 dagen te krijgen.
    wat voor visum moet ik dan regelen als ik 6 maanden naar thailand wil maar ik wil onbeperkt, wanneer ik en mijn thaise man dat willen bijvoorbeeld weekendje weg, het land in en uit.
    heb namelijk familie en vrienden in zowel bandung (indonesie) en kuala lumpur (maleisie) wonen en we willen eigenlijk ook nog naar cambodja en misschien vietnam

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Sacha,

     Je kunt inderdaad zelfs 3 x 90 dagen = 270 dagen in Thailand verblijven, waarbij je dus twee keer tussendoor het land verlaat. Dit kun je dus doen als je het verlengt bij een immigration office.

     Als je het land verlaat dan vervalt dat visumdeel. Dus je kunt het beste uitstapjes naar andere landen inplannen op de 90e dag van je visum om er maximaal gebruik van te maken. Als je al na een paar dagen het land verlaat dan vervallen de dagen op dat visum en gaat er een nieuwe visumperiode in.

     Dit hebben we zelf al een aantal keer gedaan, daarom weten we hoe het in de praktijk werkt.

     Groetjes,
     Sander

     • sacha schreef:

      wat mij dus nu is uitgelegd dat je een visum krijgt voor een half jaar. vanaf moment van goedkeuring. binnen dat half jaar kan je dus in en uit thailand reizen wat je wilt. maar met een max van 60 dagen verblijf in thailand. elke keer zal je een nieuwe stempel krijgen voor 60 dagen. als je eerder weg gaat prima. zodra je weer het land binnen komt krijg je dus weer een nieuwe stempel voor 60 dagen omdat ze zien dat je dus een visum van 6 maanden geldigheid hebt. daarom vroeg ik het dus aan jullie. een multi entry visum met onbeperkt reizen in thailand.
      zoals jullie het zeiden zou het dus niet onbeperkt zijn maar maar 2 keer op een trip kunnen gaan.
      misschien meerdere visums waardoor je een vergissing maakte?

 110. Sara schreef:

  Hoi!
  Ik vlieg 4 juli naar Thailand, en ik kom er 5 juli aan. Ik vlieg 4 augustus weer naar Nederland. Ik twijfel of ik nou 30 of 31 dagen in Thailand ben en of ik dus een 60 dagen visum nodig heb. Of kan ik overstay betalen als ik 1 dag extra ben? En hoe werkt dat precies?
  Alvast bedankt!

  Mvg
  Sara

  • Bastiaan schreef:

   Hey Sara,

   Ik heb hetzelfde twijfelgeval met 30-31 dagen. Heb je hier antwoord op gekregen? Zou je me dan kunnen mailen naar b.merlet@hotmail.com

   Mvg

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sara,

   Een dag overstay wordt door de vingers gezien. Maar omdat je 5 juli aankomt in Thailand ben je in totaal 30 dagen in Thailand. Geen probleem dus. Je hoeft niets te regelen 🙂

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 111. Romy schreef:

  Beste Sander en Mariska,

  Wij vertrekken voor morgen voor iets minder dan een maandje naar Thailand (minder dan 30 dagen), hebben wij dan ook pasfoto’s nodig voor het ‘vrije visum”?
  Wij hebben heel veel aan jullie website gehad overigens, bedankt daarvoor 🙂

  Groetjes Romy

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Romy,

   Pasfoto heb je niet nodig (zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt). Je krijgt gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen door middel van een stempel in je paspoort.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 112. Amber schreef:

  Hi,

  Ik ga binnenkort voor ongeveer een half jaartje studeren in Thailand. Welke visum is voor mij het best om aan te vragen?

  Bedankt!

  Groetjes,
  Amber

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Amber,

   Wellicht dat je een ED-visum krijgt via je studie. Daar moet je zeker even achteraan.

   Anders moet je een Multiple Entry Toeristen visum aanvragen in Den Haag.

   Groetjes, succes,
   Sander

 113. Inge schreef:

  Hi Sander & Mariska,
  We hebben een vliegticket geboekt van 22 oktober t/ m 31 december Thailand.
  Op 20 november vliegen we naar Myanmar en vliegen 29 november terug naar Thailand.
  Op 11 december vliegen we naar Vietnam en 27 december vliegen we terug naar Thailand tot 31 december.
  Bij deze mijn vraag, hebben we toch een visum nodig?
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groeten, Inge

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Inge,

   Je krijgt telkens een gratis visumvrije entree voor 30 dagen als je Thailand binnenkomt. Als je daarover heen gaat kun je je visum verlengen in Thailand met 30 dagen bij een immigration office:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Kijk dus goed wanneer je wel of niet moet verlengen.

   Je hoeft voor Thailand dan niets van tevoren te regelen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

   • Inge schreef:

    Hi Sander, fijn om te weten dat we niets hoeven te regelen vanuit Nederland. Bedankt voor jouw antwoord. Groetjes, Inge

   • Lisanne schreef:

    Dag Sander,

    Waarom is hiervoor dan geen multiple entry visum nodig?

    Ik heb retour Bangkok geboekt en ga binnen die maand (29 dagen) ook 1x naar Laos (via land) en moet dan dus weer terug THailand in (via vliegtuig denk ik). Kan ik voor die keer dat ik opnieuw Thailand in kom dus een nieuwe van 30 dagen krijgen? Of moet ik toch multiple entry?

    Groet,,
    Lisanne

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Lisanne,

     Je kunt een Multiple Entry aanvragen, maar dat is niet nodig.

     Je krijgt gewoon weer een nieuwe gratis visumvrije entree voor 30 dagen wanneer je Thailand weer binnenkomt.

     Groetjes, fijne reis,
     Sander

 114. MARA schreef:

  Hallo,

  Ik ben Thailand ingekomen op 21 april en bij het immigratiekantoor verlengt voor 30 dagen. Nu loopt mijn visum af op 21 juni en ik wil graag nog een paar dagen blijven.. wat is de beste manier hiervoor? Ik moet daarna weer terug naar Thailand op 1 augustus om te vliegen vanaf Bangkok naar Nederland. Help! ?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mara,

   Dan moet je het land even uit. Retourtje Bangkok – Kuala Lampur bijvoorbeeld. Dan krijg je weer 30 dagen bij binnenkomst in Thailand.

   Retourtjes zijn best betaalbaar. Check de prijzen hier.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 115. Samantha schreef:

  Hi Sander en Mariska,

  Ook ik heb een vraag met betrekking tot een benodigd visa in Thailand.
  Ik kom 10 juli aan in Thailand en vertrek 10 augustus weer uit Thailand.
  Dit is in totaal 32 dagen, denken jullie dat hier moeilijk over gedaan wordt? Of moet ik toch echt een visa aanvragen?

  Alvast bedankt!!!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Samantha,

   Bij 32 dagen is het niet verstandig om het zo te laten.

   Je kunt drie dingen doen:

   – Single Entry toeristenvisum aanvragen in NL.
   – Visumvrije entree van 30 dagen met 30 dagen verlengen in Thailand.
   – Een uitstapje maken naar een ander land tijdens je bezoek – bijvoorbeeld Maleisie.

   Groetjes, succes,
   Sander

 116. Marc schreef:

  stel je maakt een trip van 17 juli aankomst Bangkok en vertrekt op de 16 augustus vanuit Bangkok. Tussen door bezoek je Cambodja en Vietnam. Hoe zit dit met het visum?

  • Tomas schreef:

   Hoi Marc,
   Ik had iets soortgelijks (maar Laos ipv Vietnam). Bij aankomst op de luchthaven krijg je een arrival/departure card. Ik heb die gewoon ingevuld, inclusief het nummer van de vlucht terug. Dat controleerde de beambte niet eens, stempel in het paspoort en klaar. En toen ik Thailand uit ging, deden ze er ook niet moeilijk over dat ik dat met een bus deed in plaats van met het vliegtuig. Dus je kan gewoon zo’n gratis visum vrije entree doen.

 117. Pam schreef:

  Hai!

  Ik vlieg 27 juni vanaf Amsterdam naar Bangkok (ik kom de 28e aan op Bangkok) En vlieg 27 juli weer terug.
  Van 28 juni tot 27 juli is 30 dagen. Nou vroeg ik mij af of ze de 30 dagen berekenen op 27 juni (heenvlucht) of 28 juni (aankomst).

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Pam,

   Ze berekenen het op de dag van binnenkomst in Thailand. Dus geen probleem!

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

   • Jacqueline schreef:

    Hallo Sander,

    Ik heb precies dezelfde situatie als Pam hierboven. Ik vlieg 26 september 2019, kom 27 september aan in Bangkok en vertrek 26 oktober. 27 sept. tot 26 okt. is precies 30 dagen.

    Kan ik uit jouw reactie hierboven opmaken dat ik dus helemaal niks hoef te regelen qua visum? Of is er alsnog een ander document wat je dan moet regelen.

    Alvast bedankt en sorry als dit een beetje een domme vraag is, ik ga voor het eerst alleen reizen en ik vind het allemaal een beetje spannend.

    Groetjes, Jacqueline

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Jacqueline,

     Geen enkel probleem.

     Je ontvangt een gratis visumvrije entree voor 30 dagen en die gebruik je helmaal. Geen probleem dus. Vaak worden 31 dagen ook nog door de vingers gezien.

     Je hoeft dus niks te regelen voor vertrek. Alleen zorgen dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij binnenkomst in Thailand 🙂

     Groetjes, fijne reis, komt goed,
     Sander

     • Jacqueline schreef:

      Hoi Sander,

      Super! Dankjewel voor je snelle reactie!
      Echt heel erg fijn dat jullie zo behulpzaam zijn op deze site ☺️

      Groetjes, Jacqueline

  • Luis schreef:

   Altijd de aankomstdag , de dag dat je het land binnenkomt

 118. Andre schreef:

  Ha,
  Een vraagje over het visum. Wij hebben een retourticket waar 39 dagen tussen zitten.
  Uit de verschillende reactie op deze website dacht ik het volgende te begrijpen :

  1. Zorg bij binnenkomst vanuit NL voor een retourticket en zorg voor een bewijs van hotel overnachting -> dan ontvang je een visum-on-arrival voor 30 dagen
  2. Geef bij binnenkomst wel aan dat je 39 dagen verblijft en in tussentijd naar een buurland gaat of een verlenging voor het visum aanvraagt
  3. Terug over land ontvang je tegenwoordig ook een visum van 30 dagen

  Hebben we dit nu helemaal goed begrepen?

  Alvast bedankt!

  Andre

  • Hi Andre,

   Bijna 🙂

   Je ontvangt namelijk geen visum on arrival maar een gratis visumvrije entree van 30 dagen.

   Bij binnenkomst in Thailand zullen ze niks vragen wat betreft je plannen; wel bij het inchecken op Schiphol bijv.

   Maar je geeft aan dat je weet dat je 30 dagen krijgt en dat je gaat verlengen of naar een buurland gaat.

   Terug over land krijg je inderdaad een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Dat kun je 2x per kalenderjaar doen.

   Groetjes,
   Mariska

   • Andre schreef:

    Super bedankt Mariska

   • Bianca schreef:

    Hallo Mariska, bij ons een zelfde situatie.

    Tussen aankomst en vertrek 37 dagen.
    Bij navraag bij het reisbureau heeft ons geprobeerd ons flink bang te maken (controles op straat, gevangenisstraffen enz..) en adviseerde ons om toch maar voor de zekerheid een visum aan te vragen in Nederland. Ik heb hierbij mijn twijfels, en bovendien ga ik qua tijd het visum in Nederland regelen niet meer halen ben ik bang. (vertrek over 1 week)

    Ik vlieg vanuit Frankfurt. Ik weet niet hoe men daar met deze situatie omgaat.

    Nu had ik ergens gelezen dat je een uitreisticket naar het buurland moet kunnen overleggen. Ik weet echter nog niet op welke dag ik naar het buurland wil…. heb je hier een oplossing voor? Wij gaan met 4 personen, dus een ticket dat we niet gaan gebruiken loopt als snel in de papieren.
    Ik ben best bereid een goedkoop ticket te kopen voor een korte afstand de grens over…

    • Hi Bianca,

     Dit moet geen probleem zijn. In het allerergste geval moet je dus op de luchthaven van Frankfurt een enkele reis het land uit boeken.

     Maar je geeft gewoon aan dat je je visumvrije entree met 30 dagen verlengt.

     Groetjes, fijne reis,
     Mariska

 119. Ajay schreef:

  Hoi

  Ik wil met een vriend van mij gaan backpacken in Bangkok voor 3 maanden is dat haalbaar
  Bedoel kan ik 3maanden daar verblijven met visum uiteraard ?

  Groet Ajay

  • Hoi Ajay,

   Dat kan. Je kunt dus een Single Entry visa aanvragen die 60 dagen geldig is en deze in Thailand verlengen met 30 dagen bij een Immigration Office. Tussendoor hoef je het land dan niet te verlaten. Meer informatie staat hierboven 🙂

   Groetjes, Mariska

 120. Jorrit schreef:

  Hi Sander, ik wil minimaal een jaar in Thailand gaan wonen (ben 41 jaar) en ga niet werken. Weet jij misschien een optie hoe ik dit kan realiseren zonder dat ik veel heen en weer moet vliegen tussen verschillende landen. Heb zelf het internet al afgespeurd maar geen ideale oplossing kunnen vinden. Vandaar dat ik bij het orakel “tipsthailand.nl” uitkom in de hoop dat jullie een goede tip hebben.

  Groet,
  Jorrit

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jorrit,

   Haha ^^

   Zelf zijn we wel meer dan een jaar in Thailand geweest, dus het is haalbaar.

   Eerst een Multiple Entry Visum aanvragen. Kan ik Den Haag volgens mij.

   En iedere visumperiode met 30 dagen verlengen als je daadwerkelijk in Thailand bent.

   Dan kun je 3 x 90 dagen in Thailand verblijven. Dus na iedere 60 dagen verleng je je visum bij een immigration office. Na 90 dagen moet je even het land uit.

   Dan zit je op 270 dagen.

   Bij je laatste uitstapje ga je bijv. naar Laos. In de hoofdstad Ventienne kun je een Single Entry visum aanvragen waarbij je nog eens 60 dagen (-> 90 dus) in Thailand kunt verblijven.

   Tussendoor wel dus 4x je visum verlengen en 3x het land uit. Maar dan kun je wel een jaar in Thailand verblijven.

   Meer info over visum verlengen in Thailand:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Voilá 🙂

   Groetjes,
   Sander

 121. Layla schreef:

  Hoi

  Mijn man egyptisch en ik nederlands zijn beiden in nederland (hij werkt hier) mijn man heeft een eu verblijfsvergunning uit bulgarije onder familielid van eu citizen (eu route) ovb 2004/38 eg

  We willen eind juni naar Thailand kan hij een visum bij de thaise ambassade/consulaat in Nederland aanvragen? Ook al heeft hij geen officieel verblijf hier maar willen niet eerst nog terug n bulgarije

  Wat heeft hij hiervoor nodig?

  Moet hij een visum voor thailand?

 122. Frederique schreef:

  Hallo. Ik ben nu voor de tweede keer in Thailand dit jaar. Ik las dat dit het maximum is. Als ik over twee maanden weer naar Thailand zou willen, is dit dan mogelijk? Ik las ergens dat het wel kan maar ik bij binnenkomst moet betalen. Ergens anders las ik dat ik dit jaar niet meer het land in mag. Weer ergens anders laat ik dat het alleen mag als ik een visum aanvraag van tevoren (zo ja, welke?). Groetjes

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Frederique,

   Er zit alleen een maximum aan het binnenkomen over land in Thailand. Dat mag maximaal twee keer peer kalenderjaar.

   Via het vliegtuig zit er geen beperking aan.

   Groetjes,
   Sander

   • Joost schreef:

    Volgens Tourism Authority of Thailand zit er via het vliegtuig meer dan 2x Thailand binnenkomen wél een beperking aan. Onderstaand antwoord kreeg ik, nadat ik vroeg hoe het zat als ik voor de 3e keer per vliegtuig Thailand binnenkom:

    With reference to your inquiry, please be informed that Dutch passport holders may enter Thailand without a visa for 2 times per one calendar year, and can stay in this country for a period of not exceeding 30 days each time. Please make sure that you carry a valid passport with a validity of at least 6 months and evidence of sufficient spending of 10000 Bath per person or 20000 Baht per family.

    If you wish to enter Thailand after having already visited Thailand 2 times in one calendar year, you may have to contact a Royal Thai Embassy or a Royal Thai Consulate-General in any foreign country ( Cambodia ) to obtain a tourist visa before entering Thailand.

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Joost,

     Bedankt voor je reactie.

     Helaas is het zo dat veel verschillende bronnen weer wat anders zeggen.

     Wij hebben nog niet meegemaakt dat iemand of wijzelf werden geweigerd op de luchthaven nadat er al 2 keer een gratis visumvrije entree is gegeven.

     Voor zover wij weten kun je 2x via land Thailand binnenkomen per kalenderjaar en via het vliegtuig zit er geen maximum aan (tenzij je 30 stempels in je paspoort hebt staan).

     Net als het geldbedrag, dat hebben we nooit hoeven doen.

     We gaan het in ieder geval in de gaten houden.

     Groetjes,
     Sander

 123. Baram schreef:

  Goede dag, ik ga voor een periode van 25 dagen naar Thailand, binnen deze periode will ik per vliegtuig een 4 dagse reis maken naar Combodja, als ik terug reis naar Thailand, mag het land zonder visa binnen komen?

 124. Dylan Spijkerman schreef:

  Goeiedag,
  Ik heb een multiple entry visum voor Thailand die afloopt op 20 juni.
  Mijn vraag is als ik nou de 18e van juni naar bijv. Maleisië ga en zorg dat ik de 19e of 20e weer in Thailand ben. Krijg ik dan als nog 60 dagen? Of moet ik de 20e van Juni echt het land uit?
  Mvg Dylan

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Dylan,

   Ik weet niet zeker of ik je vraag goed intreperteer. Maar als ik het goed begrijp mag je tot 20 juni in Thailand verblijven en dat je nog 1 of 2 “keren” hebt waarbij je Thailand in mag reizen.

   Je hoeft niet perse de 60 dagen te besteden in Thailand. Waardoor je gewoon de 18e van juni (of eerder) Thailand verlaat. Als je dan Thailand weer binnenkomt dan krijg je weer een nieuwe periode toegewezen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 125. Joke van Dokkum schreef:

  Hallo Sander en Mariska,

  We komen net terug van het consulaat in Amsterdam voor een toeristenvisum. Het blijkt dat er een nieuwe website is van het consulaat (de link op de site werkt dus niet meer). De nieuwe website heeft een streepje in te tekst. http://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl
  Google heeft het nog niet opgepakt.

 126. Andreas schreef:

  Hoi Sandar,

  De regels omtrent een visum zijn mij geheel helder, echter heb ik nog geen ervaring met reizen buiten Europa, enige idee waar ik mij kan inlezen over culturele verschillen maar ook wettelijke zaken. zoals bijvoorbeeld afgelopen jaar jongeren in Iran waren opgepakt om vanwege bepaalde dans bewegingen die daar niet geaccepteerd zijn, die hier geaccepteerd worden ondanks dat het ordinair is.

  Ik ben er van plan om te gaan en mij als een goede gast te gedragen in het land en dan ook aan te passen naar normen en waarden.

  Wettelijk bedoel ik dan omtrent verkeersregels, roken, dan normale zaken.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Andreas,

   Thailand heeft een hele andere cultuur dan die wij hebben.

   Eigenlijk hebben we alles beschreven in onze reisgids:
   Tips Thailand: Alles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand

   Hier hebben we al onze tips van jarenlange Thailand reizen gebundeld, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Zo is het verboden om een geldbiljet te verfrommelen in je zak of om er op te gaan staan als die wegwaait bijvoorbeeld. Dit omdat er een afbeelding van de koning op staat en die is heilig.

   Dit en meer praktische tips vind je in onze reisgids.

   Groetjes, fijne voorbereiding,
   Sander

 127. Dees schreef:

  Hoi, korte vraag over die 30 dagen visumvrij. Met aankomstdag op Krabi en vertrekdag zit ik exact op die 30 dagen. Gaan ze daar moeilijk over doen?

 128. Sven schreef:

  Hallo ik ben al 3 weken in Thailand geweest van. Het jaar . Nu wil ik van de zomer nog eens 2 weken . Moet ik dan een visum aanvragen ?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sven,

   Als je Thailand binnenkomt via een luchthaven dan mag je onbeperkt Thailand binnenkomen. Je ontvangt dan telkens een gratis visumvrije entree van 30 dagen.

   Via een grensovergang over land (bijv. met de bus) mag dit maximaal 2 keer per kalenderjaar.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

   • Maartje schreef:

    Dag Sander,
    Op de site vh consulaat lees ik net dat het over land visum voor 15 dagen per keer is, geen 30. Is dat verouderde info?
    Dit staat er:
    Komt u Thailand binnen reizen over land,boot,trein fiets,auto,bus enz enz. en uw verblijf is korter dan vijftien (15) dagen aaneengesloten dan hebt u geen visum nodig.

    U mag tweemaal per kalenderjaar over land,boot,trein,fiets,auto,bus enz enz Thailand binnen reizen zonder visum met een maximaal verblijf van vijftien dagen aaneengesloten Dit geldt alleen voor toerisme

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Maartje,

     Voor zover wij weten is dit al ruim een jaar geleden veranderd.

     Onze laatste informatie is dat je 2 keer per kalenderjaar Thailand mag binnenkomen over land. Dan krijg je gewoon een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

     Groetjes,
     Sander

 129. Akin Guler schreef:

  Hi Sander en Mariska,

  Ik ga aankomende zondag op reis in Azie. Ik heb een retourtje geboekt van 10 maart tot 13 juni. In de tussentijd ben ik van plan om naar vietnam en indonesie te gaan. Ik blijf dus minder dan 30 dagen in thailand om vervolgens een maand in vietnam te blijven en als laatste richting indonesie te gaan. Vanuit indonesie vlieg ik weer terug naar Thailand om tegu te vliegen naar Nederland.

  Als ik het dus goed begrijp hoef ik geen visum aan te vragen, omdat ik 2x een visumvrije entree krijg. Klopt dit?
  En krijg ik daarnaast geen moeilijkheden op schiphol? Willen ze geen bewijs dat ik ook binnen de 30 dagen Thailand verlaat?

  Ik hoor graag van jullie! Top site!

  Gr.

  Akin

 130. Jan Rinse van der Wal schreef:

  Wij willen naar Thailand voor een periode van drie weken, tijdens deze periode willen we nog een paar dagen naar Myanmar en Cambodja. Hebben we hier nog extra zaken voor nodig betreffende de Thailand?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jan,

   Voor Thailand ontvang je bij aankomst op de luchthaven van Bangkok een gratis visumvrije van 30 dagen. Als je Thailand over de grens binnenkomt (over land) dan krijg je wederom een gratis visumvrij entree voor 30 dagen. Over land mag dit twee keer per kalenderjaar. Via het vliegtuig zit er geen limiet aan.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 131. Floor schreef:

  Hoi!
  Ik ga in juni een reis maken van 7 maanden. Ik ga naar Amerika, Australië en Thailand.
  Het plan is om 2 maanden in Thailand te blijven. Ik lees op jullie site dat je wanneer je het visum voor Thailand hebt aangevraagd je binnen 90 dagen het land moet binnen treden. Maar omdat je verschillende documenten op moet sturen naar Nederland betekent dat dus dat ik dit visum in Australië moet regelen en dat is best wel lastig om op reis te doen denk ik. Weten jullie misschien nog een handige tip om dit visum te regelen?
  Alvast bedankt !

 132. Roos schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Bedankt voor jullie handige tips en informatie over het visum in Thailand! Ik ben nu aan het rondreizen in Azië en ik hoor wisselende verhalen over het binnenkomen van Thailand met de bus. Ik vroeg mij af of jullie toevallig weten hoe het zit met de visumvrije dagen in Thailand als je Thailand voor de tweede keer met de bus binnenkomt. Heb je dan 30 dagen of 15 dagen?

  Alvast bedankt voor de hulp!

 133. Chantal schreef:

  Hallo! Ik ga komende maand naar Thailand.. Ik kom op 5 maart aan en vertrek weer op 3 april. Dit zijn exact 30 dagen. Val ik dan nog binnen de visumvrije entree? Of is dat TOT 30 dagen en dus de 30e dag niet meegerekend? Alvast bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Chantal,

   Geen probleem, je hoeft niets te regelen. Ook 31 dagen is prima en wordt door de vingers gezien.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 134. Marijke schreef:

  Hoi Sander, wat een superfijne site! Wordt zeer gewaardeerd!! Heb al heel wat antwoorden doorgespit als het om visums gaat, maar heb toch nog een paar vragen ?
  Ik ga 3 maanden en een beetje op reis, voornamelijk in Thailand, maar wil de mogelijkheden open houden om buurlanden of andere landen te bezoeken. Wanneer ik terug vlieg naar Nederland wil ik dan ook open houden. Multiple entry kan ik dus niet aanvragen, omdat ik nu nog niet weet of en wanneer ik eventueel een ander land wil bezoeken:
  1) klopt dat?
  Het beste is naar mijn mening dat ik een single entry visum aanvraag voor 60 dagen:
  2) kan dit met een vliegticket enkele reis?
  Want datum dat ik vertrek kan ik dan niet vermelden op de visum aanvraag…
  3) En zo ja, wat moet ik dan toevoegen aan mijn visumaanvraag? Alleen een Engelstalige werkgeversverklaring om te laten zien dat ik vanaf een bepaalde datum (na dus 3 mnd en een beetje) weer werkzaam zal zijn?
  3) En moet ik, als ik na die 60 dagen single entry visum weer terug Thailand in kom (misschien wel 2x Thailand in wil omdat ik vanuit Thailand reisjes ga maken) opnieuw die werkgeversverklaring laten zien, omdat mijn terugreis naar Nederland nog niet bekend is? Kopieën meenemen?

  Algemene vraag over vliegticket aanschaffen:
  A) wat is goedkoper, enkel of retour ticket?
  Ik ga begin april naar Thailand en eind juni/ begin juli terug.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marijke,

   1) Klopt.

   2) Nee, je hebt een vliegticket het land uit nodig. Dat kan een retour naar Nederland zijn, maar ook een enkele vliegticket naar bijv. Maleisie.

   3) Die werkgeversverklaring was eerst een voorwaarde, nu niet meer. Ik zal het daarom ook in het artikel gaan aanpassen.

   4) Hoeft dus niet. Je krijgt dan telkens weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen, die je eventueel weer met 30 dagen kunt verlengen in Thailand bij een immigration office. Zie:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   A) Retour ticket is in 95% van de gevallen goedkoper.

   Fijne reis, hopelijk is het duidelijk zo 🙂

   Groetjes,
   Sander

   • Marijke schreef:

    Sander, bedankt voor je antwoorden!
    Ik heb mijn keus maar gewoon gemaakt en een retourticket geboekt ?? Minder gedoe met visum aanvraag dan ook.
    Wel mijn laatste vragen nu ik deze aan het invullen ben.
    Ik wil dus 60 dagen visum aanvragen. In Thailand zelf 30 dagen verlengen of als ik land uitga naar buurlanden, daarna terugkomen op een 30 dagen gratis visum.
    1) moet ik dan nu op mijn aanvraag 60 dagen invullen ookal zegt mijn terugvlucht dat ik later terugvlieg naar NL?
    2) Ik weet nu nog niet waar ik verblijf, moet ik nog uitzoeken. Kan ik ook een adres van een hostel opgeven zonder dat ik daar gereserveerd heb? (ik maak pas later een reservering dan dat ik mijn visum aanvraag doe namelijk)
    Alvast bedankt voor je hulp!

    Groetjes Marijke

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Marijke,

     1) Ja, je vult gewoon 60 dagen en vult in wanneer je daadwerkelijk terug vliegt.

     2) Volgens mij willen ze wel een reservering zien. Kun je ook doen via Booking. Deze kun je reserveren en kun je tot 48 uur voor aankomst kosteloos annuleren. Dan heb je dus een reserveringsbevestiging die je kunt uitprinten.

     Dit hostel in Bangkok kun je bijvoorbeeld tijdelijk reserveren: Here Hostel Bangkok.

     Groetjes, fijne reis,
     Sander

     • Marijke schreef:

      Sander, onwijs bedankt voor je antwoorden. Tof dat je voor iedereen de tijd neemt, echt super fijn!!???
      Tis Jungle Bungalows geworden op Koh Phangan ?
      In november zat ik in Here Hostel, super keuze inderdaad!
      Mocht ik nog tips willen ontvangen, weet ik je/jullie te vinden!

      Wanneer gaan jullie zelf weer of misschien zitten jullie er nu haha. Nou ook voor jullie fijne reizen gewenst

      Groetjes Marijke

      Groetjes

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Marijke,

      Oke top!

      Wij hebben momenteel een freelancer in dienst voor ons die de artikelen schrijft. Wij zorgen er voor dat het binnen de Tips Thailand normen en waarden valt 🙂

      Je kunt haar hier vinden:
      https://tipsthailand.nl/over/

      Momenteel zijn we in Nederland en daar blijven we ook voorlopig. Mariska is namelijk al een aantal maanden zwanger :).

      Groetjes, fijne reis,
      Sander

 135. Siënna schreef:

  Hoi Sander en Mariska!

  Jullie site is echt geweldig! Over 3 weken ga ik voor het eerst alleen backpacken.

  Ik ga 5 maart naar Thailand en vlieg 24 april weer terug naar huis. Maar ik wil misschien ook door Vietnam heen, staat nog niks vast!
  Als ik alles goed lees, kan ik dus of een gratis visum krijgen voor 30 dagen (ook als mijn terugvlucht langer duurt dan 30 dagen?) en deze na 30 dagen verlengen. Of een single entry voor 60 dagen aanvragen? Maar hoe zit het dan als ik terug naar Thailand terug wil vanuit Vietnam? Krijg ik dan geen problemen omdat het ‘single entry’ is? Of is er een speciale manier dit opnieuw aan te vragen?

  Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

  Groetjes Siënna

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Siënna,

   Mooie plannen!

   Iedere keer als je Thailand binnenkomt met het vliegtuig ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je ook iedere keer met 30 dagen verlengen.

   Als je er voor kiest om hier al een Single Entry toeristenvisum aan te vragen dan kun je gelijk 60 dagen in Thailand verblijven. Als je dan van Vietnam terug naar Thailand reist, ontvang je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   Voor Vietnam moet je wel een visum van tevoren aanvragen. Dat kan ook in Bangkok volgens mij, maar dat weet ik niet zeker.

   Hopelijk is het duidelijk zo, fijne reis,
   Sander

 136. Wannes Van den Bossche schreef:

  Beste,

  Mijn vriendin en ik vertrekken dinsdag naar Thailand / Laos. Voor mij zal het de 3e keer zijn dat ik in Thailand rondloop, machtig mooi land. We gaan via Chiang Mai naar Laos en komen een dag of 10 later terug naar Thailand voor nog een paar dagen rust op een tropisch eilandje. Nadien vliegen we terug naar België. Door een goed geluk zal ik echter met een kameraad een kleine maand (eind maart) later terugvliegen naar Thailand voor nog een extra trip door het zuiden van Thailand. De 2e trip blijven we enkel in Thailand en heb ik niet de intentie voor het bv met Cambodja te combineren. In totaal zal ikzelf dus op korte tijd 3x in thailand zijn / binnenkomen. Ik beschik over een heen en retour ticket voor de eerste periode (feb – begin ma) en heb een nieuw heen en terug ticket voor de 2e trip (eind maart – mid april). Als ik de website goed lees kan ik via het vliegtuig onbeperkt het land invliegen maar op een andere site las ik dat je maar 2x per kalenderjaar het land kan binnenkomen.

  Heb ik zodoende een apart visum nodig of is dit niet van toepassing?

  Alvast bedankt voor jullie hulp!

 137. Tineke Gielis schreef:

  Ik reis van Kathmandu (Nepal)naar Chiang Mai in stap over in Don Mueang Airport bangkok,heb ik een overstap visum nodig!(Transit)
  En is dat zo hoe kan ik daar aan komen.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Tineke,

   Je ontvangt een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Je krijgt geen Transit visum o.i.d.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 138. Patricia schreef:

  Hallo,
  Ik heb een vraag. Ik wil deze zomer naar Bangkok vliegen op 30 juli en weer retour vanaf Bangkok op 5 september. Ik wil in deze weken ook heen en weer vliegen naar Bali om daar +/- 2 weken te verblijven. Moet ik van te voren een visum aanvragen? Alvast hartelijk dank voor uw reactie! Groetjes Patricia

 139. Linda schreef:

  Hoi,
  Ik wil graan backpacken in Azië. Ik wil aankomen in Thailand, na een paar dagen doorvliegen naar Myanmar en dan terug naar thailand over land. Daarna willen we nog naar laos en vietnam en vervolgens naar Nieuw Zeeland vliegen en vanuit daar weer terug naar Nederland. Als we de heenreis naar Bangkok boeken en de terugreis vanuit Nieuw Zeeland, is dit dan voldoende bewijs dat we weer weg gaan uit Thailand?

 140. Ilias schreef:

  Goed artikel! Ik weet dat ik zeker 30 dagen in Thailand wil verblijven maar weet niet of ik er langer zou verblijven. Vandaar dat ik enkel een heen ticket wil kopen. Ik ben zeker in welk hotel ik de eerste week ga verblijven maar voor nadien, wil ik pas beslissen wanneer ik daar ben. Nu volgens de website van het Thais consulaat van België moet je heen en terug ticket kunnen aantonen en kopie boekingen hotels. Op de visa applicatie staat erop duurtijd van verblijf.. Wat doe ik dan het best? Of is het best om gewoon even de grens over te gaan met één van de buurlanden en dan direct terug te keren?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ilias,

   Het is wel slim om een ticket terug te hebben óf een ticket naar een ander land. Van Bangkok naar Maleisie bijvoorbeeld (omdat dat vaak het goedkoopste is). Zo word je niet geweigerd wanneer je wilt inchecken op Schiphol of Brussel.

   Je moet namelijk in het bezit zijn van een ticket het land uit, anders kun je geweigerd worden bij de luchtvaartmaatschappij.

   Groetjes,
   Sander

 141. Anke Aerts schreef:

  Hey
  Ik vertrek 26 januari naar Bangkok en blijf dan 3 dagen in Chiang mai om dan door te reizen over land naar Laos. Ik vlieg 6 maart terug vanuit Bangkok naar Amsterdam, moet ik dan een visum regelen want ik kan er echt niet meer aan uit ?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Anke,

   Je krijgt voor Thailand een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Daar hoef je niets voor te regelen.

   Voor Laos kun je een visa on arrival kopen aan de grens voor $ 30 voor 30 dagen. Als je Thailand weer binnenkomt na je reis door Laos krijg je wederom 30 dagen.

   Zorg er dus voor dat je niet langer in Thailand verblijft dan 30 dagen. Zolang je het opsplitst is het prima.

   Anders even je visum verlengen in Thailand:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 142. Toon Winters schreef:

  Beste, ik heb een 6 maanden visum, multiple entry. Geldig van 27 september 18, tot 26 maart 19. Ik moet wel binnen de 2 maanden na aankomst Thailand even verlaten. Momenteel ben ik terug in Thailand en heb ik tot 13 maart 19, tegen die tijd ga ik Maleisië bereiken.
  Mijn vraag, als ik bvb 10 maart Thailand verlaat, en voor de einddatum op mijn visum, zijnde 26 maart, terug naar Thailand kom, krijg ik dan opnieuw 2 maanden? Of val ik dan terug op 30 dagen toerist visum?

  Alvast bedankt voor uw antwoord, vele groetjes, Toon

 143. maaike schreef:

  Hallo,
  ik vertrek op 2 april naar Vietnam, cambodia en eindbestemming Thailand.
  ik wil echter nog niet vooraf een retourticket naar Nederland boeken, omdat ik niet zeker weet of ik nog verder wil reizen of bijvoorbeeld langer in Thailand wil blijven. krijg ik zonder uitreis ticket problemen bij de grenscontrole?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Maaike,

   Voor zover ik weet niet. De enige plek waar ik ‘problemen’ verwacht is wanneer je op het vliegtuig stapt in Nederland. De luchtvaartmaatschappij wilt er zeker van zijn dat je niet wordt geweigerd bij binnenkomst, aangezien zij je dan terug moeten nemen.

   Ik weet niet hoe dat bij Vietnam zit en met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Je kunt het beste even contact met hen opnemen.

   Groetjes,
   Sander

 144. Tia schreef:

  Hey!
  Ik heb een ticket geboekt voor over drie weken en wil graag 6 maanden in thailand blijven.. Als toerist, niet voor werk. Hoe kan ik dit het beste doen qua visum. Dat ik zo min mogelijk heen en weer hoef?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Tia,

   Dan zul je toch een Multiple Entry Visum moeten aanvragen. Dat kan in Den Haag of je kunt het ook laten regelen via:
   https://e-visums.nl/thailand

   Bij een Multiple Entry visa krijg je 3×60 dagen toegang tot Thailand. Je kunt dit ook verlengen per visumperiode met 30 dagen. Dat kan bij een Immigration Office. Hierdoor kun je 3 x 90 dagen in Thailand verblijven. Toch moet je na 90 dagen het land even uit en weer in om het visum te hernieuwen.

   Veel succes, fijne reis,
   Sander

 145. Jelle schreef:

  Hoi, ik vlieg woensdag 9 januari naar Thailand/ Bangkok , waar ik een rondreis door Thailand, Laos en Cambodja ga maken. 15 maart vlieg ik echter, in Bangkok, weer terug naar Nederland. Moet ik hiervoor een visum regelen of voldoet dit retourticket, ondanks de retourvlucht na ruim 60 dagen zal zijn? Binnen de eerste 30 dagen zal ik zeker al Thailand verlaten hebben voor Laos of Cambodja, hier heb ik echter geen bewijs van in de vorm van een vliegticket oid.

 146. Rachel schreef:

  Hallo!

  Op 6 februari vlieg ik naar bangkok, voor een maandje. Ik weet niet precies of ik goed uit kom met een 30 dagen visum.
  Ik vlieg op 6 februari heen, en zal landen op 7 februari in Bangkok, ik vlieg terug op 7 maart en land dan op 8 maart in nederland. Red ik het dan wel of niet met een 30 dagen visum?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Rachel,

   Volgens mijn berekeningen ben je 28 dagen in Thailand. Dan red je het dus prima met het gratis visumvrije entree van 30 dagen.

   Je hoeft geen visum vooraf te regelen!

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 147. Froukje schreef:

  Hallo! Ik ga een paar weken reizen door Zuidoost-Azië. Ik begin en eindig in Thailand (Bangkok), beide keren ben ik minder dag 30 dagen in het land. In principe zou dus een visa on arrival volstaan. Echter, mijn terugvlucht naar Amsterdam is niet binnen die 30 dagen maar binnen 34 dagen. Is het verstandig toch een toeristenvisum aan te vragen of kan ik de gok wagen dat ze accepteren dat mijn terugvlucht niet binnen 30 dagen is? Ik lees hier dat het wel kan, maar las op een andere website dat je toch een visum moet aanvragen als je terugvlucht niet binnen 30 dagen is. Alvast bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Froukje,

   Als je bij het inchecken aangeeft dat je op de hoogte bent van de 34 dagen en dat je andere landen gaat bezoeken dan is dat prima. Of je geeft aan dat je daar je visumvrije entree met 30 dagen gaat verlengen bij een immigration office dan is het ook goed.

   Wij zijn altijd zo vertrokken en soms een vraag gehad bij het inchecken, maar als je dit antwoord geeft dan is het altijd goed.

   Fijne reis, groetjes,
   Sander

   • Froukje schreef:

    Dankjewel voor je snelle antwoord, super! Ik check altijd online in, krijg je dan ook een vraag? Bagage moet ik uiteraard nog wel inchecken bij een balie.

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Froukje,

     Ja, je kunt dan een vraag krijg bij het afleveren van de bagage. Maar dat komt helemaal goed, want ze zullen je niet weigeren.

     Groetjes, fijne reis,
     Sander

 148. Mieke schreef:

  Hallo Sander,
  Ook ik heb een vraag. Wij zijn 6 weken in Thailand en vliegen aan het einde vanuit Bangkok weer terug. We hebben al een retourticket. In Nederland visum vergeten te regelen. Nu gaan we wellicht voor een paar dagen naar Vietnam. Is dat uit- en weer inreizen voldoende om niet in Chiang Mai alsnog een visum aan te vragen?
  Hoor het graag.
  Groet, Mieke

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mieke,

   Bij binnenkomt ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Als je die overschrijdt verleng dan je visum bij een immigration office in (bijv.) Chiang Mai met 30 dagen.

   Als je Thailand weer binnenkomt ontvang je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   Groetjes,
   Sander

 149. Anke Zweeris schreef:

  Beste,

  Ik vlieg 17 feb. naar Thailand en vlieg 3 mei weer terug. In de tussentijd weet ik niet precies wat ik ga doen, maar waarschijnlijk ook nog naar Vietnam en de Filipijnen (misschien kom ik in de tussentijd nog wel terug in Thailand). Heb ik goed begrepen dat je onbeperkt een visumvrije entree kan aanvragen als je per vliegtuig het land in gaat?

  Groetjes Anke

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Anke,

   Als je per vliegtuig Thailand binnenkomt ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Over land krijg je dat ook. Echter kun je dat maar 2x per jaar doen.

   Via het vliegtuig kan – soort van – onbeperkt. Maar als je meer dan 10 stempels van Thailand in je paspoort hebt staan, dan zullen ze wel vragen gaan stellen.

   Waarschijnlijk is het voor jou geen probleem.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 150. Shamim schreef:

  hoi, bedankt voor jullie informatie . ik heb een vraagje over visum. mijn partner heeft een reisdocument als jullie kennen. omdat hij een buitenlander is. hoe zou dat voor hem gelden? mag hij een visum krijgen? als wel waar moeten wij heen? en hoeveel zou een visum voor hem kosten

 151. Koen schreef:

  Hoi met koen.

  Ben net 3 maanden in thailand geweesd.
  Had een touristen visum voor 2 maanden en heb die daar toen met 1 maand kunnen verlengen.
  Nou zou ik binnen afzienbare tijd daar graag weer heen willen gaan.
  Kan ik dan gewoon daar heenvliegen en daar 1 maand verblijven?
  Dus zonder een visum aan te vragen.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Koen,

   Jazeker. Je krijgt dan een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je eventueel ook met 30 dagen verlengen in Thailand bij een immigration office.

   Groetjes,
   Sander

 152. Fred schreef:

  Hi Sander & Mariska,

  Hartelijk bedankt voor deze pagina, erg behulpzaam. Ik had nog een vraag, hopelijk weten jullie het antwoord hierop. Als ik voor een langere tijd in Thailand wil zijn, is het dan mogelijk om meerdere keer zo’n 60 days of 3 x 60 days visa achter elkaar te gebruiken? Er is namelijk een grote kans dat mijn vriendin een baan in Bangkok krijgt. We zijn al 9 jaar samen dus ik zou dan met haar mee willen gaan. Zou het dan technisch gezien mogelijk zijn om met bovengenoemde visa voor een verlengde periode in Thailand te zijn (langer dan een jaar bv)? Of weten jullie toevallig of er een mogelijkheid bestaat om via mijn vriendin een visum te krijgen (bv net als in Nederland waar een buitenlander via zijn/haar partner die ‘sponsor’ wordt een visum kan krijgen)?
  Alvast bedankt voor jullie hulp!

  Groeten,

  Fred

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Fred,

   Dat hangt ook een beetje van het bedrijf af waar ze voor gaat werken; of zij dit voor je kunnen regelen. En wellicht hangt het er ook van af of jullie getrouwd zijn of niet.

   Anders is het ook nog wel te doen.

   Je kunt in Nederland wel een Multiple Entry visum aanvragen. Dan kun je 3 x 60 dagen in Thailand verblijven. Dit kun je ook telkens weer verlengen bij een immigration office met 30 dagen waardoor je 3 x 90 dagen = 270 dagen in Thailand kunt verblijven. Tussendoor moet je dus 3 x eventjes het landt uit.

   Je kunt in Laos, Ventienne, een Single Entry visum aanvragen waardoor je dus nog 1 x 60 dagen (na verlenging dus 90 dagen) in Thailand kunt verblijven. Dan zit je al op een jaar.

   En dan weer terug naar Nederland om dit kunstje te herhalen 🙂

   Groetjes, succes,
   Sander

 153. ARLON schreef:

  Hai, bedankt voor deze nuttige informatie!

  Ik zelf heb een 60 dagen visum en kom 6 dagen tekort. Ik weet dat ik het ergens in Changwattana in Bangkok moet laten stempelen voor 30 dagen erbij. Mijn andere optie is de 6 dagen overstay te betalen , wat 3000 baht zou zijn als het 500 baht (wat ik ergens anders hoorde) per dag is. ter vergelijking voor zover ik weet: Visum herstempelen van 30 dagen kost 1900 Baht, een halve dag voor reizen en wachten in immigration office; of (in mijn situatie ~50 baht met skytrain) en 150 baht met de taxi vanaf Mo Chit. Heen en weer is dat dus 400 Baht reizen. Het is dus of 2300 baht en halve dag weggeven, of voor die 3000 Baht overstay boete gaan, volgens mij. Hoe denken jullie daarover? Bedankt alvast!

  Groejes,
  Arlon

  • Hoi Arlon,

   Ik zou 100% zeker gaan voor het verlengen van je visum gaan, je weet nooit wat voor aantekening ze in je paspoort zetten en of je daar problemen mee krijgt de volgende keer dat je naar Thailand reist. Verder hoef je niet per se in Bangkok te verlengen, immigration offices zitten verspreid door heel Thailand.

   Een alternatief is trouwens de grens oversteken, dan krijg je een nieuw visum voor 15 dagen. Maar misschien ben je dan duurder uit met alle reiskosten en verlies je sowieso meer tijd.

   Het kost even wat geld en tijd, maar dat is nu eenmaal hoe het werkt in Thailand 😉 .

   Groetjes, Mariska

  • John schreef:

   Ik zou de boete, betalen heb dat zelf al beker gedaan.
   Soms zelfs zo bij een geschikte duana. Niks betaald

 154. Nicole Tiele-Mehauden schreef:

  Hoi Sander en Mariska, wij vertrekken op 9 febr naar Thailand en blijven tot 8 juni. 4 maanden, dus. Nu moeten we een visum aanvragen. Ik had ergens gelezen dat we het beste een pensionada visum (boven de 50 jaar) aan kunnen vragen maar kan daar verder geen info over vinden. Mijn man is 66 en ikzelf ben 56. Kunnen jullie ons hier meer over vertellen. Ik heb al diverse keren de Thaise Ambassade in Amsterdam proberen te bellen, maar daar wordt niet opgenomen. Ook in Den Haag heb ik nog geen succes gehad.

  • Hoi Nicole,

   Helaas kan ik je niet verder helpen met informatie over een retirement visa, volgens mij is dit eerder bedoeld voor mensen die echt naar Thailand gaan verhuizen om daar te wonen.

   Voor een verblijf van 4 maanden kunnen jullie het beste een Multiple Entry Visa aanvragen, wat in Nederland alleen in Den Haag kan. Dan moeten jullie in Thailand tussendoor één keer even de grens oversteken om de tweede entry van jullie visa te activeren. Dit kan zo simpel zijn als even de grens over heen en weer naar Myanmar bij Mae Sai.

   Groetjes en succes met de aanvraag.

 155. Lisa schreef:

  Hoi!!
  Voor mijn studie ga ik eerst 3 maanden in Thailand studeren, mijn visum wordt vanuit school geregeld. Als ik hier klaar ben ga ik reizen naar laos, cabodja, daarna Thailand weer in en verder naar Maleisië en Singapore.
  Als ik voor de tweede keer Thailand in reis, kan ik dit dan doen met een toeristenvisum of heb ik een Multiple Entry visum nodig. De tweede keer dat ik naar Thailand ga zal niet langer duren dan 30 dagen.

  Alvast bedankt

  • Hoi Lisa,

   Wat ontzettend gaaf, wat voor studie ga je doen in Thailand en waar? 😀 Tof ook dat je daarna verder gaat reizen.

   Om je vraag te beantwoorden: je hoeft geen extra visum aan te vragen voor de tweede keer dat je Thailand bezoek. Enige voorwaarde is dan wel dat wel weer met het vliegtuig binnen reist. Over land (bijv. met de bus) krijg je namelijk een visum van slechts 15 dagen.

   Groetjes, en héél veel succes en plezier gewenst!

 156. Patricia schreef:

  Hoi,

  Mijn vriend en ik vertrekken 19 januari naar Bangkok. Onze vlucht vertrekt vanuit dusseldorf en we maken een tussenstop in istanbul ( hier landen we 20 januari). We komen dus 20 januari in Bangkok aan. De terugvlucht is op 18 Februari en we zijn dan weer op 19 februari in Dusseldorf. Als ik tel vanaf de dag dat we in bangkok zijn tot de dag dat we terugvliegen vanuit bangkok kom ik precies op 30 dagen uit. Als ik tel van de vertrekdatum vanuit dusseldorf tot de dag dat we weer terugkomen in dusseldorf zijn het 32 dagen.
  Nou is mijn vraag of ik een visum moet aanvragen of niet?

  Alvast bedankt,

  Groetjes Patricia en Niels

  • Hoi Patricia en Niels,

   Jullie hoeven geen visum aan te vragen.

   Je moet kijken naar de dag dat je aankomt en vertrekt in Thailand. Jullie zijn in totaal 29 dagen in Thailand; dus dat is helemaal prima!

   Groetjes en alvast een mooie reis gewenst 🙂

 157. aniek schreef:

  hoi,
  ik begrijp dus als ik 21 dagen naar thailand ga, ik dus geen visum nodig heb.
  echt bedankt, door vele websites wordt je wel op het verkeerde been gezet.

 158. Vermeire Christian schreef:

  Ik heb reeds vijf jaar een familie visum. mijn vrouw is verdwenen met de noorder zon en lit me achter met onze zoon die de Thaise nationalitijd heeft.
  bijgevolg heb ik nu een paar maand een toeristen visum.
  Er word me aangeraden een visum aan te vragen voor alleenstaande vader met kind in Thailand, bank borg zou 500.000 Thb bedragen ipv nu 800.000 Thb.
  Kunt u me hiervoor inlichten aub?

 159. Lotus Imane schreef:

  Hi Sander,

  Dank je voor al jullie nuttige informatie, echt super! Even een vraagje ik vlieg 29-11 vanaf Amsterdam naar Bangkok en aan de hand van het aantal muziekoptredens dat ik krijg zou ik t liefst ongeveer 3 maanden blijven. Is t ook mogelijk om bijvoorbeeld een treinticket vanuit Thailand te kopen en moet je dan echt gaan of is t al voldoende om die te hebben en dan binnen 30 dagen op koh samui een 2e visum aan te vragen? Liefs en dank je wel!!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Lotus,

   Als je drie maanden in Thailand wilt verblijven dan kun je het beste een Single Entry Toeristenvisum voor 60 dagen aanvragen. Deze kun je dan weer bij een immigration office (bijvoorbeeld in Koh Samui) met 30 dagen verlengen waardoor je 90 dagen aaneengesloten in Thailand kunt verblijven.

   Als je een toeristenvisum aanvraagt moet je wel in het bezit zijn van een vliegticket terug naar Nederland of het land uit. Een treinticket het land uit, telt volgens mij niet.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 160. davey schreef:

  volgend jaar vertrekken we in mei voor 36 dagen naar bangkok. We verblijven die dagen alleen in dit land. Hoe kunnen we dit het beste doen met de visum?

 161. Jorien schreef:

  Hoi Hoi,
  In januari vertrek ik weer heerlijk naar Azie. Ik blijf 17 dagen in Thailand, vlieg dan naar Laos (7 dagen) en wil dan nog 11 dagen in Thailand verblijven. Moet ik dan nog speciale visa aanvragen? Of kan het beide keren met Visa on Arrival in Thailand?
  In 2016 deed ik namelijk ook al zoiets, maar ik meen me te herinneren dat ik de 2e keer maar een beperkt aantal dagen mocht blijven.

  Kun je me ajb weer up-to-date info geven over wat ik moet doen en wat de eisen zijn?
  Alvast bedankt,
  Jorien

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jorien,

   Je hoeft niets van tevoren te regelen. Voorheen kreeg je bij binnenkomst over land 15 dagen. Nu krijg je gewoon 30 dagen. Het is een gratis visumvrije entree overigens. Dit mag je 2x per kalenderjaar via land doen.

   Fijne reis, groetjes,
   Sander

 162. Sanne schreef:

  Hoi,

  Over een aantal maanden starten we onze reis in Bangkok. Voor zover ik heb gelezen krijgen we een Visa on arrival voor 30 dagen. Dit is meer dan genoeg want we hebben het plan om na 21 dagen het land te verlaten naar Laos. Hierna volgt Vietnam en willen daarna weer terug komen op Bangkok. Hier pikken we wat vrienden op en gaan daarna door naar Zuid Thailand. Het plan is om hier 5 weken te verblijven. Maar is dit mogelijk, of zouden we er maar 4 weken mogen blijven? En wat is voor ons de voordeligste manier om dit op te lossen?

  Ik hoor graag wat wij het beste kunnen doen!

 163. Rosa schreef:

  Hoi , ik heb een Nederlandse verblijfsvergunning/verblijfsdocument + een vreemdelingenpaspoort, heb ik een visum nodig om Thailand te reizen (voor 2 weken)?

  Liefs, rosa

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Rosa,

   Dat durf ik niet te zeggen. Waarschijnlijk kom je gewoon binnen met een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Maar vraag het voor de zekerheid nog even na bij de ambassade en het Thaise consulaat van Amsterdam en/of Den Haag.

   Groetjes,
   Sander

 164. Kees schreef:

  Na een gedegen onderzoek een Thaise school gevonden in Bangkok en alle papieren rond gemaakt voor een aanvraag van een ED visa. De bedoeling is dat ik in Bangkok 5 dagen per week naar school ga om Thais te leren.

  In Amsterdam krijg je de ED visa schijnbaar alleen als je in Nederland een opleiding volgt en in Thailand een stage gaat volgen. Zonder NL papieren krijg je niks voor elkaar. Heb dit geprobeerd te verifiëren bij de ambassade in Den Haag maar die zeggen niks en worden bijna boos als je doorvraagt. Nu maar naar Den Haag en hopen dat alles in orde is.

  Weet iemand hier meer over te vertellen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Kees,

   Wij helaas niet. We weten wel veel over het toeristenvisum maar niet over werkvisa e.d. Probeer je vraag ook te posten op de verschillende Facebookgroep die over Thailand gaan. Succes, groetjes,
   Sander

   • Kees schreef:

    Hoi Sander, een ED visa wordt blijkbaar enkel in Den Haag uitgegeven met de juiste papieren. In Amsterdam dus enkel als je bv. stage gaat volgen vanuit een opleiding in Nederland. Dit ter info.

 165. Jan schreef:

  Hallo ,mijn vraag is
  Ik heb een non imigrant multy entree voor Thailand en mag dus steeds 90 dagen verblijven
  Voor die 90 dagen om zijn moet ik een border run maken of kan dit ook bij de immigratie in Thailand
  Gebeuren

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jan,

   Als het goed is kun je nu 3 x 60 dagen in Thailand verblijven.

   Om er 90 dagen van te maken moet je je visum iedere periode met 30 dagen verlengen bij een immigration office.

   Na 90 dagen moet je wel even het land uit. Dat kan via het vliegtuig of gewoon over land. Als je dan Thailand weer binnenkomt dan gaat er weer een nieuwe periode van 60 dagen in.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 166. richard schreef:

  hey hey, complimenten voor deze site!!
  Ik ben nu 5 dagen in thailand en heb besloten hier langer te willen blijven, denk ongeveer 3-5 maanden in totaal (mocht dit mogelijk zijn).
  hoe kan ik dit het beste regelen vanuit thailand?
  Ik ben hier nu op basis van een 30 dagen visum, kan ik deze verlengen naar 60 dagen en dan een single entry regelen vanuit een buurland? of wat is de beste manier om dit te regelen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Richard,

   Je kunt je visumvrije entree van 30 dagen inderdaad met 30 dagen verlengen.

   Na 60 dagen moet je dus het land uit. Dan kun je het beste naar Laos, Ventiene, gaan.

   Daar kun je een Single Entry Toeristenvisum van 60 dagen aanvragen. Deze kun je ook weer met 30 dagen verlengen in Thailand, waardoor je dus 90 dagen in Thailand kunt blijven.

   Dit hebben wij twee jaar geleden gedaan. Ik verwacht dat het nog steeds op deze manier kan, maar kan het niet 100% garanderen. Zoek naar actuele bronnen op het internet!

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 167. Iris schreef:

  Hoi,

  Vraagje, hoe vaak kan je “Visum Thailand: Langer dan 30 dagen” aanvragen per jaar?
  Ik ben momenteel in Thailand met dit visum. Ik vlieg over een paar weken terug naar Nederland, maar wil daarna weer anderhalve maand naar Thailand. Kan ik voor die reis alvast een visum in Thailand zelf aanvragen?

  thx!

 168. meindert schreef:

  Hallo,is er in Pattaya ook een immigration office?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Meindert,

   Ik lees tegenstrijdige berichten op het internet. Dus ik kan het niet bevestigen.

   Er is er sowieso één in Bangkok, dat is zeker.

   Mocht je ‘m toch hebben gevonden in Pattaya dan horen we het graag.

   Groetjes,
   Sander

 169. Pim Mulder schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje; in januari ga ik voor 4,5 maand reizen en begin in Thailand voor 4 weken. Nu zat ik te kijken hoe het dan zit met een visum aanvragen, maar ik ben dus precies 30 dagen in Thailand. Betekent dit dat ik gewoon gebruik kan maken van de visumvrije entree of moet ik wel een visum aanvragen (of eventueel verlengen als ik in Thailand ben)?

  Alvast bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Pim,

   Voor Thailand hoef je dan niets te regelen. Je komt gewoon binnen met een gratis visumvrije entree van 30 dagen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 170. Janneke schreef:

  Hoi!

  Weten jullie hoeveel tijd er tussen het opnieuw inreizen in Thailand moet zitten? Wij komen op 21-12 aan in Bangkok. Vliegen 26-12 naar Mandalay, Myanmar. Vliegen op 1-1 weer naar Thailand (Chiang Mai). Verlaten op 4-1 Thailand via land naar Laos. Vliegen op 10-1 van Vientane, Laos naar Bangkok en op 11-1 van Bangkok naar huis. Kan dat op het standaard gratis visum, of moeten we een triple entry aanvragen?

  Groet, Janneke

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Janneke,

   Er geen specifieke tijd tussen de inreizen te zitten. Dat kan 5 dagen zijn, maar ook 5 minuten.

   Je hoeft overigens geen toeristenvisum voor vertrek aan te vragen voor Thailand. Je krijgt telkens een visumvrije entree voor 30 dagen. Voor Myanmar moet dat volgens mij wel (check het even van tevoren!) en voor Laos kan dat aan de grens/op de luchthaven met een visa on arrival.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 171. Emma schreef:

  Hoi!
  Ik vroeg me af of het problemen oplevert met het aanvragen van een toeristen visum als je geen retour of doorreisticket hebt. Die wil ik namelijk pas in Thailand zelf aanschaffen.
  Groetjes:)

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Emma,

   Ja volgens mij is dat wel een voorwaarde die gesteld wordt voordat ze je een toeristenvisum toekennen.

   Je kunt er ook voor kiezen om geen toeristenvisum aan te vragen en je gratis visumvrije entree van 30 dagen in Thailand met 30 dagen te verlengen. Zo kun je 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven.

   Meer info:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Of je koopt een goedkoop enkeltje het land uit. Van Bangkok naar Kuala Lumpur bijvoorbeeld voor slechts een paar tientjes.

   Groetjes, succes,
   Sander

 172. Roelof schreef:

  Allereerst mijn complimenten voor jullie geweldige site, ga deze zeker nog even verder doorspitten voor informatie.
  Na een flink aantal reacties te hebben gelezen heb ik toch niet helemaal het antwoord kunnen vinden wat ik zoek en vandaar dan ook mijn volgende vraag.
  Ik vertrek op 23 oktober naar Phuket met een vlucht van Emirates en zal bij aankomst reizen door Thailand via Maleisië naar Singapore om vervolgens naar Hong Kong te vliegen om van daar op 20 November weer met een vlucht van emirates naar Amsterdam terug te keren.
  De vlucht van Singapore naar Hong Kong heb ik nog niet geboekt want dit is flexibel en zou zomaar ook eens vanaf Maleisië kunnen zijn.

  Wat ik dus enkel kan aantonen is dat ik een vlucht terug heb vanuit Hongkong, maar niet kan aantonen hoe en wanneer ik Thailand verlaat, kan dit een probleem zijn en zo ja wat is jullie advies?

  in afwachting van jullie reactie.

 173. Koen schreef:

  Hallo

  Zou graag een multiple enter 3x aanvragen.
  Moet je hiervoor een werkgeversverklaring hebben?
  Heb namelijk geen werk of uitkering.
  Maar heb wel voldoende saldo op mijn bankrekening.
  Kan dat ook aantonen met een overzicht van mijn bank saldo.
  Willen ze dan ook een volledige uitdraai van alle transacties,van de afgelopen 6 maanden of is alleen het saldo ook goed.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Koen,

   Ik zou even contact opnemen met de betreffende ambassade:
   http://www.thaiembassy.org/hague/

   Groetjes, succes met de aanvraag,
   Sander

   • Anke van Donkersgoed schreef:

    Hoi Sander en Mariska,
    Dank voor jullie fijne website en boekje dat ik met plezier gelezen heb! Top.
    Nu is mijn vraag: wij komen op 3 feb aan en vertrekken op 4 maart weer van Bangkok; precies op de 31e dag vertrekken we dus uit Thailand. Hebben we nu wel of niet een visum nodig? Ik las dat 1 dag verschil ook wel door de vingers wordt gezien.. maar wij hebben een dreumes bij ons dus ik neem liever geen risico.. maar is toch veel geld dus ben benieuwd naar jullie antwoord. Dank alvast en groetjes! Anke

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Anke,

     Officieel gezien moet je dan een toeristenvisum hebben voor 60 dagen. Of je kunt je gratis visumvrije entree van 30 dagen met 30 dagen verlengen in Thailand.

     Dat kost wel wat moeite en geld.

     Maar zoals je zelf al hebt gelezen wordt één dag overstay door de vingers gezien.

     Uiteindelijk moet je zelf beslissen wat je gaat doen.

     Fijne reis, groetjes,
     Sander

 174. Ruud Kruger schreef:

  Hallo,

  Ik vertrek 31 dec. 2018 naar Thailand, en kom in Bangkok op 1 jan. 2019 en ga terug op 31 jan. 2019.
  Dat is dus 31 dagen.
  Heb ik dan een visum nodig?

 175. Joakim schreef:

  Hoi!

  Ik ga samen met mijn vriendin reizen door Zuid Oost Azië. We beginnen in Bangkok en gaan vervolgens 3 maanden reizen via Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Nu hebben we alleen nog geen idee hoe lang we overal blijven, maar elk land zal niet snel langer dan 30 dagen zijn. We reizen alleen telkens over land en vliegen pas 3 maanden na aankomst in Thailand weer weg vanuit Bangkok. We hebben dus wel een vliegticket als bewijs, maar er zit 90 dagen tussen, zonder bewijs dat we ook andere landen aandoen over land.

  Ik lees dus dat je geweigerd kan worden op de luchthaven? Volstaat een verhaal dat we over land ook naar andere landen gaan, ook al is we geen bewijs? Dus kunnen we deze reis gewoon beginnen met en visumvrije entree in Thailand?

  Alvast bedankt voor de reactie!

 176. Geanne schreef:

  Hoi!

  Mijn vriend en ik zijn een rondreis door Zuidoost-Azië aan het plannen en ik ben onwijs in de war met al die visa opties.

  Ons plan nu is om in Bangkok te landen en daar ongeveer een week te blijven en vanuit daar met de bus naar Siem Reap (Cambodja) te gaan. Geldt een busticket ook als bewijs dat je Thailand binnen 30 dagen verlaat of moet het perse een vliegticket zijn?

  En het laten zien van je creditcard of bankpas is genoeg? Checken ze niet hoeveel je er op hebt staan? Is er een minimum?

  En het is dus geen probleem om 2 maand later vanuit Loas, Thailand weer binnen te komen en vanuit Bangkok te vliegen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Geanne,

   Bij binnenkomst in Thailand krijg je telkens een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je eventueel nog in Thailand met 30 dagen verlengen.

   Als je een ticket terug naar Nederland/Belgie hebt dan geldt dit als bewijs het land uit. Of een vliegticket naar een ander land.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 177. Martine schreef:

  Hoi Sander & Mariska,

  Ik heb een belangrijke vraag.
  Wij gaan voor 33 dagen naar Thailand en ik wil graag voor ons drie-en de visums regelen.
  Kan ik voor zowel mijn man als mijn stiefdochter een visum regelen?
  Ik heb het formulier al volledig ingevuld en laten ondertekenen door mijn man en zijn dochter, ik heb kopie-en van de paspoorten, alle reisbescheiden en pasfoto’s.
  Mijn stiefdochter woont namelijk 2 uur bij ons vandaan en daarom wilde ik het voor haar regelen. Zij is 18 jaar.
  Ik hoor het graag van je.
  Groetjes
  Martine & Henri en Elise

 178. Aniek schreef:

  Hoi Sander en Mariska! Wat een geweldige site hebben jullie, ik heb er echt super veel aan in de voorbereiding op mijn reis. Ik vertrek 26 augustus in mijn eentje naar Thailand, en vertrek 8 oktober weer. Mijn route ligt nog niet helemaal vast, en ik sta er voor open ook een stukje Laos en/of Cambodja mee te pakken. Moet ik dan vantevoren een visum aanvragen voor Thailand?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Aniek,

   Je hoeft geen visum aan te vragen voor je reis.

   Als je Thailand binnenkomt ontvang je een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Als je binnen de 30 dagen naar Laos/Cambodja gaat en Thailand vervolgens weer binnenkomt ontvang je weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen.

   Mocht je onverhoopt toch langer willen blijven dan de 30 dagen (in Thailand) dan kun je altijd nog je visum verlengen bij een immigration office. Voor Laos en Cambodja geldt een visa on arrival van beide 30 dagen die je aan de grens kunt kopen.

   Hopelijk is het duidelijk zo, groetjes,
   Sander

 179. Seeskewv schreef:

  Hi! Your Visa is dit betrouwbaar ? Jullie adviseren dit, toch nog even een dubbele check en hopelijk een reactie. Veel mensen om me heen geven aan is dit vertrouwd ? Ivm dat je je paspoort opstuurt.

  Dank alvast voor de reactie!

 180. sa maatman schreef:

  mijn zoon zit in cambodja voor een visum maar dat kreeg hij niet ze zeggen dat hij 1000 euro op de bank moet hebben is dat zo

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi,

   Bedoel je voor een Single Entry Visum van 60 dagen? We hebben gehoord dat ze in Cambodja inderdaad best moeilijk kunnen doen. Wij hebben destijds in Laos, Ventienne, een toeristenvisum aangevraagd en dat ging prima.

   Misschien een optie voor hem om terug te vliegen op Bangkok. Dan krijg je weer gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Deze kun je ook weer in Thailand met 30 dagen verlengen.

   Zie:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, succes gewenst,
   Sander

 181. Chayenne schreef:

  Hallo!
  Ik zit met een soortgelijke vraag. Ik vertrek in Oktober naar Thailand en ben van plan om de visum on arrival van 30 dagen niet te overschrijden door (na ongeveer 25 dagen) naar Maleisië te reizen. Aangezien ik een retourvlucht heb geboekt op Bangkok zal ik wel weer terugkomen in Thailand en ziet de vluchtmaatschappij dus alleen dit retourticket wat 7 weken later is (langer dan de toegestane 30 dagen). Mijn vraag is of nu of ik al een vlucht naar Maleisië moet boeken of dit niet hoeft en ik ook eventueel over land kan reizen (zonder uitvlucht bewijs voor de vliegmaatschappij).

  Groetjes!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Chayenne,

   In het allerergste geval zul je op de luchthaven zelf (bij het inchecken) een vlucht moeten boeken naar Maleisie. En dat kun je vrij makkelijk doen.

   Maar ik verwacht het niet, omdat je in het bezit bent van een retourvlucht. Gewoon even aangeven dat je tussendoor andere landen bezoekt.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 182. Maxime schreef:

  Hallo,

  Ik heb al wat tussen de reacties gezocht naar het antwoord maar het zijn er zo veel dat ik het niet kon vinden.
  Ik vertrek in November naar Bangkok en wil daar waarschijnlijk niet langer dan 30 dagen blijven, maar ik wil het liefst nog geen ticket boeken voor de volgende bestemming van mijn Zuid-Oost Azie reis. Ik kan dan dus niet aantonen dat ik binnen 30 dagen weer vertrek.
  Is het dan toch nodig om dat vliegticket al wel te boeken of kan ik zonder dat aan te kunnen tonen ook gewoon het gratis visum aanvragen?..

  Alvast bedankt!
  Maxime

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Maxime,

   Je moet wel in het bezit zijn van een vliegticket het land uit. Dat kan dus ook weer terug naar Amsterdam zijn. De luchtvaartmaatschappij op Schiphol kan je namelijk weigeren.

   Een enkel reis van Bangkok naar Kua Lumpur is altijd wel goedkoop en dus een goede optie om achter de hand te hebben.

   Groetjes,
   Sander

 183. Jesper Nederhoed schreef:

  Hi Sander,

  Ik vertrek over een paar uur naar Thailand. Wil daar maximaal 30 dagen blijven en dan door naar Cambodja en Vietnam. Dan terug van Saigon naar Bangkok en daarna weer terug naar Amsterdam. Heb ik een visum nodig? Ik kan namelijk niet aantonen dat ik binnen 30 dagen Thailand weer uit ben want ik ga 5,5 week op reis.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jesper,

   Je bent in het bezit van een vliegticket terug naar Amsterdam toch? Dan komt het helemaal goed. Zeker als je aangeeft dat je in de tussentijd andere landen bezoekt of je visumvrije entree van 30 dagen met 30 dagen verlengt.

   Geen probleem dus, fijne reis in ieder geval,
   Sander

 184. Danielle Jovanovic schreef:

  Ik heb een retour-ticket voor Thailand voor 63 dagen, nu weet ik zo goed wat ik moet doen met mijn visum? Omdat ik 63 dagen ga, is het visum van 60dagen tekort, en 2x een visum van 30 dagen is ook te kort. Wat kan ik nu doen? Moet ik nu na 29 of 30 dagen het land uit voor een paar dagen, en dan weer terug het land in?

 185. Rowan schreef:

  Hoi Tamara, heb jij al antwoordt op je vraag? Ik heb dezelfde vraag!

 186. Davy schreef:

  Hoi tamara wij hebben nu ongeveer het zelfde probleem is alles goed gekomen of wat hebben jullie moeten doen.

  Groet davy

 187. Janne schreef:

  Hallo,
  Ik ga naar Vietnam en naar Thailand toe. We vliegen op Thailand en hebben vanuit daar een retourtje naar Vietnam. Vanuit Vietnam vlieg ik weer naar Thailand en verblijf ik ong. 8 weken in Thailand. Loopt het visum al als ik vanuit Thailand naar Vietnam ga? Of begint dit pas als ik weer in Thailand terug kom nadat ik in Vietnam ben geweest?
  Groetjes Janne

 188. Tamara schreef:

  HoiHoi,
  a.s zaterdag 7 jullie vertrekken ik en mijn vriend naar Thailand t/m 10 aug dit is 34 dagen in totaal. we hebben een retour. Nu hoorde ik vandaag dat je van te voren een visum moet hebben omdat de vliegmaatschappij je dan kan weigeren op geen vertoon van een visum. Wij waren namelijk van de veronderstelling dat we deze in Thailand zelf nog konden verlengen/kopen. Help!

 189. Selene schreef:

  Hallo,

  Ik had een vraagje over het visum dat ik moet aanvragen. Ik ga vanaf eind augustus tot eind januari naar Bangkok om daar stage te lopen. Het non-immigrant ED visum is maar 90 dagen geldig en het bedrijf gaf me de tip om daarna een toeristenvisum aan te vragen in Cambodja of Laos. Kan je met een toeristenvisum ook een stage lopen of is dit eigenlijk niet toegestaan? En welk visum kan ik dan wel het beste nemen?

  Groetjes, Selene

 190. Steffie schreef:

  Hallo,
  ik ga 35dagen reizen door thailand, is het mogelijk om na 30dagen een malig het visum te verlengen?
  zo start ik met het standaard visum dat je in het vliegtuig krijgt en verleng ik het ter plekken.

  alvast bedankt,
  gr steffie

 191. Lisa schreef:

  Hallo, zou je me kunnen helpen duidelijkheid geven, want door de website van de thaise ambassade zelf ben ik in de war. Mijn vriend en ik willen van 13 okt tot 1 november op vakantie naar Thailand, indonesië en Laos. We zouden 13/10 vliegen naar Bangkok maar er enkel 1 nacht stoppen want we vliegen op 15/10 door naar Bali. Op 21/10 zouden we terugkeren naar Bangkok en 2-3 dagen blijven vooraleer we naar Luang Prabang vliegen om vrienden te bezoeken. Onze terugvlucht is op 1 november vanuit Bangkok. In het totaal vliegen we dus 3 keer thailand binnen in een periode van 20 dagen, hebben we een multiple entry visum nodig? Alvast bedankt! Groetjes Lisa

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Lisa,

   Voor Thailand hoef je geen visa te regelen voor vertrek. Je ontvangt telkens een gratis visumvrije entree van 30 dagen bij binnenkomst. Dit kun je een aantal keer doen – er zit geen limiet aan (tenzij je dit 20x doet o.i.d.).

   Dus maak je geen zorgen, groetjes, fijne reis,
   Sander

   • Chantal schreef:

    Hoi! Hier heb ik een vraagje over – zien ze dan niet bij terugkomst dat originele 30 dagen visum?

    Ik ga 15 juli naar Thailand, en vertrek begin september vanuit Singapore. In de tussentijd ga ik waarschijnlijk naar Cambodja voordat ik via Thailand verder naar beneden reis. Twijfel nu tussen een 30 dagen visa on arrival, of een multiple entry..

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Chantal,

     Je krijgt telkens een gratis visumvrije entree van 30 dagen. Over land kun je dit 2x keer per kalenderjaar doen. Via de luchthavens kan dit vaker (zit geen limiet aan). Je kunt de visumvrije entree ook telkens verlengen met 30 dagen.

     Een Multiple Entry aanvragen heeft dus niet zoveel zin en ook zonde van je geld. Dit is alleen handig als je 3 x 60 dagen in Thailand wilt blijven.

     Groetjes,
     Sander

 192. Vivian schreef:

  Hoi,

  Ik vertrek 5 september naar Thailand voor een rondreis door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Vanaf Thailand reis ik over land door Laos, Cambodja en Vietnam. Voor Vietnam vraag ik voor aanvang van de reis een Visum aan. Voor Thailand wil ik een visum on Arrival die ik mogelijk verleng (+/- verblijf van 5 weken), de visums voor Lais en Cambodja wil ik regelen in Thailand. Van Hanoi vlieg ik terug naar Bangkok voor een verblijf van een week. In totaal ben ik 14 weken weg. Id dit een verstandig plan of zouden jullie iets anders adviseren?

  Groetjes, Vivian

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Vivian,

   Klinkt goed. Je krijgt een gratis visumvrije entree van 30 dagen voor Thailand die je inderdaad met 30 dagen kunt verlengen in Thailand. Visum voor Vietnam moet je inderdaad wel regelen van tevoren. Visa voor Laos en Cambodja moet je aan de grens zijn. Tip om US Dollars (contant) mee te nemen. Dat is voordeliger dan Thaise baht.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 193. davy schreef:

  hoi ik ga samen met een vriend 36 dagen een rondreis maken door azie wij landen in bangkok en reizen door wij komen dan waarschijnlijk de laaste week weer in thailand bangkok aan om vervolgens de terug reis naar huis te doen. hebben wij een visum nodig omdat wij niet 30 dagen verblijven in thailand, en kunnen wij er anders onder uit komen door een 2e ticket teboeken.

  • Hoi Davy,

   Jullie hebben inderdaad een visum nodig. Het makkelijkste is om vooraf al een visum in Nederland aan te vragen, dan heb je dat alvast maar geregeld 🙂 .

   Mocht je van plan zijn om binnen die 36 dagen buurlanden te bezoeken, dan kan dat ook. Bij aankomst over land (bijvoorbeel per bus vanuit Cambodja) ontvang je sinds kort ook een visumvrije entree van 30 dagen. Dit mag je maximaal twee keer per jaar doen.

   De laatste optie is je visum in Thailand verlengen bij een immigration office. Hoe je dat doet, lees je hier: https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, Mariska

 194. Leroy schreef:

  Hallo, ik (28jaar) vertrek 11 juli 2018 met mijn thaise vriendin naar Thailand met als doel om daar te blijven wonen. Ik heb momenteel een visum voor 2 maanden en na die periode gaan we op vakantie naar Indonesië om vervolgens terug te gaan naar ons huis in Thailand. Echter vraag ik me af welk visum ik na 2 maanden moet aanvragen, zodat ik daar kan wonen. Daarbij ben ik ook van plan om met mijn thaise vriendin te trouwen en weet niet of dit invloed heeft op een bepaalde visum. Kunt u mij vertellen wat mijn opties zijn? Bvd

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Leroy,

   Dat antwoord moet ik je verschuldigd blijven. Voor toeristenvisum vragen weten we vaak het antwoord, maar hier op (nog) niet. Ik raad je aan om je vraag te stellen bij Thailandblog.nl of via de Facebookgroep Inside Thailand.

   Daar hebben ze vast het antwoord voor je.

   Groetjes,
   Sander

 195. S. schreef:

  Hallo, ik ben van plan in september voor 6 weken naar Thailand te gaan.
  Alleen Thailand nu heb ik wel en visum nodig. Welke is mij nu aan te raden?
  Ik denk zelf dan de:
  – Single Entry: één inreis van 60 dagen.
  Stel dat ik na de 6 weken thuis kom, toch nog graag na een paar maanden weer terug wil. Dan is dit mogelijk?

  M.v.g
  S. Riemersma

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi S. Riemersma,

   Als je 6 weken gaat dan is het inderdaad het beste om een Single Entry Toeristenvisum aan te vragen voor 60 dagen. Als je op een later moment weer terug naar Thailand wilt dan kun je gemakkelijk weer een nieuw toeristenvisum aanvragen of gewoon naar Thailand gaan, waar je een gratis visumvrije entree krijgt voor 30 dagen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 196. Evy schreef:

  Hi, vraagje! Ik heb 4 weken gebackpacked en ben nu 3 weken in Vietnam en Cambodja. 11 juni vlieg ik vanaf Siem Reap naar Bangkok, waar ik naar het andere vliegveld moet voor m’n vlucht naar Amsterdam. Opeens ben ik een beetje bezorgd… Krijg ik wel gewoon weer een nieuw visum om naar de andere luchthaven te reizen? Of had ik dan een multi entry visa moeten aanvragen? Omdat ik dus een single entry had, en die is verlopen op 24 mei… Bedankt alvast!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Evy,

   Maak je geen zorgen. Je krijgt bij binnenkomst in Thailand weer een gratis visumvrije entree voor 30 dagen. Het maakt niet uit dat je al eerder in Thailand bent geweest.

   Komt goed, fijne reis,
   Sander

 197. Elly Stabij schreef:

  Hoi
  Mijn zoon zit nu bijna 3 maanden in Bangkok,hij is zonder visum gegaan en na elke 30 dagen de grens bij Cambodja overgegaan per vliegtuig.
  Hoe vaak mag je dit doen want hij wil nog een maand blijven.
  Groeten Elly

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Elly,

   Wellicht dat hij zijn visumvrije entree van 30 dagen kan verlengen met 30 dagen bij een immigration office. Zie:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Er zit niet echt een limiet aan hoe vaak je Thailand in en uit kunt reizen per vliegtuig, maar na een keer op 10 zullen ze wel vragen gaan stellen natuurlijk.

   Ik denk voor nu geen probleem, zeker als hij zijn visumvrije entree met 30 dagen verlengt (als hij dit nog niet heeft gedaan).

   Groetjes,
   Sander

 198. Kim schreef:

  Ik ben het briefje van mijn visum kwijt… is dit een probleem? Zo ja wat moet ik nu doen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Kim,

   Dat is ons (met name Mariska) ook vaker overkomen. Dat is geen probleem. Bij grensovergangen of vliegvelden zijn departure cards aanwezig. Je moet ‘m alleen even opnieuw invullen.

   Groetjes, fijne reis nog,
   Sander

 199. Sander schreef:

  Mooie site en erg goede informatie Mariska en Sander! Complimenten. Ik ga wellicht wat informatie van jullie site gebruiken (met bronvermelding) voor onze gasten hier in Laos (4000 Eilanden, Don Som eiland).

  Binnenkort gaan mijn vrouw en ik op bezoek in Nederland en vliegen we van Ubon Ratchathani in Isan (vroeger Laos, nu helaas niet meer en onderdeel van Thailand) naar Bangkok en vervolgens verder naar Schiphol. Ik ben al twee keer over lang Thailand in geweest dit jaar en moet een visum hebben voor deze derde keer. Helaas is Thailand op dit punt tegenwoordig een wat lastiger land dan de meeste andere landen in deze regio (Thailand, Laos, Cambodja, Maleisië) en kun je geen ‘Visa On Arrival’ kopen. Dat maakt het allemaal best lastig (consulaat in Savannakhet is ver weg en Vientiane met 800+ km nog verder). Maar het zij zo…

  Op de terugweg vliegen we van Schiphol naar Bangkok en daarna waarschijnlijk een vlucht naar Ubon of evt. met trein naar daar. Daarna Laos weer in. Ik weet dat de maatschappijen lastig kunnen doen en heb in het verleden weleens tickets gekocht die ik later niet gebruikte, puur en alleen om gedoe (en weigering) te voorkomen. Ik ben dat dit keer eigenlijk niet van plan. Mijn vrouw is Laotiaans en heeft geen visum of visum ontheffing voor Thailand nodig en ik woon hier ook (en we zijn wettig getrouwd). Ik denk dat ik dit keer maar gewoon een kopie van trouwakte (ook in het Engels opgesteld) mee ga nemen en duidelijk maak dat we beiden in Laos wonen en dus geen vlucht naar een ander land nodig hebben… Wat denken jullie Sander en Mariska? Het blijft een (klein) risico denk ik…

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sander,

   Ik verwacht eigenlijk geen problemen. In het allerergste geval moet je op de luchthaven zelf (op Schiphol) nog een ticket het land uit kopen. Een enkeltje Kuala Lumpur is vaak het goedkoopst.

   Fijne reis en succes met alles in Laos,
   Sander

 200. S. Koops schreef:

  Hi,

  Snel een vraagje. Ik ga in oktober 2 weekjes naar bangkok een vriendin opzoeken.
  Lees hier dus net geen visa nodig te hebben maar, mijn paspoort loopt af in januari 2019.
  Moet ik dan een nieuw paspoort aanvragen?

  Snap die 6 maanden regel niet helemaal.

  Ik hoor graag van jullie.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Koops,

   Wanneer je Thailand binnenkomt in oktober 2018 moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Jouw paspoort verloopt januari 2019, dat is dus niet genoeg. Je moet voor vertrek een nieuw paspoort aanvragen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 201. Marcel schreef:

  Wij zijn in Februari naar Thailand gereisd met vliegtuig. Daar zijn we een week later over land de grens met Cambodja over gegaan waar we een week verbleven, en vervolgens weer terug naar Thailand voor een week.
  Dus via vliegtuig land ingekomen,
  over land Thailand uit naar Cambodja,
  over land Thailand weer in vanuit Cambodja
  En weer Thailand uit met vliegtuig naar Nederland

  Nu willen we in November weer naar Thailand, dat zou dus betekenen dat we voor de 3e keer Thailand inreizen in dit jaar (2x per vliegtuig, 1x over land)

  [quote]Per jaar mag je zonder visum maximaal twee keer Thailand over land binnen reizen. Er zitten geen beperkingen aan de hoeveelheid inreizen per vliegtuig.[/quote]

  Gezien dit is dit dus geen probleem?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marcel,

   Nee, dit is geen probleem. Je krijgt gewoon een gratis visumvrije entree van 30 dagen bij aankomst op de luchthaven.

   Fijne reis, groetjes,
   Sander

 202. Suze schreef:

  Hallo! Ik heb een enkel geboekt voor Bali! Nu heb ik een retour nodig voor een visum, en wil ik daarom een enkel boeken voor thailand. Maar kan ik zo thailand binnenkomen met een enkel? En als ik een retour boek van thailand naar bali moet ik dan weer een uitvlucht hebben voor bali? Zo blijf je bezig, ik weet nog niet wanneer ik terug ga naar Nederland vandaar dat ik geen uitvlucht naar ned kan boeken. Hoop op een reactie!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Suze,

   Ja, dat zijn lastige dingen. Officieel gezien, moet je wel in het bezit zijn van een ticket het land uit, maar in de praktijk wordt het vaak door de vingers gezien.

   Voor Thailand gezien, kunnen ze je alleen weigeren voordat je het vliegtuig instapt. Dan wil de luchtvaartmaatschappij dat je een ticket het land uit hebt, omdat zij je anders moeten ’terug’nemen. Je kunt dan snel nog, voor vertrek, een lukrake vlucht boeken het land uit.

   Maar in de praktijk doen ze er eigenlijk niet moeilijk over. Zorg gewoon dat je snel het goedkoopste enkeltje het land uit kunt boeken, ook als je op de luchthaven staat en dan zit je altijd goed.

   Hopelijk is het duidelijk zo, groetjes,
   Sander

 203. Ellen de Leau schreef:

  Hoi Sander en Mariska,
  Ik vertrek 27 mei voor max. 3 weken naar Thailand met mijn zoon.
  Omdat ik stewardess ben reizen wij gereduceerd op een stand-by ticket (indien-plaats-beschikbaar ticket). We hebben nog geen exacte terugreis datum omdat ik eerst wil kijken hoe vol de kisten zitten als ik daar ben. Echter, voor 20 juni moet ik zeker terug zijn omdat m’n vakantiedagen dan op zijn, dus ruim binnen de 30 dagen. Gaat de douane moeilijk doen als we zonder visum én zonder retourticket daar aan de. Alie verschijnen, denken jullie?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ellen,

   De enige die moeilijk kan gaan doen is de vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt. Maar aangezien je stewardess ben, zal dat geen probleem zijn.

   Bij aankomst krijgt je een visumvrije entree van 30 dagen en je hoeft niet in het bezit te zijn van een retourticket. Dat hebben wij meerdere keren gedaan en nooit problemen gehad.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 204. Nienke schreef:

  Hallo!

  Ik heb denk ik een beetje een uitzonderlijke situatie. Ik woon nu in Laos en heb al een keer mijn visum verlengt door de grens van Thailand over te gaan. Nu wil i kin de zomer met mijn ouders naar indonesie en wil ik via thailand vliegen. het liefst zou ik via land naar ubon gaan omdat dit goedkoper is. Op dit moment zal ik een businessvisum hebben van multiple entry in Laos. Dit betekend denk ik dan nogsteeds dat ik Thailand maar 2 keer over land heen mag gaan of niet?

  En nog een andere vraag: Het land inkomen telt dat ook mee of alleen het land ingaan.
  Wat gebeurt er als je het gewoon probeert aan de grens om voor de 3e keer het land in te gaan. wordt je dan geweigerd?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Nienke,

   Daar hebben we geen ervaring mee, ook omdat het een relatief nieuwe regeling is (van 2 keer het land in komen per kalenderjaar over land). Persoonlijk zou ik niet te veel risico’s nemen en aan de limiet houden.

   Volgens mij mag je twee keer Thailand binnenkomen per jaar. Er uit gaan telt dus niet mee.

   Groetjes, succes,
   Sander

 205. Marina schreef:

  Mijn dochter vertrekt in juni naar Bangkok, vandaar gaat ze over land naar Laos. Vanuit Laos gaat zij vliegen op Hanoi en vliegt in aug vanaf Hanoi terug naar Nederland. Zij zal zo’n 8 weken op reis zijn waarvan drie weken in Thailand. is het een probleem voor het 30 daags visum als ze niet vanaf Bangkok terug vliegt?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marina,

   Nee dat is geen probleem. Voor Thailand hoeft ze geen visum te regelen. Ook is ze in het bezit van een vliegticket van Hanoi terug naar Nederland.

   Groetjes,
   Sander

 206. Van wassenhove karin schreef:

  Hallo,
  Wij vertrekken 31 mei 2018 naar Bangkok en ons retour ticket is 12 juli terug naar Brussel . Als we in Bangkok zijn gaan we naar Chiang mai en blijven daar een 3 tal dagen . Dannzouden we Vietnam en Cambodja willen bezoeken om daarna terug naar Thailand te gaan . Hebben we voor Thailand dan een visum nodig ? We zijn niet langer dan 29 dagen in Thailand.
  Groetjes karin

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Karin,

   Nee, je hebt geen visum nodig. Je krijgt bij aankomst een visumvrije entree van 30 dagen.

   Ook als je Thailand vervolgens weer binnenkomt, krijg je wederom een visumvrije entree van 30 dagen. Voor Thailand hoef je dus niets van tevoren te regelen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 207. Tijmen schreef:

  Beste Mariska en Sander,
  Op 6 juli reis ik naar Bangkok met China Eastern. Daar wil ik direct doorvliegen naar Jakarta met vermoedelijk Air Asia. 2,5 week later vlieg ik terug naar Bangkok om vanaf daar met mijn vriendin over land door te reizen naar Cambodja en Vietnam. Op 28 augustus vlieg ik vanaf Hanoi terug naar Bangkok met vermoedelijk AirAsia. Vanaf Bangkok vervolgens terug met opnieuw China Eastern.

  De drie overstaps op Bangkok houden telkens een doorgang langs de douane in, maar de eerste en laatste keer ga ik direct het land weer uit. Kan dat op een andere manier dan met het multiple entry visum?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Tijmen,

   Nee, je hoeft niets te regelen wat betreft visa voor Thailand. Je krijgt telkens – als je de douane door moet – een gratis visumvrije entree voor 30 dagen in Thailand. Als je direct weer doorvliegt op de luchthaven dan heb je een Transfer en dan hoef je de douane niet door – en hoef/krijg je dus ook geen visum.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 208. Laura schreef:

  Hallo,
  Mijn tante vertrekt binnenkort op reis naar Azië en ik had een vraagje in verband met het visum naar Thailand.
  Ze vliegt op Bangkok en zal dus daar een visum van 30 dagen krijgen. Daarna reist ze verder naar Vietnam en Cambodja.
  Vanuit Cambodja zal ze dan een bus nemen die haar terugbrengt naar Bangkok en daar zal ze dan ook nog één nacht verblijven voor ze het vliegtuig terugneemt van Bangkok naar Brussel.
  Zal zij zonder problemen Thailand weer binnenkomen over land, of moet zij een visum aanvragen waardoor ze meer dan eens Thailand kan binnenkomen?
  Bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Laura,

   Nee, ze hoeft niets te regelen. Je kunt twee keer per jaar Thailand binnenkomen over Thailand. Je krijgt dan (net als op de luchthaven) een visumvrije entree voor 30 dagen.

   Groetjes,
   Sander

 209. Jitt schreef:

  Hi,

  Als eerst, jullie website is echt geweldig! Thanks voor alle info.

  Wij zijn afgelopen jaar 3 maanden in Thailand geweest en willen nu graag weer 3 maanden terug. Vorige keer erg veel betaald voor onze visumes en dat willen we nu liever niet aangezien dat niet nodig is denk ik. Daarnaast hebben we onze hele financiële administratie op tafel moeten gooien, maar voor 60 dagen is dit niet nodig, toch?

  Is het mogelijk een visum van 60 dagen aan te vragen in Nederland en die 1malig te verlengen in Thailand?

  Daarnaast vraag ik me af, hoe vaak mag je het land in? Stel wij blijven nu 3 maanden in Thailand, mogen wij dan 2 maanden later nog eens 3 maanden in Thailand verblijven? Hoe is dat geregeld?

  Bedankt alvast voor het antwoord.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jitt,

   Als je 90 dagen in Thailand wilt blijven dan vraag je in Nederland heel gemakkelijk een Single Entry visum aan voor 60 dagen. Deze kun je eenmalig in Thailand verlengen bij het Immigration office met 30 dagen.

   Mocht je daarna weer langer in Thailand verblijven dan kun je ook een Single Entry Visum aanvragen in Laos, Ventienne. Deze kun je ook weer verlengen met 30 dagen.

   Zo kun je 2 x 90 dagen in Thailand verblijven met één uitstapje in Laos.

   Groetjes,
   Sander

   • Julia schreef:

    Beste Sander,
    Maakt het uit hoelang je Thailand verlaat voordat je het land weer binnengaat?

    Want ik blij er precies 2 maanden en 5 dagen. Dit betekend dus een 2 maanden visum en dus even het land uit. Maar voor hoelang? Kun je na 24 u alweer terugkomen, of na n week? (Nogmaals ik koop iig een 2 maanden visum, wat inhoud dat ik gewoon elk moment thailand weer in zou kunnen voor een 30daags verblijf. )

    Superdankjewel alvast voor je antwoord!

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Julia,

     Nee dat maakt niet uit. Dat hebben wij meerdere keren gedaan. Even de grens over en weer terug. Dat kan dus gewoon vijf minuten zijn.

     Groetjes,
     Sander

 210. Wes schreef:

  Hoi,

  Wat fijn al deze antwoorden en ik ben bang dat ik mijn vraag dubbelop ga stellen maar ik doe het toch.
  Eind dit jaar ga ik met mijn vriendin 2 maanden door Azie reizen. Ik heb Thailand al bezocht dus ben geen plan 2 maanden in Thailand te verblijven. Vlieg enkel op Bangkok omdat het mij een veilig gevoel geeft en ik graag naar Pai wil.
  Vanaf Chiang Mai willen we dan vliegen naar Hong kong.

  Mijn vraag is alleen, gaan ze moeilijk doen als ik een retour ticket heb binnen 2 maanden zonder visum?
  Ik ben namelijk wel van plan om bijv na 1,5 week onze vlucht naar Hong Kong al thuis te boeken.
  Zou dit dan voldoende zijn? Ik zal Thailand dan weer in de laatste week van onze reis binnen treden.

  Bedankt 🙂

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Wes,

   Nee, dit moet geen probleem zijn. Je krijgt telkens een visumvrije entree van 30 dagen als je Thailand binnenkomt per vliegtuig.

   Groetjes, succes,
   Sander

 211. Mirthe schreef:

  Hai! Een vraagje, mij was verteld dat je ook op het vliegveld zelf een visum kunt aanvragen. Dit kan natuurlijk wel even duren, maar als je een ingevuld formulier mee neemt schiet het al iets meer op. Klopt dit nog steeds? Ik vertrek aankomende maandag en ben volledig in vertrouwen gegaan van deze info, dus als dat niet klopt…
  Hopelijk hoor ik nog van jullie terug, alvast bedankt!

 212. Celine schreef:

  Hallootjes,
  Ik was in November in Thailand en ha een overstay van 6 dagen en heb een boete moeten betalen. Nu wil ik volgende maand weer naar Thailand, want heb een vlucht van Manilla naar bangkok. Krijg ik dan gewoon weer 30 dagen? Of kom ik er niet in?

 213. Danny schreef:

  Hoi
  Ik ben van plan voor volgende week voor 30 dagen naar Thailand te gaan zonder visum maar als het mij bevalt wil ik misschien 2 of 3 weken langer blijven kan ik gewoon mijn visum in Thailand verlengen met 30 dagen of kan ik ook een soort van citytrip doen naar een buurland voor 2 dagen en dan terug Thailand binnenkomen voor 30 dagen? Want wil graag ook een buurland van Thailand zien

  Alvast bedankt

  • Hoi Danny,

   Het kan beide. Voor 1.900 baht kun je bij een immigration office je je visum die je aan de grens krijgt eenmalig verlengen met 30 dagen. Naar een buurland reizen kan ook, wanneer je Thailand weer inreist krijg je opnieuw een visum die 30 dagen geldig is.

   groetjes en een mooie reis gewenst!

 214. Naomi schreef:

  Hoi,
  Ik denk dat ik het snap maar ik vraag het toch nog even. Ik wil 3 maanden reizen door Thailand, Laos en Cambodja. Ik heb een retour vlucht naar Bangkok. Ik blijf minder dan 30 dagen in Thailand voordat ik veder ga, dus dan heb ik geen visum nodig? vervolgens kom ik een paar weken later terug naar Thailand, over land en dan blijf ik weer minder dan 30 dagen in Thailand. Dus dan hoef ik helemaal geen visum aan te vragen, toch?

  heel erg bedankt alvast!

  • Nathalie schreef:

   Ik heb precies dezelfde vraag! Wij vliegen 21 augustus naar Bangkok en gaan dan 10 weken rondreizen door Azie, wij hebben een retourvlucht van AMS-BKK. Ik verwacht niet langer dan 30 dagen achtereen volgend in Thailand te blijven. Ik zal dus maximaal 2x in Thailand binnenkomen (Via de lucht en misschien land), ik kom er alleen niet uit of ik nu wel of niet een visum moet aanvragen.

   • Hoi Naomi en Nathalie,

    Als je niet langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt dan een gratis visum zodra je aankomt in Bangkok voor 30 dagen.

    Het enige waar je tegenaan kunt lopen, is dat ze je bij het inchecken op Schiphol vragen naar een visum – aangezien je terugreisdatum wél langer is dan 30 dagen. Je kunt het beste even je luchtvaartmaatschappij contacten wat ze in dat geval van je willen zien. Misschien moet je bijv. een goedkoop ticket kopen naar alvast Laos of Cambodja.

    Ik hoop dat het zo duidelijk is! Ik wens jullie een hele mooie reis toe 🙂

    • Nienke schreef:

     Hallo Mariska,

     Ik zit met hetzelfde probleem. Ik vertrek volgende week naar Thailand en zal na +/- 2 weken verder reizen naar Laos, Vietnam, Cambodja en dan weer terug naar Thailand (ik heb een retour Bangkok). Ik heb mijn vliegmaatschappij (Austrian Airlines) gemaild, maar zij snappen mijn vraag niet goed en verwijzen ze mij telkens naar de ambassade. Halverwege mijn reis (ongeveer een maand na aankomst in Thailand) wil ik van Laos vliegen naar Vietnam. Als ik dit ticket alvast boek, zou dit dan denk je voldoende zijn + mijn reisschema? Ik woon namelijk niet in de buurt van A’dam en met 1 week tot vertrek gaat het mij denk niet lukken om nog een visum te regelen. Of heb je evt nog andere tips? Alvast bedankt!!

     • Sander Hillegers schreef:

      Hi Nienke,

      Ik snap je vraag. Maar eigenlijk doen ze er nooit echt moeilijk over. We hebben dit al tig keren gedaan en telkens konden we gewoon doorlopen. Ik verwacht echt geen problemen!

      Groetjes,
      Sander

 215. rik schreef:

  Hoi Sander & Mariska,

  12 januari vlieg ik vanuit Berlijn naar bangkok en mijn terugvlucht is op12 maart. Ik heb geen mogelijkheid meer om in amsyerdam een single entry visum te halen voor 60 dagen en als ik de website lees van de thaisr ambassade in berlijn dan lijkt het erop alsof het misschien niet mogelijk is aan allr vereiste te voldoen om hier een visum tijdig te kunnen krijgen (bijv. Ik heb geen uitreksel van se gemeentebasis administratie).
  Mijn vraag is, is het met mijn ticket termijn van 2 maanden mogelijk om zonder visum naar thailand te vliegen, daar een gratis visum voor 30 dagen te verkrijgen en daar vervolgens een verlenging van dertig dagen aan te vragen?
  Of wordt er dan moeilijk gedaan omdat mijn terugvlucht twee maanden later is geboekt?
  Ik hoor het graag.
  Groet Rik

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Rik,

   Je bent inmiddels al aangekomen in Thailand. Hoe is het uiteindelijk gegaan?

   Je kunt gewoon je visum in Thailand met 30 dagen verlengen. Daar wordt (in ieder geval bij ons) nooit moeilijk over gedaan.

   Groetjes, fijne reis door Thailand,
   Sander

 216. Patrique Dragos schreef:

  Hallo Sander en Mariska,

  Ten eerste bedankt voor de schatten aan informatie op jullie website.
  Ben van plan om met mijn vrouw naar Thailand te vliegen in Mei 2018.
  We zijn van plan om een ED-visum aan te vragen voor ons beide.
  Ik ben in het bezit van een Nederlandse Paspoort en mijn vrouw heeft een Marokaanse paspoort en is in het bezit van een Belgische ID-card.(verblijfsvergunning)
  De planning is om een Thais visum aan te vragen voor mijn vrouw bij de Thaise Ambassade in Antwerpen (single entry), en dan samen naar Thailand te vliegen om een ED-visum aan te vragen in Thailand. Hierna wilde wij dan een visa run naar Malaysia doen aangezien een Marokkaanse paspoorthouder een 90 days visum krijgt bij aankomst in Malaysia, als ik goed ben geïnformeerd, zoals ook geldt voor een Nederlandse paspoorthouder. Nadien vliegen we naar Thailand voor de ED-vsium. Het volgende is namelijk; we verwachten binnenkort ons eerste kind, en wilde dan zodra het voor de baby veilig is (inentingen, cabinedruk etc.) ons vertrek maken.
  Nu wilde ik aan jullie vragen of ik goed ben geïnformeerd en of het inderdaad mogelijk is zoals ik hierboven heb aangegeven of zijn er andere mogelijkheden voor mijn vrouw. Ik dacht namelijk in eerste instantie dat mijn vrouw ook gewoon kon meevliegen en een visa on arrival kreeg zoals ik. Maar dat is blijkbaar niet het geval.
  Waar jullie me misschien ook mee behulpzaam kunnen zijn is of ik voor mijn dochtertje ook een ED-visum moet aanvragen, of een ander visum. Had namelijk ergens gelezen dat een kind onder de 18 of 15 geen boetes kreeg voor overstay wel een stamp.(https://www.thaivisa.com/forum/topic/998208-overstay-for-young-child/) en (https://www.thaivisa.com/forum/topic/900689-do-new-overstay-rules-affect-children/).
  Hoop dat jullie me kunnen verder helpen.
  Met vriendelijke groeten.
  Patrique

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Patrique,

   Hier kan ik je helaas niet verder mee helpen. Wij zijn inmiddels ervarings deskundige op het gebied van het Thaise toeristenvisum, maar ED visa en kinderen, nee daar hebben wij geen verstand van.

   Neem contact op met de ambassade of vraag het YourVisa!

   Groetjes, succes,
   Sander

 217. Chris schreef:

  Hi, wij vliegen eind januari met KLM van Amsterdam naar Bangkok en 1 juni retour. Wij vragen een single entry visum aan waarmee we 60 dagen in Thailand mogen blijven daarna zullen we buurlanden bezoeken en een paar weken voor vertrek terugkomen naar Thailand, waarbij we gebruik maken van de 30 dagen visumvrije entry.

  Mijn vragen:

  1. Gaat de ambassade akkoord met een retourdatum die de visumtijd overschrijdt?

  2. Gaat de KLM akkoord met een visum dat eerder afloopt dan de retourdatum?

  Thanks!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Chris,

   Dit hebben wij al meerdere keren gedaan en telkens konden we gewoon doorlopen. Zeker als je in het bezit bent van een retourticket terug naar Nederland.

   Je kunt voor de zekerheid nog even contact opnemen met KLM, maar als je aangeeft dat je ook andere landen gaat bezoeken dan zal dit geen probleem zijn.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 218. Lenore schreef:

  Beste Mariska en Sander,

  In januari vlieg ik met een enkeltje naar Thailand. Ik ben van plan in NL mijn single entry visum aan te vragen, maar heb hiervoor ook een bewijs van vertrek nodig. Nu wilde ik die vast gaan boeken, maar ik wil even zeker weten of het op deze manier kan. Ik wil precies na 90 dagen in Thailand het land verlaten en hiervoor dus een ticket boeken (na 1x mijn visum met 30 dagen verlengd te hebben). Nemen ze daar genoegen mee of moet je echt bewijzen dat je binnen 60 dagen het land verlaat? Alvast bedankt voor jullie antwoord.

  Groetjes,

  Lenore

  • Hoi Lenore, excuus voor mijn late antwoord, maar ja, dat is geen probleem! Met een retour van 90 dagen gaan ze akkoord bij het consulaat, dat is precies ook hoe wij ons vorige visum hebben aangevraagd. Groetjes en een mooie reis gewenst!

 219. Heleen Lammes schreef:

  Hoi Mariska en Sander,
  Wij zijn bezig een reis te plannen van 10 maanden. De eerste 4 maanden naar Zuid-Afrika en vervolgens 6 maanden Thailand. De benodigde visa
  voor Thailand kunnen wij dus niet al in Nederland regelen. Hebben jullie ervaring met het regelen van een Multiple Entry Visa in het buitenland / Zuid Afrika? Aangezien we 6 maanden in Thailand willen verblijven zullen we 2 keer de termijn van 60 dagen moeten verlengen. Ons idee is om eerst 2 maanden in Thailand te blijven, dan in Bangkok of Chiang Mai te verlengen met 1 maand (30 Dagen), vervolgens naar het buitenland (2 weken Japan) te gaan, weer binnen te komen met 2 maanden en deze vervolgens ook met 1 maand (30 dagen) in Thailand (Koh Samui) te verlengen. Zo komen we aan 6 maanden Thailand. Is dit de beste optie? Mag je 2 keer verlengen binnen 1 jaar in Thailand? Iemand ervaring? Andere mogelijkheden? We lezen het graag!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Heleen,

   Het komt niet vaak voor dat we geen antwoord hebben op een visumvraag, maar deze moet ik je schuldig blijven.

   Je zal moeten kijken of je in Zuid-Afrika en anders Japan een visum kunt aanvragen. Je kunt je visumvrije entree van 30 dagen wel in Thailand verlengen bij een Immigration Office wat dus neerkomt op 1 x 60 dagen in Thailand zonder het land te verlaten. Hier zit niet echt een vaste limiet aan. Wellicht kun je het dus ook doen met periodes van 3 x 60 dagen.

   Groetjes, succes,
   Sander

 220. Mike schreef:

  Mijn vriendin en ik zijn van plan NET iets langer dan 30 dagen in Thailand te blijven, MAAR die extra dagen vallen allemaal in het Nieuwe kalenderjaar. Klopt het dat ze daar uitzondering op maken? (Omdat ze per jaar tellen misschien)

 221. Wolter de Wit schreef:

  Wij zijn van plan via Langkawi / Maleisië over land naar Krabi te reizen en zijn dan 25 dagen in Thailand. Ik lees steeds dat bij aankomst over land 30 dgn visum verstrekt wordt maar de Ambassade in Amsterdam beweert dat dat nog steeds 15 dgn is. Wat is nu waar ??

 222. Leroy schreef:

  Ik was altijd in de veronderstelling dat je maar 90 dagen per 180 dagen mocht verblijven in Thailand, maar nu las ik ergens dat die regel niet meer geldt.
  Ik heb namelijk voor Februari al een ticket gekocht voor 3 maanden waarbij ik na afloop van 2 maanden visum naar Vietnam ga voor een week en dan weer terug ga naar Thailand voor 30 dagen, maar nu gaat de gezondheid van de moeder van mijn Thaise vriendin snel achteruit en mocht zij te komen overlijden moet ik z.s.m naar Thailand en zou ik dus binnenkort alweer 30 dagen gaan.

  Kan iemand met enige zekerheid zeggen dat die 90 per 180 dagen regel niet meer geldt en ik dus in Februari alsnog 3 maanden zou kunnen gaan wanneer ik bijvoorbeeld deze maand ook weer voor 30 dagen ga?

  Alvast bedankt

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Leroy,

   Dingen met zekerheid zeggen wat betreft de visum regels kan ik helaas niet. Omdat de regels die er zijn niet door iedereen consequent worden uitgevoerd.

   Ik kan alleen zeggen dat ik niet op de hoogte ben van die regel en naar mijn weten geldt die niet (meer). Wij zijn zelf bijna een jaar lang in Thailand geweest met verschillende visa. Multiple Entry visa en Single Entry visa. En die dan weer verlengen met 30 dagen etc.

   Ze hebben nooit gekeken naar de “90 per 180 dagen regel” en heb ook nooit iemand daar over gehoord.

   Succes en sterkte in ieder geval.

   Groetjes,
   Sander

 223. Ewrin schreef:

  Hi, Mijn vrouw en ik zouden graag willen weten of wij 1 jaar lang in Thailand kunnen wonen zonder te werken? Wij zien op het internet het eea over maximaal 3 maanden en dat veel toeristen dit omzeilen door na 3 maanden een tijdje naar een buurland te gaan en weer terug te komen. Kunnen jullie ons meer vertellen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Erwin,

   Er is, volgens mij een speciaal visum voor ouderen. Dan moet je ook een bepaald bedrag op de bank hebben. Maar hier hebben wij geen ervaring mee. Ik verwijs je graag door naar de Thaise ambassade of naar Your Visa; zij weten het!

   Wij hebben zelf eens met een Multiple entry visum naar Thailand gereisd. Deze verlengden we telkens met 30 dagen waardoor we 3 x 90 dagen in Thailand konden verblijven.

   Toen de dagen ‘op’ waren gingen we naar Laos om een nieuw toeristenvisum aan te vragen. Zo konden wij een jaar lang in Thailand blijven met af en toe een uitstapje naar een buurland. Maar dit is best omslachtig.

   Succes in ieder geval, groetjes,
   Sander

   • Vonne schreef:

    Hi,

    ben dit jaar 7 maanden in Thailand geweest met een non-immigrant O visa (50+), multiple entry. Dit is een jaar geldig. een bankafschrift waarop je inkomen (AOW, pensioen ed) van minimaal 1250 Euro moet je overleggen en in mijn geval moest ik 550 Euro positief staan. Als je geen vast inkomen hebt, moet je een spaarttegoed hebben. Binnen dit jaar moet ik telkens na 90 dagen Thailand verlaten voor 24 of 48 uur. Dat weet ik niet zeker, omdat ik na 90 dagen wat rondreis in Azie. Bij binnenkomst Thailand krijg je een stempel met een geldigheidsdatum van 90 dagen. Ik vertrek februari a.s. weer voor 10 maanden en ik regel mijn visa altijd bij CIBT visas. Wel belangrijk: check bij je zorgverzekeraar hoe lang je in het buitenland mag verblijven.

    Groet, Vonne

 224. Marc schreef:

  Help!

  Ik ben overal op zoek naar informatie en begin een beetje in de war te raken van de verschillen in info. Wij gaan 6 februari tot 16 april op reis naar Thailand we gaan een aantal dagen na aankomst naar Cambodja en dan door naar boven richting Laos. We willen ongeveer half maart terug naar Thailand als we dan tot half april daar blijven is dat sowieso langer dan 30 dagen. Hebben we een mutiple entry visum nodig??

  Marc

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marc,

   Als je Thailand binnenkomt per vliegtuig krijg je een gratis visumvrije entree van 30 dagen. Kom je Thailand vervolgens weer binnen over land dan ontvang je ook een visumvrije entree van 30 dagen. Maar let op; want ‘over land’ mag dit slechts twee keer per jaar.

   Zo te zien hoef je geen visum van tevoren te regelen. Ook voor Cambodja en Laos kun je een visum aan de grens regelen. Hiervoor moet je wel betalen (volgens mij iets van 30 USD). Voor Thailand is het gratis.

   Zorg er dus voor dat je het goed uitrekent wat betreft de 30 dagen.

   Groetjes, hopelijk helpt dit,
   Sander

 225. Inge schreef:

  Hallo!

  Wij vliegen 20 november naar Bangkok en 23 december weer naar nederland. Kunnen we voor die vier dagen aan ‘visa overschrijding’ doen of zitten daar straffen aan? Voor 4 dagen een visa verlengen vinden we zonde namelijk..

 226. johanna schreef:

  Amsterdam, consulaat zei gisteren dat je bij terugkeer in Thailand over land slechts een15 dagen stempel krijgt, maar dit is toch veranderrd per januari 2017 naar 30 dagen?? Zij zeiden van NIET….en dat dus alleen bij binnenvliegen krijgt……..

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Johanna,

   Vervelend, al die tegenstrijdige berichten. Wij hebben van reizigers te horen gekregen dat ze bij de grens wel 30 dagen kregen. Zelf hebben wij hier nog geen ervaring mee.

   Wellicht kun je deze vraag nog even in onze reisgroep stellen op facebook.

   Groetjes,
   Sander

 227. Saskia schreef:

  Hoi hoi!
  Wat een handige, fijne site!
  Ik zit alleen met een vraag. Op 24 november vlieg ik van Amsterdam naar Bangkok. Ik verblijf dan ongeveer 3 weken in Thailand en vlieg vervolgens naar Viëtnam. Hier verblijf ik ongeveer 4 weken en vervolgens vlieg ik weer terug naar Thailand voor nog 10 dagen. In totaal ben ik dus ongeveer 31 dagen in Thailand. Loopt je Visumvrije entree door wanneer je in een ander land bent? En krijg ik dan 2 keer een visumvrije entree van 30 dagen (omdat ik steeds vliegend binnenkom) of moet ik nu toch een Visum aanvragen voor 60 dagen?

  Groetjes,
  Saskia

  • Nancy schreef:

   Bij aankomst in Thailand krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Na 3 weken ga je naar Vietnam. Als je terug naar Thailand komt krijg je terug een visumvrije entree van 30 dagen.

 228. L schreef:

  Hoi Hoi,

  Mijn vriend gaat 6 weken naar Thailand om te backpacken, nu heeft hij een visum nodig omdat hij langer dan 30 dagen verblijft.
  Moet ik dit dan gewoon in Den haag regelen?
  Kunt u mij vertellen hoe ik dit het beste kan regelen?

  Alvast bedankt!

 229. Nicole schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Ik ga op 1 oktober naar Maleisie waar ik blijf tot ongeveer 15 oktober. Ik wil hierna in Thailand verblijven tot 11 november (korter dan 30 dagen). Nu kan ik nergens meer vinden over die nieuwe regels waarin je 30 dagen kan blijven als je over land binnen komt. Ik lees hier ook wisselende verhalen over. Als ik Thailand nu binnen kom vanuit de luchthaven (Kuala Lumpur – Bangkok) krijg ik dan sowieso die 30 dagen?

  Dank alvast!

  Groet,
  Nicole

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Nicole,

   Als je Thailand binnenkomt over land krijg je sindskort een visumvrije entree voor 30 dagen. Dit mag je maximaal 2 keer per jaar doen.

   Kom je via het vliegtuig binnen krijg je ook een visumvrije entree voor 30 dagen. Daar zit niet echt een limiet aan.

   Groetjes,
   Sander

 230. wilbert schreef:

  Dag Sander en Mariska,

  Wij gaan dit jaar op 15-10 naar Bangkok en blijven in Thailand tot uiterlijk 13-11 (=30 dagen). Daarna willen we vanuit Laos over land naar Cambobja (en willen dus opnieuw thailand in), na ons bezoek aan Cambodja gaan we ook over land voor de 3e keer (2e keer over land) Thailand in. Op de site geven jullie aan dat 2x over land geen probleem is. In jullie boek (tips thailand) schrijven jullie dat visa over land soms geweigerd worden. Wat is jullie ervaring daarmee?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Wilbert,

   Situaties kunnen snel veranderen in Thailand. Zeker qua visumregels en uitzonderingen. Het moet geen probleem zijn om over land Thailand binnen te komen via Cambodja. Toch adviseren wij om dat via de lucht te doen. Scheelt je een hoop tijd en moeite.

   Groetjes,
   Sander

   • wilbert schreef:

    Dag Sander,

    Dank voor je reactie. Voor ons is belangrijk om te weten of we hier in Nederland alvast een visum moeten regelen met dit plan. Ik begrijp uit jouw reactie dat dit niet nodig is. Klopt dat?

    Dank voor de vliegtip, dat gaan we overwegen.

    GR Wilbert

 231. Jarno schreef:

  Hallo!

  In nov. vlieg ik voor 4 dagen naar Thailand, ik ga daarna een dikke week naar Myanmar om vervolgens enkele weken in Noord Thailand te zijn..via Laos/Cambodja en Vietnam kom ik eind januari 2018 weer voor 2 weken naar Thailand. Welk visum dien ik nu het beste of het makkelijkste aan te vragen/te regelen?

  Alvast dank!

  Gr Jarno

 232. Martine schreef:

  Hey Sander en Mariska,

  Wat een gave site, inmiddels gaan wij voor de 4e keer naar Thailand, ditmaal voor in totaal 4 maanden. We willen het als volgt doen:
  20 oktober aankomst Bangkok, dan willen we een visa on arrival (30 dagen)
  18 november gaan wij via Koh Chang naar Cambodja voor 1 maand)
  Dan willen we op 17 december vanuit Phnomh Penh vliegen naar Bangkok en dan ons 60 dagen visa (wat we in NL regelen gebruiken)
  Op 14 februari willen we dan ons visa voor 1 maand laten verlengen op Koh Samui.

  Wat vinden jullie hiervan, is dit te doen of te omslachtig? We wouden eerst 2 maanden Thailand doen maar het weer in het zuiden zou dan heel regenachtig zijn dus hebben we besloten in die periode eerst naar de Koh Chang kant te gaan en Cambodja,

  Verder kan ik nergens vinden hoe we van Koh Chang/Koh Kood naar Battambang kunnen komen? Ik wil een bewijs hebben dat we na 30 dagen Thailand uitgaan en naar Cambodja vertrekken. Mochten ze er op het vliegveld of ter plekke naar vragen heb ik bewijs.

  Groetjes Mitchel en Martine

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mitchel en Martine,

   Als je een toeristenvisum in Nederland aanvraagt en je komt Thailand binnen dan gaat ‘ie gelijk in. Dus je kunt ‘m niet bewaren voor een later moment.

   De slimste optie is om meteen te beginnen met de 60 dagen toeristenvisum en dan een maand verlengen wat uitkomt op 90 dagen. Dan naar een ander land en weer terug naar Thailand voor een laatste 30 dagen gratis visumvrije entree.

   Succes met de planning, groetjes,
   Sander

 233. Karin schreef:

  Mijn zoon heeft een stage visum. Deze is ook 30 dagen geldig. Al met al is hij 3,5 maand in Thailand. Nu gaat hij volgende maand voor een paar dagen naar Kuala Lumpur. Is wordt zijn visum dan automatisch verlengd of omdat dit een stage visum is moet hij dan naar de Ambassade in Kuala Lumpur voor het verlengen hiervan?

 234. Chiel schreef:

  Hallo,

  Ik ga 35 dagen naar thailand backpacken en heb hiervoor dus een visum nodig. Nu woon ik erg ver van amsterdam af en kost het me dus best veel geld en moeite om een visum aan te vragen.

  Ik vroeg me af of er ook andere mogelijkheden zijn, kan ik bijvoorbeeld een visum in bangkok, op het vliegveld of in de stad, kopen? Of kan ik de aanvraag op de post doen en de visum in de mail ontvangen?

  Alsvast bedankt voor de hulp,
  Chiel

 235. Noya schreef:

  Hoi! Ik heb een vraagje, ik ga in augustus 4 maanden naar Thailand voor mijn studie. Maar ik ben wel van plan om in de tussentijd een paar dagen heen en weer te reizen. Hoe zit dat dan met VISA aanvragen? Ik zag dat ik gewoon een non-immigrant visum aan kan vragen, maar dat is maar 1 entry. En als ik een multiple entry aanvraag, hoevaak kan ik dan ergens anders heen reizen? En kan ik dat eventueel ook in Thailand zelf nog regelen als ik alle ‘entries’ al gebruikt het? Zoveel vragen!

  • Georgie schreef:

   Hoi Noya,

   Bij single entry kun je tussendoor weg als je bij de municipal office een re-entry permit aanvraagt. Hieraan zijn wel kosten verbonden (ik geloof tussen 1000 en 1500 bt maar weet niet zeker) en je moet aangeven hoe lang je ongeveer weg blijft. Je krijgt dan een stempel in je paspoort voor deze reistijd.
   Voor je student visa heb je een uitnodiging van je school of instelling nodig met daarin de verklaring dat je daar gaat studeren. Zij staan dan garant. Daarmee ga je naar de Thaise ambassade in den Haag en vraagt een non immigrant visum voor studie aan.
   En ja je kunt dat ook in Thailand regelen maar moet voor een nieuw visum altijd de grens over, al is het maar voor 1 dag. Dat heet dan een visa-run.

 236. Marrit schreef:

  Hallo! Wij hebben een visum vraag.
  Wij hebben in totaal 3x een visum van 30 dagen gekregen vanaf maart 2017. Twee keer on Arrival en één keer visum verlengt in Koh Samui (Thanks voor jullie tips hierover). Nu zitten wij nog in Thailand en willen wij 2 weken naar Indonesië, vervolgens weer terug naar Bangkok omdat we vanaf daar naar huis vliegen. Kunnen wij opnieuw een visum krijgen? Als dat niet kan, kunnen wij dan de dag voor vertrek naar huis vanaf Indonesië naar Bangkok vliegen en op het vliegveld blijven? (Wel door de Duane heen)

  Ik hoor het graag!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marrit,

   Wij Nederlanders (en Belgen) krijgen een visumvrije entree van 30 dagen. We hebben geen visa on arrival. Waarschijnlijk staan er nu een aantal Thaise stempels in je paspoort, verspreid over twee of drie pagina’s. Dat is niet zo’n probleem. Wel als er tientallen stempels staan.

   Je zult gewoon weer een visumvrije entree krijgen voor 30 dagen – zeker als je in het bezit bent van vliegtickets naar huis.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

   • lorenzo schreef:

    Beste sander, ik en me amigo gaan in feb naar Thailand toe. Alleen krijg ik een Italiaans paspoort binnenkort, moet je hier wel visum voor hebben of jij toevallig weet? En wat zijn een beetje de normale prijzen voor een taxi is dat rond de 500 bht voor een half rijden of iets?

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Lorenzo,

     Naar mijn weten, krijgen mensen met een Italiaans paspoort ook een gratis visumvrije entree van 30 dagen, net als ons.

     Taxiritten verschillen heel erg. In Bangkok is het starttarief 35 baht en zijn de ritjes vrij goedkoop. Eilanden als Koh Samui zijn weer duurder, en moet je een prijs afspreken met de chauffeur. Als je weet naar welke bestemmingen je gaat reizen, kun je naar onze bestemmingspagina’s gaan, daar staat info over vervoer.

     Bijvoorbeeld:
     http://www.tipsthailand.nl/koh-samui#vervoer

     Groetjes, fijne reis,
     Sander

    • Anita schreef:

     Beste Lorenzo,

     Mijn man is italiaan en wij gaan in aug naar Thailand. Ik kom er online niet uit en jij ben nu als het weet terug. Had je een visum nodig?
     Je zou ons erg helpen met jou ervaring hierin.
     Alvast bedankt.

     Groet Anita

 237. Ronald schreef:

  Wij hebben een probleem, hebben een ticket geboekt via Cheap Ticket naar Thailand. Vertrek 1 november 2017 retour 31 januari, simpel gedacht 3 maanden is 90 dagen. FOUT, bij het uit tellen van het aantal dagen kwamen we uit op 91 dagen terwijl een visum dat we nog niet hebben aangevraagd max 90 dagen geldig is. Gebeld met Cheap Ticket om het ticket om te zetten dus vertrek op 2 november ipv 1 november. Bij die club kan je op je kop gaan staan, kan met geen mogelijkheid worden omgezet. Is dus de eerste en tevens de laatste keer dat ik met Cheap Ticket zaken doe. Maar dit terzijde. Op deze site lees ik ook dat 1 dag overschrijding vaak door de vingers word gezien, maar die gok durf ik niet te nemen. Ik zie het al gebeuren dat we bij het vertrek apart genomen worden om te zien wat de ambtenaren voor ons kunnen doen omdat we 1 dag overschrijden. Ze zien het na een paar uur bestuderen van onze papieren door de vingers. Geweldig wij opgelucht maar de vlucht is zonder ons vertrokken. Wie heeft raad,

  • Monique schreef:

   Als je 1 november vertrekt kom je 2 november aan en dan krijg je de stempel. Dat is dan toch precies 90 dagen????

   • Ronald schreef:

    Hoi Monique, bedankt voor je reactie, maar we vertrekken uit Thailand 31 januari, en dat is op de 91ste dag. Dus we overschrijden met 1 dag de geldigheid van ons visum.
    Groetjes,
    Ronald

  • Annette schreef:

   Ga de laatste 2 dagen naar Maleisië
   Daar kom je zo binnen. Of verlenging je visum

  • Jan Verkuijl schreef:

   Ben 13mei vanuit Thailand vertrokken vanuit Bangkok,6 maanden in Thailand.
   2dagen overstay,van te voren naar immigratie geweest,en naar politie,advies was van hun,geen nieuw visum(duur zieden ze),gewoon naar vliegveld en 2dagen betalen,1000bbath..kwam op vliegveld,helemaal geen problemen en niks hoeven te betalen.Had me voor niks zorgen gemaakt..

  • Robert schreef:

   Ben net terug uit Thailand en was 1 dag te laat.
   Ik werd even apart genomen bij de douane en kreeg een stempel voor een extra 24 uur.

 238. Patricia schreef:

  Begrijp ik het goed dat je dus zo vaak je wilt Thailand in/uit mag reizen als je met een vliegtuig binnenkomt en om de 30 dagen vertrekt?

 239. Josephine schreef:

  Ik heb een vraag. Wij reizen in juli/aug naar Thailand om vervolgens 2 dagen later naar Myanmar te gaan. 2,5 week later komen we terug in Thailand. Blijven daar weer een paar dagen om vervolgens naar Laos te gaan. Weet 2,5 week later kom ik weer terug in Thailand en vlieg ik na een paar dagen weer naar NL. . Hoe doen wij dat met ons visum?

 240. Sander schreef:

  Hallo! Allereerst complimenten voor jullie mooie site. Helpt me zeer in de voorbereiding. Ik heb 1 prangende vraag. Ik ga met mijn gezin 5 weken naar Thailand en heb retourtickets gekocht. Normaal moet je dan visa regelen. Maar na een dag of 10 gaan we naar Cambodja. Dat betekent dat we over land Thailand uit en daarna weer in gaan. Dat komt goed uit, want dan hebben we weer een visum van 30 dagen en zijn alle problemen opgelost.
  Ik maak me alleen zorgen over die tickets: krijg je geen gedonder bij de vliegmaatschappij bij vertrek als je geen geldig visum kan laten zien? Zij zien immers alleen die periode van 5 weken. Alvast bedankt!

 241. Tom Evers schreef:

  Geacht Mensen mijn naam is Tom Evers ik weet nu niet wat te doe ik heb mijn vriendin in Thailand en kreeg altijd een visa eerst 30 vrij daarna tourist visa wat wil het geval ik had 2 x tourist visa en toen kreeg een stempel met dat ik geban ben voor visa tourist dus mijn vriend zij mee 400.000 bath te showen maar ik heb een uit kering en weet niet hoe aan 400.000 bath te komen op een uitkering krijg niet zon grote bedrag dus wat nu ik dacht aan een multiple entry visa from 90 days stay maar toch wil ik graag raad wat te doen of wel de goede beslissing is plz help me? dank u

  • Georgie schreef:

   Hoi, even een paar opmerkingen; 1) Waarom ben je geband? Had je overstay zonder te betalen? Normaal gesproken kun je namelijk gewoon zonder visum weer binnenkomen als je met het vliegtuig komt tenzij je de wet hebt overtreden. 2) Je kunt 90 dagen multiple entry aanvragen maar als je de wet hebt overtreden zul je die misschien niet krijgen. Maar mocht dat niet zo zijn dan is dat een goede optie. 3) Ik zou mijn vriendin maar niet vertellen dat je in geldnood zit. De kans is groot dat ze iemand anders heeft voordat je terugkomt…. maar misschien toch ook wel dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Zij zou jou namelijk ook kunnen sponsoren. Veel geluk.

 242. Lisette schreef:

  Heeft er iemand goede tips in welk buurland van thailand je gemakkelijk een single entry (60 dagen) toeristenvisum kunt aanvragen? Mijn zoon zit bijna 180 dagen in Bangkok voor stage. voor de eerste 90 dagen heeft hij een ED-visum. Dit wordt niet verlegd omdat zijn stageorganisatie geen werkvergunning wil aanvragen. De laatste 90 dagen gaat hij het dus met een toeristenvisum proberen. Idee is dat hij naar een buurland vliegt, daar een single-entry aanvraagt en deze na 60 dagen laat verlengen in Bangkok. Ik hoor graag suggesties!

 243. Natascha schreef:

  Hoi hoi.
  Wij gaan nu voor de tweede keer naar Thailand. Wij gaan vliegen 4 april naar Bangkok (komen dus 5 april aan) en vliegen 5 mei terug naar Düsseldorf. Dit is dan eigenlijk de 31e dag. Moeten we hiervoor een visum aanvragen in Nederland? Zo ja ik kan nergens vinden of dit ook op 1 dag kan over zie ik dat je aanvraag een dag is en een andere dag kan ophalen klopt dit!

  Groetjes Natascha

  • Gerard schreef:

   Ja zou ik doen. Namelijk de ervaring gehad dat je dan gedoe heb met je terugreis. Je boete dien je dan contant te betalen.

  • Traveller schreef:

   Natascha waar in Thailand ga je naar toe?

  • Dennis schreef:

   Ryan Air?

  • Bilo schreef:

   hoeft niet is het zelfde met mij gebeurt.. op luchthaven krijg je uitzondering 1,2,3 dagen kijken ze niet…

  • Fatih schreef:

   Hoi Natascha,

   Je hebt geen visum nodig. Voor 1 dag maken ze geen probleem. Wordt door de vingers gezien.Fijne vakantie alvast.

   • Amy schreef:

    Hoi Natascha,

    Ik zit nu met hetzelfde probleem. Vlieg 9 sep naar Bankok (kom 10 sep aan) en vlieg 10 okt weer terug, dit is dus de 31ste dag. Ik twijfel nu heel erg of ik wel of geen visum moet gaan regelen.

    Wat heb jij uiteindelijk gedaan? En is dit allemaal goed gekomen?

  • Amy schreef:

   Hoi Natascha,

   Ik zit nu met hetzelfde probleem. Vlieg 9 sep naar Bankok (kom 10 sep aan) en vlieg 10 okt weer terug, dit is dus de 31ste dag. Ik twijfel nu heel erg of ik wel of geen visum moet gaan regelen.

   Wat heb jij uiteindelijk gedaan? En is dit allemaal goed gekomen?

 244. Lidy Weenink schreef:

  Hi. Ik heb een brandende vraag waar ze me bij de Thaise ambassade geen duidelijk antwoord op konden geven. De geldigheid van het visum vóórdat je Thailand binnenkomt is 90 dagen. Eerst ben ik in Zuid-Afrika voor 3 maand, en daarom vraag ik mijn visum volgende week pas aan net voordat ik op reis ga. De dag dat ik Thailand binnen kom is de 90e dag na mijn aanvraag… is het visum dan nog geldig? Of is het 89 dagen geldig en bedoelen ze tot 90 dagen? Alvast heel erg bedankt!

 245. Soum schreef:

  HELP! Stom stom stom.. Heb retour bangkok geboekt van 30 januari tot 29 mei. Alleen ben niet van plan in thailand te blijven maar zie t meer als makkelijk punt om van en naar te vliegen. Helemaal niet stilgestaan bij de visum en heb nog maar 3 weken te gaan voor ik vertrek. Wat moet ik doen?

  • Arjan van diggelen schreef:

   Als je een nederlands paspoort hebt die nog langer dan 6 maanden geldig is dan is dit geen probleem. Je krijgt in het vliegtuig een brief uit gedeeld voor het imigratie kantor je vult het arrivel deel en en bewaart het 2de deel voor waneer je het land verlaat (raak je het kwijt geen probleem bij het verlaten van thailand kan je er weer 100 pakken als je wil.) Ga naar de duane lever het in je krijgt en visum on arrivel voor 30 dagen. Na die 30 dagen moet je uit thailand zijn. Ik heb dit ondertussen al 3x gedaan. Ze willen weten waar je verblijft vulg gewoon de eerste overnachting in en als je dit niet hebt dan vul je gewoon iets in. Het klink heel streng allemaal en zo is het er ook wel maar het is heel makkelijk

   • Menno de Kok schreef:

    Hi Arjan, Dank je wel voor de mooie tips en deze website. Dus als ik het goed begrijp kun je meerdere keren Thailand verlaten en krijg je elke keer weer een visum on arrival voor 15 dagen (Als je overland de grens passeerd) ? Dit kun je dus meerdere keren doen?

    Alvast bedankt!

 246. Christien vd Berg schreef:

  Wij komen 15 Januari aan in Thailand en vertrekken 15 Februari om 0.30 uur. Dus nauwelijks 2 dagen te laat. In die periode gaan we 1-2 weken naar Loas. Toch visum nodig?
  Christien vd Berg

  • Arjan van diggelen schreef:

   Nee bij aankomst krijg je een visum on arrivel voor 30 dagen. Als je laos in gaat moet je een visum kopen (in us dollars uit mijn hoofd rond de 30) als je na 2 weken terug gaat naar thailand krijg je weer een visum on arrivel voor 30 dagen als je het land binnen vliegt en 15 dagen als je overland de grens paseerd hou daar dus rekening mee dat je thailand niet te vroeg in reist

 247. Vera schreef:

  Hoi Sander en Mariska!

  Wij gaan 22 januari tot 22 februari naar Thailand op vakantie. Nu komt dit uit op 31 dagen in Thailand inclusief aankomst en vertrekdag. Gezien de aangescherpte regelgeving met de hedendaagse terreur ben ik bang dat ze erg moeilijk gaan doen over deze dag overstay. Wat is jullie advies? We zijn ook al aan de late kant om nog een visum te regelen… 🙁

  Groetjes, Vera

  • Arjan van diggelen schreef:

   In thailand laten doen op de manier hoe ze het hier boven hebben beschreven of een visum run maken (verlaat het land voor 1 dag en kom weer terug) je krijgt dan een nieuwe visum on arrivel als je dit met vliegruig doet krijg je hem voor 30 dagen en over land krijg je 15 dagen succes

 248. Marcus schreef:

  ik vertrek per 1 maart voor een half jaar naar Bangkok, maar zal regelmatig naar omringende landen reizen – ik zal dus een multiple entry visum moeten aanvragen, maar zie nu dat het consulaat die niet meer verstrekt. enig idee wat ik nu moet aanvragen?

 249. Deniece schreef:

  Hoi!
  Ik volg deze site sinds het begin….echt super gaaf dat jullie zo hard gegroeid zijn!

  Deze vraag zal vast al een aantal keren voorbij zijn gekomen, maar kon het antwoord niet meer vinden. Hierbij mijn vraag:
  Ik heb een retourticket geboekt van NL naar Thailand. We zijn binnen 30 dagen weer terug (geen visum nodig). Ik wil binnen die 30 dagen naar Cambodja reizen en weer terugkeren naar Thailand.
  Heb ik een visum nodig?

  Alvast dank!

 250. Chântalle de Koter schreef:

  hallo,
  ik ga ik in januari 3 weken naar thailand (land op bangkok) en daarna reis ik door naar malaisie voor 2 weken (niet per vliegtuig). ik vlieg vanaf kuala lumpur terug naar nederland.
  wat voor visum heb ik dan nodig?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Chantalle,

   Je hebt geen visum nodig. Je hoeft niets van tevoren te regelen voor Thailand.

   Als je landt op Bangkok dan krijg je een gratis visumvrije entree van 30 dagen. Voor Maleisie krijg je (volgens mij) een gratis visum van 90 dagen.

   Niks aan de hand dus.

   Groetjes,
   Sander

 251. Izy schreef:

  Met een multiple entre visum; na 60 dagen, hoe lang moet je dan tijdelijk het land verlaten?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Izy,

   Dat maakt niet zoveel uit. Dat kan al vijf minuten zijn. Dus even de grens over en dan weer terugkomen. Of een retourvlucht (bijvoorbeeld) van Bangkok – Kuala Lumpur.

   Groetjes,
   Sander

 252. Henk van Heuveln schreef:

  Kan een luchtvaartmaatschappij(in dit geval UIA) mij op 14 december a.s. weigerenvoor een vlucht naar Bangkok omdat ik geen visum voor Thailand heb? Ik heb nl een retourticket voor 31 januari 2017(7 weken later) Ik zou dan inderdaad een visum nodig hebben maar ik wil vanuit Thailand doorreizen naar Burma en na een week weer naar Thailand terugkeren per vliegtuig. Ik las nl. dat ik voor het inchecken bij UIA op 14 december gevraagd kan worden naar een visa voor een ander land als bewijs dat ik Thailand na 30 dagen verlaat.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Henk,

   Ik denk dat ze daar niet moeilijk over doen aangezien je in het bezit bent van een retourticket.

   Slechtste scenario is dat ze (tijdens het inchecken op Schiphol) eisen dat je een ticket het land uit boekt. Dan moet je dus, snel een ticket boeken van Bangkok naar een ander land.

   Waarschijnlijk zal dit niet gebeuren. Succes in ieder geval.

   Groetjes,
   Sander

  • Saroya schreef:

   Hoi! Ik vlieg maandag met UIA met een enkeltje naar Thailand en vroeg me af of ze iets aan je gevraagd hebben? Ben nog in twijfel om een uit ticket te boeken maar aangezien ik nog niet precies weet waar heen doe ik dit liever nog niet. Graag hoor ik van je. Groetjes Saroya

 253. HH Dijkstra schreef:

  sorry sander
  ben me leeftijd vergeten om te vermelden ben 73 jaar
  gelden er dan andere visa voor mijn.
  want het andere jaar wil ik 10 of 11 maanden gaan.
  nu 6 maanden

 254. HH Dijkstra schreef:

  geachte
  in 2017 wil ik naar thailand gaan voor 6 maanden.wat voor visa heb ik dan nodig
  want ik ga na een vriendin in.koh phangkan.
  en moet ik in tussen tijd nog het land verlaten.
  alvast bedankt

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Heinz,

   Met een Single Entry Visum kun je 60 dagen in Thailand verblijven. Als je die nog met 30 dagen verlengt – op Koh Samui, dan kun je 90 dagen in Thailand verblijven zonder het land te verlaten. Daarna moet je het land uit om eventueel een nieuw visum aan te vragen.

   Maar wellicht gelden er voor jou andere voorwaarden. Ligt ook aan de leeftijd etc. Vraag dit even na bij het Thaise Consulaat of de mensen van YourVisa.

   Groetjes,
   Sander

 255. Eva schreef:

  heehoiii,

  ik heb even een vraagje, ik ga in februari twee maanden naar thailand! ik wil van te voren dan ook al een visum aanvragen. Maar stel ik ga in die twee maanden ook een paar daagjes of weekjes naar een omliggend land zoals Cambodja of Myanmar, en kom daarna weer terug in Thailand. Geld dan nog steeds mijn visum die ik van te voren heb geregeld of moet ik dan weer een nieuw visum aanvragen? groetjes!

 256. Ton.Gijsbertsen schreef:

  Ik wil 2 december voor 10 dagen naar Thailand maar ik heeft een probleem ik woon in de Filipijnen en mijn Nederlands paspoort is geldig tot 27 februari 2017 wat moet ik doen ?

 257. Piet schreef:

  Wij gaan eind januari voor 3 weken reizen in Azië.
  In ons reisplan komt het volgende voor:
  Wij gaan van Langkawi (Maleisië) naar Ko Lipe (Thailand). Daarna gaan we weer terug naar Maleisië om vanuit Kuala Lumpur (Maleisië) naar Koh Samui (Thailand) te vliegen.

  In totaal zijn we niet meer dan 12 nachten in Thailand, maar omdat we tweemaal Thailand in gaan vragen wij ons af of wij hiervoor een Multiple Entry Visum nodig hebben. Kan iemand ons dat vertellen?

 258. Koen schreef:

  Hoi. Ik ga van 25 januari tot 11 april naar Thailand. Maar ik vraag mij af wat je dan als beste kunt doen met je visum, aangezien wij misschien ook nog naar Cambodja of Laos willen gaan voor een aantal dagen. En aangezien in dan nog minderjarig ben ontstaat er nog wel eens wat verwarring. Zouden jullie mij misschien kunnen vertellen wat het beste is om te regelen qua visum?
  Groeten Koen

 259. Florine Radji schreef:

  Moeten Bezitters van Surinaamse paspoort/nationaliteit visum hebben voor thailand. Wij willen maar 7 dagen in Bangkok vertoeven.

 260. Jessica schreef:

  Goedeavond,

  Wij gaan 6 weken naar thailand weten dat wij een visum aan moeten vragen maar moet dat persee in nederland of mag dat ook in belgie zijn??

  Bedankt alvast!

 261. Ben schreef:

  Ik heb een misrekening gemaakt in mijn reisschema, waardoor we nu 31 dagen ipv 30 dagen in Thailand zijn. Is dat een groot probleem, zo ja wat kan ik hieraan doen?

  • Dat is geen enkel probleem Ben – dit had ik toevallig zelf ook in september. Bij de paspoortcontrole op de terugweg word je dan uit de rij gehaald, en krijg je bij iemand anders een nieuwe stempel in je paspoort met daarop de aangepaste datum. Je hoeft geen uitleg te geven of boete te betalen oid 🙂 .

   Groetjes!

 262. Ramona en Remy schreef:

  Bij het aanvragen voor een multiple entry visa voor Thailand moet je voortaan een bankafschrift bijvoegen. Mag dat ook een afschrift zijn van een spaarrekening? Of een overzicht van spaarrekening en betaalrekening?

 263. Daniël schreef:

  Hoi! Een vriend en ik willen 6 maanden door Azië te reizen, te beginnen (en eindigen) in Bangkok. Als we nu een retourticket Bangkok boeken (de Werelddeal weken zijn weer begonnen..!) en er zit tussen de aankomst- en vertrekdatum 6 mnd, krijgen we dan wel een Single Entry visum voor 60 dagen? Want als ze op de Ambassade ons vliegticket bekijken zien ze dus niet dat we binnen 30 dagen Thailand verlaten.

 264. Richard schreef:

  Hoi Sander & Mariska,

  Bedankt voor de uitgebreide info en het beantwoorden van ieders vragen, super handig!

  Ik twijfel over het volgende;
  In november wil ik voor ongeveer 2 maanden door Thailand reizen en daarna over land naar Laos of Myanmar. Als ik een Single Entry 60-dagen regel, moet ik dan alsnog aantonen dat ik binnen 60 dagen een uitreis vliegticket heb? (die ik dus niet zal hebben). Niet zozeer voor de douane, maar voor de luchtvaartmaatschappij waarmee ik naar Thailand vlieg? Ik weet alleen nog niet waarmee ik vanuit NL vlieg, dus kan het nog niet navragen. Of is zo’n verklaring invullen bijna altijd mogelijk?

  Mijn broer is dit jaar ook voor 2 maanden naar Thailand gegaan en daarna ook over land naar Laos, hij zegt dat ik helemaal geen Thailand visum hoef te regelen. Mijn broer vloog zonder visum met een enkeltje KLM naar BKK en heeft zijn visumvrije entree daar met 30 dagen verlengd. Hij kon verder niet aantonen dat hij weer een uitreis vliegticket had. Neem je dan niet het risico dat je in NL geweigerd wordt? Of kun zou je dan ter plekke op Schiphol nog een goedkoop ticket naar bijv. Kuala Lumpur kunnen boeken?

  Wat raden jullie aan?

 265. Renske van Leeuwen schreef:

  Hoi Sander en Mariska,
  In oktober, november en december ga ik met mijn vriend reizen. Ons plan is om te beginnen in Vietnam, dan naar Laos te gaan en te eindigen in Thailand.
  Nu willen we in Laos de Gibbon Experience doen, en daarvoor is het het handigst als we van Hoi An – Vietnam naar Chiang Rai – Thailand vliegen, en daar de bus naar Laos nemen (Huay Xai). Na 1,5 week Laos wil ik dan weer terug naar Chiang Rai, en daar zal ik nog bijna 6 weken hebben voor Thailand.
  Hoe werkt dit met visa? Als ik een single entry neem, dan gaat die al in als ik de eerste keer via Chiang Rai vlieg toch? En dan heb ik dus een probleem als ik daarna echt door Thailand wil reizen. Hebben jullie enig idee hoe dit zit?
  Alvast bedankt!
  Groetjes, Renske

 266. Wim schreef:

  Ik heb gehoord, dat je als buitenlander vanaf half augustus Thailand overland niet meer binnen mag.komen. Alleen maar via het vliegtuig. Weet u hoe dat zit?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Wim,

   Hier hebben wij nog niets over gehoord. Maar we gaan het nieuws of eventuele veranderingen zeker in de gaten houden!

   Groetjes,
   Sander

 267. sam schreef:

  hii, wat een geweldige site!
  ik vroeg me af of je bij binnenkomst in thailand geld moet betalen (ik blijf korter dan 30 dagen) en of je bij vertrek eventueel nog geld moet betalen, wat in indo namelijk het geval is.
  alvast bedankt!

  groetjes!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sam,

   Je krijgt een visumvrije entree van 30 dagen (als je met het vliegtuig Thailand binnenkomt) wat geheel gratis is. Kom je over land/water binnen dan krijg je 15 dagen gratis.

   Groetjes,
   Sander

 268. Geke schreef:

  Hoihoi! Ik ga met een vriendin 3 maanden bachpacken door zuid-oost azie. We hebben een retourtje bangkok geboekt. We zullen binnen 30 dagen thailand wel verlaten maar hebben hier geen bewijs voor. Hoe zit dat dan? En nadat we laos, cambodja en vietnam gehad hebben, willen we weer een vlucht pakken vanuit hanoi naar bangkok, en dan nog ongeveer een weekje in thailand verblijven. Hoe zit het met de visa de tweede keer? Krijg je die wel gewoon zo snel na elkaar?
  Alvast bedankt!

 269. Eva schreef:

  Hee Mariska en Sander!

  Allereerst: wat een top site hebben jullie! We hebben er veel inspiratie voor onze Thailand reis aan opgedaan.

  Dan nu, ons dilemma: Op 29 juli komen we aan in Bangkok (vanuit Düsseldorf) en op 10 september vertrekken we weer vanuit Bangkok terug naar huis. Dit komt uit op 44 dagen. We hebben geen Visum aangevraagd en redden het ook niet om dit nog te doen.
  We gaan 9 augustus al naar Laos voor de Gibbon Experience. Dit doen we per bus (is nog niet geboekt) en we komen hierna ook weer per bus terug op 11 augustus. Hierna reizen we nog wat rond (tot max 15 dagen mogelijk) en gaan we door naar Cambodja per vliegtuig, maar deze vlucht is nog niet geboekt. Ook de vlucht terug naar Bangkok is niet geboekt. Kort gezegd komt het erop neer dat we geen bewijs hebben dat we in die 44 dagen enkele malen de grens over zullen steken.
  Denken jullie dat we hier problemen mee zullen krijgen in Thailand of (in ons geval) in Düsseldorf? Het enige wat we kunnen doen is alvast de vlucht naar Siem Riep te boeken, maar liever willen we dit nog niet doen omdat we die datum open willen houden en nog niet weten vanuit welke stad we daar naartoe gaan vliegen… Hoe kijken jullie hier tegenaan of hebben jullie nog tips?

  Groetjes Eva & Dirk

  • Hoi Eva en Dirk,

   Bij de meeste airlines kun je een document tekenen waarin je aangeeft op tijd Thailand te zullen verlaten – zodat zij niet verantwoordelijk zijn voor een eventuele ‘overstay’. Je kunt het beste even je airline bellen en vragen hoe zij daarmee omgaan. Verder geven ze je altijd wel de ruimte om ter plekke op de luchthaven nog snel even een vlucht te boeken vanuit Thailand, mocht dat nodig zijn!

   Vergeet ook niet dat je een visumvrije entree van 30 dagen krijgt, en je deze in Thailand dus nog moet verlengen. Hoe je dat doet kun je hier lezen: https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Ik wens jullie een héle fijne reis!! 😀

   Groetjes!

 270. michael schreef:

  ik heb wel al een retour ticket van 6 september tot 8 december gaan ze hier moeilijk over doen omdat ik dan visum maar heb van 30 dagen

 271. michael schreef:

  Help me aub 🙂 hoi, ik ga voor de eerste keer backpackend richting thailand, ik ga in totaal 3 maanden
  nu wil ik eerst 30 dagen in thailand blijven, dan 30 dagen naar indonesie, een week naar Vietnam ofzo, week naar Hongkong en dan laatste 2 weken terug naar Bangkok heb ik nu visums nodig of niet want weet het even niet meer

  • Hoi Michael,

   Voor Thailand heb je in ieder geval geen visum nodig!

   Telkens wanneer je het land invliegt ontvang je opnieuw een visumvrije entree van 30 dagen.

   En het kan zijn dat je bij de incheckbalie een vlucht uit Thailand moet laten zien, of een document moet tekenen waarin je aangeeft niet langer dan 30 dagen in Thailand te blijven. Je moet even navragen bij je luchtvaartmaatschappij welke procedure zij daarvoor hanteren!

   Groetjes, Mariska

 272. vincent schreef:

  Wij gaan in augustus naar Thailand voor 18 dagen. Mijn vrouw heeft Oekraïense nationaliteit. Ik begrijp dat ik een visum moet aanvragen? Hoe en waar?

  • vincent schreef:

   Nog een vraag, komt nog bij dat we merken dat mijn vrouw paspoort op 25 januari verloopt, terwijl we op 9 augustus in Thailand aankomen en op 26 augustus terug reizen. Is er nog een mogelijkheid dat onze reis door kan gaan?

   • Hoi Vincent,

    Dat moet je even navragen bij de Oekraïense ambassade hoe dat zit – dat weten wij niet precies 🙂 . Je kunt ook een visumdienst inschakelen als http://www.yourvisa.nl/ die alles voor je regelt.

    Verder moet je vrouw een nieuw paspoort aanvragen om naar Thailand te kunnen reizen!

    Groetjes en alvast een hele mooie reis gewenst!

 273. Laura schreef:

  Hallo,

  Ik heb onlangs een retourticket AMS BKK gekocht voor een maand (15nov-15dec). Helemaal trots op mezelf dat ik eindelijk de stap durfde te nemen om alleen te gaan backpacken. Nu tijdens de voorbereidingen kom ik er achter dat ik te veel wil in deze maand. Ik wil na Bangkok door naar Laos, dan Cambodja en daarna weer terug naar Bangkok. Dat ga ik niet redden want ik wil wel lekker de tijd nemen. Qua visum weet ik dat ik in elk land minimaal 14 dagen mag verblijven. Daar maak ik me geen zorgen over. Wat raden jullie mij aan? Om mijn terugreis om te boeken (Evaair) of om een enkeltje terug te boeken?
  Alvast heel erg bedankt voor het mee denken!!
  Groetjes Laura

  • So much to do in so little time!!!

   Ik snap je pijn volledig Laura – daarom boeken wij meestal een enkel ticket omdat dingen toch altijd anders gaan dan gepland 😉 . Maar dan moet je natuurlijk wel die luxe (dus: veel tijd) hebben.

   Dus ALS je wel de tijd hebt, zou ik absoluut kijken of je je terugreis kunt verplaatsen tegen een gunstige prijs. Annuleren lukt meestal niet omdat je een vaste prijs per retourticket hebt. Maar wie weet kunnen ze dat ook wel voor je fixen..?!

   Verder is het ook handig om te weten dat je voor Thailand een visumvrije entree van 30 dagen krijgt als je met het vliegtuig het land inreist. Dus dat is in jouw geval helemaal chill 🙂 . Na het bezoeken van de buurlanden krijg je nogmaals 30 dagen als je met het vliegtuig inreist (zit geen limiet aan) of 15 dagen als je over land reist.

   Succes met alle voorbereidingen, ik hoop dat dit je helpt met keuzes maken!

   Groetjes Mariska

 274. Cho schreef:

  Dringende vraag! Ik heb een single entry van 60 dagen en die had ik al verlengd in Samui voor 30dagen. Ik blijf nog 2weken in Thailand dus ben ik van plan om zondag een borderun te doen naar Maleisië en terug. Maar nu hoorde ik dat je het land terug in moet vliegen en niet meer binnen kan via land kan oversteken als je een single entry hebt, klopt dat??! Of kan ik alsnog gewoon land in en uitgaan met bus voor 2weken extra.
  Hoop gauw iets te vernemen!

  Groetjes Cho

  • Hoi Cho,

   Het hangt er een beetje van af hoeveel stempels/visa je al in je paspoort hebt voor Thailand en welke douanebeambte je treft bij de grens. Vorig jaar werden er nog berichten verspreid door de Thaise politie dat visa runs nu verboden zijn voor toeristen. Zelf hebben wij recentelijk geen visa runs gedaan over land – dus ik kan je het niet uit eigen ervaring vertellen – maar ik heb wel verhalen gehoord van veel mensen die dus inderdaad werden geweigerd wanneer ze op dezelfde dag weer terug wilden gaan naar Thailand.

   Ik zou jezelf de moeite en stress besparen en kijken of je een goedkoop retour vliegticket kunt vinden!

   Groetjes, Mariska

 275. Givenny schreef:

  Hoi,

  Ik heb een vraagje. Over drie weekjes vlieg ik met een vriendinnetje naar Bangkok toe. Daar hebben we een bijna 10 uur durende overstap voordat we doorvliegen naar Cambodja. Omdat de overstap zo lang is wilden we graag even Bangkok in voordat we dezelfde dag doorvliegen naar Cambodja. In Cambodja verblijven we twee weken, om vervolgens weer terug te vliegen naar Thailand. Daar zullen we nog drie weken verblijven voordat we weer terugvliegen naar Nederland. We zijn dus bijna 5 weken weg. Is het nodig om hiervoor een visum aan te vragen?

  • Givenny schreef:

   Ik had beter eerst de reacties door kunnen lezen, haha. Omdat ik 2 keer het land in kom per vliegtuig krijg je 2 keer een visum on arrival. Dat klopt toch? Een visum aanvragen is dus nergens voor nodig.
   Eerste keer richting Thailand, vandaar 😉

 276. Florine schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Hier weer een visumvraagje. Ik vlieg 14 september naar Bangkok en 15 februari weer terug (5 maanden Azië, yes!) Alleen ik zie door de visumbomen het bos niet meer. Mijn bedoeling is om eerst een tijdje door Thailand te reizen en om vervolgens via land de route Laos-Cambodja-Vietnam (en misschien daarna een vlucht naar de Filippijnen/Indonesië) te doen en om weer te eindigen in Thailand waar ik dus terugvlieg vanuit Bangkok. Tussendoor wil ik eind november naar het Yi Peng festival in Chiang Mai.
  Aangezien ik geen vastomlijnde plannen heb kunnen jullie het aanraden om visumzaken ter plekke te regelen? Of hebben jullie nog tips? 🙂

  Bij voorbaat dank en superfijn dat jullie al zoveel info op het blog hebben staan!

  • Hi Florine,

   Ik zou zeker je visumzaken ter plekke regelen, omdat alles nog open ligt. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, want wanneer je Thailand met het vliegtuig inreist krijg je een visumvrije entree van 30 dagen die je met nog 30 dagen kunt verlengen. En als dat niet genoeg is, kun je altijd nog in een buurland een Single Entry Visa aanvragen.

   Het enige waar je tegenaan loopt is de luchtvaartmaatschappij. Zij willen graag een retour of doorreisticket zien, zodat ze zeker weten dat je geen overstay hebt. Want dan zijn zij namelijk verantwoordelijk om je weer terug naar Nederland te vervoeren. Je kunt het beste dus even contact opnemen met jouw luchtvaartmaatschappij om te vragen wat je opties zijn. Meestal kun je namelijk wel een document tekenen waarin je aangeeft zelf verantwoordelijk te zijn voor het tijdig verlaten van Thailand.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Ik wens je een hele mooie reis 😉 Groetjes

 277. Stefan schreef:

  Voor alle zekerheid vraag ik het toch maar na. Mijn bedoeling is 2 maanden naar Thailand te gaan en daarna voor 3 maanden naar India en dan terug naar Thailand voor 2 weken. Ik was niet van plan om een visum voor Thailand aan te vragen. Ik reis na Bangkok naar Koh Samui en na 30 dagen laat ik mijn 30d entry visum verlengen met nog eens 30 dagen en dan vertrek ik naar India (heb ik wel een visum van 3 maanden voor, maar nog geen ticket omdat ik nog niet weet wanneer ik precies naar India ga vertrekken) en dan na 3 maanden vlieg ik terug Bangkok binnen en krijg ik nogmaals een 30dagen entry visum, daarna na twee weken terug naar huis. Klopt mijn redenering en gaan ze geen probleem maken de eerste keer dat ik Thailand binnenkom van het feit dat het ticket voor de terugreis meer dan 5maanden later is en ik geen ander ticket heb dat bewijst dat ik binnen de 30dagen terug weg ben?
  Alvast bedankt!

  • Hoi Stefan,

   Je hebt het helemaal goed gepland en zult ook niet in de problemen komen met je visum. Althans, niet in Thailand.

   Het enige ‘obstakel’ is de incheckbalie op Schiphol. Want daar willen ze wel een retour of doorreisticket zien, omdat zij bij een overstay verantwoordelijk voor je terugvlucht zijn. Wat hen dus geld kost. Meestal kun je wel een document tekenen waarin je aangeeft het land op tijd te verlaten en dat jij zelf verantwoordelijk bent voor eventuele boetes en kosten. Je kunt het beste even navragen bij je luchtvaartmaatschappij hoe dit zit!

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt Stefan. Succes met de voorbereidingen en een hele mooie reis gewenst!

   Groetjes, Mariska

 278. Maaike Hoogsteen schreef:

  Hoi,

  Ik heb een vraag over mijn reis naar thailand aanstaande zomer. Ik ga in totaal 7 weken op reis en vlieg heen en terug via Bangkok. 2,5 week na mijn aankomst ga ik een week op vakantie naar Langkawi (Maleisie), hoogstwaarschijnlijk per boot. Dit betekent dat ik geen visum nodig heb (geloof ik), omdat ik hierdoor niet aansluitend 30 dagen in Thailand verblijf. Nu vraag ik me af of ik bij aankomst in Bangkok een bewijs van mijn verblijf in Maleisie moet hebben. Ik heb een boeking van het hotel, maar het ticket voor de boot boek ik pas daar, aangezien met het regenseizoen soms nog onzeker is of alle ferrys gaan. Ook vroeg ik me af of ik bij aankomst terug in Thailand (per boot) ook weer een 30 dagen visum krijg of een 15 dagen visum, zoals je krijgt als je per land(bus) reist.

  Ik hoop dat jullie mij wat informatie kunnen geven hierover. Bedankt alvast!

  Groeten maaike

  • Hoi Maaike,

   Het klopt dat je geen visum nodig hebt. Verder is het denk ik wel handig als je al wel de ferry boekt, omdat de meeste luchtvaartmaatschappijen een bewijs willen zien dat je doorreist naar een ander land binnen 30 dagen. Een hotelboeking lijkt me daarvoor niet voldoende..

   Laat het me weten als je nog vragen hebt!

   Groetjes, Mariska

 279. Anne-Marie schreef:

  Hoi!

  Wij vertrekken naar Thailand en Cambodja voor 23 dagen in totaal. We vliegen naar Cambodja maar komen via de bus terug naar Bangkok, waarna we nog 3 dagen in Bangkok blijven en dan naar huis vliegen.

  Zoals ik het begrijp hebben we geen multiple entry nodig en gebruiken we tweemaal de visa exemption rule, eerste maal 30 dagen en tweede maal 15 dagen.

  Moeten we dan bij de eerste aankomst in Bangkok ons vliegticket naar Cambodja tonen of ons retourticket naar huis? Of is dat niet van belang?

  Alvast heel hard bedankt voor jullie nuttige site!

  • Hi Anne-Marie,

   Vlieg je vanuit Nederland naar Cambodja? Of kom je eerst aan in Thailand en reis je dan direct door?

   Want in het eerste geval vermijd je natuurlijk een eerste ‘entry’. En krijg je na je bezoek aan Cambodja een visum van 15 dagen.

   En in het tweede geval is het voldoende dat je een retourtickets hebt!!

   Groetjes 🙂

 280. m van pelt schreef:

  Hallo suzane

  Waarom vraag je niet eerst je visum aan !!
  Voordat je ontslag neem dan ? Tja op het moment van aanvraag heb je gewoon werk !de visum hoef pas binnen 3 maanden gebruikt teworden !!
  Na uitgifte.
  Grt marcel.

 281. Suzanne