Visum Thailand

Visum Thailand

Visumregels voor Thailand veranderen zeer regelmatig waardoor je niet precies weet waar je aan toe bent. Gelukkig zijn wij op de hoogte van het allerlaatste visumnieuws en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te informeren. Hier komt alle informatie over het visum voor Thailand.

Visum Thailand: korter dan 30 dagen

Als je op reis gaat naar Thailand voor een periode korter dan 30 dagen, dan hoef je van tevoren geen visum te regelen. Je hebt recht op een visumvrije entree van 30 dagen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Enkele voorwaarden voor een visumvrije entree van 30 dagen zijn:

 • Je moet in het bezit zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Je kunt een paspoort aanvragen bij je gemeente. Doe dit uiterlijk twee weken voor vertrek!
 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat je Thailand binnenkomt.
 • Je moet met het vliegtuig aankomen in Thailand.
 • Kom je aan over land, in een bus bijvoorbeeld, dan krijg je sindskort (per 1 januari 2017) ook een visumvrije entree voor 30 dagen. Houd er wel rekening mee dat je Thailand maximaal twee keer per kalenderjaar mag binnenkomen over land. Er zitten geen beperkingen aan binnenkomen per vliegtuig.
Let op! Kom je Thailand binnen zonder retourticket of ticket naar een ander land? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Thailand vliegt. Zij bepalen namelijk of je in het bezit moet zijn van een retourticket of een ticket het land uit.

Visum Thailand

Visum Thailand: langer dan 30 dagen

Voor een langer verblijf dien je van tevoren een visum Thailand aan te vragen. Dit kan bij het Thaise Consulaat in Amsterdam. Dit dien je minimaal twee weken voor je vertrek te doen. Voor alle onderstaande visumaanvragen heb je, in ieder geval, de volgende documenten nodig:

 • Geldig paspoort;
 • Kopie paspoort (bladzijde met de foto);
 • Kopie van de vluchtgegevens of vliegticket;
 • Twee recente pasfoto’s (zwartwit of kleur);
 • Kopie van de 1ste hotelovernachting in Thailand;
 • Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.

Goedkoop Ticket naar Bangkok?!

Amsterdam - Bangkok - met overstap | € 409 ➜
Amsterdam - Bangkok - zonder overstap | € 551 ➜
Brussel - Bangkok - met overstap | € 456 ➜
Düsseldorf - Bangkok - met overstap | € 436 ➜


Toeristenvisa Thailand

Er zijn sindskort maar twee soorten toeristenvisa verkrijgbaar bij het Thaise consulaat in Amsterdam:

– Single Entry: 1 x 60 dagen
– Multiple Entry: 3 x 60 dagen*

Met het Multiple Entry visa mag je driemaal 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Na 60 dagen dien je het land te verlaten. Je kunt Thailand vervolgens weer binnenreizen om een nieuwe periode van 60 dagen te activeren.

Toeristenvisum Single Entry 60 dagen

 • Voor de aanvraag van het Single Entry Toeristenvisum van 60 dagen dien je te voldoen aan bovenstaande eisen.
 • Daarnaast moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer je Thailand binnenkomt. De geldigheid van het visum om Thailand binnen te reizen is 90 dagen.
 • De kosten voor dit visum zijn € 30,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk).

Toeristenvisum Multiple Entry 3 x 60 dagen

 • Voor de aanvraag van het Multiple Entry Toeristenvisum van 3 x 60 dagen dien je te voldoen aan bovenstaande eisen.
 • Daarnaast moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer je Thailand binnenkomt. De geldigheid van het visum om Thailand binnen te reizen is 90 dagen.
 • Kopie bankafschrift met een positief saldo van 5.000 euro.
 • Werkgeversverklaring (indien zelfstandige kopie van KvK niet ouder dan 6 maanden).
 • Kopie van de ticket van de 1ste uitreis uit Thailand (vliegtuig/trein/boot/bus enz.)
 • De kosten voor het visum zijn € 150,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk).
Zo vraag je een toeristenvisum aan voor Thailand; stap voor stap uitgelegd.

Paspoort afgeven bij douane

Visumoverschrijding

Een visumoverschrijding van één dag wordt vaak door de vingers gezien. Een visumoverschrijding van meerdere dagen kost je al snel 500 tot 1,000 baht per dag. Neem geen risico’s en zorg dat je je netjes aan de regels houdt.

Voor vrijwilligersvisa, werkvisa en pensionado visa verwijzen we je graag naar de websites van de Thaise Ambassade in Amsterdam en het visumbureau Your Visa.

Visum Thailand verlengen in Thailand

Ook is het mogelijk je visum eenmalig te verlengen in Thailand, zonder het land te hoeven verlaten. Je kunt je visum verlengen met 30 dagen. Dit kan onder andere in Bangkok, Chiang Mai en Koh Samui. Hoe je dat precies moet doen? Dat lees je hier.

YourVisa regelt alles

Heb je geen zin of tijd om een visum voor Thailand te regelen? Dan bevelen we je YourVisa aan. YourVisa is een visumbureau dat gespecialiseerd is in het verzorgen van visa voor landen in Oost-Europa en Azië. Zij verzorgen zowel toeristische als zakelijke visa. Ze hebben een goede service en geven je persoonlijk advies op maat. Een goed begin van je reis dus!

your-visa

Heb je nog vragen over het Thaise visum. Laat een reactie achter!

438 reacties

 1. johanna schreef:

  Amsterdam, consulaat zei gisteren dat je bij terugkeer in Thailand over land slechts een15 dagen stempel krijgt, maar dit is toch veranderrd per januari 2017 naar 30 dagen?? Zij zeiden van NIET….en dat dus alleen bij binnenvliegen krijgt……..

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Johanna,

   Vervelend, al die tegenstrijdige berichten. Wij hebben van reizigers te horen gekregen dat ze bij de grens wel 30 dagen kregen. Zelf hebben wij hier nog geen ervaring mee.

   Wellicht kun je deze vraag nog even in onze reisgroep stellen op facebook.

   Groetjes,
   Sander

 2. Saskia schreef:

  Hoi hoi!
  Wat een handige, fijne site!
  Ik zit alleen met een vraag. Op 24 november vlieg ik van Amsterdam naar Bangkok. Ik verblijf dan ongeveer 3 weken in Thailand en vlieg vervolgens naar Viëtnam. Hier verblijf ik ongeveer 4 weken en vervolgens vlieg ik weer terug naar Thailand voor nog 10 dagen. In totaal ben ik dus ongeveer 31 dagen in Thailand. Loopt je Visumvrije entree door wanneer je in een ander land bent? En krijg ik dan 2 keer een visumvrije entree van 30 dagen (omdat ik steeds vliegend binnenkom) of moet ik nu toch een Visum aanvragen voor 60 dagen?

  Groetjes,
  Saskia

  • Nancy schreef:

   Bij aankomst in Thailand krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Na 3 weken ga je naar Vietnam. Als je terug naar Thailand komt krijg je terug een visumvrije entree van 30 dagen.

 3. L schreef:

  Hoi Hoi,

  Mijn vriend gaat 6 weken naar Thailand om te backpacken, nu heeft hij een visum nodig omdat hij langer dan 30 dagen verblijft.
  Moet ik dit dan gewoon in Den haag regelen?
  Kunt u mij vertellen hoe ik dit het beste kan regelen?

  Alvast bedankt!

 4. Nicole schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Ik ga op 1 oktober naar Maleisie waar ik blijf tot ongeveer 15 oktober. Ik wil hierna in Thailand verblijven tot 11 november (korter dan 30 dagen). Nu kan ik nergens meer vinden over die nieuwe regels waarin je 30 dagen kan blijven als je over land binnen komt. Ik lees hier ook wisselende verhalen over. Als ik Thailand nu binnen kom vanuit de luchthaven (Kuala Lumpur – Bangkok) krijg ik dan sowieso die 30 dagen?

  Dank alvast!

  Groet,
  Nicole

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Nicole,

   Als je Thailand binnenkomt over land krijg je sindskort een visumvrije entree voor 30 dagen. Dit mag je maximaal 2 keer per jaar doen.

   Kom je via het vliegtuig binnen krijg je ook een visumvrije entree voor 30 dagen. Daar zit niet echt een limiet aan.

   Groetjes,
   Sander

 5. wilbert schreef:

  Dag Sander en Mariska,

  Wij gaan dit jaar op 15-10 naar Bangkok en blijven in Thailand tot uiterlijk 13-11 (=30 dagen). Daarna willen we vanuit Laos over land naar Cambobja (en willen dus opnieuw thailand in), na ons bezoek aan Cambodja gaan we ook over land voor de 3e keer (2e keer over land) Thailand in. Op de site geven jullie aan dat 2x over land geen probleem is. In jullie boek (tips thailand) schrijven jullie dat visa over land soms geweigerd worden. Wat is jullie ervaring daarmee?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Wilbert,

   Situaties kunnen snel veranderen in Thailand. Zeker qua visumregels en uitzonderingen. Het moet geen probleem zijn om over land Thailand binnen te komen via Cambodja. Toch adviseren wij om dat via de lucht te doen. Scheelt je een hoop tijd en moeite.

   Groetjes,
   Sander

   • wilbert schreef:

    Dag Sander,

    Dank voor je reactie. Voor ons is belangrijk om te weten of we hier in Nederland alvast een visum moeten regelen met dit plan. Ik begrijp uit jouw reactie dat dit niet nodig is. Klopt dat?

    Dank voor de vliegtip, dat gaan we overwegen.

    GR Wilbert

 6. Jarno schreef:

  Hallo!

  In nov. vlieg ik voor 4 dagen naar Thailand, ik ga daarna een dikke week naar Myanmar om vervolgens enkele weken in Noord Thailand te zijn..via Laos/Cambodja en Vietnam kom ik eind januari 2018 weer voor 2 weken naar Thailand. Welk visum dien ik nu het beste of het makkelijkste aan te vragen/te regelen?

  Alvast dank!

  Gr Jarno

 7. Martine schreef:

  Hey Sander en Mariska,

  Wat een gave site, inmiddels gaan wij voor de 4e keer naar Thailand, ditmaal voor in totaal 4 maanden. We willen het als volgt doen:
  20 oktober aankomst Bangkok, dan willen we een visa on arrival (30 dagen)
  18 november gaan wij via Koh Chang naar Cambodja voor 1 maand)
  Dan willen we op 17 december vanuit Phnomh Penh vliegen naar Bangkok en dan ons 60 dagen visa (wat we in NL regelen gebruiken)
  Op 14 februari willen we dan ons visa voor 1 maand laten verlengen op Koh Samui.

  Wat vinden jullie hiervan, is dit te doen of te omslachtig? We wouden eerst 2 maanden Thailand doen maar het weer in het zuiden zou dan heel regenachtig zijn dus hebben we besloten in die periode eerst naar de Koh Chang kant te gaan en Cambodja,

  Verder kan ik nergens vinden hoe we van Koh Chang/Koh Kood naar Battambang kunnen komen? Ik wil een bewijs hebben dat we na 30 dagen Thailand uitgaan en naar Cambodja vertrekken. Mochten ze er op het vliegveld of ter plekke naar vragen heb ik bewijs.

  Groetjes Mitchel en Martine

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mitchel en Martine,

   Als je een toeristenvisum in Nederland aanvraagt en je komt Thailand binnen dan gaat ‘ie gelijk in. Dus je kunt ‘m niet bewaren voor een later moment.

   De slimste optie is om meteen te beginnen met de 60 dagen toeristenvisum en dan een maand verlengen wat uitkomt op 90 dagen. Dan naar een ander land en weer terug naar Thailand voor een laatste 30 dagen gratis visumvrije entree.

   Succes met de planning, groetjes,
   Sander

 8. Karin schreef:

  Mijn zoon heeft een stage visum. Deze is ook 30 dagen geldig. Al met al is hij 3,5 maand in Thailand. Nu gaat hij volgende maand voor een paar dagen naar Kuala Lumpur. Is wordt zijn visum dan automatisch verlengd of omdat dit een stage visum is moet hij dan naar de Ambassade in Kuala Lumpur voor het verlengen hiervan?

 9. Chiel schreef:

  Hallo,

  Ik ga 35 dagen naar thailand backpacken en heb hiervoor dus een visum nodig. Nu woon ik erg ver van amsterdam af en kost het me dus best veel geld en moeite om een visum aan te vragen.

  Ik vroeg me af of er ook andere mogelijkheden zijn, kan ik bijvoorbeeld een visum in bangkok, op het vliegveld of in de stad, kopen? Of kan ik de aanvraag op de post doen en de visum in de mail ontvangen?

  Alsvast bedankt voor de hulp,
  Chiel

 10. Noya schreef:

  Hoi! Ik heb een vraagje, ik ga in augustus 4 maanden naar Thailand voor mijn studie. Maar ik ben wel van plan om in de tussentijd een paar dagen heen en weer te reizen. Hoe zit dat dan met VISA aanvragen? Ik zag dat ik gewoon een non-immigrant visum aan kan vragen, maar dat is maar 1 entry. En als ik een multiple entry aanvraag, hoevaak kan ik dan ergens anders heen reizen? En kan ik dat eventueel ook in Thailand zelf nog regelen als ik alle ‘entries’ al gebruikt het? Zoveel vragen!

 11. Marrit schreef:

  Hallo! Wij hebben een visum vraag.
  Wij hebben in totaal 3x een visum van 30 dagen gekregen vanaf maart 2017. Twee keer on Arrival en één keer visum verlengt in Koh Samui (Thanks voor jullie tips hierover). Nu zitten wij nog in Thailand en willen wij 2 weken naar Indonesië, vervolgens weer terug naar Bangkok omdat we vanaf daar naar huis vliegen. Kunnen wij opnieuw een visum krijgen? Als dat niet kan, kunnen wij dan de dag voor vertrek naar huis vanaf Indonesië naar Bangkok vliegen en op het vliegveld blijven? (Wel door de Duane heen)

  Ik hoor het graag!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marrit,

   Wij Nederlanders (en Belgen) krijgen een visumvrije entree van 30 dagen. We hebben geen visa on arrival. Waarschijnlijk staan er nu een aantal Thaise stempels in je paspoort, verspreid over twee of drie pagina’s. Dat is niet zo’n probleem. Wel als er tientallen stempels staan.

   Je zult gewoon weer een visumvrije entree krijgen voor 30 dagen – zeker als je in het bezit bent van vliegtickets naar huis.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

   • lorenzo schreef:

    Beste sander, ik en me amigo gaan in feb naar Thailand toe. Alleen krijg ik een Italiaans paspoort binnenkort, moet je hier wel visum voor hebben of jij toevallig weet? En wat zijn een beetje de normale prijzen voor een taxi is dat rond de 500 bht voor een half rijden of iets?

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Lorenzo,

     Naar mijn weten, krijgen mensen met een Italiaans paspoort ook een gratis visumvrije entree van 30 dagen, net als ons.

     Taxiritten verschillen heel erg. In Bangkok is het starttarief 35 baht en zijn de ritjes vrij goedkoop. Eilanden als Koh Samui zijn weer duurder, en moet je een prijs afspreken met de chauffeur. Als je weet naar welke bestemmingen je gaat reizen, kun je naar onze bestemmingspagina’s gaan, daar staat info over vervoer.

     Bijvoorbeeld:
     http://www.tipsthailand.nl/koh-samui#vervoer

     Groetjes, fijne reis,
     Sander

 12. Ronald schreef:

  Wij hebben een probleem, hebben een ticket geboekt via Cheap Ticket naar Thailand. Vertrek 1 november 2017 retour 31 januari, simpel gedacht 3 maanden is 90 dagen. FOUT, bij het uit tellen van het aantal dagen kwamen we uit op 91 dagen terwijl een visum dat we nog niet hebben aangevraagd max 90 dagen geldig is. Gebeld met Cheap Ticket om het ticket om te zetten dus vertrek op 2 november ipv 1 november. Bij die club kan je op je kop gaan staan, kan met geen mogelijkheid worden omgezet. Is dus de eerste en tevens de laatste keer dat ik met Cheap Ticket zaken doe. Maar dit terzijde. Op deze site lees ik ook dat 1 dag overschrijding vaak door de vingers word gezien, maar die gok durf ik niet te nemen. Ik zie het al gebeuren dat we bij het vertrek apart genomen worden om te zien wat de ambtenaren voor ons kunnen doen omdat we 1 dag overschrijden. Ze zien het na een paar uur bestuderen van onze papieren door de vingers. Geweldig wij opgelucht maar de vlucht is zonder ons vertrokken. Wie heeft raad,

  • Monique schreef:

   Als je 1 november vertrekt kom je 2 november aan en dan krijg je de stempel. Dat is dan toch precies 90 dagen????

   • Ronald schreef:

    Hoi Monique, bedankt voor je reactie, maar we vertrekken uit Thailand 31 januari, en dat is op de 91ste dag. Dus we overschrijden met 1 dag de geldigheid van ons visum.
    Groetjes,
    Ronald

  • Annette schreef:

   Ga de laatste 2 dagen naar Maleisië
   Daar kom je zo binnen. Of verlenging je visum

  • Jan Verkuijl schreef:

   Ben 13mei vanuit Thailand vertrokken vanuit Bangkok,6 maanden in Thailand.
   2dagen overstay,van te voren naar immigratie geweest,en naar politie,advies was van hun,geen nieuw visum(duur zieden ze),gewoon naar vliegveld en 2dagen betalen,1000bbath..kwam op vliegveld,helemaal geen problemen en niks hoeven te betalen.Had me voor niks zorgen gemaakt..

  • Robert schreef:

   Ben net terug uit Thailand en was 1 dag te laat.
   Ik werd even apart genomen bij de douane en kreeg een stempel voor een extra 24 uur.

 13. Patricia schreef:

  Begrijp ik het goed dat je dus zo vaak je wilt Thailand in/uit mag reizen als je met een vliegtuig binnenkomt en om de 30 dagen vertrekt?

 14. Josephine schreef:

  Ik heb een vraag. Wij reizen in juli/aug naar Thailand om vervolgens 2 dagen later naar Myanmar te gaan. 2,5 week later komen we terug in Thailand. Blijven daar weer een paar dagen om vervolgens naar Laos te gaan. Weet 2,5 week later kom ik weer terug in Thailand en vlieg ik na een paar dagen weer naar NL. . Hoe doen wij dat met ons visum?

 15. Sander schreef:

  Hallo! Allereerst complimenten voor jullie mooie site. Helpt me zeer in de voorbereiding. Ik heb 1 prangende vraag. Ik ga met mijn gezin 5 weken naar Thailand en heb retourtickets gekocht. Normaal moet je dan visa regelen. Maar na een dag of 10 gaan we naar Cambodja. Dat betekent dat we over land Thailand uit en daarna weer in gaan. Dat komt goed uit, want dan hebben we weer een visum van 30 dagen en zijn alle problemen opgelost.
  Ik maak me alleen zorgen over die tickets: krijg je geen gedonder bij de vliegmaatschappij bij vertrek als je geen geldig visum kan laten zien? Zij zien immers alleen die periode van 5 weken. Alvast bedankt!

 16. Tom Evers schreef:

  Geacht Mensen mijn naam is Tom Evers ik weet nu niet wat te doe ik heb mijn vriendin in Thailand en kreeg altijd een visa eerst 30 vrij daarna tourist visa wat wil het geval ik had 2 x tourist visa en toen kreeg een stempel met dat ik geban ben voor visa tourist dus mijn vriend zij mee 400.000 bath te showen maar ik heb een uit kering en weet niet hoe aan 400.000 bath te komen op een uitkering krijg niet zon grote bedrag dus wat nu ik dacht aan een multiple entry visa from 90 days stay maar toch wil ik graag raad wat te doen of wel de goede beslissing is plz help me? dank u

 17. Lisette schreef:

  Heeft er iemand goede tips in welk buurland van thailand je gemakkelijk een single entry (60 dagen) toeristenvisum kunt aanvragen? Mijn zoon zit bijna 180 dagen in Bangkok voor stage. voor de eerste 90 dagen heeft hij een ED-visum. Dit wordt niet verlegd omdat zijn stageorganisatie geen werkvergunning wil aanvragen. De laatste 90 dagen gaat hij het dus met een toeristenvisum proberen. Idee is dat hij naar een buurland vliegt, daar een single-entry aanvraagt en deze na 60 dagen laat verlengen in Bangkok. Ik hoor graag suggesties!

 18. Natascha schreef:

  Hoi hoi.
  Wij gaan nu voor de tweede keer naar Thailand. Wij gaan vliegen 4 april naar Bangkok (komen dus 5 april aan) en vliegen 5 mei terug naar Düsseldorf. Dit is dan eigenlijk de 31e dag. Moeten we hiervoor een visum aanvragen in Nederland? Zo ja ik kan nergens vinden of dit ook op 1 dag kan over zie ik dat je aanvraag een dag is en een andere dag kan ophalen klopt dit!

  Groetjes Natascha

  • Gerard schreef:

   Ja zou ik doen. Namelijk de ervaring gehad dat je dan gedoe heb met je terugreis. Je boete dien je dan contant te betalen.

  • Traveller schreef:

   Natascha waar in Thailand ga je naar toe?

  • Dennis schreef:

   Ryan Air?

  • Bilo schreef:

   hoeft niet is het zelfde met mij gebeurt.. op luchthaven krijg je uitzondering 1,2,3 dagen kijken ze niet…

  • Fatih schreef:

   Hoi Natascha,

   Je hebt geen visum nodig. Voor 1 dag maken ze geen probleem. Wordt door de vingers gezien.Fijne vakantie alvast.

   • Amy schreef:

    Hoi Natascha,

    Ik zit nu met hetzelfde probleem. Vlieg 9 sep naar Bankok (kom 10 sep aan) en vlieg 10 okt weer terug, dit is dus de 31ste dag. Ik twijfel nu heel erg of ik wel of geen visum moet gaan regelen.

    Wat heb jij uiteindelijk gedaan? En is dit allemaal goed gekomen?

  • Amy schreef:

   Hoi Natascha,

   Ik zit nu met hetzelfde probleem. Vlieg 9 sep naar Bankok (kom 10 sep aan) en vlieg 10 okt weer terug, dit is dus de 31ste dag. Ik twijfel nu heel erg of ik wel of geen visum moet gaan regelen.

   Wat heb jij uiteindelijk gedaan? En is dit allemaal goed gekomen?

 19. Lidy Weenink schreef:

  Hi. Ik heb een brandende vraag waar ze me bij de Thaise ambassade geen duidelijk antwoord op konden geven. De geldigheid van het visum vóórdat je Thailand binnenkomt is 90 dagen. Eerst ben ik in Zuid-Afrika voor 3 maand, en daarom vraag ik mijn visum volgende week pas aan net voordat ik op reis ga. De dag dat ik Thailand binnen kom is de 90e dag na mijn aanvraag… is het visum dan nog geldig? Of is het 89 dagen geldig en bedoelen ze tot 90 dagen? Alvast heel erg bedankt!

 20. Soum schreef:

  HELP! Stom stom stom.. Heb retour bangkok geboekt van 30 januari tot 29 mei. Alleen ben niet van plan in thailand te blijven maar zie t meer als makkelijk punt om van en naar te vliegen. Helemaal niet stilgestaan bij de visum en heb nog maar 3 weken te gaan voor ik vertrek. Wat moet ik doen?

  • Arjan van diggelen schreef:

   Als je een nederlands paspoort hebt die nog langer dan 6 maanden geldig is dan is dit geen probleem. Je krijgt in het vliegtuig een brief uit gedeeld voor het imigratie kantor je vult het arrivel deel en en bewaart het 2de deel voor waneer je het land verlaat (raak je het kwijt geen probleem bij het verlaten van thailand kan je er weer 100 pakken als je wil.) Ga naar de duane lever het in je krijgt en visum on arrivel voor 30 dagen. Na die 30 dagen moet je uit thailand zijn. Ik heb dit ondertussen al 3x gedaan. Ze willen weten waar je verblijft vulg gewoon de eerste overnachting in en als je dit niet hebt dan vul je gewoon iets in. Het klink heel streng allemaal en zo is het er ook wel maar het is heel makkelijk

   • Menno de Kok schreef:

    Hi Arjan, Dank je wel voor de mooie tips en deze website. Dus als ik het goed begrijp kun je meerdere keren Thailand verlaten en krijg je elke keer weer een visum on arrival voor 15 dagen (Als je overland de grens passeerd) ? Dit kun je dus meerdere keren doen?

    Alvast bedankt!

 21. Christien vd Berg schreef:

  Wij komen 15 Januari aan in Thailand en vertrekken 15 Februari om 0.30 uur. Dus nauwelijks 2 dagen te laat. In die periode gaan we 1-2 weken naar Loas. Toch visum nodig?
  Christien vd Berg

  • Arjan van diggelen schreef:

   Nee bij aankomst krijg je een visum on arrivel voor 30 dagen. Als je laos in gaat moet je een visum kopen (in us dollars uit mijn hoofd rond de 30) als je na 2 weken terug gaat naar thailand krijg je weer een visum on arrivel voor 30 dagen als je het land binnen vliegt en 15 dagen als je overland de grens paseerd hou daar dus rekening mee dat je thailand niet te vroeg in reist

 22. Vera schreef:

  Hoi Sander en Mariska!

  Wij gaan 22 januari tot 22 februari naar Thailand op vakantie. Nu komt dit uit op 31 dagen in Thailand inclusief aankomst en vertrekdag. Gezien de aangescherpte regelgeving met de hedendaagse terreur ben ik bang dat ze erg moeilijk gaan doen over deze dag overstay. Wat is jullie advies? We zijn ook al aan de late kant om nog een visum te regelen… 🙁

  Groetjes, Vera

  • Arjan van diggelen schreef:

   In thailand laten doen op de manier hoe ze het hier boven hebben beschreven of een visum run maken (verlaat het land voor 1 dag en kom weer terug) je krijgt dan een nieuwe visum on arrivel als je dit met vliegruig doet krijg je hem voor 30 dagen en over land krijg je 15 dagen succes

 23. Marcus schreef:

  ik vertrek per 1 maart voor een half jaar naar Bangkok, maar zal regelmatig naar omringende landen reizen – ik zal dus een multiple entry visum moeten aanvragen, maar zie nu dat het consulaat die niet meer verstrekt. enig idee wat ik nu moet aanvragen?

 24. Deniece schreef:

  Hoi!
  Ik volg deze site sinds het begin….echt super gaaf dat jullie zo hard gegroeid zijn!

  Deze vraag zal vast al een aantal keren voorbij zijn gekomen, maar kon het antwoord niet meer vinden. Hierbij mijn vraag:
  Ik heb een retourticket geboekt van NL naar Thailand. We zijn binnen 30 dagen weer terug (geen visum nodig). Ik wil binnen die 30 dagen naar Cambodja reizen en weer terugkeren naar Thailand.
  Heb ik een visum nodig?

  Alvast dank!

 25. Chântalle de Koter schreef:

  hallo,
  ik ga ik in januari 3 weken naar thailand (land op bangkok) en daarna reis ik door naar malaisie voor 2 weken (niet per vliegtuig). ik vlieg vanaf kuala lumpur terug naar nederland.
  wat voor visum heb ik dan nodig?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Chantalle,

   Je hebt geen visum nodig. Je hoeft niets van tevoren te regelen voor Thailand.

   Als je landt op Bangkok dan krijg je een gratis visumvrije entree van 30 dagen. Voor Maleisie krijg je (volgens mij) een gratis visum van 90 dagen.

   Niks aan de hand dus.

   Groetjes,
   Sander

 26. Izy schreef:

  Met een multiple entre visum; na 60 dagen, hoe lang moet je dan tijdelijk het land verlaten?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Izy,

   Dat maakt niet zoveel uit. Dat kan al vijf minuten zijn. Dus even de grens over en dan weer terugkomen. Of een retourvlucht (bijvoorbeeld) van Bangkok – Kuala Lumpur.

   Groetjes,
   Sander

 27. Henk van Heuveln schreef:

  Kan een luchtvaartmaatschappij(in dit geval UIA) mij op 14 december a.s. weigerenvoor een vlucht naar Bangkok omdat ik geen visum voor Thailand heb? Ik heb nl een retourticket voor 31 januari 2017(7 weken later) Ik zou dan inderdaad een visum nodig hebben maar ik wil vanuit Thailand doorreizen naar Burma en na een week weer naar Thailand terugkeren per vliegtuig. Ik las nl. dat ik voor het inchecken bij UIA op 14 december gevraagd kan worden naar een visa voor een ander land als bewijs dat ik Thailand na 30 dagen verlaat.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Henk,

   Ik denk dat ze daar niet moeilijk over doen aangezien je in het bezit bent van een retourticket.

   Slechtste scenario is dat ze (tijdens het inchecken op Schiphol) eisen dat je een ticket het land uit boekt. Dan moet je dus, snel een ticket boeken van Bangkok naar een ander land.

   Waarschijnlijk zal dit niet gebeuren. Succes in ieder geval.

   Groetjes,
   Sander

  • Saroya schreef:

   Hoi! Ik vlieg maandag met UIA met een enkeltje naar Thailand en vroeg me af of ze iets aan je gevraagd hebben? Ben nog in twijfel om een uit ticket te boeken maar aangezien ik nog niet precies weet waar heen doe ik dit liever nog niet. Graag hoor ik van je. Groetjes Saroya

 28. HH Dijkstra schreef:

  sorry sander
  ben me leeftijd vergeten om te vermelden ben 73 jaar
  gelden er dan andere visa voor mijn.
  want het andere jaar wil ik 10 of 11 maanden gaan.
  nu 6 maanden

 29. HH Dijkstra schreef:

  geachte
  in 2017 wil ik naar thailand gaan voor 6 maanden.wat voor visa heb ik dan nodig
  want ik ga na een vriendin in.koh phangkan.
  en moet ik in tussen tijd nog het land verlaten.
  alvast bedankt

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Heinz,

   Met een Single Entry Visum kun je 60 dagen in Thailand verblijven. Als je die nog met 30 dagen verlengt – op Koh Samui, dan kun je 90 dagen in Thailand verblijven zonder het land te verlaten. Daarna moet je het land uit om eventueel een nieuw visum aan te vragen.

   Maar wellicht gelden er voor jou andere voorwaarden. Ligt ook aan de leeftijd etc. Vraag dit even na bij het Thaise Consulaat of de mensen van YourVisa.

   Groetjes,
   Sander

 30. Eva schreef:

  heehoiii,

  ik heb even een vraagje, ik ga in februari twee maanden naar thailand! ik wil van te voren dan ook al een visum aanvragen. Maar stel ik ga in die twee maanden ook een paar daagjes of weekjes naar een omliggend land zoals Cambodja of Myanmar, en kom daarna weer terug in Thailand. Geld dan nog steeds mijn visum die ik van te voren heb geregeld of moet ik dan weer een nieuw visum aanvragen? groetjes!

 31. Ton.Gijsbertsen schreef:

  Ik wil 2 december voor 10 dagen naar Thailand maar ik heeft een probleem ik woon in de Filipijnen en mijn Nederlands paspoort is geldig tot 27 februari 2017 wat moet ik doen ?

 32. Piet schreef:

  Wij gaan eind januari voor 3 weken reizen in Azië.
  In ons reisplan komt het volgende voor:
  Wij gaan van Langkawi (Maleisië) naar Ko Lipe (Thailand). Daarna gaan we weer terug naar Maleisië om vanuit Kuala Lumpur (Maleisië) naar Koh Samui (Thailand) te vliegen.

  In totaal zijn we niet meer dan 12 nachten in Thailand, maar omdat we tweemaal Thailand in gaan vragen wij ons af of wij hiervoor een Multiple Entry Visum nodig hebben. Kan iemand ons dat vertellen?

 33. Koen schreef:

  Hoi. Ik ga van 25 januari tot 11 april naar Thailand. Maar ik vraag mij af wat je dan als beste kunt doen met je visum, aangezien wij misschien ook nog naar Cambodja of Laos willen gaan voor een aantal dagen. En aangezien in dan nog minderjarig ben ontstaat er nog wel eens wat verwarring. Zouden jullie mij misschien kunnen vertellen wat het beste is om te regelen qua visum?
  Groeten Koen

 34. Florine Radji schreef:

  Moeten Bezitters van Surinaamse paspoort/nationaliteit visum hebben voor thailand. Wij willen maar 7 dagen in Bangkok vertoeven.

 35. Jessica schreef:

  Goedeavond,

  Wij gaan 6 weken naar thailand weten dat wij een visum aan moeten vragen maar moet dat persee in nederland of mag dat ook in belgie zijn??

  Bedankt alvast!

 36. Ben schreef:

  Ik heb een misrekening gemaakt in mijn reisschema, waardoor we nu 31 dagen ipv 30 dagen in Thailand zijn. Is dat een groot probleem, zo ja wat kan ik hieraan doen?

  • Dat is geen enkel probleem Ben – dit had ik toevallig zelf ook in september. Bij de paspoortcontrole op de terugweg word je dan uit de rij gehaald, en krijg je bij iemand anders een nieuwe stempel in je paspoort met daarop de aangepaste datum. Je hoeft geen uitleg te geven of boete te betalen oid 🙂 .

   Groetjes!

 37. Ramona en Remy schreef:

  Bij het aanvragen voor een multiple entry visa voor Thailand moet je voortaan een bankafschrift bijvoegen. Mag dat ook een afschrift zijn van een spaarrekening? Of een overzicht van spaarrekening en betaalrekening?

 38. Daniël schreef:

  Hoi! Een vriend en ik willen 6 maanden door Azië te reizen, te beginnen (en eindigen) in Bangkok. Als we nu een retourticket Bangkok boeken (de Werelddeal weken zijn weer begonnen..!) en er zit tussen de aankomst- en vertrekdatum 6 mnd, krijgen we dan wel een Single Entry visum voor 60 dagen? Want als ze op de Ambassade ons vliegticket bekijken zien ze dus niet dat we binnen 30 dagen Thailand verlaten.

 39. Richard schreef:

  Hoi Sander & Mariska,

  Bedankt voor de uitgebreide info en het beantwoorden van ieders vragen, super handig!

  Ik twijfel over het volgende;
  In november wil ik voor ongeveer 2 maanden door Thailand reizen en daarna over land naar Laos of Myanmar. Als ik een Single Entry 60-dagen regel, moet ik dan alsnog aantonen dat ik binnen 60 dagen een uitreis vliegticket heb? (die ik dus niet zal hebben). Niet zozeer voor de douane, maar voor de luchtvaartmaatschappij waarmee ik naar Thailand vlieg? Ik weet alleen nog niet waarmee ik vanuit NL vlieg, dus kan het nog niet navragen. Of is zo’n verklaring invullen bijna altijd mogelijk?

  Mijn broer is dit jaar ook voor 2 maanden naar Thailand gegaan en daarna ook over land naar Laos, hij zegt dat ik helemaal geen Thailand visum hoef te regelen. Mijn broer vloog zonder visum met een enkeltje KLM naar BKK en heeft zijn visumvrije entree daar met 30 dagen verlengd. Hij kon verder niet aantonen dat hij weer een uitreis vliegticket had. Neem je dan niet het risico dat je in NL geweigerd wordt? Of kun zou je dan ter plekke op Schiphol nog een goedkoop ticket naar bijv. Kuala Lumpur kunnen boeken?

  Wat raden jullie aan?

 40. Renske van Leeuwen schreef:

  Hoi Sander en Mariska,
  In oktober, november en december ga ik met mijn vriend reizen. Ons plan is om te beginnen in Vietnam, dan naar Laos te gaan en te eindigen in Thailand.
  Nu willen we in Laos de Gibbon Experience doen, en daarvoor is het het handigst als we van Hoi An – Vietnam naar Chiang Rai – Thailand vliegen, en daar de bus naar Laos nemen (Huay Xai). Na 1,5 week Laos wil ik dan weer terug naar Chiang Rai, en daar zal ik nog bijna 6 weken hebben voor Thailand.
  Hoe werkt dit met visa? Als ik een single entry neem, dan gaat die al in als ik de eerste keer via Chiang Rai vlieg toch? En dan heb ik dus een probleem als ik daarna echt door Thailand wil reizen. Hebben jullie enig idee hoe dit zit?
  Alvast bedankt!
  Groetjes, Renske

 41. Wim schreef:

  Ik heb gehoord, dat je als buitenlander vanaf half augustus Thailand overland niet meer binnen mag.komen. Alleen maar via het vliegtuig. Weet u hoe dat zit?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Wim,

   Hier hebben wij nog niets over gehoord. Maar we gaan het nieuws of eventuele veranderingen zeker in de gaten houden!

   Groetjes,
   Sander

 42. sam schreef:

  hii, wat een geweldige site!
  ik vroeg me af of je bij binnenkomst in thailand geld moet betalen (ik blijf korter dan 30 dagen) en of je bij vertrek eventueel nog geld moet betalen, wat in indo namelijk het geval is.
  alvast bedankt!

  groetjes!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sam,

   Je krijgt een visumvrije entree van 30 dagen (als je met het vliegtuig Thailand binnenkomt) wat geheel gratis is. Kom je over land/water binnen dan krijg je 15 dagen gratis.

   Groetjes,
   Sander

 43. Geke schreef:

  Hoihoi! Ik ga met een vriendin 3 maanden bachpacken door zuid-oost azie. We hebben een retourtje bangkok geboekt. We zullen binnen 30 dagen thailand wel verlaten maar hebben hier geen bewijs voor. Hoe zit dat dan? En nadat we laos, cambodja en vietnam gehad hebben, willen we weer een vlucht pakken vanuit hanoi naar bangkok, en dan nog ongeveer een weekje in thailand verblijven. Hoe zit het met de visa de tweede keer? Krijg je die wel gewoon zo snel na elkaar?
  Alvast bedankt!

 44. Eva schreef:

  Hee Mariska en Sander!

  Allereerst: wat een top site hebben jullie! We hebben er veel inspiratie voor onze Thailand reis aan opgedaan.

  Dan nu, ons dilemma: Op 29 juli komen we aan in Bangkok (vanuit Düsseldorf) en op 10 september vertrekken we weer vanuit Bangkok terug naar huis. Dit komt uit op 44 dagen. We hebben geen Visum aangevraagd en redden het ook niet om dit nog te doen.
  We gaan 9 augustus al naar Laos voor de Gibbon Experience. Dit doen we per bus (is nog niet geboekt) en we komen hierna ook weer per bus terug op 11 augustus. Hierna reizen we nog wat rond (tot max 15 dagen mogelijk) en gaan we door naar Cambodja per vliegtuig, maar deze vlucht is nog niet geboekt. Ook de vlucht terug naar Bangkok is niet geboekt. Kort gezegd komt het erop neer dat we geen bewijs hebben dat we in die 44 dagen enkele malen de grens over zullen steken.
  Denken jullie dat we hier problemen mee zullen krijgen in Thailand of (in ons geval) in Düsseldorf? Het enige wat we kunnen doen is alvast de vlucht naar Siem Riep te boeken, maar liever willen we dit nog niet doen omdat we die datum open willen houden en nog niet weten vanuit welke stad we daar naartoe gaan vliegen… Hoe kijken jullie hier tegenaan of hebben jullie nog tips?

  Groetjes Eva & Dirk

  • Hoi Eva en Dirk,

   Bij de meeste airlines kun je een document tekenen waarin je aangeeft op tijd Thailand te zullen verlaten – zodat zij niet verantwoordelijk zijn voor een eventuele ‘overstay’. Je kunt het beste even je airline bellen en vragen hoe zij daarmee omgaan. Verder geven ze je altijd wel de ruimte om ter plekke op de luchthaven nog snel even een vlucht te boeken vanuit Thailand, mocht dat nodig zijn!

   Vergeet ook niet dat je een visumvrije entree van 30 dagen krijgt, en je deze in Thailand dus nog moet verlengen. Hoe je dat doet kun je hier lezen: https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Ik wens jullie een héle fijne reis!! 😀

   Groetjes!

 45. michael schreef:

  ik heb wel al een retour ticket van 6 september tot 8 december gaan ze hier moeilijk over doen omdat ik dan visum maar heb van 30 dagen

 46. michael schreef:

  Help me aub 🙂 hoi, ik ga voor de eerste keer backpackend richting thailand, ik ga in totaal 3 maanden
  nu wil ik eerst 30 dagen in thailand blijven, dan 30 dagen naar indonesie, een week naar Vietnam ofzo, week naar Hongkong en dan laatste 2 weken terug naar Bangkok heb ik nu visums nodig of niet want weet het even niet meer

  • Hoi Michael,

   Voor Thailand heb je in ieder geval geen visum nodig!

   Telkens wanneer je het land invliegt ontvang je opnieuw een visumvrije entree van 30 dagen.

   En het kan zijn dat je bij de incheckbalie een vlucht uit Thailand moet laten zien, of een document moet tekenen waarin je aangeeft niet langer dan 30 dagen in Thailand te blijven. Je moet even navragen bij je luchtvaartmaatschappij welke procedure zij daarvoor hanteren!

   Groetjes, Mariska

 47. vincent schreef:

  Wij gaan in augustus naar Thailand voor 18 dagen. Mijn vrouw heeft Oekraïense nationaliteit. Ik begrijp dat ik een visum moet aanvragen? Hoe en waar?

  • vincent schreef:

   Nog een vraag, komt nog bij dat we merken dat mijn vrouw paspoort op 25 januari verloopt, terwijl we op 9 augustus in Thailand aankomen en op 26 augustus terug reizen. Is er nog een mogelijkheid dat onze reis door kan gaan?

   • Hoi Vincent,

    Dat moet je even navragen bij de Oekraïense ambassade hoe dat zit – dat weten wij niet precies 🙂 . Je kunt ook een visumdienst inschakelen als http://www.yourvisa.nl/ die alles voor je regelt.

    Verder moet je vrouw een nieuw paspoort aanvragen om naar Thailand te kunnen reizen!

    Groetjes en alvast een hele mooie reis gewenst!

 48. Laura schreef:

  Hallo,

  Ik heb onlangs een retourticket AMS BKK gekocht voor een maand (15nov-15dec). Helemaal trots op mezelf dat ik eindelijk de stap durfde te nemen om alleen te gaan backpacken. Nu tijdens de voorbereidingen kom ik er achter dat ik te veel wil in deze maand. Ik wil na Bangkok door naar Laos, dan Cambodja en daarna weer terug naar Bangkok. Dat ga ik niet redden want ik wil wel lekker de tijd nemen. Qua visum weet ik dat ik in elk land minimaal 14 dagen mag verblijven. Daar maak ik me geen zorgen over. Wat raden jullie mij aan? Om mijn terugreis om te boeken (Evaair) of om een enkeltje terug te boeken?
  Alvast heel erg bedankt voor het mee denken!!
  Groetjes Laura

  • So much to do in so little time!!!

   Ik snap je pijn volledig Laura – daarom boeken wij meestal een enkel ticket omdat dingen toch altijd anders gaan dan gepland 😉 . Maar dan moet je natuurlijk wel die luxe (dus: veel tijd) hebben.

   Dus ALS je wel de tijd hebt, zou ik absoluut kijken of je je terugreis kunt verplaatsen tegen een gunstige prijs. Annuleren lukt meestal niet omdat je een vaste prijs per retourticket hebt. Maar wie weet kunnen ze dat ook wel voor je fixen..?!

   Verder is het ook handig om te weten dat je voor Thailand een visumvrije entree van 30 dagen krijgt als je met het vliegtuig het land inreist. Dus dat is in jouw geval helemaal chill 🙂 . Na het bezoeken van de buurlanden krijg je nogmaals 30 dagen als je met het vliegtuig inreist (zit geen limiet aan) of 15 dagen als je over land reist.

   Succes met alle voorbereidingen, ik hoop dat dit je helpt met keuzes maken!

   Groetjes Mariska

 49. Cho schreef:

  Dringende vraag! Ik heb een single entry van 60 dagen en die had ik al verlengd in Samui voor 30dagen. Ik blijf nog 2weken in Thailand dus ben ik van plan om zondag een borderun te doen naar Maleisië en terug. Maar nu hoorde ik dat je het land terug in moet vliegen en niet meer binnen kan via land kan oversteken als je een single entry hebt, klopt dat??! Of kan ik alsnog gewoon land in en uitgaan met bus voor 2weken extra.
  Hoop gauw iets te vernemen!

  Groetjes Cho

  • Hoi Cho,

   Het hangt er een beetje van af hoeveel stempels/visa je al in je paspoort hebt voor Thailand en welke douanebeambte je treft bij de grens. Vorig jaar werden er nog berichten verspreid door de Thaise politie dat visa runs nu verboden zijn voor toeristen. Zelf hebben wij recentelijk geen visa runs gedaan over land – dus ik kan je het niet uit eigen ervaring vertellen – maar ik heb wel verhalen gehoord van veel mensen die dus inderdaad werden geweigerd wanneer ze op dezelfde dag weer terug wilden gaan naar Thailand.

   Ik zou jezelf de moeite en stress besparen en kijken of je een goedkoop retour vliegticket kunt vinden!

   Groetjes, Mariska

 50. Givenny schreef:

  Hoi,

  Ik heb een vraagje. Over drie weekjes vlieg ik met een vriendinnetje naar Bangkok toe. Daar hebben we een bijna 10 uur durende overstap voordat we doorvliegen naar Cambodja. Omdat de overstap zo lang is wilden we graag even Bangkok in voordat we dezelfde dag doorvliegen naar Cambodja. In Cambodja verblijven we twee weken, om vervolgens weer terug te vliegen naar Thailand. Daar zullen we nog drie weken verblijven voordat we weer terugvliegen naar Nederland. We zijn dus bijna 5 weken weg. Is het nodig om hiervoor een visum aan te vragen?

  • Givenny schreef:

   Ik had beter eerst de reacties door kunnen lezen, haha. Omdat ik 2 keer het land in kom per vliegtuig krijg je 2 keer een visum on arrival. Dat klopt toch? Een visum aanvragen is dus nergens voor nodig.
   Eerste keer richting Thailand, vandaar 😉

 51. Florine schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Hier weer een visumvraagje. Ik vlieg 14 september naar Bangkok en 15 februari weer terug (5 maanden Azië, yes!) Alleen ik zie door de visumbomen het bos niet meer. Mijn bedoeling is om eerst een tijdje door Thailand te reizen en om vervolgens via land de route Laos-Cambodja-Vietnam (en misschien daarna een vlucht naar de Filippijnen/Indonesië) te doen en om weer te eindigen in Thailand waar ik dus terugvlieg vanuit Bangkok. Tussendoor wil ik eind november naar het Yi Peng festival in Chiang Mai.
  Aangezien ik geen vastomlijnde plannen heb kunnen jullie het aanraden om visumzaken ter plekke te regelen? Of hebben jullie nog tips? 🙂

  Bij voorbaat dank en superfijn dat jullie al zoveel info op het blog hebben staan!

  • Hi Florine,

   Ik zou zeker je visumzaken ter plekke regelen, omdat alles nog open ligt. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, want wanneer je Thailand met het vliegtuig inreist krijg je een visumvrije entree van 30 dagen die je met nog 30 dagen kunt verlengen. En als dat niet genoeg is, kun je altijd nog in een buurland een Single Entry Visa aanvragen.

   Het enige waar je tegenaan loopt is de luchtvaartmaatschappij. Zij willen graag een retour of doorreisticket zien, zodat ze zeker weten dat je geen overstay hebt. Want dan zijn zij namelijk verantwoordelijk om je weer terug naar Nederland te vervoeren. Je kunt het beste dus even contact opnemen met jouw luchtvaartmaatschappij om te vragen wat je opties zijn. Meestal kun je namelijk wel een document tekenen waarin je aangeeft zelf verantwoordelijk te zijn voor het tijdig verlaten van Thailand.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Ik wens je een hele mooie reis 😉 Groetjes

 52. Stefan schreef:

  Voor alle zekerheid vraag ik het toch maar na. Mijn bedoeling is 2 maanden naar Thailand te gaan en daarna voor 3 maanden naar India en dan terug naar Thailand voor 2 weken. Ik was niet van plan om een visum voor Thailand aan te vragen. Ik reis na Bangkok naar Koh Samui en na 30 dagen laat ik mijn 30d entry visum verlengen met nog eens 30 dagen en dan vertrek ik naar India (heb ik wel een visum van 3 maanden voor, maar nog geen ticket omdat ik nog niet weet wanneer ik precies naar India ga vertrekken) en dan na 3 maanden vlieg ik terug Bangkok binnen en krijg ik nogmaals een 30dagen entry visum, daarna na twee weken terug naar huis. Klopt mijn redenering en gaan ze geen probleem maken de eerste keer dat ik Thailand binnenkom van het feit dat het ticket voor de terugreis meer dan 5maanden later is en ik geen ander ticket heb dat bewijst dat ik binnen de 30dagen terug weg ben?
  Alvast bedankt!

  • Hoi Stefan,

   Je hebt het helemaal goed gepland en zult ook niet in de problemen komen met je visum. Althans, niet in Thailand.

   Het enige ‘obstakel’ is de incheckbalie op Schiphol. Want daar willen ze wel een retour of doorreisticket zien, omdat zij bij een overstay verantwoordelijk voor je terugvlucht zijn. Wat hen dus geld kost. Meestal kun je wel een document tekenen waarin je aangeeft het land op tijd te verlaten en dat jij zelf verantwoordelijk bent voor eventuele boetes en kosten. Je kunt het beste even navragen bij je luchtvaartmaatschappij hoe dit zit!

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt Stefan. Succes met de voorbereidingen en een hele mooie reis gewenst!

   Groetjes, Mariska

 53. Maaike Hoogsteen schreef:

  Hoi,

  Ik heb een vraag over mijn reis naar thailand aanstaande zomer. Ik ga in totaal 7 weken op reis en vlieg heen en terug via Bangkok. 2,5 week na mijn aankomst ga ik een week op vakantie naar Langkawi (Maleisie), hoogstwaarschijnlijk per boot. Dit betekent dat ik geen visum nodig heb (geloof ik), omdat ik hierdoor niet aansluitend 30 dagen in Thailand verblijf. Nu vraag ik me af of ik bij aankomst in Bangkok een bewijs van mijn verblijf in Maleisie moet hebben. Ik heb een boeking van het hotel, maar het ticket voor de boot boek ik pas daar, aangezien met het regenseizoen soms nog onzeker is of alle ferrys gaan. Ook vroeg ik me af of ik bij aankomst terug in Thailand (per boot) ook weer een 30 dagen visum krijg of een 15 dagen visum, zoals je krijgt als je per land(bus) reist.

  Ik hoop dat jullie mij wat informatie kunnen geven hierover. Bedankt alvast!

  Groeten maaike

  • Hoi Maaike,

   Het klopt dat je geen visum nodig hebt. Verder is het denk ik wel handig als je al wel de ferry boekt, omdat de meeste luchtvaartmaatschappijen een bewijs willen zien dat je doorreist naar een ander land binnen 30 dagen. Een hotelboeking lijkt me daarvoor niet voldoende..

   Laat het me weten als je nog vragen hebt!

   Groetjes, Mariska

 54. Anne-Marie schreef:

  Hoi!

  Wij vertrekken naar Thailand en Cambodja voor 23 dagen in totaal. We vliegen naar Cambodja maar komen via de bus terug naar Bangkok, waarna we nog 3 dagen in Bangkok blijven en dan naar huis vliegen.

  Zoals ik het begrijp hebben we geen multiple entry nodig en gebruiken we tweemaal de visa exemption rule, eerste maal 30 dagen en tweede maal 15 dagen.

  Moeten we dan bij de eerste aankomst in Bangkok ons vliegticket naar Cambodja tonen of ons retourticket naar huis? Of is dat niet van belang?

  Alvast heel hard bedankt voor jullie nuttige site!

  • Hi Anne-Marie,

   Vlieg je vanuit Nederland naar Cambodja? Of kom je eerst aan in Thailand en reis je dan direct door?

   Want in het eerste geval vermijd je natuurlijk een eerste ‘entry’. En krijg je na je bezoek aan Cambodja een visum van 15 dagen.

   En in het tweede geval is het voldoende dat je een retourtickets hebt!!

   Groetjes 🙂

 55. m van pelt schreef:

  Hallo suzane

  Waarom vraag je niet eerst je visum aan !!
  Voordat je ontslag neem dan ? Tja op het moment van aanvraag heb je gewoon werk !de visum hoef pas binnen 3 maanden gebruikt teworden !!
  Na uitgifte.
  Grt marcel.

 56. Suzanne schreef:

  Hallo!

  Ik heb een vraag met betrekking tot het multiple entry tourist visa. Ik voldoe aan alle vereisten van het visum, echter 1 puntje: een werkgeversverklaring/employment letter. Momenteel heb ik een contract voor onbepaalde tijd, maar sta op het punt om ontslag te nemen om tijdelijk (bijna 6 maanden) in Bangkok te wonen, en van daaruit door Azie heen te reizen (mijn vriend gaat studeren in Bangkok, vandaar plaats gebonden). Ik heb wel een intentieverklaring, waarin mijn werkgever aangeeft voornemens te zijn om mij bij terugkomst weer in dienst te nemen – mits de bedrijfsomstandigheden ongewijzigd zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik wil de gok niet wagen met het risico dat mijn visum wordt afgewezen.

  Het alternatief is volgens mij dat ik continue gebruik maak van de visumvrije entree, waarbij ik iedere keer binnen 30 dagen het land moet verlaten, en opnieuw moet binnentreden per vliegtuig – of eventueel een keer verlengen met nog eens 30 dagen. Het liefst vraag ik natuurlijk gewoon mijn Multiple Entry Tourist Visa aan.

  Graag ontvang ik advies / ervaringen!

  Groet,
  Suzanne
  suzanne.b@live.nl

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Suzanne,

   Excuus voor de late reactie, het is er even bij in geschoten.

   Wat M van Pelt hierboven zegt; kun je geen visum aanvragen terwijl je nog gewoon werkt. Anders Single Entry visum aanvragen in Nederland. Dan kun je 60 dagen in Thailand verblijven en die dan met 30 dagen verlengen, dan zit je al op 90 dagen.

   In Laos, Ventienne, kun je dan weer een Single Entry Visum aanvragen en het weer herhalen. Dan kom je ook op 6 maanden waarbij je dus 1 keer het land uit moet om weer een visum aan te vragen.

   Succes,groetjes,
   Sander

 57. Stacey Schot schreef:

  Beste Mariska en Sander,

  Hartelijk dank voor jullie tips op de website. Ik ga er zeker veelvuldig gebruik van maken. Echt een top site!

  Ik vertrek over 2 weken voor 5,5 week naar Azie. Ik start in Bangkok en zal het grootste gedeelte van de tijd in Thailand verblijven. Nu ik geen visum heb aangevraagd zou ik de grens per vliegtuig dan wel per land over moeten. Ik vlieg namelijk via Bangkok terug naar Nederland. Nu de ticketprijzen erg gestegen zijn twijfel ik over hoe dit aan te pakken. Ik zat aanvankelijk aan 2 weken Indonesië te denken omdat ik me het een prachtig land lijkt en omdat ik nog echt zon wil meepakken in die weken. Toch neig ik nu meer naar Myanmar of Laos (over land). Dit levert mij echter geen bewijs op dat ik Thailand binnen die 30 dagen ga verlaten. Is dit problematisch? Hebben jullie tips?

  Daarnaast de vraag hoe erg het regenseizoen is en/of wat ik daar van kan verwachten. En smartphones mij is ok?

  Alvast bedankt en groet, Stacey

  • Hi Stacey,

   Bedankt voor je complimenten! 😀

   Als ik jou was, zou ik nog geen tickets vastleggen omdat je nog niet zeker wanneer en waar je naartoe wilt reizen. Bij de douane in Thailand zul je zonder problemen een visumvrije entree krijgen, maar je enige obstakel is de luchtvaartmaatschappij zijn in Nederland. Ze kunnen je zonder retourticket namelijk weigeren, omdat ze bij een overstay verantwoordelijk zijn voor jouw terugvlucht (en de kosten daarvan).

   Neem daarom even contact op met jouw luchtvaartmaatschappij en vraag naar de procedure. Bij de meesten kun je namelijk bij de incheckbalie een verklaring tekenen waarin je aangeeft niet langer dan 30 dagen in Thailand te verblijven, en zo wel – dat zij daar dan niet verantwoordelijk voor zijn.

   Verder raad ik je aan om de volgende artikelen even te checken voor je vragen over het regenseizoen en smartphones!

   https://tipsthailand.nl/regenseizoen-thailand/
   https://tipsthailand.nl/thaise-simkaart/

   Alvast heel veel plezier gewenst Stacey! 🙂 Groetjes

 58. Lin schreef:

  Hoi!

  Ik heb ook een vraagje, ik kom (waarschijnlijk) over land Thailand binnen en heb dan een visumvrij entree van 15 dagen. Ik wil eigenlijk 33 dagen in Thailand blijven dus zou ik mijn 15 daags visum moeten verlengen met 30 dagen. Is dit mogelijk? Of kun je met een 15 daags visum alleen 15 extra dagen krijgen?
  Ik hoor het graag!

 59. Emma schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Als eerste complimenten voor jullie geweldige site, ik heb er altijd veel aan!

  Ik heb ook een vraag betreft een visum. Ik bezoek op dit moment familie in Thailand, aangekomen op 22 mei. Nu ben ik van plan om tot ong halverwege augustus in Thailand te blijven, alleen zal ik hier dus ook een visum voor nodig hebben. Wat raden jullie mij aan? Eerst een visa run (by plane) doen en daarna verlengen? Of kan ik hier ook een 60 dagen visum aanvragen? Ik kan dus aantonen dat ik hier wat te zoeken heb (Familiebezoek), veranderd dit de situatie?

  Alvast hartelijk bedankt.

  Vriendelijke groet,
  Emma

  • Dank je Emma!

   Als ik het een beetje uitreken, wil je + 77 dagen in Thailand blijven. Aangezien je al een visumvrije entree van 30 dagen hebt, blijven er nog 47 dagen over.

   Helaas is het niet mogelijk om in Thailand zelf een visum aan te vragen. Ik denk dat de makkelijkste optie is om een visa run te doen (inderdaad per vliegtuig), waardoor je er weer 30 dagen bij krijgt. Daarbij kun je ook je visumvrije entree verlengen met 30 dagen voor 1900 baht, wat je kunt doen bij iedere immigration office. Dit kun je op het visum doen wat je nu hebt, maar ook na je tweede inreis. In zou even kijken naar de ticketprijzen naar wat voordeliger/handiger is.

   Een tweede visa run over land (waarmee je 15 dagen krijgt) zou ik je niet aanraden, omdat ze erg strict zijn en moeilijk doen wanneer je binnen een korte tijd heen en weer naar Thailand gaat. Ik denk dat de bovenstaande optie echt de beste is!

   Succes met je visum en geniet nog van je verblijf in Thailand! 😀

 60. raymon schreef:

  Hallo,
  ik ga in januari voor 6 maanden naar thailand, ik wil er als ik iets vind vrijwilligerswerk gaan doen.
  ik denk dat ik een non immigrant visa moet aanvragen kan dat met een enkele reis ticket??
  ik hoop dat iemand dit weet.

  dan kan ik een ticket boeken

  mag

  raymon

 61. Michelle schreef:

  Hi!

  Ik kom op 29 juni per vlucht aan in BKK Thainland en 1 september vlieg ik terug. Ik blijf de eerste keer korter dan 30 dagen in Thailand en reis daarna door naar Loas, Vietnam en Cambodja. In eerste instantie was ik van plan dit via land te doen, maar ik begrijp dat luchtvaardmaatschappijen een bewijs )door middel van een uitvlucht) willen zien dat je binnen 30 dagen weer weg gaat. Nu las ik ergens dat je ook een vlucht kunt boeken en dan kosteloos kunt annuleren. Is dat zomaar mogelijk? Anders zou dit natuurlijk een ideale mogelijkheid zijn. Visa voor de andere landen wil ik ook pas daar aanvragen, zodat ik niet aan een vast reisplan vast zit.

  • Hoi Michelle,

   Ik snap heel goed dat je nergens aan vast wilt zitten. Voordat je tickets gaat boeken, zou ik eerst contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Thailand vliegt. In sommige gevallen kun je namelijk een document ondertekenen waarin je verklaart Thailand op tijd te verlaten; kortom: dat zij niet verantwoordelijk zijn voor jou.

   Dat is natuurlijk de makkelijkste optie, want de meeste airlines die vanuit Bangkok vliegen zijn prijsvechters die dus de ticketprijs niet teruggeven na annulatie. Maar soms zijn de tickets zó goedkoop, dat dat ook weer niet echt een probleem is. Check het dus even goed!!!

   Groetjes en alvast heel veel plezier!

 62. Lisette schreef:

  Wat een superfijne site met alle tips ! :). Ik ga begin volgende maand richting Azië en heb een vraag over het visum voor Thailand. Ik vlieg op Bangkok en wil na een paar dagen naar Hanoi, Vietnam. Vanuit Ho Chi Minh, Vietnam wil ik op Krabi vliegen om vanuit daar weer naar Bangkok te reizen. Krijg ik dan zowel in Bangkok als in Krabi een visum on arrival of moet ik daarvoor iets anders regelen?
  Alvast bedankt voor het antwoord!

 63. Maartje schreef:

  Hoi, ik heb een vraagje. Ik ga 5 en een halve week naar thailand maar ik ga tussen Door ook nog een week naar Cambodja. Wat betekend dat ik 2 weken in Thailand ben, dan 1 week Cambodja en dan weer 2 en een halve week in thailand. Heb ik dan een visum nodig ja of nee? Alvast bedankt.

  • Hoi Maartje,

   In principe niet. Het enige waar je tegen aanloopt is dat je over land (dus als je vanuit Cambodja met de bus Thailand inreist) maar een visumvrije entree krijgt van 15 dagen – wat voor jou dus niet genoeg is. De makkelijkste optie is een vlucht vanuit Cambodja naar Thailand, dan krijg je opnieuw een visumvrije entree van 30 dagen.

   Groetjes!

 64. Vera schreef:

  Hoi!

  Ik ga helaas over een paar weken terug naar huis vanuit Bangkok, maar ik heb misschien een probleempje. Ik hoorde van iemand dat je maar 3 keer het land in mag komen binnen 6 maanden. Nu is echter het geval dat ik dat al gedaan heb. De eerste keer een maand gebleven en de tweede en derde keer steeds een dag omdat ik daar dan een overstap met vliegen had. Ik kan alleen nergens terugvinden dat je er maar 3 keer in mag. Wel 90 dagen, maar daar zit ik nog niet aan. Weten jullie misschien hoe dit zit en wat ik er anders aan kan doen?

  • Hoi Vera,

   Hier zit geen echt limiet aan. Alleen als je paspoort helemaal volstaat met Thaise stempels kunnen ze vragen gaan stellen. Maar zeker als je het land weer invliegt zie ik niet in waarom ze moeilijk zouden doen!!

   Geniet van de laatste weken van je reis!!!

 65. Willeke schreef:

  Hoi!

  Super fijne site, ik denk dat ik er nog veel tips vanaf ga halen als ik in Thailand reis straks! Bedankt!

  Ik heb ook een (algemene) vraag over het visum.
  Mijn reisplan: 12 juni vertrek ik vanuit Amsterdam naar Bangkok en 25 augustus vlieg ik van Bangkok terug naar Amsterdam (beide met KLM).
  Ik wil graag 1 tot 2 weken in Thailand blijven voordat ik doorreis naar Laos, Cambodja, Vietnam of Myanmar.
  Het is nog niet zeker naar welk land ik als eerst door wil reizen en daarom heb ik dus nog geen vlucht/treinreis geboekt naar een van die landen.

  Als ik straks Bangkok land heb ik dus wel een terugvlucht maar die terugvlucht is niet binnen 30 dagen. Is dit een probleem?
  Kan ik nu wel gewoon een visum krijgen als ik in Bangkok aankom of moet ik toch snel nog een visum in NL aanvragen?

  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Willeke

  • Hoi Willeke,

   Ik zou geen visum aanvragen omdat dat eigenlijk niet nodig is – maar het enige probleem is dat je luchtvaartmaatschappij in Nederland liefst een retourticket wil zien. Bij sommige maatschappijen kun je een verklaring ondertekenen dat je op tijd het land uitreist, waardoor de maatschappij niet verantwoordelijk voor jou is en je weer terug hoeft te brengen als je wel te lang blijft. Vraag dit even na bij je luchtvaartmaatschappij hoe dit zit voordat je naar Schiphol vertrekt!

   Groetjes en heel veel plezier alvast!

   • Syl schreef:

    Mijn dochter heeft hetzelfde “probleem” als Willeke. Jij meldt in je antwoord dat de luchtvaartmaatschappij graag een retour ticket wil zien. Daar bedoel je mee een retourticket binnen de 30 dagen naar een ander land zodat er geen overstay is ?

 66. chantal polet schreef:

  Hallo ,

  Ik heb een vraag ik vlieg 11 augustus naar bangkok een enkele reis.
  Ik ga voor onbepaalde tijd rondreizen door azie.
  Ik heb nog geen uitvliegend ticket geboekt naar een ander land.
  Kan ik nu beter een visum van te voren aan vragen of kan ik gebruik maken van de visum vrije 30 dagen?
  Ik zal waarschijnlijk de 16de een vlucht naar india boeken om daar een yoga teacher traning te doen van een maand mocht in thailand niet een juiste vinden.
  Bij deze dus ook de vraag: iemand tips voor een yoga teacher training die goed aangeschreven staan in thailand?

  Liefs chantal

  • Hoi Chantal,

   Dat hangt er vanaf hoe lang je van plan bent om in Thailand te blijven. Als je nog geen plannen hebt, zou ik gebruikmaken van de visumvrije entree van 30 dagen. Daarvoor moet je op Schiphol alleen wel een soort verklaring ondertekenen waarmee je verklaart het land op tijd te verlaten – zodat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor jou als je te lang in Thailand blijft. Vraag dit voor de zekerheid even na bij je luchtvaartmaatschappij. Om gedoe te voorkomen kun je ook alvast een ticket boeken naar je volgende bestemming, zodat je die bij de balie kunt laten zien.

   Ik heb geen tips over yogatrainingen, maar ik weet wel dat Chiang Mai zo’n beetje het apicentrum is van de yoga – dus ik zou in die omgeving gaan zoeken!

   Groetjes en heel veel plezier gewenst!

 67. Danique schreef:

  Hoi Sander en Mariska, ik heb al eerder een goed advies van jullie gekregen maar ik heb toch nog een visumvraag. Voor een visumvrije entree moet ik even het land uit. Ik ben van plan om een retourtje Kuala Lumpur te boeken. Kan dat op één dag of moet er een dag tussen zitten ?

 68. Nienke Doorenspleet schreef:

  Hi,

  Ook hier een vraag over het aanvragen van een visum. Per juli ga ik voor 2 maanden richting Thailand. Mijn reisplan staat totaal nog niet vast, maar ik weet wel dat ik ook naar andere landen wil gaan reizen. Ik kan er dus voor zorgen dat ik na die 30 dagen een ander land bezoek. Echter ik kan bij aankomst dit natuurlijk nog niet aantonen, omdat ze alleen de datum van de terugreis 2 maanden later zien. Hoe los ik dit het beste op? En stel ik koop een visum voor 60 dagen, vervalt deze dan zodra je het land verlaat of blijft deze de hele periode geldig?

  Alvast bedankt,

  Nienke

  • Hoi Nienke,

   Ik zou geen visum aanvragen, omdat je nog niet zeker bent over hoe lang je in Thailand wilt verblijven. Want zodra je Thailand verlaat, verloopt je visum – ongeacht hoeveel dagen je er bent verbleven.

   Ter plekke heb je nog genoeg mogelijkheden om langer in Thailand te blijven, zoals verlengen (30 dgn) of het land weer inreizen per vliegtuig (30 dgn) of bus (15 dgn).

   En op de luchthaven is het mogelijk om bij de balie een formulier op te halen en te ondertekenen, waarmee je verklaart het land op tijd te verlaten – zodat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor jou als je te lang in Thailand blijft. Het lijkt mij dat dit bij iedere luchtvaartmaatschappij zo gaat, maar zo gaat het in ieder geval voor 100% zeker bij Eva Air.

   Heel veel plezier alvast, geniet van je reis! 😀

 69. Esther schreef:

  Hi Sander en Mariska,

  Wat een geweldige site. Ik heb er echt veel aan!! Super veel zin in onze reis. Mijn vriend en ik gaan in 20 juli voor 42 dagen naar Thailand. We willen in Nederland alvast een visum regelen, zodat we 60 dagen mogen blijven. Ik las dat je op ma t/m vrijdag terecht kunt voor het aanvragen en ophalen hiervan. Is het mogelijk dat mijn vriend naar Amsterdam reist om voor ons beide het visum aan te vragen en later alleen naar het Consulaat gaat om het op te halen? Of is het verplicht dat ik mijn eigen visum aanvraag en ophaal? Hoor het graag, alvast bedankt! Groetjes Esther

  • Hoi Esther,

   Je kunt het ook alleen doen. Dit staat op de officiële site van het consulaat:

   “Het is mogelijk dat u door derden een visum voor Thailand laat aanvragen.

   Bij het aanvragen van een visum en/of bij ophalen van het paspoort met visum door derden, dient deze persoon een kopie van zijn ID-kaart van zichzelf bij zich te hebben met daarop bijgeschreven dat deze persoon gemachtigd is om uw paspoort op te halen. De machtiging dient voorzien te zijn van uw naam en handtekening.”

   Wij hebben de paspoorten altijd zelf afgegeven, maar ik heb ze wel eens zelf alleen afgehaald. Toen was het laten zien van het betalingsbewijs voldoende.

   Groetjes en alvast veel plezier! 😀

 70. Esh schreef:

  Goedendag,

  Ik ben Surinamer en wens voor 14 dagen een bezoek te brengen aan Thailand.
  Welke regels gelden er voor Suriname met betrekking tot visum?
  Bijvoorbaat dank.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Esh,

   Ik kan helaas geen antwoord geven op je vraag. Neem even contact op met de mensen van YourVisa. Zij kunnen je direct helpen!

   Groetjes,
   Sander

 71. Janneke schreef:

  Hoi!

  Dank jullie wel voor de fijne info op deze site! Ook ik wil toch graag mijn persoonlijke plan aan jullie voorleggen.

  Ik zal per half augustus beginnen met mijn zes maanden durende stage op Koh Samui. Ik heb me bedacht om van tevoren zo’n drie tot vier weken rond te reizen door Thailand, echter is dit volgens mijn contactpersoon op school geen optie in verband met het visum dat volgens haar alleen verstrekt wordt voor de tijd dat ik daar aan het werk zal zijn.

  Volgens mijn contactpersoon is er al helemaal geen mogelijkheid om tegen het einde van mijn reis nog even naar een ander land te gaan, omdat als ik eenmaal het land uit zou reizen, ik Thailand niet meer binnen zou kunnen komen. Klopt dit? Is het dus niet mogelijk om drie weken rond te reizen door Thailand, vervolgens één week in een “buurland” te verblijven om vervolgens weer terug te keren naar Thailand om te beginnen aan mijn zes maanden durende stage?

  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Janneke

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Janneke,

   Goede vraag!

   Weet je ook welk type visum je krijgt en wanneer je ingaat. Wordt dat geregeld voor je voordat je Thailand binnen reist of wordt het visum voor je aangevraagd terwijl je aan je stage begint?

   Ik hoor het van je, groetjes,
   Sander

   • Janneke schreef:

    Dankjewel voor je snelle reactie!

    Ik krijg geloof ik een werkvisum. In Nederland zal ik in de eerste drie maanden een visum regelen – volgens geldt deze vanaf begin/midden augustus. Mijn tweede visum, weer geldig voor drie maanden, zal ik in Thailand moeten aanvragen/krijgen..

    Groetjes Janneke

 72. Willie schreef:

  Hi, thanks voor de goede info op de website. Omdat de voorwaarden en leg ik jullie voor de zekerheid de volgende vraag voor.

  Ik ben onlangs zonder visum Thailand binnen gekomen en mag hier dus maximaal 30 dagen blijven. Dit is feitelijk geen visum volgens mij, want het is ook niet echt een visum on arrival. Mijn vraag is of het op dit moment nog mogelijk is om mijn verblijf tegen het einde van de 30 dagen op Samui met nogmaals 30 dagen kan verlengen?

  Of bestaat deze mogelijkheid alleen als je al op een visum Thailand bent binnen gereisd?

  Thanks voor de reactie alvast. Vriendelijke groeten, Willie

  • Hoi Willie,

   Dat kan inderdaad met de visumvrije entree die jij hebt! Vul wel van tevoren je papieren etc. in, want op de immigration office op Koh Samui is het meestal erg druk 😉 .

   Succes en nog een hele mooie reis gewenst!

 73. Manon schreef:

  Hoi Sarah,

  Wat een handige site met goede tips is dit! Heel fijn.
  Echter heb ik nog wel een vraag omtrent het visum, ik blijf het lastig vinden…

  Het gaat om de volgende situatie:
  Wij (ik en mijn vriend) landen op Bangkok. We willen dan in twee weken naar boven reizen richting Chiang Mai. Uiteindelijk willen we, binnen 30 dagen dus, Thailand verlaten en de grens over naar Laos om daar +/- 3 weken te verblijven. Uiteindelijk willen we Bangkok weer in om vanuit daar naar Myanmar te vliegen. We komen dus alleen Thailand weer in om via Bangkok naar Myanmar te vliegen. Vervolgens willen we na 3 weken weer terugvliegen op Bangkok (3e keer dat we Thailand in komen). We willen onze reis afsluiten door ongeveer 2 weken de eilanden in Thailand af te gaan. Vervolgens vliegen we via Bangkok weer terug. We komen dus 3 keer Thailand binnen, maar we blijven nooit langer dan 30 dagen achtereen. Hebben we dan een visum nodig? En dan gelijk een 3-entry visum? Ik heb gelezen dat het bewijs van een vliegticket naar een ander land kan helpen, maar op andere sites zie ik weer dat ze alleen kijken naar je terugvlucht. Die is bij ons dus 70 dagen later, dan zouden we dus wel een visum nodig hebben? Ik hoop dat je me kan helpen, ik kom er zelf even niet meer uit haha!

  Alvast bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Manon,

   Dank voor je duidelijke reisplan, zo kan ik een gericht antwoord geven op je vraag.

   Je hoeft voor Thailand helemaal niets te regelen. Je krijgt telkens een visumvrije entree van 30 dagen bij aankomst met het vliegtuig en 15 dagen over land. Bij de tweede keer aankomst in Thailand geef je aan dat je snel weer doorreist naar Myanmar waardoor je minder dan 15 dagen in Thailand verblijft. Prima dus.

   Je bent in het bezit van een retourvlucht. Heb je de vliegtickets van Bangkok naar Myanmar al vastgelegd? Eventueel een extra bewijs dat je het land verlaat.

   In 90% van de gevallen zullen ze (de vliegtuigmaatschappij op Schiphol) niet moeilijk doen, maar ze worden wel steeds strenger. Je kunt nog even contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en het navragen. Bij de douane in Bangkok is het namelijk geen probleem.

   Een hele fijne reis alvast, hopelijk is het duidelijk zo.

   Voor Laos kun je overigens een visum van 30 dagen bij de grens kopen voor $ 30. Visum voor Myanmar kun je o.a. in Bangkok aanvragen.

   Groetjes,
   Sander

   • Manon schreef:

    Bedankt Sander! Heel fijn die duidelijke uitleg 🙂 Waarschijnlijk gaan we de tickets naar Myanmar al vanuit Nederland boeken dus dan zitten we sowieso safe! Nogmaals bedankt, groetjes Manon

 74. Sabine schreef:

  Hi.

  Ik wil graag van 26 juli t/m 25 augustus naar Thailand, dit zijn 31 in totaal. Echter kom ik pas 27 juli in Thailand zelf aan, dus feitelijk gezien ben ik net 30 dagen in Thailand zelf.
  Nu vraag ik mij af, kijken ze naar je vertrekdatum vanuit je thuisland of kijken ze naar je aankomstdatum in Thailand? Want moet ik nu een visum aanvragen of niet?

  Ik hoor het graag.

  Groetjes,
  Sabine

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sabine,

   Je hoeft niets te regelen. Ze zien het als 30 dagen. Zelfs als je 1 dag ‘overstay’ hebt, dan zien ze het door de vingers.

   In het allerergste geval moet je bij de luchthaven (als je Thailand weer verlaat) één dag boete betalen t.w.v. 500 baht. Maar dat zal niet het geval zijn.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 75. Charlotte schreef:

  Hoi!

  Ik heb een vraagje, ik vertrek 9 mei naar Thailand voor 42 dagen. Ik ga daar vrijwilligerswerk doen en daarna rondtrekken. Een retourticket heb ik ook al vanuit Bangkok, maar ik heb geen visum. Ik krijg sowieso een visum voor 30 dagen las ik, maar kan ik er geen krijgen die langer geldig is bij binnenkomst? Of moet ik speciaal naar het consultaat in Bangkok om een visum aan te vragen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Charlotte,

   Je kunt twee dingen doen. Van tevoren, in Nederland dus, een Single Entry toeristenvisum aanvragen voor 60 dagen. Kost je € 30. Of in Thailand je visum met 30 dagen verlengen wat je € 50 kost. Zie info over visum aanvragen en verlengen op deze pagina!

   Succes, groetjes,
   Sander

 76. Bob Sesink Clee schreef:

  Allereerst, een mooie overzichtelijke site!!

  Toch heb ook ik een vraagje omtrent het visum gebeuren.
  Ik ga van 24-05-2016 tot 17-10-2016 naar Thailand en ik wil ook nog omliggende landen bezoeken.
  De eerste 4 maanden wil ik in Thailand blijven omdat ik ook duikcursussen etc. ga volgen op Koh Tao.
  na deze 4 maanden wil ik naar landen als Cambodja, Laos en Vietnam gaan, nu heb ik begrepen dat ik een multiple entry visum moet hebben.
  Ik heb begrepen dat ik voor dit visum een werkgeversverklaring moet hebben en dat ik moet kunnen aantonen dat ik over voldoende financiële middelen beschik, dit is in principe geen probleem maar ik las ook dat ik de volgende dingen moet aanleveren:

  -kopie van de ticket van de 1ste uitreis uit Thailand (vliegtuig/trein/boot/bus enz.)
  -kopie van de 1ste hotelovernachting in Thailand.
  -Travelplan (in en uit reis data en bestemming)

  Nu is mijn probleem dat ik de eerste uitreis nog niet op de dag gepland heb en ook de eerste hotelovernachting nog niet heb geregeld.
  Moet ik dit echt van te voren regelen? want ik wou eigenlijk uitreizen naar Cambodja enzo, in Thailand last minute regelen.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren, of is er ook een mogelijkheid het met een single entry te doen?

  Groetjes,
  Bob
  22 jaar oud

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Bob,

   Uitermate vervelend dat ze de visum regels keer op keer strenger maken. Het zij zo.

   Als je een Multiple Entry visum aanvraagt dan moet je inderdaad kopie van ticket, kopie van hotelovernachting en travelplan invullen. Travelplan kun je globaal invullen aangezien ze dat nooit kunnen controleren.

   Als je een Single Entry Visum gaat aanvragen dan kun je 60 dagen in Thailand blijven. Je kunt ook eenmalig je visum verlengen in Thailand met 30 dagen waardoor je 90 dagen (3 maanden) aaneengesloten in Thailand kunt verblijven. Maar dan moet je alsnog in het bezit van een vliegticket het land uit (of retourticket).

   Misschien kun je alvast een vliegticket boeken (3 maanden na aankomst in Thailand) van Bangkok naar Cambodja en via internet je eerste hotelovernachting in Bangkok regelen?

   Als je Thailand vervolgens weer binnenkomt krijg je een visumvrije entree van 15 dagen over land en 30 dagen via het vliegtuig.

   Hier vind je info over het verlengen van je visum in Thailand:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, succes,
   Sander

   • Bob schreef:

    Beste Sander,

    Hartelijk dank voor uw snelle reactie!!

    Maar stel ik neem een single entry visum. Dan heb ik dus 3 maanden die ik aaneengesloten in Thailand kan verblijven, kan ik na deze 3 maanden nog de grens over en terug om er nog 60 dagen aanvast te plakken? zodat ik in totaal meer dan 4 maanden in Thailand kan zijn zonder een multiple entry visum?
    Dit zou het mooist zijn want dan hoef ik de uitreizen niet te plannen.

    Als dit niet mogelijk is, ga ik toch voor een multiple entry visum om vervolgens na 3 maanden het land in en uit te reizen. Wat zou dan de makkelijkste en voordeligste optie zijn vanuit Koh Tao?

    Echt heel erg fijn dat ik hier terecht kan met mijn vragen!!!!!!!!!
    (1ste hotel overnachting heb ik toch alvast geboekt)

    Groetjes,
    Bob

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Bob,

     Dat is een mogelijkheid ja.

     Normaal gesproken zou ik een Double Entry Visum aanraden maar die is helaas niet meer ‘verkrijgbaar’.

     Met een Single Entry Visum + visumverlenging in Thailand kun je dus 3 maanden aaneengesloten in Thailand verblijven. Vervolgens raad ik je aan om een retourtje Kuala Lumpur te boeken (vanaf Surat Thani kun je al retour vliegen v.a. € 35). Als je Thailand weer binnenkomt krijg je een visumvrije entree voor 30 dagen en ook die kun je met 30 verlengen bij het immigration office.

     Maar ik lees dat je alleen nog ‘maar’ 30 dagen nodig hebt waardoor je het de tweede keer dus niet hoeft te verlengen.

     Als je op Koh Tao zit, ga je dus eerst terug naar het vasteland van Surat Thani. Luchthaven Surat Thani vliegt enkele dagen per week op Kuala Lumpur.

     Groetjes, hopelijk is het duidelijk zo 🙂

     Groetjes,
     Sander

 77. Jeroen schreef:

  Ik wil het liefste 3 maanden naar Thailand, zou ik dan een Visum voor 60 dagen moeten boeken en 30 dagen verlengen in Thailand?
  Handig als ik een omboekbaar ticket koop mocht ik eerder terug willen?
  Bedankt!!!

  • Klopt helemaal – je koopt een Single Entry visum en die kun je in Thailand voor 1900 baht verlengen met 30 dagen. Hiermee hoef je overigens niet tot de laatste geldige visumdag mee te wachten, als je dit al eerder doet rekenen ze de overgebleven dagen gewoon mee 🙂 .

   Verder is een flexibel ticket inderdaad handig. Een volledig omboekbaar ticket is meestal erg duur, maar soms hoeft dat niet eens en kun je je ‘normale’ ticket al voor een paar tientjes wijzigen. Kijk voor het boeken dus goed naar de voorwaarden!

   Groetjes en veel plezier! 🙂

 78. karlijn schreef:

  Hoi,

  als ik 35 dagen in Thailand verblijf, moet ik dus eigenlijk een visum kopen voor 60 dagen van 30 euro. ik vlieg vanaf amsterdam naar bangkok en vlieg ook van bangkok weer naar amsterdam terug. krijg ik sowieso problemen bij het vliegveld in thailand als ik dus een retour heb voor over 35 dagen, maar een visum heb voor 30 dagen? of word je slechts enkele keren bij het vliegveld gecontroleerd en praat je je er makkelijk uit? Ik vind het namelijk zo zonde om een visum te kopen als ik slechts 5 daagjes langer blijf dan is toegestaan en ik met dat gekochte visum ook een hele maand langer kon blijven.

  groetjes,
  karlijn

  • Hoi Karlijn,

   Bij de luchthaven zullen ze je inderdaad tegenhouden, en moet je waarschijnlijk ter plekke een vlucht moeten boeken vanuit Thailand naar een ander land. Ik denk dat er niets anders op zit dan een single entry aan te vragen!

   Groetjes, Mariska

 79. Sandra van Helsdingen schreef:

  Hi Sander,

  In juli vlieg ik naar Bangkok. Daar ben ik van plan dezelfde dag nog de bus te pakken naar Cambodja waar ik mijn vriendin zie. In Cambodja verblijf ik anderhalve week waarna ik voor nog 29-30 dagen weer naar Thailand ga. Moet ik hiervoor een visum aanvragen aangezien ik wel in Thailand aankom? Ik vraag me af hoe dit zit aangezien ik tussendoor nog naar Cambodja ga. Ik hoor het graag! Groetjes Sandra

  • Hoi Sandra,

   Je kunt het beste vanuit Cambodja Thailand weer inreizen met het vliegtuig, omdat je dan een visumvrije entree krijgt van 30 dagen. Reis je over land, dan krijg je maar 15 dagen – en is het in dat geval inderdaad handiger om al een visum in je paspoort te hebben.

   De visumvrije entree die je na de vlucht Amsterdam – Bangkok krijgt, vervalt direct wanneer je naar Cambodja gaat – daar kun je dus geen gebruik meer van maken.

   Alvast veel plezier! 🙂

 80. Eva schreef:

  Hallo Beide!

  20 April vertrek ik voor een prachtige reis door Azië, ik start in Japan waar ik 3 weken verblijf, en vlieg vanaf hier door naar Myanmar waar ik 12 Mei aankom, op 18 Juli vlieg ik vanaf Phnom-Penh naar Bali. Mijn plan was in eerste instantie om via Myanmar, door Thailand (waar ik minimaal een maand de tijd wilde nemen) door te reizen naar Cambodja, vanaf waar ik weer door vlieg. Echter, als ik de visum informatie zo lees, weet ik niet goed hoe ik mijn verblijf in Thailand ga regelen, aangezien ik zowel per bus het land in als uit zal gaan. Hebben jullie tips?

  Alvast heel erg bedankt (de informatie dusver was super overzichtelijk!)

  Groetjes,
  Eva

  • Hoi Eva,

   Wow, dat klinkt echt als een prachtige reis! We zijn een beetje jaloers 😉

   Als je niet de mogelijkheid hebt om Thailand binnen te reizen met het vliegtuig, zul je een toeristenvisum moeten aanvragen van 60 dagen. Dit kost 30 euro. In het bovenstaande artikel kun je informatie vinden over hoe je dat doet!

   Alvast veel plezier! 🙂

 81. Manouk schreef:

  Hallo!!

  Over 3,5 week ga ik voor het eerst reizen en wel naar Thailand!
  Mijn vriend is op dit moment al in Thailand (phuket).
  Hij reist vanaf maandag 3 weken door Thailand met een vriend. Echter heeft hij GEEN visum aangevraagd, maar verblijft hij in totaal wel 4,5 week in Thailand (ongeveer 35 dagen). Mijn vraag nu is: wat moet hij doen? Is het aan te raden om voor 2 weken naar Cambodja te gaan (met vliegtuig)? Of kan hij een verlenging van visum aanvragen? Of wat is het verstandigste om te doen?

 82. Mark schreef:

  Hoi Mariska en Sander,

  ten eerste wat een geweldige site! Ik vlieg volgende week zondag 27 maart naar Bangkok voor een reis van 4.5 maand door Zuidoost-Azië en vlieg ook retour vanaf Bangkok. Ik ben van plan om steeds binnen 30 dagen weer in een ander land te zitten. Nu zag ik bij jullie hier staan dat je je vliegmaatschappij moet bellen wanneer je niet met een vliegticket kan aantonen dat je binnen 30 dagen weer weg bent uit Thailand. Ik heb nu gebeld met lufthansa de maatschappij waar ik mee zal vliegen maar het is mij niet veel duidelijker geworden door hun. Dus ik vroeg mij af of jullie ervaring hebben met lufthansa . Ik vroeg mij ook nog af of jullie tips hebben voor mij om in Bangkok te beginnen en vanuit hieruit door te gaan. Daarnaast heb ik nog een klein vraagje mbt een visum voor Myanmar kan je dat het beste regelen in Bangkok of in Chiang mai en dan over land of met het vliegtuig Myanmar in te gaan?

  Bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mark,

   Als Lufthansa je geen duidelijkheid kan geven dan kunnen wij dat ook niet, haha. Zij bepalen namelijk of je in het bezit moet zijn van een vliegticket het land uit.

   Wellicht dat je je ticket naar Myanmar al vast kunt leggen. Wij zijn wel de grens overgestoken bij Mae Sai in het noorden van Thailand naar Myanmar. Maar dat deden we om ons visum te hernieuwen. Het leek me niet de ideale plek om te beginnen in Myanmar vandaar dat ik aanraad om te vliegen. Maar dat is dus niet op heel veel gebaseerd.

   Net als het visum voor Myanmar, daar hebben wij ook geen ervaring mee. Wij zijn – zoals je wellicht – weet vooral gericht op… Thailand 😉

   Groetjes, fijne voorbereiding,
   Sander

  • Tom schreef:

   Dag Mark

   Ik ga begin 2017 ongeveer hetzelfde doen als jij,. Ik heb vlieg naar bangkok met Lufthansa en na 4 maand keer ik met austrian airlines terug (ook vanuit bangkok). Hebben ze bij Lufthansa naar een bewijs gevraagd dat je na 30 dagen terug uit het land bent?

 83. Roeland schreef:

  Hallo,

  ik ga met vriendin en kind 3,5 maanden naar Thailand. Dus zeg maar 3,5 keer 30 dagen. Wat is de slimste manier om het te doen qua visa?

 84. Karin schreef:

  Hi,

  Kan ik met een multiple entry na de 1e 60 dagen ook tussendoor mijn visum eenmalig voor 30 dagen verlengen op bijv koh samui immigratie office en zodoende pas na 3 maanden een visa-run te doen voor de volgende 60 dagen?

  groet,

  Karin

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Karin,

   Ja, dat is absoluut mogelijk. Hebben wij ook gedaan.

   Je kunt dus in feite 3 x 90 dagen in Thailand verblijven. En je hoeft je visum trouwens niet te verlengen op de 60e dag. Je kunt het ook al eerder doen.

   Groetjes,
   Sander

 85. Dennis schreef:

  Goedenavond Sander en Mariska,
  Weten jullie of er een maximum zit aan het aantal keer dat je Thailand binnen mag reizen? (en op die manier ook een nieuwe visumperiode van 15/30 dagen te starten) Ik ben van plan zo’n 3 tot 6 maanden in zuidoost Azie te verblijven met Thailand als thuisbasis. Ik neem dan steeds een internationale vlucht terug naar Thailand waarbij ik dus ook weer een 30 dagen visum krijg. Ik de site van het consulaat van Amsterdam staat: “Deze regels gelden telkens opnieuw als u Thailand binnen reist. ” Klopt het dat je je visum oneindig met 30 dagen kan blijven verlengen door steeds een internationale vlucht te nemen? Ik hoop dat jullie mijn twijfels weg kunnen nemen. Gr Dennis

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Dennis,

   Bedankt voor je vraag.

   Goede optie om vanuit Thailand telkens tripjes te ondernemen. Prima basis 🙂

   Je kunt dit niet oneindig doen, maar ik ga er niet van uit dat je Thailand meer dan tien keer zult binnenkomen in korte tijd. Doe je dit wel, zullen ze zich wel gaan afvragen wat je er komt doen. Maak je af en toe een tripje en kom je na een paar weken weer terug. Geen probleem. Onze paspoorten staan inmiddels ook best vol met stempels. We hebben nog geen scheve gezichten gehad bij de douane.

   Groetjes,
   Sander

   • Dennis schreef:

    Oke enorm bedankt voor je reactie. Behoorlijk vervelend, al dat visum gedoe. De tips die ik hier op de site heb gelezen hebben me in ieder geval goed geholpen. Gr Dennis

  • Suzanne schreef:

   Dag Dennis,

   Super leuk om je plannen op deze site te lezen.. ik was ook op zoek naar visum-informatie, en jouw verhaal sluit bijna naadloos aan op die van mij. Ik ga namelijk samen met mijn vriend in Bangkok wonen, vanaf begin augustus tot eind januari. Hij gaat studeren en ik de toerist uithangen. We willen vaak tripjes maken de grens over, en ik ben erg benieuwd hoe het verloopt met je visum.. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen tot zover, en hoop dat je contact met me zou willen opnemen om ervaringen uit te wisselen! Groetjes, Suzanne (suzanne.b@live.nl)

 86. Pete schreef:

  Ik vertrek over een paar dagen naar Thailand, maar er is een schrijffoutje gemaakt bij mijn achternaam op mijn visum (60 dagen visum). Ze hebben een extra letter toegevoegd in het handgeschreven gedeelte.

  Zou dit een probleem kunnen opleveren? Ik moet mogelijk 1x mijn visum verlengen.
  Groeten en alvast bedankt.

  P.S. Wat een topsite!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Pete,

   Dat durf ik echt niet te zeggen. Neem voor de zekerheid even contact op met de Thaise ambassade te Amsterdam:

   ROYAL THAI HONORARY CONSULATE IN AMSTERDAM
   Herengracht 444 (BG)
   1017 BZ Amsterdam
   Tel: 020-4651532
   Fax: 020-4651543
   E-mail: info@thaiconsulate-amsterdam.org
   * Voor algemene telefonische vragen gelieve contact op te nemen op werkdagen tussen 14:00 -15:00.

   Groetjes,
   Sander

 87. paul schreef:

  Hallo. Even een klein vraagje.
  Wij zitten momenteel in cambodja en willen graag naar thailand. We Willen eigenlijk over land reizen naar thailand echter lees ik hier dat wij dan alleen een visum voor 15 dagen krijgen. Wij willen graag langer dan dit in thailand verblijven ongeveer 30 dagen. Kunnen wij dit ook bij de grens krijgen of moeten wij dan echt er naar toe vliegen?
  Alvast bedankt.

 88. Dorien schreef:

  Hallo,

  Ik en mijn vriend gaan deze zomer voor 2 weken naar Khao Lak in Thailand!

  Nu heb ik een paar kleine vraagjes.

  1. Hebben wij een visum/documenten nodig? Zullen 13 nachten in het hotel zijn.

  2. Zijn er inentingen verplicht en of aan te raden zijn?

  3. Welke medicatie nemen wij het beste zeker en vast mee op reis?

  4. Is jullie boek ook te koop in gedrukte versie? Zou het heel graag hebben!

  Alvast bedankt voor jullie tijd! Jullie site is super!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Dorien,

   Hier komen de kleine antwoorden:

   1. Met een geldig Nederlands paspoort krijg je een visumvrije toegang van 30 dagen voor Thailand. Geheel gratis.

   2. Er zijn geen verplichte inentingen wel aanbevolen inentingen. Die vind je hier: https://tipsthailand.nl/reisvoorbereiding/inentingen-thailand/

   3. Medicatie meenemen is persoonlijk. We raden aan om ORS mee te nemen na eventuele voedselvergiftiging en wellicht paracetamol. In ons ebook hebben we een hoofdstukje over Gezondheid op reis.

   4. Nee het ebook is alleen digitaal. Gemakkelijk op je computer, laptop, smartphone of ipad te zetten. Je kunt ook zelf gemakkelijk uitprinten aangezien het A4 formaat is.

   Groetjes 🙂
   Sander

 89. Anne schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Wat een handige site en fijn dat jullie zo snel antwoord geven!

  Ik heb een groot deel van de vragen gelezen maar mijn specifieke vraag ben ik nog niet tegen gekomen. Ik ga eind deze maand voor 5 weken reizen. Ik vlieg heen en terug op Bangkok, het plan is om na 2.5 week in Thailand voor 1 week naar Laos te gaan, dan 1 week Cambodja om vervolgens over land weer terug naar Thailand te gaan voor de terugvlucht. Ik ben dus eigenlijk maar 2.5 á 3 weken in Thailand maar aan de hand van mijn vluchtgegevens zullen ze zien dat ik aankom in Bangkok en daar 35 dagen later weer vertrek. Dat is 5 dagen te lang.. Zullen ze dan niet moeilijk doen bij aankomst of controleren ze pas achteraf en zien ze dan aan de hand van de Stempels van Laos en Cambodja dat ik het land heb verlaten in de tussentijd? (Het reisbureau raadde aan om een ticket vanuit Thailand te boeken om te laten zien dat ik het land binnen 30 dagen verlaat maar dit wil ik natuurlijk alleen doen als het echt nodig is.)

  Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoord!

  Groetjes Anne

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Anne,

   Op zich moet het genoeg zijn als je je plan gewoon uitlegt. Echter zijn ze tegenwoordig steeds strenger en kunnen ze voordat je incheckt van je eisen dat je alsnog een ticket regelt. Informeer even bij je vliegtuigmaatschappij aangezien zij dat bepalen en het per luchtvaartmaatschappij afhankelijk is.

   Groetjes,
   Sander

 90. Astrid schreef:

  Nuttige informatie!

  Ik ga deze zomer van 23 juli tm 23 augustus naar Thailand. We komen als het goed is aan op 24 juli om 7:00 dus dat zou betekenen dat we 31 dagen in thailand zijn. Wat is jullie advies, wel of geen visum kopen?

  Groetjes Astrid

  • Astrid schreef:

   Oh ik zie hier onder al soortgelijke vragen! Ik blijf alleen twijfelen..

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Astrid,

    Nee je hoeft van tevoren niets te regelen. Het kan zijn dat ze je een kleine boete geven van 500 baht wanneer je Thailand verlaat bij de luchthaven (zorg dus dat je in ieder geval nog wat cash bij je hebt) maar meestal zien ze één dagje wel door de vingers.

    Groetjes,
    Sander

 91. Anneke Jansen schreef:

  Dag Mariska
  Hopelijk heb je een antwoord:
  Mijn man is zijn visum vrije entreekaart verloren.
  Hoe kunnen wij een nieuwe kaart bemachtigen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Anneke,

   Dat is Mariska ook een keer gebeurd. Toen waren we ook een beetje bang maar bij de douane zeiden ze er niks van. Dat kan gebeuren. In je paspoort staat nog een stempel met de datum van binnenkomst. Geen probleem of Mai Pen Rai zoals ze in Thailand zeggen.

   Groetjes,
   Sander

 92. Haissam schreef:

  Hoi, ik wil 2 maanden door Thailand gaan reizen en weet niet zeker of ik tussentijds per vliegtuig naar omliggende landen toe wil reizen. Ik zou dan dus een signgle entry visum van 60 dagen aan moeten vragen. Mijn vraag is: mocht ik tussentijds dan alsnog ergens anders heen reizen en terug komen, is mijn 60 dagen visum voor Thailand dan nog steeds gewoon geldig tot de einddatum of begint het tellen dan weer opnieuw afhankelijk van hoe je Thailand weer binnenkom? (Per vliegtuig of bus).

  En als ik alsnog langer dan 60 dagen in Thailand wil blijven, wat moet ik dan doen?

  Ik hoor het graag, dankjullie wel.

  Groetjes,

  Haissam

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Haissam,

   Mocht je met een Single Entry Visum Thailand binnenkomen dan kun je 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Verlaat je het land dan heb je geen recht meer op die dagen. Dus als je daarna Thailand weer binnenkomt. Stel je doet dat per vliegtuig dan krijg je 30 nieuwe dagen.

   Wil je langer blijven; verleng dan je visum bij het immigration office in Thailand. Meer info:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes,
   Sander

 93. Greet schreef:

  Hi Mariska/Sander,

  heb een vraagje.

  In sept vorig jaar had ik in Thailand een open ticket gekocht.
  Nu ben ik in Nederland en wil nu weer terug naar Thailand.

  Mijn vraag is dan:

  Doen ze moeilijk bij de douane omdat ik nu Thailand binnen komt met een enkeltje?
  Kan ik zeggen tegen de Douane dat ik een enkeltje terug naar Nederland koop in Thailand?

  Groetjes,
  Greet

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Greet,

   Tegenwoordig zijn ze daar wel wat strenger aan en durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen dat ze je meenemen naar Thailand terwijl dat voorheen wel zo was. Beste is om even contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

   Groetjes,
   Sander

 94. Kathy schreef:

  Hoi,

  Wij willen aan het einde van het jaar 3 maanden reizen door Zuid-Oost Azië. We komen met het vliegtuig aan in Bangkok, vervolgens reizen we naar Noord-Thailand, Laos, Cambodja en we eindigen met het zuiden van Thailand. Als we in Bangkok aankomen met het vliegtuig hebben we voor 30 dagen een visum, dit moeten we redden. Maar omdat we de tweede keer over land Thailand binnen komen, hebben we dan maar een visum voor 15 dagen. Terwijl wij hier naar alle waarschijnlijkheid langer willen verblijven. Wat is voor ons qua visum de beste optie?

 95. Anke Bruns schreef:

  hoi, wij vliegen op 23 januari naar bangkok en zullen daar 2 dagen verblijven, dan vliegen we door naar yangon, myanmar (hier hebben we al een visum voor), vervolgens gaan we 2 weken later over land weer terug naar mae sot, thailand.
  is het visum wat je bij binnenkomst in bangkok (30dagen) krijgt dan voldoende?

  groet, anke

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Anke,

   De visumvrije entree van 30 dagen vervalt wanneer je Thailand verlaat. Na je trip door Myanmar kom je terug in Thailand, Mae Sot, over land. Dan krijg je een nieuwe visumvrije entree van 15 dagen. Het ligt er dus een beetje aan wanneer je terugvlucht naar Nederland gaat.

   Groetjes,
   Sander

 96. carmen schreef:

  Hallo,

  Klopt het dat je met een Single Entry (1 x 60 dagen) dus 60 dagen in Thailand kunt verblijven, verder kunt reizen (naar in mijn geval de omliggende landen) en vervolgens na een paar weken weer terug kunt komen in Thailand en een gratis 30 dagen visum kunt krijgen?

  Alvast bedankt voor het antwoord.

 97. Michael schreef:

  Hallo,

  Mijn vriend en ik hebben een retour ticket geboekt, AMS BKK, 3 weken in juni. Nu willen we tussentijds een aantal dagen in Vietnam doorbrengen om daar o.a. Nha-Ke Bang national park aan te doen. Ik vind genoeg info over free entry visa voor verblijf korter dan 30 dagen in Thailand, maar weten jullie of we nog rekening moeten houden met een extra visa, voor Thailand, omdat we tussentijds van Thailand naar Vietnam vliegen en weer terugkomen in Thailand. Voor Vietnam geloof ik dat we een apart visum nodig hebben. Graag hoor ik of jullie hier wat meer over weten te vertellen.

  Alvast dank!

 98. Amber schreef:

  Sawadika!

  Wat een fijne site hebben jullie gemaakt zeg, heel erg bedankt!
  Nu heb ik een vraag.. en daar heb ik jullie hulp voor nodig.
  Ik heb een enkele reis (vliegtuig) naar Bangkok geboekt en kom 16 februari aan.
  Ook een Single entry (60 dgn). De terugvlucht heb ik nog niet geboekt.
  En mijn visum is geldig tot 18 april.
  Nu ben ik een fantastische yogaopleiding tegen gekomen welke van 21 maart tot 17 april duurt.
  Als ik me aan de regels zou houden zou ik 15 april moeten vertrekken (de 60ste dag).
  Maar de course duurt dus twee dagen langer…
  Ik kan helaas ook niet even tijdens de course de grens over gaan om 15 dgn extra te krijgen…
  Wat adviseren jullie?
  Alvast heel erg bedankt!! X/\

 99. Mike schreef:

  Hallo ik wou 1maart naar thailand op een tourist visa voor 60 dage , nu wou ik naar laos of een ander buurtland voor me educatievisa aan te vragen na de 60 dage , is dat mogelijk voor de ED visa (zal terugreize met vliegtuig voor de 30 dagen), het betreft een stage waarbij ik voor 1 jaar zal werke in een hotel , met werkvergunning verkrege van het gastbedrijf+welkomstbrief, kan nergens vinde of in het buitenland een ed te verkrijge .
  Mvg mike

 100. Madelon & Daphne schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Wij gaan deze zomer 50 dagen naar Thailand, waarvan we wellicht 1 weekje naar Laos (of Cambodja) zouden willen gaan aan het begin van onze reis. Wij waren eerst van plan om een Single Entry visum te nemen, maar we vragen het ons nu af wat het beste is om te doen qua visa? Want als het te ingewikkeld is willen we het misschien toch laten schieten.

  We zijn trouwens ontzettend blij met alle handige informatie op jullie blog en e-book voor het plannen van onze reis!

  Groetjes, Madelon & Daphne

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Madelon & Daphne,

   Als je het goed plant dan hoef je voor vertrek helemaal niets te regelen. Voorbeeld:

   Reis eerst ± 30 dagen rond in Thailand. Ga vervolgens naar Laos / Cambodja. Kom vervolgens terug in Thailand. Als je over land reist krijg je een visumvrije entree van 15 dagen. Doe je dat per vliegtuig krijg je een visumvrije entree van 30 dagen.

   Plan het dus goed en je hoeft geen visum voor Thailand van tevoren te regelen.

   Alternatief is om 50 dagen aaneengesloten in Thailand te blijven en een Single Entry Visum voor 60 dagen in Nederland te regelen bij de Thaise ambassade.

   Groetjes, fijne voorbereiding,
   Sander

 101. Marlijn schreef:

  Hi Sander en Mariska,
  Dank voor jullie vele tips op jullie mooie website! Echter vind ik het voorbereiden van het visum behoorlijk lastig! Ik vlieg 22 februari naar Bangkok en krijg ik dus een 30 dagen gratis visum. Mijn reis door thailand zal 10 weken (70) dagen duren, waarbij ik ook naar Vietnam wil. Wat raden jullie mij aan met betrekking tot het visum?

  Ik hoor graag! Alvast heel erg dank!!

  Groetjes Marlijn

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marlijn,

   Dank voor je vraag. Daar helpen we je graag mee!

   Wanneer je aankomt in Thailand met het vliegtuig krijg je inderdaad een visumvrije entree van 30 dagen. Ik weet niet precies hoeveel dagen je naar Vietnam wilt gaan maar als je het slim plant hoef je geen visum voor Thailand te regelen.

   Stel je vertrekt na 20 dagen in Thailand te zijn geweest naar Vietnam waar je ook 20 dagen gaat rondreizen. Vervolgens kom je weer terug in Thailand (per vliegtuig) dan krijg je wederom een visumvrije entree van 30 dagen. Je hoeft in dit geval geen visum te regelen voor Thailand. Wel voor Vietnam, maar dat is een ander verhaal 🙂

   Hopelijk is het duidelijk zo. Fijne voorbereiding,
   Sander

 102. Ineke schreef:

  Heb gisteren tickets geboekt…. aankomst 11 december 2016…. vertrek 10 januari 2017…. stom stom stom… dit zijn 31 dagen… moet ik nu voor die ene dag een visum aanvragen of is er een andere mogelijkheid… Kijken ze die ene dag door de vingers en moet ik dan evt. 500 baht boete betalen??

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ineke,

   Eén dag te lang blijven zien ze altijd wel door de vingers. In het ergste geval betaal je dus een boete van 500 baht bij de luchthaven als je het land verlaat.

   Mocht je de boete voor willen zijn kun je altijd nog een Single Entry visum aanvragen in Nederland die geldig is voor 60 dagen Thailand.

   Groetjes,
   Sander

 103. redouan schreef:

  Hallo ik heb een Marokkaanse paspoort met een Nederlandse verblijfsvergunning ik heb een visum gekregen van de thaise consulaat voor 3maanden mag ik daarmee ook binnen thailand reizen zonder problemen jaatoch wil even zekerheid vandaar

 104. wim lepelaars schreef:

  Hoi,
  Omdat de visum regels voor Thailand zijn aangescherpt graag Uw advies :
  Ik arriveer in Thailand op 28 Februari en vertrek 29 Maart terug naar Nederland , totaal 31 dagen.

  Dus zeker visum aanvragen zou ik denken !!

  Vanuit Thailand ga ik na 1 week een week naar Vietnam, Vietnam Airlines en dan vanuit Vietnam weer terugvliegen naar Bangkok..
  Ook wil ik nog een dag of 5 naar Laos via een vlucht Bangkok-Vientiane en retourvlucht op Bangkok.
  Dus ik ga misschien 2 keer maar zeker 1 keer per vliegtuig Thailand uit en weer retour Bangkok.
  Hoe werkt het dan.
  IK wil geen problemen bij de douane over de 30 dagen regel.
  Je krijgt dan telkens bij binnenkomst bij de douane weer een nieuwe stempel met nieuwe datum,
  maar ik weet niet of ze bij het definitieve vertrek uit Thailand van de oude datum uit blijven gaan.

  Graag Uw advies en alvast bedankt

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Wim,

   Als je Thailand binnenkomt met het vliegtuig krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Als je dat doet per bus dan krijg je een visumvrije entree van 15 dagen.

   Als je Thailand weer opnieuw binnenkomt dan begint de telling opnieuw. Dit kun je niet eindeloos blijven doen want dan gaan ze zich ook afvragen wat je telkens komt doen (visa runs). Als je paspoort dus uitpuilt van de stempels loop je risico dat ze je niet binnen laten. Als er nog weinig tot geen stempels in je paspoort staan dan hoef je voor Thailand geen visum aan te vragen en laten ze je gewoon binnen zonder problemen.

   Voor Vietnam moet je wel een visum aanvragen en voor Laos kun je dat aan de grens doen.

   Hopelijk is het allemaal duidelijk zo.

   Groetjes,
   Sander

 105. Zoe schreef:

  Hi, ik had een vraagje. Ik zit nu op koh phi phi en ik ben Thailand binnen gekomen met de boot. Toen hebben we pas ontdekt dat we op deze manier maar 15 dagen krijgen.. Heel stom. Nou was mijn vraag is er een mogelijkheid om ons visum te verlengen voor meer dan zeven dagen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Zoe,

   Vervelend! Volgens mij -maar dat weet ik niet 100% zeker- kun je je visum alsnog met 30 verlengen bij het Immigration Office. Volgens mij is die van Krabi het dichtste bij jullie in de buurt.

   Ander alternatief is een retourvlucht het land uit en weer in.

   Succes,
   Sander

 106. Peter Teunisse schreef:

  Hallo,
  Ik heb op Koh Samui een Non-Immigrant visa type O met multiple entry. Ik zou graag de 90 dagen periode eenmalig voor een week verlengen zonder een boarder-run te hoeven doen.
  Zijn er bij het immigration office in Nathon Koh Samui mogelijkheden om dat te doen zonder dat ik het land uithoef?

 107. Mohammed schreef:

  Hoi,

  Ik wil graag in juni naar Thailand voor 3 weken. Ik land in Bangkok maar wil ook in de tussentijd een vlucht naar Phuket nemen. Heb ik een visum nodig om met het vliegtuig binnen Thailand te vliegen? Welke documenten heb ik nodig om Thailand probleemloos binnen te komen en kan ik alleen backpacken in Thailand? Ik ben nu 15 maar zal dan officieel 16 jaar zijn.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mohammed,

   Je hebt een paspoort nodig die in ieder geval 6 maanden geldig is voordat je Thailand binnenkomt. Bij binnenkomst krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Jij gaat 21 dagen reizen, geen probleem dus. Binnenlandse vluchten zijn ook geen probleem. Je kunt die 30 dagen probleemloos backpacken door Thailand.

   Groetjes,
   Sander

 108. Serferaaz schreef:

  Hoi,

  Wij gaan voor 2 weken op studiereis naar Thailand. Het gaat over peacebuilding and conflicttransformation. Hebben we daar ook een studievisum voor nodig, of valt dit gewoon onder 30 dagen vrije toerisme?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Serferaaz,

   Een visumvrije entree van 30 dagen die je gratis krijgt bij binnenkomst is voldoende.

   Officieel zou het waarschijnlijk niet mogen op een toeristenvisum. Vraag het even na bij het bedrijf/de school waar je de studiereis gaat volgen.

   Groetjes,
   Sander

 109. Minke schreef:

  Hoi!
  Ik ga volgende maand voor 2 a 3 maanden naar Thailand. Als ik maar 2 maanden ga, heb ik natuurlijk genoeg aan het single entry visa. Maar kan ik als ik 3 maanden blijf, na 60 dagen thailand uit gaan en opnieuw binnen komen per vliegtuig, om zo 30 extra dagen te krijgen?
  En zijn er ook andere visa voor als je voor je studie/ stage naar Thailand gaat?
  Alvast bedankt!

 110. Linda schreef:

  Hallo,
  Ik ga voor 5 weken Thailand, 35 dagen waarvan ik zoveel mogelijk dagen door zal brengen op Koh Tao. Moet ik voor die 5 dgn extra vooraf een visum aanvragen, of kan ik het ook gokken en dan die evt boete van 500 bath per dag betalen?

  Groetjes Linda

 111. Stijn schreef:

  Hoi!

  Allereerst, super handige website, erg behulpzaam voor mijn eerste trip richting ZO-Azie.
  Ik heb een vraagje. Ik ben in totaal 62 dagen met mijn reis bezig en land op Bangkok op 15 Maart. Ik vlieg 16 Mei weer terug. Ik wil over land (!) na aankomst vrijwel direct naar Vietnam reizen via Cambodja, en vervolgens weer terug naar Thailand. Ik neem aan dat ik bij mijn eerste aankomst recht heb op de 30 dagen free entry, dan Thailand verlaat, en als ik terug kom ik pas een single entry visa van 60 dagen nodig heb? Als dit niet het geval is en ik een multiple entry visum nodig heb, heb ik namelijk een probleem omdat ik langer dan 60 dagen onderweg ben. Klopt het dus dat ik bij de eerste binnenkomst gewoon free entry heb, en pas voor mijn tweede aankomst terug in Thailand dus een tourist visum nodig heb?

  Bij voorbaat dank,

  • Hi Stijn,

   Bij binnenkomst krijg je inderdaad 30 dagen (visumvrije entree).

   Hoeveel dagen heb je nog over voordat je Thailand voor de tweede keer binnenkomt? Via het vliegtuig zou je weer 30 dagen gratis krijgen, over land is dat 15 dagen. Zou een beetje zonde zijn van je geld om een Multiple aan te vragen voor € 150. De Multiple kun je gewoon gebruik. Er mogen 90 dagen tussen zitten.

   Groetjes, fijne reis,
   Mariska

 112. Marc schreef:

  Goedenavond!,

  Ik vlieg eind januari naar Thailand, Bangkok, verblijf hier zo’n drie weken en reis daarna door naar Laos, Vietnam, Cambodia en kom daarna weer terug naar Thailand om hier vanaf Bangkok terug te vliegen naar Schiphol.

  In principe zou de 30 dagen gratis visum en vervolgens de 15 dagen variant voldoen, maar nou lees ik op de site van de Thaise ambassade, in tegenstelling tot wat ik hier lees, dat je voor deze twee visums moet beschikken over een vervoersbewijs naar buiten Thailand. Welke ik voor de eerste van de twee visums dus niet heb.

  Het is de op een na laatste eis bij VISA-EXEMPTION: “They possess a confirmed transportation ticket to leave the Kingdom within 30 days from date of entry”

  Op de site van de ambassade: http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/en/visa-exemption

  Ik ben verward 😮 Hulp graag! 🙂

  Groeten, Marc

 113. Valerie van Dongen schreef:

  Vanaf 1 februari ga ik op stage naar Thailand. Mijn stage duurt van 8 februari tot en met 9 juli. Nu moet ik hiervoor een visum aanvragen. Echter ben ik wel van plan om langer in het land te blijven in verband met reizen. Ook wil ik overige landen buiten Thailand bezoeken. De planning is dat ik rond 1 Augustus weer naar Nederland wil komen.
  Mijn vraag is hoe dit nu precies zit met de aanvraag van het visum. In plaats van de aangegeven 5 maanden, zou ik dus graag 6 maanden in Thailand willen verblijven. Wat voor een visum wordt er dan aangevraagd?
  Bedankt alvast!

  • Hi Valerie,

   Wij weten veel over het toeristenvisum. Met het stage- en studievisum hebben wij eigenlijk nog geen ervaring. Neem contact op met het bedrijf waar je stage gaat lopen, met de Thaise ambassade in Amsterdam of via Your Visa.

   Groetjes, succes,
   Mariska

 114. Tjitske schreef:

  Wij zouden voor 10 weken aaneengesloten in Thailand verblijven en hadden daar een visum voor geregeld met een single entry. Nu zijn we afgelopen donderdag met spoed naar huis gekomen ivm een sterfgeval. Aanstaande woensdag vliegen we weer terug maar nu zitten we met het probleem van het visum want dat is al gebruikt. We zullen in Thailand nog 50 dagen blijven. Nu hadden wij gehoord dat je ook als Nederlander in het Duitse Essen je visum kunt regelen en dat je er daar ook op kunt wachten. Helaas is dit consulaat tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten.
  Op de site van het consulaat in Amsterdam zie ik niet dat zij aankomende week ook gesloten zijn maar daar moet je toch 2 dagen wachten voor dat je het paspoort met visum terug krijgt.
  Wat moeten we doen???????

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Tjitske,

   Jeetje wat vervelend zeg. Gecondoleerd. Helaas weten wij uit eigen ervaring hoe het is om terug te moeten.

   Woensdag reis je weer teurg naar Thailand. Dan krijgen jullie een visumvrije entree van 30 dagen bij aankomst op de luchthaven. Dan kom je nog 20 dagen tekort inderdaad.

   Je kunt het beste je visum verlengen bij een Immigration Office in Thailand. Je verlengt je visum dan met 30 dagen. Dit kan bijvoorbeeld in Chiang Mai, Bangkok, Koh Samui en nog op meer plekken in Thailand. Dit is wel prijzig, het kost 1900 baht (€ 50). Maar misschien kun je dit verhalen over je (reis)verzekering.

   Hoe je je visum verlengt bij het Immigration Office lees je hier:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, sterkte en hopelijk nog een fijne reis,
   Sander

 115. van der Linden schreef:

  Hoi,

  Ik ga as 6 januari naar Thailand en blijf daar 19 dagen en en reis dan door naar Vietnam. Daar zal ik ook ong 14 dagen rondreizen en dan vlieg ik weer naar Bangkok (waar ik nog 1 a 2 nachten blijf voor ik weer met mn retourticket naar AMS vlieg).

  Heb ik een visum nodig omdat ik niet aaneensluitend binnen 30 dagen in Thailand blijf?

  Groetjes

 116. Hans Oppelaar schreef:

  Ik wil 3 maanden naar Thailand. Als ik een vliegticket van 3 maanden koop met een single entry visum, dan kom ik eigenlijk 1 maand te kort. Word ik door de Thaise douane toegelaten waarna ik mijn visum met 30 dagen kan verlengen bij immigrasion in Hua Hin? en hoe zeker weet je dat? (de websites die ik gelezen hebben verwarren mij op dit punt)

  • Hoi Hans,

   Je komt zeker weten zonder problemen Thailand binnen. Het is namelijk niet verplicht om een terugreis- of doorreisticket te laten zien. Dit weten we uit eigen ervaring! In januari vliegen wij ook voor 3 maanden naar Thailand met een single entry die we gaan verlengen.

   Hoop je hiermee gerustgesteld te hebben!

   Groetjes en heel veel plezier, Mariska

   • m van pelt schreef:

    Hallo Mariska
    Ik M van pelt lees jullie site weleens toffe site daar is niks mis mee !!
    Maar ik zou graag bij sommige antwoorden wat je geeft, aan sommige vraagstellers toch mijn twijfels !!!
    Vind u het goed als ik een andere mening heb ! ook een reactie op de vraag mogen geven ? of bent u hier niet van gediend ??
    Het is jullie site tenslotte ,

 117. Sander schreef:

  Hallo!

  Ik had een vraag, een maat van me verteld dat wij voor 14 dagen toerisme in Thailand een visum nodig hebben.
  Zelf lees ik dat het niet hoeft.
  Klopt het dat je voor 14 dagen toerisme géén visum nodig hebt?

 118. Hans steenbergen schreef:

  Sawasdee krap,
  Ik zit met de volgende vraag: ik heb een non immigrant visum met multiple entry. Dat visum wil ik eind 2016 in Thailand met een jaar verlengen. Mijn paspoort is echter dan minder dan een jaar geldig. Ik moet dus eind 2106 een nieuw paspoort in Nederland aanvragen; maar m’n visum zit in het oude paspoort geplakt. Hoe te handelen? Accepteert Immigratie een nieuw paspoort zonder visum met daarnaast het oude paspoort met visum? Alvast dank voor je reactie!

 119. Olivier schreef:

  Hallo,

  Dank voor alle goede informatie die ik op de website kan vinden. Ik had nog een vraagje over het visum. Ik zal 31 dagen in Thailand verblijven en dus voor zover ik weet een visum nodig hebben. Nu las ik echter dat sinds 30 augustus het visum ook in Thailand kan worden verlengd . Zou dit betekenen dat ik ook gewoon naar Thailand kan vliegen en daar ter plekker 1900 bath betaal om een langer verblijf mogelijk te maken? of moet ik dit echt van te voren regelen? Alvast bedankt!

  • Hoi Olivier, één dag langer in Thailand verblijven is geen probleem – hier wordt coulant mee omgesprongen. Verblijf je langer als een dag extra, dan betaal je een boete van 500 baht per dag. Have fun! 🙂

   • Michelle schreef:

    Hoi Mariska,

    Voor mij geldt hetzelfde, ik ben een paar uur langer dan 30 dagen in Thailand (31 dagen dus). Ik begrijp nu uit je verhaal dat ze hier coulant mee omgaan. Maar is het slim om dit te laten bevestigen door iemand (bij de Ambassade in Nederland of in Thailand) of heb ik hier een bewijs van nodig? Ik wil niet daar in de problemen komen en neem liever het zekere voor het onzekere.

    Alvast bedankt!

 120. Breda Sikkens schreef:

  Wellicht gelden dezelfde regels voor Visum voor alle Europese landen, niet alleen voor Nederland en België.
  Hoe zit dat? Ik heb Sloveens paspoort.

  B.

 121. Tessa schreef:

  Hoi Sander en Mariska,
  Ik vroeg me af of jullie me kunnen helpen met mijn vraag!
  Ik heb een return ticket Amsterdam-Bangkok van begin januari – eind februari. Ik ben van plan ongeveer 3 weken in Thailand te blijven, dan naar Laos en Vietnam te reizen en vervolgens weer terug te keren naar Bangkok. In theorie zou ik dan geen visum nodig hebben, maar gewoon de eerste keer 30 dagen en de tweede keer 15 dagen kunnen blijven. Maar ik ben bang dat ze wellicht moeilijk doen over het feit dat ik een 30 dagen stamp wil, een return ticket heb die 54 dagen later is, en geen bewijs heb dat ik het land binnen 30 dagen ga verlaten (ik wil nl per slow boat naar Laos). Dus toen dacht ik: misschien kan ik in Nederland een 60 dagen single entry visum aanvragen, het land alsnog na 3 weken verlaten en bij terugkeer gaan voor de 15 dagen stamp. Maar is dat wel mogelijk als je al een single entry visum van 60 dagen in je paspoort hebt staan? Wat zouden jullie adviseren in mijn geval? Alvast bedankt 🙂

 122. Carlijnt schreef:

  Hoi!

  ik heb een prangende vraag 😉 ! ik vertrek 4 januari naar Bangkok en ga 3.5 maand reizen door Azië om weer terug te vliegen uit Bangkok naar Amsterdam.
  Nu heb ik overal van alles gelezen over visa etc maar nog niks over wat ik moet regelen voor Thailand. Ik wil mijn ticket voor Myanmar regelen in Bangkok en dan het land verlaten om daar in April weer terug te keren. wat voor visum moet ik dan regelen?

  En nu lees ik van alles op jullie site en raak ik lichtelijk in paniek omdat ik dus nog geen visum heb geregeld voor Thailand. Dus mijn vraag ook al blijf ik maar heel even in Thailand moet ik dan alsnog daar een visum voor regelen?

  • m van pelt schreef:

   Hallo Carlijnt het lig er aan hoelang je de eerste keer in thailand blijf !! is het langer als 30 dagen ,tja dan moet je een single entry tourist visa ,
   aanvragen is 60 dagen geldig .
   Kom je via international airport dan krijg je 30 dagen op je paspoort is visa on arrival ,per boot,bus,of wat dan ook !! maar 15 dagen op alleen ,
   je paspoort .
   prettige reis M van pelt.

 123. Relinde schreef:

  Hallo!

  Ik verblijf van 6 jan tot 10 februari in Thailand. Is daar een visum voor nodig?

  • Hi Relinde,

   Je gaat meer dan 30 dagen door Thailand reizen. Slimste is om een Single Entry Visum aan te vragen in Amsterdam bij het Thaise consulaat. Dit kost je € 30.

   Andere optie is om een visa run te doen en Thailand te verlaten na 30 dagen. Vervolgens kom je Thailand weer binnen. De goedkoopste manier om dat te doen is of in het verre zuiden bij Maleisie of in het verre noorden bij Mae Sai bij de grens met Birma.

   Toch adviseer ik je om voor de eerste optie te kiezen.

   Groetjes,
   Mariska

 124. m van pelt schreef:

  Hallo ik heb een vraag over de multiple entry visa
  Ik heb gelezen dat je ook een werkgeversverklaring nodig heb ! maar wat als je een ww uitkering heb ?
  Wat kan ik doen om dit visa toch te krijgen ?

  grt marcel

  • Hi Marcel,

   Ja ik snap ik niet waarom ze dat precies willen weten. Ik heb al gehoord dat ze er uiteindelijk niet zo moeilijk over doen. Maar daar gaan wij natuurlijk niet over. Neem even contact op met het Thaise consulaat in Amsterdam. Laat het ons ook nog even weten want hun uiteindelijke antwoord is.

   Groetjes,
   Mariska

 125. Stefan schreef:

  Toffe website!

  Een vraagje over het aanvragen van een visum.

  Ik zal van 23 december tm 4 februari aaneengesloten in Thailand verblijven. Dit zijn 44 dagen.

  Kan ik hiervoor gewoon een stempel in mijn paspoort krijgen op het vliegveld en zodra de eerste 30 dagen zijn verlopen weer een nieuwe stempel voor de tweede 30 dagen?

  Ik weet dat het slimste is om 1 entry 60 dagen te halen in Nederland, maar als het ook gewoon mogelijk is om daar naar de immigratiedienst te gaan om mijn tweede dertig dagen te krijgen zou dat mooi zijn.

  Vriendelijk bedankt,

  Stefan

  • Hi Stefan,

   Dat is mogelijk. Dan moet je je visum verlengen bij het immigration office. Dat kan inderdaad met 30 dagen. Dat is overigens niet de goedkoopste manier. Verlengen van je visum in Thailand kost 1900 baht ( 50 euro ). Toeristenvisum Single entry die je in Nederland aanvraagt voor 60 dagen kost je 30 euro.

   Succes,
   Mariska

 126. Robert-Jan schreef:

  Hallo,

  Ik loop al een tijd met een vraag die, denk ik, vandaag eindelijk is beantwoord, maar ik zou graag nog bevestiging krijgen.

  Ik kom 10 februari aan in Bangkok en ga 5 maanden reizen, ik ga ook naar Laos, Vietnam en Cambodja, althans dat is het idee. Ik wil mijn plannen echter kunnen wijzigen. Wat wel vast staat is dat ik 11 juli weer terugvlieg. Tot zover geen probleem, is een bekend veel gemaakte ronde.

  Maar nu kreeg ik ineens allemaal waarschuwingen dat ik in Thailand moet kunnen aantonen dat ik het land weer ga verlaten. Echter, ik weet helemaal niet waar en wanneer. Misschien besluit ik wel naar Myanmar te gaan of sla ik Laos over, ik wil het allemaal nog niet weten.

  De vraag is dus: Moet ik als ik hier in Nederland een Visum voor 60 dagen heb gekregen nog kunnen aantonen dat ik met een vliegticket in deze 60 dagen het land weer ga verlaten? Ik begreep namelijk dat vliegtuigmaatschappijen hier erg strikt in kunnen zijn, maar na bellen met China Airlines bleek dat dit enkel zou gelden voor Visa on Arrirval.

  Dus iemand, help mij alsjeblieft voor eens en altijd aan het antwoord. Internet is geweldig, maar ik kom er vooral tegenstrijdige, onvolledige of oude informatie tegen. Helemaal nu afgelopen november de Visa zijn verandert (wat voor mij mooi uitpakt aangezien ik nu voor €30 een visum voor 60 dagen kan krijgen).

  Jullie zouden met geweldig hellpen (ps ik wil mn andere visa ter plekke regelen, zijn er mensen die anders adviseren? Zoals duidelijk is heb ik zeer ongepland reisschema.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Robert-Jan,

   Welkom in het visum-paradijs!

   Het ligt er een beetje aan of je een Single Entry visum gaat aanvragen (eenmaal 60 dagen) of een Multiple Entry Visum (driemaal 60 dagen).

   Je geeft zelf aan dat je Single Entry visum gaat aanvragen van eenmaal 60 dagen. Daar hoef je geen bewijs te hebben dat je Thailand na die 60 dagen hoeft te verlaten.

   Dat moet wel wanneer je een Multiple Entry Visum gaat aanvragen. Hoewel dat in de theorie zo is, maar waarschijnlijk in de praktijk niet hoeft. Dat is dus het beetje het probleem wat jij schetst. Er worden regels gesteld die niet worden nageleefd waardoor het de ene keer wel en de andere keer niet kan.

   Dus voor Thailand zit je goed. Mocht je Thailand later weer binnenkomen krijg je een visumvrije entree van 15 dagen wanneer je over land aan komt en krijg je een visumvrije entree van 30 dagen wanneer je via de luchthaven Thailand weer binnenkomt.

   Voor volgende landen weet ik het niet 100% zeker. Dit is wat ik heb gevonden:

   Voor Laos kun je aan de grens een visa on arrival van 30 dagen krijgen (30 US Dollar)
   Voor Cambodja is dat volgens mij hetzelfde
   Voor Maleisie is het gratis voor 30 dagen
   Voor Vietnam moet je in het bezit zijn van een visum voordat je het land binnenkomt. Dit kun je online aanvragen of kun je zelf doen bij de Vietnamese ambassade in Bangkok (http://www.vietnamembassy-thailand.org/en/)
   Voor Myanmar moet je ook een visum van tevoren regelen. Je krijgt dan 28 dagen. Dit kun je online aanvragen of bij de Birmese ambassade in Bangkok (https://www.myanmarvisa.com/bangkok.htm)

   Groetjes, fijne voorbereiding 🙂
   Sander

   • Daniël schreef:

    Bedankt! Ik zit met precies dezelfde vraag en was overal op zoek naar dit antwoord. Was even zoeken door de vele comments die op deze post worden gegeven, maar super fijn dat jullie zo uitgebreid reageren Sander en Mariska!

 127. Mark schreef:

  Hallo!

  Ten eerste wat een leuke informatieve website hebben jullie gemaakt!

  Voor mij is het onduidelijk of ik met een visum on arrival goed zit als ik de volgende reis maak:

  Ik heb een retour ticket A’dam – Bangkok.
  16 januari kom ik aan in Bangkok en ga twee weken later de grens over bij Laos.
  Daarna via Laos en Cambodja kom ik terug in Bangkok. (42 dagen later) en vlieg ik naar Amsterdam.
  Op de site van het consulaat staat een stukje tekst dat ik geen ticket nodig heb om te bewijzen dat ik het land verlaat.
  (U hoeft niet aan te tonen door middel van tickets dat u het land verlaat)

  Klopt dit? Want als dat zo is heb ik geloof ik geen visum nodig welke ik moet regelen in Amsterdam. En volstaat 2x een visa on arrival.

  Groet,
  Mark

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Mark,

   Je hebt het waarschijnlijk over een visumvrije entree. Wij Nederlanders (of Belgen) krijgen geen visum on arrival maar een visumvrije entree.

   Via de luchthaven krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Over land krijg je een visumvrije entree van 15 dagen. Volgens mij blijf jij telkens binnen die dagen, wat betekent dat je geen visum voor vertrek hoeft te regelen.

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 128. Hamed schreef:

  Hoi iedereen
  Ik heb een heel belangrijkste vraagje!
  Ik heb een ID Nederlandse verblijfsvergunning voor asiel onbepaalde tijd voor 5 jaren, en Reisdocument, die geldig voor alle landen, maar ik heb naast bij Nationalieteit “Onbekend”, heb ik visum nodig, als ik heb een retour ticket Ams-BKK-Ams voor 25 dagen?
  En tweede vraag: hoe kan ik een visum aan te vragen? Als ik heb nodig hebt. Een Thaise hotel reserveren en uitnodigen nodig… Of zo?

  Met vriendelijke groet,
  Hamed

 129. Michelle schreef:

  Hoi!

  Ik heb ook een vraagje, vind het allemaal nog al vaag met die nieuwe regelgeving. Ik kom 19 februari aan in Thailand en vertrek 3 mei weer vanuit Bangkok, in totaal ben ik dus 76 dagen in Thailand. Nu wil ik echt geen multiple entry visa aanvragen, want ik vind 150 euro echt veel te veel geld. Kan ik met de nieuwe regelgeving mijn visum van 60 dagen ook verlengen met 30 dagen of geldt dit ook niet meer?

 130. Janny schreef:

  Ha Sander,

  Bedankt voor je snelle en gedetailleerde reaktie. Het lijkt ons ook een goed idee om het zo te doen. 2 dagen in Vientiane valt reuze mee.
  Ik zal jullie site en e book nog veel raadplegen de komende maanden.
  Succes met de site en het boek?

  Groetjes,
  Janny

 131. Janny schreef:

  Ha Sander,
  Wat hebben jullie een geweldige site, ik haal er zoveel informatie vandaan. . Leuk geschreven en zeer toegankelijk. Super.
  Op 5 januari komen wij in Bangkok aan, we verblijven daar 3 dagen om te acclimatiseren in Azië. Daarna vertrekken we vanaf Chiang Khong met de slow boat naar Luang Brabang in Laos, vervolgens willen we ongeveer 2 weken in Laos blijven en vanuit Vientiane naar Bangkok vliegen of overland en daar vandaan Thailand verder verkennen. We vliegen op 10 maart terug vanaf Bangkok naar Nederland.
  Ik heb gelezen dat de regels voor het multiple visum zijn veranderd.
  We wilden een multiple visum aanvragen, maar € 150 is best veel geld. Nu heb ik een andere optie in gedachte.
  Bangkok binnenkomen op de vrije entree. Na een week Thailand verlaten, 2 weken in Laos verblijven en daarna een visum aanvragen in Vientiane voor 60 dagen in Thailand. Ik las dat jullie dat ook een keer hebben gedaan. Kan je me meer details geven betreft de aanvraag in Vientiane. Hoe lang duurt het voor dat je het visum krijgt, aan welke voorwaarden moet je voldoen en hoeveel kost het.
  Nogmaals, ik geniet van jullie site en ik zal zeker het e book aanschaffen en ik zal het veel raadplegen onderweg?.
  Groetjes,
  Janny

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Janny,

   Dank voor je vraag en ik denk dat je dat het beste kunt doen ja, in Laos een toeristenvisum (Single Entry) aanvragen.

   Wij hebben het een half jaartje geleden gedaan inderdaad en helaas hebben we er toen niets over geschreven, wie weet gaan we daar nog een blog over schrijven.

   Een Single Entry kost je 1,000 baht (of 2,000 baht. Dat weet ik niet zeker) per persoon (contante betaling, dus neem Thais geld mee!).

   Het duurt twee dagen om zo’n stempel te krijgen. De eerst dag vraag je het visum aan bij het Thaise Consulaat in Ventienne. Aanvragen doe je tussen 8:30 en 11:00 uur. Het is handig om twee pasfoto’s bij je te hebben én je documenten te kopiëren zoals een kopie van je paspoort, maar daar kan ook alles geregeld worden. Er staat gewoon personeel die een pasfoto voor je regelt en je documenten kopieert.

   Uiteindelijk betaal je dus contant en wordt je aanvraag goedgekeurd. De volgende dag kun je je paspoort tussen 13:30 en 15:30 uur ophalen.

   Best wel een klusje. Je kunt er dus ook voor kiezen om dat in Nederland te regelen, maar dan ben je wat meer geld kwijt.

   Veel succes en veel plezier natuurlijk 🙂
   Sander

 132. Valérie Bak schreef:

  Hi Mariska en Sander,

  Ik vroeg me af wat voor visum jullie hebben gezien jullie al een jaar verblijven in Thailand.

  Mijn planning is om volgend jaar een paar maanden in Thailand te verblijven en werken (indien mogelijk) alvorens ik doorreis naar Australie. Maar als ik zo de verschillende visa bekijk, kan ik het langst verblijven in Thailand met een Multiple Entry.. Hoe doen jullie dat?

  Groetjes

  Valérie Brak

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Valérie,

   Goede vraag! Betekent dat we daar nog eens over moeten schrijven.

   Wij hebben in Nederland een Multiple Entry Visum aangevraagd waardoor je 3 x 60 = 180 dagen in Thailand kunt verblijven. Je kunt de visumbeurten telkens ook met 30 dagen verlengen waardoor 180 —> 270 dagen worden.

   Vervolgens zijn we het land uit gegaan bij Laos en in Ventienne (de hoofdstad van Laos) hebben we een Double Entry Visum aanvraagd waardoor we dus een stuk langer konden verblijven.

   Hier vind je meer info over het verlengen van je toeristenvisum:
   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, en als er nog onduidelijkheden zijn, horen we het van je,
   Sander

   • Valérie Brak schreef:

    Bedankt voor je antwoord!

    Dus met een Multiple Entry Visum kan ik maximaal in totaal 270 dagen in Thailand verblijven. Ik kan niet 270 dagen achter elkaar in Thailand verblijven toch? Tussentijds moet ik dus wel na maximaal 90 dagen het land verlaten om vervolgens weer een nieuwe periode in te laten gaan.

    Groetjes

    • Sander Hillegers schreef:

     Klopt inderdaad.

     Voordat de 60 dagen verlopen moet je naar een Immigration Office om je visum te verlengen. Wanneer de 90 dagen verlopen zijn moet je Thailand eventjes verlaten. Vervolgens kom je Thailand weer binnen en gaat je nieuwe visumperiode in van 60 dagen. Die kun je vervolgens weer verlengen etc. etc. Uiteindelijk kun je dus 270 dagen in Thailand verblijven en moet je dus tussendoor twee keer het land uit.

     Hopelijk is het zo duidelijk 🙂

 133. Tim schreef:

  Wij landen 15 december in Thailand dan steken wij 5 dagen nadien de grens over naar Laos om dan op 29 december per bus weer Thailand binnen te komen. Op 18 december is onze terugvlucht. We zitten dus eerst 5 dagen in Thailand en een kleine 2 weken nadien nog eens 21 dagen. Nu heb ik vernomen dat per bus je visum maar 15 dagen geldig is, klopt dit? Kunnen wij langer aanvragen? per vliegtuig terug Thailand binnen komen is geen optie, moeten wij een visum aanvragen hiervoor met meerdere entries? In totaal zitten wij dus maar 26 dagen in Thailand.
  Groetjes Tim

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Tim,

   Klopt inderdaad dat je over land (dus via de bus) maar 15 dagen krijgt terwijl jij er 21 nodig hebt.

   De visumeisen zijn sindskort veranderd waardoor het aanvragen van een double of multiple entree visum voor Thailand een stuk duurder is. Waar voorheen een double entry visum €60 kostte, ben je nu €150 kwijt voor zo’n visa. Nogal een verschil dus!

   Ik raad je aan om een Single Entry Visum aan te vragen in Ventienne, de hoofdstad van Laos of alsnog te overwegen om Thailand binnen te komen met het vliegtuig want dan krijg je wel gewoon 30 dagen.

   Groetjes en succes,
   Sander

 134. Daniël schreef:

  Hallo! Ik ben van plan om over ongeveer anderhalve week met bus van Laos naar Thailand te gaan. Nu ben ik er echter achter gekomen dat je visum dan maar 15 dagen geldig is, terwijl ik 30 dagen wil blijven. Weten jullie hoe ik dit vanuit hier kan regelen? Kan ik in Thailand mijn visum verlengen? Of is het een oplossing als ik bijvoorbeeld een weekje naar een ander land vlieg om zo opnieuw 30 dagen te krijgen? Alvast bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Daniel,

   Klopt inderdaad. Over land binnenkomen betekent een visumvrije entree van 15 dagen. Misschien kun je het beste Thailand binnen komen per vliegtuig, dan krijg je wel 30 dagen.

   Je visumvrije entree in Thailand verlengen; daar horen wij wisselvallige berichten over en kunnen we niet -uit eigen ervaring- bevestigen. Je kunt inderdaad ook Thailand binnenkomen met de bus en dan na twee weken het land in & uit vliegen.

   Een gedoe inderdaad. Maar helaas is het zo.

   Succes en een fijne reis,
   Sander

 135. Edwin Tax schreef:

  Hoi Mariska en Sander,

  Nog bedankt voor jullie heldere antwoord de laatste keer 🙂 Vorige keer schreef ik dat ik een dubble of triple visa aan wilde vragen. Dit gaat nu waarschijnlijk niet meer lukken omdat je met de nieuwe multi visa een werkgeversverklaring nodig hebt. (en ik ga juist omdat ik door mijn 3-jaarcontracten heen ben) Ik pak dus gewoon een single entry van 60 dagen die ik dan met 30 verleng. Mijn plan is om daarna een paar weken naar Laos te gaan en daar een nieuwe single entry visa 60 dagen voor thailand aan te vragen. Kan dit ook over land of moet ik persee met het vliegtuig naar Laos?

  Warme groet, Edwin

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Edwin,

   Ja, daar zullen we even aandacht aan besteden die nieuwe regelgeving. Er staat ook dat je een bankafschrift moet laten zien waar minimaal €5,000 op staat. Nu heb ik gehoord dat iemand vorige week een visum heeft aangevraagd zonder zijn bankafschrift te laten zien. Dus ja…

   Maar je plan is haalbaar en logisch. Je kunt inderdaad een toeristenvisum aanvragen in de hoofdstad van Laos, Vientiane. Hebben wij ook gedaan. Wij hadden er toen een Double Entry Visum aangevraagd.

   Je kunt dan gewoon Thailand binnenkomen over land (of via het vliegtuig) dat maakt niet uit wanneer je in het bezit bent van een toeristenvisum.

   Groetjes en succes 🙂
   Sander

   • Edwin schreef:

    Hoi Sander,

    Superbedankt voor je snelle antwoord! Fijn te horen. Zat me links en rechts toch een beetje zorgen over te maken 🙂 Ik merk dat de hele voorbereiding een flinke puzzel is met elke keer weer nieuwe zaken waar je tegen aan loopt.

    Groetjes, Edwin

 136. Daan schreef:

  Hoi Mariska en Sander,

  Ik heb een vraagje over een visum. Ik vertrek 9 december richting Thailand en ik vlieg 20 januari terug. In de tussentijd vlieg ik op 18 december december naar de Filipijnen en vlieg op 15 januari weer terug naar Thailand. Heb ik hiervoor een visum nodig? En zo ja, kan ik hiervoor in Amsterdam en den Haag terecht?
  Alvast bedankt voor reactie!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Daan,

   Je hoeft helemaal niets te regelen. Je krijgt tweemaal een visumvrije entree van 30 dagen.

   Fijne voorbereiding en gaaf dat je ook naar de Filipijnen gaat!!

 137. wim lepelaars schreef:

  Hoi,
  Ik wil in 2016 naar Thailand op vakantie gaan, vertrek op zaterdag 27 februari in Amsterdam (aankomst 28/02 in Bangkok en terugreis vanaf Bangkok op dinsdag 29 Maart 2016.
  Eerst ging ik uit van precies 30 dagen en wilde géén visum aanvragen ; maar aangezien het een schrikkeljaar is, is het 31 dagen
  Om problemen te voorkomen wil ik nu een 60 dagen visum aanvragen via een commercieel visumbureau. Zou dat problemen kunnen geven of verwacht U die niet .
  Alvast Bedankt voor jullie reaktie
  Wim

  • Beste Wim,

   Dit is geen probleem, want de immigratie knijpt een oogje toe bij een dagje extra. Hier staat ook geen boete tegenover. Vanaf 2 dagen betaal je 500 baht boete per dag.

   Groetjes, Mariska

  • Piet van Loon schreef:

   Wim,

   1 dag overschrijding is geen probleem en zelfs kosteloos. Wel gaat het op het vliegveld iets langer duren omdat de immigration-officer je paspoort moet laten afstempelen en ondertekenen door zijn superieur. Langer dan 1 dag kost je 1000 baht per dag.

   Groeten
   Piet van Loon

 138. Ilse schreef:

  Hoi iedereen,

  Ik heb een vraagje… Ik vlieg op 30 januari vanuit Nederland naar Bangkok, ik kom 31 januari in de ochtend aan in Thailand. Ik vlieg op maandagochtend 29 februari weer terug naar Nederland vanuit Bangkok. Dit zijn in totaal dus 30 dagen in Thailand. Het is mij onduidelijk of ik nou in de categorie korter dan 30 dagen of in de categorie langer dan 30 dagen. Weet iemand of ik nu wel of geen visum moet regelen?

  Groetjes Ilse

 139. Sharon schreef:

  Hi,
  Ik kom Thailand binnen in Chiang mai per vliegtuig. Ik wil maar een week blijven en vertrekken per bus naar Laos. Moet ik toch een vlucht uit het land boeken of kan ik ook mijn visum krijgen zonder uitvlucht?

 140. Shirley schreef:

  Hi!
  Na alle informatie toch nog een vraagje. Ik ben van plan om via Laos, Thailand via land binnen te komen. Dan ontvang ik een 15 dagen visum. Maar ik wil langer dan 15 dagen blijven, dus ik zag dat je dat kan verlengen voor 1900 baht. Is het handiger om van te voren een 60 dagen visum aan te schaffen? Ik ben nu in Cambodja en dat kan voor $45. Die 60 dagen gaan dan in als ik Thailand binnen kom en scheelt mij ook wat minder gedoe met het verlengen denk ik? Is dit de juiste gedachtegang?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Shirley,

   Dat ligt er een beetje aan hoelang je in Thailand wilt verblijven.

   Als je bijvoorbeeld 30 dagen in Thailand wilt verblijven is het handiger om Thailand binnen te komen met het vliegtuig. Dan krijg je een visumvrije entree van 30 dagen en dat is gratis. Moet je natuurlijk alleen even een vlucht regelen.

   Wil je langer dan 30 dagen verblijven is het zeker aan te raden om een Single Entry Visum aan te vragen waardoor je 60 dagen in Thailand kunt verblijven.

   Ik raad je aan, wanneer je kiest voor de 60 dagen, om dat gewoon in Nederland te doen. Het is inderdaad wel mogelijk om het in Cambodja te doen maar dat schijnt erg rommelig en onvriendelijk te zien.

   In Nederland ben je €30 kwijt wanneer je het zelf gaat regelen.

   Groetjes, fijne voorbereiding,
   Sander

 141. Renee schreef:

  Hi Sander thnx voor je antwoord.
  Even voor de duidelijkheid als ik een 60 dagen visum heb met zeg 2 entry’s dan kan ik 2x thailand uit naar een buurland bijvoorbeeld en er dan weer gewoon in zonder wat te doen binnen die 60 dagen? Als ik dus een visum heb voor 60 dagen dan hoef ik dus niet voor die 60 dagen het land uit? Kan gewoon 60 dagen achter elkaar in thailand verbijven want dat is eigenlijk ook een beetje waar ik het voor vraag en mijn verwarring ontstaat. 🙂 Als ik bijvoorbeeld gelijk een 90 dagen visum aanvraag geld dit dan ook nog of moet ik zoizo na 2 maanden tijdelijk het land uit?
  Ik had die link idd al gevonden bij iemand anders waarop je had gereageerd dus dat had ik al gelezen maar thnx! Ik vraag me alleen af die 30 dagen extra kan je die alleen krijgen op de dag dat je thailand binnen komt, want ik kom wel op Koh samui maar ong twee weken later dan dat ik land op Phuket…..

  Nogmaals dank je voor de snelle en uitgebeiden antwoorden!
  Liefs Renee

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Renee,

   Verwarrend he? Haha!

   Als je met een toeristenvisum Thailand binnenkomt kun je dus 60 dagen in Thailand verblijven. Je hoeft die 60 dagen het land niet uit.

   Je kunt die 60 dagen met 30 dagen verlengen. Dat doe je dus bij het immigration office in Thailand. Dit kun je direct al doen maar dit kun je ook pas de 59e dagen doen. Dat maakt niet uit.

   Je moet het land uit wanneer je dagen op zijn. Dat is, als je met succes een verlenging hebt aangevraagd, 90 dagen.

   Als je het land weer binnenkomt, gaat je nieuwe visum weer in van 60 dagen. Dat is natuurlijk alleen geldig wanneer je een Double Entry hebt of een Multiple.

   Hopelijk is het nu wel duidelijk 🙂

   Groetjes,
   Sander

   • Renee schreef:

    Hi Sander Yes, thank you! 🙂
    Al hoe wel er vanaf volgende week wel weer een nieuwe regeling ingaat wat betreft visum! Tenminste dat heb ik gelezen.
    Dan heb je alleen nog een 60 dagen visum of een visum voor meer dan 60 dagen wat ik heb begrepen.
    Als die 60 dagen nog steeds hetzelfde zijn dan neem ik gewoon een 60 dagen visum en verleng ik mijn visum ter plaatse met 30 dagen of ik ga ff naar een buurland en dan krijg ik via air weer 30 dagen toch? Die extra 30 dagen die kosten 1900 baht toch of zijn die nog gratis?
    Thnx Sander fijne avond nog!
    Liefs Renee

 142. Renee schreef:

  Hallo allemaal,
  Ik heb nog even een vraagje.
  Ik ga voor ongeveer 3 maanden naar Thailand en neem gewoon een toeristenvisum. Nou heb ik begrepen dat je een 60 dagen visum kan aanvragen hier in Nederland met 1 entry en dan bij aankomst op de luchthaven in Bangkok bij immigratie gelijk 30 dagen extra kan aanvragen voor ong 1900 bath. Nu denk ik erover om via Phuket te reizen dus niet eerst via Bangkok het land in te komen. Kan ik dit soms daar ook regelen of kan dit alleen op de luchthaven van Bangkok. Of is het gewoon het handigst om hier in Nederland gelijk 90 dagen aan te vragen?
  Thnx nogmaals.
  Liefs Renee

  • Renee schreef:

   Ik heb nog even een vraagje hoe het nou zit met die meerdere entrys. Wat houd dat nou eigenlijk in allemaal? Ik heb even terug gescrold naar boven maar kan het niet vinden.
   Thnx.
   Renee

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Renee,

    Single entry betekent dus dat je Thailand eenmaal kunt binnenkomen. Als je Thailand daarna weer binnenkomt dan is je Single Entry niet meer geldig en ontvang je een visumvrije entree.

    Double entry betekent dus dat je Thailand kunt binnenkomen waarna je 60 dagen de tijd krijgt om in Thailand te verblijven. Na die 60 dagen verlaat je Thailand en als je Thailand dan direct weer binnenkomt dan gaat de tweede visum van 60 dagen in. Dubbel dus.

    Multiple entry betekent dus drie entrees.

    Ik snap dat het wat verwarrend is. Hopelijk snap je het nu en anders weet je ons te vinden 🙂

    Groetjes,
    Sander

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Renee,

   Bedankt voor je vraag.

   In Nederland kun je inderdaad een Single Entry Visum aanvragen voor 60 dagen. Je kunt je visum in Thailand met 30 dagen verlengen bij verschillende Immigration Offices in het land, dus ook in Phuket.

   In het onderstaande blog vind je meer info + formulieren. Daar staat ook een lijst met alle immigration offices in Thailand:

   https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/

   Groetjes, fijne voorbereiding,
   Sander

 143. Edwin Tax schreef:

  Hoi Sander en Melissa,

  Ik wil in maart voor langere tijd naar Thailand en neem daar voor een multi entry van 3 x 60 dagen. Tussen de 60 dagen (of 90 als ik ze met 30 dagen verleng) door wil ik dan een paar weken naar Laos of Cambodja. Kan ik mijn visum aanvragen met een enkele reis ticket? Want ik weet niet precies wanneer ik terug ga. En in welk tijdsbestek moet ik mijn 3 entries gebruiken? Hartelijke groet, Edwin

  • Hi Edwin,

   je kunt je visum aanvragen met een enkele reis – dat hebben wij ook gedaan. Bij het aanvragen willen ze wel een reisplan van je hebben met daarop de datum wanneer je waar naar welk land gaat (binnen dus die 60 dagen). Dit kun je een beetje gokken, wij hebben eigenlijk gewoon maar wat ingevuld. Voor je eerste entry moet je binnen 6 maanden Thailand inreizen. En wanneer je het land uitreist heb je telkens 60 dagen de tijd om je visum te gebruiken.

   Groetjes!

 144. wim lepelaars schreef:

  Hoi Sander,
  hartelijk dank voor Uw reaktie/antwoord
  gr.
  Wim

 145. wim lepelaars schreef:

  Hoi,
  Ik wil in 2016 naar Thailand op vakantie gaan, vertrek op zaterdag 27 februari in Amsterdam (aankomst 28/02 in Bangkok en terugreis vanaf Bangkok op dinsdag 29 Maart 2016.
  Hoef ik dan géén visum te regelen ? , het is precies 30 dagen met dag van aankomst en vertrek erbij.
  Alvast Bedankt
  Wim

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Wim,

   Net op het randje dus. Je krijgt een visumvrije entree van 30 dagen en ik denk dat ze er niet moeilijk over gaan doen. In het ergste geval moet je 500 baht (€ 12,50) boete betalen omdat je 1 dag te lang bent verbleven. Maar zoals je zelf al aangeeft moet dit geen probleem zijn, want je bent er 30 dagen.

   Fijne voorbereiding,
   Sander

 146. Tessa schreef:

  Hey Sarah!

  Ik ben héél erg benieuwd waar je die dive internship hebt gedaan!!
  Ik ben daar namelijk al een tijdje onderzoek naar aan het doen!

  ik zou heel graag wat van je horen 🙂

  groetjes!

  • Sarah schreef:

   Hey Tessa!

   Ik heb zelf de internship gedaan bij Easy Divers op Koh Nangyuan, wat bij Koh Tao hoort en ligt. Dit is een beroemd eiland in de Golf van Thailand waar jongere mensen voor hele goedkope deals hun internship kunnen doen, maar let wel: Dit was ongeveer 10 jaar geleden en ik heb gehoord dat de duikplekken nu behoorlijk vernietigd zijn en het aantal duikscholen enorm toegenomen! Als het jou niet uit maakt om met vele duikers en weinig vis en koraal de cursussen te doen, dan kan je er natuurlijk nog gewoon heengaan, haha. Het is aan jou.

   Ik raad je aan meer de kant van het zuiden op te gaan zoals Khao Lak/ Phuket en dan een duikschool te vinden die naar de Similan eilanden gaat. Je zult dan wel veel op cruises zitten en op grote boten slapen en hier vanaf leren om divemaster te worden. Het is wel ontzettend mooi in die gebieden je hebt garantie op goede duikoorden! Misschien zie je zelfs een manta of whaleshark. Als je wilt kan ik je wel namen van een aantal duikscholen geven die ik kan aanraden? Maar ik weet niet of ik hier reclame mag maken voor die duikscholen. Misschien beter om te kijken op mijn facebook pagina en dat ik daar kan reageren? zie website hierboven aan.

 147. Melissa schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Alvast bedankt voor jullie geweldige site! Wij hebben hier al veel nuttige informatie en inspiratie vandaan kunnen halen!
  Wel lopen ook wij vast op de visumregeling in Thailand. Wij hebben een ticket heen op Bangkok, vanuit daar gaan wij zo snel mogelijk naar Laos, Cambodja en Vietnam. 2 maanden later keren wij terug naar Bangkok (waarschijnlijk over land) om familie op te halen die 2,5 week in Thailand met ons verblijven. Wij hebben dus niet genoeg aan de 15 visumvrije dagen die je krijgt als je over lang Thailand binnenkomt. Wel lezen wij af en toe iets over verlenging van 7 dagen, maar waar kan dit gedaan worden?

 148. Renee schreef:

  Hi Sara bedankt voor je antwoord!
  Weet jij als ik naar die ambasade waar jij die link van hebt gedeeld, beld, of ze gewoon nederlands spreken? Ik kan wel engels hoor maar vind het toch wel makkelijker als ik het gewoon in het nederlands kan uitleggen 😉
  Ik ga in een dierenasiel met honden werken. Heb zelf als dierverzorger in een dierenasiel in nederland gewerkt dus het lijkt me heel erg interessant om te kijken hoe het in Thailand verloopt. Is niet te vergelijken denk ik. Leuk dat je ook vrijwilligerswerk hebt gedaan.. Wat heb jij gedaan? Ik wil gewoon ff bellen met de ambassade lijkt me wel het makkelijkst. Iig heel erg bedankt voor de link!
  Hele fijne dag verder.
  Liefs Renee

  • Sarah schreef:

   Hey Renee!

   Ja, ik had jouw reactie nog niet gezien, haha. Ik kan helaas niet met zekerheid zeggen of je iemand aan de telefoon krijgt die Nederlands spreekt. Ik heb volgens mij (heel lang) geleden ooit een keer gebeld en toen spraken ze wel Nederlands, maar heel gebrekkig. Als ik naar de consulaat in Amsterdam ga, dan zit er meestal één Thaise medewerker en ook één of twee Nederlandse medewerkers. Dus de kans is wel groot dat iemand Nederlands spreekt. Hoe dan ook; ik weet het niet zeker!!

   Ik heb Engels lesgegeven en zo’n Divemaster internship gedaan en uiteindelijk vele jaren gaan werken als duiklerares voor verschillende duikscholen 😉 Dus als je ooit wilt duiken, kan je mij altijd om tips vragen, haha.

   Succes!!

   Groetjes

   • Renee schreef:

    Hi Sara en anderen,

    Sara oke leuk ik heb zelf mijn padi 😉

    Heb net gebeld en ze adviseren mij een non immigrand O visa. Heeft iemand hier ervaring mee?
    Je hebt dan gegevens nodig van de organisatie waarvoor je vrijwilligers werk gaat doen?
    Heb gevraagd of je het land uit mag maar dat kon maar dan moet je het weer melden in Thailand ofzo. Pff ingewikkeld hoor haha. Iemand hier ervaring mee?

    Alvast hartelijk bedankt.

    Liefs Renee

    • Sarah schreef:

     Hey wat leuk! Als je wilt weten waar je goed kan duiken dan vertel ik dat je graag 😉 hihi.

     Ok, ik heb hier wel ervaring mee, maar je hebt behoorlijk wat papieren nodig van die eigenaresse en ik zou haar maar eerst even mailen of ze dit überhaupt wilt en of ze in staat is jou deze papieren op tijd te overhandigen. Ik heb even gekopieerd wat er op de website van de Amsterdamse consulaat staat en hieronder geplakt, dat leek mij het handigst:

     “Non-Immigrant visum

     Er zijn verschillende Non-Immigrant visa aan te vragen.
     Er is een visum met een single entry en een muliple entry. ( mulitple entry is geldig voor 1 jaar )
     Met een single entry mag u eenmalig maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand , uw paspoort dient nog minimaal 9 maanden geldig ze zijn op de dag van binnenkomst.
     Met een multiple entry kunt u meerdere keren Thailand binnen reizen maar uw verblijf is telkens maximaal 90 dagen aaneengesloten vanaf het moment dat u Thailand binnen reist. Voordat de 90 dagen zijn verstreken dient u Thailand verlaten te hebben.
     Nadat u het land heeft verlaten mag u weer binnen reizen en gaat de nieuwe periode van maximaal 90 dagen aaneengesloten weer in. Uw paspoort dient nog minimaal 15 maanden geldig te zijn op het moment van uw aanvraag.”

     Dan komt het tweede gedeelte:

     “Benodigdheden voor een visum Non-Immigrant type O (vrijwilligerswerk):

     Voor deze aanvraag zijn de volgende documenten/formulieren nodig;
     -Uw paspoort, kopie van uw paspoort, kopie van de vliegticket/vluchtgegevens,
     – 2 recente gelijkende pasfoto’s,
     – volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier,
     – Kopie Kamer van Koophandel van de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk gaat verrichten (inschrijving mag niet ouder zijn dan 6 maanden),
     – uitnodigingsbrief van de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk gaat verrichten (in deze brief dient te staan welke periode u vrijwilligerswerk gaat doen en wat de werkzaamheden omvatten),
     – kopie van de ID-kaart van de persoon die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend.

     Is de persoon die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend geen Thaise ingezetene dan dient er ook een kopie van de werkvergunning van de deze persoon bijgevoegd te zijn van alle beschreven en/of gestempelde pagina’s

     Voor een visumaanvraag met single entry dient u paspoort minimaal 9 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen reist

     Kosten voor een single entry zijn € 60,- per persoon”.

     Ik heb dit ooit gedaan en de organisatie waar ik vrijwilligerswerk voor ging doen heeft mij netjes alle formulieren gestuurd. Als zij dit niet kunnen of willen; dan moet je gewoon voor een toeristenvisum gaan. In Thailand doen ze hier niet moeilijk over hoor! Ze zijn meestal erg welkom en blij met toeristen en je hoeft verder niemand ook te vertellen wat je precies gaat doen. Je mag als toerist gewoon vrijwilligerswerk doen en daar zijn niet echt hele strenge regels.

     Als je toch zo’n non-immigrant visum 0 kunt verkrijgen, dan moet je volgens mij na 2 of 3 maanden (als je het land uit gaat) langs een immigratie kantoor van het desbetreffende provincie en je daar melden. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar het valt wel meer hoor. Het is allemaal nieuwe informatie en dat kan erg verwarrend en chaotisch zijn. Als je het nog niet snapt, dan hoor ik het wel. Ik wil je graag helpen.

     Groetjes!

     • Renee schreef:

      Ha Sara,

      Heel erg bedankt voor je uitgebreide informatie. 🙂
      Ik ben er mee bezig en ze hadden me gemailt van de organisatie maar ze wisten niet precies wat ze moeten doen dus hoop nu dat ze nu meer weten. Als ik nog meer vragen heb hoor ik het wel.
      Liefs

 149. Sharon schreef:

  Hi Mariska,

  Bedankt voor je antwoord 🙂

  Nu zit ik in Chiang Mai, het is hier super leuk. Waarschijnlijk blijf ik hier nog voor 1 week! Het is weer is hier beter, gelukkig!
  Binnenkort naar, Pai-Chiang•Rai-Bangkok-Koh Chang-Bali en alle eilandjes! Thailand is zo mooi, leuke mensen en het eten is fantastisch !!

 150. Sharon schreef:

  Beste Sander en Mariska,

  Wat een top site, ik heb veel informatie van jullie site, bedankt!!

  Een vraagje..
  1 oktober ben ik vertrokken naar Thailand voor 3 maanden.
  In Nederland heb ik de Toeristenvisum Double Entry gekregen.
  Ik vlieg 9 november voor 2 weken naar Bali.
  Moet ik mij nog melden bij immigration office voor ik naar Bali ga of als ik terug ben in Thailand?
  Of hoef ik mij nergens te melden?

  Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

  Groetjes,

  Sharon
  Ps. het weer zit helaas niet mee 🙁

  • Hoi Sharon, aangezien je binnen 60 dagen na aankomst naar een ander land gaat, hoef je je visum niet te verlengen. Kijk anders even naar de stempel in je paspoort, daarop staat een datum wanneer je uiterlijk het land moet verlaten of je visum moet verlengen.

   P.S. Wij hebben super veel mazzel met het weer, alleen net regen in Bangkok. Waar zit jij?

 151. Tom schreef:

  Hallo,
  Ik ga in januari beginnen bij een Thaise werkgever. Er staat dat bij een type B visum bij werken voor een Thais bedrijf er alleen een single-entry visum mogelijk is. Nu moet ik voor mijn functie vaak naar omliggende landen voor zaken en ik vraag me af hoe dit te rijmen valt met een single-entry visum. Hebben jullie hier ervaring mee?
  Groetjes,
  Tom

 152. Sarah schreef:

  Hey Renee,

  Wat leuk! Ik heb ook allerlei dingen gedaan in Thailand, ook vrijwilligerswerk, maar ook duikwerk. Waar ga je dit precies doen als ik vragen mag? Als je een 3 maanden visum wilt aanvragen, kun je denk ik gewoon het beste gaan voor een toeristenvisum met 2 entries. Zie de website:

  http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

  Dan mag je 2x 60 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand. Dus moet je na 2 maanden ongeveer even ergens de grens over voor een zogenaamde ‘visa run’, maar die worden meestal geregeld door allerlei toeristenbureaus in Thailand. Je kunt er daar gewoon naar vragen of aan de eigenaresse zelf.

  Wat je ook zou kunnen doen (is wel iets meer geregel) is de eigenaresse vragen of zij wil meewerken om een studentenvisum aan te vragen. Je kunt de site ook checken hierop, het staat bijna onderaan bij Non-Immigrant type O (vrijwilligerswerk). De eigenaresse van je stichting moet dan wel alle papieren aan jou leveren die zij eisen. Als ze dit niet kan of wilt, zou ik gewoon voor een toeristenvisum gaan. Je moet het niet al te vroeg en ook niet te laat aanvragen. Ik doe het meestal 1 tot 2 weken van te voren. Je krijgt je visum meestal 3 á 4 dagen na aanvraag en is geldig op de dag van aanvraag.

  Nou, succes ermee! Misschien dat Sander en Mariska wat betere antwoorden hebben, dan hoor je het wel 😉

  Groetjes!

  • Sarah schreef:

   Oh, met studentenvisum bedoelde ik dus eigenlijk vrijwilligersvisum 😉

   • Renee schreef:

    Hi Sara ik heb eerst anders gereageerd haha had deze link weer niet gezien dus ik plak het ff hierheen 😉

    Hi Sara bedankt voor je antwoord!
    Weet jij als ik naar die ambasade waar jij die link van hebt gedeeld, beld, of ze gewoon nederlands spreken? Ik kan wel engels hoor maar vind het toch wel makkelijker als ik het gewoon in het nederlands kan uitleggen ?
    Ik ga in een dierenasiel met honden werken. Heb zelf als dierverzorger in een dierenasiel in nederland gewerkt dus het lijkt me heel erg interessant om te kijken hoe het in Thailand verloopt. Is niet te vergelijken denk ik. Leuk dat je ook vrijwilligerswerk hebt gedaan.. Wat heb jij gedaan? Ik wil gewoon ff bellen met de ambassade lijkt me wel het makkelijkst. Iig heel erg bedankt voor de link!
    Hele fijne dag verder.
    Liefs Renee

 153. Renee schreef:

  Goede dag Sander en eventuele andere meelezers 😉
  Ik heb een vraagje over welk visum ik het beste kan halen. Ik ga eind van dit jaar naar Thailand en ga eerst 3 weken backpacken. Daarna ga ik door naar een dierenasiel om daar vrijwilligerswerk te gaan doen voor een NL stichting maar de eigenaresse is Duits. Dus nu is mijn vraag hoe doe ik dit met tickets. Ik denk dat ik uiterlijk 3 maanden blijf aangezien ik dan verder geen inkomen heb en het dus de vraag is hoelang ik daar kan blijven ivm geld. En hoelang van te voren moet je deze dan aanvragen en kan je dat allemaal hier in NL regelen? Alvast hartelijk dank voor de moeite en een fijne dag. Lieve groetjes Renee

 154. Raychel schreef:

  Dus als ik het goed begrijp kom je Thailand niet binnen met een paspoort van 1 maand oud?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Raychel,

   Je komt absoluut binnen met een paspoort van 1 maand oud.

   Je moet er alleen voor zorgen dat je paspoort NOG 6 maanden geldig is wanneer je Thailand binnenkomt. Dat is bij jou nog lang niet het geval 🙂

   Groetjes,
   Sander

 155. Robin van der Slik schreef:

  Hallo!
  Ik hoop dat iemand me hier kan vertellen wat ik moet doen..
  Ik loop op dit moment stage in Thailand, Chiang Mai. Ik heb een Non-immigrant visa voor 90 dagen en die loopt 11 november af. Moet ik dan het land verlaten om dit opnieuw aan te vragen of kan ik het verlengen? Want ik las dat je met verlengen maar 30 dagen dagen krijgt en ik ben tot 25 januari in Thailand dus ik heb nog een keer 90 dagen nodig!
  Als ik het land uit moet.. welk land zou je dan aanbevelen en welke documenten heb ik dan nodig??
  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. 🙂
  Groetjes Robin

  • Hoi Robin,

   Wij hebben zelf geen ervaring met dit visum, dus kunnen we niet uit eigen ervaring advies geven. Wat zeggen ze erover bij je stagebedrijf? Zij hebben er waarschijnlijk meer ervaring mee.

   Wat ik denk (maar niet 100% zeker weet) is dat je voor nu je visum met 30 dagen moet verlengen. Aan het einde van die dertig dagen kun je het beste naar Vientiane gaan in Laos, waar je een nieuw visum aanvraagt bij de Thaise Ambassade. De documenten die je nodig hebt kun je downloaden vanaf deze pagina, maar worden ook uitgedeeld bij de ambassade.

   Veel succes, hoop dat ik je hiermee toch een beetje heb kunnen helpen!

 156. Nico schreef:

  Hoi Mariska,

  Bedankt voor je snelle reactie. Dat is goed om te horen.
  De eventuele boete betaal je als je land weer wilt verlaten neem ik aan. Of wordt er direct gekeken naar de datum van de terugvlucht?

 157. Nico schreef:

  Hoi Sander,

  Wat een fijne site zeg, complimenten!

  Wij gaan in februari voor het eerst naar Thailand. Wij komen aan op 16 februari en vliegen in de nacht van 17 maart weer richting Nederland. Hierdoor overschrijden wij nipt de 30 dagen voor de visumvrije entree. Wat kunnen we nu het beste doen? Van te voren een toeristenvisa regelen of voor die paar dagen het vrije Visum verlengen of de laatste dagen zo overbruggen?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Gr. Juliette en Nico

  • Hoi Nico, je hoeft geen visum of verlening o.i.d. te regelen. Op de luchthaven betaal je dan een boete van 500 baht per persoon per dag. Ze geven je wel altijd één dag speling – en als ze goed gemutst zijn hoef je misschien helemaal niets extra’s te betalen. Geen zorgen! Alvast heel veel plezier!

 158. marieke schreef:

  Hallo!
  Allereerst bedankt voor de info zover :).
  Ik zag op de site van de Thaise ambassade in Amsterdam dat ze ook een bankafschrift willen zien als je een visum aanvraagt met 2 of multiple entry.
  Enige idee welk bedrag ze hier ongeveer verwachten?
  Bedankt alvast!

  • Hoi Marieke, wij hebben vorig jaar een multiple entry visum aangevraagd en hoefden niets te laten zien… Ik kan hier ook niets over terugvinden op hun website? Maar ik denk zolang je genoeg geld hebt om rond te reizen (min. 500 euro per maand + 500 voor een ticket terug naar Nederland) dat het goed is. Ik zou me er niet te druk over maken, bij ons deden ze helemaal niet moeilijk!

 159. Joyce schreef:

  Hey Sander en Mariska!
  Ik volg jullie website al een tijdje, echt super, op een hele leuke manier geschreven en veel goede informatie!

  Ik had een vraagje over de visumvrije entree: mag je daarmee 30 dagen in thailand zijn (dus je laatste dag is dag 30) of minder dan 30 (dus max 29 dagen)? Ik kan dit nergens duidelijk vinden.

  Alvast heel erg bedankt!
  Groetjes joyce

 160. Joa schreef:

  Hoi! Ik heb een vraagje: Ik ga eind september naar Thailand voor 4,5 maand (134 dagen) om daar vrijwilligerswerk te doen. Ik moet dan denk ik de non-immigrant ‘O’ hebben (vrijwilligerswerk). Op de site van het royal thai consulate staat dat ik alleen een single entry kan doen (van 90 dagen). Kan ik dat in Thailand verlengen? Zo ja is dat dan met maximaal 30 dagen? Want dan zit ik op 120 dagen ipv 134. Ik hoor graag wat voor oplossing(en) jullie aan kunnen dragen 🙂 Groetjes!

 161. Lize schreef:

  Hallo! Ik heb ook een vraag. Oktober gaan ik en een vriendin naar Thailand, waar we voor ongeveer 6 week heen gaan, waarvan 3 week vrijwilligerswerk. Is het echt nodig om hiervoor een speciaal vrijwilligerswerk visum aan te vragen of voldoet een standaard single entry voor 60 dagen ook?? Wij zitten een beetje in dubio hiermee, vooral omdat we het morgen al moeten gaan aanvragen.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Lize,

   Ja volgens de officiële regels moet dat wel ja. Dus je doet er slim aan om het gewoon volgens de regels te doen. Contact even de Thaise ambassade in Amsterdam voor meer info.

   Groetjes,
   Sander

 162. Phantakan Tohngam schreef:

  hejj ik wil terug naar Thailand en ik ben Thais maar ik heb Belg nationaliteit en ik reis met Belg passport.heb ik eigenlijk visum nodig om naar Thailand te gaan??

  • Sarah schreef:

   Het ligt eraan voor hoelang je gaat (onder 30 dagen hoef je sowieso geen visum aan te vragen), maar mijn moeder is ook van Thaise nationaliteit en daar opgegroeid, maar ze heeft altijd een visum moeten aanvragen. Ze kan dan wel meestal voor zo’n NON-B of NON-O visum gaan volgens mij. Ik zal het nog even navragen bij haar, maar als je langer dan 30 dagen gaat heb je dus wel een visum nodig (als je geen Thais paspoort meer hebt).

   Groetjes

 163. Sylvia schreef:

  Hoi,

  Wat is diw regelgeving rond visa onduidelijk zeg, petje af voor jullie dat jullie het zo geduldig blijven uitzoeken en uitleggen!

  Ik wil even checken of ik het goed begrepen heb. Wij gaan voor drie weken naar Thailand en willen daarvan ongeveer 1 a1,5 weken doorbrengen in Cambodja. Ik gok dat we daar over land heen gaan en vliegend terug gaan. Heb ik dan echt genoeg aan een standaard visa on arrival omdat ik na terugkomst uit cambodja nog minder dan 15 dagen in Thailand door zal brengen?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sylvia,

   Je vliegt vanuit Nederland naar Bangkok; dan krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Vervolgens ga je naar Cambodja en vlieg je weer terug naar Thailand. Dan krijg je wederom een visumvrije entree van 30 dagen. Je hoeft dus niet te regelen wat betreft het visum voor Thailand. Zorg dat je paspoort nog 6 maanden geldig is wanneer je Thailand inreist.

   Wat betreft Cambodja kun je volgens mij een visum aan de grens regelen alhoewel dat best een gedoe is. Dat weten we niet uit eigen ervaring maar meer van verhalen van andere reizigers. Zorg dat je daar nog wat informatie over opzoekt!

   Fijne reis in ieder geval,
   Sander

 164. Tony schreef:

  Hoi Ik ben van plan om begin oktober 3 weken naar Thailand te gaan, ik heb een retour Bangkok. Tijdens mijn verblijf wil ik een weekend per vliegtuig naar Vietnam gaan en dan weer per vliegtuig terug. Welk visum heb ik dan nodig?

  groet,

  Tony

 165. Gino schreef:

  Hoi, ik wil graag een half jaar naar Thailand om te trainen bij een muay thai kamp. Heb ik een visum voor een half jaar nodig waarbij ik om de 2 maanden het land uit/in moet? Of is er ook een andere optie?
  gr Gino

 166. Tine schreef:

  Hi Sander & Mariska,

  Complimenten voor jullie site! Top, en ideaal voor ons! Vraagje: op dit moment zitten wij in Thailand. We verlaten Thailand binnen 30 dagen over land en gaan vervolgens fietsen in Laos en Cambodja. Nu willen wij in oktober voor 5 weken terug naar Thailand. Is het mogelijk om bij de thaise ambassade in Laos of Cambodja een toeristenvisum voor 60dagen aan te vragen? I hope so!
  Ik hoor graag van jullie! Groetjes, Tine

  • Hoi Tine, ja dat kan zeker! In Vientiane (Laos) kun je voor 1000 baht een 60-day tourist visa aanvragen. Met Cambodja hebben wij geen ervaring, maar we hebben gehoord dat ze daar een stuk strenger zijn. Alternatief is een goedkope vlucht te boeken terug naar Thailand, zodat je weer 30 dagen visumvrije entree krijgt, en dan je verblijf met 30 dagen verlengen bij een immigration office. Hoop dat je er zo uitkomt!!

 167. Rick de Bies schreef:

  Hallo Sander, ik ga dit jaar (4 okt 2015) voor 6 maanden naar Thailand en mogelijk ga ik gedurende deze 6 maanden nog voor 1 maand terug naar Nederland om definitief mijn verhuizing te bewerkstelligen. Wat voor visum raad jij mij aan. Ik heb al diverse sites geraadpleegd maar ik zie door de bomen het bos niet meer.

  Met vriendelijke groet,

  Rick de Bies.

  • Hoi Rick, ga je alleen reizen, of ook werken? Je kunt het beste een multiple entry visum aanvragen bij de Thaise Ambassade in Amsterdam. Het handigste is een triple entry tourist visa, waarbij je telkens na 60 dagen het land uit moet om je visum te vernieuwen. Dit kan ook over land. Laat het ons weten als je nog meer vragen hebt! Groetjes

 168. Jill schreef:

  Hi Sander en Mariska,

  wij willen vanaf Maleisië over land naar Thailand. Vervolgens willen we vanuit zuid-Thailand via Bangkok naar het noorden reizen. Vanuit daar willen we naar Laos, Vietnam, Cambodja. Vanuit Cambodja willen we vervolgens over land weer Thailand in, gezien we via Bangkok terug naar Nederland vliegen.
  We hebben gelezen dat we via land een visum voor 15 dagen krijgen, die tegen betaling met 7 dagen verlengd kan worden. We verwachten echter de eerste keer dat we Thailand binnen komen, langer dan dat te blijven. Hiervoor moeten we dus een visum aan gaan vragen in Nederland. De tweede keer dat we Thailand via land in reizen, verwachten we er minder dan 15 dagen te verblijven alvorens we terugvliegen.

  Onze vraag is nu of we een visum met single of double entry moeten aanvragen? Een double entry houdt 2x een entry van 60 dagen in, maar we blijven dus de 2e keer maar vrij kort in Thailand. Is het dan ook mogelijk om een single entry 60 dagen visum voor de eerste keer aan te vragen, en bij de 2e keer gebruik te maken van het visum-on-arrival van 15 dagen?

  En hebben jullie nog een voorkeur waar jullie de visa aanvragen behalve de ambassade?

  Alvast bedankt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Jill,

   Hoeveel dagen wil je de eerste keer in Thailand verblijven?

   Als je minder dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven dan zou ik ervoor kiezen om Thailand (vanaf Maleisie) binnen te komen met het vliegtuig.

   Als je toch over land wilt binnenkomen dan kun je je visum met 30 dagen verlengen (zie blog: https://tipsthailand.nl/visum-verlengen-in-thailand-visumvragen-2/)

   ALs je de tweede keer Thailand binnenkomt krijg je gewoon weer een visa on arrival van 15 dagen maar je geeft aan dat je die niet overschrijdt.

   Je hoeft dus geen visum te regelen in Nederland. Verleng je visum met 30 dagen bij een immigration office in (bijv.) Bangkok, Chiang Mai of op Koh Samui. Of kom met het vliegtuig de eerste keer Thailand binnen en zorg dat je binnen de 30 dagen blijft.

   Vliegtickets van Maleisië naar THailand kunnen spotgoedkoop zijn. Check: https://tipsthailand.nl/binnenlandse-vluchten-thailand-alles-wat-je-moet-weten/

   Groetjes

 169. Regie schreef:

  Wat een fijne site!
  Over een maand ga ik naar Thailand voor 5 weken.. Het plan is om 10 dagen in/op Bangkok en Ko Chang te blijven, daarna een paar dagen naar Cambodja te gaan, en vervolgens nog 2,5 week door Thailand te reizen. Welk visum zouden jullie mij aanraden?

 170. Romy schreef:

  Hi Sander en Mariska,

  Wat hebben jullie een onwijs toffe site! Mijn vriend en ik vertrekken over 3 weken naar Thailand, Cambodja en Laos en hebben al zoveel inspiratie uit jullie informatie gehaald. Nu heb ik wel nog een vraagje i.v.m. een visum aanvragen. Wij vliegen namelijk naar Phuket, waarna we ongeveer 4 weken in Thailand blijven (wel minder dan 30 dagen). Vanaf daar gaan we over land naar Cambodja en Laos en keren we ongeveer 2,5 week later met het vliegtuig vanaf Phnom Phen terug naar Bangkok voor twee dagen. En van Bangkok weer naar Nederland.

  Aan de ene kant lijkt het me logisch dat we dan een single entry visum nodig hebben, omdat ons ticket voor een verblijf is van meer dan 30 dagen en we over land naar Cambodja zullen reizen; we hebben dus geen “bewijs” dat we korter dan 30 opvolgende dagen in Thailand zullen zijn. Aan de andere kant is het misschien helemaal niet nodig en kunnen we gewoon een visum on arrival krijgen bij aankomst in Phuket en nogmaals een visum on arrival als we vanuit Phnom Phen komen.

  Wat denken jullie? Hebben jullie misschien een tip?

  Alvast bedankt! En ga vooral zo door met jullie toffe site!

  • Hi Romy, geen probleem – zowel de 1e als de 2e keer dat je binnenkomt in Thailand krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Het maakt niet uit dat je bij de 2e binnenkomst al een eerdere stempel in je paspoort hebt staan. Alvast heel veel plezier!!!!

 171. niek schreef:

  Heey,

  ik ga op uitwisseling naar bangkok, ik heb van de school een brief gekregen waarin ik word geadviseerd uiterlijk 6 augustus in bangkok aan te komen. Is het lastig om een visum aan te vragen zodat ik al op 15 juli mag aankomen i.v.m woning zoeken? En zo ja, hoelang duurt het aanvragen van een visum en welk visum kan ik het beste aanvragen als ik daar tot eind december moet verblijven in verband met het einde van het semester? Daarnaast heb ik nog 1 vraagje en dat is of ik nog spuiten moet gaan halen als ik tussendoor nog door het land wil gaan reizen? Misschien wat veel vragen binnen een keer maar alvast bedankt voor de hulp!

  mvg,
  Niek

  • Hi Niek,

   Helaas hebben wij hier nog geen ervaring mee. Neem even contact (of ga langs) bij het Thaise consulaat in Amsterdam, zij kunnen je verder helpen! Inentingen voor Thailand vind je hier (https://tipsthailand.nl/reisvoorbereiding/inentingen-thailand/) maar ook daar zul je wat extra informatie nodig hebben van een expert; de GGD.

   Groetjes

  • Sarah schreef:

   Hey Niek,

   als je voor een uitwisseling gaat, kun je gewoon een Studenten visum aanvragen bij het Thaise consulaat in Amsterdam (of education visa heet het ook wel). Je moet even checken op hun website, maar je hebt een aantal papieren nodig van je school en dan moet het niet al te moeilijk gaan.

   De aanvraag duurde bij mij meestal 3 werkdagen, maar reken voor de zekerheid een week ervoor uit. Ga dan voor een 6 maanden multiple entry visum. Dan kun je gewoon vanaf juli tot December zonder problemen in Thailand verblijven en af en toe dus ook tripjes maken naar omliggende landen en gewoon weer terug komen in Thailand met je studentenvisum.

   http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/download

   Als je vraag er niet bij staat op de website, dan even mailen of bellen denk ik 😉

   Inenten heb ik allang niet meer gedaan, maar volgens mij is het zo’n standaard inenting tegen hepatitis B die je eens in de 5 jaar moet doen, maar dat weet ik zelf niet zeker en moet je idd even onderzoeken.

   Wat voor uitwisseling ga je doen? Succes!! 🙂

   Groetjes Sarah

 172. Peter Teunisse schreef:

  Mijn vrouw en ik zijn van plan beginnend eind dit jaar voor 5 maanden op Koh Samui te gaan wonen. Wat is het beste (goedkoopste en comfortabel) om te doen, een toeristen visa die we dan een keer verlengen of een of een type “O” overwintering/pensioen visa? Wij zijn beide 6r jaar oud.

 173. Ferhat schreef:

  Hoi,

  Van 29-10-2014 tot 12-11-2014 was ik in Thailand met visumvrije entree.

  Ik wil graag in JULI nog eens een bezoekje doen voor 10 dagen.

  Is dit mogelijk of kan ik pas na een bepaalde datum terug binnen in Thailand?

  Alvast bedankt voor jullie antwoorden

 174. Sarah schreef:

  Hey Marnix,

  Ik ben zelf meerdere keren naar Thailand geweest en ook op een studentvisum. Je hoeft het zeker niet heel precies in te vullen en kan zeker wat tripjes verzinnen. Ze controleren dit niet, ze controleren alleen of de data overeenkomen met de duur die je in Thailand mag blijven. Bij een studentenvisum is dat volgens 2 tot 3 maanden dat je achtereen in Thailand mag verblijven. En je kunt dit studentenvisum gemakkelijk verlengen bij een immigratiekantoor in Bangkok.

  Volgens is dit het wel zo’n beetje 😉

  Succes!

 175. marnix schreef:

  hii!
  even een vraagje over het aanvragen van een studenten visum ook wel ED, in Augustus ga ik voor een half jaar in bangkok studeren aan de UTCC. Hiervoor heb ik uiteraard een visum nodig. Als ik in bangkok woon voor een half jaar wil ik graag wat rond reizen in zuid oost Azië nu heb ik geen idee wanneer/hoevaak en waarnaartoe. Ik wil dus graag een multiple entree visum aanvragen maar dan moet ik een reisplan invullen. komt dit heel precies of kan ik gewoon wat tripjes verzinnen?

  alvast bedankt!
  Marnix Feikens

 176. Tommm schreef:

  Hallo,

  Ik ga in augustus naar Azië. Ik start in Thailand, dan Laos, Cambodja en Vietnam(hier vlieg ik terug).
  In elk klant wil ik een maand blijven.

  Heb ik dan een visum nodig of niet? Ik kan namelijk niet bewijzen dat ik binnen 30 dagen Thailand uit ben…

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Tommmm,

   Voor Thailand heb je geen visum nodig. Je hebt ook geen bewijs nodige in welke vorm dan ook. Je paspoort moet alleen 6 maanden geldig zijn wanneer je Thailand binnenkomt.

   Voor Laos krijg je een visum aan de grens. Zelfde geldt volgens mij voor Cambodja en voor Vietnam moet je voorafgaand een visum aan vragen.

 177. Thom schreef:

  Ik zit momenteel in Cambodja en wil deze week over land Thailand binnen. Ik krijg dan een visum voor 14 dagen en kan deze 1x verlengen met 7 dagen. Ik wil echter 4-5 weken blijven. Is het mogelijk om een toeristenvisum te krijgen bij de grensovergang Cambodja/Thailand?

 178. Dennis schreef:

  Dank voor de snelle reactie! Ik heb inderdaad een hostel geboekt in Laos voor de zekerheid, die ook weer kostenloos kan annuleren. Bovendien heb ik op de website van het Thaise Consulaat gevonden dat het niet verplicht is om te aan te kunnen tonen dat je een retourticket of iets dergelijks hebt. Deze neem ik ook mee. Als het inderdaad echt volledig misgaat, boek ik inderdaad een goedkoop vliegticket naar een buurland. Met andere woorden, genoeg opties om het eventueel op te lossen dus. Nogmaals, bedankt!

 179. Dennis schreef:

  Hallo,

  Ik ben heel verward door alles wat ik lees. Ik ga 2.5 maand reizen in Azie (vanaf begin juni tot half augustus) en heb een retour Bangkok. Ik krijg een visumvrije entree neem ik aan. Echter, ik heb geen bewijs dat ik Thailand binnen 30 dagen weer verlaat. Ik doe dit wel. Moet ik een visum regelen? Ik maak me niet zozeer zorgen om de Thaise customs, maar meer om de vliegtuigmaatschappij op Schiphol.

  Mvg,

  Dennis

  • Lastig Dennis, de vorige keer konden wij met onze enkele reis zo instappen zonder dat er naar een visum of retourvlucht werd gevraagd. Ik denk dus dat dit meevalt, omdat je zelf aan kunt geven dat je op de hoogte bent van de geldigheid van je visumvrije entree.

   Je kunt voor de zekerheid voor de eerste nacht een acco boeken in het land dat je van plan bent na Thailand te bezoeken. Bij booking.com kun je dat vaak doen zonder vooraf te betalen & annuleren is gratis. De reservering uiteraard meenemen naar Schiphol en uitleggen dat je verder reist over land. En als ze je echt weigeren, moet je ter plekke een goedkoop vliegticket boeken naar een buurland – ongeacht of je die wel of niet gebruikt. Succes!

 180. Kelly schreef:

  Beste Sander en Mariska,

  Wat is dit een handige site! Echt super dat jullie dit hebben opgezet.
  Ik heb een vraag aan jullie met betrekking tot het aanvragen van het visum.
  Ik zal eind juni voor 2 maanden richting Thailand vertrekken. Mijn planning is dan om eerst 3 weken het noorden van Thailand te zien, vervolgens in 2 weken Cambodja en te eindigen met 3 weken zuid-Thailand.
  Ik zal dus 2x Thailand binnenkomen (1e keer sowieso met het vliegtuig, 2e keer waarschijnlijk over land). Aangezien ik dus niet langer dan 30 dagen aaneengesloten in Thailand verblijf, vraag ik me af welk of ik hiervoor dan een visum aan moet vragen! De tweede keer zal ik waarschijnlijk over land binnenkomen, waardoor ik dan maar 15 dagen visa krijg, hoef ik dan dus maar single entry aan te vragen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Kelly

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Kelly,

   Bedankt voor je vraag.

   Je hoeft helemaal niets van tevoren aan te vragen. Je eerste inreis in Thailand kom je aan met het vliegtuig. Je krijgt dan een visumvrije entree voor 30 dagen. Je geeft aan dat je na 3 weken het land verlaat. Geen probleem dus. Als je Thailand (over land) weer binnenkort krijg je dus nog 15 dagen. Zorg dat je paspoort nog 6 maanden geldig wanneer je Thailand binnenkomt en dan is alles voor elkaar. Enjoy!

   • Kelly schreef:

    Hoi Sander,

    Bedankt voor je reactie! En als ik de 2e keer dat ik Thailand in zal komen (over land), langer dan 15 dagen zal blijven? Ik denk namelijk dat ik dan 3 weken zal blijven! Moet ik dan alsnog van te voren een single entry aanvragen?

    Bedankt voor de tip van het paspoort, ga ik voor zorgen!

    Groetjes Kelly

    • Sander Hillegers schreef:

     Hi Kelly,

     Dan raad ik je aan om de tweede keer toch via het vliegtuig Thailand binnen te komen. Dan krijg je weer 30 dagen.

     Het is geen optie om een Single entry aan te vragen in Nederland omdat je die dan de eerste keer ‘verbruikt’. Je kunt wel een double entry in Nederland aanvragen maar dat is een duurdere optie en kost je meer tijd (hele proces van aanvragen en ophalen etc).

 181. PeterTeunisse schreef:

  Hallo. Wij zijn een echtpaar beiden 65 jaar jong en willen graag op Koh Samui 5 maanden overwinteren.
  Vooraf aan die gaan we 2 maanden naar Bali. Een toeristen visum aanvragen in Nederland gaat dus niet want die gaat in op de datum van aanvraag.
  Moeten wij met een muliple entry Non-Immigant type O visum echt elke 90 dagen het land uit? Ik had ergens gelezen dat je ook na 90 dagen naar het consulaat kon gaan en Je verblijfadres laten zien.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Peter,
   Goede vraag! Wij hebben (uiteraard) nog geen ervaring met het type O visum en we durven het niet met zekerheid te zeggen. Visum regels veranderen namelijk best wel snel in Thailand en worden niet overal op dezelfde manier toegepast/uitgevoerd.
   Ik heb wel van mensen gehoord (Nederlanders met een type O visum) dat ze zich eens in de 90 dagen moeten melden bij het immigration office. Vervolgens krijgen ze een stempel en hoeven ze het land niet te verlaten. Maar voor de zekerheid zou ik er niet even achteraan gaan en het Thaise Consulaat in Amsterdam om advies vragen. Succes en als jullie het weten, horen wij het ook graag!

 182. Milena schreef:

  Ik ben nu in Thailand en wil mijn ‘gratis 30 dagen’ graag met twee weken verlengen. Hoe kan ik dat het beste doen?

 183. Marloes schreef:

  Hi,

  Ik heb een vraagje, mijn vriend en ik gaan ruim 3 weken naar Thailand op vakantie. Wij gaan tussendoor even 3 dagen op en neer naar een bruiloft op Bali. Kunnen wij dan 2x Visa on arrival nemen? of moeten wij ook een een Visa hier in NL aanvragen?
  Hoop dat jullie mij kunnen adviseren.

  Thanks!

  Groetjes, Marloes

  • Hi Marloes,

   Je hoeft van tevoren niets te regelen. Je krijgt tweemaal een visumvrije entree! Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn wanneer je Thailand binnenkomt en het moet nog vol staan met 101 stempels van Thailand. Dus dat moet denk ik geen probleem zijn 🙂

   Enjoy!

 184. raymond schreef:

  Hey Sander,
  bedankt voor je snelle antwoordt, ik weet genoeg. dankje

 185. raymond schreef:

  heey Sander en Mariska,

  handige site!
  ik heb wel even een vraag; ik zit nu in Thailand en heb een visa double entry geregeld in Ned. mijn eerste entry verloopt over 4 weken (ik ben hier dus nu al 4 weken) nu is mijn vraag, kan ik straks gewoon voor een visa run gaan, dus op dezelfde dag weer terug naar Thailand, of moet ik verplicht een aantal dagen in een ander land verblijven? (bijvoorbeeld cambodja of laos) ik kwam namelijk een backpacker tegen die dit beweerde maar kan het nergens terug vinden. ik hoor graag hoe jullie er over denken!
  alvast heel erg bedankt en keep up the good work!
  groeten Ray

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Raymond,

   Bedankt voor je vraag! Wij hebben het een paar maanden geleden nog gedaan dus hebben het antwoord voor je. We zijn tijdens een tourtje (Gouden Driehoek in het noorden) de grens over gegaan bij Myanmar om vervolgens 3 minuten later Thailand weer binnen te komen. Dan is je volgende termijn weer geldig! Geen probleem. Wij werden geadviseerd om dat bij de grens bij Myanmar te doen omdat het daar goedkoper was (500 baht p.p. uit mijn hoofd).

   Succes en als je nog vragen hebt, horen we het van je!

 186. Luca Rombach schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Ik vertrek op 1/9 voor een maand naar Thailand, en bij jullie staat dat het paspoort minimaal 6 maanden na aankomst in Thailand nog geldig moet zijn. Maar nu staat op verschillende sites, dat het bij aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. Nu is dit voor mij hartstikke verwarrend.
  Moet ik dan nu voor de zekerheid een nieuw paspoort aanvragen aangezien die van mij maar tot 17/3/2016 geldig is?
  Verder wil ik jullie een heel groot compliment maken over deze geweldige site. Ik haal hier enorm veel inspiratie uit voor mijn reis.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Luca,

   “Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen reist”.

   Dat staat op onze site en op de website van het Thaise Consulaat in Amsterdam. Dus dat moet geen enkel probleem zijn!

   Succes met je verdere voorbereiding en bedankt voor je compliment 🙂 als je nog vragen hebt, horen we het van je

 187. Hans Hu schreef:

  Hoi…allereerst..wat een leuke verzorgde blog…
  Toch een puntje van kritiek (moet kunnen toch?) :jullie hebben het regelmatig over een visa on arrival.Dit visum is voor nederlanders althans niet beschikbaar. Dat hoeft ook niet want wij hebben visumvrije toegang voor 30 dagen (via de lucht) of 15 dagen (over land).Visumvrije toegang is geen visum!! maar een exception. Wel is het (in thailand) te verlengen met nog eens 30 dagen tegen betaling van 2000 baht.(Let er wel op dat de vliegmaatschappij je niet mee hoeft te nemen wanneer je visumloos langer dan 30 dagen tussen heen en terugvlucht hebt.Neem contact op met de maatschappij als je dit overweegt en vraag schriftelijke bevestiging)

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Hans,

   Tuurlijk moet dat kunnen. Bedankt zelfs!

   Wij namen aan dat een visa on arrival hetzelfde was als een visumvrije entree.

   Bedankt voor je feedback en we zullen het binnenkort aanpassen.

   Groetjes

 188. Sarah schreef:

  Oh sorry, tweede zin ‘uitgang’ moest eigenlijk ‘uitgaan’ zijn. Spellingsfoutje 😉

 189. Sarah schreef:

  Hoi Arthur!

  Die brief die je nodig hebt, is gewoon van de school waar je gaat studeren, dus in dit geval dus de school in Bangkok. Ze schrijven hierover een brief in Nederland, omdat ze misschien uitgang van een soort uitwisseling, maar als er geen Nederlandse school bij betrokken is, is dat geen probleem hoor. Je moet gewoon aan je school in Bangkok vragen of zij een uitnodigingsbrief kunnen schrijven voor jou die jij nodig hebt met dezelfde informatie daarin. Ik heb een voorbeeld brief waar alles netjes in staat beschreven als je dat zou willen hebben?

  En eerst aankomen op een visum op arrival is denk ik niet zo’n goed idee. Ik weet niet eens precies of dit mogelijk is, maar ik denk dat het verstandigst is dat je gewoon het studentenvisum aanvraagt en daarmee Thailand binnenkomt. Als je daarna nog langer wilt blijven, zou je altijd nog je studentenvisum gemakkelijk kunnen verlengen bij een immigratie kantoor in Bangkok voor drie maanden bijvoorbeeld voor 1900 baht. Was bij mij geen probleem en ze zijn daar meestal ook wel gemakkelijk in.

  Hoop dat dat je vraag een beetje beantwoordt?

  Succes!

  Groetjes
  Sarah

 190. Arthur schreef:

  Hallo allemaal,

  Misschien dat hier iemand antwoord weet op twee vragen die ik over het ED visum heb. Ik zag bij de website van het Thaise consulaat dit bij benodigdheden staan: “brief van de school in Nederland waar u studeert (waarin staat de persoonsgegevens van u en in welke periode u gaat studeren in Thailand)” Enig idee wat hier mee bedoelt wordt? Dit is een vreemde eis gezien het feit dat ik bij een Thaise school in Bangkok wil gaan studeren. Er is helemaal geen Nederlandse school betrokken bij mijn plan.

  Daarnaast vroeg ik mij ook af of het mogelijk is om een aantal weken vòòr de ingang van het ED visum al Thailand te betreden. (met visa on arrival?)

  Groeten en alvast bedankt!

 191. Marco schreef:

  Hallo,

  Ik vertrek over 2,5 week naar Azie(Thailand, Laos en Cambodja). We zullen eerst ongeveer 2 week in thailand zijn, daarna ongeveer een week in Laos, via thailand binnen een dag naar cambodja, daar ongeveer een week blijven en dan vervolgens nog 2 week in thailand zijn. Wat zou je adviseren qua visum?

  Bij voorbaat dank en zet ga zo door met deze site!

  Groet

  Marco

  • Hi Marco, wat een gave reis ga je maken! Zodra je Thailand binnenkomt ontvang je een visa on arrival voor 1 maand, die vervalt zodra je naar Laos gaat. Als je daarna weer over land Thailand ingaat, ontvang je een nieuw visum voor 14 dagen. En na Cambodja ontvang je opnieuw een nieuw visum om je laatste 2 weken in Thailand te verblijven. Je hoeft dus qua visum helemaal niets te doen – tenzij je paspoort al vol staat met stempels van Thailand, maar ik neem aan van niet! Alsvast heel veel plezier!! Gr Mariska

 192. Sarah schreef:

  Hey sander!

  Haha, ja. Dat is wel een leuk idee. Ik ben op het moment wel tijdelijk gestopt met deze levensstijl, maar heb het ongeveer 10 jaren gedaan. Ongeveer een derde daarvan was in Thailand 😉 Dus ik heb genoeg ervaring daarin. Ik probeer een jaar niet te werken als duikinstructrice, maar misschien dat ik de volgende winter toch weer vertrek als ik het niet uit houd in Europa.

 193. Sarah schreef:

  Hey carmen,

  ja dat kan zeker. Thailand is alweer wat rustiger geworden gezien de visum regelingen e.d. Je kunt eerst de multiple entry toeristenvisum voor 6 maanden aanvragen in NL (dan moet je dus elke 2 maanden alleen de grens over en weer terug). En als deze verlopen is, kan je een nieuw toeristenvisum aanvragen in Laos, Maleisie of Singapore… ligt eraan waar je heen wilt. Ik heb gehoord dat ze het meest gemakkelijk 6 maanden toeristenvisa geven in Laos en dat de reis daar naar toe ook het meest comfortabel is. Het kost wel wat tijd en geld, maar het is wel goed mogelijk. Ook omdat je waarschijnlijk dit voor het eerst doet en je nog geen grote aantal stempels in je paspoort hebt van het in en uitgaan van Thailand, toch? 😉

 194. Carmen schreef:

  Hi allen,
  Mijn plan lijkt erg op dat van jou Sarah, ik wil een tijdje reizen en ook een duikopleiding doen, om vervolgens te werken als duikinstructeur.
  Ik wil echter een jaar lang wegblijven.
  het toeristenvisum multiple entry (3x 60 dagen) is voor mij prima, behalve dat dat maar een half jaar geldig is.
  Kan ik datzelfde visum opnieuw aanvragen terwijl ik in Thailand ben, zodat ik wel een jaar kan wegblijven?

 195. Claudia schreef:

  Onze dochter is op dit moment in Thailand, ze heeft een dubble entry visum.
  Stel dat ze nu na 2 weken een uitstapje wil maken naar Laos, en dan weer terug gaat in Thailand, mag ze dan meerdere malen naar een ander land toe en weer terug in Thailand komen? Of mag ze maar 2 keer Thailand binnenkomen?
  Hoop op reacties van mensen die het zeker weten.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Claudia,

   Je mag met een doubLe entree tweemaal Thailand binnenkomen wat dus betekent dat je een uitstapje kunt maken naar Laos bijvoorbeeld of waar ze ook heen wilt. Ze heeft 2×60 dagen toegang tot Thailand. Je kunt geen dagen opsparen of iets dergelijks.

   Hoop dat je vraag zo is beantwoord anders hoor ik het van je!

   Groetjes

 196. Sarah schreef:

  Hey sander D en Sander Hillegers, 😉

  Ja, misschien ben ik wel een visum expert! haha. Heb genoeg ervaring en problemen ermee gehad! Ik heb ook niks gehoord over een single entry. Ik weet alleen dat ze voor het studentenvisum alleen een single entry geven (die ik nu dus heb) en die je als ’t goed is gemakkelijk kunt verlengen met dezelfde papieren. Het moet dan wel in dezelfde provincie zijn waar het visum voor bedoeld is. Daar heb ik dan dus problemen mee gehad. Als je bv voor een duikschool in Koh Kood op een studentenvisum bent, moet je in die provincie (Trat provincie) je visum verlengen.

  Voor het toeristenvisum is er volgens mij gewoon nog multiple entry mogelijk. Je moet er alleen een reisplan bij toevoegen en voor de rest moet alles gemakkelijk gaan.

  Leuk dat je je divemaster wilt gaan doen! Heb je al een idee waar in Thailand?

  Groetjes

 197. SanderD schreef:

  Hoi Sarah en Sander, ik ben van plan dit jaar naar Thailand te gaan voor 3 a 4 maanden om mijn divemaster te halen. Ik ben al een tijdje bezig om duidelijk te krijgen wat de regels zijn rond het visum. Van het consulaat en de ambassade heb ik te horen gekregen dat je vanaf 2015 alleen nog maar een single entry visum van 60 dagen kan krijgen. Deze kan eventueel verlengt worden op een immigratie kantoor in Thailand voor maximaal 30 dagen. Hebben jullie hier al meer geluiden over gehoord?

  Groet
  Sander

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sander,

   We zijn bekend met het eenmalig verlengen van 30 dagen bij het immigratie kantoor. Maar dan kom je uit op 90 dagen.

   Over het alleen maar uitgeven van het single entry toersitenvisum in 2015 heb ik nog niks gehoord. Hopelijk gaan ze dat ook niet doorvoeren, zou jammer zijn voor diegene die langer in Thailand wilt verblijven. Mocht ik er wat over horen zal ik het gaan uitzoeken. En als jij het al hebt uitgezocht horen we het graag van jou 🙂

   Groetjes,
   Sander

 198. Samantha schreef:

  Bedankt Sarah en Sander voor jullie reactie. Wat gaaf Sarah dat je als duiklerares in Thailand werkt!

  @Sander: Ik weet dat als ik over land binnen kom ik maar een visumvrijstelling krijg voor 15 dagen.

  Ik heb besloten een visum met multiple entry aan te vragen. Better safe than sorry, zoals jullie aangeven. Sander, ik denk dat ik er voor nu wel uitkom. Alle informatie is erg duidelijk. Ik wacht het blog over het toeristenvisum rustig af. Ik las ook dat jullie nu naar Nederland zijn wegens familie omstandigheden. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen.

 199. Sarah schreef:

  Ik denk dat het beste wat je doen kunt is misschien voor een 6 maanden toeristenvisum gaan met multiple entry. Dit is maar iets van 90 euro en is 6 maanden geldig. Je mag Thailand 3x opnieuw binnenkomen, als je maar niet langer dan 2 maanden achtereen in Thailand blijft. Het is gemakkelijk aan te vragen bij de Consulaat in Amsterdam. Dan heb je geen gedoe met nieuwe visa aanvragen telkens als je Thailand binnenkomt. Als je dat wel doet, doen ze volgens mij een twee weken visa on arrival toeristen visum, maar dat weet ik niet zeker.

  Ik werk als duik lerares in Thailand dus weet een beetje hoe ’t gaat hier. Maar je kunt ook gewoon op de website kijken van de Thaise consulaat.

 200. Samantha schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Ik volg jullie site nu een tijdje. Ik vind ‘m erg leuk. Erg handig al die tips. En ik vind de stukjes ook gewoon zo leuk geschreven. Een plezier om elke keer te lezen!

  Ik ga in februari voor 2 maanden naar Zuidoost-Azië. Ik ben van plan om meerdere landen aan te doen, waardoor ik hoogstwaarschijnlijk twee of drie keer Thailand binnen zal komen, één of twee keer over land en één keer met het vliegtuig. Ik vroeg me af of het mogelijk is om drie keer een visa on arrival aan te schaffen. En zo niet, weten jullie of ze moeilijk doen als je van het reisplan wat je moet aanleveren bij een visum voor double entry en multiple entry afwijkt?

  Alvast bedankt. En alvast een goeie jaarwisseling in Thailand.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Samantha,

   Superleuk dat je ons volgt en bedankt voor je vraag!

   De visa-regels zijn het afgelopen jaar aangescherpt, toch horen wij wisselende berichten. Sommige reizigers die wij hebben ontmoet doen nog steeds keer op keer een ‘visa run’. (dus telkens een visa on arrival halen bij de grens). Zij zeggen dat het geen kwaad kan. Maar dat is volgens ons een beetje tricky. En ik denk dat je zulke risico’s niet wilt nemen wanneer je gewoon lekker twee maanden onbezorgd wilt gaan reizen.

   Je weet overigens ook dat als je over land Thailand binnenkomt dat je een visumvrijstelling krijgt van 15 dagen?

   Ik adviseer je om een toeristenvisum aan te vragen, multiple of double, zoals je zelf al aangeeft. Het reisplanformulier is een formaliteit. Wij hebben ook een toeristenvisum multiple aangevraagd en hebben destijds aangegeven dat we in november een uitstapje zouden maken naar Nepal. Dat hebben we niet gedaan, dus je kunt gewoon je globale plan invullen!

   Hoop dat je vraag is beantwoord. Binnenkort verschijnt er op Tips Thailand een blog over het aanvragen van het toeristenvisum, die heb ik al geschreven, dus als je niet kunt wachten, kunnen wij die al naar je toesturen. Hebben we alleen je e-mail nodig.

   Maar als je er zelf uitkomt of nog even kunt wachten dan zie je het vanzelf verschijnen!

   Groetjes,
   Sander

 201. evelien schreef:

  Het is niet nodig om een ticket naar een ander land te hebben? Ik dacht ergens gelezen te hebben dat als je in aanmerking wilt komen voor een visumvrije entree, je bewijs moet hebben dat je binnen 30 dagen het land verlaat..

  • Sander Hillegers schreef:

   Hoi Evelien. Het is inderdaad erg verwarrend omdat de regels er wel zijn. Je moet kunnen aantonen dat je het land na die 30 dagen weer gaat verlaten. Zo niet, kunnen ze je weigeren bij de douane in Thailand. Maar dat is de theorie. In 99,99% van de gevallen laten ze je gewoon door. Je luchtvaartmaatschappij zal je wel adviseren om een ticket achter de hand te hebben. De keuze is dus aan jou. Ons advies is dat je gewoon zonder ticket heen kan gaan. Mooier kan ik het antwoord niet maken helaas! Succes met je keuze!
   Groetjes,
   Sander en Mariska

   p.s. kijk nog even hier: http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-vrijstellingen

   “U hoeft niet aan te tonen door middel van tickets dat u het land verlaat.”

 202. Sarahmulders schreef:

  Hoi!

  Het blijkt dat voor een vrijwilligersvisum de organisatie een officiele NGO moet zijn en de duikschool is een school 😉 Haha. Dus in plaats daarvan helpen ze me voor een studentenvisum te gaan. Ze hebben eerst mijn paspoort kopie nodig, die sturen ze dan op naar de Ministry of Education en dan moeten ze als het goed van hen papieren krijgen die ze weer naar mij toe moeten terug zenden. Die Ministry of Education zend officiele papieren naar de duikschool dat ze een ware gevestigde school zijn waar studies gedaan mogen worden en dat is het belangrijkste dat ik nodig heb voor het studentenvisum. Daarnaast sturen ze mij ook nog een uitnodigingsbrief.

  Ik zal de rest van de vorderingen later vertellen!

 203. Sarahmulders schreef:

  Hoi!

  Ik ga naar Thailand en ga vrijwilligerswerk doen bij een duikschool. Het is zo dat ik voor 6 maanden voor ze ga werken en zij mij gratis eten en onderdak geven en daarnaast ook een duikopleiding. Het is niet echt een studie, niet echt een stage, dus meer een internship of vrijwilligerswerk. Ik vroeg me af welke visum hier het beste bij past? Want als ik voor de vrijwilligerswerk visum ga, dan vragen ze dus een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel, maar het is een Belgische duikschool die gevestigd is in Thailand. Wat voor formulieren moet ik van hen vragen? Een ‘document of Ministry of Commerce’? Is dat hetzelfde? Of moet het persé een Nederlands gevestigd bedrijf zijn?
  Ik hoorde dat de visum regelingen erg streng zijn geworden aan de grens, dus wil liever niet met een toeristenvisum het land in gaan.

  Bedankt!

  • Hi Sarah,

   Wat spannend dat je vrijwilligerswerk gaat doen!

   Eerlijk is eerlijk: Sander en ik hebben nog nooit vrijwilligerswerk gedaan in Thailand, dus we kunnen niet met 100% zekerheid zeggen hoe de visumprocedure verloopt. Maar we hebben inderdaad ook gehoord dat de regelingen aan de grens zijn aangescherpt, dus een toeristenvisum is in dit geval niet aan te raden.

   Ik vermoed sterk dat een Ministry of Commerce-formulier voldoende is, en dat het bedrijf niet per se in Nederland gevestigd hoeft te zijn. Ik zie dat het niet duidelijk vermeld staat op de website van het Thaise Consulaat… Wat ik zou doen, is contact opnemen met het Thaise Consulaat en hen om advies vragen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je straks de juiste documenten indient. Het telefoonnummer is: 020-4651532, mailadres: info@thaiconsulate-amsterdam.org.

   Je kunt ook nog even bij het bedrijf waar je vrijwilligerswerk voor gaat doen navragen wat normaliter de procedure is. Ik neem aan dat ze vaker met vrijwilligers werken; misschien zelfs ook wel uit Nederland.

   Succes met het aanvragen, laat je ons weten wat de uiteindelijke procedure is? Dan kunnen wij onze informatie aanpassen op de site en daar andere mensen weer mee helpen :). En natuurlijk heel veel plezier in Thailand!

Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 13.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *