Namuang Waterfall 2 | Hike naar hét viewpoint van Koh Samui

Wil je op Koh Samui iets anders zien dan het strand? Zin in wat avontuur? Zo ja, dan hebben wij het perfecte uitstapje voor je gevonden. De hike naar het Namuang Waterfall 2 Viewpoint is een dikke aanrader, want het uitzicht vanaf de top is waanzinnig mooi!

Eerder heb ik jullie al meegenomen naar de Hin Lat Waterval op Koh Samui, wat één van mijn favoriete plekjes van Koh Samui is. Maar het eiland heeft meer watervallen die een bezoekje waard zijn, zoals die van Namuang.

De Namuang Watervallen zijn de hoogste watervallen van Koh Samui en ook de meteen de meest toeristische. Maar er is een geheime weg omhoog, die niet veel toeristen kennen.

Hoe hoger je komt, hoe rustiger het wordt. En na een pittige klim word je getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Het is een onbeschrijfelijk gevoel om vanuit de poel van de waterval de steile afgrond in te kijken. Ook overzie je het zuidelijke deel van Koh Samui, de twee zuidelijke eilanden en zelfs het vasteland op een heldere dag.

Namuang 2 Viewpoint

Na Muang Watervallen

De Namuang Watervallen in het zuiden van Koh Samui, bestaan uit twee niveaus en hebben beide een eigen toegangsweg.

De lagergelegen Namuang Waterfall 1 heeft een drop van achttien meter en een natuurlijk basin. De toegang is gratis en daarom is het ook de meest druk bezochte waterval van het eiland. De eerste waterval is mooi, maar wat ons betreft niet heel bijzonder. Wij vinden de tweede waterval vele malen leuker!

De hoger gelegen Namuang Waterfall 2 is moeilijker bereikbaar en daardoor ook rustiger. Deze waterval stort zich in zo’n tachtig meter over verschillende plateaus naar beneden. Het is echt een aanrader om de klim naar het viewpoint van de waterval te maken, waar ik je nu alles over ga vertellen.

Namuang 1 Waterval

Na Muang Waterfall 2

Je komt aan bij de parkeerplaats waar je ook wat restaurantjes en winkeltjes aantreft. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer één kilometer lopen naar de voet van Namuang 2. Je kunt dit makkelijk doen door de borden te volgen.

Je kunt er ook voor kiezen om je te laten brengen met een jeep. Maar dat is best duur en overbodig, waardoor we het niet aanraden. Vanaf de weg naar de waterval kun je het uitzichtpunt al zien liggen. Daar ga je dus naartoe!

Namuang 2Kruispunt Namuang 2Namuang 2 Base

Ga rechtsom!

Vervolgens kom je bij de voet van Namuang Waterfall 2 uit, waar het voor de meeste toeristen ophoudt. Maar niet voor jou!

Pak het pad dat rechtsom naar de top van de waterval leidt. Het is een vrij pittige klim van ongeveer twintig minuten over een smal jungle paadje, dat veelal uit klauterwerk langs boomwortels en rotsen bestaat. Met behulp van de touwen die zijn gespannen en de boomwortels en rotsen zelf, is het goed te doen.

Het is een schaduwrijke klim en je hoort het constante geruis van de waterval op de achtergrond. Ook hoor je het gezoem van insecten en gezang van vogels, die lastig te spotten zijn door de dichte begroeiing.

Plotseling stopt het klimmen abrupt en volg je de touwen naar links waar je een zijtak van de rivier moet oversteken. Hoewel je dit gedurende de meeste tijd van het jaar met droge voeten kunt doen, had het de nacht én ochtend voor mijn klim flink geregend. Ik kreeg uiteindelijk natte tenen, maar voor deze unieke jungle ervaring hoort dat er gewoon bij.

LET OP: Wijk niet af van het aangeduide pad en klim niet zelf op rotsen om mooie foto’s te maken. Draag verder stevige wandelschoenen met grip om uitglijden te voorkomen. Helaas zijn er in het verleden ongelukken gebeurt met toeristen die over afgezette delen zijn geklommen.

Klim naar Namuang 2 ViewpointRivier oversteek Namuang 2Hike naar Namuang 2 Viewpoint

Het uitzichtpunt

Vlak na het oversteken van de rivier gaat het pad nog een klein stukje verder. Ook hier wijzen de touwen je de weg over de laatste rotsblokken voordat je bij het viewpoint aankomt. 

Het eerste wat je ziet als je uit de jungle stapt, is een prachtig plateau gelegen tussen de watervallen. Zodra je het plateau verder oploopt openbaart het weidse uitzicht zich, evenals de unieke poel waar je een frisse duik kunt nemen.

Vanuit je privé bubbelbad kun je het water naar beneden zien storten terwijl je uitkijkt over het zuidelijke deel van het eiland. Je voelt je hier echt on top of the world!

Bij aankomst waren er al een handvol toeristen, maar de meesten vertrokken al snel waardoor ik en een ander koppel deze plek voor ons alleen hadden. Wat een prachtplek om even bij te komen van de steile klim.

Namuang 2 ViewpointNamuang 2 ViewpointNamuang 2 Viewpoint

De terugweg

Uiteindelijk was het tijd om te gaan en besloot ik het pad langs de andere kant van de rivier terug te nemen. Het viel me op dat dit pad een stuk makkelijker was dan het pad op de heenweg. Ook hier vind je touwen langs de steilere stukken, maar vaak waren er betontreden in de rotsen gemaakt, waardoor het goed te doen was.

Opnieuw kun je op diverse plaatsen bij de rivier komen. Veel lager kom je langs een aantal leuke houten barretjes waar je een heerlijke kokosnoot, fruit shake of zelfs een biertje kunt krijgen.

Na een paar restaurantjes en winkeltjes ben je weer terug bij de splitsing waar de jungle tocht is begonnen.

Terugweg Namuang 2Restaurantje Namuang 2Onderaan Namuang 2

Voor wie is het

Iedereen die goed ter been is en een goede basisconditie heeft kan deze tocht doen. Voor ouderen en kinderen raden we het makkelijkere pad aan dat linksom gaat.

De toegangsfee is 50 baht per persoon (30 baht voor kinderen) en is inclusief een flesje water wat je direct bij het eerste restaurant aan je linkerhand kunt halen.

Ticket box Namuang 2

Tips voor deze tour

Alle jeepsafaries hebben de Namuang Watervallen in hun tourprogramma. De jeeps komen gemiddeld aan tussen 10:00 en 15:00 uur. In het laagseizoen (mei, september tot en met december) is het rustiger. Als je de waterval voor jezelf alleen wilt hebben, kun je het beste de bovenstaande tijden vermijden.

Trek verder áltijd wandelschoenen aan wanneer je de watervallen beklimt. De rotsen en het pad zijn soms behoorlijk glad, waardoor de klim op slippers echt te gevaarlijk en onverstandig is. Neem verder voldoende water mee, muggenspray, zwemkleding, zonnebescherming, een camera en een handdoek.

Jeep ride naar Namuang 2Namuang 2 ViewpointWinkeltjes bij Namuang 1

Dierenattracties: niet doen!

Tot slot moeten we er nog één belangrijk ding bij vermelden. Nog voor de ingang van de watervallen zijn er een aantal (slechte!) dierenattracties die worden aangeboden. Zo kun je een olifantenritje maken en zijn er nog andere attracties met dieren.

Doe dit niet, want de dieren worden hier helaas slecht behandeld. Als je graag olifanten wilt zien, bezoek dan het Khao Yai National Park of het Kui Buri National Park waar je olifanten in het wild kunt spotten.

De 30 baht (voor kinderen) en 50 baht (voor volwassenen) entree die je betaalt, is voor de waterval zelf en het onderhoud van het pad. Dit staat gelukkig los van de slechte dierenattracties.

Dierenatractie beter vermijdenDierenattracties Namuang

Zo kom je er

De Namuang Watervallen zijn heel makkelijk met de taxi, songthaew (gedeelde taxi) of met eigen vervoer te bereiken. Het is gelegen aan de rondweg in het zuiden van Koh Samui en staat duidelijk op de borden aangegeven.

Vanaf Bophut Beach in het noorden van het eiland is het ongeveer 45 minuten rijden naar de parkeerplaats van de watervallen.

Entree Namuang 1 en in de verte Namuang 2


Hoteltips Koh Samui

Smile House Resort

Deze prachtige bungalows worden omringd door de palmen en het zandstrand van Bophut Beach. Het is er rustig, toch kun je gemakkelijk de reuring opzoeken aangezien je op loopafstand verblijft van het gezellige Fisherman’s Village. Eén van de best beoordeelde hotels van Koh Samui!

Prijs per overnachting: v.a. € 76
crystal-bay-beach

Crystal Bay Beach Resort

Het Crystal Bay Beach Resort heeft dé allerbeste ligging van heel Koh Samui. Je verblijft namelijk direct aan één van de mooiste stranden van het eiland. Kijk niet raar op als je hier een paar dagen langer blijft dan gepland. De kamers zijn dan ook prachtig!

Prijs per overnachting: v.a. € 65

Op zoek naar nog meer leuke dingen die je op Koh Samui kunt doen? Die vind je HIER!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. gondor368 schreef:

    AtoB Transfer specializes in a taxi service pickup from and to the airport. A taxi transfer with AtoB is more than just a taxi ride. You are treated like a special guest or a good old friend as our number one priority is total customer satisfaction. We create a unique taxi experience.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.