Een ode aan de Pad Thai
Lieve Pad Thai,
De tijd vlieg voorbij, alweer dik een maand zijn we onafscheidelijk in Thailand. Je weet me overal te vinden – en ik jou. Je bent er altijd voor me, zelfs wanneer je een keertje niet in het Engels op de menukaart staat.
Hoewel je vaak nét even anders bent, stel je nooit teleur. Je basis –waar ik zo van houd- blijft hetzelfde: plakkerige rijstnoedels, sappige taugé, verse wortels, krokante pinda’s, een roergebakken ei en wat lente-ui. Ik versier je graag met nog wat limoensap en chilivlokken; dat maakt je zo lekker spannend en spicy. Een paar blokjes tofu erbij en je bent in mijn ogen he-le-maal perfect.
Ja Pad Thai, ik kan geen genoeg van je krijgen. En ik hoop jij ook niet van mij… Toch maak ik me nu al een beetje zorgen over onze relatie, je weet wel, als ik straks weer in Nederland ben. Want laten we eerlijk zijn: een langeafstandsrelatie tussen ons gaat niet werken. Daarvoor ga ik je te erg missen. Daarom ga ik hard mijn best doen om je mee te nemen naar huis, zodat we elke dag van elkaar kunnen genieten. Ik hoor graag wat je daarvan vindt…
Liefs,
Mariska
Recept Pad Thai
Bron: allrecipes.nlIngrediënten voor 2 personen:
- 2 eetlepels sojaolie
- 3 flinke teentjes knoflook, versnipperd
- 1 kipfilet/tofu, in blokjes
- 1 ei
- 2 eetlepels vissaus/sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 kopje warm water
- 150 gr rijstnoedels, 2 min voorgeweekt
- 2 eetlepels gehakte pinda’s
- een flinke hand taugé
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- een kwart limoen
- Verhit de sojaolie in een wok op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak dit tot het gaat geuren.
- Voeg de kip/tofu toe en roerbak deze tot het rondom aangebraden is en bijna gaar.
- Breek het ei rechtstreeks in de wok en voeg de vissaus/sojasaus en suiker toe. Roer dit goed om terwijl het ei stolt.
- Doe de ingrediënten wat naar de zijkant van de wok en schenk het water onderin de wok. Voeg de noedels toe en roer om tot de noedels zacht zijn.
- Voeg de gehakte pinda’s en de taugé toe en roerbak nog een halve minuut door.
- Voeg de in kleine stukjes gesneden lente-ui toe. Zodra de noedels droogkoken zet je het vuur uit en pers je wat limoensap over het gerecht uit.
- Je kunt er nog wat chilivlokken bij serveren voor wat pit.
Heerlijk! En wat relaxed dat recept, thuis uitproberen! Binnenkort ook een recept voor Fried Rice? ?
Pineapple Fried Rice, lijkt me een goed plan 😉 We horen graag van je!!!
Wel grappig dat de meeste Thaise mensen lang niet zo enthousiast over Pad Thai zijn als de toeristen. Als ik vraag om Pad Thai en ze hebben het niet dan bieden ze vaak Pad Sieuw aan. Dit zijn brede noedels met een andere saus. Ook erg lekker.
Stiekem is Pad See Ew inmiddels ons favoriete gerecht!! https://tipsthailand.nl/top-10-thaise-gerechten/
Heerlijk! Wij hebben hem net gemaakt en opgegeten! Ik moet wel zeggen dat bovenstaand recept niet genoeg is voor de gemiddelde eter.. Maar het was heerlijk!
Super leuk! Misschien is het inderdaad beter om de portie te verdubbelen; en alles wat over is kan in de vriezer/koelkast voor de dag erna hmmmmm!!
De Thaise keuken is natuurlijk overheerlijk. En Pad Thai blijft één van mijn favorieten. Elke Thailandreis werk ik wel een paar Pad Thais naar binnen.
I love Pad Thai! Perfect voor vegetariërs. Leuk dat je het recept hebt bijgevoegd, binnenkort maar eens in Nederland maken;)
High five veggie sister!!!
I will love you forever Mariska! afzender:Pat Thai <3
Wil jij mijn Valentijn zijn? 😳