Een ode aan de Pad Thai

Pad Thai

Lieve Pad Thai,

De tijd vlieg voorbij, alweer dik een maand zijn we onafscheidelijk in Thailand. Je weet me overal te vinden – en ik jou. Je bent er altijd voor me, zelfs wanneer je een keertje niet in het Engels op de menukaart staat.

Hoewel je vaak nét even anders bent, stel je nooit teleur. Je basis –waar ik zo van houd- blijft hetzelfde: plakkerige rijstnoedels, sappige taugé, verse wortels, krokante pinda’s, een roergebakken ei en wat lente-ui. Ik versier je graag met nog wat limoensap en chilivlokken; dat maakt je zo lekker spannend en spicy. Een paar blokjes tofu erbij en je bent in mijn ogen he-le-maal perfect.

Ja Pad Thai, ik kan geen genoeg van je krijgen. En ik hoop jij ook niet van mij… Toch maak ik me nu al een beetje zorgen over onze relatie, je weet wel, als ik straks weer in Nederland ben. Want laten we eerlijk zijn: een langeafstandsrelatie tussen ons gaat niet werken. Daarvoor ga ik je te erg missen. Daarom ga ik hard mijn best doen om je mee te nemen naar huis, zodat we elke dag van elkaar kunnen genieten. Ik hoor graag wat je daarvan vindt…

Liefs,

Mariska

Pad Thai eten in BangkokPad Thai eten in Bangkok

Kado voor de Feestdagen!

Tips Thailand Boek

  Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld = morgen in huis!


Recept Pad Thai

Bron: allrecipes.nl

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels sojaolie
  • 3 flinke teentjes knoflook, versnipperd
  • 1 kipfilet/tofu, in blokjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vissaus/sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 kopje warm water
  • 150 gr rijstnoedels, 2 min voorgeweekt
  • 2 eetlepels gehakte pinda’s
  • een flinke hand taugé
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • een kwart limoen
    1. Verhit de sojaolie in een wok op middelhoog vuur.
    2. Voeg de knoflook toe en bak dit tot het gaat geuren.
    3. Voeg de kip/tofu toe en roerbak deze tot het rondom aangebraden is en bijna gaar.
    4. Breek het ei rechtstreeks in de wok en voeg de vissaus/sojasaus en suiker toe. Roer dit goed om terwijl het ei stolt.
    5. Doe de ingrediënten wat naar de zijkant van de wok en schenk het water onderin de wok. Voeg de noedels toe en roer om tot de noedels zacht zijn.
    6. Voeg de gehakte pinda’s en de taugé toe en roerbak nog een halve minuut door.
    7. Voeg de in kleine stukjes gesneden lente-ui toe. Zodra de noedels droogkoken zet je het vuur uit en pers je wat limoensap over het gerecht uit.
    8. Je kunt er nog wat chilivlokken bij serveren voor wat pit.

    Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

  1. Robert schreef:

    Heerlijk! En wat relaxed dat recept, thuis uitproberen! Binnenkort ook een recept voor Fried Rice? ?

  2. Zuur schreef:

    Wel grappig dat de meeste Thaise mensen lang niet zo enthousiast over Pad Thai zijn als de toeristen. Als ik vraag om Pad Thai en ze hebben het niet dan bieden ze vaak Pad Sieuw aan. Dit zijn brede noedels met een andere saus. Ook erg lekker.

  3. Jincey schreef:

    Heerlijk! Wij hebben hem net gemaakt en opgegeten! Ik moet wel zeggen dat bovenstaand recept niet genoeg is voor de gemiddelde eter.. Maar het was heerlijk!

  4. John schreef:

    De Thaise keuken is natuurlijk overheerlijk. En Pad Thai blijft één van mijn favorieten. Elke Thailandreis werk ik wel een paar Pad Thais naar binnen.

  5. Esther schreef:

    I love Pad Thai! Perfect voor vegetariërs. Leuk dat je het recept hebt bijgevoegd, binnenkort maar eens in Nederland maken;)

  6. YvonwilnaarThailand schreef:

    I will love you forever Mariska! afzender:Pat Thai <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NU VERKRIJGBAAR!

Alles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand
Het gedrukte boek

Het plannen van je reis naar Thailand hoeft niet overweldigend te zijn. In dit boek staat letterlijk alles wat je moet weten voordat je in het vliegtuig stapt.
BESTEL 'M NU →
close-link