Full Moon Party in Thailand: Spelen met vuur

Full moon Party Thailand 2015 Mariska Tips Thailand
Ligging Koh Phangan
De Full Moon Party is het ziekste feest van Thailand – of misschien wel van heel de wereld?! Iedere maand verzamelen zo’n 10.000 – 30.000 feestgangers zich op het strand van Koh Phangan om te feesten onder de volle maan. En dat feest… gaat er heftig aan toe kunnen wij je vertellen!

Full Moon Party op Koh Phangan

De klok tikte 17:00 uur aan en zonder enige voorbereiding zetten we voet aan wal op party-eiland Koh Phangan, gelegen in de Golf van Thailand. We kwamen van het nabijgelegen Koh Tao vandaan en hadden een regelrechte chaos, gekte, paranoia verwacht bij het verlaten van de ferry – maar niets was minder waar. Er hing een uitermate relaxte sfeer, het was helemaal niet druk en tot overmaat van ramp werden we niet lastig gevallen door tientallen taxichauffeurs.

Omdat we vroeg waren, besloten we nog even rustig over het strand te lopen. Vissersbootjes dobberden rond, de zon ging onder en kinderen speelden op het strand. Niets kon vermoeden in welke gekte we een paar uur later zouden belanden…

Stilte voor de storm - Full Moon Party Thailand

Plaats delict: Haad Rin Beach

Tussen de pier en Haad Rin Beach, pendelen tientallen blauwe taxi’s die je voor 100 baht per persoon naar de Full Moon Party brengen. Super makkelijk; het is dus onmogelijk om het feest NIET te vinden.

Eenmaal aangekomen bij de Fullmoon Party kan het grote shoppen beginnen. Trakteer jezelf op een neon-outfit, schmink of schilder de gekste figuren en afbeelden op jouw of andermans lichaam en voorzie jezelf van een emmertje alcohol. Wees niet bang om mis te grijpen, want werkelijk ALLES is voorhanden. Tenslotte betaal je een luttele 100 baht entree en kan het feest beginnen!

Bucket, iemand? - Full Moon Party Thailand

Tegen 22.00 uur stapten wij vol enthousiasme – met emmer én neon schmink – het strand op. Onze ogen werden verblind door vuur, neon borden, blacklights, flitsende lichten, vuurshows en mensenmassa’s. Een paar stappen later dook er een halfnaakte dronkenlap van een verhoogde glijbaan het publiek in. Tien meter verderop zagen we twee Thaise mannetjes met een branden touw ronddraaien. Wat daar gebeurde? Er werd touwtje gesprongen!

Touwtje springen op de Full Moon Party?

Wow… we keken echt onze ogen uit!

Eén voor één sprongen dappere (of oerdomme) feestgangers over een brandend touw. Gewoon touwtje springen à la in spring de bocht gaat in. Wat bezielt deze mensen dit te doen – te bizar!?

Het was gewoon leedvermaak en we moesten er al snel smakelijk om lachen. Brandende touwen die in iemands nek belanden of een broek in de fik zette, het was allemaal de normaalste gang van zaken. Het ene na het andere slachtoffer kreeg gratis een blijvend souvenir cadeau – in de vorm van een brandwond.

Emmertje Alcohol

De Full Moon Party is een één kilometer langgerekt feest op Haad Rin Beach, met overal barretjes, muziek en podia waar je kunt dansen. Ook vind je er tientallen kraampjes met emmers. Emmers die je kunt vult met alcohol. Je ziet er werkelijk iedereen mee lopen. Een wodka Redbull, Mojito, Jack Daniels cola, noem maar op. Je betaalt tussen de 150 en 500 baht voor zo’n emmertje afhankelijk van de sterkte. Goed te doen dus!

Let op! Je koopt in eerste instantie een klein flesje alcohol en een blikje frisdrank, maar achter het kraampje sjoemelen ze soms met de inhoud. Ga zo staan dat je kunt zien wat ze er in gieten, of vraag of je het zelf mag mixen. Neem het zekere voor het onzekere!


Sfeer tijdens de Full Moon Party Thailand

Ondanks de knotsgekke vuuracts en dronkenlappen, is de sfeer erg goed te noemen. Helemaal niet opdringerig of (vrouw)onvriendelijk. Iedereen is er om een onvergetelijke tijd te hebben – en jij kiest er zelf voor hoe je dat wilt doen. Niemand dwingt je om touwtje te springen of tientallen emmers achterover te gooien. Van een afstandje mensen kijken is al een belevenis op zich, want je ziet een hoop gekken voorbij komen.

Fikkie stoken - Full Moon Party Thailand

Na middernacht begint het strand vol te lopen en is het een stuk drukker. De feestgangers raken ook wat meer onder invloed, dus kijk goed uit waar je loopt. Een stukkie zwemmen is niet zo’n goed plan, aangezien er regelmatig mensen verdrinken door de sterke stroming (echt!). Politie hebben wij alleen bij de ingang gezien; op het strand helemaal niet. Gek genoeg lijkt het zichzelf allemaal te regelen.

Bedtijd?

Drie uur ’s nachts en wij vonden het wel welletjes. Alles kan in Thailand, vele toeristen zijn ons voorgegaan, dus waarom zou er geen (speed)boot naar Koh Tao gaan? Er gaan ook boten van/naar Koh Samui vanaf de Full Moon Party, dus dat wordt een makkie. Toch?

Nope! Al snel hoorden we van de ene na de andere taxiboot-bestuurder dat niemand naar Koh Tao gaat, tenzij je een privé speedboot wilt huren voor 30.000 baht – € 750? Nou, nee…

Toch geloofden we het niet helemaal en namen we een taxi naar de pier van Koh Phangan. Daar eenmaal aangekomen was het compleet uitgestorven. Of er een boot naar Koh Tao ging? Ja, de volgende ochtend om 08:30 uur!

Sfeer op de Full Moon Party Thailand

Nachtje doorhalen

Denk ook maar niet dat er accommodatie beschikbaar is op Koh Phangan voorafgaand en tijdens de Full Moon Party. Het hele eiland zit compleet vol!

Wij besloten maar terug te gaan naar het feest die nog even uitbundig was als een uurtje geleden. We vonden een speciaal losersgedeelte op het strand voor mensen die ziek, zwak, misselijk of moe waren. Hier sloten we – voor zover het kon – onze ogen en wachtten we de zonsopkomst af.

Comfortabel was het natuurlijk niet en heel feestelijk was het, voor ons, al lang niet meer aangezien het al half zes was. We namen een ontbijtje bij de plaatselijke toko, om vervolgens een taxi naar de pier te pakken.

De zon kwam langzaam op en locals waren aan het sporten in het nabijgelegen parkje naast de ferry. Doodmoe ploften we uiteindelijk neer op de stoelen van de Lompraya Ferry en vielen vrijwel direct in slaap. Een uur later ontwaakten we uit onze coma en stapten we uit op een uitgerust Koh Tao.

Tip: Zorg er dus voor dat je je accommodatie van tevoren regelt, want tijdens de Fullmoon Party zit het he-le-maal vol. Dit zijn onze beste hostel- en hoteltips voor Koh Phangan!

Afterparty? Full Moon Party Thailand

Wanneer is de volgende Full Moon Party?

Klik hier voor alle data van de volle maan feesten op Koh Phangan.

Duiken op Koh Phangan

Na de Full Moon Party door naar Koh Tao om te duiken?

Waarom blijf je niet gewoon op Koh Phangan?! Er zijn een aantal waanzinnig toffe duikplekken rondom Koh Phangan. Zo kun je duiken met walvishaaien, zwemmen met zeeschildpadden en verdwijnen tussen de scholen kleurrijke vissen.

Bij duikschool The Dive Inn geven ze professionele duiklessen op alle niveaus. Ze hebben ook Nederlandstalig personeel en zijn meerdere malen uitgeroepen door de beste duikschool van Koh Phangan. Echt een aanrader!

Check hier het aanbod van de duiklessen →

Hoteltips Koh Phangan

Phangan Arena Hostel

Misschien wel het leukste hostel van het eiland, met een toffe bar waar je reizigers ontmoet van over de hele wereld. Verder is er genoeg te doen – er is een zwembad, pooltafel, voetbalveld, basketbalveld én iedere avond een ander feest. Vlakbij de Full Moon Party.

Prijs per overnachting: v.a. € 14
cocohut-phangan

Cocohut Beach Resort & Spa

Voor de absolute flashpackers onder ons die lopend naar de Full Moon Party willen gaan. De luxe bungalows van Cocohut liggen namelijk één strandje (en wat voor één!) verwijderd van het feest. Een groot geheim en super relaxed omdat niemand het weet!

Prijs per overnachting: v.a. € 51

Dus, wanneer ga jij naar de Full Moon Party?!

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. Guido schreef:

  Hoi hoi,

  Door jullie fantastische site zijn we op het idee gekomen om eind april vanaf Koh Samui naar Koh Pangan te gaan en hier een nachtje te blijven!
  We hebben Castaway gecontact, maar zij kunnen onze dochter van 14 niet accepteren (vanwege verzekeringen…). Martin van Castaway gaf wel aan dat aan die kant van het eiland laag getijde is in april en dat we daar niet kunnen zwemmen. Dat zou ik zonde vinden. Hij komt met de volgende suggesties: Haad Yao, Haad Salad, Mae Haad and Chaloklam . Wat zouden jullie ons adviseren (Guido, Anouk en twee meiden 14/16). Ik ben reuze benieuwd naar jullie tips. Bedankt alvast.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Guido,

   Haad Salad staat goed bekend als familiestrand. De andere stranden zijn ook goede alternatieven. Hier heb je geen last van een feestende menigte. Het zal er rustig en relaxed zijn!

   Fijne reis en laat ons weten hoe het uiteindelijk is bevallen!

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 2. Robin schreef:

  Hi Mariska en Sander, super veel nuttige informatie op jullie site! Ik lees het graag en steek er veel van op. Ik was van plan om met aanstaande oud en nieuw naar de fullmoon party te gaan, ik had ergens op een site gelezen dat het feest dan ook gehouden wordt. Alleen op de website die jullie aangeven om in de gaten te houden voor de data zie ik alleen 22 december en 20 januari staan. Weten jullie toevallig of de party ook met oud en nieuw gehouden wordt?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Robin,

   Het zal dan geen Fullmoon Party worden, maar wel een New Years Countdown Party. In ieder geval, zelfde plek, zelfde strand (Haad Rin Beach) en een groot feest!

   Fijne reis,
   Sander

 3. Het klinkt een beetje denigrerend “Het ziekste feest ter wereld”, dat staat me een beetje tegen. Wie zich echt verdiept in de Boedhistische cultuur van Aziatische landen weet dat het feest van de Volle Maan op nog meer plakken gevierd wordt: Sri Lanka, (delen van) China, Japan. De volle maan in de herfstmaand september is de mooisteen krahctigste en er gaat een helende werking vanuit. Dat ‘wij’vanuit het Westen (Nederland, Engeland, USA) een feest alleen met alcoholgebruik associëren (of tot alcoholmisbruik overgaan), of op neokoloniale wijze slechts aan ons onbekommerd verblijf op een strand willen denken, zegt eigenlijk heel veel hoe onze welvaart onze ethische normen verpest heeft. Het wordt tijd dat ‘We’ ons eens wat beschaafder gaan gedragen in de verre buitenlanden…

 4. Kimberly schreef:

  Goedenavond, Zijn er ook nog ergens anders full moon party’s dan alleen bij ko-phagnan?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Kimberly,

   Koh Phangan is de enige plek in Thailand waar de Full Moon Party officieel nog gevierd mag worden.

   Wel kun je op bijvoorbeeld Koh Phi Phi ook feesten tot in de late (vroege) uurtjes op het strand!

   Groetjes, fijne reis,
   Sander

 5. Boyd schreef:

  Ik wil erg graag naar de volgende full moon party gaan, alleen ik ben nog 18. Is dit een probleem? Is de kans dat dit gecontroleerd wordt groot?

  • aaron schreef:

   ik zou ook graag gaan in septmbr en ben er ook nog maar 18… ik heb geen idee of het mogelijk is.

  • Iksa schreef:

   Hi,
   Ik ben vorig jaar ook naar de full moon party geweest toen was ik nog 17 en heb geen problemen gehad😄. Gewoon lekker gaan👍🏼

 6. Iris schreef:

  hoi,
  Ik heb even een vraagje. Ik wil naar de full moon party in april of mei. Ik denk alleen dat ik geen hostel bij Haad Rin wil maar hier wat verder vandaan. Rijden er ook taxi’s die je ’s nachts naar je hotel brengen?

 7. Sharon schreef:

  Even een vraagje, heeft iemand ervaring met de full moon party nadat koning bhumibol is overleden? Is de sfeer nog hetzelfde of enigszins bedrukt?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Sharon,

   Plaats deze vraag even op de Tips Thailand Facebookgroep!

   Dan zul je direct antwoorden krijgen van ervaring-deskundigen 😉

   Groetjes,
   Sander

 8. Jincey schreef:

  Hoi!
  Wij willen graag naar de half moon party op 10 augustus. Waar wordt deze gehouden en moeten we iets van tickets kopen?
  Avast bedankt!
  Groetjes Jincey

 9. danique schreef:

  Super leuke site! Mijn vraag is als ik van koh phi phi naar de full moon party wil wat is dan de beste optie? En wat zijn de kosten waar ik aan moet denken?

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Danique,

   Je bent dan wel een hele dag onderweg. Op Koh Phi Phi kun je boot + bus + boot tickets regelen om naar Koh Phangan te gaan. Ik denk dat je er uiteindelijk iets van € 20 aan kwijt bent qua vervoer.

   Je vertrekt in de ochtend en komt in de namiddag aan.

   Groetjes,
   Sander

 10. Nynke schreef:

  Hoi Mariska,

  Ik lees wel eens over Facebook groepen waarbij je kunt horen of meerdere reizigers naar bepaalde bestemmingen gaan. Waar kan ik deze Facebook groepen vinden? Ik wil graag naar de full moon party van augustus, maar ik reis alleen, en zou dus graag in contact willen komen met andere reizigers die ook graag dit feest willen beleven maar liever niet alleen gaan.

 11. Aukje schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  Wat een fijne site, zoveel te weten gekomen door jullie leuke blog en tips.
  Wij gaan in augustus met onze kinderen (13 en 11 jaar) naar Thailand, we gaan ook een paar dagen naar koh phangan maar weten niet precies aan welke kant van het eiland we moeten gaan zitten om geen last te hebben van de fool moon party’s. Hebben jullie tips?

 12. Suzanne schreef:

  In november gaan wij naar Thailand, en dus ook naar de full moon party. Iemand tips voor een hotel?

 13. Paula schreef:

  Hoi!

  Allereerst wil ik even zeggen dat ik het echt super vind dat jullie deze site hebben! Het is echt onwijs handig! Ik ga samen met mijn vriend deze zomer naar Thailand en we hebben de reis bijna helemaal gepland aan de hand van jullie website/tips.

  Ik heb alleen wel een vraagje: ik ga van 13 augustus tot en met 29 augustus eilandhoppen in Thailand. Waar vinden dan de Full Moon Party’s plaats? Ik heb me rot gezocht op het internet, maar nergens kan ik enigszins “betrouwbare” informatie vinden. Zouden jullie me hier misschien mee kunnen helpen?

 14. Mike schreef:

  Allereerst wil ik even zeggen wat een topsite dit is! Ik ga in juli met mijn vriendin naar Thailand en we gaan ook met de Full moon party naar Koh Phangan. Door de drukte die de Full Moon party mee zich meebrengt willen we eigenlijk een hotel boeken in Haad Yao beach. Mijn vraag is of het een beetje te doen is om met de taxi van de ene kant naar de andere kant van het eiland te komen en nog belangrijker om terug te komen. Heb je enig idee hoe duur zo’n taxirit zou zijn? Groetjes Mike

  • Hoi Mike,

   Top! 🙂 Wij hebben twee keer in zo’n taxi gezeten na de FMP, en twee keer hadden we er spijt van. De taxi’s rijden zo ontiegelijk hard, dat het absoluut geen pretje is om lang onderweg te zijn. Daarom zou ik je toch aanraden om iets in de buurt van Haad Rin te boeken. Verder hanteren de chauffeurs vaste prijzen, en moet je denken aan een paar honderd baht per persoon.

   Groetjes en veel plezier! 😀

 15. Anouk schreef:

  Hoi Sander en Mariska,

  21 juli ga ik de fullmoon party meemaken, weten jullie toevallig hoelaat de laatste boot naar koh samui gaat, en hoelang is het ongevaar varen?

  Dankjewel alvast!

 16. Melene schreef:

  Zijn er toevallig nog andere alleen reizende meisjes die in juni de full moon party willen bezoeken :)? De angst om alleen te reizen en dingen te ondernemen heb ik inmiddels al laten varen. Maar uitgaan & alcohol is een combi die ik zelfs in NL liever niet in mijn eentje doe #creepersgonnacreep

  • Joep schreef:

   Hi Melene,
   Ik ben geen alleenreizend meisje maar ik ga met een vriend van me ook naar de fmp 19 juni. Kunnen naar elkaar uitkijken/ samen erheen ofzo als je wil?

   • Melene schreef:

    Hey Joep!

    Ik ben richting Laos gegaan, dus misschien pak ik de FMP wel mee aan het einde van mijn reis. Bedankt voor je reactie tho :)!

 17. Britt schreef:

  Ik had een vraagje over de full moon party’s. Zijn deze alleen in koh phangan te vinden ?

 18. Ilsa schreef:

  Hoi, ik had ook een vraagje. Ik ga in april en mei naar Thailand, en de full moon party lijkt me ontzettend gaaf om gezien te hebben. Maar is dit een aanrader als alleen reizen meisje? Of kan ik dat maar beter overslaan :).

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Ilsa,

   In Thailand ben je niet snel alleen. Zeker niet als je tussen de backpackers in hostels verblijft. Dus nieuwe vrienden zijn snel gemaakt. Echt alleen gaan, daar hoef je je geen zorgen over te maken want je ontmoet altijd wel iemand die wel met je mee wilt gaan.

   De Full Moon Party is natuurlijk berucht en er gebeuren ongetwijfeld ook dingen die niet door de beugel kunnen met stomdronken toeristen maar veiligheid heb je voor het grootste gedeelte ook zelf in de hand. Ja, het is echt een gekkenhuis maar ook weer een unieke ervaring. Wij vonden dat er een leuke sfeer hing, helemaal niet vijandig o.i.d. Juist gezellig.

   Fijne reisvoorbereiding nog,
   Sander

  • Tessa schreef:

   Hi Ilsa,

   Ik ga ook voor de full moon party op 21 mei. Zullen we contact houden?

   Groetjes,

   Tessa

   • Anne schreef:

    Hee Ilsa en Tessa, ik wil ook naar die van 21 mei gaan denk ik! Vraagje, ik wil liever niet mijn hostel van te voren boeken ivm hogere kosten en stel dat het tegenvalt. (kies liever daar wat leuks uit) Ik land op 17 mei vroeg in de ochtend in Phuket en hoop18e/19e in Koh Phangan te zijn.

    Nu is mijn vraag; hoe moeilijk is het om dan nog een hostel te vinden? (mei is wel laagseizoen)

    • Hoi Anne,

     Je moet écht iets van tevoren boeken – zelfs al is het laagseizoen. Alles op het eiland is vol, zelfs aan de compleet andere kant! Geloof me, deze fout hebben wij ook gemaakt en raden we niemand aan!!

     Veel plezier 🙂

   • Ilsa schreef:

    Ja lijkt me leuk! Ik kan je via deze site zeker geen privé berichtje sturen met mn nummer ofzo denk ik?

    • Anne schreef:

     Ja weet ook niet zo goed hoe we dit op een handige manier kunnen doen… -_-
     Plaats liever geen persoonlijke gegevens hier. Heb jij al een hostel geboekt? En zo ja, welke?
     Hebben jullie zelf nog aanraders, Mariska?

   • Ilsa schreef:

    Nee ik heb ook nog geen hostel geboekt. Misschien kunnen we via de facebook pagina van tips thailand in contact komen?

    • Hi,

     Baan Thai Backpackers is een super populaire plek. Hier kun je meer info vinden: https://tipsthailand.nl/hotels/#kohphangan

     En verder: ik kan jullie mailadressen zien in het systeem. Die kan ik wel naar jullie beide toesturen? 🙂

     Let me know! Groetjes

     • Anne schreef:

      Ben toch voor een ander hostel gegaan. (“Our house hostel”) Mail mag je sturen, maar Ilsa maak je geen zorgen over het ontmoeten van mensen! Dat gaat zo spontaan en vanzelf. In het buitenland gaat dat vaak veel gemakkelijker dan hier in Nederland.

 19. Koen schreef:

  ik wil met een groep vrienden naar thailand aankomende zomer, zo ongeveer 2 weken. nu vinden wij het zonde en niet leuk om 2 weken lang alleen maar op een eiland te zitten, zijn er aanraders om vanuit bangkok te reizen naar het zuiden en vanaf daar terug naar NL te gaan? hoe hebben andere vakantiegangers dit gedaan? ik hoor het graag!

  • Hi Koen,

   Super leuk! Je kunt vanaf de luchthaven van Phuket rechtstreeks terugvliegen naar Amsterdam – misschien is dat een optie? Wij zijn zelf ook wel eens vanaf Koh Samui naar Amsterdam gevlogen via Hong Kong, wat ondanks de extra reistijd best goed te doen was.

   Groetjes!

 20. Fiona schreef:

  Ik ga 20 januari naar Thailand samen met Cindy Raven. Nou hadden ook wij gekeken voor een full moon party maar dat gaan wij qua tijd niet redden wat betreft onze planning. Dus ik zag een tijdje geleden een New moon party gepland staan op 8 februari, maar nu kan ik dat helemaal niet terug vinden! Iemand bekend met New moon party? En iemand dit ook voorbij zien komen?

  Groetjes Fiona Flierman

 21. Rob schreef:

  Hoi hoi,

  Wij gaan morgen naar Phangan (niet voor de full moon overigens) en we hebben gekeken naar Leela Beach Resort die jullie aanraden. Nu willen we doorgaans niet te veel afgaan op online reviews zoals op tripadvisor en booking.com, maar we lezen toch wel behoorlijk wat negatieve reviews over Leela Beach, vooral over de staat van de huisjes.

  Nu stellen anderen zich online best vaak aan, maar we zijn toch benieuwd naar jullie ervaring.

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Rob,

   Klopt inderdaad. Het is ook krakkemikkig, maar de locatie is gewoon zo mooi, direct aan het strand, met een uitzicht waar je u tegen zegt. Het is er rustig en relaxed dat we het toch een aanbeveling waard vonden.

   Na het lezen van de laatste reacties zou ik (inderdaad) ook gaan twijfelen. Misschien is het niet meer die onontdekte parel van toen.

   We gaan er binnenkort maar even goed naar kijken of het nog ‘Hoteltip waardig’ is. Bedankt voor je reactie!

   Groetjes,
   Sander

 22. Sylvia schreef:

  Hoi, wij gaan zo naar de half full moon party! Op dit moment komt het bakken uit de hemel dus we hooen dat de bui zo weer over is ?

 23. Alex schreef:

  Wij gaan 25 november…mocht je iemand zien lopen met een gele speedo en badslippers…..ik ben het niet…maar mijn maat…..degene die 5 meter er achter loopt ben ik 😛

 24. Denise schreef:

  Ik ben 1 augustus geweest. Wat een te gek feest! Vooraf toch wel een beetje bang voor alle horror verhalen die ik had gehoord over verkrachtingen en moorden, maar niets is minder waar. Tuurlijk goed opletten wat ze met je drankjes etc doen, maar dat is overal. Verder hangt er zo’n geweldige sfeer dat het echt een van de gaafste feesten is geweest die ik heb meegemaakt!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Denise,

   Klopt inderdaad. Als je je koppie erbij houdt dan kun je alleen maar genieten van dit knotsgekke feest. Heel bijzonder om mee te maken, goede sfeer! Dank voor je reactie 🙂

 25. Ronny schreef:

  Half moon is in de jungle dacht ik niet zo druk.

 26. Melanie schreef:

  Of de Blackmoon party?

 27. Melanie schreef:

  Zooo gaaf! Ik plan mijn reis nu zo dat ik daar ben met een half moon party. Helaas vlieg ik de dag voor de full moon party weer terug naar nl. Iemand ervaring met de half moon?

 28. Kelly schreef:

  Leuk artikel! Klinkt erg gaaf en leuk om een keer mee te maken! Ik ben op Koh Phangan tijdens de half moon party. Hebben jullie daar ook ervaring mee?

 29. Marisa schreef:

  Hey,
  Weten jullie toevallig hoe je er het beste kunt komen vanuit Koh samui?
  Alvast bedankt!

 30. Fatma schreef:

  29 augustus 2015 zal ik het beleven!

 31. Greg schreef:

  De entree moet je betalen als je nog niet in Haad Rin bent wanneer het feest start. Verblijf je in Haad Rin dan is het dus gratis. Moet je vanaf een andere plek op het eiland komen zoals Thong Sala dan kom je langs een van de verschillende ‘ingangen’ waar politie/soldaten staan en je een bandje voor kopen voor inderdaad 100 Bath. Dit is overigens om een vergoeding om de zooi weer op te ruimen en eigenlijk best redelijk dus 🙂

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Greg,

   Top! Uitstekende toevoeging, je kunt direct aan de slag voor Tips Thailand 😉

   • Tiemee schreef:

    Greg, wij zaten ook buiten Haad Rin en hoefde geen 100 Bath te betalen. Lokale mensen vertelden ons dat je wordt opgelicht als ze vragen voor 100 Bath, omdat het een openbaar strand is 😉 gewoon de massa volgen door de kleine straatjes en je hebt een bucket verdient 😉

 32. Glampacker schreef:

  Leuk om te zien, ik was er anderhalf jaar geleden! Wij betaalden inderdaad ook 100 baht entree en daarmee kregen we een Full Moon Party polsbandje.

 33. Dewy schreef:

  Oh apart, wij samen met 100e mensen konden zo doorlopen vanuit de hoofdstraten van Koh Phangan!

 34. Dewy schreef:

  Lieverds de fullmoon party is gratis.. we hadden al vaker gehoord van mensen die van uit koh samui of koh tao kwamen die bij bepaalde punten 100 bath moesten betalen maar dat is pure oplichterij..

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Dewy!

   Ik denk gewoon dat jij een GEHEIME weg hebt genomen 😀

   Ik ben er vrijwel zeker van dat de entree 100 baht bedraagt.

   Het staat in de nieuwste Lonely Planet dat er een entree is ingesteld sinds 2014.

   Op de ‘officiele’ websites over de FMP staat dat er sinds één of twee jaar een entree betaald moet worden: http://fullmoonparty-thailand.com/tips&faq.html

   Je hebt wel speciale VIP-passen die bijv. in Bangkok worden verkocht voor veel geld, dat is oplichterij.

   En mocht het zo zijn dat we zijn opgelicht voor 100 baht per persoon…. dan was het het waard! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.