Gratis overnachten op tropisch eiland Koh Mae

Koh Mae eiland Koh Phangan
Ligging Koh Phangan
Koh Mae, een paradijselijk (schier)eiland bij Koh Phangan. Op het eerste oog een fantastische plek: helderblauw water, stralend zonnetje, waanzinnige uitzichten en heerlijke stranden. Eenmaal de iconische zandstrook overgestoken, kom je terecht in een bizarre wereld waar alles leeg en verlaten is. Tientallen bungalows worden geclaimd door de jungle en staan op instorten: DANGER!

Op een eiland als Koh Mae hoop je geen enkel bouwwerk te zien. Dan hoop je dat alles is zoals het was: de jungle, het strand, de zee, het rif… Niets is minder waar, vanaf een afstandje zagen we enkele bungalows verdeeld over het eilandje. En na het oversteken van de zandstrook, hing er al snel een raar sfeertje. Na enkele meters hield het pad op en zagen we het voormalige restaurant compleet over het hoofd omdat de jungle er de baas was. Wat is hier gebeurd?

Een paar stappen later zagen we de ene na de andere vervallen bungalow. En voordat we überhaupt besloten om één van de bungalows van dichtbij te bekijken, glipte Mariska al over het verrotte trappetje en de half ingestorte veranda de bungalow binnen. Binnenin lagen overal glasscherven, aanstekers en bierflesjes. De graffiti op de muur, de ingetrapte wc-deur en het ongedierte maakte het plaatje compleet…

Kleur 4

Koh Maa Thailand2
Koh Mae 6
Koh Maa Thailand3
KLEUR KOH MAE 5
Koh Mae Thailand

Vervallen bungalows van Koh Mae

Hoe kan zo’n prachtig eiland als Koh Mae vol staan met vervallen bungalows? Hoe kan daar geen vraag naar zijn, iedere toerist-toerist wilt toch op zo’n plek zijn? Iedereen wilt daar wakker worden. Je wilt daar het paradijs instappen vanaf je veranda, in de vroege morgen, terwijl er nog helemaal niemand is. Je wilt daar je ontbijtje en je diner kunnen eten, je wilt daar je e-mail checken, je wilt het daar allemaal op Koh Mae.

Maar gelukkig kan dat allemaal niet meer. Op één of andere reden heeft de eigenaar het verlaten en heeft nie-mand het overgenomen. Hulde voor iedereen die het lekker z’n gang laat gaan. Goed dat de jungle het weer tot zich neemt, goed dat daar geen resort part II uit de grond is gestampt. Houden zo!

Koh Mae beach

Leegstand sinds 2011
Ik kan er weinig over vinden op internet, wel heb ik gelezen dat het sinds 2011 leeg staat en dat het de afgelopen jaren te koop stond voor maarliefst 7,5 miljoen Amerikaanse dollars. Dus mocht je nog wat centjes op de bank hebben staan en wat handige vrienden hebben die af en toe kunnen komen klussen, why not? Maar liever nog; laat de jungle er maar weer de baas zijn!

Hoteltips Koh Phangan

cocohut-phangan

Cocohut Beach Resort & Spa

Cocohut heeft werkelijk alles wat je verwacht van een Beach Resort. Het ligt namelijk aan één van de mooiste stranden van Koh Phangan; Had Rin Nai. Een geheim strandje waar het altijd rustig is. De bungalows met sea view zijn ook erg fijn. Zó wakker worden is gewoon goud waard!

Prijs per overnachting: v.a. € 51
nidhra-boutique-resort

The Nidhra Boutique Resort

In een Beach Resort verblijven, mét zwembad, zonder de hoofdprijs te betalen? Slaap dan een paar nachtjes bij het Nidhra Boutique Resort. Een gegarandeerd top verblijf op een heerlijke locatie in het zuiden van Koh Phangan. Eén van onze hotspots van dit eiland.

Prijs per overnachting: v.a. € 26

Wat is volgens jou de reden van de leegstand?

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Elske schreef:

  Wij hebben er vandaag ook lekker rond gelopen/klimmen.. wat gaaf.. heel veel dode natuur.. maar wat komen er mooie bloemen komen er weer tussen door. Bizar plekje.. maar jammer van het vele vuil wat er ligt

 2. Diederik schreef:

  hi,

  Transport vraagje: is het nodig om de Ferry van Surat Thani naar Koh Phangan op voorhand te boeken. Wij komen van Khao Sok en reizen door naar Koh Phangan. Indien wel, kan dit enkele dagen op voorhand vanuit Khao Sok of moet dit reeds nu vanuit België?

  We weten immers nu nog niet zeker welke ferry we kunnen halen.
  Is er ook een prijsverschil als we nu al boeken of maakt dat niet veel uit.

  Alvast bedankt voor jullie advies!!!

  • Hoi Diederik,

   Wij boeken ferry’s altijd ter plaatse en we hebben nog nooit meegemaakt dat er geen plek was. Omdat ferrytijden vaak wisselen en je op internet sowieso altijd duurder uit bent, zou ik dit ter plekke boeken. Dit kun je inderdaad het beste in Khao Sok doen, zodat je alsnog verzekerd bent van een zitplek 🙂 .

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt Diederik! Alvast een hele mooie reis gewenst!

 3. Jamie schreef:

  Hoi
  We zouden graag hierna toe willen, is het makkelijk te bereiken? Want op google maps kan ik het niet vinden
  Groetjes jamie

 4. Pim schreef:

  Wij zitten nu op Koh Phangan en kijken uit op Ko Mae en waren natuurlijk ook benieuwd naar de reden van de sluiting van het bungalowpark. Navraag leerde ons dat er echter een hele treurige reden achter de sluiting ligt. Jaarlijks (met name in de winter) verdronken er namelijk enkele toeristen terwijl zij naar de overkant moesten zwemmen om de bungalows te kunnen bereiken.

 5. Johan Huys schreef:

  We zijn 10jaar geleden daar geweest. Was echt een leuk ding met toffe eigenaars en een toplocatie. We gaan binnenkort terug naar Thailand en we wilden hier terug logeren. Niet dus. Weet iemand of de guesthouses ernaast nog leefbaar zijn. We zouden met 2 kinderen gaan?

  • Hoi Johan. Jammer genoeg staan alle bungalows op Koh Mae leeg en kun je daar niet meer overnachten. Bij het tegenovergelegen strand, Had Mae Had, zijn er heel veel mooie resorts en bungalows waar je kunt overnachten – en kun je makkelijk de oversteek maken. Kijk bijvoorbeeld eens op Booking.com voor de verschillende mogelijkheden!

 6. Caroline schreef:

  Geen nieuwe info van mij, maar wel dikke complimenten voor jullie site! Ik (Azië-rookie) reis inmiddels bijna 4 weken in Thailand en heb Chiang Mai en Pai aan de hand van jullie lijstjes “gedaan”; superleuk. Nu blijkt dat ik bij toeval 2 dagen na jullie post over Ko Mae ook op dit eilandje was, en grijp ik dit moment even aan voor een welgemeende khap khoen kah voor jullie! 🙂

 7. Dolluf schreef:

  We waten daar in November, en wat ik van de lokale bevolking begrepen heb is dat er geen vergunning voor was,of in elk geval niet meer verleend werd met als reden behoud van natuur (natuurpark)

 8. Marik schreef:

  Er zijn al zoveel bungalow parken etc op pangan. Gewoonweg geen investeerders aanwezig. Het is denk ik goedkoper om een plat stukje grond te kopen daar, waar vooral niet te veel op staat en weinig groeit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.