Vervoer van Bangkok Airport naar Khao San Road

De hypermoderne luchthaven van Bangkok ligt op ongeveer 33 kilometer van de Khao San Road in Banglamphu, hét toeristencentrum van Bangkok. Hoewel veel toeristen hun reis hier beginnen, is het lastig bereikbaar met het openbaar vervoer. Hoe je er wel komt? Wij hebben de drie beste opties voor je uitgezocht!

Na een lange vlucht stap je uit het vliegtuig. Je bent aangekomen op het Suvarnabhumi International Airport in Bangkok. Pas dan gaat je reis écht beginnen, want voordat je op je hotelkamer bent, moet je nog een aantal stappen ondernemen:

 • Arrival Card – In het vliegtuig krijg je een Arrival Card (zie voorbeeld). Vul deze in en steek deze in je paspoort.
 • Immigration – Nadat je het vliegtuig bent uitgestapt volg je de blauwe bordjes met ‘Immigration’.
 • Visum – Wij Nederlanders (en Belgen) krijgen een gratis visumvrije toegang van 30 dagen.
 • Douane – Je komt uit bij de douane, een grote hal met twintig balies waar je in de rij gaat staan. Bij de balie neemt de douanebeambte een foto van je. Daarna krijg je een stempel in je paspoort voor 30 dagen en mag je doorlopen.

Volg de bordjes ‘Immigration’ nadat je uit het vliegtuig bent gestapt. Je kunt hier rechtdoor of rechtsaf. Kijk even waar het rustiger is!

Na de douane

Als je de douane bent gepasseerd adviseren we om een aantal dingen te regelen:

 • Bagage ophalen – Op verschillende schermen is te zien bij welke bagageband je je backpack of koffer kunt ophalen. Je bagage verschijnt op de band en met bagage en al loop je de aankomsthal in.
 • Geld omwisselen – Onlangs schreven we een uitgebreid blog over de (financiële) voordelen van euro’s laten omwisselen in Thailand. Wissel het geld om in de kelder van de luchthaven voor een gunstige koers. Volg de bordjes met Airport Rail Link.
 • Thaise simkaart – Nadat je in het bezit met van Thais geld kun je een Thaise simkaart aanschaffen voor je smartphone. Dit kun je doen bij de aankomsthal en is onmogelijk om te missen. Ze installeren de simkaart direct in je telefoon en is meteen werkend. Je behoudt je Whats-App nummer en je kunt meteen naar huis appen dat je veilig bent geland. Je hebt de komende weken razendsnel 3/4g internet door heel Thailand.
 • Flesje water – Koop vervolgens een flesje water bij een supermarktje op de luchthaven en betaal met een 1.000 baht biljet. Je krijgt wisselgeld terug dat je goed kunt gebruiken voor het vervoer van de luchthaven naar je hotel in Bangkok!

  Bangkok Suvarnabhumi Airport

  Vervoer naar de stad

  Er zijn drie manieren die wij aanbevelen om vanaf de luchthaven naar je hotel in Bangkok te komen:

  1. Per taxi;
  2. Airport bus;
  3. of Airport Rail Link.

  Optie 1: Taxi

  De taxi is de duurste optie van de drie, maar wat ons betreft de beste. Je bent vrij moe na een lange vlucht en een taxi is de meest comfortabele manier om snel naar je hotel in Bangkok te gaan.

  Je volgt de bordjes ‘Public Taxi’ naar de eerste verdieping. Loop naar buiten en ga in de rij staan. Hier krijg je een ticket toegewezen met een verwijzing (nummer) naar de taxi standplaats. De taxi komt voorrijden en je kunt instappen.

  Voordat je je bagage in de kofferbak legt, maak je duidelijk dat je op de meter wilt rijden door simpelweg: “Meter on please” te zeggen. Stap alleen in als de taxichauffeur dit bevestigt en zorg er ook voor dat hij dit echt doet. Wilt de chauffeur niet op de meter rijden? Stap uit en vraag om een andere taxi.

  Taxi’s rijden over de tolweg (die jij onderweg moet betalen) en je betaalt een heffing van 50 baht omdat je vanaf de luchthaven vertrekt. Al met al ben je een uur onderweg en de rit kost tussen de 350 en 700 baht afhankelijk van de verkeersdrukte. Dat komt grofweg neer op een bedrag tussen de € 10 en € 20.

  Optie 2: Airport bus

  Sindskort, 1 juni 2017, rijdt er een shuttle bus van de luchthaven van Bangkok naar de Khao San Road.

  Bussen rijden ieder half uur, tussen 06:00 en 20:00 uur. Ze vertrekken bij Gate 7 op de eerste verdieping (bij de taxi’s). De bussen zijn voorzien van airco en je bagage kun je gewoon kwijt in het bagageruim.

  Ideaal voor iedereen die geld wilt besparen, want een ritje kost slechts 60 baht (€ 1,50!) per persoon. Je wordt gedropt bij de Khao San Road vanwaar je naar je hotel kunt lopen of een laatste taxi/tuktuk kunt pakken.

  Optie 3: Airport Rail Link

  De laatste optie is vooral handig voor reizigers die in het centrum van Bangkok verblijven (zoals de wijken Silom en Sukhumvit) vlakbij een BTS-station.

  De Airport Rail Link is namelijk een (bovengrondse) metro die pendelt tussen de luchthaven en eindhalte Phaya Thai, waar je uit moet stappen. Deze metro vertrekt vanuit de kelder van de luchthaven van Bangkok. Deze metro’s rijden tussen 06:00 en 00:00 uur, kosten 45 baht per persoon en brengen je in een half uur naar het centrum van de stad.

  Nadeel van de Airport Rail Link is dat het behoorlijk druk kan zijn tijdens de ochtend- en avondspits.

  Airport Rail Link Bangkok

  Georganiseerde chaos

  Als je voor de allereerste keer aankomt op de luchthaven van Bangkok dan kan het wat chaotisch overkomen, maar in feite is alles prima geregeld op Suvarnabhumi Airport.

  Zorg er voor dat je stappen rustig doorloopt en kiest voor één van de bovengenoemde opties die jij prettig vindt.

  En na een dagje goed uitrusten op de hotelkamer, kan jouw reis door Thailand ein-de-lijk beginnen!

  Goedkoop Ticket naar Bangkok?!

  Amsterdam - Bangkok - met overstap | € 409 ➜
  Amsterdam - Bangkok - zonder overstap | € 551 ➜
  Brussel - Bangkok - met overstap | € 456 ➜
  Düsseldorf - Bangkok - met overstap | € 436 ➜


  Hoteltips Bangkok

  Here Hostel Bangkok

  Here Hostel

  Wil je op loopafstand verblijven van de Khao San Road en leuke mensen ontmoeten? Dan is Here Hostel jouw hostel! Je kunt kiezen uit privé-, vrouwen- of gedeelde kamers. Met wifi, airco, warme douche, schone handdoek, gedeelde keuken, gratis ontbijt, lockers en glijbaan (!) is dit de plek voor backpackers!

  Slaapzaal vanaf € 12 →
  isanook bed

  iSanook Bangkok

  Ons favoriete hotel in Bangkok. Betaalbare luxe want voor weinig krijg je veel. Mooie, ruime kamers met kingsize bed, zwembad, een dakterras (met jacuzzi!) en nog héél veel meer. Ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ligging is wat uit het centrum maar daardoor rustig en gemoedelijk.

  Tweepersoonskamer vanaf € 31 →

  Welke optie verkies jij?

 • Ook leuk om te lezen...

  91 reacties

  1. Dimitri schreef:

   Dankje voor de info over de shuttle naar Koa San! Dit wist ik niet, maar is super handig om te weten voor mijn eerstvolgende reis. Bedankt hiervoor!!!

  2. david schreef:

   hoi beste mensen,binnenkort gaan wij voor het eerst naar thailand ,we kijken er uiteraard zeer naar uit maar ik vroeg me af hoe het in zn werk gaat op de luchthaven van bangkok ,wij komen daar aan vanuit brussel en hebben dan een aansluitende vlucht naar phuket ,hoe gaat het dan in zn werk qua bagage enz? moeten we die eerst gaan ophalen en dan opnieuw via een checkin balie ofzo? alvast dank voor antwoorden

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi David,

    Check sowieso even of de vlucht naar Phuket vanaf Suvarnabhumi Bangkok International Airport vertrekt of Don Muang Airport in Bangkok.

    Je komt namelijk aan op Suvarnabhumi Airport.

    Waarschijnlijk zul je je bagage eerst op moeten halen en opnieuw moeten inchecken voor de binnenlandse vlucht naar Phuket, maar dat weet ik niet zeker.

    Bij het inchecken op Brussel kun je dit vragen als je je bagage afgeeft.

    Succes, fijne reis,
    Sander

  3. Els Ulug schreef:

   ik wil niet in bangkok blijven als ik op het vliegveld aangekomen ben, zijn er hotels /hostels in de omgeving van de vlieghaven?
   Waar je ook makkelijk uit bangkok vertrekt

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Els,

    Er zijn heel veel hotels in de omgeving van de luchthaven. Let er alleen wel op dat er in de buurt eigenlijk niks te doen is. Dus voor één nachtje is het prima. Dit hotel bevelen we aan voor een nachtje bij de luchthaven:

    http://bit.ly/airport-bangkok-hotel

    Het is maar vijf minuten rijden naar Suvarnabhumi International Airport, wat ideaal is. En het is goedkoop!

    Groetjes, fijne reis,
    Sander

  4. Liliane schreef:

   Weten jullie hoe lang de bus van de airport erover doet om op koh san road te komen?
   Groetjes

  5. Tamara schreef:

   Hallo,

   Weten jullie hoe je met die nieuwe busdienst S1 van de Kaho San road naar Suvarnabhumi kan? Of wat zijn dan andere goedkope opties?

  6. Leonie schreef:

   Hi,
   Ik had onlangs gelezen dat er een nieuwe busdienst is sinds juni 2017 van Suvarnabhumi naar Khao San Road.
   Ik kan er echter niets meer van terugvinden op internet. Hebben jullie hier meer info over?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Leonie,

    Inderdaad. Deze optie hebben we nu in het blog verwerkt. Het is de S1 die tussen 06:00 uur en 20:00 uur rijdt vanaf de luchthaven van Bangkok naar de Khao San Road!

    De bussen vertrekken ieder half uur naast de taxi standplaats op de eerste verdieping van de luchthaven.

    Groetjes,
    Sander

  7. Edwin schreef:

   Bij mij kwam de taximeter uit op 447 baht, plus 50 airport fee en 75 aan tol is 575 baht (bestemming nabij Khao San Road). Het was midden in de nacht, dus helemaal niet druk op de weg. Bovendien heb ik op Google Maps mee zitten kijken en hij reed gewoon de kortste/snelste route. Dus ik weet niet precies hoe jullie aan 300 tot 500 baht komen?

   Tevens werd me niet bij een balie een taxi toegewezen, maar moest ik zelf een bonnetje uit een automaat halen (buiten), waarop stond bij welk nummer ik moest zijn en wie de chauffeur was. Misschien dat dit nieuw is?

   • Sander Hillegers schreef:

    HI Edwin,

    Dank voor het delen van je eigen ervaring. Het blog heeft zojuist een update gekregen.

    Je hebt inderdaad gelijk qua kosten. Je bent tussen de 350 en 700 baht kwijt voor een rit van de luchthaven naar je hotel.

    En wij hebben ook ondervonden dat er geen balies meer zijn, maar dit je gewoon een (ditigaal) nummertje kunt trekken voor een taxi.

    Nogmaals bedankt, groetjes,
    Sander

  8. Fiek schreef:

   Wat een handige site zeg! Wij landen 6 mei op Bangkok en ons hotel bevindt zich vlakbij koa san road.. wat zijn we ongeveer kwijt voor 2 personen aan taxikosten? Heb je daar een inschatting van..
   En we blijven de eerste 2 dagen in Bangkok is dat voldoende?
   Daarna willen we naar pkuhet. Wat kunnen we het beste doen qua vervoer om er te komen (vliegtuig, en waar kan Ik dan het best boeken..
   Dit wordt onze eerste grote reis van 14 dagen.
   Bedankt!

   • Petra schreef:

    2 dagen Bangkok en dan 12 Phuket? Niet doen doe zes zes en ga zeker in Bangkok op ontdekking of boek bij mamatours op khao lang roat zeker nog eens een uitstap! Naar Kanchanaburi of ayuttaha.

    • Fikra schreef:

     Heel erg bedankt voor je reactie. We hebben ons schema aangepast. Is dit wat?
     06-05 tot 08-05 Bangkok
     08-05 voor 3 dagen richting Chaing Mai
     11-05 richting Krabi/Koh Pipi en Koa lanta, de laatste dagen zon zee en strand

     • hein schreef:

      In 14 dagen 2 reizen maken over afstand van zo’n 1500/1600 km?
      En weer terug.
      Realiseer je je dat?
      Waarom niet kiezen voor alleen het zuiden (hopenlijk zon, want kans op regen is daar groot)
      Ik weet niet hoe oud je bent, maar Chaam, Hua hin is ook optie voor strand. Of Jomtien met Ko Samet aan andere kant.
      En dan vanuit bangkok 2 dagen naar River Kwai (Jungle Rafts) en dagje Ayyutaya (bv met boot)voor je tempels

      • Vincent Schutte schreef:

       Check ook nog even het klimaat. Volgens mijn informatie is aan de westkust (Krabi) het regenseizoen en aan de oostkust veel minder. En als je naar Chiang Mia gaat per trein probeer dan van Chiang Mai naar Surat Tani te vliegen (voor Koh Pangan e.d.) of naar Krabi. Daarvandaan zou ik ook weer een terug vlucht boeken naar Bangkok maar kan ook met de trein (Surat Tani).
       Wij vliegen op 11 mei met ons gezin naar BKK en blijven 3 maanden in de regio. Wij hebben dus de luxe om vooraf niet te veel te hoeven plannen en lekker met de moessonwind mee te waaien. 😉

  9. Timothy schreef:

   Hi, Dank voor jullie tips!! Ik heb zaterdag een overstap van ongeveer 12 uur in bangkok. Heb ik hier voldoende tijd om dan Bangkok centrum in te gaan?

   Vriendelijke groet,

   Timothy

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Timothy,

    Jazeker. Je bent binnen een uur in het centrum van Bangkok. Zorg dat je 3 uur van tevoren weer op de luchthaven bent voor de volgende vlucht.

    Groetjes,
    Sander

  10. liset schreef:

   Voor de mensen die denken dat de minivan naae ko san road elk moment beschikbaar is dit is niet zo! Wij kwamen rons 5uur aan die balie en moesten toen 1,5uur wachten tot het volgende busje. Daarnaast heb je grote kans om constant stil te staan rond die tijd. Wij hebben de airport raillink genomem (gaat elk kwartier) naar paya thai station en vanaf daar een taxi naar ko san road. Via deze weg is het max een uur.

  11. Hans en Michela schreef:

   Hoi,

   Wat een leuke en handige site hebben jullie! Wij vliegen 25/1/17 naar Thailand en willen bij aankomst op de luchthaven eigenlijk direct door richting Kanchanaburi. Hebben jullie wellicht een tip wat daarvoor het handigst is ?

   • Hoi Hans en Michela,

    Je kunt meteen een bus pakken – op 3 km van de luchthaven is er een busterminal. Maar als ik jullie was zou ik een taxi nemen, wat erg fijn is nadat je zo’n lange reis hebt gemaakt.

    Groetjes en een fijne reis gewenst! 😀

  12. schreef:

   Hoi allemaal,
   Wij gaan in mei 2017 met 8 personen naar Thailand en starten onze reis in Bangkok. Voor een deel van onze groep is het de eerste keer dat ze een dergelijke reis maken. We zouden het daarom prettig vinden als we gezamenlijk richting ons hotel kunnen reizen. We verblijven op khoa san road. Rail link lijkt me daarom niet handig, moeten we alsnog de taxi pakken vanaf de laatste halte. Normaal pakken we gewoon de taxi vanaf de 1e verdieping, maar ik heb er eigenlijk nooit op gelet of er ook taxibusjes rijden. Iemand die hier ervaring mee heeft? Zou het een optie zijn om door te lopen naar de mini van service?

  13. Dion Theunissen schreef:

   Op deze pagina hebben jullie een voorbeeld staan van een arivalkaart die je in het vliegtuig naar Bangkok moet invullen. Hier staat ook een visumnummer bij. Hoe kom ik aan dit nummer?

  14. rommie schreef:

   Hallo Sander en Mariska,
   We lezen met veel plezier jullie site en bestelden email book. Vandaag lid geworden van de Facebook groep. Vorig jaar goed geïnformeerd door jullie tav hoe van Sukumvit naar kao san (en koa sok en divers anders). Dit jaar vliegen we naar dong Muang (was goedkoper op Kuala Lumpur te vliegen en dan Air asia). Hebben jullie ook info over transport van Don Muang naar Kao San? (of ben ik ebook info weer kwijt en staat het daar in?).
   Dank voor jullie topsite,
   Rommie

  15. Ellen schreef:

   Hoe zit het met vervoer in Bangkok zelf? Moet je voor elk ritje een apart kaartje (of muntjes?) kopen of zijn er ook day passes? Ik heb wel wat gegoogld maar het lijkt erop alsof er per vervoersmogelijkheid apart wel passes zijn (iets met een bunny?), maar ik kan bijv. geen pass oid vinden die je voor alle vervoersmogelijkheden in Bangkok kunt gebruiken. Ik bedoel nu een OV only pass, geen city card die in zoveel steden te krijgen zijn en je flink wordt opgelicht met zogenaamde kortingen op entreeprijzen etc. maar je je eigenlijk scheel betaalt en het er toch niet uithaalt ;-).
   Wat is handig/gebruikelijk in Bangkok? We zijn er 3 dagen, niet eerder uberhaupt in Azië geweest, verblijven aan Khao San Road en gaan voor bijv. de bekende Wat’s, Grand Palace, Lumpini Park, Vimanmek Palace, Chatuchack weekendmarkt, Royal Barge Museum. Bedankt alvast!

  16. santy schreef:

   Hoi!

   Wij (2 volwassenen en 3 kinderen) komen op 6 augustus rond 21.30uur aan in Bangkok Suvarnabhumi en wij verblijven in chinatown vlakbij Hua Lampong. Ik heb een paar vragen, hoe kom ik vanuit het vliegveld zo laat bij mijn hostel (vlakbij hua lampong)? Wij verblijven daar voor 2 nachten en reizen daarna naar chiang mai. Nou zie ik dat vliegen rond 8.30u goedkoop is via Don Mueang om die kant op te reizen voor de heenreis. Weten jullie hoe wij het snelste vanuit ons hostel naar Don Mueang kunnen verplaatsen?

  17. Anouk schreef:

   Een vraagje: wanneer je vanuit Bangkok weer terug wil naar t vliegveld. Kun je san het beste van te voren een taxi reserveren? En zo ja via waar?
   En hoelang van tr voren moet je op t vliegveld zijn?

   • hein schreef:

    Er gaat heen en ook terug gewoon een busje. Dat kun je bij Kao san boeken.
    (en op vliegveld iets voorbij taxistandplaats)
    Als je taxi wilt, pak aan de straat gewoon taximeter. Als ze meter aanzetten, komt het wel goed

   • Hoi Anouk,

    Een taxi reserveren is niet echt nodig – tenzij je ’s ochtends vroeg vertrekt. Dan kun je bij de receptie van je hotel vragen of ze een taxi voor je boeken – maar je kunt bijvoorbeeld ook de app GrabTaxi gebruiken wat goed werkt!

    En voor je internationale vlucht zou ik proberen zo’n 2,5-3 uur van tevoren aanwezig te zijn.

    Groetjes!

  18. Dion Theunissen schreef:

   Is het niet verplicht een visum on arival te nemen wanneer je daar aan komt?

  19. ming schreef:

   Fijne site 🙂 ik ga 4 juli naar Bangkok, echter komt mijn vlucht pas om 1:00 uur ’s nachts aan. Zijn er naast taxi’s nog transportmogelijkheden naar het centrum?

  20. Astrid schreef:

   Ik ga heel binnenkort voor 2 en een halve maand naar Thailand…geen 30 dagen visum voor mij dus.
   Bordjes immigration gewoon volgen lijkt me en de rest wijst zich daar wel uit?
   Kan daar nml niks over vinden. Visum is trouwens geregeld hoor 🙂
   Zo’n zin in!
   Dankzij jullie geweldig uitgebreide website al zoveel voorpret en -kennis, dank daarvoor, keep up the good work!!

  21. eddy van caulil schreef:

   Over 5 weken gaan we met onze 3 kinderen naar Thailand, kijken of het reisvirus erfelijk is. We willen niet direct starten in Bangkok en willen van Suvarnabhumi meteen naar Kanchanaburi. Is het eenvoudig een taxi voor vijf te regelen of is het beter op voorhand via internet een taxi te reserveren?

  22. Myrthe schreef:

   Ik lees op andere sites veel over de airport express bus. Is dit niet een veel goedkopere en snellere optie?

  23. Mieke schreef:

   Hallo, wij gaan 6 weken naar Thailand, moeten we dan in Nederland een visum aanvragen, of kan dat bij aankomst in Bangkok?

   • Hoi Mieke,

    Dit moet je in Nederland doen, bij het consulaat in Amsterdam.

    Bij aankomst in Bangkok ontvang je een visumvrije entree van 30 dagen. Je kunt je visum in Thailand wel verlengen, maar dat is veel gedoe en kost ook meer geld.

    Groetjes!

  24. Marco schreef:

   Hallo super site van jullie, heb al veel info hier gevonden die zeer nuttig zijn
   Wij gaan binnenkort ook naar bangkok en verblijven dan in isanook hotel
   Is de airport rail tot eindstation en vanuit daar een taxi nemen ook een goede optie of hebben jullie een beter reisadvies naar isanook hotel?gr marco

  25. Ruud schreef:

   Hoi Sander en Mariska! Inmiddels ook fan van jullie site en E-book in mijn bezit. Mijn vraag; komende vanuit Koh Samui op zaterdag 13/2 om 11:20, willen wij zsm naar Co van Kessel tours in het River City Shopping Center. Wij zijn met z’n zessen. Rijden er ook kleine taxi-busjes? Of adviseer je toch een alternatief? Hartelijke groet, Ruud.

  26. Johnny schreef:

   Reken op een uurtje met de taxi Eline, tel er voor het gemak nog een uur bij aan douane, bagage ophalen etc, dus dat is zeker te halen.

  27. Eline schreef:

   Dag,

   Wij komen op oudejaarsavond aan in Bangkok om half 7 ´s avonds. Is het haalbaar om dan Koh San Road nog ruim op tijd te bereiken voor de jaarwisseling?

  28. Monique schreef:

   Even vraag over de douane: wij hebben al een double entrance visum, gaan we dan toch in de rij: immigration staan?

  29. Stephan schreef:

   Hallo

   Ik zie dat voor binnenlandse vluchten er veel gebruikt wordt gemaakt van de andere luchthaven van bangkok. Hoe is het transport vanaf deze luchthaven naar de binnenstad van bangkok?

  30. Nina schreef:

   Hey, eerst en vooral, super handige en mooie site!
   Wat betreft het vervoer van de luchthaven naar het centrum, ik had iets gelezen over de ‘Suvarnabhumi – Makkasan non stop airport express’, raden jullie deze aan?

  31. Hilde schreef:

   Hallo, wat een fijne site hebben jullie. Ik heb erg veel aan jullie tips. Ik wil graag 5 weken naar Thailand. Hoe zit dat met een visum? Moet ik dan een keer de grens over of kan ik een visum kopen?

   • Hoi Hilde, je kunt of de grens oversteken (dan krijg je 15 dagen erbij) of je visum voor 1900 baht met een maand verlengen bij een immigration office. Kijk waar je bent tegen de tijd wanneer je visum verloopt waar je bent, en wat handiger is. Doorgaans is het duurder om de grens over te steken dan je visum te verlengen, omdat je zit met vervoerskosten en visumkosten voor het andere land. Immigration offices vind je overal in Thailand (hierbij een overzicht: http://www.thaiimmigration.org/thai-immigration-details.html). Neem pasfoto’s mee voor de zekerheid, scheelt weer maken en wachten in Thailand!

  32. Jasper schreef:

   Hallo,

   Kun je de bordjes Visa on Arrival negeren? Ik dacht dat je als Nederlandse toerist juist een Visa on Arrival kreeg voor 30 dagen. Ze stempelen je paspoort uiteindelijk wel?

  33. philip schreef:

   begane grond als je links naar buiten loopt zie je een ticket booth koop daar je kaartje voor de bus die brengt je direkt naar kaosan road. erg goedkooplaatste keer dat ik er was 2009, 50 bath

  34. Tamara schreef:

   Als je met 2 volwassenen een kind van 9 bent, met 3 grote koffers, trolley en een grote tas. Past dit wel in een metertaxi aangezien de tank in de bagageruimte zit? Of raden jullie aan meteen door te lopen naar de dure limousintaxi’s?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Tamara,

    In Thailand kan alles.. maar dit is misschien wel erg krap ja. Dus misschien zijn de grotere taxi’s inderdaad een betere optie!

    Succes

  35. Ankie Solberg schreef:

   Jullie tips zijn echt top! Nog precies 5 weken en ik sta op het vliegveld van Bangkok. Ik was wel benieuwd naar waar je je kaartjes koopt voor de metro. Is dit aan aan balie / automaat of in de tram zelf?

   • Sander Hillegers schreef:

    Hi Ankie,

    Je kunt ze zowel aan de balie als bij de automaat kopen. Je kunt alleen door de poortjes komen (en eruit) als je het kaartje ‘scant’ of de ‘munt’ in dit geval.

    Komt goed, ze spreken Engels en er zijn genoeg andere toeristen die bereid zijn je te helpen!

  36. Erik schreef:

   Goeie tips. Ik mag na 3 keer het vliegveld van bankok te hebben bezocht (om vervolgens door te vliegen) nu eindelijk eens het vliegveld verlaten om wat meer van Thailand te zien. Jullie tips zullen wel helpen wat soepeler in de stad zelf te komen. 😀

  Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 13.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *