Reisverzekering Thailand

Reisverzekering Thailand - In Nieuw-Zeeland sloeg onze auto over de kop en kwam tot stilstand in een rivier...

In Nieuw-Zeeland sloeg onze auto over de kop en kwam tot stilstand in een rivier…

Reisverzekering Thailand

Een reisverzekering Thailand is essentieel. Maak nooit een verre reis zonder een reisverzekering af te sluiten. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik een ernstig auto-ongeluk mee zou maken, of dat ik in een het ziekenhuis zou belanden in Fiji. Op zulke momenten is het fijn om terug te kunnen vallen op een goede reisverzekering. Maar welke reisverzekering moet je kiezen en waarom? Welke dekking heb je nodig? Tips Thailand zocht het voor je uit.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je twee à 3 weken per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering in de meeste gevallen de beste keuze. Ga je meer dan 2 weken per jaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger dan een eenmalige. De premie is lager en bovendien bespaar je op poliskosten die je elke keer dat bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering moet betalen. Voor wereldreizigers die vaak in het buitenland zijn en langer dan 3 maanden aaneengesloten willen reizen, is er een speciale ‘lang in het buitenland verzekering’, ook wel lang-op-reisverzekering genoemd.


Welke dekking?

De basisdekking van de zorgverzekering dekt de kosten voor eventuele spoedeisende hulp voor op reis, waar je ook bent in de wereld. Maar dan wel tegen de Nederlandse tarieven; meerkosten moet je zelf betalen. Noodhulpkosten, zoals reddingsacties, worden door bijna geen enkele zorgverzekering vergoedt – terwijl juist deze kosten flink kunnen oplopen. Daarom is het essentieel om een reisverzekering Thailand af te sluiten die deze kosten dekt.

Essentieel

 • Werelddekking: Is nodig wanneer je buiten Europa reist.
 • Buitengewone of onvoorziene kosten: Zit in het standaardpakket. Dekt bijvoorbeeld de kosten voor opsporings- of reddingsacties, hulpverlening en extra reis- en verblijfskosten als je in het ziekenhuis terecht komt of eerder naar huis moet terugkeren.

Optioneel

 • Medische kosten: Worden meestal vergoed door je zorgverzekering. Bovendien zijn medische kosten over het algemeen niet duur in Thailand.
 • Bagage: Zitten behoorlijk wat voorwaarden aan verbonden. Heeft alleen zin als je dure en/of nieuwe spullen meeneemt op reis.
 • Gevaarlijke sporten/onderwatersporten: Voor als je bijvoorbeeld gaat duiken, kitesurfen of bergbeklimmen.
 • Annulering: Voor als je reis niet doorgaat of wordt afgebroken door ziekte of het overlijden van naaste verwanten. Alleen nodig bij een dure, verre reis.

Tips

Je kunt geen reisverzekering meer afsluiten wanneer je al in het buitenland bent.
Gedurende je reis staan de polisvoorwaarden vast.
Neem altijd je zorgverzekeringspas mee, om te voorkomen dat je contant moet betalen aan hulpverleners en/of ziekenhuizen.
Neem vóór een behandeling contact op met de alarmcentrale, behalve bij acute noodgevallen.
Let op bij lange vakanties. Vaak geldt er een maximum aan aangesloten reisdagen voor een doorlopende reisverzekering.

Aanbevolen reisverzekering

Wij raden je de Lang in het Buitenland verzekering aan van ABN-AMRO. In een uitgebreid blog leggen wij je uit waarom nou juist de Lang in het buitenland verzekering van ABN dé reisverzekering is voor jou. Natuurlijk zijn er ook andere reisverzekeringen. Kijk eens op independer.nl waar je allerlei reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

6 reacties

 1. Marjolijn schreef:

  De vergelijkingssite die jullie geven werkt niet voor reizen langer dan 3maanden! Wij zijn volop aan het zoeken daarvoor omdat we 8feb voor een jaar vertrekken naar heel zuidoost azië! Mag ik vragen welke verzekering jullie hebben afgesloten? En en en..wat ik heel graag wil weten, is een muskietennet kopen in NL nodig of kan dat daar? (We beginnen in Thailand!) en is het echt een must? Top tips trouwens! Ga alles goed opslaan!! X

  • Sander Hillegers schreef:

   Hoi Marjolijn,

   Dank voor je reactie. We hebben het voor nu eventjes weggehaald, we gaan dat even her-onderzoeken wanneer we er meer tijd voor hebben.

   Een jaar naar zuidoost-Azië, wow helemaal te gek zeg!! En muskietennet heb je niet nodig voor Thailand, eigenlijk overal waar wij komen hangt wel een hor voor het raam of is een muskietennet aanwezig. Dus voor Thailand hoeft het niet. Ik durf niet helemaal te zeggen of dat ook voor andere landen in zuidoost-azie geldt. Cambodja, Laos en delen van Vietnam heb je wel malaria dus dan is het wel essentieel. Toch ga ik ervan uit dat ze daar ook wel voor hebben gezorgd. Je zult niet de eerste reiziger zijn die daar terecht komt. Ik raad je aan om het niet mee te nemen vanuit Nederland en vlak voordat je Thailand verlaat kun je het alsnog kopen hier in Thailand bij een grote supermarkt.

   Reisverzekering. Wij hebben allereerst een gewone reisverzekering met werelddekking. Daarbovenop hebben we een Lang in Buitenland-verzekering van de ABN-AMRO. Heb daar goede ervaringen mee en polisnummer is hetzelfde als het rekeningnummer, vond ik wel makkelijk ook. Is niet persé de goedkoopste.

   Gelukkig heb je nog ff, tot februari, kunnen wij het nog even rustig opzoeken. En als jij het antwoord eerder hebt gevonden, horen we het van jou he ;)?

   Groetjes,

   Sander en Mariska

  • Elles schreef:

   Hoi Marjolijn en anderen die langere tijd gaan reizen. Ik heb de doorlopende reisverzekering van Delta Lloyd, werelddekking. Ik heb een kleine aanvulling en betaal zo rond de 84 euro per jaar. Je mag met deze verzekering non stop 365 dagen reizen, niet langer.
   Met vriendelijke groet,
   Elles

 2. Roel Paters schreef:

  Ik denk dat het altijd verstandig is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dan kom je ook nooit in de problemen als je bijvoorbeeld schade oploopt tijdens een weekendje weg. Wel goede tips! Zeker omdat ik ook volgende maand een rondreis ga maken door Thailand.

Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 13.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *