Mei in beeld: van je hobby je werk maken

Mei in beeld

Ken je die verhalen van mensen die hun baan opzeggen, al hun spullen verkopen en het geluk achterna gaan? Oerdom of briljant? Wij zijn die oerdomme of briljante mensen die bijna een jaar geleden Nederland verlieten om een droom waar te maken: van je hobby je werk maken. Of het ons gaat lukken, lees je hier!

Er was eens…

Ruim anderhalf jaar geleden kreeg Mariska een (briljant?) idee. Na de zoveelste wekker om 06:00 uur ’s ochtends waarbij het nog pikdonker is, na de vijfde file van de week, na de dertigste oersaaie werkweek op rij en het weekend dat zo voorbijvliegt, was Mariska het spuugzat!

“Laten we alles opzeggen en een website beginnen!”

“Uhh, oke!? Maar wel over iets wat ons allebei interesseert”, was mijn reactie.

T H A I L A N D !

Tips Thailand was geboren en… we werden voor gek verklaard. In deze tijd je baan en je huis opzeggen, al je spullen verkopen. Ben je wel goed in je hoofd?!

Nee, een weldenkend mens neemt niet zo’n besluit. Toch waagden wij de sprong in het diepe en lieten we alles en iedereen achter in Nederland om onze droom achterna te gaan: van je hobby je werk maken!

Mariska vrijheid blijheid

OP=OP

Bijna tien maanden lang doorkruisten wij Thailand op zoek naar de bijzondere, unieke en waanzinnige plekken van dit machtige mooie land. En wat hebben we er veel gevonden, maar wat hebben we er nog veel te gaan!

En toen belandden we in Pai.

De plek waar we eens rustig naar ons banksaldo konden kijken en concludeerden dat er niets meer van over was. HELEMAAL OP!

Toen kwam de onvermijdelijke keuze; terug naar Nederland, terug naar ons oude leventje of toch stug doorgaan?

We kozen (KIEZEN!) voor het laatste en besloten nogmaals om er vol voor te gaan!

Zonsondergang Railay Beach

Wonen en werken in Pai

Na dat besluit viel dan ook alles op zijn plaats. Mariska kreeg (online) werk aangeboden wat ze een paar uurtjes per week kan doen en waarmee ze een leuk centje verdient.

Ik solliciteerde bij een basisschooltje in een buitenwijkje van Pai en kon fulltime aan de slag. Euh.. alleen dan wel voor € 360 per maand… ?!

No way! Daar ga ik mijn tijd en energie niet insteken.

En net toen we dachten dat het niet haalbaar was en we toch terug moesten naar Nederland, bood onze huisbaas mij een baantje aan. Voor bijna het dubbele bedrag geef ik elke ochtend vier kinderen reken- en natuurles van 8.00 – 10.00 uur.

Als klapper op de vuurpijl groeit Tips Thailand als kool en beginnen we zelfs wat geld met de website te verdienen.

Alles bij elkaar opgeteld is het genoeg om hier in Pai een goed leven te leiden in een mooi huis met een gevulde koelkast en een scooter voor de deur.

Mariska-Mae-Hong-Son-Pai

Tempo van Pai

Wonen is anders dan reizen. Alles gaat nu op een lager tempo. We hoeven minder. We reizen niet meer als een kip zonder kop door Thailand waar we van een vieze ferry in een krappe mini-bus worden geslingerd. We passen ons aan, aan het tempo van Pai.

Relax…

Toch zitten we absoluut niet stil en staat er nog genoeg op de planning. Zo gaan we volgende week (13-14 juni) ziplinen door de jungle van Chiang Mai en maken we een toffe fietstocht door onze favoriete stad van Thailand.

Doordeweeks werken we aan de site en… kijken we minimaal één aflvering Breaking Bad per dag, bedenken we nieuwe blogs, coole Facebook-posts en werken we aan het e-book.

Dit e-book staat nog in de kinderschoenen (ligt misschien nog in de luiers) maar wordt het beste van het beste. Nuttige informatie, boordevol tips, mooie foto’s, handige info-graphics en een professioneel design.

Kortom: kwaliteit!

Tips Thailand Reisgidsen

Binnenkort naar Thailand? Dan heb je deze reisgidsen nodig!
Download en ontvang direct onze super handige reisgidsen boordevol tips & tricks!

Echt álles wat je moet weten voor vertrek naar Thailand
De klassieke route door Thailand: met dag- tot dagprogramma
Via deze speciale link krijg je ze met korting!
De nieuwe ebooks van Tips Thailand

Zo mooi is Pai in snapshots!

Om even terug te komen op het lesgeven. Zo rijd ik iedere dag naar mijn werk:

Op weg naar het werk

Dit is mijn ‘klaslokaal’:

Het klaslokaal!

We bezochten eindelijk de Witte Boeddha (staat bijna in onze achtertuin):

De witte Boeddha - Mae Yen Tempel in Pai

We drinken in het weekend kopjes thee op een berg in Chinatown met uitzicht over Pai:

Theedrinken met een view!

Of we maken dagtripjes in de natuur. Waaronder naar de geheime waterval middenin de jungle: Hua Chang.

Hua Chang WaterfallHua Chang PAi

We genieten van onze tuin en de buurhond (Pam-Pam):

PAIPai Hong

We maken regelmatig tripjes door de bergen met de scooter (lees: motor). Onder andere naar Mae Hong Son (waanzinnig!):

Tuffen naar Mae Hong Son

Werken we op het balkon in de ochtend, wanneer het nog niet zo heet is:

Mijn 'kantoor'Druk bezig met de planning van het ebook!

En we koken -zeer regelmatig- Thaise gerechten die compleet mislukken en nooit zo mooi zijn als deze perfecte voorbeeldfoto:

Thaise gerechten - Pad See Ew

Onze toekomst en die van Tips Thailand

We blijven nog een paar maanden wonen hier in Pai. Over een maand of vier is ons visum verlopen -maar belangrijker nog- gaan goede vrienden van ons trouwen. Daar moeten we natuurlijk bij zijn!

Of we lang in Nederland blijven weten we niet. We runnen een website over Thailand, dus kunnen we het ons niet veroorloven om lang ‘weg’ te zijn. Er moeten immers nog honderden tips en tientallen bestemmingen worden uitgeplozen! En dat gaan we niet doen aan de hand van Mr. Google…

We gaan voor persoonlijke ervaringen van echte mensen. Daarom zal het ons niet verbazen als wij in de (nabije) toekomst ons Tips Thailand-team gaan uitbreiden met enthousiaste Thailand reizigers die voor ons op avontuur door Thailand gaan!

Maar tot die tijd genieten we van Pai en werken we hard aan het verwezenlijken van onze droom: van je hobby je werk maken!

Van je hobby je werk maken, kan het volgens jou?

Ook leuk om te lezen...

25 reacties

 1. Live your dream, don’t dream your life! Super goed bezig zeg! Wij leven na ruim een jaar ook nog steeds onze droom en we zijn voorlopig ook nog niet van plan om wakker te worden 😉

 2. Maureen schreef:

  Sinds 18 mei ben ik met mijn zoontje van 3 jaar op reis voor 3 maanden. We zijn in Japan begonnen en sinds 31 mei zitten we in Thailand. Van Bangkok naar Kanchanaburi, Ayutthaya, Chiang Mai (daar zijn we wat langer blijven hangen, wat een heerlijke stad!), Krabi en nu in Koh Phi Phi. Morgen vertrekken we weer wat zuidelijker om onze reis te vervolgen richting Maleisië, Singapore en Indonesië. In Indonesië hebben we een groot samenzijn van mijn vriend, 2 oudste zonen, mijn moeder en vriend en familie uit Australië. Daar zijn we dan 3 weken en vliegen we terug naar Nederland, waar alles weer van voor af aan begint…
  Ik kwam tijdens Mr. Google jullie site tegen en heb met veel plezier jullie blogs en tips gelezen voor inspiratie. Nu lees ik dit verhaal en kan ik alleen maar zeggen TOP! HEERLIJK! Ik heb zelf mijn (goede, inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden etc.) baan opgezegd om überhaupt te kunnen gaan reizen, mijn manager ging niet akkoord met 15 weken onbetaald verlof. Mijn appartement is verhuurd en ik woon bij mijn vriend. Daar ging ik dan voor 3 maanden. Niet zo drastisch als wat jullie hebben gedaan. Ik zou het fantastisch vinden om misschien ook in de toekomst van mijn hobby mijn werk te kunnen maken. Jullie inspireren mij in ieder geval enorm! Ga vooral zo door en veel plezier met jullie ontdekkingen om het vervolgens met ons te delen.

  • Wauw Maureen, bedankt voor je fantastische reactie! Daar worden wij blij van :). Balen dat je niet met onbetaald verlof kon – super stoer van je dat je hebt besloten om alsnog op reis te gaan!!! Waar kunnen we jouw site vinden met belevenissen ;). Haha, groetjes!

 3. Marjolijn schreef:

  Mariskaaaaaaaaaaaaaaa! Hier weer even je oude yoga genootje…… in de mail vroeg je wanneer we naar Thailand kwamen, bijna een jaar geleden…. gewoon voor de grap haha. En nu hebben wij vanavond zowaar heel impulsief vanavond een ticket naar Thailand geboekt 😀 (2 juli gaan we) wel voor 2,5 week, dus van mijn hobby werk maken lukt nog niet helemaal, maar je blijft een mooi voorbeeld. En voor mijn last minute voorbereidingen met Ron samen ben ik echt superblij met jullie site! Beter nog dan de lonely planet al zeg ik het zelf! Dus vooral doorgaan :P!!!!!!!!! dikke kus Marjolijn

 4. Siebe schreef:

  Hi Mariska en Sander,

  Wat een cool verhaal! We volgen jullie site al een paar maanden, sinds we weten dat we in juli naar Thailand gaan, en hebben heel veel aan jullie tips en beleven superveel voorpret door jullie mooie foto’s en verhalen. Ik las laatst ergens dat jullie actief zijn op CouchSurf en open staan voor leuke tochtjes, kampvuren en biertjes in Pai! Ik kan jullie profiel alleen niet vinden op CouchSurf, zou jullie graag een request sturen mochten jullie dat leuk vinden 😉

  Groetjes,
  Emma & Siebe

 5. marijke jolen schreef:

  Wat goed van jullie om door te gaan, en wat fijn voor ons om nog meer ideeen op te doen voor onze eerste reis in oktober. Fijn om dven een eigen plek te hebben lijkt me. Hopelijk zien we elkaar in Thailand of als je een keer in de buurt bent in Nederland staat het bier koud voor je Sander!
  Kijk uit naar jullie volgende verhaal!

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Marijke!

   Wij gaan begin oktober weer terug naar Nederland. Goed om te horen dat jullie het stokje dan overnemen in Thailand 😉

 6. Jose schreef:

  Ah, ik ben erg blij dat jullie nog even doorgaan! Ik lees jullie blogs altijd met erg veel plezier 😀 Tof hoor, dat jullie dit durven en er voor gaan! Heel veel succes en ik blijf zeker een vaste bezoeker.

 7. Oh jee! Dit is super. Dat jullie dit aandurven, hoed af. Er zijn er veel die hier van dromen, weinigen die het waarmaken. Thailand staat in mijn geheugen gegrift, en ik snap waarom jullie dit land hebben uitgekozen om jullie te settlen. Alle succes nog!

 8. Jessica schreef:

  Inderdaad ontzettend tof dat jullie alles achter jullie hebben gelaten en gewoon zijn gegaan 🙂 Een online job on the road is ideaal (weet ik uit eigen ervaring). Als ik maar stroom heb, kan ik aan de slag! Enige nadeel is dat ik soms echt scheef begin te kijken als ik een paar dagen achter de pc heb gewerkt om deadlines te halen >.< Snap dat je voor 360 euro niet fulltime wil gaan werken, dat is inderdaad ook wel weinig.. Maar soms moet je die Nederlandse cijfertjes ook een beetje loslaten. In Nederland is 600 euro niks, in veel landen buiten Europa kun je er prima van leven (ook uit eigen ervaring ;p). Hopelijk kunnen jullie nog lang van Thailand genieten en leuk om te horen dat de blog goed loopt!

  • Hi Jessica! Gaaf dat je ook een online job hebt! Ik herken me in je verhaal: soms hebben wij ook ff een wifi-overload. Maar het is voor een goed doel; we doen dit immers voor onszelf en we zijn zooo blij dat het gewoon kan! En 360 euro is in Thailand trouwens ook heel erg weinig, daar kunnen we nog niet eens de huur van betalen :(. Zolang we quitte draaien zijn we tevreden!

 9. Daphne schreef:

  Een voorbeeld zijn jullie! Ik zou willen dat ik het durfde. Bij deze heb je alvast de eerste koper voor je boek te pakken, ik reserveer hem bij deze haha 😉 ga vooral door zoals jullie doen, dan komt het goed!

 10. Jolan schreef:

  Wat een mooi trots gevoel zal dit alles jullie saampjes geven! Super dat jullie dit alles kunnen en willen doen, hier genieten jullie en wij allemaal ook van! Ik zeg vooral doorgaan en dan duurt het nog wel een tijd voor ons maar krijg er nu al zin in. Wie weet kunnen wij dan ook in jullie omgeving gaan genieten van al het moois. In het Noorden beginnen en afreizen naar het zuiden. Mooi team samenstellen die ook nog meer moois weten te vinden…ik lees vooral mee op jullie website Super hoor!

 11. Rob Koch schreef:

  Hallo Sander & Mariska
  Super leuke en mooie site, ga zo door.
  Ik heb sinds 7 maanden een thaise vriendin ( uit de isaan ) en ga 20 juli voor het eerst naar Thailand en wil dan met haar ongeveer 2 weken gaan backpacken.
  Ik zou het leuk vinden om jullie eens te bezoeken als dat mogelijk is en de omgeving van Pai bekijken.

  Hoor graag van jullie

  Groetjes Rob Koch

 12. Sjan schreef:

  Niet alleen mensen die op zoek zijn naar tips lezen jullie site, ook mensen die al heel vaak op reis zijn geweest in Thailand, gewoon om even terug te dromen over toen en vast vooruit te kijken naar onze volgende trip, dussss ga zo door

 13. Leon schreef:

  Van je hobby je beroep maken is zeker mogelijk, zo weet ik zelf als webdesigner. En al helemaal als je het met zo enorm veel passie doet als jullie. De berichten die ik op deze website lees blijven mij keer op keer boeien en ik ben blij na ieder nachtje slapen, dan ben ik namelijk weer iets dichterbij onze eigen reis naar Thailand 😉

  Keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *