Weer Thailand Januari

Het weer in Januari Thailand

Klimaat Thailand weer in Januari

Januari geldt als het hoogseizoen in Thailand. Het land wordt overspoeld door honderdduizenden -wat zeg ik- miljoenen toeristen. Niet geheel zonder reden, omdat het bijna overal in Thailand heerlijk weer is in januari. Je kunt genieten van relatief koele temperaturen en wolkeloze dagen die gepaard gaan met zon en nog meer zon!

Bangkok en omgeving

Het weer in en rondom Bangkok is ideaal in deze periode van het jaar. Het regent niet of nauwelijks, het is lekker ‘fris’ met een gemiddelde temperatuur van zo’n 26 graden. Let’s Explore!

Chiang Mai en het Noorden van Thailand

Het klimaat in het noorden van Thailand is heerlijk in januari. Overdag is het lekker koel – en dat terwijl het de hele maand niet (tot nauwelijks) regent. ’s Avonds is het gewoon fris en is het verstandig om een lekker vest mee te nemen. Zeker in het hoge noorden zul je onder de dekens moeten kruipen!

Koh Chang en de Oostelijke Golf van Thailand

Koh Chang en Koh Kood liggen er mooi bij in januari. Verwacht veel zonneschijn met hier en daar een spatje regen. Ideaal om snorkeltripjes te maken rondom Koh Kood of dagenlang hangmat te hangen op een lekker zandstrand met een kokosnoot in je hand. Schandalig lekker, zoals wij dat hebben ervaren op Koh Chang.

Koh Samui en de Zuidoostelijke Golf van Thailand

In januari kun je nog pittige regenbuien verwachten op Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. De Zuidelijke Golf van Thailand kent een gemiddelde temperaturen van rond de 26 graden. In februari is het een stuk droger. Maar in januari is het dus wisselvallig te noemen; maar ga ervan uit dat je de zon te zien krijgt!

Krabi en de Andamanse Zee

Januari is één van de beste maanden van het jaar om Krabi, Phuket, Koh Lanta en de Phi Phi eilanden te bezoeken. Het is droog en de temperatuur is aangenaam en ligt tussen de 20 en de 30 graden. Verwacht een strakblauwe lucht en volop zonneschijn! Je moet de eilanden alleen wel delen met nog vele andere toeristen die ook van het mooie weer willen genieten.

Overzicht van het weer per maand

« Vorige Maand

Volgende Maand »

Koh Phi Phi Leh Lagoon

Bootje varen in de Phi Leh Lagoon!

Hoteltips Koh Phi Phi

Relaxe Beach Resort

Relax Beach Resort

Dit resort is zonder de twijfel dé beste hotel keuze voor rustzoekers, stelletjes en families. Ver weg van het party gedeelte aan een paradijselijk privé strand met kristalhelder water. De bungalows bieden spectaculair uitzicht over de zee en het strand. Hier krijg je het meeste waar voor je geld!

Prijs per overnachting: v.a. € 36
viking-nature-resort

Viking Nature Resort

Door onze lezers uitgeroepen tot de beste budget verblijfsplek van Koh Phi Phi. Je slaapt in een hele ruime bungalow en kunt dineren bij het restaurant aan het privé strandje. Enige nadeel is (maar kan ook een groot voordeel zijn) dat je 20 minuten moet lopen naar het centrum van Koh Phi Phi.

Prijs per overnachting: v.a. € 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *