Klimaat Thailand

Klimaat Thailand

Klimaat Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat en de temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 28 graden Celsius. Zon, zee, strand, wuivende palmbomen, een tropisch eiland naar keuze, kokosnoot in je hand en een zacht briesje door je haar. Lekker cliché, maar zo kan Thailand echt zijn!

Het klimaat van Thailand wordt opgedeeld in drie seizoenen:Goedkoop Ticket naar Bangkok?!

Amsterdam - Bangkok - met overstap | € 480 ➜
Amsterdam - Bangkok - zonder overstap | € 551 ➜
Brussel - Bangkok - met overstap | € 437 ➜
Düsseldorf - Bangkok - met overstap | € 480 ➜

Beste Reistijd Thailand

Voor veel reizigers is het droge seizoen (november t/m februari) de beste reistijd voor Thailand.

Het grootste voordeel: de weersomstandigheden. Wolkeloze dagen, kalme en glasheldere oceanen. Het klimaat is prachtig om door Thailand te reizen. Daarentegen kan het erg druk zijn op toeristische plekken en vragen hoteleigenaren hogere prijzen.

Een goed en voordelig alternatief is dus reizen tijdens het regenseizoen. In augustus t/m oktober (uitgezonderd juli) is het minder druk en betaal je een relatief lagere prijs voor een hostel- of hotelovernachting.

Je moet alleen wel accepteren dat het elke dag even (hard) regent. Reken op een flinke bui per dag. Bekijk hieronder het handige weeroverzicht per maand!

Overzicht van het weer per maand

Klimaat Thailand

Lamai Beach op Koh Samui in november.

13 reacties

 1. ricardo schreef:

  Hoi, wij gaan op 20 mei naar Khao Lak hoe is het weer daar? Kun je wel een beetje genieten dan?

 2. Patty schreef:

  Wij gaan 15 januark naar Thailand eerst een week naar khao lak maar ik zie op buienradar alleen maar regen? Is het echt zo dramatisch of moet ik daar gewoon niet zo naar kijken ??

 3. Olivier schreef:

  Hebben we nu dan zoveel pech dat het hier op koh lanta al 4 dagen onophoudelijk regent? Of komt dit vaker voor? We lezen overal dat als er buien zijn het meestal maar een uurtje is, maar deze bui duurt iets langer..

  • Sander Hillegers schreef:

   Hi Olivier,

   Ja balen zeg. Heel Zuid-Thailand is slecht op dit moment. Koh Lanta zou in deze periode overwegend zonnig moeten zijn. Je hebt echt pech op dit moment.

   Hopelijk klaart het snel op!

   Groetjes,
   Sander

 4. Andrea putman schreef:

  In de dec willen we naar Thailand gaan….kan iemand mij vertellen welke stranden je moet gaan?ik wilde naar koh tao.maar lees dat daar nu juist veel regen valt in die tijd..
  Graag …niet zo drukke stranden maar wel heel mooi….iemand tips?

  Groetjes andrea

 5. Manouk schreef:

  Hi! Wij gaan van 30 oktober – 14 november naar Thailand en willen na Bangkok meteen doorvliegen naar het zuiden. Het plan was om richting Koh Samui en Koh Tao te gaan en naar de andere kant Krabi, Koh Phi Phi etc. Is het wel aan te raden om richting Koh Samui te gaan? Of regent het hier nog teveel? Wat raden jullie aan? Alvast dank!

  • Hoi Manouk,

   Wat leuk!! Als ik jullie was zou ik direct doorvliegen naar Krabi en vanuit daar de weerberichten voor Koh Samui en omgeving in de gaten te houden. Want wie weet is het toch heel mooi weer, ondanks het regenseizoen…? En als het wel regent, kun je daarna makkelijk doorreizen naar Phuket waar het meestal wel mooi weer is 🙂 .

   Veel plezier he!!! Groetjes

 6. vervaecke maurina schreef:

  Hallo dank u voor jullie toffe goede tips maar toch een vraagje wij hebben een hotel geboekt
  in khao lak van 30 augustus tot en met 5 september 2016 ik vrees dat wij niet veel zon gaan zien ??
  of val het nog mee begin september? het is de eerste keer thailand .
  Alvast vriendelijke groeten

  • Hoi Vervaecke,

   September en oktober zijn meestal de natste maanden voor Khao Lak, dus ik denk eigenlijk dat je het niet droog houdt. Als je nog niets hebt betaald, is de zuidoostelijke kust bij Koh Samui een veel betere optie als je mooi weer wilt hebben.

   Daarentegen regent het meestal niet de hele dag en kun je ’s ochtends en in de vroege ochtend meestal wel genieten van de zon. Maar met het weer weet je het natuurlijk nooit!

   Groetjes, Mariska

 7. stephanie naudts schreef:

  Hoi,

  Zijn er delen/eilanden van Thailand die je in oktober beter vermijdt i.v.m. taifoons en tropische stormen e.d.?

Omdat we zo veel reacties krijgen, kunnen wij helaas niet meer alles beantwoorden. Wel lezen we alles en waarderen we iedere reactie enorm! Mocht je toch echt een brandende vraag hebben, dan kun je hem ook stellen in de Tips Thailand Reisgroep, waar meer dan 13.000 Thailand-liefhebbers lid van zijn. Daar krijg je gegarandeerd antwoord op je vraag! We hopen dat je dit begrijpt. Liefs, Sander & Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *